-= Ден 22/52 =-
21.11.2016 - понеделник
Движение:
[*]20 км с велосипеда
{*}бокс
[*]час фитнес СТ
Бокса най- накрая нещо като нормален спаринг. Предишните пъти все бях с този пич с който започнахме курса. Паднах се пози път с едно много приятно височко момче с година и нещо стаж в залата. Доста адреналин :) Особено след като едното му дясно кроше ми обърса носа. Сантиметър по- напред и щях да съм с разбит нос :) Питах го за каски и той каза, че било въпрос на избор дали да носиш или не. Гледай ти, защо някой би се бил на тренировка без каска не знам. Трябва да си купя със сигурност.
Също трябва и да почна пак с табата, по едно време ми свърши въздуха. Може и да е от никаквата настинка, а може и да не съм свикнал с интензитета на тренировката.
Храната: супер
Общо 1,362 Ккал
4700 общо за оправяне. Най- накрая влизам в релси. Защото сутринта кантара закова на 90.
Мнението беше редактирано от Димо на 22.11.16 15:54.
Каската няма да ти спаси носа, само казвам :D
Иначе каската ти стяга, топли ти главата, като си влязъл “в джаза” и си се бухтял няколко рунда имаш чувството, че вриш в котел и искаш да си откъснеш главата пред това да си с каска... Поне аз така бях... Много я мразех тая каска, ей :Д
:) Видях един пич от залата че носи вид каска, която е с гард и за носа и зъбите. А и сигурно поне малко ще пази от синини и охлузвания. Представям си как ще ме гледат в офиса ако се появя посинен :)
Ще видя, трябва още информация и впечатления да събера.
казано от Димо на 22.11.16, 16:35:
:) Видях един пич от залата че носи вид каска, която е с гард и за носа и зъбите. А и сигурно поне малко ще пази от синини и охлузвания. Представям си как ще ме гледат в офиса ако се появя посинен :)
Ще видя, трябва още информация и впечатления да събера.
Възможно е, но то пак бута, а носът си е крехко нещо :Д
Спомням си мен как ме гледаха и извън офиса като ходех Ади-синьото око :Д - ти поне ще минаваш за Мачо-Боец, мацките ще луднат :Д :Д :Д а на мен ми даваха телефони срещу домашно насилие :Д
казано от Afhængig на 22.11.16, 21:46:
Възможно е, но то пак бута, а носът си е крехко нещо :Д
Спомням си мен как ме гледаха и извън офиса като ходех Ади-синьото око :Д - ти поне ще минаваш за Мачо-Боец, мацките ще луднат :Д :Д :Д а на мен ми даваха телефони срещу домашно насилие :Д
Хохохо, това е достойно за QOTM (-цитат на месеца-; админи - ето ви безплатна и безценна идея - горе в лентичка на форума да върви QOTM. Забелязал съм че във форуми, където я има тази екстра стила на писане и духовитост се вдига поне с 2 нива :) )
Като каза как ще ме гледат хората и ми напомни за едно бившо гадже от студентските години, с което ходих на море, а тя милата от притеснение, от изпити, от смяната на климата, де да знам защо и ѝ излезе адския херпес на устните. Тя се чудеше няколко дена защо лелките, които стопанисваха почивната станция я гледали така състрадателно, а мен даже “добро утро” не ми казваха и ме гледаха възмутено като я прегръщам и държа за ръка, преди да се разбере, че те мислели че я бия и от това са ѝ раните по устата и ѝ били разправяли: “а, много та обича, постоянно та прегръща за пред хората, ама иначе ти посяга, зарежи го, не е хубава тая работа” :)
И малко и тъжните неща от живота. :( Получих е-мейл от човешките ресурси, че са организирали каса в нашата фирма кой колкото може да помогне за децата на една от жертвите на катастрофа, за която дори не знаех.
Преди няколко дни пиян и надрусан син на местен бизнесмен помита със 160 км/ч на централен булевард кола, в която са се прибирали от работа четирима души. Двама са убити на място, трета млада жена бере душа в интензивното. Единия от убитите е баща на 3 деца. Имат кредит, майката е безработна.
Използвам възможността да публикувам линк с информация и контакти, ако някой може и той с каквото може да помогне.
https://news.plovdiv24.bg/685000.html
-= Ден 23/52 =-
22.11.2016 - вторник
Движение:
[*]20 км с велосипеда
{*}бокс
[*]малко фитнес
[*]час ходене
Бокса беше доста интересен. По някое време спря тока в цялата зала и си викам: ей, провалиха ни тренировката, ама не - 2-3 телефона с фенерче и бокса продължи в ринговете. Добре че тренирахме шадоу боксинг с гири, а не спаринги, че в тъмното като истински нинджи трябваше да се бием.
Фитнеса 3-4 серии гърди докато излезе щерката.
Храната: зле
Общо 2,840 Ккал
Всичко беше наред, докато не се прибрах посрединощите и вместо да си легна заседнах на масата.
5200 общо за оправяне. Кантара варира между 87 и 89 според зависи колко въглехидрати съм ял предния ден.
Мнението беше редактирано от Димо на 24.11.16 10:05.
-= Ден 24/52 =-
23.11.2016 - сряда
Движение:
[*]20 км с велосипеда
{*}бокс
[*]малко фитнес вкъщи
[*]час ходене
Пак спуках гума, този път вече си купих нова с “боза”.
