27.09.16
23:53
Това ми е трети дневник. Предишните два (този и този) заминаха в архива, понеже под влияние на разни временни настроения си изтрих профилите. Оказа се, че някак не ми е кеф да ги гледам в кошчето. Доста време отделих на първия. Вторият също е немалка част от мен. Все пак съдържа първите ми два опита да си съставя сама тренировка (dull) :D
Дневникът го правя не защото имам колебания относно храненето и тренировките. Напротив, доста съм спокойна в моята си лудост и невежество. Правя го, защото прекалено дълго водих дневник тук, вече се чувствам свързана с част от потребителите и ми харесва да съм нескопосан член на това малко общество.
Името на дневника идва от филма, където не мога да забравя фразата, с която Брад се опитваше да вдъхне кураж на едно семейство да тръгне с него да бяга от зомбитата (giggle) . Гласеше нещо от рода на “.. движението е живот”.
Храната:
Към момента не спазвам никакъв режим, просто се храня по усет, чисто, без да преяждам. Е, ударих една сметка, ориентировъчно за да си настроя мерника и старите таблици са ми под ръка за справка, ако се наложи.
В менюто ми присъстват месо, яйца, млечни, много зеленчук, по-малко семена и ядки, плодове, пчелни продукти и т.н. и т.н. Забранени храни нямам, единствено се стремя преработените и консервирани продукти да са сведени до абсолютен минимум.
Понеже не съм свалила до желаните 65 кг. (тайно искам да съм кифла :P…. и да мога да се набирам), поднових практиката да имам два дни седмично със значително орязан прием (но не и само на вода!). Втора седмица съм така. Следя си състоянието, знам какво да очаквам, разпознавам добре сигналите на тялото си и знам кога е време да направя пауза с тази практика.
Движението:
Трета седмица подтичвам в квартала - 3 пъти седмично по 20 минути. Правя го с удоволствие и вработвам бавно като увеличавам постепенно продължителността на бягането за сметка на почивките. Направя ли едни пълни 20 минути тичане, тогава ще започна да си играя с ускоренията и там каквото още може да се прави. Въртя около блоковете за сега, веднъж сутрин, друг път вечер, както дойде. Изгледах няколко клипчета в тубата за щадяща за ставите техника на тичане, получих и ценни първоначални насоки, за което съм много благодарна. Тепърва ще търся книги да се ограмотя, защото това ми е интересно. По-рядко карам колело, защото още не съм влязла съвсем в ритъм в новия ми стар квартал. Наскоро намерих един запустял парк, който ми хареса страаашно много - Въртопо и тук смятам да се развихрям с байка през почивните дни доколкото го позволява времето. Ходене на работа с електрифицираното колело планирам чак следващото лято, когато е по-дълъг деня.
Допълнително след бягане задължително изпълнявам някакви измислени комплекси с упражнения в домашни условия с пудовка, гири и собствено тегло. Разделени са условно на горна и долна част и се редуват. Общо взето са бледо подобие на силовите ми постижения, но това за момента не ме притеснява. Просто гледам да се движа, да държа висок пулс, да правя кратки почивки, да ми е разнообразно и интересно, да присъства силов елемент почти на предела, но не винаги, да загрявам преди тренировка и да разтягам след това. Правя упражнения, от които да не ме боли, да заздравяват големите мускулни групи и пояса. Черпя идеи и копирам тренировки както от сайта тук, така и от интернет, като ги нагаждам спрямо възможностите и желанията ми.
Е па това е за сега.
Темата беше редактирана от Dizzy на 28.09.16 00:01.
27.09.16
23:55
Набързо за изминалите четири дни.
Събота 24/09
-Храната:
1 домат с морска сол, 1 с.л. зехтин, парче кашкавал
1 скумрия на скара
купичка яхния с варива от моята градина - зелен и зрял грах, зелен и зрял боб, джоджен, червен пипер, пресен и сушен домат, зехтин
-Движението (вечерта след 21:30ч):
5 мин. загрявка със ставни ротации,
20 мин. вечерно бягане (1 мин, 10 сек. тичане с малки крачки, добре изправена и с приземяване на цяло стъпало),
малко планк 45 сек., 10 лицеви от колене, раменна преса -последователно 3 повторения на страна, 10 смени на ръцете с 10 кг.
