Днес имахме тежка програма. Всичко свършихме, но с много перипетии. Излязох в 9, прибрах се в 2, имах нужда от нещо силно. Пуших, защото ми изпуши главата от дребни глупости. Като за капак, Алекс в момента е с температура след ваксина. За първи път прави такава реакция, а мина всички ваксини. Сега съм яко спек и май няма да спя тази нощ. Както и да е.
Храната днес 29.07.2016
З - 20гр. Овесени ядки с 200 гр. К.мляко, нес кафе с вода, чисто
О - пуешко филе на скара с гриловани зеленчуци. Дълго еспресо с течна сметана.
СЗ - 1 домат с 5 маслини
В - крем супа от тиквички и салата (домати, краставици и червен лук)
Добавки - рибено и пробиотик
Вода - над 2 литра
Движение - не знам, забравих си гривната. Доста обиколих и пеша и с колата.
Менюто вчера 30.07.2016
З-чисто кафе, 20гр.овесени ядки с 200 гр. кисело мляко
О - морковена крем супа, 100 гр. обезсолено сирене и 1 домат. Кафе
СЗ - краставица и 3 маслини
В - 115 гр. кюфте от св.бут, салата домати, краставици и червен лук.
Вода - 2.5 литра
Добавки - пробиотик и рибено масло
Движение - разходка с малкия 7 км.
Днес 31.07.2016
З (1) - 20 гр.овесени ядки с 200 гр. к.мляко, кафе
З (2) - доза протеин
О - 2 варени яйца, 1 домат, 70 гр.ементал
После ще допиша останалото
Тренировка
2.3 км.тичане
3 рунда
2мин.въже
10 кофички на скамейка
Добавям вечерята за днес - купичка супа от леща, салата от 2 домата, 1 краставица, червен лук
Вода - 2 литра
Движение - 10 етажа, 5 километра пеша, освен тичането
Ходих на кино, разтоварих се. Много добре ми се отрази.
1.07.2016
Много жега!
Днес ден за възстановяване, т.е. без тренировка.
На малкия се опитват да му растат зъби и ми стапя лагерите
Храна
З - 3 бр. оризовки с 40 гр. кашкавал, 1/2 краставица, кафе
Кафе
О - 135 гр.пилешко филе на тиган, 175 гр.настъргани моркови, 6 маслини. Кафе
СЗ - 1/2 краставица, 4 маслини, 1 оризовка
В - купичка супа от леща и салата домати и краставици
Вода - 3.5 литра и съм още жадна
Добавки - магнерот и рибено масло
Движение - 4 км. пеша. Трябваше да е повече, но заваля и се прибрахме.
2.07.2016
Сутринта беше приятно и хладно. Ходих да тичам. Към обяд имах излизане с малкия, цялата врях още от тичането и жегата ме победи - пуснах се по къси гащи, срам, не срам.
З (1) - 20гр.овесени ядки с 200 гр.к.мляко, кафе
З(2) - доза протеин
О - 130 гр.пилешко филе с 2 малки домата и 1/2 краставица
СЗ - 2 чисти кафета
В - купичка леща и домати с червен лук
Добавки - магнерот и пробиотик, рибено масло
Вода 3 литра
Движение - 3 км. тичане, 5 км. пеша
Доволна съм от тичането днес. Хванах как да правя обиколка на парка, която да е точно 1 км. и това ми даде добър ритъм и чувство за ориентация. Времето ми е по-добро от предното и макар все още да е плачевно, важното е, че има подобрение. За сега смятам да сетна следната цел - да увелича дистанцията до 5км., след което да започна да работя за подобряване на времето. Дано задържа така.
Ами, мисля, че е това.
3.07.2016
Дълъг и продуктивен ден. Много задачи отметнах, плана а деня е преизпълнен, а изпълнението вървя по мед и масло! Такива дни обичам :) !
Ден за възстановяване, без тренировка и някак неусетно съм “праснала” 10 км. пеша. :)
Храна
З - 20гр.овесени ядки в 150гр.к.мляко, кафе
О - салата с риба тон, домат, лук, айсберг и синьо сирене, кафе
СЗ - 1/2 краставица, 2 оризовки, 40 гр.кашкавал
В - таратор, 2 пъдпъдъчи яйца.
Добавки - рибено масло.
Вода - 2 литра
4.08.2016
Трябваше да ходя да тичам, но сгънах от сутринта. Предстоеше МЦ, цял ден залитах от ниско кръвно. Нищо не успях да свърша, просто избутах деня
Храна
З - палачинка от 1 яйце и 1 суп.лъжица овесени трици, изпечена в кокосово масло, 1 белен домат, 2 кафета
О - 3 бъркани яйца с масло, 70 гр. сирене, 1 белен домат
Кафе
СЗ - 3 оризовки
В - 1/2 купичка доматена супа с 1 чаена лъжичка заквасена сметана и малко натрошено сирене. 1 оризовка по-рано през деня
Вода - 3 литра
Добавки - рибено масло
5.08.2016
Цял ден болки. Пак избутах деня някак. Вечерта бяхме на рожден ден, ходих да купувам подарък.
Храна
З - 20гр. овесени ядки с 200гр. К.мляко, кафе
О - 3 бъркани яйца, 80 гр. сирене, 1 домат, 5 маслини, кафе
СЗ - 2 оризовки, 30 гр. кашкавал, 1 краставица
В - малко бяло вино, няколко пържени картофчета, пържени тиквички, 3 панирани сиренца, малко снежанка и 2 хапки торта (бах на РД на кумата :) )
Вода - 4 литра
Добавки - не съм пила
6.08.2016
Днес се добрах до тренировка. Ходих да се запозная с нов фитнес инструктор, потренирахме, поговорихме, допаднахме си, от по-следващата седмица сме на линия и двамата. Тренировката няма да описвам, тъй като имаше по-скоро опознавателна цел - аз да видя той как работи, а той да ми прецени нивото горе долу.
