казано от Joe Musashi на 13.09.16, 21:38:
казано от Boby_ на 13.09.16, 21:33:
казано от Joe Musashi на 13.09.16, 21:25:
казано от Carbohydrate на 13.09.16, 21:20:
Разбрах, че там всички разходи са на калпак. Имат централно отопление на цялата сграда и всички плащат, няма не искам. Стаите, които се дават под наем трябва да са сертифицирани офециално. Правилно казваш. Наемите са от 300 до 1000 евро за стая в апартамент с обща баня и тоалетна))! Разглеждам няколко около теб...Дания или Норвегия))
Отиди с каравана :D :D
На палатка в Свалбард? През зимата... :D
Щом наш’те тъмнозеленикави оцеляват на самоделни бордеи и фургони, Васко ще оцелее на каравана, а подозирам че e по-закален от тях.
Нека горните ми две изказвания не се възприемат като расистки ,аз от 2016та го загърбих за да заживеем всички като бели хора.
Тука има едни тъмно-бели (аз съм либерал, зелени не бива да ги наричаме) в шарени забрадки и поли по центъра. Мъжете събират кенове от бира и безалкохолни, жените висят пред молове и супермаркети да просят. Жената преди седмица някак попитала единия какъв е, той разправя “булгериън, булгериън”, заговорила го на български, а манго тимишоарски не разбира и дума. Зимата вероятно ще ги върнат обратно в Ру(о)мънско, като им изтекат трите месеца.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.09.16 21:46.
14.09.2016 г.
Дърпащи обемна
Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с тесен хват - 4х70, 4х110 кг.
Набирания - 3-4.
Работни серии:
Силова част (в суперсерии):
1.1. Мъртва тяга с тесен хват - 5х150, 5х150, 4х150 кг.
1.2. Набирания на въже - 9, 6, 5.
2.1. Високо изгегляне от земя - 6х105, 6х105 кг.
2.2. Набирания с широк хват - 6, 7.
3.1. Борческо обръщане - 7х70, 6х70 кг.
3.2. Скотово сгъване на машина - 7х55, 6х55 кг.
3.3. Колелце от стоеж + от колене - 3+5, 1+4 кг.
Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Пръва тренровка за седмицата чак в сряда, но все пак се раздвижих.
Положително:
- Опитах нови неща днес - например набиране на въже. Интересно, че ме предаде хватът, а не друго.
- На тясната тяга се напънах добре, макар килата да са смешни.
Отрицателно:
- Хайде няма да се впускам в мрънкане днес.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. По време на тренировка - 14 грама IntraWorkout на Bulk.
4. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.
Колоездене:
16 км за 00:51 ч . Средна скорост 18,8 км/ч
Обобщение за деня:
Днес в бързината сутринта съм забравил да метна “цивилни” дрехи в раницата и се оказах в офиса по къси гащи и потна тениска с надпис “Forget the rules”. На всичко отгоре се паднах да седя точно срещу големия шеф, нетипично изтупан, защото днес пътуват за защитата на бюджета. Колегите ме скъсаха от майтап, разбира се, което е много добре, защото вече напълно ме приемат за част от екипа. :)
14.09.16
20:37
Е смеят ли да те приемат по друг начин 8-)
Апропо, в Суидън има ли много нацепени батки, ей така по улицата да се мяркат-бицаги, татуси, това онова. По принцип са едри хора ама.......
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 14.09.16 20:38.
казано от Dydo на 14.09.16, 20:37:
Е смеят ли да те приемат по друг начин 8-)
Апропо, в Суидън има ли много нацепени батки, ий така по улицата. По принцип са едри хора ама.......
Не знам какво точно разбираш под “нацепени батки”, но ако е едри, гледащи лошо момчета с челюсти, хипертрофирали от соматотропния хормон, на практика няма такива. Мернах двама (но с явно нешведски произход) в предишната зала, която пробвах в началото, но не и другаде.
Иначе хората се поддържат и спортуват за здраве - сутрин гъмжи от бягащи, а всичко живо ползва колело. Колегите смятат за почти задължително да ходят на фитнес, макар и не всички да знаят какво точно да правят там. Внимават и какво ядат. Затлъстелите са много по-малко, отколкото в България, а жените изглеждат далеч по-добре, особен по-възрастните. Факторите са много - активен начин на живот, качество на храната, държавен контрол.
14.09.16
20:49
Боби, не си ли държиш кат дрехи в работата- поне една риза и немачкаем панталон?
