Lift Me Up

Прескочи до:

17.01.17
14:30

17.01.2017 г.

Сутринта се премерих на гладно - 57,6 кг. На 04.12. бях 58,3. Сравнително добре върви. Мерки не съм си взимала този месец. Май ще останат направо за следващия.

Ден 14:
15 минути йога
Day 14 Beginner Yoga Challenge - Learn to Fly in Arm Balances
Отново се уча на гарвана. По-скоро е като за първи път. Изобщо не мога да задържа краката във въздуха. Но и техниката, която Кино показва е различна. Явно преди съм я правила на късмет. Сега стремежът ми е да се науча да я правя правилно и овладяно. :) Не бързам. На нея й е отнело година, за да я прави контролирано, та аз къде съм се залетяла. :D
П. П. И мускулната треска на гърба продължава да е силна. А аз се притеснявах, че няма да се натоварвам достатъчно, като нямам скрипец. :) Все пак не е е като вчера, вече по-лесно правя чатурангите.

15 минути йога: Beginner Yoga Backbend Practice with Kino Накрая направих няколко пъти мост за кратко. Това, което Кино показа е висш пилотаж.

Предпоследна медитация от серията: Easy Meditation for Inner Peace with Kino

Ще има йога канал. :)OmStars - The World’s First Yoga TV Channel - Kino and Kerri Kickstarter Campaign

Мнението беше редактирано от Диляна на 17.01.17 14:31.

17.01.17
14:59

Проблемът с Кино (и Кери) е, че тя практикува от над 15 години и водейки практики за начинаещи, показва неща, кото са наистина елементарни за нея (и за много редовно практикуващи), но за истинския начинаещ са абсолютно неизпълними. Инструкциите, които дава не са за начинаещи, които нямат усет за тялото си. Не са грешни, но нормален човек не знае как да ги изпълни. Според нейното преподаване, всичко е въпрос на практика - практикуваш ли достатъчно дълго и упорито ще се получи...много оптимистично, но това съвсем не е така. Нещата си имат техника на изпълнение и методика на преподаване - от най-елементарни къмпо-сложни. Не се преподават наклони нмазад за начинаещи, защото по своята същност, дори и най-елементарните наклони назад изизкват известна практика зад гърба.
ПП: Изпълнението на Кино на Бакасана е грешно - таза не трябва да е над равнището на раменете.
ПП2: Стова не искам да отчайвам никого, само искам да подчертая че някои неща изискват повече от упоритост и ютюб за да се усвоят. :)

17.01.17
15:49

казано от Margi на 17.01.17, 14:59:

Според нейното преподаване, всичко е въпрос на практика - практикуваш ли достатъчно дълго и упорито ще се получи...много оптимистично, но това съвсем не е така. Нещата си имат техника на изпълнение и методика на преподаване - от най-елементарни къмпо-сложни.

И аз си го повторям за мотивация, но наистина само за някои неща практиката помага, за други трябва и още нещо. На моменти, като гледам клипчетата, забелязвам точно това - нещо сложно изглежда лесно, като го прави Кино, но това лесно далеч няма скоро да стане такова за начинаещ. И понякога се чудя защо изобщо се включва в такава практика. Но пък е хубаво да видиш до къде може да се стигне...някога. :D

казано от Margi на 17.01.17, 14:59:

ПП2: Стова не искам да отчайвам никого, само искам да подчертая че някои неща изискват повече от упоритост и ютюб за да се усвоят. :)

Няма място за отчаяние. :) Просто ще се стремя да преценявам кое има смисъл да повтарям, докато го овладея и за кое - ще трябва повече от това, което правя в момента (ютюб и книга). :)

Мнението беше редактирано от Диляна на 17.01.17 15:50.

17.01.17
15:54

Дили, а защо просто не следваш първа серия на йогата ? Там например е много важно да овладееш добре слънчевите поздрави, после позите от стоеж. Много е важно баланса на тялото, после позите от седеж и т.н. Гарвана изобщо го няма в първа серия даже. Постепенно вървят нещата, затова и ащанга йогата е разделена на серии. Според мен след като се овладее добре първа, се преминава на втора серия и така.