З - палачинка от 1 яйце, 2 супени лъжици овесени трици, 1 чаена лъжичка кокосово масло, 1 краставица, кафе
З(2)- доза протеин
О - 2 варени яйца, 70 гр. Сирене, 1 белен домат 5 маслини, кафе
В - доматена супа с 1 чаена лъжичка заквасена смртана, 40 гр. сирене, 1 краставица
Вода - 4 литра
Отивам да спя, че сгънах яко, а утре ще ме водят на кратък планински преход.
Привет! Тези дни оставих дневника настрани, но на беб му растат зъби и е СТРАШНО! Съвсем ще побелея! Храната през дните, в които не съм писала е аналогична. Не съм ходила да тичам и да тренирам, заради кошмарен МЦ. Въобще, в сравнение с мен, Хълк е едно спокойно същество. От 29.07 до вчера съм свалила 2.5 кг. Сега се чудя дали не е много! Нямам угодия - като свалям - защо свалям, като не свалям - защо не свалям. Явно няма да ям плодове известно време. За сега не ми тежи. Ендокринологът иска да падна до около 20% телесни мазнини, заради инсулиновата резистентност и иска на прегледа през септември да има видима разлика така че ме чака още многооо работа в тази посока. Дано успея, защото като нищо освен с Хашимото, ще се сдобия и с Диабет тип 2. :( Днес беб става на 7 месеца (кога минаха!) и отивам да го храня и да му щракам снимки :)
казано от BP на 12.08.16, 12:25:
Привет! Тези дни оставих дневника настрани, но на беб му растат зъби и е СТРАШНО!
съветвам те да вземеш дентинокс, гел от който изтръпва венеца за около 20тина минути и обезболява, най-добре да мажеш преди сън точно за даможе спокойно да заспи. Ако е съвсем нетърпимо положението, примерно не сте спали 2-3 дена - дай 1/2 - 1 доза панадол, той не е само за сваляне на лека Т, но и за обезболяване. (F)
Няколко дни изкарахме при бабите и дядовците. Храненето е като при баба и дядо - пълнени чушки, мекици, чудеса. Хубавото е че не ми е тежко и не съм подпухнала. Още по-хубавото е, че се прибрахме :) .Аз и не прекалих, хапвах по малко, гледах да не смесвам по 5 манджи на едно ядене, въпреки настояванията на домакините.
Малкия го мажа с калгел - той също е с лидокаин. Понякога се случва да дам половин доза панадол вечер, но трябва да е бил наистина нетърпим и да реве в захлас. Като измажа този калгел, ще взема дентинокс.
Днес е ден за мрънкане в дневника. Писна ми от тези чести пътувания напред-назад! Много ми идва! Обичам да пътувам, но ми идва в повече 3 дни преди пътуване пера и събирам багаж за двама възрастни и бебе, малкия се ядосва, че не мога да му обърна внимание и ми надува главата. После за няколко дни храненето ми отива на кино, колкото и да се старая, а след прибирането следват няколко дни на чистене, пране и оправяне на багаж, съпроводени с непрестанното мрънкане на бебе, на което му е скучно! Вечер лягам пребита, сутрин се събуждам уморена. Тази сутрин отново едвам отлепих в 8 и не остана кога да отида да тичам. Няма кой да ми помогне, цялата работа чака мен. Физически и психически имам крещяща нужда от стриктен режим, което няма как да стане, докато се развяваме като прани гащи всеки уикенд.
И от малоумни шофьори ми писна. За два дни, два пъти се разминаваме на косъм от сериозен инцидент. В понеделник един циганин спря разко на междуградски път, без да подаде синал, мъжът ми избегна удар по чудо, а вчера един дядка за малко да ми отнесе количката с трошката си на тротоара пред нас! На всичкото отгоре тръгна да ме заплашва и да ми крещи. Има хора, които само два контролни в главата ще ги направят разумни шофьори! Единствената причина да отида да подам оплакване в полицията беше, че столчето за кола на малкия не беше при мен и нямаше как да го кача на колата.
Храненето за 15.08 и 16.08 (защото за тренировки не остана време)
15.08.2016
Закуска - 2 мекици (1 със сирене, 1 със сладко), кафе
Напитка Алое по пътя
Обяд - 1 голям домат с 80 гр. сирене и 2 оризовки
Следобедна закуска - 2 оризовки
Вечеря - гаспачо, 80 гр. сирене, 5 маслини
16.08.2016
Закуска 1 - 20 гр. овесени ядки с 200 гр. кисело мляко, кафе
Закуска 2 - 2 оризовки и доза протеин
Обяд - 2 варени яйца+1 белтък, 1 домат, 70 гр. сирене, кафе
СЗ - 3 оризовки
Вечеря - 1 домат, 70 гр. сирена (ементал и синьо сирене), 4 маслини, чаша бяло вино
След нервите два дни, не е чудно, че вчера цял ден бях гладна. Не знам как не изпих цялата бутилка вино! Май умората надделя и още първата чаша ме успа.
Днес ще ходя на фризор, за да си боядисам косата. Откакто забременях, прогресивно започнаха да ми се появяват бели коси и напоследък се забелязват. Надявам се освежаването на прическата да ми пооправи и настроението.
