Не е точно така - кофите са си точно това, което разбират повечето спортуващи, просто има няколко по-популярни разновидности на
изпълнение. Общото е, че цялото тегло се избутва посредством ръцете, покрай тялото ... макар че като се замисля за наименованията - “суха” и “мокра” кофа, стигам до извода че би могло всяка да е измислена преди другата.
Мократа кофа е с мах на тялото, който ангажира доста осезаемо раменете, за да задържат постоянно местещата се тежест - много полезно, ако човек спортува на успоредка и лост. Тази стабилност в раменния пояс отваря пътя на редица други упражнения и в този смисъл “мокрите” кофи развиват способности.
Най-популярните мокри кофи или кофи с мах, са предна - като този на клипчето, задна - тялото се спуска когато краката са най-отпред и се вдига с отиването им назад, и комбинирана - избутва се и в 2-те посоки, както казва че ги прави ME4O_TURIST. Интересното при мокрите кофи е че предната и задната винаги са пълни, като качество на изпълнението, защото иначе се губи маха и изпълнението се променя или спира. Дори и този на клипчето, който не ги е усвоил добре или е изморен, не може да си спести движението от ръцете и затова чиитва от кръста и краката. Колкото до комбинираната мокра кофа, това си е експлозивно изпълнение, но тук често се спестява вдигането на кофите докрай.
Помпичките са бързи сухи кофи (без мах), които не са пълни, заради бързината на изпълнението и преследването на голям, често до и след лимита, брой, повторения. Според мен, всички възможни тренировъчни цели могат да се постигнат с комбинирани кофи или с чисти (пълни, нормални) кофи с добавена тежест ... с добавена тежест не правя, но си разсъждавам. Казвайки това, съм длъжен да спомена, че няколко години помпах помпички, докато реша че не ми харесват :D
На днешната тренировка имах скъп гост - един страхотен, млад човек, с който навремето откривахме лостовете, но от години живее и работи в чужбина. Идва си лятото за няколко седмици и за нова година, и винаги се обажда да поспортуваме.
... та, днешната беше с общ обем
21 силови (на 2—ки в серия и последно 1),
13 тюлена (на 2 и 3 повторения в серия),
5 повдигане с J набиране
5 J набиране
20 прехвърляне на камъка (на 2х10),
6 L to HS (2+3+1),
9 вис под успоредката с ръце назад и опрени рамене върху раменете й, повдигане на торса и краката до свещ над нея (4 и 5),
4 L to planche,
5 от спуснатия вариант - долна кофа до нисък planche
10 от опора на успореден хват върху дъги, прескачане на пейка трупешката напред, без да пускам опората и връщане обратно
10 огледални превъртания и връщания от вис под успоредката, т.е. skin the cat
не в този ред - това е общо. Кратка беше - да се видим с моя човек после на по бира, пък и утре е ден.
Между другото в четвъртък ми подариха селско пиле и кора домашни яйца - супер са. От месеци не бях ял по вкусно пиле и яйца - цвета е друг, миризмата е друга, вкуса е друг ... колко ли хора знаят за какво говоря (shake)
Аааа, нова страница - лично творчество ... ми хайде да е това:
Жаба кекерица, хапна си мушица. Много гладна птица, кресна й:
- Мръсница!
Паяче наблизо, тъжно се облиза, цъкна с езиче:
- Право е туй птиче!
Рязко край реката, жабата горката, щъркел с клюн размаза!
- Ба’си кефа! - каза.
Сова - видна дама, се обади:
- Драма - попови лъжички, вече сам самички ...
Птицата и кресна:
- Трай ма, човко тесна, екстра се получи туй дето се случи!
Охлюв под листата, мръдна си рогцата:
- Големи, мънички - т’ва ни чака всички ...
Мнението беше редактирано от Dymag на 27.08.16 02:27.
Вчерашната бях сам и беше подобна на днешната, но без успоредните хватове.
Днешната беше 5 кръга от:
1 силово,
5 кофи горе и
5 набирания с прониран, всичко със същия хват.
