Роси търси баланса :)

Прескочи до:

29.10.16
00:21

казано от ddd на 29.10.16, 00:13:

Росиии, с теб сме !! :Д
Само да не тръгнеш пеша до болницата, след като ти изтекат водите :Д

Е, тя е тук на две крачки (wasntme)

Едит:  Нова страница => Пожелавам си здраво бебе и леко раждане :)

Мнението беше редактирано от Роси на 29.10.16 00:22.

29.10.16
22:22

Събота, 29.10.2016

Храна:
- банан с лешников тахан*
- патладжани на фурна* с моцарела, домати и пармезан; 2-3 резена сирене; маслини; круша
- мляко* с какао; парче сладкиш* с круши
- ябълка
- зеленчукова супа* с 2-3 парченца гауда*; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб

+ 2 чаши сок от портокал

Движение:
- Сутринта: 5А + 3Б; упражнения от йогата за бременни
- През деня: Колело и разходка

- Днес нещо се чувствам много изморена и гладна. Постоянно ми се яде. След малко може да заръфам още нещо (wasntme)

- Бях на преглед в болницата. Прегледите след термин са на всеки два дни, а моите лекари днес не работят, а идната седмица са в отпуска. Затова ще ходя до болницата. Бяха много мили, само дето ме забравиха на машинката за тонове и контракции. Трябваше да продължи половин час, а аз лежах час и петнадесет минути и накрая не издържах и си махнах сама колана с микрофоните и ходих да питам какво става. Бяха ме оставили затворена в една стая и нямаше как да подвикна на някой. Оказа се, че имало операция по спешност и акушерката, която ми включи апарата влязла в нея, а забравила да каже на заместващата я, че има някой зад вратите. Простено им е . Такива неща се случват за съжаление. После пък трябваше да чакам за преглед на видеозон. Оказа се, че лекарката е българка и си побъбрихме на български. Много приятно ми стана :) Бебеланка е добре. Стомахчето й беше пълно, водите също ок.Така ми минаха повече от два часа в болницата. След това - малко колело и разходка.

30.10.16
21:11

Неделя, 30.10.2016

Храна:
- 3 палачинки* (бяло брашно, лешниково мляко, банан) с кленов сироп
- шепа лешници; 2 плочки шоколад*  85 %; банан
- зеленчукова супа*; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; 2-3 резена сирене*; извара с рожков* и мед

+ 2 чаши сок от портокал

Движение:
- Сутринта: 5А + 3Б; упражнения от йогата за бременни
- През деня: Разходка 4.3км

- Нямам кой знае какво за писане, а и ми е нещо сдухано. Пак ходих до болницата, защото си изкарах ангелите и съответно висяхме там към два часа. Всичко е наред де. Няма място за притеснение. Просто малко се натоварих психически, а и предварително се бях понатоварила по моя си вина. Просто понякога главата не ме слуша (dull)

31.10.16
22:02

Магдалена, 31.10.2016, 15.30 часа, 2920г, 48см. Добре сме :) След няколко дни по-подробен отчет ;)

31.10.16
22:04

казано от Роси на 31.10.16, 22:02:

Магдалена, 31.10.2016, 15.30 часа, 2920г, 48см. Добре сме :) След няколко дни по-подробен отчет ;)

Честитоо момиченцеее (sun) (F)
Красиво име :)
Бъдете здрави!

31.10.16
22:11

Честитоооо :* (F)
Нека Ви е жива и здрава, много щастие й пожелавам от сърце. Да изпълва дните Ви само с радост и щастие :)

31.10.16
22:12

Честито момиченце ! (sun) С най-добри пожелания бъдете здрави и щастливи ! (F) :)

31.10.16
22:19

Ехаа, супер :Д Някак не го очаквах да е днес ;Д
Да ви е жива и здрава, Роси :)

31.10.16
22:41

Честита рожбичка, Роси! (sun)
Да ви е жива и здрава и много да ви радва!
Прекрасно име! (nlove5)
Браво мамче!

Dizzy

31.10.16
23:01

Честита малка тиквичка :)
Блажено майчинство ти желая, Роси!

Честито детенце!!!Да ви радва дълги години.............Най-вече си намерила баланса :)

31.10.16
23:44

Честитоооо, Роси! Да ви е много здраво и засмяно малкото голямо Щастие в живота, много да ви радва, да ви слуша и още да си направите :P (F)

01.11.16
07:09

Честита рожба, Роси! Да ви е жива и здрава, да ви носи много радост и да расте щастливо!