Бокса беше адски изтощителен, на чувал. Така не помня да ме е болял далака. Дори сега като го пиша само като си спомних и пак ме проряза :)
Фитнеса няколко серии набирания различен хват вкъщи.
Общо 2,654 Ккал
Днес измислих ново хранително извращение. Течен шоколад с овесени ядки :D Прави се по следния начин: потапяш лъжицата в буркана с течния шоколад да се омаже хубаво и после топиш в кутията с овес, който полепва по течния шоколад. Консумацията става и с близане, става и със смукане. Яде се до свършване на едната съставка. В моя случай - шоколада.
5500 общо за оправяне. Кога ще ги оправям, не знам. :)
Мнението беше редактирано от Димо на 24.11.16 10:10.
казано от Димо на 24.11.16, 10:09:
-= Ден 24/52 =-
...Консумацията става и с близане, става и със смукане. Яде се до свършване на едната съставка.
НЕ МОЖАХ :D :D :D
Просто... Съжалявам... НЕ МОЖАХ! :Д :Д
Ще си изям бана(на) някой ден за тоя спам, ама ще си е струвало :Д :D
Мнението беше редактирано от RogueOne на 24.11.16 16:18.
:) Всичко е наред, нали не мислиш че избора на изразни средства е бил случаен?
-= Ден 25/52 =-
24.11.2016 - четвъртък
Движение:
[*]20 км с велосипеда
[*]час ходене
{*}бокс
Сутринта беше адския студ, пръстите ми измръзнаха с 2 чифта ръкавици нахлузени, вечерта беше направо като пролет в сравнение.
Бокс почти нямаше, имаше кросфит тренировка, явно беше ден за издръжливост и едва накрая 4 рунда. Натоварването беше адско, но ми дойде идеално. Вчера вече си поръчах малко добавки - БЦАА, креатин, л-карнитин и днес ми дойдоха, та се назобих, може и плацебо да е било, но си имах енергия :). А, може и да е свързано с факта че, точно преди да си тръгна от офиса един бивш колега, който си напусна преди 2-3 месеца мениджърската позиция за да произвежда био вегански шоколад най- накрая се появи да донесе сигурно 1 кило различни видове шоколади да ги пробваме. Гледай го ти този ми ти Иван - кой да предположи че наистина ще направи бутикови шоколади, че и супер вкусни... Поръчва какаото от Еквадор, пече, мели, смесва, опаковки им измислил - баси...
Сега се сетих - на бокса има един пич, който ми е направил впечатление, че доста често си избира за спаринг от начинаещите и хич не ги жали или пази. Така си пуска ръцете, че горките момчета не могат да сварят да избягат. Точно го коментирах това с пича, с който обикновено си правим спаринг и той взе че си избра него и после момчето ми се оплака че го е спукал от бой и ми се стори че даже се колебае дали си струва да идва на тренировки ако ще яде такъв бой. Носа поразбит, ребрата и на другия ден са го болели тоя дето го е блъскал... Аз си падам малко рицар по душа и много се ядосах. Ми аланколу - намери си някой на твоето ниво, пък там показвай умения, то много лесно да тренираш от 2 години и да пребиеш някой, дето тренира от 3 седмици и даже блоковете не са му показали как се правят. Оттогава го наблюдавам този набеден архизлодей като правим шадоу боксинг да придобия представа как играе, щото може следващия път с мен да се падне. То ми е ясно че е бокс, не е балет, и поемането на удари е част от нещата и че боя изгражда, ама пак има някаква тънка невидима граница и много ме хвана яд на този, защото ми се струва че я прекрачва съвсем умишлено. Някой който е тренирал бойни спортове да каже мнение?
Дори двамата рожденици, които черпиха днес с бисквиДи и чипсове и Ванката с бутиковия си шоколад не можаха да ми прецакат сериозно макросите.
Общо 1,529 Ккал
4200 за оправяне. Айде, не остана!
казано от Димо на 24.11.16, 22:11:
Сега се сетих - на бокса има един пич, който ми е направил впечатление, че доста често си избира за спаринг от начинаещите и хич не ги жали или пази. Така си пуска ръцете, че горките момчета не могат да сварят да избягат. Точно го коментирах това с пича, с който обикновено си правим спаринг и той взе че си избра него и после момчето ми се оплака че го е спукал от бой и ми се стори че даже се колебае дали си струва да идва на тренировки ако ще яде такъв бой. Носа поразбит, ребрата и на другия ден са го болели тоя дето го е блъскал... Аз си падам малко рицар по душа и много се ядосах. Ми аланколу - намери си някой на твоето ниво, пък там показвай умения, то много лесно да тренираш от 2 години и да пребиеш някой, дето тренира от 3 седмици и даже блоковете не са му показали как се правят. Оттогава го наблюдавам този набеден архизлодей като правим шадоу боксинг да придобия представа как играе, щото може следващия път с мен да се падне. То ми е ясно че е бокс, не е балет, и поемането на удари е част от нещата и че боя изгражда, ама пак има някаква тънка невидима граница и много ме хвана яд на този, защото ми се струва че я прекрачва съвсем умишлено. Някой който е тренирал бойни спортове да каже мнение?