Аз примерно в работа си държа една блуза резервна, една връхна дреха суитшър, обувки само за офиса, чифт чорапи и бельо (в шкафа сапун, антибактериален гел, дезодорант, четка за зъби, боя за обувки, гъбичка за обувки, превръзки, салфетки, мокри кърпички, несесер и гримове, дори игла и конец ако нещо се скъса- човек трябва да е подготвен :) ) :D
казано от Queen Cobra на 14.09.16, 20:49:
Боби, не си ли държиш кат дрехи в работата- поне една риза и немачкаем панталон?
Държа само обувки. Дрехи нямам къде да сложа, но дори и да имах, едва ли щях да замъкна кат дрехи, които реално да не нося. И без това имам два и половина чифта дънки, а костюм обличам само за среща (каквито тук рядко ми се случват за щастие). Мразя да купувам дрехи и докато не станат на парцали по мен, не ги сменям.
14.09.16
20:56
Боби, имах предвид с културистичен вид. Не е необходимо да гледат лошо, но те разбрах.
Иначе поне което и аз съм видял на Запад, до колкото съм видял, масата от възрастните жени там, са дами, а масата от нашите-лелки и тотално запуснали се от към визия. То си има причина де, но това са фактите.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 14.09.16 20:57.
14.09.16
20:58
Аз примерно в работа си държа една блуза резервна, една връхна дреха суитшър, обувки само за офиса, чифт чорапи и бельо (в шкафа сапун, антибактериален гел, дезодорант, четка за зъби, боя за обувки, гъбичка за обувки, превръзки, салфетки, мокри кърпички, несесер и гримове, дори игла и конец ако нещо се скъса- човек трябва да е подготвен :) ) :D
Леле, и за какво се подготвяш ? Нали живееш на 10 минути от работа :D
14.09.16
21:08
Човек не може да разчита на случайността. Няма значение колко далеч живея-дали ще е 2 км или 25 км. все същото- в нито един от случаите няма да тръгна да се мотам насам натам из града, защото ме е домързяло предварително да се погрижа за най-елементарни неща.
Най-много не понасям неподготвени хора- да нямат едни чисти гащи със себе си или кръвоспиращи лепенки. Постоянно снабдявам колежките с аналгин и но-шпа- аз не ги пия, но винаги нося и има нуждаещо се, които знаят къде да намерят :)
14.09.16
21:21
Боби, крайно време е да се научиш да тренираш като мен - с работни дрехи :D
казано от Queen Cobra на 14.09.16, 21:08:
Най-много не понасям неподготвени хора- да нямат едни чисти гащи със себе си или кръвоспиращи лепенки. )
Ако се е стигнало до там,че са ти сдрали гащите...надали лепенките ще оправят последствията :D:D
14.09.16
21:27
казано от Aleks Sandra на 14.09.16, 20:58:
Леле, и за какво се подготвяш ? Нали живееш на 10 минути от работа :D
Е как за какво - за срещата с принца. Никога не се знае кога ще потропа с копито белия кон под прозореца :)
казано от James Hinks на 14.09.16, 21:27:
Е как за какво - за срещата с принца. Никога не се знае кога ще потропа с копито белия кон под прозореца :)
Toва ми напомни за песента на Мими Иванова: “Зелената стара чешма” :).
п.п Боби, извинявай за спама. Ако прецениш, че мнението ми е излишно, помоли да го махнат.
Хахха, тука много забавно :) .. То с работно облекло става да тренира като теб, ама трябва да махне колелото :)... Тук хубавото при нас е че имаме много големи бани и шкафове, но и аз на държа дрехи. Ходя с раница, в която имам дрехи. Някой път и аз забравям това онова :) И аз не обичам дрехи и обувки. Имам една кожена пума от 2008-ма която още нося и си държи. Как да я хвърля, като новият модел ще изкара 1-2 макс години.
15.09.2016 г.
Колоездене:
7,24 км за 0:19:59 ч, средна скорост 21,74 км/ч.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.
Обобщение за деня:
Отидох на работа с колело, върнах се с друго.
Представям ви Белчо - не много мъжествен, не твърде силен (не тренира достатъчно, не за друго), но пък може да си мърда сам и четирите колелца и още не е навършил 100 (хиляди).
Бензин, 4х4, 2011-та, на 90 хил. км. Купувана в Швеция, обслужвана само в официални сервизи на VW, изключително запазена.