01.11.16
07:40

Честито! Не знам какво друго да ви пожелая освен да е много здрава и усмихната Магдалена! Пожелавам й един прекрасен живот :)
(F)

Жива и здрава да ви е!!!!!! :))))))))))))))))))))

казано от Роси на 31.10.16, 22:02:

Скорпион! Прекрасни хора сме, благи и послушни, не се притеснявай! Честито и желая бързо да се научите да спите малко, а да се наспивате много. Чувал съм, че помага. :)

01.11.16
08:52

Ееее, една вечер няма да вляза във форума и Роси ще роди!!!
Росииииииииии, да ви е жива и здравааааа! Да сте много щастливи, да се радвате един на друг! Чакам с нетърпение подробен отчет!. Айде, още едно форумно бебе - налично! (sun)

Закрит Акаунт

01.11.16
09:22

Честито детенце, живо и здраво да е и само радост да ви носи :)

01.11.16
10:21

Честито, живи и здрави цялото семейство!

01.11.16
11:31

Честито (F). Да ви е жива и здрава!

01.11.16
12:30

Честито ви най-голямо щастие, Роси! Да е жива и здрава, да расте красива и умна, а вие да имате безброй поводи да се гордеете с нея! :)

01.11.16
17:36

Честито! :) Дано ви носи много радост! :)

01.11.16
21:11

Честито щастие с прекрасно име! Да е здрава!

01.11.16
21:12

Честитооо, Роси! Леле, много ви мислех тези дни! Да сте живи и здрави! (nlove9) Бързо възстановяване за мама! (F)

Честито, Роси! 
Много радост, щастие и усмивки  да ви носи рожбата! Бързо възстановяване! (F)

05.11.16
13:08

Благодаря много на всички за пожеланията! (F)

За последната седмица ми е трудно да дам точен отчет. Гледах да се храня нормално - в болницата ядох тамошната храна + моя си (ябълки, ядки, сурови барчета ииии...малко шоколадови бонбони (wasntme)). В четвъртък ни изписаха и от тогава съм на домашна храна, която не се отличава много от преди, но е приготвена от половинката и затова е по-вкусна :)

Колкото до самото раждане - беше дълго и мъчително, но с хубав край, а и като видях какви други случаи има в болницата, реших, че аз съм минала леко :) Контракциите ми започнаха в неделя (30.10) към 23.00. Сега знам, че наистина няма как да се сбъркат - много специфична и регулярна болка. В началото бяха на 10 минути, а през нощта към 3-4 станаха на по 5. Болеше си толкова, че да не мога да говоря. Към 5.30 отидохме в болницата и ме депресираха с това, че съм нямала още разкритие. Аз, честно казано, си мислех, че с такива болки вече трябва да съм на 3-4 см. Друг път (giggle) Все пак ми казаха, че е добре да остана, защото явно се е почнало. И така, питаха ме какво искам за отпускане от болките - обезболяващи, вана...Още бях с всичкия си и затова избрах ваната. Все се надявах докато бях бременна, че родилната зала с вана ще е свободна и така и стана :) Та първоначално почнах с вана, която до един момент ме отпускаше добре между контракциите, но по-късно станаха още по силни и затова ми сложиха някакво хомеопатично отпускащо. С него и с ваната стигнах най-накрая до 4см. После вече не се издържаше пак от болка и се съгласих на още един опиат. Вече бях абсолютно дрогирана и неадекватна. Знам, че дрънках някакви глупости. По едно време се молех за епидурална, казах, че искам и да ме режат, да ми намерят нещо дето маха болките. Изобщо цялото раждане беше едно пазарене с акушерките за дрога :) Ама не ми се отвори парашута (wasntme) Та този последният опиат ми помогна да се отпусна още повече между контракциите. Почти заспивах и това ми помогна, защото дава сили да преодолееш болката, когато пак дойде. И така стигнах до 8см, когато вече контракциите бяха буквално една след друга и нямаше почивка за събиране на сили. До 9см стигнах май бързо...вече не полмня. Тогава най-накрая се спука околоплодният мехур и отново се върнах във ваната. След около 30-40 минути напъване, Маги беше на бял свят. Първата ми реакция беше  “Ама защо е синя”  :D Дадоха ми я веднага на гърдите и така прекарахме следващия час :) След това, за съжаление, трябваше да ни разделят, защото се оказа, че не мога да родя плацентата. Трябваше да ме сложат под пълна упойка и да я махнат. Причината беше, че матката се е затворила много бързо и здраво. Случвало се, макар и рядко. Заедно с това се оказа, че и са ми направили доста шевове поради вътрешни разкъсвания. Затова и след самото раждане бях доста изтощена поради голяма кръвозагуба. Изписаха ме с много нисък хемоглобин и затова сега пия желязо и трябва да наблягам на мръвката. Важното е, че малката бебка се роди здрава и без проблеми. Без подкрепата на мъжа ми и на акушерките, обаче, нямаше да успея. Постоянно ми повтаряха, че имам потенциала да се справя и ще успея. Аз, естествено, не им вярвах и даже на моменти ствах бойна и им казвах, че ме лъжат (giggle)