Едно е да не ги жали, друго да не ги пази. Защото той като напреднал, трябва да мисли 2 пъти повече : и за себе си, и за начинаещия. За щастие, в мойта зала по Винг Чун нямаше такива комплексари от напредналите и всички ме пазиха. Смешник е тоя, още повече, че с начинаещи един напреднал е тъпо постоянно да играе спаринг с цел собствена тренировка/ за обяснение и развитие на начинаещия,като напредналия се удържа може , разбира се./
Как така си избира за спаринг от начинаещите, тренера за какво е там, не избира ли той кой с кой да играе спаринг?!?!?!( и не вижда ли тренера какво става с тоя ? )
п.п Каква беше кросфит тренировката?
Мнението беше редактирано от Боян на 25.11.16 00:01.
Не, но съм щастлива, че го забелязах (може би по-скоро- отбелязах) първа :Д :D
Иначе - машина си, че държиш фронта! Но не се съди строго :) (казвам аз, хахаха) - тия чийтове са си омагьосан кръг, но зимата наистина явно по-труно се “кътва” :Д някак пО не върви... не знам защо :Д Уж студената термогенеза трябва да работи, ама може би я саботраме с шоколад? :Д
Мнението беше редактирано от RogueOne на 24.11.16 23:31.
Еми к’во да ти кажа, според мен тренера разпределя в главния ринг да са най- добрите явно, а в другите горе- долу по равно да има хора в ринговете и да са четен брой, оттам нататък кой с който се падне май. Може и да има някакъв друг критерий, който аз просто не виждам. Може и по килограми да ни разпределя донякъде, защото последния път ме беше сложил не в групата на начинаещите. А да оформя двойките съвсем не съм забелязал - кой с който се падне или кой с който си иска - например миналия път като огледах кои сме в ринга, исках с едно момче така с моето горе- долу телосложение да играя, обаче онзи пич явно не искаше с мен или с друг конкретен пич искаше и просто ме подмина като се засилих към него и аз играх с този, който остана сингъл, който се случи да е супер свястно момче. Иначе тренера явно гледа, ама не може всичко да види. Например видя точно моя партьор като ми вкара едно дясно кроше и му се развика да ме пази, което беше съвсем незаслужено, защото той така или иначе ме пазеше според мен. После след минута явно видя че онзи злобара пребива моя авер начинаещ и каза да се сменим с него.
Един колега тренира киокушин в същата зала и каза че било нормално да има такива надъханяци да бият хората. Той бил забелязал така някав дето се бил преместил от друга зала как злобно бие другите начинаещи, които реално заедно са от скоро на тренировки и на десетия път вече колегата ми не издържал и го поканил на спаринг, насинил го целия, следващия път пак така и онзи спрял повече да идва на тренировки - явно не му харесало да го бият вместо той да бие хората :)
Кросфита бяха 3 комплекса - първия: 3 лицеви, 20 метра спринт, 3 коремни и обратно спринт до лицевите. първия път 30 секунди, втория път 60 секунди, и така се редуваха. Втория комплекс беше спринтове от нисък старт - 10 метра напред, пак стойка за нисък старт и обратно, после 20 метра спринт, пак обръщане с нисък старт, пак 10 метра и така няколко сесии за някакво време с адско темпо. Третия комплекс беше 5 пъти 10 метра спринт, 5 пъти 20 метра спринт и 5 пъти 30 метра спринт, като се въртим 3 групи - докато едните бягат, другите се връщат в изходна позиция и реално си взимат въздух между спринтовете.
казано от Afhængig на 24.11.16, 23:30:
Иначе - машина си, че държиш фронта! Но не се съди строго :) (казвам аз, хахаха) - тия чийтове са си омагьосан кръг, но зимата наистина явно по-труно се “кътва” :Д някак пО не върви... не знам защо :Д Уж студената термогенеза трябва да работи, ама може би я саботраме с шоколад? :Д
Ааа, няма “няма”, казал съм плочки, плочки ще има :)
Не знам термогенезата, обаче шоколадогенезата си е съвсем реална и работи със страшна сила поне за мен. Както каза Галадриел: “Victory was near, but the power of the Ring could not be undone!”
казано от Димо на 24.11.16, 23:56:
казано от Afhængig на 24.11.16, 23:30:
Ааа, няма “няма”, казал съм плочки, плочки ще има :)
Не знам термогенезата, обаче шоколадогенезата си е съвсем реална и работи със страшна сила поне за мен. Както каза Галадриел: “Victory was near, but the power of the Ring could not be undone!”
А така! Бой по шоколадогенезата, ше й се не види у прешъса, ше й се не види!
Ще те следвам по пътя към Мордор, приятелю! В подножието на планината сме и ще извадим плочкииитеее!
(muscle)
It was in this moment when all hope had faded
-= Ден 26/52 =-
25.11.2016 - петък, черен петък или по средата на 52-дневния чалъндж.
Момент за равносметка. Кантара не показва точно както очаквах, но видим резултат по корема и краката и любовните дръжки има. Все не ми остава време да се премеря с шивашкия метър да знам как се движа... Иначе всеки понеделник си правя прогрес снимка. От няколко дни няколко души сякаш са се наговорили и все едно и също ми повтарят - “Димо, къде си,” Димак, то от теб нищо не е останало”, “Димо, ще изчезнеш”. Аз си се виждам все още мазничък, толкова ли зле да съм бил преди та сега да изглеждам че чак ще изчезна? :)
Исках нещо да променя в профила си и видях че имам бадж “един от най- доверените потребители на форума” и ми стана приятно. Някой знае ли дали се дава автоматично ако стигнеш някакъв брой постове, или някой ръчно и индивидуално преценя кога да се даде такъв бадж по заслуги?
