Е, то това тренировка ли е? Просто леко раздвижване :)
Събота, 12.11.2016
Храна:
- 3 сушени сини сливи
- круша с лешников тахан*
- 2 зелеви сарми* с плънка от картофи и ябълки; малко сирене и пуешко филе*; круша
- около 100г микс ядки със сушени плодове; 3 бисквити с шоколад
- салата* от червено цвекло и моркови с лимон и зехтин; малко сирене; филия ръжен пълнозърнест хляб*; банан
- 2 реда черен шоколад* с нуга; чаша портокалов сок
Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; малко упражнения за тазово дъно
- Следобяд: Разходка 6.2км
- Нямам кой знае какво за отбелязване. Нещо ми е минорно настроението. Много сладко ми се събра вчера. Движението бива. Ето я и Маги :)
Мнението беше редактирано от Роси на 14.11.16 22:50.
[quote author=”Роси” date=“1479032182”
Ето я и Маги :)
Ауу как се усмихва (sun)
Прекрасна млада дама (inlove)
13.11.16
20:26
Разкошна е бебка Маги, Роси !!!
Изглежда много щастлива, и съм сигурна, че е! (sun)
Ако знаеш как ми причегърта...винаги съм искала момиченце. Бременностите бяха най-щастливите моменти в живота ми. Усещането е неповторимо и неописуемо, а после като видиш малкото, розово и топло същество....
Нищо де, ще се надявам да съм щастлива момичешка баба :D
Надявам се и двете да сте добре и да имаш същият emotionaly intelligent husband като моя (nlove5)
Аууу, малката буба-смехуранка (sun) Само как красиво се смее... (F) (hug)
Прекрасна е, Роси! Да ти е много здравичка и все така засмяна !
Благодаря ви! Малката се усмихва от време на време. Акушерките казват, че това не били съзнателни усмивки, но на мен много си ми харесват :)
Мария, от това, което чета в днвеника ти, разбирам, че имаш прекрасно семейство :) Няма за какво да ти причегъртва, щом си щастлива. Аз, когато забременях все ме питаха какво искам да бъде, но до последно си останах без конктретни желания. Наистина и на момче щях да си се радвам така :) Иначе моят мъж е много готин 8-) Много ми помага и се подкрепяме взаимно за всичко. И сега сме само двамата с малката, но той ми е голяма опора и даже се чудя какво ще правя като тръгне пак на работа след две седмици. За малко родителите ми ще са тук и ще мога да разчитам на тях, но после започва трудното.
Неделя, 13.11.2016
Храна:
- 3 сушени сини сливи
- ябълка със сусамов тахан*
- 4-5 царевични вафли* с малко сирене и пуешко филе*
- шепа лешници; банан
- супа* от тиква, моркови и джинджифил с кокосово мляко; 4 царевични вафли*; 2 резена сирне; извара* с рожков и мед
+ доста домашни бисквити с джинджифил и мед и с какао
Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; малко упражнения за тазово дъно
- Следобяд: Разходка около 5км (забравих да пусна тракера)
- Вечерта: 2х50 редуващи се напади с бебе
- Снощи спахме като хора без бебе (giggle) Затова сутринта беше много ползотворна. Най-накрая успях да опека сладки за съседите - 4 тави. Нашите съседи са основно пенсионери и много се радват на Маги. Все казват колко хубаво е, че в сградата най-накрая ще има нов живот :) Много минаха и ни оставиха разни подаръци. Няма как да не ги почерпим с нещо, а и да им покажем най-накрая малката.
- Нападите вчерта се оказаха добро успокояващо средство ;)
Първо да кажа, че Маги е прекрасна млада дама! (sun)
казано от Роси на 14.11.16, 01:17:
и даже се чудя какво ще правя като тръгне пак на работа след две седмици. За малко родителите ми ще са тук и ще мога да разчитам на тях, но после започва трудното.
Изобщо не се заблуждавай. Когато тръгне на работа, адекватно ще изградиш вашето ежедневие с Маги и безпроблемно ще се справяш сама. Трябва ти още малко време, за да свикнеш кое как и защо. И ще ти е достатъчно лесно. Дали ще ти е лесно, зависи от теб и от това да си изградиш система. Първите 4 месеца, след като родих, Десо още работеше извън дома. Неговата помощ винаги е била точно навреме и на място, въпреки това. (Макар че адски много ми помага с Дамето, откакто работи от къщи и сме си цял ден всички заедно, понякога, когато остана сама през деня, без Десо, установявам (и съм сигурна, че би било така), че се с оправям по-бързо, по-лесно и с по-малко нерви). Денем ще се уморяваш, но вечер той ще се прибира и ще поема времеемката, но пък приятна част от отглеждането, ще подаде едно рамо с чистенето и готвенето, и така.
Колкото до родителите...те са прекрасни помощници. Но, вярвай ми, не това са моментите, в които ще имаш нужда от тях :D :D :D Живи и здрави да са, те ще са нужни по-нататък. Ясно, че си в чужбина и ще ти е по-тегаво от тази гледна точка. Но, наистина, трудното е сега, докато свикнеш, докато направиш схемата как да процедираш. В това отношение, понеже завбъдеще все пак известнов реме ще правиш всичко сама, според мен като останеш сама, ще ти е дори по-лесно. Не се плаши от този момент, а напротив, приеми го като Вашия с Маги период.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.11.16 08:13.