Привет,
Вчера като цяло беше невротичен ден. След два дни инфарктни ситуации и упорство да не ям въглехидрати, вчера направих личен рекорд с 4 хипогликимични кризи за 1 ден. А уж имам ИР. Вечерта не издържах и ядох пица. Надявам се поне да е обрала излишния инсулин и вече да не се мъча така. Ходих на фризьор, боядисах се, направиха ми маникюр и се почувствах долу горе човешки. Даже една прахосмукачка успях да пусна :) .
Днес се вдигнах от леглото в 6 сутринта, отидох на фитнес, потренирах и сега се чувствам прекрасно. :)
Тренировка 18.08.2016
5 минути крос тренажьор
3х12 бутаща преса от седеж на машина
3x12 pec dec за задно рамо
3x12 трицепсово разгъване на скрипец
3x12 бицепсово сгъване на скрипец
3х12 придърпване на вертикален скрипец зад врат
3х12 chest press машина
3х12 латерално раменно повдигане
3х15 лег преса без допълнителна тежест
3 х15 бедрено сгъване на машина
15 минути крос тренажьор
Тежестите не ги отбелязвам, тъй като бяха най-малките възможни. Мисля, че може да се вдигнат още, но треньора иска известно време да потренираме така и ще слушам.
Храната 17.08.2016
З - 20 гр. овесени ядки с 200 гр. кисело мляко, кафе
О - 2 бъркани яйца с масло, 70 гр. сирене, 1 домат и 1 краставица, кафе
СЗ - кола
В - няколко парчета пица, 1 домат
Днес съм си направила свръх амбициозен план за деня. Искам да доизчистя, да подредя, да попрочета някакви неща. Да видим до къде ще я докарам.
Заспивам права, а не мога да мръдна от спалнята. Сега, да не си помислите нещо. Бебето заспа и го пазя да не падне. Веднъж летя до пода, мисля че ни беше достатъчен този опит и на двамата.
Вчера свърших много неща, като цяло съм доволна. Днес нещо тотално сгънах.
Имам силна и болезнена мускулна треска в долната част на гърба, към кръста (dull) . Като цяло вчерашната тренировка се усеща по цялия ми гръб, но нищо страшно няма като болка. Страшното е около кръста.
Днес ще възстановявам, живот и здраве утре мисля да посетя залата отново.
Храната вчера 18.08.2016
Редбул преди тренировка (няма кафе машина в залата, а аз трябваше да се събудя с нещо)
Доза протеин след тренировка
20 гр. Овесени ядки с 200 гр. Кисело мляко и кафе към 10 сутринта
O - айсберг с домат, лук, риба тон и синьо сирене.
В - зеленчукова супа, 1 домат, 50 гр. сирене
За последната една седмица не съм свалила нищо, както и очаквах. Не съм яла много, но и гладна не съм стояла, а щом не усещам глад, обикновено не свалям.
Днес мислех да ходя да тренирам сутринта, но съсед ми беше запушил колата (punch). Вместо това отидох на разходка с бебо. Времето е хубаво за първи път от 1 седмица. Направих едни 6 км.за събуждане :) . Сега ще посвърша някакви неща вкъщи, утре сутрин ще тренирам.
Тази сутрин, поради някаква незнайна причина, се събудих подпухнала. Сега изхвърлям вода. :(
Храната вчера 19.08.2016
З - 20 гр. Овесени ядки, 200 гр. Кисело мляко, кафе
О - 1 яйце, 2 белтъка, 1 настърган морков, шепа айсберг и 50 гр. сирене
СЗ - 2 оризовки, 1 краставица
В - зеленчукова супа, салата домати и краставици
От обикаляне нямам време да седна да пиша.
Храна 20.08.2016
З - палачинка от овесени трици, яйце и кокосово масло, 1 краставица, 4 маслини, кафе
Капучино
О - зеленчукова супа, 1 голям розов домат, 4 маслини, 50 гр.сирене.
В - 150 гр. кашкавал на фурна, салата домати и краставици.
Храна 21.08.2016 - прекрачих всякакви граници с храната
З - 20 гр.овесени ядки с 200 гр.к.мляко, кафе
След тренировка - доза протеин
О - 100 гр.кашкавал на фурна, домат
СЗ - айс кафе с топка сладолед
В - 1 пъстърва и картофена салата.
Тренировка 21.08.2016
Тренирах сама, тъй като треньорът ми го нямаше. Бяхме се уговорили да повторя тренировката от 18ти Август, но нали съм си диване, си казах - защо да не добавя по още една серия навсякъде :D . Постигнах половинчат успех - справих се с увеличения брой серии само в първата половина на тренировката, после направо угаснах и нямах сили. Смених последното упражнение за задно бедро с хипер екстензии, защото машината беше заета, добавих и едни планкове. Оставих тежестите леки.
5 минути крос тренажьор
4х12 бутаща преса от седеж на машина
4x12 pec dec за задно рамо
4x12 трицепсово разгъване на скрипец
4x12 бицепсово сгъване на скрипец
4х12 придърпване на вертикален скрипец зад врат
3х12 chest press машина
3х12 латерално раменно повдигане
3х15 лег преса без допълнителна тежест
3 х15 хипер екстензии с 5 кг. диск
3 х 30 сек. планк
15 минути крос тренажьор
Вчера оставих Алекс на мъжа ми, ходих на фитнес, ходих на кино, направих един лек шопинг и се почувствах по-добре. Гледах “Отряд самоубийци” - не отидох с някакви големи очаквания и въпреки това съм със смесени чувства. В общи линии Марго Руби изнесе целия филм на късите си панталонки :D .