Събирам и лобиране за номинация за “голямата промяна на...” ако така работи .... хохо...
Движение:
[*] 20 км с велосипеда
[*] час ходене (план)
Тренировка:
[*] бокс (план)
[*] фитнес (план)
Сутринта пак беше адския студ, по стъклата на колите имаше половин сантиметър лед, пръстите ми измръзнаха и с 2 чифта ръкавици нахлузени - трябва да видя някакви арктически модел ръкавици да си купя, че другата седмица щял да идва истинския студ вече. Kраката бяха на топло в боти и клин под спортния панталон този път.
Храната: започва зле
Пак рожденици, тоя път един козунак със стафиди ме изкуши. И от печеното и натрошено какао на Ванката набивам. Баси вкусотията извратена... Между другото според него поне, той бил единствения производител на шоколад в България, който наистина не слага нещо си там, което явно е кофти да се слага - не знам защо - левцин ли, какво беше...
Иначе за обяд си нося задушени броколи и 1% извара :) Довечера да внимавам в картинката, че имам много за наваксване... :(
Общо 2,321 станаха след леката вечеря.
4000 за оправяне станаха с 1700 Ккал дефицит от петъка.
Мнението беше редактирано от Димо на 27.11.16 19:20.
В петък голям смях на бокса :) Не че точно тогава ми беше смешно де, но в ретроспекция е добра храна за размисли.
Всичко започна с редовния вече въпрос на моето аверче, с който почнахме заедно (ще го кръстя условно) Габриел: “Днес дали ще има спаринги, а? Как мислиш?”. Разбирам недоизказаните му притеснения и му казвам: “Ама виж ся, ако не искаш да се биеш с този (условно го кръщавам) Панайот, просто му кажи че не искаш с него спаринг, не може така всеки път да трепериш да не би да има спаринги и да се паднеш с този ненормалник!”. Габриел свива слабите си рамене и с крива усмивка казва: “Еми ше видим.”
Почваме ние с нормалната разгрявка, после 15 минути скачане на въже и вече потни и задъхани, тренера казва: “слагайте бинтове, ръкавици, гуми, каски, ушанки - кой к’вото има, и влизайте в ринговете.” Панайот е разпределен лично от тренера в друг ринг, не където сме начинаещите (Габриел ми каза, че бил си говорил с него и този имал година и няколко месеца опит, значи правилно съм преценил ;) ) и чувам тренера да му казва сочейки го с пръст: “И ти - няма да се силиш, защото ако видя че се силиш, ще те изкарам от ринга и ще биеш само чували отсега нататък!”. Поглеждам да видя реакцията на Габриел и виждам нахилената му под мустак физиономия. “Започва добре” си казвам и давам заслужена червена точка на тренера, че все пак гледа и е наясно къде какво става.
Ние начинаещите се оказваме трима само, съответно ще се въртим през 2 минути да може всеки да играе. Аз, Габриел и едно ново момче, който е доста млам - може би на 16? но е доста дебел и е може би на моите килограми, да не и повече, ще го кръстя Белчо. Викам си - по- полека. Почва спаринга и аз първо че ми се струва че съм по- добър от Белчо, хем и ми се вижда като дете - имам син на неговите години, как да го ударя... Само маркирам като видя пролука. С Габриел традиционното целене отдалеч (станал е по- смел и умел между другото). И така няколко рунда. Белчо обаче освен че му свърши на няколко пъти въздуха, или адреналина му се вдигна, или пък реши че така както го маркирам само хем е обидно за него, хем и няма от какво да се притеснява и смело може да се впуска в атаки. И аз го виждам как се засилва и с юмруците и с цялото тяло се хвърля срещу мен, да мине през гарда ми и от близо да ми вкара някой и друг в лицето. Отначало му бягах, но по едно време и на мен ми свърши въздуха, защото нали съм големия рицар като видях че и двамата ми спаринг- партньори не могат да си вземат въздух си спестявах почивките и само те се сменяха, докато аз играех почти без почивка. И накрая се видях притиснат от Белчо, чиято тактика с многобройни леви прави и с циците напред да се опита да ме притисне към въжетата и там вече да пусне няколко крошета отблизо и веднага да извърти гърба и да се свие. Един път така, два пъти така, пет пъти така и накрая го последвах докато се оттегляше и го маркирах в ребрата 1-2 пъти, при което обаче тренера ми се развика: “Кво прайш бе! Тва бокс ли е или уличен бой! Защо го удряш като е с гръб?!?” Аз мълчах, мълчах, пък си казах: “Ама то се превърна в постоянен клинч целия спаринг, и не съм го удрял в гръб.” Тренера каза да не го преследвам, пък той да не обръща гърба постоянно. Аз хем се ядосах, хем се сконфузих, защото излиза все едно бия нечестно децата. И вече всички рингове гледаха нашия през почивките си - щото ние нали нечетен брой и не спираме. То хем ние като начинаещи сме сигурно забавни отстрани да ни гледа човек левашките изпълнения, хем пък и усетиха че има някви страсти.
