Режим за френския легион

Здравейте,
подготвям се за френския легион и вашето мнение е важно. Сега действам по тая програма:
Понеделник, сряда и петък тренирам комплексно във фитнеса като вдигам повече кила в 6-10 повторения по 3 серии. В останалите дни без неделя правя набирания (5*12), кофи и коремни на лостове.
Два, три пъти седмично тичам по 1 час без почивка.
Ще съм благодарен за съвет!

Здравей!

Добави повече информация за себе си и тренировките си, за да получиш по-полезни съвети.

Carbohydrate

12.09.16
19:49

Най-ефиктивния боец, е този, който има силова издържливост и е около 80 кг лично тегло, горе-долу. Най-добрите тренировки за тази цел, са кросфит тренировки. Силовата издържливост идва от окислително гликолитичните влакна - тези с митохондриите. Виж тренировките на Джеймс, тук на форума...на теб ти трябват още по-интензивни.....ММА бойците също имат такива тренировки - това са хвърляния на пудовка, удряне по гума с чук, например....и т.н. Общо за тренировките е: диапазон на тежестта е 70-80% от ПМ (произволен максимум) и малки почивки между сериите. Мускула задължително се отпуска след свиване. Няма постоянно напрежение по време на изпълнение на упражнението. Поддържане на висок пулс БЕЗ задъхване, виене на свят и припадане. Почва се от малкото към голямото....Митохондриите, които отговарят за силовата издържливост, растат за 20 дена някъде.....и т.н.....и т.н.
Или...голям обем на изтласканата кръв за единица време - това трябва да развиваш!!! Голям обем на белите дробове!!! Белмекен ;))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 12.09.16 19:53.

Благодаря много. Тренирам също бокс и чука е до болка познат! :)
Иначе тежа 85 кг, 190 см.

12.09.16
23:09

Наистина Сашо а.к.а James Hinks беша публикувал преди година тренировка за кандидат полицаи, военни и прочие.Може да я потърсиш във форума.
Ще ми е Интересно ако той ти направи някаква специална за теб.и да я качиш тук.Мисля , че и на други хора ще е интересно, как точно се подготвят физически командоси, легионери и т.н.
Иначе респек за решението ти!
Аз нямам топки да се захвана с подобно нещо!
Познавам (бегло) двама човека, които бяха с първия и втория контингент в Кербала, от казанлъшката механизирана бригада... доколкото знам сега са soldiers of for time и обикалят света сега...интересно ми е какви са физическата подготовка.

Общо взето наблягат на бягане със и без допълнителни киограми. След психо и медицински прегледи почва 5 месечно обучение в дивото. Маневри в Пиринейте, изучаване на френски, песни, стрелба, военни техники и т.н. След това се покриват изпити, а финалното изпитание към бялото кепе е 30 км преход пеша.
Наистина е интересно, но за хора с топки и приключенски нюх. И да, Господ да е на помощ!

13.09.16
11:39

казано от Костадин Петков на 12.09.16, 23:26:

Наистина е интересно, но за хора с топки

Наистина ли си вярваш на това, което си написал? Хахахаха.

Закрит Акаунт

13.09.16
13:00

Не знам как е сега, т.е. какви са критериите за влизане в легиона, както и дали за всички кандидати подбора и изпитите са еднакви, но  в края на 90-те или малко след 2000 г. едно момче от квартала бе прието в него. Имаше някакъв договор там за 5 г. и не знам що си, но както и да е. Та той усилено се готвеше физически,  за да влезе, но един път като го пуснаха отпуска разказваше какви са били много от останалите “новобранци”, когато е постъпил. С доста голямо учудване разбрахме, че е имало хора, които са гледали на него като на някакъв извънземен, щото видиш ли можел да направи повече от 30 лицеви опори и какви ли не още работи. Пълни лешпери е имало от към физическа подготовка, също така и деца на разни богаташи, дето са влезли да се доказват на себе си и т.н. и т.н. Иначе самото обучение след това, момчето казваше, че си е сериозно.