Роси, прекрасна е малката Магдалена (inlove) цветенце малко :)
По отношение на помощта, сигурно ще ти е трудно в началото както каза Карфичката, но после ще си изградите някакъв режим и навици и ще видиш как всичко ще си дойде на мястото. Много е важно също, че мъжо ти помага и подкрепя, все пак детенце си има двама родителя :)
Ще се справиш, сигурна съм :)
Понеделник, 14.11.2016
Храна:
- 3 сушени сини сливи
- круша с лешников тахан*
- супа* от тиква, моркови и кокосово мляко; 2 филии ръен пълнозърнест хляб*; сирене; ред тъмен шоколад* с нуга
- банан; шепа лешници*
- супа* от тиква, моркови и кокосово мляко; 2 филии ръен пълнозърнест хляб*; сирене; извара* с рожков и мед
+ 2 хапки кроасан + 2 лъжици просо с кокосово мляко и кафява захар (правих нов вид закуска)
Движение:
- Сутринта: Домашен трен
- Следобед: Разходка 7км
Домашен трен:
- клек СТ - 3х30
- глутеус ритник - 3х15@2кг на крак
- бедрено сгъване с швейцарска топка - 3х20
- раменни преси от стоеж 3х12@2х5кг
- повдигане на дъмбели от хоризонтален лег - 3х15@2х5кг
- Сутринта пак имах време за малко раздвижване, от което май ми се появява лека мускулна. Сега, обаче, гледах клипче на повдигането на дъмбели от лег и виждам, че съм го правила много хамалски. Следобед бяхме на редовната разходка, но май този път попрекалихме и на малката й дойде в повече.
Вторник, 15.11.2016
Храна:
- 3 сушени сини сливи
- каша* от просо и кокосово мляко с кафява захар и орехи; 2 плочки шоколад* 85%
- супа* от тиква, моркови и кокосово мляко; 3 резена гауда*; филия пълнозърнест хляб* от спелта; 3 домашни бисквити* от пълнозърнста спелта, тиква, орехи и овесени ядки; ябълка
- шепа лешници*; пюре от тиква с кафява захар и канела
- телешки кюфтенца* на фурна с карфиол на фурна; 2 моркова; круша; банан; 1 домашна бисквита* от горните
Движение:
- Следобяд: Танците с бебе броят ли се? (wasntme)
- Вечерта: 3А + 3Б; малко упражнения за тазово дъно
- Имам ужасна мускулна на гърдите от този лег вчера. На Д и бедра е по-лека.
- Тази нощ не спах много добре. Малката се буди 2 пъти, а ние вече свикнахме на един или николко пъти :) Това заедно с мускулната ме карат да се чувствам като парцал днес. Сутринта поспах малко повече, а като станах реших да готвя, защото пък половинката трябваше да сменя гуми. Та правих телешки кюфтенца, карфиол и тиквени сладки. Много съм доволна как всичко наумено си свърших :) Следобяд вече беше по-напечено и нямах толкова време и затова чак сега вечерта правих малко поздрави колкото да си раздвижа гърба.
Мнението беше редактирано от Роси на 15.11.16 21:57.
Сряда, 16.11.2016
Храна:
- 3 сушени сини сливи; каша* от просо, кокосово мляко, кафява захар и орехи
- 2 плочки шоколад* 85%; към 100г смесени ядки с червена боровинка
- супа* от тиква, моркови и кокосово мляко; 1 филия пълнозърнест хляб* от спелта; 3 резена гауда; 4-5 телешки кюфтенца; 2 тиквени сладки*
- ябълка
- пилешко бутче* на фурна; полска салата с портокал
+ чаша портокалов сок
Движение:
- Следобед: Разходка 8км
Домашен трен:
- напади - 3х30
- глутеус мост на един крак - 3х20
- повдигане на пръсти за прасец - 1х50
- раменни преси от стоеж 3х12@2х5кг
- pull over - 3х15@2х5кг
- Пак добро раздвижване се получи :) Все се чудя дали не греша като си тренирам така вече. Навсякъде препоръките са шест седмици почивка и после да се почва лека-полека. Какво да направя, че така се чувствам добре. Може в следващите три седмици да се огранича все пак до разходки и евентуално поздрави, защото така или иначе вкъщи ще станем много хора и няма да има много място. Ще видя...
казано от Роси на 16.11.16, 23:36:
Сряда, 16.11.2016
- Пак добро раздвижване се получи :) Все се чудя дали не греша като си тренирам така вече. Навсякъде препоръките са шест седмици почивка и после да се почва лека-полека. Какво да направя, че така се чувствам добре. Може в следващите три седмици да се огранича все пак до разходки и евентуално поздрави, защото така или иначе вкъщи ще станем много хора и няма да има много място. Ще видя...
Не съм много наясно с тренировките за след раждане, но си мисля, че ако ти се чувстваш нормално с това раздвижване, не те скапва, не те боли нищо, а те тонизира и те кара да се чувстваш добре, то тогава не мисля, че трябва да спираш. Много ти се радвам как туко що роди и вече почна с тренировките, въобще не си губиш времето :) Все си мисля, че на хора като нас разходки само не биха ни удовлетворили...
Саня, и аз така си мисля, че щом се чувствам ок, значи няма проблем, но по принцип съм и от хората, които избързват. След раждане препоръките са поне шест седмици пълна почивка или само разни упражнения за укрепване на тазовото дъно. Отделно да не се натоварват правите коремни мускули. След това също не е хубаво голямо натоварване - да се избягва вдигане на тежко, скачане, тичане. Отново заради тазовото дъно. Уж се старая да не правя неща, които противоречат на тези препоръки, но не съм и много добре запозната с анатомията, за да съм 100% сигурна, че все пак с някое от упражненията не работя срещу възстановяването.
