Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

09.09.16
16:06

Защо продължавам да мисля, че 1200 калории дневно за мъж с тегло 87 кг. е не просто грешно изчислено , но и нездравословно??? 1200 калории??? Че то някоя 40 кила анорексична мацка не може да преживее с толкова!
И друго- тия 20 км от Рогош до Кючука ли ги въртя като гламав? Със всичките дупки по тротоарите и с този трафик на пътя , дето особено около факултета по дентална медицина до Коматевския може да те отнесат?? Ебасимо ентусиаста си, човек :)

Мнението беше редактирано от Албаст на 09.09.16 17:34.

09.09.16
23:39

1200 са нетните Ккал. Нормално горя по около 1000 Ккал на ден с колелото и във фитнеса или бягайки в парка. Всеки ден си ги смятам и в дни, в които съм тренирал повече, съответно мога да ям и повече за да останат 1200 нетни Ккал. Съответно в дни, в които не съм тренирал много, ям по- малко за да ги докарам пак до 1200 нетни. Тоест реално с нормалните ми тренировки за 1000 Ккал, ям някъде средно около 2200 Ккал всеки ден за да остават нетни 1200. На мен са ми предостатъчно. Имам си енергия за всичко, не съм гладен (аз реално почти никога не съм физиологично гладен - сигурно от дете или от казармата не съм изпитвал онази първична празнота в корема, която е глада - да обсебва всичко в теб и те кара да ядеш; при мен е поведенческо - охо, прибрах се вкъщи - сядам на масата, охо - нещо си ядосан - хапни малко да успокоиш нервите, охо- нещо си депресиран? хапни нещо и ще погледнеш по- оптимистично на света и т.н.) Аз като пропусна едно ядене и спира изобщо да ми се яде.

Има хора и хора. Имам приятел, който е 2 метра мъж, той казва, че ако пропусне закуската и ще падне на улицата както ходи - причернява му от глад, умалява, омекват му коленете и не става за нищо. Други колеги и приятели и те са ми казвали подобни неща - ако пропуснат закуската и вече са нервни, отпаднали и неработоспобни и само за ядене мислят. Аз съвсем не съм така. Правил съм си експеримент да не ям 3 дни, като нарочно тренирах двуразово и триразово във фитнеса и бягане с километри и колело и съм обикалял с децата напред- назад, и на работа съм ходил защото е било през седмицата и секс съм правил, и спях по 3-4 часа - толкова са ми оставали от денонощието - да видя кога ще ми свършат батериите. Ами на третия ден няколко часа преди да станат 72 часа още си имах енергия за всичко и не бях гладен. Стомаха ми беше на топка и даже мисълта за храна ме смущаваше. Бях спокоен и ума ми беше остър като бръснач. Единственото нещо, което усещах по- различно физиологично беше забавен сърдечен ритъм - не съм го мерил но беше по- бавен от обикновения ми и много силно усещах ударите - имах чувството, че целия ми гръден кош кънти. Можех и още да не ям, но ми се догади от един раздрънкан миризлив рейс, на който половината от изгорелите газове влизаха в купето. След 1 кисело мляко и 1 ябълка всички симптоми ми изчезнаха и можех да продължа с неяденето.

20 км градско с велосипеда са ми всеки ден от Тракия до Голямоконарско шосе - отиване 10 и връщане 10. Направил съм си маршрута през повечето време да карам по велоалеи. Кофти е наистина трафика. Най- опасно е когато се пресичат булеварди. Вчера пред мен бяха блъснали велосипедист на пешеходната пътека на кръговото на Панаира. Точно там 2 пъти се разминах - един чичак уж спря на пешеходната пътека и аз бях сигурен че ме вижда - минавам пред него и тоя пуска съединителя и колата подскочи. Спря на педя от мен, а аз скочих настрани. Минах тази пътека и на 10 метра по- нататък пресичайки другото платно едно голямо бмв спира да ме пусне, от другия край една друга кола спира да ме пусне, а в средната лента полицейска кола без пуснати сирени или буркани изфорсира да мине пред мен. Аз предположих какво ще стане и успях да спра, но всички се развикаха сле като профуча полицейската кола “У, мама ви д*йба ченгета мръсни!” Хаха.. и аз виках и ги кълнах докато се отдалечаваха с мръсна газ. Ако разчитам сляпо на предимството си и не съм постоянно нащрек, по 3-4 пъти на ден може да ме карат в травматологията (недай си Боже). Ама то предполагам същото важи и като си с колата или ако си пешеходец, та.. просто е кофти трафика и трябва да си постоянно нащрек.