GG

13.09.16
13:18

Няма какво да се готвиш, готов си. Заминавай, ще те приемат. Сега ги приемат, като студентите в БГ. Срещу воините на Аллах има нужда от свежа кръв.
Надявам се и знаеш с каква идея искаш да идеш и не е нещо по-различно от пари.;)

п.с.: най-много на планк да те изпитат.

Мнението беше редактирано от gggddd на 13.09.16 13:30.

13.09.16
13:28

Или бягство от закона...

Решението за легиона е лично и неразбираемо за другите. Така, че нека не го коментираме.

13.09.16
14:56

казано от Malkia на 13.09.16, 13:18:

Няма какво да се готвиш, готов си. Заминавай, ще те приемат. Сега ги приемат, като студентите в БГ. Срещу воините на Аллах има нужда от свежа кръв.
Надявам се и знаеш с каква идея искаш да идеш и не е нещо по-различно от пари.;)

п.с.: най-много на планк да те изпитат.

Кви войни на Аллах, всичко е скалъпена история на краварите, а точно те са отговорни за всеки един атентат във Франция.

13.09.16
19:01

Направо ще те вземат. Щом искаш да ставаш наемен убиец - заповядай! Те сега имат нужда от свежо пушечно месо, както каза един по-горе. Сега, както и в миналото, войниците на тия армии са пращани на различни места по света да убиват срещу пари, за да прокарват политиката на чичковци, които не могат дори да се затичат. Легионер или нещо с друго име - наемни убийци са тези, които отиват неканени в чужди земи да оправят кирливите ризи на местните народи и да всяват нежелана демокрация.  Виетнам, Афганистан, Алжир, Ирак... все места, от където като се върнат смелите момчета и се връщат с психични проблеми, защото там ги карат да правят неща, които парите не могат да оправдаят. Да се е чуло за българин с поствоенно психческо разтройство по времето, когато са били Освободителната война, Междусъюзническата и т.н., ми няма и да чуете, защото хората са защитавали родината и дома си. Мотивацията е била коренно различна. Ако искаш да си достоен войник, ми запиши се в българската армия, къде ще ходиш да им умираш за идеите на тия жабари. Мое мнение.

13.09.16
19:55

казано от Камен Илиев на 13.09.16, 19:01:

Направо ще те вземат. Щом искаш да ставаш наемен убиец - заповядай! Те сега имат нужда от свежо пушечно месо, както каза един по-горе. Сега, както и в миналото, войниците на тия армии са пращани на различни места по света да убиват срещу пари, за да прокарват политиката на чичковци, които не могат дори да се затичат. Легионер или нещо с друго име - наемни убийци са тези, които отиват неканени в чужди земи да оправят кирливите ризи на местните народи и да всяват нежелана демокрация.  Виетнам, Афганистан, Алжир, Ирак... все места, от където като се върнат смелите момчета и се връщат с психични проблеми, защото там ги карат да правят неща, които парите не могат да оправдаят. Да се е чуло за българин с поствоенно психческо разтройство по времето, когато са били Освободителната война, Междусъюзническата и т.н., ми няма и да чуете, защото хората са защитавали родината и дома си. Мотивацията е била коренно различна. Ако искаш да си достоен войник, ми запиши се в българската армия, къде ще ходиш да им умираш за идеите на тия жабари. Мое мнение.

Той и да чисти кенефи, пак ще е по - достоен от тва да се продаде на тия френски педали и да убива за натовските им простотии.

Мнението беше редактирано от Mr. Svilenovvv на 13.09.16 19:59.

Carbohydrate

13.09.16
20:03

казано от Камен Илиев на 13.09.16, 19:01:

добре, ама не чак толкоз)..българите са под шапката на НАТО и пак изпълняват тези мръсни поръчки, за които пишеш...просто той ще е на първа линия там, лице в лице....предполагам, че момчето е “спартанец” и иска да пробва силите си......С времето разбрах, че една майка на дете или две деца, която няма работа и няма кой да й помогне....има много повече сила и дух от всеки войник и безмилостен убиец)))....