Четвъртък, 17.11.2016
Храна:
- 3 сушени сини сливи; круша с лешников тахан*
- 2 плочки шоколад* 85%
- към 100г смесени ядки с червена боровинка; ябълка
- 2 малки пилешки бутчета* на фурна; йогурт* с овесени ядки, стафиди, сушени кайсии и какао*
- 2 малки пилешки бутчета* на фурна; салата* от червено цвекло, ябълка, морков и орехи с лимон и зехтин
+ много домашни бисквити с мед и джинджифил + 4-5 недомашни слепени с шоколад (dull)
Движение:
- Следобяд: Разходка 7км
- Вечерта: 3А + 3Б; малко упражнения за тазово дъно
- Имах лека мускулна треска на задни бедра и трицепс.
- Изводите, които си бях извела до сега за кърменето на Маги вчера леко се сринаха. Към края на деня бях доста демотивирана. Познайте защо изядох толкова бисквити? Ей такива натъпквания на емоционална основа не ми се бяха случвали от месеци (dull) Или е рано за изводи, или няма да ме бъде като майка. Последното се опитвам да си го избия от главата, защото знам, че е глупост, но просто ми трябва малко време, за да се вдигна. Както и да е. След няколко часов маратон от кърмене вчера вечерта, тазо нощ малката спа цели 6 часа на куп и сега аз съм свежа като репичка :) Ще видим какви изненади ще ни донесе днешният ден ;)
- И искам само да отбележа, че си ме мъчи глад доста често. Просто имам по-голям апетит от преди да родя. Не знам дали е от кърменето или пък от разходките, които правя с доста бързо темпо, но все искам нещо да гризна (wasntme) По време на разходка си взимам сурови ядки, но те са си бая калорични, а аз изяждам немалко и сега се чудя с какво нещо да ги заменя, което не е чак толкова калорично.
казано от Роси на 18.11.16, 13:16:
По време на разходка си взимам сурови ядки, но те са си бая калорични, а аз изяждам немалко и сега се чудя с какво нещо да ги заменя, което не е чак толкова калорично.
Може да опиташ с плод, оризовки, сухари или някакъв зеленчук би бил най-добре. :) Аз също не ям ядки умишлено или поне не много. А ако ям, то е жарена леблебия. Напоследък ям и по една кофичка котидж.
казано от Роси на 18.11.16, 13:16:
- Изводите, които си бях извела до сега за кърменето на Маги вчера леко се сринаха. Към края на деня бях доста демотивирана. Познайте защо изядох толкова бисквити? Ей такива натъпквания на емоционална основа не ми се бяха случвали от месеци (dull) Или е рано за изводи, или няма да ме бъде като майка. Последното се опитвам да си го избия от главата, защото знам, че е глупост, но просто ми трябва малко време, за да се вдигна. Както и да е. След няколко часов маратон от кърмене вчера вечерта, тазо нощ малката спа цели 6 часа на куп и сега аз съм свежа като репичка :) Ще видим какви изненади ще ни донесе днешният ден ;)- И искам само да отбележа, че си ме мъчи глад доста често. Просто имам по-голям апетит от преди да родя. Не знам дали е от кърменето или пък от разходките, които правя с доста бързо темпо, но все искам нещо да гризна (wasntme) По време на разходка си взимам сурови ядки, но те са си бая калорични, а аз изяждам немалко и сега се чудя с какво нещо да ги заменя, което не е чак толкова калорично.
Роси, ще си позволя да споделя с теб някой неща от моя скромен опит с двете си деца. Дето се вика малко не поискано ама .... (blush) да си кажа аз ;)
Една жена стане ли майка, тя е майка цял живот. Това, че няма да те бъде хиииииич да не ти минава през хубавата главица ;) Всяка майка е най-добрата за своето дете. Перипетии с кърменето съм имала бол, особено с баткото, с дребната вече беше друга бира ;) И понеже не исках да повтарям грешките с нея, си взех една много хубава книга, която ми помогна да й изградя режим. Книгата се казва Ръководство за недоспали родители ( не се смейте, че и на тези без деца ще им доди някой ден ;) ) и много ми помогна. Тъй както ми беше второ дете, така от книгата всъщност се научих да разпознавам знаците на детето и как всъщност трябва да му е режима. За съжаление я дадох на друга мама, иначе да бях ти я пратила.
За апетита и аз така бях. Много по-голям апетит имах с кърменето отколкото сега. И много жадна също, мнооооого жадна бях тогава.
Та така. Ще имаш доста още нагоре-надолу в мотивацията, нагласата и всичко, но с времето се нареждат нещата. А като порасне детето и ще ти е забавно, като се сетиш за какво си се тревожела тогава.
Мнението беше редактирано от Vess на 18.11.16 15:48.
@Зори: Тъкмо си бях записала да си купя оризовки и видях, че си писала :) Аз предпочитам царевични вафли, които изглеждат като оризовки и са горе-долу толкова калорични, но все ги наричам оризовки :)
@Веси: Мерси за споделенето! Аз не исках да мрънкам, нито да се превръщам в мрънкало, защото ми е ясно, че няма как всичко да върви по мед и масло, но какво да се прави - имам си слаби моменти. Книгата определено ще я погледна :) Иначе акушерката днес ми каза, че мисли, че се справям добре и нещата, които ме притесняват са нормални. Може би аз просто съм нетърпелива.