Стана много дълъг пост, но целта беше да кажа, че колкото и страшно да изглежда, минава и се забравя и е нещо съвсем нормално :) Както и самата бременност. При мен беше лека, не мога да отрека. Даже много ми хареса :) Е, накрая доста ми тежеше и яко мрънках ;) И все пак мисля, че това, че редовно се движех, както преди, така и по време на бременността, много ми помогна. Добрата физическа форма е нещо незаменимо, няма какво да се лъжем. В момента все още не мога да правя разни упражнения заради кръвозагубата - става ми замаяно и се задъхвам, но вярвам, че лека полека нещата ще се наредят :) Засега трябва да се концентрирам върху кърменето и възстановителната гимнастика за тазово дъно :) Първото е малко по-трудничко (wasntme)

05.11.16
13:29

Леле Роси, толкова добре го описа, че направо подготви всички ни :D Но определено с тоя пост показа, че си голям боец и аз много ти се възхищавам! Вярвам, че ще се възстановиш много бързо и ще станеш мама-машинка ;) С още по-голям интерес продължавам да те следя и да чета за новия път на фит-мама ;) Енджой ит!

05.11.16
13:52

Браво, Роси! Силно момиче (F)
Бързо възстановяване и с каквото можем, ще помагаме :*

05.11.16
18:06

казано от Sanya на 05.11.16, 13:29:

Леле Роси, толкова добре го описа, че направо...

... че направо Росиии, съм по-благодарен от всякога, че съм мъж :Д

06.11.16
08:26

Браво, Роси! Ти си герой!  Много добре си се справила, а тепърва предстоят само хубави моменти <3 Бързо възстановяване ти желая и нека цялото семейство бъдете много, много здравички! (hug)

06.11.16
12:08

Благодаря, хора! Аз исках само да разкажа за раждането, но в крайна сметка се увлякох (wasntme) Надявам се да не е прекалено неприятно за четене :(

Ще се опитам да си водя дневника колкото и да ми е трудно, защото в момента дните ми нямат план и не са подредени така както преди. Ще има основно вписване на храна, защото тя е важна за момента, а пък движението е ограничено, да не кажа, че липсва.

Събота, 5.11.2016

Храна:
- 2 банана с лешников тахан*
- супа* от гъби, картофи и овесени ядки; 2-3 резена сирене; 2 филии спелтов пълнозърнест хляб
- грозде; шепа орехи
- 2 парчета руло “Стефани” с картофи на фурна; полска салата с портокал; манго

+ още грозде и май редче шоколад* с бадеми

Движение:
- Само една кратка разходка за 20 минути с Маги - първото й излизане :)

- Даже не съм сигурна това ли ми е точно храната, но в общи линии - да. Просто ми е трудно да я следя така както преди. В момента основно се занимвам с кърмене и наистина ежедневието ми е общо взето само това. Когато сядам да ям все бързам, защото ме е страх малката да не заплаче всеки момент. Гледам да пия повече вода и отделно пия по 2-3 чаши чай за кърмачки. Трябва повече месо, обаче. Днес ще гледам да се постарая. Акушерката ни даде вчера рецепта за някакъв пилешки бульон, който се вари шест часа(!) и давал много сили. Днес половинката ще ми го прави и ще се наливам и с него.

- И искам само да споделя за килограмите след раждането. Вчера се премерих и са около 3 нагоре от теглото ми преди бременността, т.е. в момента съм 52-53. Не знам защо, но изобщо не бих си ги дала. В смисъл струва ми се, че съм много по-слаба от преди като се погледна в огледалото. Вчера за разходката си обух и тесните дънки без проблем. Ясно, че съм леко отпусната и коремът ми е една торба, но краката и ръцете са ми изтъняли след като родих. Явно яко съм била напомпана с вода, колкото и да не ми се вярваше тогава.