10 лицеви и
10 хоризонтални дърпания с опора на краката, всичко след ширината на хвата, определена от силовото
1 тюлен.
5 кофи.
5 набирания с успореден хват с ширината на хвата на тюлена.
10 повдигания или въртения на краката от опора на успоредката.
10 огледални спускания от вис под нея.
20 крака (със собствено тегло).
2 L to HS или премятане на камъка през най-голямата възможна височина - редувахме ги във всеки кръг.
Във всеки кръг сменяхме хватовете, от широк към тесен, както и упражненията за краката.
Ха, сега виждам че в предишната имам 100 повторения с цяло тегло, 100 с опора на краката, 100 повдигания и спускания на краката от опора или вис, и 100 повторения за крака, а това не е нарочно. Е, има още и 5 силови, 5 тюлена, 6 L to HS и 4 камък. Интересно е съвпадението с бройката.
Днес бяхме на редуване на коремни с комбинирани с натрупване - малко, общ обем по 34 повторения от двете + 20 набирания, 10 задни кофи, 10 предни, 20 лицеви на успоредката с хват на една тръба и огледални дърпания под успоредката с хват пак на една тръба. Бях уморен от колелото - 40 км., за деня. Даже “влезе” тежка.
Вчерашната тренировка беше с редуване на силови с камък или L to HS, редуване на тюлени с камък или L to planche, и проби за тежките неща - предна и задна везна, human и dragon flag, и planche с по-дълго задържане, за разлика от фиксиранията за по 1-2 секунди при L to planche. Може и да пропускам нещо. Не съм доволен от предната си везна.
Вчера отново имах гости - други. Приятно е, но тренировката се променя - показваме си нови неща или различия в спортуването след последната ни среща, запълваме празнини, водим “диалози” с движения и т.н.
Та, вчерашната ми беше такава. Присъстваха “камъка”, L to planche и варианта му от спусната кофа, като най-нови + стандартните силови с различни хватове и тюлени за “пълнеж”, както и разни разновидности на повдигания, въртения и спускания на краката от опора и от вис. Освен това и децата бяха с мен, та и на тях им подавах специфични неща, т.е. с цел, без натискане върху раменете (без камъка и L to HS), с повече висове, махове, прихващания и отскоци.
Много ми е малко времето напоследък, включително и за участие във форума
Вчера, докато си обирах една “квартална” ябълка в работно време, мина едно голо до кръста тичащо момче в перфектна форма и татуси по него, спря, дойде до мен, стисна ми ръката и си замина. Само му казах здравей и това беше. От отдавна не съм ходил на “служебните” лостове в Дружба, но мисля че от там се познаваме визуално. Как може да съм толкова лош физиономист, не знам.
Мнението беше редактирано от Dymag на 01.09.16 02:13.
Последните два дена, две тренировки, с основно най-тежки неща. Имах и по около 40 км. колоездене или над час и половина на ден. По-интересното е че реших да добавя сусамов тахан в храненето си. Обърках 1 част тахан от пълнозърнест сусам, 2 части мед и джинджифил - едно пакетче, смлян. Възнамерявам да ям по една супена лъжица сутрин от това и да ми стане навик. Следващия път може да го “модна” и с куркума, орехи или и двете, но за сега ще гоня да си изградя навик за приемане всяка сутрин. Това, което успях да намеря, е тахан от пълнозърнест сусам на някаква фирма “Росини” - много грозен, почти гаден, може и да е истински.
казано от Dymag на 01.09.16, 01:39:
Вчера, докато си обирах една “квартална” ябълка в работно време, мина едно голо до кръста тичащо момче в перфектна форма и татуси по него, спря, дойде до мен, стисна ми ръката и си замина. Само му казах здравей и това беше. От отдавна не съм ходил на “служебните” лостове в Дружба, но мисля че от там се познаваме визуално. Как може да съм толкова лош физиономист, не знам.