Петък, 18.11.2016
Храна:
- йогурт* със сушени сини сливи, овесени ядки*, чиа, смлени сусами ленено семе, какао*
- плочка шоколад* 85%
- авокадо, 3 царевични вафли*; малка райска ябълка; банан; 2 плочки черен шоколад* с кафе
- омлет* от 2 яйца* М с пуешко филе; полска салата с портокал и дресинг от зехтин, оцет и мед; банан
+ чаша портокалов сок
Движение:
Домашен трен:
- клек СТ - 4х30
- глутеус ритник - 4х20@2кг на крак
- качване на пейка - 1х100
- раменни преси от седеж 12, 12, 10@2х5кг
- Зареждащо тренче сутринта, слад като бях спала 6 часа на куп (sun) За разходка не остана време, а и навън хич не беше приветливо - мрак, дъжд и вятър. Затова пък днес Маги се вози за първи път малко по-дълго на кола и ходи на пазар :) Първо бяхме до акушерската практика, а после да купим някои неща от супермаркета. През цялото време спа и изобщо днес е много поспалива и се чудя каква нощ ни чака.
- Както споменах по-горе , мъчи ме глад. Днес пак си ме мъчи, но нямах време да ям. Сутринта закусих и после следващото ядене ми беше чак към 17.00. После вечеря, но сега пак съм си гладна и ще видя...може да си направя пуканки(wasntme) Иначе и жажда ме мъчи, както Веси е споделила. Като четях преди, че било хубаво да се пие много вода по време на кърмене, се чудех как ще се накарам в тези студове да пия, но сега съм като смок. През нощта държа една бутилка до мен и си я изпивам, а през деня - още две близо. Май ми се събират към 3л заедно с чайовете.
Мнението беше редактирано от Роси на 19.11.16 11:35.
Събота, 19.11.2016
Храна:
- 1 овесена палачинка* (овесени ядки, яйца, овесено мляко); 2 малки райски ябълки; банан
- 2 плочки черен шоколад* с кафе
- 2 овесени палачинки*; сирене; няколко маслини; 2 плочки черен шоколад* с кафе; круша
- 5 царевични вафли; мандарина
- банан
- салата* “Табуле” (с булгур я правим); шепа кашу, орехи и червена боровинка; няколко маслини
Движение:
- Сутринта: 3А + 3Б; упражнения за тазово дъно
- Следобед: Разходка 5км
- Нямам нещо кой знае какво за отбелязване или пък мрънкане ;) Времето беше доста кофти сутринта - пак дъжд и мрак. Следобед същата история и много се чудех дали да излизаме, но добре направихме - даже няколко заблудени слънчеви лъчи ни огряха :)
- Вчера се пробвах да правя едни овесени палачинки, но нещо не ми се получиха - твърде много се разпадаха. Иначе стават да се съчетаят с нещо. Ще трябва да помисля как да ги подобря :)
Мнението беше редактирано от Роси на 20.11.16 00:02.
Роси, аз установих, че ако проблемът не е в сместта, а палачинките все пак се разпадат при обръщане, като промених диаметъра на палачинката към по-малък и всичко пасна идеално ;)
Тук съм, но само чета :) За отбелязване нямам много, но ще направя едно “кратко” обобщение на последните две седмици.
Движение: Основно разходки от поне 5км. Имам само 2 домашни тренировки, от които си докарах и мускулни - доволна съм от това :) Отделно от тях два или три пъти правих само клекове и напади с бебе или със собствено тегло. Последният ми спомен е за вчера - 100 клека СТ и по 40 напада на крак, пак СТ. Истината е, че ми е трудно да се организирам в момента. Време има. Причините са други. Първата е, че родителите са ми на гости и нямам много място. Ок, имам, но трябва да им досаждам на тях, а и на мен не ми е така комфортно. Втората е, че много ми се спи :( Мислила съм си да стана сутрин рано (към 5.00), когато Маги се събуди за поредното си хранене, но обикновено тогава желанието за още малко сън надделява, защото преди това съм се будила един-два пъти през нощта. Времето, което за момента ми се струва, че ще мога да използвам за раздвижване е в по-късната сутрин, защото Маги тогава се успива и е доста спокойно. В момента не го правя, защото нямам място. Другият вариант са кратките раздвижвания с нея. Засега това е положението (dull) Знам, че е донякъде оправдание, но нещо много са ми потънали гемиите. Има вариант да пращам нашите с Маги на разходка и да тренирам, но днес като излязоха легнах и спах. Отделно за самата нея, предпочитам аз и баща й да се грижим. Не че не я давам на баба и дядо, но все пак още много й се радваме :) Установихме, че ако бебетата не бяха толкова сладички, нямаше да имат шанс за оцеляване ;)
Храна: 100% домашна и сготвена от мама. Всичко е вкусно и ... калорично. Аз, обаче, не искам да проявявам претенции за други неща, защото намирам за лукс самия факт, че майка ми всеки божи ден от както е тук, сутрин е на печката и готви. И дори да кача някое килце, няма да е от тези манджи, а от “щипванията”, които често ми се случват. Понякога се храня много безразборно. Закусвам, после чупна още нещо, после още нещо малко и то станало обяд. За това аз съм си виновна. Като ми е изнервено и недоспало и правя само глупости (dull)
Друго:
- В четвъртък бяхме на контролен преглед с малката. Много добре върви - вече е 3750г и 51 см. Това много ме “облекчи”, защото непрекъснато поставям под съмнение кърмаческите си способности.