Мнението беше редактирано от Димо на 09.09.16 23:41.

Закрит Акаунт

10.09.16
00:08

И аз съм така: ако седна с цел да ям, ела гледай-нямам спирка. Обаче мога и да не ям. Да, стърже стомаха, ама нито съм отпаднал, нито ми е некомфортно. Даже се чувствам лек и много подвижен, все едно съм 60 кила :D

10.09.16
00:21

Предимство на пешеходна пътека, на кръстовище или ако пресичаш улица/булевард имаш, ако буташ колелото, ако го караш нямаш.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.09.16 00:22.

10.09.16
00:23

Знам за пешеходна пътека, аз бях на велоалея.

10.09.16
00:31

Значи аз имах пресантиман , че си от Тракия и се оказах прав :)
Ама айде пак , че съм Тома Неверни - искаш да ме убедиш , че си 87 кг мъж и ако не тренираш 1200 кк дневно са ти достатъчно? Аз не съм експерт , нито най - добрия пример, но все пак ТОВА НЕ Е ВЪЗМОЖНО! Няма начин ! Ти колко ядеш ако не тренираш? Три филийки хляб с 3 кебапчета? И си 87 кг?Не го вярвам!
По тази логика аз трябва да тежа минимум 180 кила...пази Боже:))
Мисля , че говорим за различни неща.. не е възможно просто.

10.09.16
00:33

3 дни да не ядеш и да правиш по поне две тренировки дневно..? Още на първия ден би трябвало да те връхлети хипоглекимия

10.09.16
00:44

казано от Димо на 10.09.16, 00:23:

Все тая, велоалеята не е императив за предимство. На всички велоалеи когато излизат на улица/булевард имат нарисуван и повдигнат стоп. Ония релефните, жълти неща :)

10.09.16
00:49

Еми явно си Тома Неверни :) Не съм 87 кг, между 92 и 94 варирам последните 2 месеца. Като се мерих с шивашкия метър бях качил бицепс половин-един см и на гърди/гръб 2 см, а от корема бях свалил 2 см и по интернетската формула бях свалил 600 грама мазно и качил пак толкова мускул (ясно че тя не е перфектна, но метъра си ми е точен и сантиметрите не лъжат).93 кг последно се теглих преди 2 седмици може би. И да, на 1200 Ккал съм си ОК (макар че май аз от месеци не съм имал ден без тренировка, но щом с 1000 изгорени Ккал съм ОК с 2200, значи да, бих бил ОК и с 1200 ако само си возя задника до работа и обратно и щракам по клавиатурата.) Имай предвид че съм си смятал БМР 1920 Ккал, с коефициент 1.2 (работа на бюро пред компютър) стават 2300. Т.е. аз съм си задал 7700 Ккал седмично в дефицит за да свалям по килограм на седмица, което е ОК като количество. Какво толкова чудно има? И други хора като чистят свалят по килограм за седмица.

И не, хляб не ям, нито кебапчета си позволявам освен ако не съм се смазал от трениране. Нали ползваш майфитнеспал? Можеш да ме аднеш като френд ако ти е интересно и да гледаш с месеци назад какво съм ял, какво съм тренирал и по колко. Засичал съм си - точно килограм свалям на седмица ако строго си спазвам 1200 Ккал нетен дефицит, като си имам енергия за всичко и се чувствам отлично.

Ти успяваш ли да сваляш на калориите, които си си задал на майфитнеспала и по колко сваляш, ако ти се споделя де?