накрая разтягане - отново мога да си пипам пръстите на краката
Неделя 25/09
-Храната (разтоварващ ден):
1 гр. пчелно млечице
сока на 1 лимон в 2л вода
преди излизане с колелото 100 гр. сметана и 1 с.л. мед,
преди лягане 100 гр. кашкавал
-Движението (следобед):
към 60 мин каране на байка в парк Въртопо (включва отиване и връщане)
Понеделник 26/09
-Храната:
1 гр. пчелно млечице
200 гр. кисело мляко с доза суроватъчен протеин, 3 кафета
2 телешки кюфтета на скара с гарнитура ориз с къри, зелена салата с октопод
1 пълнозърнест кроасан от била
купичка яхния като в събота
-Движението (вечерта след 22:30ч):
5 мин. загрявка със ставни ротации,
20 мин. вечерно бягане (1 мин, 10 сек. тичане с малки крачки, добре изправена и с приземяване на цяло стъпало),
20 бр.суинг с 20кг, 10 напади на крак СТ, 20 клека СТ, малко планк 45 сек.
накрая разтягане
.... и няма заспиване до 04:30 сутринта
Вторник 27/09
-Храната:
1 гр. пчелно млечице
200 гр. кисело мляко с доза суроватъчен протеин, 1 капучино, 1 кафе със сметана, много чайчета и вода
картофена крем супа с бекон, 1/4 пърленка, телешка плескавица с гарнитура печен картоф и лютеница
1 напитка с алое и нар ... вкус на нар.... б*си тайванския боклук, къде съм гледала в магазина
купичка яхния като в събота
Тренировка - не. Недоспала съм и не става.
Втора седмица съм на обучение и ми е спокойно. Отбелязвам си да не тичам след 21:30ч, защото ми нарушава съня.
На фитнес не съм ходила напоследък. Чакам всеки момент да отворят фитнес зала в работата ми. По снимка от колегите, виждам, че са я наблъскали с уреди не Техноджим, но дали има някакви условия за работа със свободни тежести ще разбера идния понеделник.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 28.09.16 00:16.
28.09.16
10:33
Теееди, това ти ли си? :)
На добър час с третия дневник!
28.09.16
10:39
Здравей отново, Теди :)
Иначе, то втория дневник /за който казваш, че е бил немалка част от теб/ е само в рамките на една страничка - бързичко си го приключила.
Успех 8-)
28.09.16
11:28
Теди, как можа така да се маскираш ?
А, добре дошла (wave)
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 28.09.16 11:29.
28.09.16
11:46
Здравейте, образи :) Аз съм вашта леля 8-) :D
Дидко, вторият несъмнено беше кратък, но важен. Всяка промяна си е сътресение и не е за подценяване.
Алексче, чувствам, че аз и Packman имаме много общи черти :D
Добре дошла отново, Теди! Не можах въобще да позная за кого става въпрос отначало, дори самият начин на изказване изглежда различен :D
Мнението беше редактирано от Bro на 28.09.16 21:36.
28.09.16
22:56
От шлемът ще да е .... докато си чел и ти е паднал на очите, сигурно за тва не си ме познал :P
28.09.16
22:59
Сряда 28/09
-Храната:
1 гр. пчелно млечице
200 гр. кисело мляко с доза суроватъчен протеин, 1 кафе с две сметани
талятели с кашкавал и сос от домати и патладжан, чаша розе, парче торта Наполеон
1 скумрия на скара, 1 розов домат с 1 с.л. зехтин и морска сол
-Тренировка вечерта
загрявка - ставни ротации 5 мин.
20 мин. тичане/ходене (1,10 тичане, 50 сек. ходене)
две кръгчета без почивка от лицеви опори от колене (10бр.), раменна преса с 10кг (по две повторения на ръка и смяна - 5 смени), руско усукване с 10кг (20 бр.)
накрая направих и 50 бр. глут мост СТ
разтягане 5 мин
29.09.16
22:38
Четвъртък 29/09
Храната (разтоварващ ден):
1 гр. пчелно млечице
кофичка и половина кисело мляко 3,6%
Тренировка вечерта:
загрявка - ставни ротации
20 мин. тичане/ходене (1,10 тичане, 50 сек. ходене). На 3-4 пъти вдигах до 1 мин 15 сек. тичането.
две врътки от комплекс на Зузка (копнати от дневника на Богдана) с тази разлика, че вместо да правя пистолет кляках на двата си крака: https://www.youtube.com/watch?v=h4nUA8RoH2g
веднага след това две врътки от следния двусет без почивка
глутеус мост с тежест 20 кг - 10 бр.