И по двете неща си приличаме - обичам “кварталните” плодни дървета и съм ужасен физиономист. Направо ми е като комплекс - някой като ми каже здрасти и аз почвам да се панирам че като разбере че не го разпознавам и ще се почувства кофти. С едно момче почти всяка вечер се засичаме на една велоалея и той толкова ентусиазирано ме поздравява...това е още по- ужасно - явно сме имали нещо повече от просто да сме се виждали някъде... добре че е в движение и аз само му махам и се усмихвам, че ако трябва и да говорим, със сигурност ще се усети че не помня че се познаваме. Та отлично те разбирам.
Мнението беше редактирано от Димо на 03.09.16 08:55.
За кварталните плодови дръвчета в Овча купел - старата част, където живея, не се притеснявам. Тук има катерички, гугутки и таралежи. В Дружба, крайната част, до река Искър, където обирах въпросното дръвче, малко повече се притеснявам, до толкова, до колкото е прекалено равно наоколо и Цариградско шосе с големия си трафик е прекалено близо. От друга страна и там съм виждал катеричка и кълвач. Тази година много странно узря всичко - ранозрейки, къснозрейки - всичко стана едновременно и въпреки многото плод, всичко е дребно. Отделно, кварталните дръвчета никой не ги пръска напролет и масово плодовете са червиви. Но, да—в момента, срещу мен, у нас, има точно 10 ябълки и 3 дюли, обрани най—безсрамно от мен от столичния квартал Дружба. ... има там едно грозде, дето съм му хвърлил око, обаче, като гледам как е поддържано, може и да открият огън от първите етажи на блока, ако му посегна :)
Днес ... т.е. вчера, бях сам и просто си се раздвижих с общо, 13 силови, 10 тюлена, 22 прехвърляния на камъка, 10 J-набирания, 10 flying ass със стъпване върху успоредката, 20 набирания, 10 задни кофи, 10 предни, 50 разни повдигания и въртения на краката от опора на успоредката, 50 огледални спускания от вис под нея, 80 крака - част от тях с допълнителната тежест на камъка, “невъзможни”, L to HS и още нещо, но не помня какво.
Имам болка и в двата лакътя, но не като тази която ме тормози в десния от години, а по-скоро такава от попрекаляване и умора.
Редно е да опиша някоя тренировка по-подробно. Веднага се разбира защо не описвам подобните такива, а последните няколко бяха подобни. По лесно ми е да посочвам общ обем, но от него не се разбира всичко. Затова, днешната:
2 силови с тесен надхват
2 прехвърляния на камъка
2 силови с раменен, т.е. нормални
2 прехвърляния на камъка
2 силови с широк надхват
2 прехвърляния на камъка
2 силови с подхват
2 прехвърляния на камъка
2 силови с тесен-смесен, по 1 на страна
2 прехвърляния на камъка
20 български клек
3 тюлена на най-широкия успореден (6 напречни между хвата)
3 L to HS
3 тюлена на по-широкия успореден (5 напречни между хвата)
1 на най-широкия
4 повдигания от вис до свещ на успоредката, с опрени рамене на рамената й
3 тюлена на широкия успореден (4 напречни между хвата)
1 на по-широкия
1 на най-широкия
5 L to planche
5 тюлена на раменен успореден (3 напречни между хвата)
5 от спуснато положение на кофа to planche
20 румънска тяга на един крак, варианта със собствено тегло
1 силово с тесен
1 тюлен с най—широкия
2 камък
1 силово с широк
1 тюлен с тесен (2 напречни)
2 L to HS
1 силово с подхват
1 тюлен с по-широкия
2 камък
1 силово с раменен
1 тюлен с раменен
2 L to HS
20 отпад с напад, без междинно стъпване
6 повдигане на торса с J-набиране на по-широкия успореден
6 flyng ass със стъпване на раменете на успоредката
6 J-набиране на раменен успореден
6 flyng ass със стъпване на раменете на успоредката
10 широки сумо клекове с камъка пред раменете
Редуване на набиране “обратна кофа” с кофа, на 10, 8, 6, 4 и 2, повторения
4х5 силови с различни хватове всяка серия и 5 прехвърляне на камъка, общо 20 на 20
4х6 набирания с различни пронирани хватове
12 задни кофи с мах (след първите 2 серии набирания)
12 предни
5х4 тюлена с различна ширина на хвата всяка серия и 4 повдигания, по една серия от L to HS, вис до свещ, L to planche, спусната кофа до planche и предна кофа до planche, общо 20 на 20
6х4 набирания с успореден хват с различна ширина, повторихме раменния
12 задни кофи с мах (след първите 3 серии набирания)
12 предни
невъзможно и възможно - трябва да намеря или измисля логични имена на тези упражнения
Vertical human flag повдигане - какво толкова да му мисля. Само че не го правя над главата, а пред и зад тялото, за пълна външна раменна ротация.