10.09.16
00:55

Българските велоалеи не са велоалеи, а самоубийствена пързалка. Лишени са от логика и не немогат да пресичат автомобилен път, това е върха на глупотията. Както казва Джеймс, ако пресичаш напряко автомобилен път, трябва да си слязъл от колелото и да пресичах като пешеходец. За мен най-безопасно е да си караш по автомобилното платно вдясно и ако подаваш знаци, може дори да се престроиш в лява лента за завой :) аз съм карал в София и не съм имал проблем с движението.

10.09.16
00:56

казано от kaloyan на 10.09.16, 00:55:

Българските велоалеи не са велоалеи, а самоубийствена пързалка. Лишени са от логика и не немогат да пресичат автомобилен път, това е върха на глупотията. Както казва Джеймс, ако пресичаш напряко автомобилен път, трябва да си слязъл от колелото и да пресичах като пешеходец. За мен най-безопасно е да си караш по автомобилното платно вдясно и ако подаваш знаци, може дори да се престроиш в лява лента за завой :) аз съм карал в София и не съм имал проблем с движението.

П.С - Не съм ползвал велоалеи, иначе едва ли щях да имам този късмет :)

10.09.16
01:01

казано от Любомир Найденов на 10.09.16, 00:33:

3 дни да не ядеш и да правиш по поне две тренировки дневно..? Още на първия ден би трябвало да те връхлети хипоглекимия

Ами аз и в офиса имам един колега, който не ми вярва, но и не иска да сложи 100 лева като му предложих и да отидем някъде на палатка за риба в пущинака (нали да е сигурен че няма да набивам вафли в тоалетната) и да ме гледа дали ще почна да припадам. Той даже се поразгорещи - едва ли не ме изкара лъжец, та после се извинява (сигурно се притесни, щото съм му шеф хаха, не знам дали наистина прие че е съм го правил).

казано от James Hinks на 10.09.16, 00:44:

казано от Димо на 10.09.16, 00:23:

Все тая, велоалеята не е императив за предимство. На всички велоалеи когато излизат на улица/булевард имат нарисуван и повдигнат стоп. Ония релефните, жълти неща :)

Така е, в България велоалеите не са орегулирани все още в ЗДП (споменават се само 2 пъти и то за съвсем други неща), но пък според тълкувания на КАТ ако има светофар със секция за велосипедистите и/или маркировка, продължаваща на платното, тогава това дава предимство на велосипедиста, а знака СТОП е да предупреди че велоалеята се прекъсва - тоест може да се наложи да се съобразяват и с други участници в движението - в случай например да е червено на секцията за велосипедисти ( в няколко статии, където цитираха служители на КАТ го четох). Така или иначе както казах никъде не разчитам че имам предимство.

10.09.16
01:03

казано от kaloyan на 10.09.16, 00:55:

И аз на много места карам така по една или друга причина, но закона казва че ако има велоалея (това е едното им споменаване) трябва да се движиш с колело по нея, или ако няма, можеш да ползваш банкета най- в дясно. Т.е. едва ли не не можеш да си пълноправен участник в движението. Не съм го чел целия ЗДП, само извадки.

10.09.16
01:11

My fitness pak го ползвам ориентировъчно само...за другото ...тук има мъжаги дето блъскат мноого по- здраво от мен и теб и поглъщат 3300-3500 к дневно...anyway.
Айде бе , няма ли да лягате? Утре кой ще отработва? Мен не ме гледайте, но уискито ми се услади и сипах второ...щеше с 40 г миньонката да ме запознаваш, а??? ;)

10.09.16
01:18

Както казах, явно има и хора и хора. И на мен ми се иска да ям като пурдот (защото съм чревоугодник и обожавам храната и пиенето и пушенето и всичко...) и да свалям, но уви не става така. Цял живот съм си мислил че съм изтеглил късата клечка в генетично отношение докато не прочетох една статия, в която се даваше алтернативен поглед над нещата - всички му викат кофти метаболизъм, а той всъщност си е много хубав - ако утре цивилизацията спре за седмица и няма храна от супермаркетите, тези с “хубавите” метаболизми просто няма да дочакат края на седмицата, ами ще умрат :) Едно време закуската не е била гарантирана. Нито обяда или вечерята в този ред на мисли. Може би имам повече % от неандерталците, де да знам :)

Миньонката трябва да видим как да я нагласим работата, щото тя не ми е давала карт-бланш да я сватосвам и може да се засегне. Трябва или да я чуя и някакси тактично да я подпитам и да получа разрешение, или да ти дам фейсбука ѝ срещу тържествената ти клетва че ще си изиграеш картите правилно и никога, ама никога моето име няма да изплува на повърхността.