06.11.16
13:16

Ооооо, Роска, добре дошла :)

Справила си се супер, щом си се и пазарила (и аз се пазарих да дойдат да ме срежат, толко’ ме болеше да му се не видим :D, но не ми се поддадоха :D)! Ама е много яко чувството да си без корем, налии??? Полегна ли си по корем? Завърза ли си халата? :D :D :D Много е яко и чувството като се разкара водата, налиииии????

Давай и занапред все така позитивно и без мрънкяне, както през цялата си бременност (тука не сме забелязали да съм мрънкяла повече от приемливото) :D Следя за новини как се справяте с Маги-ту :D

Пийвай си водичка и не й се плаши на малката, че ще заплаче, чу ли? Откровен съвет - не си варвай този автогол! Отделяй си своето време и спокойствие, макар и да не е много, яж на спокойствие.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.11.16 13:21.

07.11.16
00:14

Неделя, 6.11.2016

Храна:
- ябълка със сусамов тахан*
- пуешко филе; шепа орехи*
- руло* “Стефани” с печени картофи; полска салата с портокал; грозде; банан; ред шоколад* с бадеми
- пуешко филе; круша
- малко варено пилешко + купичка бульон от него; 2-3 резена сирене; грозде; 4-5 фурми

Движение:
- Малко разходка + малко чистене

- Снощи имах два дълги съня и днес сякаш бях по-отпочинала. Отделно днес си хапнах малко повече и бях малко повече навън и определено се чувствам малко повече човек. Щом реших да чистя и мия чинии значи се оправям ;) Последните дни просто бях парцал. Сила точно за нищо. Вчера даже се изморих от това да се наобядвам.

07.11.16
23:37

Понеделник, 7.11.2016

Храна:
- круша с лешников тахан*
- пуешко филе; пилешки бульон*; малко орехи
- банан; 2 плочки шоколад* 70%
- варено пилешко*; пилешки бульон*; 4 резена сирене; ябълка
- пуешко* с гъби, сметанов сос и Spätzle; ябълка

Движение:
- Разходка 4.5км

- Храната ми изглежда много, но пък беше разпокъсана на малки порции през деня. Разходката днес беше малко по-дълга от вчера. Включих си и тракера, за да видя колко ще отчете. За съжаление става все по-студено. Днес беше 2-3 градуса, но поне имаше малко слънце. За утре дават сняг, макар и да не ми се вярва. Излизането навън влияе и на мен, и на малката много добре и направо не знам какво ще правим ако настане някой кучи студ (dull)

09.11.16
00:40

Вторник, 8.11.2016

Храна:
- ябълка с лешников тахан*
- пуешко филе; 2 плочки шоколад* 70%
- брецел; 2 бисквити с шоколад
- пилешки бульон*; 4 резена сирене; банан
- пуешко* със сметанов сос, гъби и Spätzle; ябълка; 3 бонбона “Херцог”

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; малко упражнения за тазово дъно
- Следобяд: Разходка 5.5км

- Днес сутринта Маги се беше гушнала с баща си много сладко и използвах времето да се раздвижа малко, защото гърбът ми има крещяща нужда :( С това кърмене направо ми се разказва играта. Използвах времето и да погледна възстановителните упражнения за тазово дъно. Тях мога и да не ги пиша към движение, защото са малко по-странни, но пак нека си знам кога съм ги правила.

- Храната бива, но пак разпиляна, а и тръгнахме на разходка гладни и затова има брецел и две бисквити, които по принцип не би ги имало ;)

- Днес се упражнявах вкъщи да нося малката в слинг и през това време направих Херцогчета :) Ох, много вкуснички са :)

10.11.16
00:29

Сряда, 9.11.2016

Храна:
- 3 сушени сини сливи
- пуешко филе; 3 Херцога; банан
- пуешко* с гъби и сметанов сос (последна порция); краставица; шепа лешници
- йогурт* с овесени ядки, банан, лешници, чиа; 3 бисквити с шоколад
- омлет* от 2 яйца* М със свинско филе; чери домати; 2 Херцога; ябълка

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; малко упражнения за тазово дъно
- Следобяд: Разходка 4.5км

- Храната ми изглежда много като за човек залепен за дивана :( След  тези разходки, обаче, се чувсвтам просто изцедена и с вълчи глад. Преди 9 месеца тичах тези километри, а сега като ги ходя с малко по-бързо темпо и съм като парцал. Днес след разходката се пльоснах на дивана за няколко минути, защото просто нямах сили. Предполагам, че роля играе и недоспиването. Предната нощ малката ни направи на луди калинки. Иска да се кърми на половин час. Чак към 14.00 днес се кротна за малко по-дълго време и успяхме да я изведем, но сега пак е същата работа и не ми се мисли за през нощта, когато съм на ръба на силите си. Акушерката казва, че явно била в период на бърз растеж, който бил характерен между седми и десети ден и щяло да отмине. Надявам се да е така.