Та, вече възможно и невъзможно ще ги посочвам като повдигане на вертикален флаг пред и зад тяло, на шведската :)
Вчера тренировката беше много кратка, заради лошото време - просто колкото да отбия номера, за 20 мин. Имаше само единични силови, L to HS, повдигания на краката от опора на успоредката и спускания от вис под нея, и широки сумо клекове. Понамокрих се и се изкалях, но не исках да пропускам.
Този сусамов тахан с мед, като изям една лъжица сутрин и нищо не ми се яде до към 3-4 - направо се насилвам да хапна нещо на обяд.
Мнението беше редактирано от Dymag на 08.09.16 14:17.
Четири тренировки не съм описвал, а и не мога да ги опиша вече, в предвид това, че не спортувам по програма и нещата ми се сливат. Все пак успях да си докарам мускулни в трапеца, раменете, ръцете, гърдите, пресата, краката. Краката ги правих с камъка в едната тренировка - той е около 20 кг., та, с него пробвах български, румънски, отпад, напад и сумо.
Другото, едно момче се преби от L to HS - упражнението е ново за него и го разучаваше от няколко дена. Понеже някой питаше какво става ако падне, ще го разкажа. Повдигна се, тръгна да пада на другата страна, съответно го спрях с ръка и тръгнах да го връщам обратно, и точно в този момент се пусна, падайки на тил и плешки. Около 2-3 мин. не можеше да стане, а после около 10-на мин. като стане му се премрежваше погледа и губеше равновесие - абсолютен нокаут. За около 30-на мин. се пооправи и се отказахме да го караме в Пирогов. В момента го боли сериозно кръста, като болката преминава след раздвижване. Каза че довечера ще дойде на тренировка. До сега много хора са се превъртали и закачали с някой крак за успоредката от другата страна, то и за това започнахме да се пазим, но никой не беше се пускал отвесно с краката нагоре. Тя и успоредката ни по-широка.
Няколко човека ходеха на паралелки да разучават стойки и падания, след което продължиха на успоредка без инциденти. Други ги разучихме директно на успоредката. Опасността от падане е в началото, особено ако нямаш опит в подобни движения. Помня че едно време в часовете по физическо ни караха да правим предно кълбо на успоредката, като част от учебната програма. Аз тогава не го можех - много зле бях на успоредка и лост, без майтап (giggle) Момчето е добре - идва на тренировката вчера, но го посъветвахме да не прави силови, коремни и др. неща с изместване на тежестта или експлозивно изпълнение.
Моята тренировка вчера беше със стойки до стена с всякакви опори, вкл. и на една ръка, всякакви силови, L to HS, L to planche, спусната кофа до ниско planche (няма мах - тялото от свито положение с повдигнати колене се разпъва директно назад), planche през предна кофа (предна кофа, flying ass със свити колене, разпъване назад на planche), тюлени, много прехвърляния на камъка, повдигане на торса с J набиране, J набирания без отпускане на торса, “обратна тяга” с всякакви успоредни и пронирани хватове, flying ass със стъпване на рамената на успоредката, повдигане на вертикален флаг пред и зад тяло, и сигурно още две-три неща които не се сещам.