10.09.16
02:05

09.09.2016

Тренировка:

1. 20КМ градско с велосипеда;

2. гърди, бицепс

2.1 Хоризонтален лег с щанга за гърди 10х60 5х90 3х100 3х90 4х90 5х90 15х60 4х4х60

2.2 Кофички за долна част гърди 5х5х20

2.3 Горна част гърди от 45% лежанка с дъмбели 3х5х32
в суперсерия с
2.4 Концентрично сгъване на машина в 3 дроп-серии 4-6-8 х 60-50-40

Нямаше време за повече (дори и за сератусите), пак затворих фитнеса. Този път бяхме с щерката. Имаше и една доста симпатична и в отлична физическа форма мацка, която няколко пъти улових че ме гледа. То че изглеждам по- добре напоследък - изглеждам, ама едва ли съм се разхубавил чак толкова :) Може да е от форума. А може и да предизвиквах умиление като навивам боксьорски бинтове на малката ми дъщеря на ръцете :D (тя е доста бойна и все се бие с момчетата и все ме моли да блъска чувала). Май ще плащам още една карта, много ѝ харесва с мен на фитнес.

Храната:

Общо 2,637 Ккал  253 карбс 112 мазно 129 протеин
Тренировка 874 Ккал
Нетни 1763
563 Ккал над предвиденото

Нещо в много сериозна серия от преяждане влезнах, ама пак социални ангажименти - семейна вечеря у нашите, жена ми изрично ме предупреди преди да тръгнем - “Моля ти се, каквото ти сипе майка ти го ядеш без да възразяваш, една вечер ще преживееш, не я притеснявай тази вечер, моля ти се, знаеш я.” Така и направих. Само дето не е 1 вечер, ами няколко поредни ми се събраха вече, ама ...

п.с. Ужас, забравих да си пиша двете парчета тирамису от РД-то :( Още 800 Ккал назад :(

Мнението беше редактирано от Димо на 10.09.16 10:59.

10.09.16
10:12

Абе човек , ти от Плд ли си или някъде по-наизток? Питам защото тази дума “пурдот, пордот и тн”. не е пловдивска :) Знам защото съм живял 6 г в Плд, те не говорят така :)) повече на Марица, хАрманли, Димитровград ми бие..хахаха :))
За миньонката - нЕмаш грижи, гроб съм :))

Закрит Акаунт

10.09.16
10:27

казано от Албаст на 10.09.16, 10:12:

Абе човек , ти от Плд ли си или някъде по-наизток? Питам защото тази дума “пурдот, пордот и тн”. не е пловдивска :) Знам защото съм живял 6 г в Плд, те не говорят така :)) повече на Марица, хАрманли, Димитровград ми бие..хахаха :))
За миньонката - нЕмаш грижи, гроб съм :))

Ами дават я като широко известна и колоритна българска дума.
”Поради липса на друга възможност, засега се възприема идеята, че ПУРДОТ е образувана чрез старогръцката дума pardakó- „влажен, хлъзгав, мокър”, като се има пред вид, че който много яде, той много ... Вместо тази почти карикатурно-невероятна етимология, може да се търси оригинална старо (пра?) българска етимология след правилното разглобяване на ПУРДОТ = ПУРД + ОТ. Смисълът на семантичното ядро ПУРД може да се търси на основата на праиндоевропейската дума *prd – пантера със застъпници: староиндийски: pr̥dāku – “тигър или пантера”, согдийски pwrđnk, пащо pṛāng, новоперсийски palang – „пантера”, старогръцки: párdo-s; párdalo-s – “пантера”. На старобългарски пардусъ е значело “барс - планински тигър” [Буслаев, Ф. И. Историческая хрестоматия  церковно-славянского и древнерусского языков. Москва, 1861]). Пантерата (Panthera pardus) е тропически и субтропически хищник от семейство котки (подобен на барса), известен със своята лакомия. Много е възможно, българското ПУРДОТ да има ирански (прабългарски) корени със значение “барс-леопард-тигър, лаком като леопард”.