10.11.16
23:36

Четвъртък, 10.11.2016

Храна:
- 3 сушени сини сливи
- 3 Херцога
- пилешки бульон*; пуешко филе; 2 резена сирене*;  2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; ред тъмен шоколад* с нуга; ябълка; 1 Херцог
- парче киш* от пълнозърнесто брашно с плънка от извара, босилек и чери домати; пуешко филе; банан; 5 сушени сини сливи

+ чаша сок от портокал

Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; малко упражнения за тазово дъно; 2х20 напада на крак
- Следобяд: Разходка 5км

- Снощи Маги спа и съответно и аз днес бях наспана. Даже следобяд дремнах с нея за около 40-50 минути. Цял ден е много спокойна и това, разбира се, ме притеснява, защото не знам какво ще ни сервира тази нощ. Нищо чудно ако утре пак съм парцал и половина.

- Лека- полека силите ми се връщат, но се чувствам доста отпусната. Знам, че е минало много малко време от раждането и са ми казали основно да си почивам, но мен не ме свърта :( Сутринта правих малко напади, но си мисля дали да не включа още леки упражнения със собствено тегло колкото да се тонизирам. Иначе физиотерапевтите в болницата, а и акушерките все повтарят “девет месеца бременност = девет месеца възстановяване”, което възстановяване за тях означава само упражнения за тазово дъно и разходки. Не е хубаво да се тича и скача. Не било хубаво и да се вдига тежко. Изобщо...нищо. Засега аз мисля да изкарам известно време на упражнения със собствено тегло като ще ги увеличавам постепенно и след няколко месеца да пробвам нещо по-така, но ако се чувствам добре и имам възможност по-рано да се върна в залата, бих го направила с удоволствие. Същото важи и за тичането. Но всичко с времето си :)

- И друго, което искам да отбележа е, че май хормоните ми се “забавляват” с мен. Много често ми се случва напоследък да тръгна да плача ей така от нищото. Седя си и изведнъж ми става едно такова ... плачливо и съм готова (dull) Много тъпо.

11.11.16
11:51

казано от Роси на 10.11.16, 23:36:

Четвъртък, 10.11.2016

[

-

- И друго, което искам да отбележа е, че май хормоните ми се “забавляват” с мен. Много често ми се случва напоследък да тръгна да плача ей така от нищото. Седя си и изведнъж ми става едно такова ... плачливо и съм готова (dull) Много тъпо.

Много бързаш :) Ако знаеш още през колко Росита ще преминеш с тия хормони. Дай си време. И наистина след 9 месеца нещата си идват на мястото. Сега почивай максимално. Ще имаш време за всичко.

11.11.16
23:56

Петък, 11.11.2016

Храна:
- 3 сушени сини сливи
- банан със сусамов тахан* и какао*
- пуешко филе; лешници; ред черен шоколад* с нуга
- парче киш* като вчерашния
- свинско филе; круша
- 2 зелеви сарми* с пълнеж от картофи и ябълки; свинско филе; банан; 3 фурми

Движение:
- Сутринта: Домашен трен и малко след това - колело до центъра и обратно

Домашен трен:
- 2х30 напада на крак
- 2х50 глутеус мост
- 3х10 раменни преси от стоеж @2х5кг
- 3х10 кик-бек @5кг

- Много добро раздвижване се получи днес и добре, че го направих, защото после цял ден не съм се мръднала. Исках да излезнем пак с Маги, но тя се запъна да яде, а после ни показваха как да я къпем във ваничка и стана голяма драма. И затова се разминахме с разходката.

- Не ми харесва, че ям толкова хаотично. От една страна днес бях почти постоянно гладна, от друга не се наяждам като хората като седна на масата и може би от тук идва честият глад. И аз не знам. Малко ми е трудно да си следя храната - кога и какво. Даже и сега като я записвам не съм сигурна това ли беше.

12.11.16
08:55

Е Роси, много ме кефиш... кога роди, кога почна да тренираш :Д ГолЕма си !
Кога ще ни покажеш Маги ? (wasntme)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1