- Правите коремни мускули са ми вече почти събрани. Все пак ще изчакам да си минат шесте седмици от раждането и контролният ми преглед, за да започна с малко упражнения за пояса. Много слаб е :( Рових се из интернет за някакви подходящи тренировъчни програми за след раждане и попаднах на тази. Мисля да я следвам до колкото мога. Това засега е само план :)
- Искам да започна да си водя дневника пак редовно. Най-малкото, за да си следя храната, а и за да имам някакъв поглед над това какво всъщност правя, защото понякога всичко ми се слива. Ще гледам да го направя идните дни :)
- И снимка на Маги на един месец (sun)
П.С.: Много обичам ББ Тийм :)
Мнението беше редактирано от Роси на 06.12.16 23:10.
Малката е прекраснааа! (sun) Толкова е много мъничка и нежна...
Ама ето, това, че е сладка я спасява :P
За храната и тренировките няма какво да го мислиш - Коледа наближава, имаш възможност да се порадваш на присъствието на близките, да получиш малко помощ с готвенето, а малко домашни гозби и “пощипвания” не са фатални, всичко се оправя пак “в релси”, но трябва да се наслаждаваме на тези моменти, а не да се ограничаваме!
Чакам с нетърпение пак да започнеш дневника все пак :) Един ден, като завъдя потомство, ти ще си ми от мотивацията да съм активна и здравословна мама :) (F)
Мнението беше редактирано от RogueOne на 03.12.16 22:24.
Не е оправдание!!! Спи, наспи се, това е важно, прави го когато можеш! Ще имаш време за всичко!
Да кажа за това, че предпочитате вие да се грижите за бебето - за мен лично помощта на родителите/други странични лица от миниатюрната ви семейна клетка е полезно да помагат именно със страничните от грижите за бебето занимания, точно, за да имате вие възможност да се отдадете изцяло на грижите за нея. Аз също съм на твоето мнение :)
Маги е жестока :*
Чакаме те :)
Изключително симпатична малка госпожица! (sun)
П.П: Накара ме да се усмихна от сърце!
Поздрави :)
Благодаря на всички за подкрепата и милите думи! (F)
Неделя, 4.12.2016
Храна:
- круша с 2 ч.л. лешников тахан*; плочка шоколад 85%
- 2 бъркани яйца L с масло; доста сирене; няколко маслини; 4-5 парченца луканка; малък банан; ред тъмен шоколад* с нуга
- мандарина + 3-4 солети
- Предстои: пълнозърнести спелтови макарони на фурна със смесена кайма*; извара* с рожков и мед; 3 парченца сушен джинджифил (без захар)
Движение:
- Преди обяд: Кратка разходка (около 3км на око)
- След обяд: Домашен трен
Домашен трен:
- клек СТ - 3х50
- глутеус ритник - 3х30@2кг на крак
- повдигане на пръсти за прасец - 50; 30@5кг
- раменни преси от стоеж - 12, 12, 12@2х5кг
- повдигане на дъмбел напред за рамо - 12, 12, 12@5кг
- дъмбел зад глава - 12, 12, 12@5кг
- чуково сгъване - 30; 20@2х5кг
- глутеус мост - 80@2кг
- Днес имах около час и нещо свободно време, защото майка ми излезе с Маги. Реших да се раздвижа, защото се чувствах по-наспана и отпочинала от вчера. Отне ми около 40 минути цялото раздвижване. Доволна съм :)
Мнението беше редактирано от Роси на 04.12.16 21:14.
казано от Роси на 03.12.16, 22:15:
Не че не я давам на баба и дядо
Баба и дядо... сигурно е много странно така да ги наречеш ;Д
Вече мина месец. Не е странно :)
Понеделник, 5.12.2016
Храна:
- мляко* с какао*; ябълка
- пълнозърнести спелтови макарони* на фурна с кайма и моцарела; сирене; ред тъмен шоколад* с нуга
- 2 мандарини
- банан
- пилешки гърди на фурна с картофи и топено сирене; сирене; ред тъмен шоколад* с портокал; ябълка
Движение:
- Сутринта: 5А + 3Б; малко упражнения за тазово дъно
- След обяд: Колело 10-12км
- Сутринта станах направо в 6.00, защото не ми се спеше. Обикновено ми се доспива и лягам и спя до към 9.00, когато е следващото хранене. Храних, пових и сложих Маги да си говори в легълцето, а аз се кордисах до него и правих малко поздрави макар и на тясно. После търсих разни рецепти за домашна козметика, защото ми се иска да опитам едно-две неща и ми се доспа. Легнах и спах с нея до към 10.00. Следобяд трябваше да ходя до другия край на града и бях с колелото, но без малката. Навъртях малко километри по студа като на отиване беше с доста бързо темпо, защото закъснявах.
- Забравих да спомена, ч е от вчера имам мускулна на Д и бедра - малко, на прасци и трицепс - повече.
Мнението беше редактирано от Роси на 05.12.16 22:10.
Мислех, че няма да стигна до дневник днес, но май се получи :) Честит имен ден на всички празнуващи днес! :)
Вторник, 6.12.2016
Храна:
- мляко* с какао*; банан
- шепа лешници*
- 2 филии пълнозърнест хляб от спелта*; сирене; маслини; 2 варени яйца* М; ред тъмен шоколад*
- 2 мандарини
- капучино; 2 коледни слади от спелта
- ябълка
- котлет от сьомга на фурна в марината от лимон, лук и мед; варени моркови в масло; десерт* от бита сметана*, бишкоти и два вида сладко*; парче брауни*
Движение:
- Преди обяд: 100 редуващи се напада с бебе (около 4кг)
- След обяд: Разходка 7км
- Едвам гледам. През нощта имах възможност да спя, но не успях (dull) Въртях се, мислих разни неща и не можах. Тъпа работа.