10.09.16
10:38

Майка ми и баща ми са от едно чирпанско село, от там я знам думата. Така че имаш попадение тук - наистина е от по- на изток от Пловдив :)

Ще ти пиша на ЛС довечера за фейсбука.

10.09.16
11:26

Гледам, че доста хора имат проблем да си приготвят храна, дори с варенето на ориз, и понеже обичам оптимизациите, да кажа как аз си варя ориз.

Варен ориз на микровеле:

1. Слагат се 100 грама ориз в едно гювече.
2. Слага се сол на вкус.
3. Долива се вода до 1 пръст под горния ръб на гювечето.
4. Слага се в микровълновата фурна и се включва на пълна мощност за 3 минути докато кипне водата (пробвано за 800 ватова фурна)
5. Намалява се на дефрост и се оставя за още 13 минути.

На шестнадесетата минута имате пухкав неслепен добре сварен ориз, който се пише суперлесно в майфитнеспала (знаеш че порцията е точно 100 грама в сухо състояние - 350 Ккал). По желание при точка 2. може да добавите чубрица, магданоз, къри, люто, гъби, чушка, доматено пюре или каквото друго ви се иска за овкусяване.

Да ви е вкусно.

11.09.16
09:16

Тренировка 10.09.2016 - събота

Гръб и трицепс

1. Горен скрипец широк надхват 5х5х90
в суперсерия с
2. Хоризонтален скрипец тесен неутрален хват 5х5х100
и
3. Набиране тесен подхват 5х5хСТ+20

4. Трицепс на скрипец 5х10х60
в суперсерия с
5. Упражнение за гръб на същия скрипец (не мога да му запомня името) 5х5-10х60
и
6. Гръбни екстензии 5х15х20 кг

и стигаме до любимите ми сератуси :)
7.  Пул оувър с дъмбел напряко на пейката 5х12х22 - ново за мен упражнение, трябва по- сериозни килограми да пробвам, беше ми леко, само за заучаване;
в суперсерия с
8. Косене на горен и среден скрипец 5х12х35

и затворих фитнеса. Трябваше и да ходя на пътечка под наклон. Нищо, днес ще походя.

и редовните 20км с през града с колелото.

Днес вече един ме блъсна. За мой късмет беше само с колело :D Един доста надъхан чичка. Аз съм спрял пред пешеходна пътека, стъпил на земята и стоя неподвижно чакайки колите да минат (много нервно кръгово в час пик), а този елемент решава да се включва в движението на кръговото карайки, идва ми в гръб по велоалеята и решава да ме заобиколи от дясно през тревите (нищо че аз съм в дясното платно на велоалеята, а в ляво е свободно). Така ме изджаса в лакътя с кормилото, че щеше да падне... Тъпанар. Създава лошо име на велосипедистите хаха... Поне извика някакво извинение докато се отдалечаваше криволичейки.

Храната: отлично!

Пилешко на тиган, задушени тиквички, салата айсберг, няколко ябълки през деня и малко стафиди/овес след фитнеса.

Общо 1,099 Ккал  156 карбс        9 мазно      113 протеин
Тренировка 1012 Ккал
Нетни минус 1113

още 2 такива дни да компенсирам за поредицата преяждания през седмицата и съм отново в релси.

Мнението беше редактирано от Димо на 11.09.16 09:16.

12.09.16
13:08

11.09.2016

Тренировка 1:
По обяд 22 км велосипед с нормална скорост 
по велоалеите около Тракия. Не съм засичал време и средна скорост, защото спирах няколко пъти.