Работата стана за минути. Тук всичко става толкова лесно. Сутринта ровех по обяви, хареса ми, обадих се по телефона да разбера до колко работи автокъщата (малко по-скъпо е в автокъща, отколкото при частно лице, но далеч по-малко рискове), скочих на влакчето и се замъкнах до мястото. Направих тест драйв, нищо не тропаше, хлопаше, чукаше, дрънкаше, вибрираше. Питам ги “какво правим сега”, те ми викат “плащаш и си тръгваш”. Платих, десет минути по-късно бях с регистрация в тукашния КАТ (няма малки, големи талони, няма ходене на крак и опашки, няма прегледи - нищо). Отне десет минути, защото е първа кола на мое име в Швеция, иначе по-малко. Сега си чакам по пощата документите, с които ще мога да продавам колата, ако реша, както и фактура за пътния данък (соленичък, но това е положението). Следва да си договоря план за застраховка (имам две седмици безплатни от дилъра, за да мога да избера) и да почвам да кихам като поп - пътни такси (снимат те с камера като минаваш и ти пращат фактура по пощата), обслужване, прегледи, ремонти - всичко струва майка си и баща си тук.
Но пък каква седмица, а? Още е четвъртък, а вече се сдобих с апартамент и кола. :D До неделя може и нова жена да си намеря. :)
Не всичко е розово. На прибиране минах да взема щерката от училище. Е...си и трафика! С тая вода и острови тук всички мостове и тунели се задръстват адски още в четири следобед. Колата ще се ползва май само при нужда.
Освен това си има... печка вътре. Малко калориферче, монтирано на мястото до шофьора - с реотанчета, малко вентилаторче и всичко нужно. Бррр. Зимата идва!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.09.16 21:38.
15.09.16
19:54
Да ти е честита и само да те радва.
15.09.16
21:25
(beer)
15.09.16
22:47
Колите ги разбирам само по външен вид, затова няма да коментирам друго :D
Жестоко изглежда Белчо! Безаварийно и да ви върши добра работа! :)
Ще използвам, за да честитя и за апартамента, както и да дам разрешение за безброй бири и веселия :DDDDD
С какъв размах действаш. Ще ми станеш идол. :)
15.09.16
22:58
Честито, Боби :) Не харесвам Голфсваген, но по неволя и аз търкалям. Новия 2.0 дизел е нелош. Безаварийно да караш много километри. Пуснах сълза, четейки как не си чакал по опашки с още 50 луксозни мангала ;( :D
15.09.16
23:07
казано от Вероника Налбатска на 15.09.16, 22:47:
Колите ги разбирам само по външен вид, затова няма да коментирам друго :D
Жестоко изглежда Белчо! Безаварийно и да ви върши добра работа! :)Ще използвам, за да честитя и за апартамента, както и да дам разрешение за безброй бири и веселия :DDDDD
С какъв размах действаш. Ще ми станеш идол. :)
Еми размаха на Боби му е много добър-също като тягата.Така се прави.Ако почне да го мисли много.........не,че не го е обмислил де,но.......разбираш ме.Надявам се,че ще спре с колата,че всички се сещаме кое е третото,след апартамент,кола........Шегувам се,разбира се.Надявам се,че Боби има чувство за хумор на тази тема,и не би се разсърдил на ахмак като мене 8-)
Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 15.09.16 23:08.
Ще използвам, за да честитя и за апартамента, както и да дам разрешение за безброй бири и веселия :DDDDD
Да, да, лесно е да даваш такива решения, след като Боби се оплака, че бирата в заведение там струва 15 лв :D На гол гъз... :D :D
казано от Енев на 16.09.16, 09:03:
Да, да, лесно е да даваш такива решения, след като Боби се оплака, че бирата в заведение там струва 15 лв :D На гол гъз... :D :D
Мани го него, пълен е с пари, само симулира. ...И аз познавам много дето се вайкат и не щат да дадат пари за една бира, ама имат по 5-6 апартамента и още какво ли не. То така се забогатява .... :))) не такива баламурници като мен ...
16.09.16
19:59
казано от kaloyan на 16.09.16, 11:16:
Мани го него, пълен е с пари, само симулира. ...И аз познавам много дето се вайкат и не щат да дадат пари за една бира, ама имат по 5-6 апартамента и още какво ли не. То така се забогатява .... :))) не такива баламурници като мен ...
Купуваш 1 каса бира,връщаш бутилките.С получените пари взимаш 2 каси бира,връщаш бутилките....
16.09.2016 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Силова част (по ред през 10 секунди):
1.1. Преден клек - 3х95, 3х95, 3х95, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90 кг.