Както и да е, продължава донякъде нормално спаринга, обаче аз съвсем спрях да го нападам Белчо да не би да каже тренера че нещо го тормозя, а този ми ти младеж като му дойде пауъра и самоувереността и няколко бая злобни тупаника ми вкара. Аз бягах, бягах, пък ми кипна и му скочих. Вкарах му 1 ляв прав в лицето, който макар и не със сила попадна много точно - видях го как събра очите докато си прибирах ръката :) и после 2-3 в тялото докато залиташе назад. И в емоцията си му изсъсках в ухото “Ш, по- полека бе брат, аз така ли та удрям?!?”. Това се случи някъде в петия рунд и последния шести почти само се обикаляхме - явно реши че не си струва да ме ядосва, а аз реших да не се поддавам на моментните си емоции.
Детска му работа - не се усеща к’во да прави... Иначе Габриел ми се оплака че го бил удрял във врата отзад когато го хване в клинч или е останал без въздух. Ама накрая аз все едно станах лошия чичак дето бие деца, щото няколко пича от другите рингове го окуражаваха и му даваха акъли. Както и да е.
На излизане двамата треньори пушат отвън и Арман ми вика: “Днес няма ли фитнесче?” Значи правилно съм преценил че ме гледат скофти че правя фитнес след бокса :) А може и да е търсил начин да ме заговори. Защото като му казах че фитнес ще правя, но след като взема колата, той почна: “Вие май днес малко се посбихте с тоя малкия” Казвам: “Е, чак пък, аз не съм го удрял, той може да ми е дете, как да го ударя...” Получих една лекция как на ринга няма такова нещо и че трябва да играя и да съм нащрек винаги независимо с кой играя.
Та така. Това е нещо, над което ще трябва да поработя.
Моите Радини вълнения :)
-= Ден 27/52 =-
26.11.2016 - събота, неработен
Движение:
[*]15 км с велосипеда
Имах малко работа да свърша сутринта и печеше хубаво слънчице и покарах малко колело. До фирмата, до която отивах пазача ме гледаше през решетките на портала като някой бежанец на гръцката граница и не искаше да ме пуска :)
Имах и най- доброто желание да отида на фитнес, но ай това, ай онова, даже отказах излизане с приятели, защото включваше бира и потенциално осъмване :( В какво се превръщам...
Общо 2,522 Ккал
И на фона на почти никакъв разход за деня не работи в полза на плочките.
5300 общо за оправяне. Почивните дни слаба работа...По цял ден вкъщи - хем при храната, хем и тренировка няма...
Мнението беше редактирано от Димо на 27.11.16 21:25.
-= Ден 28/52 =-
27.11.2016 - неделя, неработен
Движение:
[*]малко домашен фитнес
Цял ден щракам по компютера и по малко набирания и лицеви. Ще пиша с колко завършвам накрая.
Завърших с 200 набирания, 450 лицеви и 1000 джъмпинг джака. Пиша си 550 Ккал наизуст (всяко от тях по 1/3 Ккалория). Един приятел си взел нов уред за ръката и ще ми подари неговия пулсомер за гърдите и ще мога да си засичам по- точно. Проблема е че засега е в Лондон :)
Храната: засега супер, така си и остана
Общо 1055 Ккал
Да компенсирам малко за вчера... Изпекох си тиква на хартия. И после с канела, мед и извара. Баси вкусотията... И ако вярвам на интернета тиквата е само 24 Ккал за 100 грама? Възможно ли е изобщо това? Аз ако знаех досега щях да набивам тиква като луд :)
5100 общо за оправяне засега.
Само малко кофти че пак откарах до 3. Да внимавам днес с поривите за бърза енергия.
Теглих се и се мерих. 87 кг съм, обиколките са паднали навсякъде. Ама наистина навсякъде :( На бедра минус 2 см, на задник също минус 2, на гърди минус 1, От бицепса още минус 1 сантиметър. :( Според формулата основно губя мускул. С това кардио и с тези дефицити... :( Трябва по- тежко да си измисля нещо. Дано креатина който почнах даде някакъв ефект.
Мнението беше редактирано от Димо на 28.11.16 09:15.
казано от Димо на 27.11.16, 21:23:
5300 общо за оправяне. Почивните дни слаба работа...По цял ден вкъщи - хем при храната, хем и тренировка няма...
Има и такива дни. Ще дойдат и тези на тренировките и плочките. ;D
Така е, почивните са 1-2 в седмицата, по- важно е в останалите 5-6 тренировъчни какво правим :)
-= Ден 29/52 =-
28.11.2016 - понеделник
Движение:
[*] 20 км с велосипеда
Тренировка:
[*] бокс
Храната: добре
Общо 1,834 Ккал
5000 общо за оправяне засега.
Мнението беше редактирано от Димо на 29.11.16 23:12.
-= Ден 30/52 =-
29.11.2016 - вторник
Движение:
[*] 20 км с велосипеда
Тренировка:
[*] бокс
Днес първи сняг, през целия град само двама- трима с колелета освен мен видях. На връщане едно куче ме подгони, после двама щяха да ме блъснат на пешеходна пътека, където пресичах бутайки и даже ми бибиткаха. Обясних им това- онова, но не посмяха да слезнат от колата. Бързах като луд да не закъснея за бокса, а в снега и мокрото не може да се кара много бързо. Стигнах навреме де. Имаше спаринги. Получих няколко доста добри крошета. Най- добрия спаринг досега :) Интересно прави не - само крошета. Явно по някакъв аматьорски начин се откривам за крошета, а за прави - не. Или пък кой бие прави когато може крошета да вкарва?