тренировка 2 - фитнес крака, рамене и корем

Тук направо се разглобих, а уж трябваше да е лека тренировка поне за краката, че не са ми починали още съвсем, ама то толкова време не съм ги тренирал.

2.1. Клек с щанга на гръб 5х5х90 Прасците още са ми схванати и болезнени. Сложих под петите малки дискчета и това значително облекчи болката при началото на изправянето, а и като че ли по- лека ми стана щангата.

2.2. Щангистко обръщане от земя 10х50 5х3х60 2х10х50 Нова тежест за мен, първия опит на 60 кг беше неуспешен - нещо не бях подготвен за тежестта а и тръгнах за суперсерия с раменна преса, но без да пускам щангата си направих после серията след като се стегнах. Спрях с раменните преси и си му отделих необходимото внимание. Явно макар и да вдигам само за здраве пак увеличавам силата - преди година някъде, когато започнах да обръщам, не можех с 50 кг. Накрая прасците съвсем отказаха

2.3. Раменна преса с дъмбели от стоеж 5х5х26

2.4. Разтваряне за предна част бедра на машина 5х12х90
в суперсерия с
2.5. Сгъване за корем от вис на лост 5х6хСТ
и
2.6. Машина за зартник назад за глутеус 5х12х60 колкото има

2.7. Сгъване за корем с главата надолу 5х3хСТ+20
в суперсерия с
2.8. Разтваряне встрани с дъмбели за рамо 5х8х8

2.9. Повдигане на щанга за трапец 5х5х80
в суперсерия с
2.10. Повдигане на щанга за прасец 5х10х80

2.11. Едно многоставно упражнение, чието име все забравям - много често се прави с пудовка, аз го правя с дъмбел - клекнал ниско, дъмбела с едната ръка, изправям се и вдигам догоре над главата дъмбела. обратно долу и сменям ръцете 5х12х18
в суперсерия с
2.12. Сгъване за корем от вис на лост 5х6хСТ

и накрая за да се доизцедя

3. Ходене 15 градуса наклон с 5км/ч 30 минути.

В същото време вървеше някакво дълго бягане по телевизора - Great North Run, шашнах се от масовката. Имаше сигурно десетки (да не кажа стотици) хиляди участници.

Победителката при жените бягаше с потресаваща техника, която ако я бях видял без екип и извадена от контекста, щях да кажа че е бягаща зорлем в час по физическо анорексична тийнейджърка мигове преди да припадне от изтощение. То такова замятане на краката и въртене на таза не можех да си представя че има и все пак мацката издуха всички :) Баси...

Трите първи места бяха за 3 черни атлетки, а четвъртата беше една бяла руса, сякаш излязла от някой скандинавски мит, издялкана от някакво много бяло и много твърдо дърво мацка. Радост за окото.

12.09.16
13:17

“Едно многоставно упражнение, чието име все забравям - много често се прави с пудовка, аз го правя с дъмбел - клекнал ниско, дъмбела с едната ръка, изправям се и вдигам догоре над главата дъмбела. обратно долу и сменям ръцете 5х12х18”

Упражнението се казва суинг.

Закрит Акаунт

12.09.16
13:27

Димо, е те това ако е тренировка за здраве.............здраве му кажи :D Общо, ако съм ги преброил правилно, ама и да съм сбъркал с една две, си направил 63 серии в една тренировка, от която най-малкото при половината упражнения ползваш ръцете :) Не знам какво ще е описанието, ако тръгнеш да правиш тренировка за вдигане на обемите в обиколките тук там.

12.09.16
14:20

казано от Боян Д. на 12.09.16, 13:17:

“Едно многоставно упражнение, чието име все забравям - много често се прави с пудовка, аз го правя с дъмбел - клекнал ниско, дъмбела с едната ръка, изправям се и вдигам догоре над главата дъмбела. обратно долу и сменям ръцете 5х12х18”

Погледнах го и не е суинг.