17.01.17
16:12

казано от Vess на 17.01.17, 15:54:

Дили, а защо просто не следваш първа серия на йогата ? Там например е много важно да овладееш добре слънчевите поздрави, после позите от стоеж. Много е важно баланса на тялото, после позите от седеж и т.н. Гарвана изобщо го няма в първа серия даже. Постепенно вървят нещата, затова и ащанга йогата е разделена на серии. Според мен след като се овладее добре първа, се преминава на втора серия и така.

Права си, Веси. Добре е да вървя последователно. Добре бях започнала с ДВД-то на D. Swenson. После започнах тези клипчета с идеята, че са за начинаещи и са кратки. А ми хареса и това, че са разнообразни. Обаче стигаме до този момент, че има много пози, които не са за начинаещи и се получава така, че препускам на посоки.

17.01.17
20:26

Добавям 4-минутно (20:10) WEIGHTED WOOD CHOP (не знам как се превежда на български) с 2-килограмова гиричка.
Описанието: Lunge to one side, holding a light weight (2.5-5 lbs.) with both hands. Swing the weight up from the floor to above your opposite shoulder. Repeat, alternating sides.
Чудех се дали въобще да го пиша тук. Въобще не се уморих. Трябваше да взема 5-килограмов думбел. Все пак го пиша като опит за нещо. :D

18.01.17
14:04

18.01.2017 г.

Обърнах реда и започнах с медитацията, да се отърся от мислите. :) Изкушавах се да си легна, понеже съм будна и на крак от от 06:30, но реших, че йогата ще ми се отрази също толкова добре. Beach Yoga Meditation with Kino

Ден 15:
10 минути йога
Day 15 Beginner Yoga Challenge - Detox and Cleanse
Половината предизвикателство е зад гърба ми. :) Отбелязвам си, че фолд-а вече е по-дълбок.

38 минути йога: Ashtanga Primary Series Yoga Class Preview with KinoYoga Понеже нямам ДВД-то с пълната версия, правих съкратената. След слънчевите поздрави обух късите панталонки, въпреки, че стаята, в която практикувах, не е отоплена. :D Краят беше отразян. Довърших последната поза и наляво и завърших със шавасана.
П. П. Ще продължавам с тази серия независимо дали от това видео или от някое ДВД.

След това - 4 минути (20:10) a kick through. В четири от сериите успях да преброя 8 бройки на страна. Със сигурност може да е по-интензивно, но и така ми трябваше доста втремне да успокоя дишането след 4-те минути.

От тренировката за гръб в събота до сега продължава да ми е схванат гърба вдясно, точно над кръста. Усетих го за пръв път малко след супермен-а, сякаш е изтръпнало. Не знам какво точно съм направила или не съм направила...

Мнението беше редактирано от Диляна на 18.01.17 14:15.

18.01.17
15:33

В тубата има доста други клипове с цялата пълна серия, Дили.
Ето например това : Primary Series Ashtanga yoga

19.01.17
14:30

19.01.2017 г.

Сутринта набързо направих практиката от предизвикателството.
Ден 16:
12 минути йога
Day 16 Beginner Yoga Challenge - Love Your Hips!

Днес нямам време за пълната практика, защото ми предстои тренировка за долна част, която забавих с 2 дни и трябва да вместя във времето за спане на малката.
И така, след едно чисто кафе:
Тренировка за крака и корем (3)
1. Загрявка; обикновен клек - 10 броя + развъртане на коленете; обикновен клек - 20 броя + развъртане на коленете;
2. Клек с дъмбел 10 кг от разкрачен стоеж (плие) - 3 серии по 20 броя (толкова за нормална серия не до отказ, но близо до него);
3. 4 серии бг клек - 12 бр. на крак;
4. 3 серии повдигане на таза (краката на леглото, а раменете на пода) - 20 бр. (между сериите си лежах на земята (whew))
5. 4 серии коремни преси с краката на леглото - 10 бр., 20 бр., 2 серии до отказ (едната около 60 бр., другата- по-малко);
6. 4 серии коремни преси за долна част на корема (свещоподобни) - по 10 бр. След предните коремни преси за толкова ми стигна силата. А и по принцип тези са ми по-трудни.
7. Повдигане на крака за прасец - 3 серии по 20 повдигания.