планк - 1 мин.
завърших с разтягане
Мнението беше редактирано от Dizzy на 29.09.16 22:40.
30.09.16
19:42
Петък 30/09
Храната:
1 гр. пчелно млечице
4 таблетки Orange triad(разделени на два приема)
Закуска - 1/2 кофичка кисело мляко 2%, 50 гр. боровинки, доза суроватъчен протеин
Обяд - голяма салата от розови домати от моята градина, 1 авокадо, 1/2 глава червен лук, връзка магданоз, 1 с.л.зехтин
Вечеря - 1 скумрия на скара, 1 краставица, 1 авокадо, 1/2 връзка копър, 1 с.л.зехтин, 6-7 маслини
Движението:
60 мин. с байка офроуд
Евентуално ще помятам пудовката по-късно. Ще допиша.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 30.09.16 19:43.
01.10.16
09:59
Вчера не стигнах до пудовката, но днес сутринта наваксах.
Събота 01/10
Храната (разтоварващ):
Това ми е втория разтоварващ за седмицата. Обичайно съм разпределила да е в сряда и събота, но тази седмица закъснях и двата дни се струпаха.
1 гр. пчелно млечице
план - 1,5 кисело мляко 3,6% и 1 домат
сока на 1 лимон с джинджифил - в бутилка с чешмяна вода
Тренировка (сутринта):
3 сесии табата без почивка между тях от:
1. суинг с пудовка 20 кг.
2. лицеви опори от колене
3. планински катерач
Протоколът беше 20:10. За да не ми е скучно пуснах да се повтаря новото хитче на The Weeknd. Идеята за последователни табати я скивах в дневника на Алекс. Много яко се получи!
След малко излизам - ще поработя на село.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 01.10.16 10:00.
02.10.16
22:48
Неделя 02/10
Храната:
1 гр. пчелно млечице
Закуска- 200 мл. кисело мляко 3,6%, 50 гр. малини, доза суроватъчен протеин
Обяд- свинско на скара към 200 гр. и малък домат
следобед чаша нектар от кайсии
Вечеря- агнешко с картофи на жар
По-късно вечерта една биричка Столично weiss.
... и продължих с чаша прясно изцеден сок от грозде отел.
Много ядене днес. Оообаче за изминалата седмица съм надолу с 1,4 кг.
Тренировка:
Втори ден офп на село. Капнах. Вчера се занимавах с дърва, днес зидах. Я да се пофаля със снимка какво успях да завърша.
03.10.16
08:51
Страхотно е!!!
03.10.16
17:04
Благодаря!:) Свъразно е с много труд. На каменния зид правих само шапката от керемиди и капаци, да не останеш с грешно впечатление:че всичко съм направила:)). . Мястото все още не е добило финален вид - портата е леко кич, а лилавото по къщата трябва да стане керемидено-кафяв цвят преди да ми хареса. Трябва и навес отпред да се скове и да се пусне някаква растителност - вероятно лози. Тепърва ще озеленявам, една част тази есен, после напролет. До момента доста лалета, минзухари, кокичета, здравец и тагетес съм садила. Важното е, че тежкия строителен етап мина. Доматките ги обрахме зелени да зреят на прозореца заради лошата прогноза за времето. Тиквите са толкова красиви, че не виждам скоро как ще ги режа. Мерне ли се печена тиква с мед в менюто ми, от тях ще да е :)
03.10.16
20:30
Много файско.Личи си,че с желание сте(си) го правили.Къде се намира това красиво кътче?
03.10.16
22:30
Мястото е в едно селце в община Горна Малина. Тук има клипче как изглеждаше тази пролет.
Понеделник 03/10
Храната:
1 гр. пчелно млечице
Закуска- 2 варени яйца, 3 оризовки със сусам и масло
Обяд- пилешка пържола от бутче, 1 краставица с малко настъргано сирене
следобед - 2 корнита от напрежение
Вечеря- 2 купички крем супа от тиквички, броколи, копър, чесън, заквасена сметана. Вместо крутони - 2 с.л. запечени слънчогледови семки.
Тренировка:
Ц. Работих до преди малко, а трябва да се спи. Цялата седмица ставам рано, рано в 6.