Не знам дали аз съм си го измислил (т.е. няма си име изобщо) или съм го видял някъде, и просто сега не мога да го намеря, но правя всъщност нещо като комбинация от

упражнение 5. Clean преминаващо веднага в упражнение 4. The strict press

показани тук:
http://www.bodybuilding.com/content/the-6-best-kettlebell-exercises-you-need-to-do.html

И да, обемна се получи тренировката, ама почивен ден и мога да седя във фитнеса повечко. Ще ми се всеки ден да беше така :)

Мнението беше редактирано от Димо на 12.09.16 14:21.

12.09.16
14:32

казано от Димо на 12.09.16, 14:20:

Погледнах го и не е суинг.

Не знам дали аз съм си го измислил (т.е. няма си име изобщо) или съм го видял някъде, и просто сега не мога да го намеря, но правя всъщност нещо като комбинация от

упражнение 5. Clean преминаващо веднага в упражнение 4. The strict press

показани тук:
http://www.bodybuilding.com/content/the-6-best-kettlebell-exercises-you-need-to-do.html

И да, обемна се получи тренировката, ама почивен ден и мога да седя във фитнеса повечко. Ще ми се всеки ден да беше така :)

Значи е обръщане с дъмбел + изтласкване с него след това.:)

12.09.16
22:12

Упражнението се казва тръстър. В случая е едностранен тръстър. На английски thruster

12.09.16
22:50

Ами не е съвсем обръщане, защото започвам ниско долу клекнал, не просто наведен.

И да, като едностранен тръстър, само че дъмбела го взимам от земята и всеки път при клека го слагам пак долу. Хаха, накрая ще излезе, че аз съм си го измислил. Както и да е де, като за доизпомпване и повишен енергоразход е супер - задъхвам се от него.

Мнението беше редактирано от Димо на 12.09.16 22:51.

12.09.16
23:13

Храната вчера (неделя) беше супер през деня и вечерта - пилешко, тиквички, салати... и с всичкия енергоразход си викам: айде избих за още един от скапаните дни. Обаче нищо че бях скапан вече вечерта след колело, фитнес, ходене, ремонт из вкъщи и обикаляне по магазини, аз  вместо да си легна да се наспя, заседнах пред телевизора да гледам стари филми. И дай тея ябълки, гроздета, кисели млека, стафиди, овеси, пъпеши, накрая чак и сладолед ядох.. :( И както бях 1300 Ккал напред - бам! 500 назад . Още един от онези дни :(

12.09.16
23:24

казано от Димо на 12.09.16, 22:50:

Ами не е съвсем обръщане, защото започвам ниско долу клекнал, не просто наведен.

И да, като едностранен тръстър, само че дъмбела го взимам от земята и всеки път при клека го нлагам пак долу. Хаха, накрая ще излезе, че аз съм си го измислил. Както и да е де, като за доизпомпване и повишен енергоразход е супер - задъхвам се от него.

Само погледнах набързо темата тук, но по написаното ми се струва че това е тласкане на дъмбел едностранно. Не си го измислил ти, правят го много хора :)

12.09.16
23:31

12.09.2016

Тренировка:

редовните 20 км градско с велосипеда

Беше дълъг и изтощителен ден на работа, бачках до 8 вечерта и нямах психически сили за фитнес. Вкъщи направих малко колкото да не го пиша пропуск

5х5 лицеви опори с 27 кг хлапе на гърба (там някъде му омръзна)
и
100 набирания смесен хват дебел лост

а, и през обедната почивка правих 100-120 коремни преси на една пейка. Гледам всеки ден да правя нещо през обедната почивка.

Нещо, което може да е интересно на някой като информация: тежа 90 и няколко килограма, но като легна за лицева опора и сложа кантара под ръцете си, показва 63. Т.е. все едно правя серии с щанга за гърди с 63 кг правейки лицеви. С хлапето, което тежи 27 кг на гърба ми, кантара показва 82-83 кг. (явно зависи как е легнало на гърба ми).

Като извод, за приблизителен ориентир 2/3 от теглото отива в ръцете при лицеви опори.

Храната отлична след вчерашната късна излагация. Пилешко, айсберг, домат, ябълки, извара, кисело мляко с какао. Не обядвах и може би затова вечерта се наядох с малко.