Вчера, за малко да пропусна - малко над 3 часа сън и цял ден по задачи. Все пак реших да се разходя, както си бях с “не спортно облекло” и се раздвижих с 1 силово, 5 кофи на една тръба, 5 набирания, 10 лицеви, 10 хоризонтални дърпания с опора на краката, по 10 повдигания от опора и огледални спускания на краката от вис, 10 различни упражнения за крака - този път с допълнителната тежест на камъка, тюлен или 5 J-набиране, 2 L to HS или 6 L или спусната кофа до planche, и всичко това 4 пъти. Написано звучи повече, от колкото е в действителност - просто се раздвижих, колкото да не пропускам, както си бях с дънки. Имаше и няколко повдигания на вертикален флаг пред и зад тяло.
Боян Д. дойде заедно с негов приятел, които се оказа че са ми съседи. Включиха се, но доста “подозрително” ;) Много са готини
Мнението беше редактирано от Dymag на 14.09.16 02:15.
Защо подозрително?:D Аз си направих тренировката. Само J, L до планч и тюлените не направих. :D Най-смислените упражнения съм пропуснал. :)
J-то с широкия хват може да се замести с повдигания на седалището със свити колене, без набиране, тюлените с коремни, а вариациите към planche, със задни кофи с мах, така че направо си направи всичко. Освен това имаше голям мерак за камъка и броя ти прехвърляния не бяха малко, общо, като за ново упражнение. Любопитно ми е дали имаш мускулна треска някъде ... трицепс, рамо, трапец и преса (от камъка и от повдиганията и спусканията на краката)?
казано от Dymag на 14.09.16, 14:29:
J-то с широкия хват може да се замести с повдигания на седалището със свити колене, без набиране, тюлените с коремни, а вариациите към planche, със задни кофи с мах, така че направо си направи всичко.
Хм...да, така е. Трябваше вместо да те гледам да ги заменя тия упражнения с по-лесните.
казано от Dymag на 14.09.16, 14:29:
Освен това имаше голям мерак за камъка и броя ти прехвърляния не бяха малко, общо, като за ново упражнение. Любопитно ми е дали имаш мускулна треска някъде ... трицепс, рамо, трапец и преса (от камъка и от повдиганията и спусканията на краката)?
Oт камъка нямам, защото си правя в залата клекове редовно. Имам мускулна треска на вътрешната глава на трицепса(тесните кофи горе на лоста), рамото също цялото много добре го усещам, вътрешната част на гърба(долната част на трапеца), пресата също усещам много равномерно натоварена, вътрешната част на гърдите. Хубава тренировка беше. :)
Мнението беше редактирано от Боян на 14.09.16 15:33.
5 тренировки не съм описвал. Не че са по различни от описаните - дърпане-бутане, от по-тежко към по-леко, от горе надолу, ако може повече от тялото да участва, разнообразие и малко повторения в серия.
Новия “бъркоч” от сусамов тахан и мед му добавих и ленено брашно, джинджифил и куркума - направо остава лютив послевкус.
Покрай дадени от мен препоръки към приятели и колеги за тяхното хранене, реших да си засека няколко дена колко калории съм изял и останах поразен. Употребявам около 3200 калории, 110-120 г. белтъчини, под 100 г. мазнини, и над 200 г. въглехидрати, при височина 186, тегло 87-90, 43 години и спортна активност почти всеки ден. Много интересно, като се има в предвид че не ми е цел, не броя калории и си се отпускам - въглехидратите са ми предимно “бирени” и “ракиени”. Интересно е, защото според калкулаторите покривам идеално нужното ми, с разлики от под 30 калории на ден в различни посоки.
Днешната беше:
1 силово
1 камък
1 повдигане на вертикален флаг зад или пред тяло, на страна
горното х10 пъти
1 силово
1 L to HS
5 повдигане с J набиране на широк успореден хват
5 L to planche
5 J набиране с раменен успореден хват
5 спусната кофа до planche
1 силово
1 L to HS
-35. Пропуснах вчера заради лошото време. Преди това тренировката ми беше само редуване на набирания и кофи - мисля че беше добра идея след такава само с многоставни, на 6 повторения в серия.
Държа повече да си записвам пропуските, от колкото тренировките, от чисто любопитство - до тази година не съм тренирал толкова често, но от друга страна обема е малък или сериите са къси.