Прилично се натоварих. Не очаквах да ме изпоти толкова тази тренировка. За първи път правих плие, харесва ми как се усеща натоварването. Мислех, че ще ми е по-лесно с 10-килограмов дъмбел, откоклото реално беше. За сметка на това, бг клека ми беше по-силен от друг път (откъм повторения). Друго си е като не е след тежък клек. Предните бедра щяха да екслоадират.
Повдигането на таза ще го замествам някой път с глутеус ритници. Само не мога да измисля упражнение за задно бедро в домашни условия. Някой случайно да е измислял подобно? :D

Почти веднага след тренировката (не знам колко удачно беше): 15 минути Beginner Yoga Strength Basics, 15 Minute Practice with Kino Как я избрах точно тази практика, да си довърша корема, не знам...

Поздрав със саундтрака на днешната тренировка (пусках я поне 4 пъти) (inlove):

Мнението беше редактирано от Диляна на 25.01.17 13:16.

19.01.17
16:43

казано от Диляна на 19.01.17, 14:30:

Само не мога да измисля упражнение за задно бедро в домашни условия. Някой случайно да е измислял подобно? :D

Опитай глутеус мост на един крак и напад-реверанс (curtsy lunge) :)

19.01.17
17:53

Щом имаш дъмбел от 10кг можеш да правиш бедрено сгъване с дъмбел. В сайта има статия как да го изпълниш ;)
Ако ти е леко 10кг може да пробваш да правиш бавна негативна част т.е. да пускаш дъмбела баааавно, а да сгъваш в по-бързо темпо.

Мнението беше редактирано от Sanya на 19.01.17 17:54.

19.01.17
19:28

Благодаря ви много, момичета! Почти го бях отписала като мускулна група, която скоро ще тренирам. Ще разгледам какво представляват тези упражнения и следващият път ще пробвам. :)

+ може и румънска тяга с дъмбели (ако имаш само 1 дъмбел, виж вариант за изпълнение на един крак).

20.01.17
13:55

20.01.2017 г.

Ден 17:
13 минути йога
Day 17 Beginner Yoga Challenge - Power and Flow in Parsvakonasana

20 минути йога - Easy Yoga for Beginners with Kino

След вчера не ми се правеше дълга практика днес. Учудващо, имам мускулна треска и на задните бедра. Предполагам, че глутеус мостът с крака върху леглото ги е натоварил, како и бг клека, защото спусках крака по-ниско към пода. Засега мисля това да е раздвижването днес.

Мнението беше редактирано от Диляна на 20.01.17 22:11.

21.01.17
19:54

21.01.2017 г.

Да си отчета сутрешната йога:
7 минути стречинг-загрявка: Strong Body and Mind in Yoga Practice with Kino MacGregor

Ден 18:
17 минути йога
Day 18 Beginner Yoga Challenge - Yoga for Inner Peace
Имаше рало и свещ, така че е от любимите практики. :)

След това ходих на момиското парти на една приятелка. Част от изненадите бяха тайна стая, в която покрай загадките, бяхме скрили шоколадчета, бонбони и картички и след това ходихме на сладкарница, където й поднесохме торта Линд, от която си отчупих една шоколадова пръчица. :D Честно казано, ми се ходеше на бар, но булката не е по този тип празнувания, а все пак моминското парти беше за нея, така че мисля, че успяхме да я зарадваме. :) Готино беше. Планът беше вечерта да си направя тренировката за гръб, но...плановете се промениха. :D Тъкмо да ми поотмине схващането на гърба. До утре. :D Вместо това си направих страхотно десертче от кисело мляко, протеин cookies and cream и горски плодовеее. Санче, благодаря за вдъхновението! (F) :D

22.01.17
01:23

Ама моля ти се, добре дошла си да се вдъхновяваш, храната е за това - да се споделя! :D

(hug)

22.01.17
12:05

22.01.2017 г.

Ден 19
14 минути йога
Day 19 Beginner Yoga Challenge - Open Your Heart

Още 12 минути: Beach Yoga: Plank it Out with Kino, Live on Periscope

И сега събирам вдъхновение за следобедната тренировка за гръб и бицепс. Само като си представя, че половината от нея ще мине в сглобяване и разглобяване на дъмбелаа... и ме размързява. :D Но ще се стегна. Утре поне е по-лесно с тежестите, предимно лицеви опори ще са. :D
Хубава, слънчева неделя!