06.10.16
10:30
Вторник 04/10
Храната:
1 гр. пчелно млечице
Закуска- 2 варени яйца, 3 оризовки със сусам и масло
Обяд - супа от зайче, свински джолан със зеле
следобед - кроасан
Вечеря- парче хляб със семена, 1 домат и 1 купичка крем супа от тиквички, броколи, копър, чесън, заквасена сметана
Тренировка:
Ц. Заспах на телевизор. Останах си с ходенето пеша 4-5 км.
Сряда 05/10
Храната:
1 гр. пчелно млечице
Закуска- 1/2 кофичка кисело мляко и бутерка със сирене
Обяд - половин скумрия на скара с гарнитура задушени моркови в масло и панирана чушка
следобед - паста, много ме е яд
Вечеря - като вторник
Тренировка:
Ц. Доста походих през деня- към 10 км.
Четвъртък 06/10
Храната (първи разтоварващ за седмицата):
Разтоварващия трябваше да е вчера, но нещо не ми беше до това.
1 гр. пчелно млечице
1 лимон, парче джинджифил, 1 домат, 1 кисело мляко
Тренировка:
Сутринта набързо два кръга без почивка от:
1. 30 суинг с пудовка 20 кг.
2. 30 клек с пудовка 20 кг.
3. планк 1 мин.
Вечерта планирам да потичкам в квартала, ще допиша.
08.10.16
20:08
Настинала съм нещо. Храната в петък и събота е все така като предишните дни - много топла крем супа, домати, зехтин, кашкавал, яйца. За настинката лимон, джинджифил, мед, чай, витамин С. Излишните работи - баничка с незнайно какво сирене, 2 арменски сладки, 3-4 целувки, пица прошуто крудо. Вторият разтоварващ за седмицата се измества утре- неделя.
Не съм тренирала, защото доста съм отпаднала. Движението в петък - ходенето пеша 4 км., а днес (събота) малко работа в градината на село - садих хризантеми, рози и още лалета.
Продължавам да пия по 4 таблетки витамини Orange triad и сутрин по 1 гр.пчелно млечице. До дни ще свърши шишенцето и започвам двумесечен курс с пчелен прашец на закуска.
Дясното коляно вече не ми дава ядове. Като клякам с наколенката усещам добра поддръжка и стабилност, а и ставния комплекс във витамините сигурно е допринесъл.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 08.10.16 20:13.
10.10.16
21:25
Понеделник 10/10
Храната:
1 гр. пчелно млечице
Закуска- капучино, 70 гр. микс сурови ядки, стафиди и червени боровинки
Обяд - телешка супа и телешко със зеленчуци на фурна
следобед - още едно капучино
Вечеря- 1 ч.л. мед, 8 люти пилешки крила на фурна
Тренировка:
Ц. Само 5 км. пеш. С температура съм, от което апетитът ми, гледам, никак не страда.
Тази вечер имам четири ангажимента - пиене на чай, четене как да крада чепки рози, да си догледам шантавото японско аниме и да видя на Ади новата схема на тренировки.
Ей, добре че коментира при Ади, та да погледна... а се бях зачудил по едно време къде се изгуби... :)
10.10.16
22:17
Е, къде... спрягам глагола “мОтам се” :D
След малко отивам да поспамя в на Боби дневника по случай мача България-Швеция. Много ми е скучно :D
казано от Dizzy на 10.10.16, 22:17:
Е, къде... спрягам глагола “мОтам се” :D
След малко отивам да поспамя в на Боби дневника по случай мача България-Швеция. Много ми е скучно :D
И мене ми е скучно, че покрай вас ми се дотренира и с’я не ме свърта... та викам, я да тренирам спамене :D :P
10.10.16
23:35
Като каза спамене и познай какво ми се доправи .... шунка ми се дояде (clap) :D
Тук ли ще е спамът ? :Д
Чувствайте се поканени и при мен, дами :Д И без това няма какво да пиша последните дни в дневника :Д
Ма то скоро трябва да се ляга... и по-добре, че ние с Ади като подхванем.. :Д
11.10.16
00:02
казано от ddd на 10.10.16, 23:51:
Тук ли ще е спамът ? :Д
Чувствайте се поканени и при мен, дами :Д И без това няма какво да пиша последните дни в дневника :Д
Ма то скоро трябва да се ляга... и по-добре, че ние с Ади като подхванем.. :Д
За мен е късно.... 12ч мина и се превръщам в тиква :D
12.10.16
21:35
Вторник 11/10
Храната няма да я пиша за да не разочаровам феновете :) Преобладаваха въглехидратите и захарта.