Онзи ден - силови с L to HS, набирания със задни кофи, тюлени с повдигания до свещ на успоредката с опрени рамене, набирания с успореден с предни кофи, повдигане с J набиране и J набирания с L to planche (горе) и спусната кофа до нисък planche (долу)
Вчера - силови с прехвърляния на камъка, лицеви на успоредката на една тръба с хоризонтални дърпания под нея и повдигания на краката от опора с огледални спускания на краката от вис надолу с главата.
Вчера, кратка тренировка: силови, камък, вертикален флаг зад тяло, тюлени, всички варианти на L to нещо, вертикален флаг пред тяло.
Скоро ще ми се наложат промени в ежедневието, от там и в спорта, защото започвам пак с командировките - обикаляне по страната, от другия месец. Надявам се, че ще намирам място за спорт, където и да съм.
Днес тренировката ми беше подчинена на приятел, който в резултата на “лична драма” реши да спортува. Днес водещото за него реших да е раменния пояс и задника, но с цяло тяло - редуване на прескачане на пейката и връщане от опора върху дъгите й (упражнението на детето) със skin the cat от вис под успоредката на 10-ки, 2-ка набиране с 2-ка прехвърляне на камъка - невъзможно му е 1 пълно набиране, така че е екстра, и упражнения за крака - български клек, румънска тяга - лесния вариант и отпад с ритник напред. Издържа 3 кръга. Аз, освен неговите упражнения, си вкарах и силови, тюлени, L to HS, L to planche, спусната кофа до нисък planche, “пружина” и повдигания на вертикален флаг пред и зад тяло. Утре смятам отново да се занимавам с него, макар че ще е с мускулна къде ли не, като наблегнем на хоризонтални дърпания и бутания с опора на краката, с голям (за него) общ обем за тренировката, но с малко повторения в серия, за да се справя и отново крака.
Приятелите са важни и между другото са страшен стимул за самия мен - никакви разголени спортуващи девойки в спортна форма не могат да се сравняват с мотивацията, която ми дават успелите в целите си мои приятели, благодарение на нещо от мен. А това нещо не е нещо специално, някакви супер системи или специални знания - общо взето всичко е мотивация и постоянство, но ми е добре, ако успеят и супер зле, ако се провалят. А на мен хич не ми е приятно да ми е зле. Вероятно съм егоист ;)
Същия мой приятел днес му “подадох” 10 секундни висове с прониран, успореден с 2 ширини и с подхват, които редува с махове горе, “ходене на ръце” по успоредката и махове долу (в спуснато положение на кофа), лицеви с хоризонтални дърпания с опора на краката на 10-ки, пак единични набирания с прехвърляния на камъка, и клекове - широк и нормален сумо клек, и напади. Този път издържа 4 кръга.
Аз бях на тюлени, повдигания с J набиране на широк успореден хват и J набирания с раменен, които редувах с L to HS, L to planche, спусната кофа до нисък planche и варианта предна кофа през flying ass до planche (на 5-ци), лицеви на една тръба с хоризонтални дърпания пак на една тръба на и под успоредката, силови с прехвърляния на камъка и същите клекове.
Утре ще му “размажа” пресата :)
Вчера, за моят човек, повдигания на краката от вис, следвани от повдигания от опора (5 на 5), единични набирания с прехвърляне на камъка (2 на 2) и отпад с напад, без междинно стъпване (по 5 на крак), всичко 4 пъти, със завършващ от разни висове и полукофи (кофички на пейка, с опора на краката).
Аз реших да правя същото, но вместо набирания правих силови, другите неща на 10-ки, а завършващия ми беше с комбинирани кофи с мах, набирания “обратна кофа”, бавно изпълнение на коремно - около 20 секунди само вдигането и L to HS със задържане 20 секунди.
А, да, щях да забравя. По едно време дойдоха няколко човека - не ги познавам и започнаха да си показват прехвърлянето на камъка. Не бяха видяли че и ние го прехвърляме, и не го свързваха с мен. Рядко упражнение е набирало толкова бързо такава популярност, което си го обяснявам с това, че е достъпно за всякакво ниво - просто се намалява или увеличава височината. Този “камък” направо си “заживя собствен живот” :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 27.09.16 13:17.