Общо 995 Ккал        125 карбс      12 мазно    102 протеин
Тренировка 763 Ккал
Нетни минус 941

Компенсира за вчера и за половин от двата предишни дни.

Гут!

12.09.16
23:35

казано от kaloyan на 12.09.16, 23:24:

казано от Димо на 12.09.16, 22:50:

И да, като едностранен тръстър, само че дъмбела го взимам от земята и всеки път при клека го нлагам пак долу. Хаха, накрая ще излезе, че аз съм си го измислил. Както и да е де, като за доизпомпване и повишен енергоразход е супер - задъхвам се от него.

Само погледнах набързо темата тук, но по написаното ми се струва че това е тласкане на дъмбел едностранно. Не си го измислил ти, правят го много хора :)

Трябва да го снимам. Както и тягата. Както и да е, аз си го знам и си пиша килограмите да сравнявам след време да видя имам ли прогрес, защото числа и дати помня трудно.

13.09.16
00:48

Баси, гледам как хора не могат да се набират на моите килограми + 20, правят мечка под 100 кила и все пак дърпат тяга 200+...

13.09.16
11:29

Какво общо има набирането с мечката, и двете заедно с тягата?
Отделно, за твоето тегло 200+ тяга е нещо смешно...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.09.16 11:29.

13.09.16
13:43

Ами, за мен общото е че са все упражнения с активното участие на гърба.

Закрит Акаунт

13.09.16
13:47

казано от Димо на 13.09.16, 13:43:

Ами то май си се оказва, кой на какво и къде е наблягал. И аз, понеже въобще не съм запознат с възможностите на човек при тяга, когато в началото влязох тук и чета, как някой прави тяга или клек с 200 и нагоре, пък едвам вдига лег на 100-110, бая се зачудих. Като видя такива кила на тяга и си представям някакъв ебати билдера, дето толкоз и на лег ще направи и ще вдига за бицепс с 70-80 кг. по 8-10 повторения. Ама то не било така и нямало общо.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 13.09.16 13:48.

13.09.16
14:11

Гърди и бицепси са си отделни групи от гръб, и е нормално на различните хора да им е на различно място силата. И да, има разлика между това, което се смята за добро постижение при различните движения.

13.09.16
15:55

Тяга се дърпа с цялото тяло. Може преимуществено да насочваш натоварването в различни посоки, но в не много големи граници. Освен това гръбът не е динамист в нея, той основно “дръжи”, просто когато я правиш както трябва и с нормална тежест за силово изпъление си отнася достатъчно работа точно заради тежестта и естеството на движението. На мен примерно при румънска тяга ми се смазва и напряга яко точно гръба и то не еректорите, въпреки, че в румънската тяга движението е с динамисти глутеуси и задни бедра.
Ако си слаб на тяга не означава автоматично, че ти е слаб гръба, означава, че цялостно си слаб.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.09.16 15:57.

казано от Dydo на 13.09.16, 13:47:

казано от Димо на 13.09.16, 13:43:

Ами то май си се оказва, кой на какво и къде е наблягал. И аз, понеже въобще не съм запознат с възможностите на човек при тяга, когато в началото влязох тук и чета, как някой прави тяга или клек с 200 и нагоре, пък едвам вдига лег на 100-110, бая се зачудих. Като видя такива кила на тяга и си представям някакъв ебати билдера, дето толкоз и на лег ще направи и ще вдига за бицепс с 70-80 кг. по 8-10 повторения. Ама то не било така и нямало общо.

Кхм, и кои са тия с по 200 клек, дето едвам бутат 100-110? 200 кила хубав, дълбок клек, не разни полу-навеждания, полу-нагъзвания.

п.с. я помисли кое е по-ценно в живота - да имаш силни крака и пояс да държиш 200 кила клек или да буташ 100-110 лежанка, пък ако ще и да ти е лесно?

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 13.09.16 16:22.

Закрит Акаунт

13.09.16
16:32

Ами според мен най-добре е, Александър, като цяло да си силен, от колкото в отделни параметри да си много добър, а в други да си направо слаб.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1