1.2. Набирания на въже - 3, 3, 3, 3, 3, 2, 2, 2, 2, 2.
1.3. Избутване на прав лост от лег - 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100 кг.
1.4. Борческо въртене с дъмбели - 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½ кг.
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Нова схема, нов късмет. Засега без допълнителни коментари.
Положително:
- Без коментар.
Отрицателно:
- Без коментар.
Колоездене:
Без.
Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
4. След тренировка - 42 грама протеин Natural Pure Whey на Bulk.
5. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.
Днес започнах опаковката на новия протеин на Бълка със Стевия. Доста блудкав (както абсолютно всичко от бълка - ако обичате да ви е вкусно, не купувайте от тях), но стига с тоя аспартам.
Обобщение за деня:
Нормален петък в офиса - без много зор този път. Мина пореден кандидат за работата и отново провал. Започвам да мисля, че няма да намеря подходящ човек.
Вечерта пък се прибирам - няма интернет. Имаме главоболия с прекъсвания от деня, в който се нанесохме, но сега вече съвсем ме вбесиха! Това е може би единственото нещо в Швеция, което не работи като хората. Вече трети месец не могат да оправят нещата. Смених два рутъра в гаранция, а се оказа, че изобщо не са били те проблемът. Сега направо не знам с какви очи бих се появил пак в ЕлГигантен (магазинът за електроника, от който бяха купени рутърите). Днес обаче чашата преля - няма интернет цял ден. Обаждам се на техническата поддръжка и след 20 минути на телефона тия ми обясняват, че някаква временна активация изтекла, а точно сега активейшън сървисът им се сринал и не могат да я подновят. Да съм се обадел утре сутрин пак и да обясня всичко отново на сутрешната смяна. Защо, по дяволите, ще правите временна ативация на абонат с постоянен договор и как така сте забравили да я подновите? И от какъв зор трябва да се обаждам, вместо да си оставите една бележка (не на компютър, че може да я изтриете)?
Проведох сигурно пет телефонни разговор по 10 минути, записвах пингове, накрая направо го ударих на молба, докато ги накарам да пратят техник, който да установи, че скапаният порт на тъпия им суитч е леко преебан. Смениха ми порта, уж нещата тръгнаха, а сега това.
Дали съм леко ядосан? Нееее, само така изглежда! Пожелавам най-хубави неща на всички интернет провайдъри по целия широк свят и в частност в Швеция, а мога да разширя благословията си до всички мотивирани и високовалифицирани люде, работещи в кол-центрове за техническа поддръжка! Земята ще спре да се върти без вас!
П. П. Споменах ли, че заради описания по-горе проблем ще трябва да гледам Челси - Ливърпул през 4G на телефона?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.09.16 21:36.
17.09.2016 г.
Колоездене:
7,37 км за 0:24:50 ч, средна скорост 17,8 км/ч.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.
Обобщение за деня:
Сутринта отидохме на първия учебен ден на тукашното българско училище. Останахме доста разочаровани - насочеността му е към деца, които са израстнали извън България и не говорят и четат свободно на български. Платил съм таксата за първия срок, така че ще им дам шанс да видим дали ще успеят да увлекат щерката. Освен това все ще е от полза да общува с деца на родния си език.
На прибиране жената ме остави с колата до офиса, за да си взема колелото.
Имам ужасна мускулна треска гъз, квадрицепс и задно бедро от вчерашната първа тренировка по новата схема и едва се прибрах, но ще чакаме адаптацията. :)
18.09.2016 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120 кг.
1.2. Раменна преса от стоеж в подхват - 3х45, 3х45, 3х45, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50 кг.
1.3. Силов гребане с дъмбел от земя (на ръка) - 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½ кг.
1.4. Кофички на халки - 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 2.
Втора тренировка по новата схема. И за днес ще си спестя коментара. Ще кажа само, че тези на пръв поглед смешни тежести и повторения, подредени в такъв протокол, водят до едно от най-трудните неща, които съм правил в залата. Имам усещането, че не правя десет серии през десет секунди, а една голяма с безкраен брой повторения. Хубавото е, че щом не умрях след първите две тренировки, шансовете да се адаптирам се увеличават значително. Следва по-трудното - да започна да въртя схемата, когато вече знам какво ме чака.
Положително:
- Без коментар.
Отрицателно:
- Без коментар.
Колоездене:
Без.
Добавки:
3. По време на тренировка - 15 грама IntraWorkout на Bulk.