Orange triad продължавам да го пия.
Сряда 12/10
Храната:
1/2 кисело мляко с 1 сл. пчелен прашец и 1 с.л. овесени трици
1 пъстърва с гарнитура ориз, 1 супа от зайче
чаша плодова салата, 3 банана
Тренировки все още никакви. Температурата ту се вдига, ту спада. До края на седмицата няма да ходя на работа за да се закрепя. Леки лекарства, малко мед, много чай с джинджифил, лимони, шипки.
13.10.16
12:29
казано от Dizzy на 10.10.16, 21:25:
Дозата е 6.
Икономията е майка на мизерията.
13.10.16
13:14
Трябва да знаеш, че повече съм разсеяна, отколкото стисната :D
Мерси за корекцията! Сега ще погледна какво друго съм недочела за приема на Orange Triad.
13.10.16
22:46
Четвъртък 13/10
Цял ден от леглото до печката и обратно. Много скапана настинка.
Храната:
кофичка и половина кисело мляко, 1 с.л. пчелен прашец и 1 с.л. овесени трици
1 пица с тънки кори, пеперони и люти чушки
3 малки яйца на омлет с масло и кашкавал, салата от домати, магданоз, 1 авокадо и 2 с.л. зехтин
6 таблетки Orange triad
2 литра чай , 2 с.л. мед, 1 лимон, много джинджифил
Трябваше да разтоварвам, но на обeд много огладнях и като се започна... Утре вече ще разтоварвам, може направо един нулев ден да направя според това как се чувствам.
План за утре, ако е слънчево, както беше днес - малко колело в парка по обяд.
Доста се чудя като се съвзема как да започна да тренирам. Понеже не го измислих цял ден, оставям чуденето за друг път.
13.10.16
22:53
То пък един спортен дневник стана... Вече ще вписвам само дните, в които има тренировка, че иначе не струва.
14.10.16
19:39
Подарявам.... не, не е кученце :)
Подарявам неотваряна опаковка течна Стевия Lux, 120 мл. Пращам с Еконт, Speedy… Годност до юли 2017.
Печелившият се избира по метода на FIFO - first in, first out :D Желаещия да драсне тук в дневника, за да е честен избора.
За следващата седмица съм подготвила едно каренце с избродирано лично от мен грозде, така че гответе се! :D
казано от Dizzy на 14.10.16, 19:39:
Подарявам.... не, не е кученце :)
Подарявам неотваряна опаковка течна Стевия Lux, 120 мл. Пращам с Еконт, Speedy… Годност до юли 2017.
Печелившият се избира по метода на FIFO - first in, first out :D Желаещия да драсне тук в дневника, за да е честен избора.За следващата седмица съм подготвила едно каренце с избродирано лично от мен грозде, така че гответе се! :D
Аз, аз, аз! (може и на по чаша кафе да ми я пратиш? :D )
14.10.16
19:55
И ето имаме първия печеливш :D
14.10.16
21:56
Петък 14/10
Пиша, значи някакво движение все пак успях да направя.
Колело: 1,5 часа офроуд - каране, бутане, носене
Изследвах някакви пътеки покрай рекичката в парк Въртопо по обяд. За малко да падна с надолу главата във водата. Баирите едва-едва. После по равното се появи един гол до кръста. Веснаха се и двама тинейджъри с касетофон, от който се лееше някаква кръшна песен, в която се разказваше за синя прашка ... и си плюх на петите.
Храната (разтоварващ):
кисело мляко и салата от домати, магданоз, авокадо, зехтин и слънчогледови семки
6 таблетки Orange triad
2 литра чай , 2 с.л. мед, 1 лимон, много джинджифил, шипки
от лекарствата включих и бромхексин, че дишам като Дарт Вейдър и започнах да кашлям много
Надъхвам се да захвана кетогенен режим, защото по ръцете са ми се появили бебешки гривнички.
казано от Dizzy на 14.10.16, 21:56:
Веснаха се и двама тинейджъри с касетофон, от който се лееше някаква кръшна песен, в която се разказваше за синя прашка ... и си плюх на петите.
А така... само да не си вписала някой ден и веднага те пращам да потичаш с един поздрав от Пепа :Д
15.10.16
23:21
Всичко друго, само не и Пепа :D
Днес не го описвам, щото е нетренировъчен.
Готвих - заешката яхния стана еднааа.... да кажем ще я мъча много за да я изям.