Вчера ми беше тежко на стомаха от прекаляването в неделя. Изкарах едни 24 часа фастинг и ми се отрази супер добре - вдигна ми се енергията, стомахът ми се пооправи, по обяд даже се събудих. Вечерях купичка гаспачо и 125 гр. рикота. Направих разходка - 6 километра.
Днес се събудих още в 4, защото на един малък човек му беше скучно и искаше да си играе. Успях да го приспя в 6:30. По план трябваше да тичам сутринта, но ми се събираха 3 часа сън за цялата нощ и поспах до 8:30 с бебето.
Храната днес 23.08.2016
З - овесени ядки с кисело мляко и кокосов чипс, кафе
О- 2 варени яйца, 125 гр. рикота, 1 домат, 1 краставица
За вечеря съм планирала 100 гр. пилешко филе + салата домати и краставици.
Дано поспя повече тази нощ и утре да успея да направя едно тичане.
Редакция - към храната добавям и 2 супени лъжици картофено пюре. Имахме гости и не се въздържах :)
Мнението беше редактирано от BP на 23.08.16 22:13.
Току що си ударих дупето в тавана от кеф. Кантарът показа 68,5 кг :D ! Вече бях започнала да се отчайвам, че няма да я видя тази проклета 6ца като първа цифра! За 1 месец съм смъкнала 4 кг.! На някой може да не му се струва такова постижение, но за мен е огромна стъпка напред! Години наред, със стриктен режим и 5-6 яки тренировки седмично, едвам успявах да сваля по килограм на месец и бях постоянно обвинявана, че не може да следвам такъв стриктен режим и да не свалям, че нещо не правя както трябва. Тогава все още не знаехме, че имам Хашимото.
Днес пак се успах. Хванала съм една много увлекателна книга и тази сутрин четох до 2 отново. Има още 1 книга от поредицата и бързам да я прочета, за да се свършва вече. Пречи ми на тренировките.
Вчера тотално се олях с яденето. Съвсем съзнателно и с кеф го направих :) .
З - овесени ядки, кокосов чипс и к.мляко
О- 80 гр.пилешко гиле, 1 домат, 1 краставица
СЗ - 5 оризовки с мед и 2 с кашкавал
В - пържени картофи със сирене, 1.5 бира ( 750мл.)
2 банана
В резултат на описаното ядене тази сутрин ми беше лошо. На инат станах и отидох до парка да тичам - пробягах 2 киломентра без да спирам, но в парка беше тотална кочина и смърдеше ужасно, съвсем ми се доповръща и спрях. Няма да се впускам в гнусни подробности, само ще кажа че миризмата на окапали и ферментирали плодове+ последствията от разхождане на кучета от несъобразителни стопани и снощното купонясване на някакви хора в парка си бяха оставили сериозни следи навсякъде.
казано от BP на 24.08.16, 09:59:
Днес пак се успах. Хванала съм една много увлекателна книга и тази сутрин четох до 2 отново. Има още 1 книга от поредицата и бързам да я прочета, за да се свършва вече. Пречи ми на тренировките.
Кои са книгите? (wasntme)
Честита нова година! Дано бъде по-плодотворна и по-добра от предната!
След кратко прекъсване на воденето на дневник, го стартирам отново. Спрях да пиша, защото дойде време да си довърша образованието и трябваше да уча за изпити. От началото на декември съм взела 7 изпита, а през следващите 3 седмици имам да взема още 9, така че вероятно няма да съм сред най-редовните пишещи през следващите 3 семици.
Какво постигнах до тук. Затворих диастазата, “лиших се” от болките в кръста и гърба, вече усещам много по-голяма стабилност в кръста, което беше сериозен проблем, бях успяла да падна до 67 кг. преди да вляза в сесия. Ходех на фитнес с персонален инструктор, сутрин от 7 в работни дни, но движението в града толкова се усложни, че не успявах да се прибера преди 9:30, поради което съпругът ми закъсняваше за работа. Заради това реших, че спирам с фитнеса, докато не намеря друго решение или не започна работа. От началото на декември успях да изтрия добрите си резултати по отношение на теглото заради нередовно и неадекватно хранене. Това не е новост за моята особа по време на изпити - концентрирам се максимално върху сесията и “забравям” за неща като пиене на вода, редовно и балансирано хранене, а живея на кофеин, пица и шоколад.
Какви са целите:
От днес до 22.01.2017 (тогава са ми последните изпити за тази сесия) - редовно и здравословно хранене, пиене на нормални количества вода, по малко спорт и разбира се да си взема изпитите.
За 2017 като цяло - възстановяване на силата и кондицията.
За сега не планирам да ходя на фитнес, защото не мога да намеря читава зала с паркинг наоколо, в която да ходя сутрин рано, а през деня няма кой да гледа малкия. Решила съм да тренирам вкъщи. За момента смятам да си взема два 10кг. дъмбела, имам и по-леки гири вкъщи и като за начало би трябвало това да свърши работа.
Това е за днес. Отивам да подхващам задачите, защото вече е 11 :) . Хубав ден на всички!
Добро утро!
Вчера много сгънах. Вероятно заради храната, последния 1 месец ядях много по-големи количества. Нищо не успях да свърша, прочетох само 20 страници от единия учебник, а по план трябваше да мина около 100 :( . Малкия не искаше да заспи до 12, след това няколко пъти се буди с рев, взехме го при нас - спа но се въртя много, преби ме в съня си, здраво място не ми остави. Така е от 1 месец всяка нощ.