Днес, моят човек, единични пълни набирания с прониран, успореден и с подхват, срещу тях кофи и сумо клекове с камъка.
Аз въртях 2хсилови, 2хтюлени, срещу тях 4xL to HS, L to planche, спусната кофа to planche и предна през flying ass to planche, и сумо клекове с камък - като тежест, не с прехвърляне.
Изпихме после 2 бутилки вино и коментирахме как човек, който знае абсолютно всичко което му трябва за да оправи формата си - за калории, спорт и т.н., не го прави, когато всичко е само в неговите ръце. Търсихме фактор, в самия човек и без външна намеса, но не намерихме такъв. Ако го намерим, ще решим “световен проблем” ... но всъщност най-вероятно ще си остане пиянски разговор (giggle)
Мнението беше редактирано от Dymag на 28.09.16 15:53.
Вчера бях с 2 кратки и бързи тренировки. Вечерната:
3 силови с тесен надхват
3 тюлена
2 L to HS -> камък -> 2 L to HS -> камък
5 на крак пистолет
3 силови с подхват
3 тюлена
2 L to planche -> камък -> 2 L to planche -> камък
5 на крак пистолет
3 силови с широк надхват
3 тюлена
2 от вис до свещ на успоредката -> камък -> 2 от вис до свещ на успоредката -> камък
5 на крак пистолет
3 силови с раменен
3 тюлена
2 спусната кофа до нисък planche -> камък -> 2 спусната кофа до нисък planche -> камък
5 на крак пистолет
10 прескачания на пейката с опора върху дъгите й
10 skin the cat
1 силово
1 L to HS
Преди това имах “служебна” разходка с 2 силови, 20 кофи на една тръба, 20 набирания, по 20 повдигания и спускания на краката и 2 L to HS. Онзи ден също имах разходка през деня, която не съм описвал.
Мнението беше редактирано от Dymag на 29.09.16 14:44.
-37 - два дена пропуск, но не един след друг. В момента съм във Варна за около 2 седмици, пристигнах на 07-ми, в промишлена зона запад. Търся си място за спорт.
казано от Dymag на 24.09.16, 20:55:
Приятелите са важни и между другото са страшен стимул за самия мен - никакви разголени спортуващи девойки в спортна форма не могат да се сравняват с мотивацията, която ми дават успелите в целите си мои приятели, благодарение на нещо от мен. А това нещо не е нещо специално, някакви супер системи или специални знания - общо взето всичко е мотивация и постоянство, но ми е добре, ако успеят и супер зле, ако се провалят. А на мен хич не ми е приятно да ми е зле. Вероятно съм егоист ;)
Не си егоист, най- нормален човек си.
Много лоша дестинация - прикачвам карта. Нищо наоколо не мога да намеря за спорт. Сутринта бях на лицеви, планкове и клекове, а преди малко прегледах “фитнеса” на хотела - стая в мазе с гладиатор с максимална тежест 70 кг., 2 дъмбела по 10 кг. и напълно безсмислените за здрав човек велоергометър и степер. Дано някой от Варна ми прочете мнението и подскаже нещо.
казано от Dymag на 08.10.16, 20:43:
Много лоша дестинация - прикачвам карта. Нищо наоколо не мога да намеря за спорт. Сутринта бях на лицеви, планкове и клекове, а преди малко прегледах “фитнеса” на хотела - стая в мазе с гладиатор с максимална тежест 70 кг., 2 дъмбела по 10 кг. и напълно безсмислените за здрав човек велоергометър и степер. Дано някой от Варна ми прочете мнението и подскаже нещо.
ю
Защо не отидеш при Вик малко? Тамън да пробваш някой кросфит комплекс :)
Мнението беше редактирано от Боян на 08.10.16 21:09.