4. След тренировка - 40 грама протеин Natural Pure Whey на Bulk.
5. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.
Обобщение за деня:
Днес започнахме с уроците по шведски. Сигурно ще ми трябва година, за да се науча само как се чете! Освен това учителката (млада, симпатична японка) има голямо желание, но днес започна урока отникъде и изкарахме два часа без икава структура с папагалско повтаряне на фрази с въпроси и отговори, в които не ни беше обяснено коя дума какво означава. Другият път ще си имаме учебник, а мисля тази седмица да разнищя всяка дума от пръвия урок... ако ми остане време (което значи, че вероятно няма да се случи).
Следобед се наложи да преместя колата на съседна улица - на нашата тази нощ е времето за миене.
18.09.16
19:41
Smolov Jr. ли правиш?
казано от Dimo Panchev на 18.09.16, 19:41:
Smolov Jr. ли правиш?
James Hinks Junior прави. :Д
Сериите през 10сек. те издадоха.
Мнението беше редактирано от Боян на 18.09.16 20:08.
Не, не правя нито Смолов джуниър, нито някоя друга програма за покачване на сила. Целите ми в момента са съвсем други.
Програмата, по която тренирам, наистина е замислена от Сашо, но определено не е универсална и приложима за всяка ситуация и цели, така че не бих препоръчал да бъде копирана сляпо.
18.09.16
23:36
казано от Boby_ на 18.09.16, 21:58:
Програмата, по която тренирам, наистина е замислена от Сашо, но определено не е универсална и приложима за всяка ситуация и цели, така че не бих препоръчал да бъде копирана сляпо.
Попитах чисто и просто от любопитство, понеже серии/бройки ми се видяха познати :D .
казано от Dimo Panchev на 18.09.16, 23:36:
казано от Boby_ на 18.09.16, 21:58:
Попитах чисто и просто от любопитство, понеже серии/бройки ми се видяха познати :D .
Много добре си питаш ти. Аз умишлено отговарям така, за да не се подведе някой да започне да копира програма, която не е подходяща за него. Повечето от досегашните ми тренировъчни схеми са били по-универсални и спокойно биха могли да се използват без корекции от почти всеки. Тази обаче е по-различна и е разработена от Сашо със специфични цели и за конкретен човек със съответните му възраст, заетост, болежки, нужди, щения и т. н. :)
19.09.16
19:48
казано от Ивайло Валентинов на 16.09.16, 19:59:
казано от kaloyan на 16.09.16, 11:16:
Купуваш 1 каса бира,връщаш бутилките.С получените пари взимаш 2 каси бира,връщаш бутилките....
Малко късно се обаждам, ама няма как парите от върнати бутилки да стигат за 2 каси бира. Ако от 1 каса върнати бутилки събереш пари за 2 каси бира, значи или бутилките се изкупуват много по-скъпо от бутилките пълни с бира, или това е нов трик, който ще ме направи милионер. Жалко, че трикът е прекалено прост и няма как някой друг да не се е сетил преди мен, така че остава варианта с невъзможното. :D
П.С. Мисля, че за 1 празна бутилка даваха 20-30 стотинки. А най-евтината бира при нас(в стъклена бутилка) е 1,25лв. :D
19.09.2016 г.
Колоездене:
Без.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес денят беше гаден дори за понеделник.
Сутринта започна с това, че малката щерка си загубила телефона. Минахме през фитнеса - оказа се там. За целта обаче се наложи да изляза с колата за работа и да я закарам до училище. Час и половина по задръстванията, а на всичко отгоре гугъл мапс при все избора ми на опция маршрутът да е безплатен ме прекара точно три пъти през тол такса на стойност 35 крони всяка, т. е. общо 105 крони.
После пък получих мейл от DHL, че ми връщат порчката от айхърба обратно в щатите, защото глюкозаминът бил забранен за внос в Швеция.
На обяд ходих до един близък сервиз с колата да ми сменят една изгоряла крушка, която се поема от гаранцията. Пак греда - не била крушката, а някакъв контакт, който трябва да се поръчва и сега ще чакам. След час чакане се замъкнах обратно в офиса.
Там ме чакаше СМС от ДСК, че Hertz са ми завлекли от сметката 970 крони. Причината - глоба за паркиране с наета кола през юни, която обаче оспорвам, а на всичко отгоре глобата беше на стойност 550 крони. Естествено, писах гневни мейлове до Херц, фирмата за паркиране и пътната полиция. За съжаление за да блокирам плащането, трябва да си закрия картата, а ми трябва и не мога да извадя друга от тук.