Храната:
З - пропуснах, пих едно чисто кафе.
О - омлет (2 яйца, 1 чаена лъжичка масло, 50 гр.сирене) и малко салата (айсберг, домат и пресен лук)
СЗ 1 - 2 оризовки, 60 гр. Бри
СЗ 2 - 2 кивита
В - супа от червена леща, млечна салата
Добавки - без
Вода - около 1 литър.
Не съм тренирала, нямах сили.
Купих си два дъмбела по 10 кг. всеки, сглобих ги на 8 кг.и едвам ги пренесох :( . Мислех днес да правя тренировка, но продължавам да се чувствам отпаднала и не виждам как ще стане.
Последните два месеца не съм пила никакви добавки и подозирам, че проблемите, които имам напоследък са от недостиг на някои вещества в организма ми+дехидратация. Нямам нито време, нито сили да ходя на изследвания точно в момента. Говорих с познат лекар тази сутрин по телефона, разбрахме се да започна схема с добавки - метилкобаламин, метил фолат, рибено масло, вит.Д и мултивитамини. Преди малко сложих първата таблетка метилкобаламин под езика и направо ми просветна. Дано избутам следващите три седмици и ще си обърна повече внимание след това.
Стана много негативен пост, но никак не ми е леко в момента.
Пожелавам на всички много позитивен и усмихнат ден.
Храната вчера:
З-овесени ядки с кокос и к.мляко
О - супа от червена леща, 1 домат, плочка обезсолено сирене, 1 филийка хляб вита класик
СЗ - 1 ябълка и 2 оризовки с 50 гр.бри.
В - Свинска пържола от бут, салата моркови и цвекло
Добавки - б12, фолиева, мултивитамини, вигантол, рибено масло.
Вода - до сега 2 литра.
Не съм тренирала.
Мои приятели вчера загубиха детето си. Съсипана съм от мъка, не мога да дойда на себе си, нищо не ми се прави!
мисклик за лайк-а... :/
Съболезнования.. Най-тежкото е детенце да си отиде...
Дръж фронта! (hug)
казано от RogueOne на 04.01.17, 17:06:
мисклик за лайк-а... :/
Съболезнования.. Най-тежкото е детенце да си отиде...
Дръж фронта! (hug)
Опитвам, но ми е много трудно. Разсеяна съм, разстроена съм и много мисля приятелите ми, защото минаха през ада през последните две години. Имам два изпита в събота, не ми ае чете, но се мъча, а нищо не ми влиза в главата.
Здравейте :) !
Днес чакахме снежен апокалипсис, но нещо не ни огря :D. Преди малко излизах и навън е супер приятно.
Вчера се събрах, успях да потренирам и да започна да чета за изпитите, които са утре (dull) . Страшен дроб съм и май никога не съм била в толкова лоша кондиция. Раздвижих цялото тяло, днес имам страшна мускулна треска на дупето от едното нищо, но останалите мускулни групи са ОК. Смятам днес да направя горна част (бицепс, трицепс, рамо, гърди, гръб), утре да наблегна на коремни мускули с някакво кардио в домашни условия, след което да почина 1 ден и да започна да въртя тренировките - крака, горна част, корем, 1 ден почивка. Трябва да измисля какви упражнения мога да правя вкъщи. Мислех да си взимам платформа за степ аеробика, но се чудя има ли смисъл да давам толкова пари (гледах уж долу горе читави за около 120 лв.) за нещо, което ще използвам за максимум 1-2 упражнения, веднъж или два пъти в седмицата. Тези дни трябва да събера смелост да стъпя на кантара, да хвана шивашкия метър и да си направя снимки.
4.1.2017
З-Овесени ядки с кокосови стърготинини и к.мляко
О - свинска пържола от бут, салата цвекло, морковби ябълка
СЗ - 2 оризовки, 40 гр. Бри, 2/3 ябълка
В - супа от червена леща, 8 маслини, 2 домата, 70 гр.сирене
Вода - около 2 литра
Добавки - Б12, фолиева, мултивитамини, вит.Д, рибено масло.
Без тренировка.
5.1.2017
З -овесени ядки с к.мляко
О - яйца на очи върху канапе от сирене, залети с малко масло, салата - айсберг, морков, домат, червен лук
В - доматена супа със сирене и 1 ч.л.заквасена сметана, 1 домашна, царевична питка
Вода - около 2 литра
Добавки- фолиева, метилкобаламин, мултивитамини
Тренировка
1х50 джъмпинг джакс
3х10 напади
3х10 кофички
3х10 клек до паралел
3х 10 гребане с дъмбел @ 6кг.
3х10 гръбни преси
3х10 повдигане на крака от лег за корем.
Приятен и успешен ден на всички!
Мнението беше редактирано от BP на 06.01.17 09:46.
казано от BP на 06.01.17, 09:45:
Днес чакахме снежен апокалипсис, но нещо не ни огря :D.
Честно да ти кажа, хич не съжалявай ;) Защото нас ни огря ;) Точно както си го казаха стана. Ураганен вятър с обилен снеговалеж ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 06.01.17 10:10.
казано от Vess на 06.01.17, 10:09:
казано от BP на 06.01.17, 09:45:
Днес чакахме снежен апокалипсис, но нещо не ни огря :D.
Честно да ти кажа, хич не съжалявай ;) Защото нас ни огря ;) Точно както си го казаха стана. Ураганен вятър с обилен снеговалеж ;)
То и тук вече е отвратително. Не колкото на други места, но не е приятно навън.