Влача една настинка ли е, де да знам к’во е, вече повече от месец - като дишам студен въздух ми тече носа адски и ми дразни гърлото, като седя вкъщи на топло нищо ми няма. Да не се разболяваш често си има и недостатъци - като се разболееш нещо и не се сещаш да се погрижиш за себе си, решаваш че е някакво временно неразположение и чакаш да мине. Ха да мине, ха да мине и той месец вече мина, а то не минава :( Та много е гадно с гума в устата и да не можеш да дишаш през носа.
Храната: пффф
Общо 3,280 Ккал
На работа цял ден нерви и треперене, и все нещо не става, и един от крюто беше рожденик и като ги натиснах тея бисквиДи, чак и боза си сипах, после и вкъщи след вечеря каквото имаше готвено, вместо да си сготвя нещо, продължих и от на жената запасите от сладко и ...
6100 общо за оправяне засега.
Иначе почнах да си сменям гардероба полека- лека. Взех си няколко нови ризи. Вече и ризите са ми М. И аз сигурно съм от малкото дето наистина малко му стягат на бицепсите (дето дебелите жени казвали че дрехите им стягат на гърдите, а дебелите мъже се оправдавали че на бицепсите им стяга хаха). Облякох едно старо яке отпреди 2-3 години да карам колело с него в снега и кишата - ми то ми е като торба хаха... И клиновете чак ми падат и трябва да ги връзвам. Всичко ми виси. С ризите ще си е сериозен разход - двайсетина нови ризи...
-= Ден 31/52 =-
30.11.2016 - сряда
Движение:
* час и 20 мин пеша
Тренировка:
* бокс
* малко фитнес
Достраша ме да карам колело сутринта - всичко беше замръзнало гладко като огледало.
Общо 1,499 Ккал
5900 за оправяне.
01.12.16
11:20
казано от Димо на 29.11.16, 23:40:
Или пък кой бие прави когато може крошета да вкарва?
Аз :)
Явно е, че играеш с начинаещи. Крошето е първия търсен от тях удар, малко на Тайсън им се иска да приличат на всички :)
Да се почувствам и аз тогава профи, че основно играя прави. Това мога засега де, не че поради някаква друга причина. Иначе той и прави пробваше, но тях знам как да ги блокирам, а за крошетата не са ми казвали :) Т.е. казвали са ми какво да правя, но аз не го умея много.
Иначе гледам едни видеа дето там разни бивши боксови величия и настоящи треньори обясняват и показват разни неща за бокса. Та единия каза, че лявото кроше бил втория най- използван удар в бокса (не каза кой е най- използвания иначе). Трябва да си го тренирам, че хич не го умея, не знам защо. Дясното ОК, лявото никак ми го няма.
Мнението беше редактирано от Димо на 01.12.16 14:48.
01.12.16
14:56
За лявото кроше има няколко неща, но те могат да се покажат, да се обяснят е трудно. Но пък съм сигурен, че рано или късно ще ти ги покажат, а пък е възможно да ги хванеш и сам.
Да се отчета набързо:
-= Ден 32/52 =-
01.12.2016 - четвъртък
Движение:
* 20 км велосипед
* час пеша
Тренировка:
няма
В петък бях в отпуск и седях до 9 вечерта в офиса да приготвя неща за другия ден като ме няма. Тъпотия. Много се изнервих. И в един момент установих че съм изнервен защото пропускам бокса.
Бях планирал поне час домашен фитнес, но след 13- часов работен ден и докато подготвя нещата за другия ден и всичко ми мина.
Храната: горе- долу
Общо 1,834 Ккал
6200 за оправяне.
Мнението беше редактирано от Димо на 04.12.16 21:24.
-= Ден 33/52 =-
02.12.2016 - петък
Движение:
* 10 часа снимане
Тренировка:
няма
Разказа ми се играта от снимане и мъкнене на 20 кг екипировка.
Пак пропуснах бокса :(
Общо 3000 Ккал
Всичко беше супер докато не заседнах с хляба, маслото и меда за десерт :)
7300 за оправяне.
Мнението беше редактирано от Димо на 04.12.16 21:37.
-= Ден 34/52 =-
03.12.2016 - събота, работен
Движение:
* 6 часа снимане
Тренировка:
няма
Закъснях адски сутринта и се видях принуден да отида с колата. В рехавото съботно движение с колата съм много по- бърз до фирмата. Отделно в студеното време самото приготовление да се качиш на велосипеда си е 1000 салтанати - опаковане, нагласяне, пристягане, втори чифт, което отнема още време докато изобщо тръгнеш.
Храната: още по- зле
Общо 5,787 Ккал
Ибаси свинщината... Един домашен детски рожден за повод, обаче бащите решиха че ще гледат Пулев и като заседнаха на тея шоколади, баници, мъфини, торти, бири, вина, кифтета, руски и други “салати”... И накрая даже не можахме да гледаме мача, щото се оказа че е по платен канал, а в интернета всички маймунки искат да гледат безплатно и не можахме да се вържем. Поне децата си играха хубаво :)
11700 Ккал за оправяне. Подминах сериозно килограм мазно :( Разбира се, грамажите и калориите са “на око”, но тенденцията е натам.