22.01.17
15:56

Гръб, бицепс и задно рамо (4)

1. Мъртва тяга с дъмбел – 3х20@10 кг;
2. Едностранно гребане с дъмбел - 1х15@5 кг; 3х13@10 кг; 
3. Пулоувър с дъмбел - 4х20@5,6 кг;
4. Сгъване за бицепс - 1х20@2 кг; 3х12,10,10@4,6 кг;
5. Скотово сгъване за бицепс – 1х5@4,6 кг; 2х10@4 кг;
6. Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 1х20,15,15,15@2кг.

Пропуснах суперменът. Още ме придърпва гърба, а сутринта ме заболя леко и кръста, когато взимах малката от леглото (бях се поизкривила). Без това упражнение и без хоризонталните набирания тренировката ми изглежда съвсем мижава. Установявам, че да отида до фитнеса за тренировка дори и в това време не ме мързи, колкото да се самонавия да започна домашната тренировка... :D Някак си се размотавам повече, докато стигна до нея. Но пък поне бях по-бърза с тренирането, веднъж след като го започнах. Почивките ми бяха само за сглобяване на подходящата тежест и за записването на сериите. :) Обаче забравих да пия вода. Трябва да си взимам едно шише в стаята преди да започна.
От сега предусещам утрешната мускулна треска на гърба след пулоувъра. На него бяха повече повторенията в сравнение с предишния и всъщност първи път, за разлика от сгъването за бицепса. Особено на скотовото много ми тежаха 4,6 кг. На 4 кг не ми олекна особено.
Една следгръбна снимка
и поздравче:

Мнението беше редактирано от Диляна на 22.01.17 18:03.

22.01.17
20:20

Закуската за утре е готова - билдърски кекс Чери с горски плодове. :D
П. П. И да, наистина могат да се сложат във всичко. :D

22.01.17
21:21

Рецепта? :)

22.01.17
22:08

казано от Роси на 22.01.17, 21:21:

Рецепта? :)

Разбира се!
Продуктите: 6 яйца, 2 големи банана, 5 с.л. овесени ядки, 1 или 1 1/2 с.л. натурално какао, 2 ч.л. канела, 5 ванилии, 1/2 ч.л. бакпулвер, 5 с. л. горски плодове (според вкуса, може повече, може по-малко).

Всички продукти се блендират, след което сместа се изсипва върху хартия за печене в тавичка. По желание, за украса може да се сложат и цели горски плодчета в сместа. Пече се в предварително загрята на 200 или 180 градуса фурна. Пече се до готовност. Аз го пекох около 35 минути. След това се изважда от фурната, след десетина минути се маха от хартията за печене и се нарязва на малки парченца. При мен се получиха 12. :)

П. П. Вместо овесени ядки, може да се сложи извара. Пак става добре. ;)

Мнението беше редактирано от Диляна на 22.01.17 22:11.

23.01.17
15:35

22.01.2017 г.

Ден 20
23 минути йога
Day 20 Beginner Yoga Challenge - Yoga for Patience and Kindness

Тренировка за гърди, трицепс и странично рамо (5)

1. Лицеви опори - лицеви опори от колене - 1х15; нормални лицеви – 3х8;
2. Лицеви опори от наклон – 1х10 (краката до коленете върху легло); 1х5,7,7 (само ходилата върху леглото);
3. Полукофички (върху стол и легло) – 1х12,13,13;
4. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (от седеж)– 1х13,12,12@5,6 кг;
5. Повдигане на ръце встрани – 1х20@2 кг (с двете ръце едновременно); 3х8@4,6 кг (с една ръка).

На нормалните лицеви спусках гърдите съвсем до пода. По-тегаво беше, ама изкарах три осмички. На лицевите от наклон вече почти нямаше сила и си личи от бройите. Състезавах се със себе си от предния път и загубих. :D :D На полукофичките този път ръцете бяха върху леглото, а краката - на стола (не ми се занимаваше с два стола). Получи се и така (свих краката в коленете и имах място).