Утре няма да пускам отчет, заради изпитите. Успях да се подготвя само за единия, другият ще остане за лятото. Стискайте палци утре!
Днес уж щях да тренирам гръб, гърди, рамо, бицепс и трицепс, но нещо съм пропуснала гърдите. Вече ме удари мускулна треска, дано се оправя бързо.
Храната днес 6.01
З - овесени ядки с кисело мляко и кокосови стърготини
О - 2 и половина варени яйца, дебело намазани с горчица, 50 гр. бяло, обезсолено сирене, 40 гр. бри, салата(айсберг, домат, лук, морков)
СЗ - 2 кивита
В - доматена супа със заквасена сметана, сирене, 1 и половина домашна оризова питка (около 150 гр.), малко домашна туршия
Тренировка
1 х 50 х джъмпинг джакс
3 х 12 гребане с дъмбел @ 6кг.
3 х 15 гръбни преси
3 х 12 pullover на йога топка с 1 дъмбел (4кг.)
3 x 12 раменна преса @4кг.
3 х 12 латерално раменно повдигане @ 2 кг.
3 х 15 бицепс кърл @ 2 кг.
3 х 12 трицепс кикбек @ 2кг.
3 х 20 полукрънча
3 х 50 джъмпинг джакс
Лека вечер!
Едит: Който забравя пише два пъти!
Вода - около 2 литра
Напитки - 2 кафета, 1 чай
Добавки - магнезиев цитрат, метилкобаламин, фолиева, вигантол, мултивитамини, рибено масло
Мнението беше редактирано от BP на 06.01.17 20:01.
Вчера беше луд ден. Взех си изпита, писах курсова работа до 23, успях да я предам 30 минути преди крайния срок. Заболя ме глава и четох фентази до 3. Малкия се събуди в 5, взехме го при нас и ми спа на главата до към 8:30. Чувствам се подозрително свежа, въпреки малкото сън, но съм бледа като платно. Храната вчера беше повечко, но предвид цялото натоварване и стрес, имах нужда от хапване.
Зеленчуците напоследък имат ужасен вкус. Не мога да намеря читави никъде.
Храна 7.01.
З - овесени ядки с кисело мляко и кокосови стърготини
О - 2 яйца в масло под капак, малко сирене, 2 филийки хляб вита с пушена сьомга, няколко хапки салата от домати и краставици.
СЗ - 2 оризовки, 1 ябълка
В - сирене по шопски, 1 филийка хляб вита
Добавки - мултивитамини
Вода - около 2 литра
Тренировка:
3 кръга за корем
10 х повдигане на крака от лег
10 х полукрънчове
10 х странични крънчове
10 х ротации с гири (2 х 2 кг.)
Кардиото го пропуснах, нямах нерви да се занимавам.
Лек ден от мен!
Здравейте :) !
Вчера беше ден за почивка, т.е. без тренировка. Нещо много се отпуснах и изтървах контрола върху храненето. Оставихме малкия на леля ми за няколко часа и с мъжа ми от невъзможност да измислим какво да правим, ходихме на кино. Гледахме “Пасажери” - аз очаквах фантастика, екшън, действие, кръв, убийства, експлозии, чудовища, а то се оказа любовна история :( . Не е лош филмът, но с друга нагласа седнах в залата. Все очаквах до края да се появи някое чудовище и да ги изяде, но не би...
Днес тренирах преди обяд, уж трябваше да пиша курсова работа след това, но съм заспала, докато си четях материалите и подготвях съдържанието. Към момента нямам написана нито една страница от 10, но поне се чувствам свежа :) . Докато вляза в някакъв ритъм с тренирането ще ми се спи много след всяка тренировка.
Храната вчера 8.01.
З- овесени ядки с кисело мляко и кокосови стърготини
О - парче домашна торта с маслен крем (при леля ми)
В - малко китайско (оризови спагети със зеленчуци, мъжът ми е виновен, никаква дисциплина няма, а уж е на диета) и плочка сирене
Вода - около 2 литра
Добавки - мултивитамини
Днес 9.01.
З - овесени ядки с к.мляко
О - пилешко филе в сметанов сос и топка бял ориз, малко домашна туршия
За вечеря планирам морковена крем супа и някаква салата
Водата пак ще дойде около 2 литра. Днес ще си изпия всички добавки (ако не забравя :) )
Тренировка (хей крачета):
1 х 50 джъмпинг джакс
3 х 10 суингове с дъмбел @10 кг.
3 х 10 клек до паралел @СТ
1 х 50 джъмпинг джакс
1 х 50 бягане на място с високо коляно
1 х 50 джъмпинг джакс
1 х 50 бягане на място с високо коляно
3 х 10 сумо клек @СТ
3 х 10 тяга с прави крака с два дъмбела от по 10 кг.
3 х 20 полукрънчове
Освен, че много ми се доспа и огладнях като вълк след тренировката, друго не усещам. Явно истината дали натоварването е било много или малко ще лъсне утре сутрин :) .
Отивам да пиша курсова работа!
Лека вечер!
За днес
З-овесени ядки с к.мляко и кокосови стърготини
О- пилешко филе със сметана и топка бял ориз, малко туршия
СЗ - ябълка
В - морковена крем супа, салата домат и 1/2 краставица
Вода - около 2 литра
Добавки - метилкобаламин, мултивитамини и рибено масло.
Тренировка (горна част)
1 х 50 х джъмпинг джакс
3 х 12 гребане с дъмбел @ 6кг.
3 х 15 гръбни преси
3 х 12 pullover на йога топка с 1 дъмбел (4кг.)