Хората като тренират по много и им се отваря апетит, а аз обратното - като пропусна 2 дена тренировка и се освинвам :(
Половин час не мога да сметна колко всъщност калории съм над планувания 1500 Ккал дефицит :D То така ли се смятат такива фантастични цифри баси...
Мнението беше редактирано от Димо на 04.12.16 22:10.
-= Ден 34/52 =-
04.12.2016 - неделя, почивен
Движение:
* час ходене
Тренировка:
*10 км бягане
* и час домашен фитнес (план)
Бягането в 2 сесии - общо около час, десетина километра, част по асфалт, част по пресечен терен. Гърлото ми замръзна.
Храната: засега супер
Общо 1000 Ккал засега
Като Душко Добродушко съм станал с тази печена тиква :) Нагъвам печена тиква с извара и ми се струва по- вкусно от вчерашната торта с крем. Все още не мога да повярвам, че има само 25 Ккал на 100 грама. Ейсега отивам да нарежа и хвърля още една тиква във фурната, че взе да свършва предишната. Да си нося за утре на работа.
10500 Ккал за оправяне.
Чувствам се омазнен и омерзен от вчерашната свинщина. :( И огледалото е на същото мнение.
-= Ден 35/52 =-
05.12.2016 - понеделник
Движение:
* 20 км колело
* час ходене
Тренировка:
*бокс
*офис и домашен фитнес
Сутрините са доста хладни (-6 тази сутрин показваше), но на обяд е супер за разходки с това слънчице.
Измислих на мързелите в офиса ново забавление - “1000 pushups challenge”. Имаме едни стойки за лицеви в офиса и направих табличка всеки да прави лицеви и да си пише сериите, като целта е поне 1000 за месеца, което е по 50 на ден. За активно трениращи е нищо, но за повечето колеги е добро раздвижване.
Бокса беше добре, Арман се върна от лагер или където беше и пак той ни води тренировките. На мен лично много повече ми харесват неговите тренировки. Само ме навика за нещо, за което изобщо не бях виновен, ама к’во да направя... замълчах си. Играем ние с моето приятелче Габриел - единия ляв прав горе, другия го избягва и удря ляв прав в тялото, после същото и с десните. Тренера казва да не бързаме и да не правим машинално нещата, а бавно и обмислено. Обаче партньора ми играе много бързо ляв прав и преди още даже да си е изтеглил ръката почва десен прав, което автоматично за мен означава че трябва или и аз да забързам и да слея двата удара, или ставайки горе за да има пауза между движенията да се нанижа на десния му прав. Казах му няколко пъти да забави, уви без резултат. И накрая тренера ни видя и ми се развика на мен че не правя пауза.
Днес реших да си спестя подобна драма и играх с друг партньор.
Храната: горе- долу
Общо 2,516 Ккал
Всъщност си е адски много. И снаксовете пак ми бяха повече от нормалната храна :( Добре че и движението е доста та да компенсира донякъде.
10600 Ккал за оправяне.
А всичко започна и беше толкова добре целия ден. Докато не заседнах на масата вкъщи. А даже не бях гладен. Пуста лакомия.
-= Ден 35/52 =-
06.12.2016 - вторник
Движение:
* 20 км колело
* час ходене
Тренировка:
*бокс
*офис и в залата фитнес
Чалънджа набира скорост.
След бокса малко повдигах тяга, трапец, прасец и раменна в заличката на Ботев.
Храната: адска
Общо 4,167 Ккал
Поне на око толкова писах. Много, но за сметка на това предимно от кофти източници. Фъстъци, тутманици, баници... Днес е Никулден, имаме десетина именика и навсякъде имаше някакви джънкове останали от почерпката. Добре че сутринта направих финт и не отидох на главната софра с тортите и другите сладки. А иначе следобеда ме подгони глад за сладко и забих 2 сладоледа.
12100 Ккал за оправяне.
Иначе се снимахме днес, че вчера в понеделника не сколасахме. Само дето май са “регрес” вместо “прогрес” снимките :(
Мнението беше редактирано от Димо на 07.12.16 00:52.
За много години! Живи, доволни и по- здрави!
Не съм се изгубил, нито съм се отказал от дневника, тук съм си, не знам дали съм липсвал някому :) Натоварването в работата стана непоносимо с навлизането в декември (сега е хармана и ден година храни), стреса и той непоносим, съня съвсем недостатъчно (не правят по повече от 24 часа в денонощието - недоимък братче...), разбира се всичкия този стрес ми се отрази на нервите, оттам и на храната и на тренировките. В чалънджа да покажа 6 плочки до Коледа се провалих (2 цели и 2 половинки в най- добрия случай) и понеже не съм свикнал с провали допълнително ми се отрази и на самочувствието и мотивацията в тази насока. Но онзи ден прочетох че ако не се проваляш от време на време, значи не си поставяш достатъчно високи цели. Броя го за висока цел, с която не съм успял от първия път и просто ще направя втори заход/опит.