24.01.17
13:57

24.01.2017 г.

Ден 21
17 минути йога
Day 21 Beginner Yoga Challenge - Plank it Out for Strong Shoulders!

23 минути ядро и корем (репетиция за тренировката утре :)): Day 2 Summer Yoga - Abs and Core on Fire

Една статийка за метаболизма: 7 лесни начина да ускорим метаблолизма.

Мнението беше редактирано от Диляна на 24.01.17 14:00.

24.01.17
15:17

казано от Диляна на 24.01.17, 13:57:

Без да коментирам останалите, №5: Храна преди сън...не е ок. Какво ще прави тялото с тази храна непоседствено преди лягане? Когато заспиш - да вървят възстановителни процеси и нормалните за нощно време хормонални секреции, или да се полага усилие за храносмилателна дейност...която, меджду другото, никак не е зле вече да е поприключила до времето за сън. :)

24.01.17
16:35

казано от Margi на 24.01.17, 15:17:

казано от Диляна на 24.01.17, 13:57:

Без да коментирам останалите, №5: Храна преди сън...не е ок. Какво ще прави тялото с тази храна непоседствено преди лягане? Когато заспиш - да вървят възстановителни процеси и нормалните за нощно време хормонални секреции, или да се полага усилие за храносмилателна дейност...която, меджду другото, никак не е зле вече да е поприключила до времето за сън. :)

Да, стори ми се странно подобно твърдение. Аз лично хапвам втора вечеря към 20:30-21:00 ч., а лягам след 23:00, което пак не знам дали е достатъчно време преди сън. Пробвала съм да си остана само с  вечерята в 17:00-18:00, но след това, когато се събудя към 04:00 през нощта покрай малката и закусвам, защото ми е много гладно, след което пак заспивам, което пък съвсем не е ок.

25.01.17
15:35

25.01.2017 г.

Ден 22:
16 минути йога
Day 22 Beginner Yoga Challenge - Strong Spirit, Quiet Mind

24 минути подготовка за лятото :D: Day 1 Summer Yoga Course - Energizing Power Flow

Планът беше след йогата да направя тренировката за крака, но малката беше на друго мнение. :D Така че тренировка или вечерта, или по-вероятно - утре, защото довечера мъжът ми е на фитнес.

Мнението беше редактирано от Диляна на 26.01.17 16:37.

26.01.17
16:08

26.01.2017 г.

Ден 23:
18 минути йога
Day 23 Beginner Yoga Challenge - Love Your Body

Тренировка за крака и корем (6)
1. Загрявка; обикновен клек - 10 броя + развъртане на коленете; обикновен клек - 20 броя + развъртане на коленете;
2. Плие с дъмбел 10 кг - 3х20;
3. Бг клек - 4х12 на крак;
4. Глутеус ритници - 3х20 на крак;
5. Глутеус мост на един крак - 3х12 на крак;
5. Коремни преси с краката на леглото - 1х10; 1х 20; 2 серии до отказ;
6. Коремни преси за долна част на корема - 1х10; 1х12; 2х10;
7. Повдигане на крака за прасец - 3х20.

Последните два дни съм леко недоспала, та дори клека СТ ме озори... Нямах търпение да приключа тренировката, за да мога спокойно да погледам едно риалити, което следя. Изкушавах се първо него да си пусна, но после щеше да ми е съвсем трудно да започна трена, така че дисциплината влезе в действие. И джинджифилов чай вместо вода на почивките, не е съвсем ок. Поне мога да кажа, че трена доста ме изпоти. :D Еxtended child pose в съвсем минималните почивки между сериите на глутеус ритниците ми се отрази много добре. На глутеус моста на един крак тръгнах с оптимистичната... нереалната нагласа за 3 серии по 20 повторения... След предишните упражнения, разбрах, че трябва да сваля розовите очила. Но понеже съм инат, го свалих след 6-тото повторение. Просто нямаше как. :D Много добре усетих упражнението в задните бедра. ^_^
Нямах сила за втора кратка йога практика.

Една от целите ми с тренирането, да си нося yoga pants навсякъде ;D:

Мнението беше редактирано от Диляна на 26.01.17 16:13.