3 x 12 чест преса на йога топка @ 5 кг.
3 x 12 раменна преса @4кг.
3 х 12 латерално раменно повдигане @ 2 кг.
3 х 15 бицепс кърл @ 2 кг.
3 х 12 трицепс кикбек @ 2кг.
1 х 10 кофички
1 х 40 сек. планк
Към края на тренировката ми дойде и не успях да направя всичко планирано. Утре ще потренирам леко за корем, няма да се напъвам излишно.
Трябва да измисля как да оптимизирам тренировката за крака и дупе, защото днес нямам особен резултат (в смисъл, че нямам мускулна треска).
Лека вечер!
Здравейте,
Два дни не съм писала, но беше тегаво. Имах страхотно главоболие, беше ми лошо, почти не съм ставала от леглото. Два дни се друсам с болкоуспокояващи и ми е лошо. Едва днес съм малко по-добре, но все още съм като ударена с мокър парцал. Не мога да разбера каква е тази каръщина - всеки път, когато имам изпити (без изключение) стават всякакви идиотщини в живота ми - разболявам се, случват се трагедии, или ме затрупват със супер важни и нетърпящи отлагане задачи. Всеки път! Мога книга да напиша! Нямам една спокойно преминала сесия или изпит за кандидатстване в този живот. Ето в неделя имам 4 изпита, готова съм само за два от тях. На тези, за които не съм подготвена няма да се явя, защото са при преподаватели, които ще бъдат в комисията ми за държавния изпит и не искам да се излагам точно пред тях.
От друга страна, малчо вчера стана на 1 годинка! Кога мина времето! Утре ще го отбележим скромно, в тесен кръг. Ще ям торта и сладки и всякакви неща :) !
Престраших се да се претегля - 68.8, което означава, че съм качила 2 кг. Честно казано, очаквах да са повече, така че съм доволна. Мисля, че лесно ще ги разкарам. Храната през последните два дни беше с повече въглехидрати, защото това ми се яде, когато ме боли глава. Част от нея не успях да задържа изобщо. Не съм тренирала, защото хипервентилацията само утежнява симптомите на мигрената.
11.01
З-без
О-супа от моркови и две филийки хляб вита (това не успях да го задържа)
СЗ - малко парче чийзкейк
В - две парчета пица и зелена салата с краставици и репички
12.01
З - овесени ядки с к.мляко и кокосови стърготини
О - пъстърва във фолио и моркови на пара със зехтин
В - 1 парче пица, 1 чийзкейк, 1 домат
Това е за сега.
Лека вечер!
Аааааааааа! Свъъъършиииии! :) Сесията свършиии :D :D :D! Вече съм свободен човек! :D .Или поне до края на месец май :) ! Не мога да повярвам! Видя ми се безкрайна - от 4ти декември до днес! Последната седмица се поиздъних с яденето, но здраве да е! Накрая вече не издържах нито психически, нито физически. Криво ляво избутах последните две седмици с мотивацията, че като свърша с това, ще мога да си подредя ежедневието в някакъв нормален ритъм, включващ диета, редовен спорт, почивка, повече занимания с малкия и други дребни радости от живота, които страшно ми липсваха през последните два месеца.
Днес вечерях суши, изпих половин бутилка бяло вино, не помня какво обядвах :) . От утре на диета за сваляне и редовен спорт :)
Мнението беше редактирано от BP на 22.01.17 22:11.
Гледам, че на 22.01 съм писала, че “от утре” започвам диета и редовен спорт. Щях и от компютър да започвам да пиша, а не през телефона, но и то е от същото утре. А кога ще дойде това утре! Кой знае! В интерес на истината започнах диета и спорт. Изкарах 3 дни на диета, направих 2 тренировки... И мъжът ми и детето се натръшкаха от вирус, стомашно-чревен. Те на принудителна диета и аз покрай тях карах на варен ориз, обикновени бисквити и картофи. Сега пак диета.
29.01
З -овесени ядки с к.мляко
О - супа от червена леща, салата домат, авокадо, стрък пресен лук и 4 маслини
СЗ - 2 оризовки с крема сирене
В - салата айсберг, авокадо, риба тон, домат, лук, синьо сирене и чаша червено вино.
30.01
О - малко мусака и зелена салата с пресен лук и краставица, два френски макарона
В - супа от червена леща, 1 домат, 4 маслини, малко водка с портокалов сок.
31.01
О - 2 варени яйца, 1 домат, пресен лук, 4 маслини, 2 супени лъжици извара
В - супа от червена леща, зелена салата с 1 домат, стрък пресен лук и 6 маслини
Вода не пия достатъчно още. Взимам мултивитамини.
Вчера ден с главоболие. Много зачестиха тези мигрени и започвам да се притеснявам. Имах работна среща, едвам устисках, ходих с такси, за да не шофирам. А температурните разлики вътре и вън направо ме довършиха.
Храна 1.02.2017
О - 2 варени яйца, 50 гр.сирене, 5 маслини, зелена салата с домат и краставица
СЗ - 1 ябълка
В - пилешко филе на фурна, мариновано с мед, горчица и бира, салата от настърган морков, няколко маслини.