13.09.16
20:31

Всеки си знае себе си, но аз съм против тая политика на наемници. Тя е от хилядолетия и историята е показала и показва, че един войник, който защитава кауза като дом и родина струва колкото 10 наемници.
Шапката на НАТО според мен ще се пробие като направена от паяжина, когато това наистина е от значение. Ако не дай си Боже изправят руснаци срещу българи, познай какво ще се случи. Предполагам ще е като по време на ВСВ - и пушка няма да пукне срещу тия хора.

13.09.16
22:37

Eбана работа е това. По Дискавъри даваха филм за легиона. Общо взето се набляга  на тичане и физическа издръжливост. Смешните родни тестове за полицайчета където трябва да направиш 50 лицеви и да пробягаш смешните 800 метра за 2 мин и нещо нямат нищо общо с легиона. А  това, че някой е приет не значи автоматично, че ще завърши няколко месечното обучение, повечето  просто физически не смогват на тичането и недоспиването. Други психически не са готови да им се крещи през 5 минути и да ги правят на льольовци. Накрая май правят 50 или 60 км преход с тежки раници. Който е останал на крака и без тежки рани по краката  -  за десерт му връчват договор и го пращат в гъза на географията  да трепе някакви подчовеци.

Българска армия... Ако беше наистина българска като през комунистическо време нямаше да се замислям изобщо. Въпреки цялата лайнарщина пробвах и понеже ,,нямам човек” и не дадох пари под масата уважаемата психоложка ме изкара некомуникативен... Имам шест годишен стаж като охранител, а вече дойде време за някво развитие, което виждам в легиона.
Не казвам, че ми е мечта или бягам от нещо тук. Просто моля за коментар хора, които от опит имат информация за там. Пушечни меса, политически игри и т.н... Истината е, че ние нямаме и представа какво се случва по горните етажи.

14.09.16
10:43

Там никой не ти гледа силова, скоростна и сърдечно-съдова издръжливост или дали буташ 200 лег и клякаш с 300 или със собствено тегло :D. Също и никой не ти гледа дали се биеш като тигър, там ти трябва да стреляш.  Връткай всички базови в кръг с тежко в 3-5 повторение без почивка и гледай да поддържаш висок пулс. Останалото го знаеш, просто тичай като магаре, ти си висок и лек за този ръст, предполагам не ти е проблем. Прави походи в гората, но не с кила и разни утежнения. Най-тежкото на такъв тип изпити винаги са тичанията, другото е плачевно смешно.

14.09.16
11:19

Тук http://www.bb-team.org/workout/5021_ofp-dostoina-za-rimski-legioner можеш да намериш споменатата по-горе програма за ОФП. Тя е насочена към подготовка за едни по-леки изпити, но според мен е прекрасна основа и за твоя случай. Даже бих казал, че не е толкова лекичка, колкото изглежда заради групата от хора, към които е насочена. Като знам колко подготвени хора кандидатстват в момента мога да се обзаложа, че половината не могат и да я завъртят. От друга страна винаги можеш да я направиш по-тежка и да продължи да работи за теб ако спазваш принципа.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 14.09.16 11:24.

Благодаря. Ще я пробвам !

14.09.16
22:03

Сергей Бадюк казва- За един войник е най- важно да може да бяга и да стреля с калашник.
Братчеда преди време се готвеше за легиона. Следните неща които изпълняваше бяха- бягане на дълги разстояния, дълги походи из планината, кръгови тренировки- упражнения със собствено тегло и/или тежести.
И аз не одобрявам кандидатстването в легиона, но няма смисъл да повтарям речите на другите, а и щом си го решил, едва ли някой ще те разубеди.

14.09.16
23:54

казано от avitohol на 14.09.16, 22:03:

Сергей Бадюк казва- За един войник е най- важно да може да бяга и да стреля с калашник.

Тоя па е такъв глупак, че няма накъде повече. Отделно, съвсем не е това най-важното за един войник.