- Още имам мускулна.
- Правих два вида брауни. Имах поръчка за едно - направих Коледното от сайта, но отдавна съм харесала и едно с круши и крема сирене и затова и него завъртях вечерта докато Маги виси в джоба на баща си ;) Но се пресилих...скапана съм. Без сън не става :(
- Много много сладко...
Мнението беше редактирано от Роси на 06.12.16 22:35.
Сряда, 7.12.2016
Храна:
- С две думи - брауни и лазаня. Не ми се говори (dull)
Движение:
- Само около 5км колело.
- Бях още по-недоспала и от предния ден и направо не бях на себе си. А имах и доста неща за правене - ходене до ясла, коледни сладки за почерпка.
Четвъртък, 8.12.2016
Храна:
- 1-2 яйца* бъркани с масло, бяло сирене и чушка; сирене; ред тъмен шоколад* с портокал
- 5 царевични вафли*; 2 моркова
- парче лазаня* с моцарела, маскарпоне и доматен сос; извара* с рожков и мед; банан
Движение:
- Следобяд: Разходка 6.6км
- Привечер: домашен трен
Домашен трен:
- клек СТ - 100
- напади СТ - 3х20 на крак
- плие - 2х30@3кг
- повдигане на пръсти за прасец - 60@5кг
- Днес съм наспана и затова ми се получиха нещата :) Решила съм, че ще се храня с малко повече мисъл и днес мислих ;) В смисъл, че искам да намаля малко сладкото и тестата и да увелича протеините. Не искам да се ограничавам, но е факт, че трябва малко да си понаглеждам храната. Родителите ми като си заминат ще позатегна малко нещата, въпреки че идват празници. Ще видя :) Не се харесвам, какво да правя :( Да, знам...родила съм преди малко повече от месец, няма как и т.н., но няма как и нещо да стане ако не внимавам какво ям. Още повече, че трябва да внимавам най-вече заради малката, а аз на моменти яко си отпускам душата - предимно със сладкото. Като вчера. Затова гледам да не правя често домашни сладкиши - все се получават добре и после си ги хапвам. Не искам да броя калории, защото съм го правила и стигнах до яко вманиачаване. Ще се опитам да се огранича някак по-внимателно :) Както виждате не давам и обещания, защото не знам докъде ще я докарам :) Знам само, че като съм недоспала съм яко изнервена и със слаби ангели и това се отразява на храната. Винаги е било така.
Мнението беше редактирано от Роси на 09.12.16 11:59.
Петък, 9.12.2016
Храна:
- супа* от пащърнак с крутони* с масло/зехтин; малко сирене; 2 варени яйца* М; ред тъмен шоколад* с портокал
- капучино
- 4 царевични вафли*; 2 моркова
- супа* от пащърнак с крутони* с масло/зехтин; сирене; 2 варени яйца* М; извара* с рожков и мед
Движение:
- Следобяд: Разходка 6.6км
- Привечер: 50 клека СТ + 60 редуващи се напада с бебе (ок. 4кг)
- Нямам много за разказване, а и бързам, че ме чакат ;) Лека нощ :)
Възхищавам се колко внимателно и грижливо подхождаш/е към бременноста и майчинството (F)
казано от Роси на 09.12.16, 23:53:
60 редуващи се напада с бебе (ок. 4кг)
А това колко сладко звучи. (inlove)
Мерси, Just Average! :) Мисля, че всяка майка подхожда така. Аз просто дрънкам доста по темата в дневника си :)
Събота, 10.12.2016
Храна:
- 2 пуешки наденички*; сладък картоф на фурна със зехтин (доста мазничък); сирене; ред тъмен шоколад* с лешници
- капучино
- 5 царевични вафли*; малка ябълка*
- пълнозърнести спелтови макарони* с босилеково песто*; салата* от полска салата, цикория, радичио, нар, портокал и дресинг от зехтин, мед и горчица
+ 6-7 крутона от снощните
Движение:
- Следобяд: Разходка 5.6км
- Много кофти време днес - студ и много гъста мъгла цял ден. Хубава гледка, но като излезнеш измръзваш. Все пак имаше малко разходка. За друго не остана време, защото Маги нещо е неспокойна и почти постоянно се занимавам с нея. Ок, имах може би половин час, но нещо не бях в настроение. Изведнъж много хора започнаха да ми казват кое как се прави или трябва да се прави и ми стана много тъпо... (dull) Както и да е :)
Неделя, 11.12.2016
Храна:
- бадемово мляко* с какао*; ябълка
- 2 пуешки наденички*; сирене; филия ръжено-спелтов хляб; ред тъмен шоколад* с лешници
- 3 царевични вафли*; ябълка*
- суши; ред и половина тъмен шоколад* с лешници
+ 2 парченца сушен джинджифил (неподсладен)
Движение:
- 2х60 редуващи се напади с бебе (ок. 4кг)
- Много недоспала вчера :( Маги продължава да е доста неспокойна следобяд и вечер. Не я извеждах, защото времето ми се стори много кофти, а и хич не ми се излизаше. Само малко напади вкъщи. Мисля, че в края на майчинството ще мога да издам книга за успокояване на новородени с физически упражнения :D Имам и метод с швейцарска топка :)
Мина почти седмица без дневник :( Преди да си разтегна локумите, да кажа как съм се раздвижвала и какво съм папала :)
Храна:
Нищо кой знае какво. Не ям теста и сладко, както бях решила да правя. Ок, сладко понякога, но като сушен плод или суров бонбон, но не много. В понеделник реших да спра и шоколада и какаото, което пиех, защото Маги ми разказа играта и реших, че може да е нещо от тях. Отделно си правих някои форумни рецепти като пица с блат от кайма и ябълков бисквитник. Гледам всеки ден да ям нещо овесено . Намерих и една рецепта за мъфини от овесени трици, фурми, рожков и ядки и ги правих два пъти за закуска тази седмица.