И накрая вечерта, разбира се, пред нас нямаше място за паркиране, въпреки че си плащам “синя зона” за живущи в центъра като поп. Паркирах на място, за което не съм сигурен, че няма да осъмна с още една глоба.
Абе какво да кажа. Добре, че понеделник е само веднъж в седмицата!
П. П. Сега разбирам от сайта на тукашната пътна полиция, че това не била тол-такса, а такса “задръстване” - не може да се влезе в или излезе от централната част на Стокхолм, без тази такса да бъде платена - гугъл мапс не е имал никакъв шанс да ме прекара по безплатен маршрут, защото от нас до офиса такъв няма.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.09.16 20:48.
Колелото Боби, колелото! Ползвай само него (когато нямаш извънредни ситуации като днес), а после си вземи и едно електрическо и си цар на пътя. Ще си вдигнеш средната скорост, ще ти помага на баирите (ама ще те държи във форма) и ще си спестиш пари от градски транспорт, тол такси, паркинги и пр.
казано от Dnes на 19.09.16, 22:27:
Колелото Боби, колелото! Ползвай само него (когато нямаш извънредни ситуации като днес), а после си вземи и едно електрическо и си цар на пътя. Ще си вдигнеш средната скорост, ще ти помага на баирите (ама ще те държи във форма) и ще си спестиш пари от градски транспорт, тол такси, паркинги и пр.
Да, колелото остава основен транспорт засега, поне докато не паднат много температурите. Все пак съм в Скандинавия и си има едни буквално 5-6 месеца в годината зима, в които колело не може да се кара (освен от местни екстремисти със зимни гуми с шипове за лед) Дъждът вече започна, но не ме плаши особено - понакупих си разни шушлеци и др. и ще карам с тях.
Другото е разкарване от центъра - спестявам таксите за влизане в града и таксата за паркиране. Това предстои през ноември. Много ме е яд, че се подведох по глупостите на фирмата за “релокейшън” и наех апартамент в централната част на града! Толкова разходи и нерви ми създаде това, че нямам думи.
В крайна сметка съм си платил данъка на колата до февруари, застраховката ще е месечна и тъкмо преди следващия данък ще мога да преценя дали тази кола изобщо ми е нужна или ще ми излезе по-евтино да я продам и да наемам, когато пътувам, а през останалото време да карам на градски трнспорт и колело.
То беше ясно, че ще е така, де - докато си установя една нормална рутина и начин на живот, който да е в месечния ми бюджет, ще мине доста време.
Ее Боби ти 10 от 10 :) няма греда вчера. Аз ако бях на твое място веднага бих полял с 2 уискита или ракийка ако има, да се отмие каръка :) помага да знаеш :)
казано от kaloyan на 20.09.16, 11:17:
Ее Боби ти 10 от 10 :) няма греда вчера. Аз ако бях на твое място веднага бих полял с 2 уискита или ракийка ако има, да се отмие каръка :) помага да знаеш :)
9 от 10, колкото да не е без хич - телефона на щерката намерихме. :)
20.09.2016 г.
Колоездене:
14 км за 0:42 ч, средна скорост 20 км/ч.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес вече с колелото. Работата маалко намаля, но нещата отиват към криза, тъй като не можем да намерим човек за отдела ми вече повече от месец, а предизвестието на напукащия колега изтича в началото на октомври.
Вечерта откровено ме домързя да тренирам.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.09.16 21:34.
21.09.2016 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек - 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90 кг.
1.2. Набирания на въже - 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 2, 2.
1.3. Избутване на прав лост от лег - 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 2х100, 2х100 кг.
1.4. Борческо въртене с дъмбели - 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½ кг.
Голям зор!
Положително:
- Лек напредък на набиранията и по-сериозен със спазването на проткола
Отрицателно:
- За една бройка да се затисна на лежанката със сто кила. Срам!
Колоездене:
Без.
Добавки:
4. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.
Orange Triad-ът ми свършва и се чудя как да си доставя. Края на октомври ще се прибирам и ще се заредя с 3-4 шишенца, но и те ще свършат в един момент, а ще трябва и преди това да го спирам. Направо вече усещам как започва да ме боли всичко. Ноцебо. :)
Обобщение за деня:
Днес си изпуснах отбивката и се набих в центъра, вместо да свия към залата. Това ми струва 50 минути от живота.
Извод: За да намразиш наистина един град, трябва да шофираш из него в час пик.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.09.16 21:20.