Тия филми с легиона и едвали не са някои свръх килъри са толкова смешни, че няма и на къде. Аз лично имам двама добри приятели единия служил там, а другия все още служи и нещата изобщо не са така както си ги представя масата хора. Като ми каже някой, че разбираш ли познавал некой си който убивал в легиона... В момента приемат стига да си здрав, прав и със здрави зъби :D. Да те вземат е едно да изкараш фермата е друго, а какъв ще станеш после е съвсем друго. Все пак успех ;) .

15.09.16
18:24

И къде служи?

15.09.16
19:43

Общо взето са ти казали как да тренираш и какво е важно за легиона по-горе. Наистина, бягане му е майката там. Само че искам да ти разкажа една действителна случка, без да целя да те разубеждавам или да ти внушавам нещо, просто да разбереш какво е отношението там.
Човекът Х, който има почти 4 годишен стаж в легиона(още година и си изпълва договора) е на мисия в Афганистан. Онези чалми решават да направят жива стена, като блокират еди кой си път. Командирът на човекът Х му казва следните думи ” Ти трябва да отидеш да разкараш тази жива стена, като няма кой да дойде с теб, трябва да отидеш сам, имаш на разположение една кола. Приготви си оръжието, но ефект може би няма да има, защото чалмите най-вероятно разполагат с РПГ и ти най-вероятно няма да се върнеш, но за нас ще останеш герой.”
За щастие, човекът Х изкарва късмет,  чалмите са леко въоръжени и в крайна сметка се разбират и успява да се измъкне и без драскотина.
А със същия този командир, който го прати на почти сигурна смърт, човекът Х трябваше да бяга на гърба си докато ги обстрелват, при положение, че командирът си беше счупил крака и костта му се показвала през кожата. Общо взето хич не им дреме за тебе, а за тези 1000 евро на месец си е пълна подигравка. По принцип, ако те приемат и започнеш да служиш, сключваш 5 годишен договор и само ако получиш контузия могат да те пуснат.Има слухове, че някои пичове не издържат и сами се прострелват или си чупят краката.
Говорил съм и с човек, който изкара 2 години и го раниха... Каза, че има и по-поносими места за младите.
Все пак ти пожелавам успех, ако твърдо си го решил. :)

15.09.16
20:29

казано от Костадин Петков на 12.09.16, 23:26:

Общо взето наблягат на бягане със и без допълнителни киограми. След психо и медицински прегледи почва 5 месечно обучение в дивото. Маневри в Пиринейте, изучаване на френски, песни, стрелба, военни техники и т.н. След това се покриват изпити, а финалното изпитание към бялото кепе е 30 км преход пеша.
Наистина е интересно, но за хора с топки и приключенски нюх. И да, Господ да е на помощ!

..цитат от един вече мъртъв генерал с боен опит
‘’‘’Войната е тежка,мръсна и кървава работа.Именно работа.
Най-бойните епизоди ,онова което всъщност ,се смята за война, са доста скоротечни.През цялото останало време се придвижваш
,пълзиш окопаваш се,обслужваш и ремонтираш техниката,организираш снабдяването с боеприпаси и продоволствие.Това е ЧЕРЕН ТРУД,тук героичното е малко.При това този труд се съпровожда от маса изненади от обективен и субективен характер.....’‘

казано от James Hinks на 14.09.16, 23:54:

казано от avitohol на 14.09.16, 22:03:

Тоя па е такъв глупак, че няма накъде повече. Отделно, съвсем не е това най-важното за един войник.

‘...Най-важното за един войник е да има кибрит..’.(реплика по спомен от един филм за Виетнамската война)
Може би мотива е едно от важните неща за един войник.Ако момчето,което  е пуснало темата мотива му е да спечели пари.....за 1000е не си ‘носи’ както се казва.В ИДИЛ не дават ли повече пари...........примерно.........и ще участваме в истински битки.Инак успех му пожелавам.Нека покаже боен дух в легиона.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1