27.01.17
14:03

27.01.2017 г.

Ден 24:
17 минути йога
Day 24 Beginner Yoga Challenge - Be Brave in Backbends!

20 минути: Day 4 Summer Yoga Course - Find Freedom in your Hips

Както се радвах, че имам силни мускулни трески след домашните тренировки и ... тази седмица - нищо. След вчера имам лека, но след тези за гърба и гърдите предните дни - абсолютно никаква, а уж ме измориха...

28.01.17
09:56

Това, че нямаш мускулна треска не винаги значи, че не тренираш достатъчно, а че се възстановяваш добре, което трябва да е търсен ефект. Ние знаем, че се раздаваш ;)

28.01.17
10:09

Мускулната треска всъщност е по-скоро негативно явление.

28.01.17
11:24

Благодаря ви, момичета! Не се бях замисляла за възстановяването. Мислех, че щом нямам, не стресирам/предизвиквам мускула достатъчно.

Мнението беше редактирано от Диляна на 28.01.17 11:27.

28.01.17
13:16

28.01.2017 г.

Ден 25:
41 минути йога
Day 25 Beginner Yoga Challenge - Backbend Madness

Днес само една практика, защото е по-дълга от обикновено, а по-късно ми предстои и тренировка. Правих я накъсано, за почти час. Този път беше съвсем на гладно. Закусих в 04:45 сутринта и по-късно хапнах само една ябълка. Така че сега докато пиша, хапвам с кеф. :D
Утре ще пропусна йогата, защото, сме на път, но ще наваксам вдругиден, живи и здрави.

Мнението беше редактирано от Диляна на 28.01.17 13:18.

28.01.17
16:31

Гръб, бицепс и задно рамо (7)

1. Мъртва тяга с дъмбел – 3х20@10 кг;
2. Едностранно гребане с дъмбел - 1х15@5 кг; 1х15@10 кг; 2х13@10 кг; 
3. Пулоувър с дъмбел - 1х20@5,6 кг; 3х15@6,6 кг;
4. Сгъване за бицепс - 1х20@2 кг; 1х10@5,6 кг; 2х10@4,6 кг;
5. Скотово сгъване за бицепс – 1х5@4,6 кг; 2х8@4 кг;
6. Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 1х20,15,15,15@2кг.

Реших, че като няма да е тежка тренировката, поне да е бърза. :D Почивки между сериите - 30-ина секунди; между упражненията - почти само колкото да сглобя дъмбела. С две...не - три, кратки прекъсвания, за да отворя вратата. Общо 45 минути. Звучи все едно не съм си дала чак толкова зор, но този дъмбел много бавно се разглобява. :D Т. е. не че е бавно, просто много пъти се налага да го правя. На гребането с дъмбел всеки път отляво усещам по-добре как гърба работи. На пулоувъра не ми се правеха по 20 повторения, затова увеличих малко тежестта и намалих бройките. Почти нямаше къде да държа дъмбела, като сложих допълнителните дискчета, така че не добавях повече. На сгъването за бицепс на втората серия забравих да намаля тежестта и взех, че си изкарах една серия с 5,6 кг. :) Доволна съм от трена.
Все още не съм пила никаква вода и чай обаче, дори и по време на тренировката. Само две кафета от сутринта. :/ Ще се поправи. Забравих и да разтягам след повечето упражнения. Не съм свикнала да бързам толкова. :D
Днешният саундтрак беше половин сетлист на Powerwolf.
Вълнувам се за утре, но скоро, живот и здраве, ще разказвам. :)
Пробвах си това, което доскоро мислех, че е yoga pants, но всъщност е running leggings. Ситуацията е почти като на онази картинка - my yoga pants have never been to yoga, само че във варианта с leggings-а и тичането. :D (Като се контузих, докато тичах миналата година, не бях с тях. :D)

28.01.17
16:38

Хахах, облекло-бунтарка! (rock)

Btw, много тотини leggings и с много готин пълнеж :P

28.01.17
18:29

Хаха, бунтарка в розово. :D Благодаря ти, Ади! Както винаги, си много мила.

Мнението беше редактирано от Диляна на 28.01.17 18:29.