Вода - не помня колко
Добавки - мултивитамини
Много демотивирана се чувствам и нямам никакво, ама никакво желание за спорт. За много други неща съм била в това състояние, но за спорт - никога в такава степен. Може до някъде да се търси обяснение във факта, че през последните два месеца не съм излизала на редовни разходки, заради изпитите, ниските температури, снегът и настинките на малкия и бях свръх обездвижена. Не успявам да намеря адекватно рационално обяснение, а смятам се познавам и контролирам добре. Установих, че когато правя тренировки вкъщи някак си се събирам, за да тренирам, въпреки огромното си желание да зарежа всичко и да не се напъвам. Когато дойде денят без тренировка излизам от ритъм и ми трябват няколко дни, за да се пречупя и отново да хвана дъмбелите. Обмислих го и реших да подходя по различен начин. За да избегна излизането от ритъм, ще трябва да тренирам всеки ден. Тренировките трябва да са съобразени с това, за да не се претоваря и да мога да се възстановя. Знам, че не е най-оптималният вариант, но по-важо е да вляза в час психически.
Днес направих едно кратко раздвижване. После съм решила да ходя на фризьор и да отида до там пеша с количката и бебето. Не знам как ще бутам количка в тези коловози и бабуни навън.
“Тренировка” 2.02.2017 (кавичките е ясно за какво са :) )
3 х 10 напади
3 х 15 суингове с 10 кг.
3 х 10 клек до паралел
3 х 20 странични махове с крака
3 х 20 глутеус мост
3 х 20 полукрънчове
Храната вчера, 2.02.2017:
О - пилешко филе и зелена салата с авокадо, домат и краставица
СЗ -капучино
В - печени картофи със сирене
Вода - 2.5 литра
Добавки - мултивитамини и рибено масло
В добавка към вчерашното раздвижване имаше и 4 км. ходене пеша. Трябваше да е повече, но бях на фризьор и не остана достатъчно време.
Днес ме мързи като котка върху радиатор. Не ми се мърда. Излизах преди обед, свърших работа, прибрах се с идеята да се нахраня, да нахраня детето и да го сложа да спи, но съседите над нас правят ремонт и той се стряска от шумовете. Мисля да го изведа на разходка в парка, да се пораздвижа, с надеждата, че би поспал поне навън и след това да потренирам вкъщи.
Вчера омазах. Бях си обещала всеки ден по-малко спорт и още на втория ден се издъних и се предадох на мързела. Не ходих дори на разходка - въздухът навън е ужасен. Пушач съм, като изляза за цигара на терасата не намирам разлика между дърпането от цигарата и въздуха. Не че вкъщи е по-добро качеството на въздуха, но поне не смърди толкова гадно.
Храната 3.02.2017
О - зелена салата с киноа, сушени домати, моцарела, маслини и дресинг от мед и горчица
СЗ - 2 оризовки с кашкавал (20 гр.)
В - 2 бъркани яйца, 4 маслини, млечна салата (домашна), 1 малко уиски, малко лешници
Днес вече тренирах, но ще описвам утре, защото сега имам доста задачи. Ще правя прощъпулник на малкия :)
Ужасен ужас! Режимът започна да ме удря по главата. Изнервена съм, избухвам за глупости, но не съм много гладна, заради което съм в чуденка дали съм в дефицит. Днес съм нетърпима. Уж вкарвам въглехидрати от време на време.
Вчера - голям глад и големи нерви! Брр! Тъй като правих прощъпулник на малкия, разполагахме питка, която трябваше да се изяде. Така че точно за вечеря режимът замина на кино, но поне изядохме цялата питка наведнъж и сега няма да ни бърка семейните планове за отслабване :) . И да, вече не съм нервна. :)
Храна 4.02.2017
О - две бъркани яйца, малко моцарела, филе елена и 1 домат
В - питка с лютеница и разядка от цедено кислео мляко, сьомга и лук.
Вода - 2 литра
Добавки - мултивитамини и вигантол
Тренировка (по-голямата част в двусети):
3 х 50 джъмпинг джакс
3 х 12 лат.раменно @ 2кг.
3 х 12 трицепс кикбек 2 @ 2 кг.
2 х 10 гребане с дъмбел @ 8 кг.
2 х 12 бицепс кърл @ 2 кг.
1 х 50 джъмпинг джакс
1 х 10 гребане с дъмбел @ 8 кг.
1 х 12 бицепс кърл @ 2 кг.
3 х 10 чест преса @ 4 кг.
3 х 10 пул овър @ 4 кг.
1 х 50 джъмпинг джакс
3 х 10 повдигане на крака от лег за корем
3 х 10 (на страна) планински катерач
Днес вече тренирах. Ще описвам утре.
Пак ще се мъча да пиша от телефона, но детето спи и ако отида да си взема лаптопа, ще го събудя!
Храна 5.02.2017:
З-овесени ядки с к.мляко и кокосови стърготини
О - 3 бъркани яйца, кашкавал, филе елена, 1 домат
СЗ - капучино
В - задушена свинска пържола от бут с гъби и лук, салата от цвекло, морков и селери, 12 маслини
Разходка - 8км.
Вода - 2 литра
Добавки - мултивитамини, метилкобаламин, вит.Д, магнезий, рибено масло.
Тренировка:
1 x 50 jumping jacks
3x 10 напади
3х10 планински катерач
3х15 суинг с подувка@10 кг.
3х40 джъмпинг джакс
3 х10 клек до паралел
3 х 10 повдигане на крака от лег за корем
3 х 20 глутеус мост
3 х 20 странични махове
3 х 20 полукрънчове
Още 3 вида глутеус рутници по 20 повторения на крак, в кръгче
ПП: Искам вече да се стопля! Да няма сняг, киша и лед и да е над нулата! Толкова ми се иска да е топло, че вече съм си поръчала 3 летни тоалета.
Мнението беше редактирано от BP на 06.02.17 09:13.