Не съм спирал да тренирам - последния месец най- много да имам ден-два без тренировка. Храната от друга страна беше на моменти неконтролируема :) Нищо де, както казаха хората във фейсбука - не е страшно да преядеш между Коледа и Нова Година, страшното е да преяждаш между НГ и Коледа :D Качил съм 2 килограма за последния месец, което си е крачка (даже две) назад, но можеше и по- зле да е. Ще го оправя лесно това. Щеше ми се по- подробно да си направя равносметката от отминалата година (нали обичам сладките приказки), но ще е утре най- вероятно, че днес пак много работа има.
Пиша основно за да си започна един нов начин на записване и смятане на калориите. По- удобно ми е така, а удобството е ключов елемент от постоянството. Продължавам да броя и да смятам и през 2017 :)
ХРАНА:
Храна за деня: 1,191 Ккал
Дефицит за деня: 2,059 Ккал
Общо дефицит: 2,059 Ккал
АКТИВНОСТ:
- бягане
- фитнес СТ
Храната добре, въглехидратите 70 гр., от които почти половината са влакнини - те броят ли се за нуждите на НВД?
Бягането 4.6 КМ за 30 минути пресечен терен. Още на третия километър се насочих да се прибирам че нямах много време, но найкплюса ме усети явно че искам да се скатая днес и ми пусна саундтрака от “Роки 1” където бяга по стълбите и аз кво да правя - завъртях още една обиколка :)
Фитнесчето вкъщи 300 лицеви, стотина набирания и час корем.
03.01.2017 - вторник
И днес няма време за годишен отчет, поне дневния:
ХРАНА:
Храна за деня: 1,615 Ккал
Дефицит за деня: 2,029 Ккал
Общо дефицит: 4088 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 км колело
- фитнес СТ
- бокс в Ботев
Храната добре, въглехидратите малко повечко, доста зелени неща наядох.
Фитнесчето в офиса 300 лицеви и малко корем.
Бокса в студената зала, първа тренировка за годината.
Днес вече смятам да се наспя.
04.01.2017 - сряда
ХРАНА:
Храна за деня: 3,087 Ккал
Дефицит за деня: няма - 318 Ккал отгоре
Общо дефицит: 3770 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 10 км колело
- фитнес СТ
Храната хубава, но повечко, че давах кръв. Всъщност реших да се поглезя, нито съм се чувствал отпаднал, нито нещо такова. А и следват 2 дни отпуск, та се заседях до 3 вечерта пред телевизора в кухнята :)
Колелото само в едната посока - пак спуках гума сутринта на капла и забравих да я сменя през деня, та бях изненадан неприятно в 8 вечерта като си тръгвах от офиса и си видях гумата. Нямах нерви и време да сменям гума в студа на тъмния паркинг и го за*бах там.
Фитнесчето в офиса 300 лицеви. Офис предизвикателството “1000 лицеви на месец” го измислих за колегите, които повечето са диванени картофи и за тях си е предизвикателство, на мен ми идва късичко - аз 1000 лицеви правя за 2 дни ако имам време, затова си измислих собствен чалъндж “300”. Отнема ми точно 1 час - 12 серии по 25 през 5 минути по хронометър. След 3 месеца ще се снимам като Леонид от 300 :) (надявам се да има и известна прилика хаха)
Мнението беше редактирано от Димо на 05.01.17 12:01.
05.01.17
12:08
казано от Димо на 05.01.17, 11:59:
Фитнесчето в офиса 300 лицеви. Офис предизвикателството “1000 лицеви на месец” го измислих за колегите, които повечето са диванени картофи и за тях си е предизвикателство
Лоша идея по много причини.
Ако говориш за предизвикателството за колегите, ще видим, засега повечето изглеждат доволни. Мацките са с по 2-3 от колене, има една която може 1-2 нормални, колегите има някои с по 3-4 серии по 10 или колкото могат, има някои, които правят по 50-100 на ден в серии по 15-20 примерно, като това им е единствената “тренировъчна” активност. Има един, който си тренира и то си му и личи по бройките лицеви за деня. То май аз и той единствени ще сме ги покрили. Има и такива, които просто не искат и не участват.
Презумпцията е че всякаква тренировка е по- добра от никаквата. Иначе има и алтернативи - имаме въже за скачане който му се скача и колелце за корем+йога мат за който му се прави корем. Обмисляме как да инсталираме лост и успоредка :)
Пише ли ти се защо смяташ че е лоша идея?
Мнението беше редактирано от Димо на 05.01.17 12:37.
05.01.17
12:42
Както ти казах - по много причини.
Първо, лицевите като движение са лош избор.
Второ, са още по-лош избор за хора, които са в състоянието на колегите ти.
Трето, обемът, който си им задал, с оглед на Първо и Второ, е прекалено голям.
Да беше го направил с клекове щеше да е съвсем друго.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.01.17 12:49.
Е, по физическо всеки е правил лицеви и има бегла представа как се прави, докато с клякането не е точно така. И клекове правим и им показвам, повечето не могат да клякат - със събрани крака, кривят коленете настрани или откровено залитат ако трябва да стигнат паралела. И над клековете работим.
Иначе да - на мен ми беше ясно че за повечето ще е непосилно предизвикателство, поне на този етап и то така се и оказа. Поне моето мислене е че никой не може да се контузи (освен една, която падна на носа си като омаля :D) просто защото не е много енергично упражнение и като не може повече ще спре, не е като да се затисне със щанга или да си прецака нещо краката като стъпва накриво при бягане.