29.01.17
11:26

29.01.2017

След  ставане в 04:45 ч., теглене на късата клечка с бебе на седалката до мен в самолета, но за сметка на това изслушан цял сетлист на Powerwolf, вече сме в Германия. :) Друго си е с wi fi във влака. :D Храната днес ще е предимно пържоли и протеинови барове. Дано открием и някоя дюнерджийница. А по пътя замина половин кекс за пътешественици. :D Движението ще е основно ходене и (rock). ;)
Хубав уикенд на всички! :)

29.01.17
13:12

И ти май четеш Инес ;) Аз също правих кекс за пътешественици преди две седмици и много ми хареса. Днес го направих пак, но с твоята версия с горски плодове :) Къде си в Германия?

30.01.17
17:47

казано от Роси на 29.01.17, 13:12:

И ти май четеш Инес ;) Аз също правих кекс за пътешественици преди две седмици и много ми хареса. Днес го направих пак, но с твоята версия с горски плодове :) Къде си в Германия?

Чета я, да. :D Всеки път изменям рецептата и последния вариант - с банани, овес и орехи ми е любимия. С горските плодове нещо не ми се получи особено, малко глетав остана. Дано на теб ти е харесал. :)

Бях в Хановър. :) За пръв път бях там, досега от Дортмунд съм продължавала все към Бохум. Да не съм била случайно в твоя район? ;D
И така, да си разкажа за целта на пътуването. ^_^ Това, което видях от града, много ми хареса, но то не беше много за съжаление. Просто бяхме отишли с главната цел: концерта на Beyond the Black, Epica и Powerwolf и то - първи ред на него, останалите неща бяха на заден план. Кметството е много красиво, но успяхме да се снимаме само от едната му страна. По-хубавата, с езерцето, се ремонтираше. :/ Тъкмо имаме повод пак да отидем. :) След 3-4 километра разходки стигнахме пред клуба и там изкарахме от обяд до 18:30 ч. Яко студ. :D Хубавото беше, че имаше дюнерджийница срещу клуба, та студа се понесе с една идея по-леко, като имаш откъде да си вземеш вкусна храна и кафее (беше неделя и почти никой магазин не работеше). В 17:30 ч. разбрахме, че въпреки 6-тте часа чакане пред залата, има 9 вип-аджии, които ще влязат час преди нас. Доста разочароващо ни дойде новината, но за щастие, пак се добрахме до средата на първи ред. :D Концертът беше размазваащ. Бях там най-вече за Powerwolf, но и другите две групи много ме зарадваха. Особено Епика имат много силно сценично присъствие и ми хареса да ги слушам на живо, но все пак не са моята банда и едва ли често бих си ги пускала у нас. BTB редовно си ги слушам, но за пръв път на живо. ^_^ След концерта - влак до Дортмунд в 03:40 ч. и полет обратно за София малко след 08:30 ч. Излишно е да казвам, че сънят беше мираж, от 04:45 ч. в събота до 14:30 ч. се дремна за кратко във влака, на летишето и в самолета. Не съм подозирала, че мога да спя седнала, с клюмнала глава. :D Но вече знам, че мога. :D След като приспах малката на обяд, легнахме и ние, докато тя спи, общо два часа. Сега мисля да си направя едно силно кафе и да се мотивирам за една йога, най-вероятно ще наваксам само вчерашната пратика, не и днешната, но ще видим. Може кафето да се окаже наистина силно. :D
По-късно или утре може да кача една-две снимки. :)

Мнението беше редактирано от Диляна на 31.01.17 08:17.

30.01.17
18:07

И моят с горски плодове нещо не стана много добър на консистенция. Мокър и чуплив. Оригиналът ми се получи по-добре. Твоята комбинация с орехи и овес също звучи много вкусно и може да я пробвам :)
В Дортмунд и района не съм била. Далече ми е :)

30.01.17
20:00

30.01.2017 г.

Ден 26:
29 минути йога
Day 26 Beginner Yoga Challenge - Reverse Plank

Бях на косъм да пропусна практиката, но после ми дойде вдъхновението. :) Мускулната треска на врата от снощи е стабилна!

Ето и снимките:

Мнението беше редактирано от Диляна на 30.01.17 20:01.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1