Движение:
Понеделник: Разходка
Вторник: Разходка + комплекс за ядро
Сряда: Поздрави + Разходка
Четвъртък: Комплекс за ядро
Петък: Поздрави, 50 клека, малко ходене
Разходките са по 5-6км. Комплексът за ядро е по-долу. От днес започнах и едно клеково предизвикателство - започва с 50 клека и завършва с 250 клека в рамките на тридесет дни. В останалото време или кърмя, или се размотавам из вкъщи с Маги в слинг или не. Движение не липсва :)
Комплекс за ядро:
abdominal isometric hold - 8х10сек
супермен със задържане - 8х10сек
планк на лакти - 8х30сек
supinated alternating heel touch - 10 на страна
повдигане на таза от планк - 10
side plank hip raise - 10 на страна
stiff-legged dumbbell deadlift - 10
Дрън-дрън:
- В понеделник бях на контролен преглед. Вътрешните шевове вече почти не личат, а матката е свита до изходните си размери. Хемоглобинът се е качил, но не достатъчно. Затова продължавам с железарията и месото. Мога да тренирам, но леко - все още не може тичане. Малко по-нататъка. От януари/февруари мисля да ходя и на възстановителна гимнастика за тазовото дъно. Засега съм на клековото предизвикателство и комплекса за ядро. От няколко дена ходя с мускулна на корема, а мислех, че тези мускули са спрели да съществуват ;)
- От понеделник съм напълно сама с Маги и началото не беше цветущо. В понеделник следобяд беше ужасно неспокойна. Реших, че може да са колики, но нямах нищо освен една възглавничка с черешови костилки, която се затопля. Само с нея не се получиха нещата, но намерих комбинация от възглавница и люлеене, която проработи доста добре ;) Лошото е, че вечерта вече бях толкова обезверена, че направо рухнах. Картинката беше: Маги реве, Роси реве и се опитва да я успокоява и тати се чуди какво става и как да успокои двете (dull) Наистина направо тотално сдадох багажа. После два дена ме боля глава от този рев. На другия ден реших, че ще се виждам с хора и затова се обадих на една позната, на която дъщеричката се роди почти месец преди Маги. Излязохме с бебетата, пихме чай, говорихме и накрая заключих, че не съм луда и не само аз се притеснявам непрекъснато дали не греша :) После си писах с друга приятелка с бебе и видях, че и тя има подобни тревоги. Не е лесно да си майка и това е. Само се притесняваш. Днес сто часа обмислях дали да ида до супермаркета с колата заедно с Маги (досега не съм ходила сама). Нахраних я, успа се, облякоха я и тръгнах. Точно две минути бях спокойна и започнах да се чудя дали не е леко облечена (все пак е около нулата). После стигнах магазина и вътре пазарувах абсолютно на бегом и подскачах при всяко нейно гъкване. У-жас!!! Спирам с мрънкането по темата до тук :)
- От разкарването със слинг и изкривяването при кърмене ме боли гърбът!
- Чувствам се супер затъпяла. Забравям всяко второ нещо и говоря глупости!
- Някой има ли представа колко време отнема храната на майката да се отрази на кърмата? Не ми се вярва каквото хапна веднага да е в кърмата за следващото хранене на бебето (shake)
В сайта на Хедра, който ти пратих, има статия по въпроса (не конкретния колко време минава, а по принцип за храненето и преминаването в кърмата), прочети я и се храни спокойно. Е, все пак внимавай с кафето и какаото :D
За всичко останало - (днес малко се повтарям, но...) добре дошла :D
Оооооо, Роси, спокич, ела ме виж с две мене ;) Дрънчат яко лимките ма пука ли ми ;) Идва момент, в който ще се нареди всичко, наистина. Всички майки минаваме през това, което си описала :)
Но си права, лесно майка се не става :) вечно ще ги мислим, цяяяяяял живот :*
Мнението беше редактирано от Vess на 16.12.16 21:32.
Събота, 17.12.2016
Храна:
- каша от овесени ядки, вода, чиа, кокосови стърготини и малко орехи + лъжичка мед
- лешници; банан
- ориз* с гъби; пуешко филе*; сирене; ябълка
- 2 мандарини
- йогурт* с овесени ядки, чиа и банан
- ориз* с гъби; пуешко филе*; сирене; ябълка
Движение:
- Сутринта: комплекс за ядро + предизвикателство
- Следобед: Разходка 5.5км
Комплекс за ядро (Седмица 1/Тренировка 3):
abdominal isometric hold - 10х10сек
супермен със задържане - 10х10сек
планк на лакти - 8х30сек през 30сек
supinated alternating heel touch - 2х10 на страна
повдигане на таза от планк - 10
side plank hip raise - 10 на страна
stiff-legged dumbbell deadlift - 10
Предизвикателство (Ден 1):
55 клека СТ
- Сутринта докато Маги си бодърстваше аз си направих ядрения комплекс и клековото предизвикателство. Планковете ми разказват играта...Пише между 8 и 10 сета, но аз си седя на 8, защото накрая издъхвам. Комплексът за ядро всяка седмица се сменя и за тази приключих. Следващата ще видим какво ме чака :) Малко по-късно ходих с колелото до пазара, за да си купя месо. Не го отчитам като движение, защото е много близо. Следобед излезнахме малко на въздух. Навън беше сиво, мрачно и студено, но раходката се получи много приятна. Ходихме по маршрута ми за тичане и нямаше пукнат човек, защото всички са в града да се блъскат в магазините за подаръци.