09.10.16
20:51
казано от Dymag на 08.10.16, 20:43:
Как така нищо за спорт,не мога да проумея...крака нямаш ли ,наоколо път някакъв....;) спринтове ,миля за време, стотина метра заешки подскоци,борцови подскоци, хинду лицеви,мостирания ,коремни преси..какво толкова трябва.....Поздрави
Искам си маймунджилъците ;) И си ги намерих - прикачвам снимки на мястото на което спортувах във Варна днес. Пеша до там се оказа че не е далеч - около 3 км. Не е никак зле, обаче, както на всички подобни, липсва нормална шведска стена.
Днес отново спортувах на, мисля че се води втората по големина площадка за уличен фитнес на Титан в България, във Варна, Възраждане. Снимки има в предишното ми мнение, които са от интернет пространството - не съм ги снимал аз.
Малко впечатления, макар че повечето неща се виждат от снимките. Стандартната за Титан конструкция от разчупена стълба с шведка, халки, лостове, две успоредки и стойка за раменни с опора на краката тук я има два пъти. Между тях има система от три лоста, самостоятелна успоредка, три пейки с напречни ребра, четири паралелки с различни височини и три платформи за скачане или нещо друго. Доста впечатляващо.
Недостатъците, освен стандартните за Титан ниски успоредки, дебели тръби на лостовете и нефункционални шведски, мястото е супер забито и достъпно по тясна и разбита улица, околността е пустееща кална площ със съмнителна стабилност след дъжд и достъпа до там, пеша или с автомобил, е много затруднен. Контраста между вложения ресурс в спортната площадка и игрището до нея, с околността и инфраструктурата наоколо, е като на “свинче звънче”.
Дано някой предвижда от околното кално свлачище парк, озеленяване, алеи и т,н, защото иначе ще е жалко за хубавата площадка.
Мнението беше редактирано от Dymag на 12.10.16 02:22.
-39. Имам два дни без тренировка - на 10-ти и на 12-ти. Изглежда, че докато съм във Варна, ще се налага да спортувам през ден, което не е проблем - просто отбелязвам.
Днес спортувах, пак там, 5 кръга с крака - имам подобни описани, с тази разлика, че завиших силовите и многоставните срещу тях на 4 повторения в серия, с тенденция за 5 за следващите, поне докато спортувам през ден.
Прави ми впечатление че няма посещаемост на тази площадка. Вижда ми се странно, в предвид размерите й.
-40, пропуск за вчера, нали съм през ден, а си водя статистика. Днес тренировка.
Когато отидох на площадката във Варна днес, не беше късно, времето беше и още е перфектно за октомври, почивен ден е (не и за мен де) но пак нямаше никой. Нямам обяснение защо Варненци не посещават най-голямата си площадка за спорт на открито - още е топло. После се появи едно момче, което ми каза че през лятото на площадката е пълно. Предстои ми посещение в Бургас по-другата седмица, което е интересно, в предвид това, че имам наблюдения от там за посещаемостта през лятото на лостовете. Вероятно ще се потвърди мнението ми, че спортуващите на открито със собствено тегло като основен спорт, все още сме единици, а “летните” идват само да се покажат или да разнообразят спорта си с набирания, кофи и лицеви опори на открито - не могат друго, защото това не е техния спорт.
-43
Да тренирам през ден на лостовете по не ми харесва от колкото да тренирам всеки ден с намален обем повторения. Силата, възстановяването между сериите и визията са си пак същите, но тонуса и енергията в ежедневните дейности е друг, само след около седмица на този режим. То за никой не е тайна че сме създадени за повече движение в ежедневието си и храната ни не ни е чакала полуготова в магазина - трябвало е доста повече да мърдаме за да ядем. Та, май ми е доста по-добре с ежедневни. Понеделник пътувам за Бургас - да видя има ли още хора по лостовете там или са се “зазимили” като във Варна :)
-45
В Бургас като че ли хората тренират доста повече. Тук тренирах почти като в София, ежедневно, и при всяко мое посещение на спортната площадка имаше между 3 и 6 човека. За разлика от лятото, спортуващите сега - края на октомври, изглеждат не чак толкова “напомпани”, но можещи специфичните за лостовете неща, като силови и коремни. Което виждам споделям - бургазлии спортуват повече от варненци, до колкото се отнася до уличния фитнес.