- Както вчера писах, затъпявам си аз. Вечер не си помня храната от деня (dull) Днес положих наистина големи усилия, за да си я запомня и запиша тук.
Мнението беше редактирано от Роси на 20.12.16 19:59.
Неделя, 18.12.2016
Храна:
- 2 малки круши с 3 ч.л. лешников тахан
- печени лешници*; банан
- 2 тънки принцеси със сирене; 100г печени кестени (това на Коледния пазар)
- 3 резена сирене; малко пуешко филе*; 2 царевични вафли
- мандарина; хапка Коледна сладка
- 2 малки пилешки бутчета* на фурна с масло; малко от ориза* с гъби; салата (фелд, радичио, цикория с дресинг*)
Движение:
- Сутринта: 5А + 3Б; упражнения за тазово дъно; предизвикателство
Предизвикателство (Ден 3):
60 клека СТ
- Сутринта доста спокойно се раздвижих, защото малката спеше още. После подготвях разни неща за ядене за през седмицата. Следобед ходихме на Коледния пазар, който е наистина хубав, но с всяка година ми изглежда все по-претъпкан. Там ядохме нещо като нашите принцеси с кашкавал, което изобщо не ме наяде, а само още си огладнях и затова си доядох вкъщи. Общо взето цял ден ми е едно такова гладно (dull)
- Забравям да си пия водата. Нещо не съм много жадна както преди известно време. Може и от студа да е. Днес ако имам литър ще е добре.
Понеделник, 19.12.2016
Храна:
- каша от овесени ядки, вода, чиа, сушени сини сливи и малко орехи
- лешници; банан
- 4 царевични вафли* (по време на разходката изгладнях)
- салата* от авокадо и риба тон; 3 царевични вафли с пастет* от пащърнак; морков
- 3 палачинки* от овесени трици, яйца и бадемово мляко
- пилешки бутчета, салата (фелд, цикория, портокал, дресинг*); 3 резена сирене; банан
Движение:
- Сутринта: комплекс за ядро
Комплекс за ядро (Седмица 2/Тренировка 1):
2 кръга:
- лакът-коляно от планк - х10
- plank hip dip - х10 на страна
- супермен - х10 със задържане от 10сек
- alternating plank toe tap - х20
- side plank hip raise - х10 на страна
- 90 degree reverse crunch - х20
Предизвикателство (Ден 4):
Почивка
- От комплекса за ядро най-трудни са ми plank hip dip и alternating plank toe tap. Първото трябва да се прави с 20 повторения, но аз само по 10 успях. Второто ми е невъзможно да го направя - докосване на десен крак с дясна ръка от позиция за планк. Правих по-лесен вариант - докосване на рамото с ръка.
- Правих палачинки от овесени трици и този път съм много доволна - станаха и са вкусни :)
- Не спах много през нощта и сутринта след раздвижването дремнах малко с Маг. Пак бях парцал, но се стегнах и излезнахме, че навън слънце (sun)
Мнението беше редактирано от Роси на 20.12.16 19:58.
Вторник, 20.12.2016
Храна:
- 2 палачинки* от овесени трици; ябълка
- лешници; банан
- малко месо от пилешко бутче (дояждане); варено яйце*; сирене*; супа* от печен карфиол и чедър
- капучино
- ябълка
- ябълка
- предстои: супа* от печен карфиол и чедър; сирене*; варено яйце*; пуешко филе*; извара с рожков и мед
Движение:
- Сутринта: 5А + 3Б; упражнения за тазово дъно; предизвикателство
- Следобед: Разходка 8км
Предизвикателство (Ден 5):
70 клека СТ
- Разхождам се с някакви мускулни трески от вчера - на Д ин а гръб основно. Предизвикателството става все по-предизвикващо ;)
- Днес разходката е малко по-дълга, защото ходихме до работата на мъжа ми и там си позволих едно капучино (wasntme)
- Получих като подарък за идната Коледа мултикукър. Не съм искала, защото изобщо не съм привърженик на много домакински уреди, а и нямам място в кухнята. Сега се чудя дали ще ми влезе наистина в употреба и ще ми улесни малко ежедневието и търся някакви подходящи рецепти.
Аз имам мултикукър на филипс, първият, който излезе. Голям помощник ми е в кухнята.
Слагаш всичко да се готви и забравяш, че готвиш. Не се налага да бъркаш, да наглеждаш - сам си готви.
Определено ще ти е голям помощник, предвид това, че си с малко бебе. Ще те отменя поне на 90% в готвенето.
Аз също не си падах много по уредите, защото са сума пари и заемат страшно много място, но сега да ме видиш - всичко ми е от голяма полза и ми остава време за хоби занимания.
В интернет пространството има много рецепти, които да изпробваш, а аз даже съм сигурна, че след седмица, като свикнеш с него ще си определяш сама времето на приготвяне.
Готвиш си по същият начин като преди, само че с помощник. Времето за приготвяне е по - кратко.
Не знам каква марка е твоят, но ако е филипс, мога да ти помогна със съвети.
Усмихнат ден и целувки за Маги!