Аз не бих избягвала въглехидратите. Глюкозата е важна за поддържане нивата на серотонин и мелатонин. Без глюкоза, кортизола трудно се контролира.
Относно ВЦ-то - 3 пъти седмично е силно притеснително явление. Както горе ти предложиха, ползвай пробиотици, яж сурови зеленчуци; аз бих добавила - трифала, алое, хлорела, индийски живовляк...солената вода вече май съм я писала по-рано.
01.02.17
21:14
Не знам защо си го правиш толкова трудно- най-простата сметка , която покрива общоприетите изисквания за “здравословно” и пълноценно според мен е равномерно балансираната диета.
Аз лично се стремя към това:
няколко порции зеленчуци -зеле, моркови, тиквички, карфиоли, репи, цвекло и пр. - сурови, но целулозните по добре на пара / или печени- 300-400 гр.
плодове - 1-2 бр.,
порция пълнозърнеста или бобова храна- някакъв ориз, елда, овес, ечемик, жито и пр.(или боб, леща) 50-60 гр. сурово
порция пълнозърнест хляб- ок. 50 гр.
месо/риба 200-300 гр. сурово тегло
мазнина 20-30 мл.
за дояждане- сирене/кашкавал 50-100 гр. или кисело мляко кофичка/ извара 200 гр. или 2-3 цели яйца или шепа ядки 20-30 гр.
евентуално някакво сладко , ако ти се яде - 2-3 квадратчета шоколад , 1 бонбон (15-20 гр.) или нещо подобно
========
Смятам, че на пазара има толкова много пресни храни- зеленчуци, плодове, картофи, коренолоди, зърнени, бобови храни, месо, риба, кашкавали, сирене и пр. ...само ориз има 15 вида с различен вкус.
Защо не си сготвиш някаква яхнийка с всякакъв зарзават и месо, примерно (ако обичаш де). Това ми е любимо, но съм вързана в ръцете :) Ето сармите са добра храна- стига зелето да е безсолно и естествено ферментирало и да са с истинско месо, а не с ориз. Самото зеле от буркан за мен е напълно безполезна храна- ако е направено с много сол и после срерилизирано, представлява само целулоза, с хранителната стойност на лист хартия.
Какво те влече да ядеш извара и протеин всеки ден, не знам. Освен, че има доста сол в изварата, има и излишно много лактоза, задържа вода и запича (както каза Марги). Аз съм голям радетел за намаляване минимум солта в храната.
Кобре, ти се храниш много умерено и балансирано, според мен, плюс това на БПН ще ѝ е сравнително лесно да следва точно твоя начин на хранене. БПН, можеш да прочетеш последните страници от дневника на Кобрата и мисля, че ще придобиеш по-добра представа.
А Margi е абсолютен спец по хранителните добавки и можеш да ѝ се довериш.
Аз бих предложила следното като основа:
На всяко хранене да имаш въглехидрат, мазнина и протеин + зеленчук/или плод сутрин/
Има едно правило в книгите за здравословно хранене:
протеин - колкото дланта ти без пръстите,
въглехидрат - колкото юмрука ти
мазнина - колкото палеца
салати - колкото искаш/можеш
Това е само някакъв ориентир. Оттам нататък всеки си донагласява нещата.
Ако месото е мазно, аз пропускам овкусяването на зеленчуците например. Ама аз ям доста месо.
Мнението беше редактирано от Елена на 02.02.17 08:19.
Благодаря на всички за коментарите! Оценявам, макар невинаги да приемам на 100%.
Онова болящото, на ребрата,е възпален нерв. Коляното ми е прецакано. Усещам си капачката засукана навън, боде ми вътре в ставата и пулсира. Тази седмица тренировки повече няма да има докато не спре дискомфорта.
Бих могла да правя горна част, но не съм убедена, че имам желание.
Та така.... Някои хора днес дадоха начална засилка на душевният ми мензис и се напънах, че го прогоних. Чух се и с колегите си, което ме поосвежи малко също и реших да се справя с нещата, които ме тормозят по най-женския начин - да ида да харча пари! :D
Лошото , че имам твърде много отговорности и на този етап не мога да си позволя като другите фльорци - да ида за парцали. Моето харчене на пари става под формата на храна за месеца. Нат’варих една пълна количка, че си и дотичвах до касата да си довзема/довърна разни неща.... ‘Ма то верно трябвало още кога кога да ида в тоя Лидл, а аз само в тъпия Куфланд кибича, да са еба!
Та така, една количка зеленаж. Рибка малко (въй, уцелих едни пушени шпроти, безсолнички, трябва да ида да взема още!), няк’ви оризовки (т’ва хич не ми допада, ама мисля да го ползвам вместо хляб). Мляко за целия китайски народ, боклуци с много захар за малкото - такъв е етикета. И се гордея със себе си, защото имаше около 18 вида ябълки, но аз си изсърбах всичките провиснали лиги и напуснах магазина без нито една! Малко ме е страх, че пак се нахвърлих на една зеления, дано брюкселското зеле ме дочака два дни в хладилника, че пръв на дневен ред е спанакът. 2461354165415241566541634165 кила замразен зеленчук. То фибри да ти види окото! Тъпо ми стана, че не намерих котидж.
В крайна сметка си поръчах 2.5кг протеин, хондроитин сулфат; мутли- и женски витамини. (споко ве, разделно ще ги пия, не искам да стана жълта кат’ хаповете :D )
Нямаше ник’во готино кафе. Напоследък трудно си намирам хубаво кафе. Миналия месец в Асеновград ми правиха една смес... ямииии! Ама ме е страх да купя 1.5кг (за месеца), че ще изветрее.
И месцето тоя месец ще е кът, накрая ще е пак повече извара, ама другия месец като ми ‘артисат парите от добавките - повече.
Толкова за приключенията ми с пазаруването.
Коленцата още пулсират, ама по-лекинко вече. Следобед за малко да ида на фитнес, ама се спрях. Искам да съм си на 100% в нормалното състояние и тогава да се т’варя. При всички случаи крака няма да има тази седмица повече. Кардиото ще е на седналото колело, ‘дето не т’вари толкова колената (или поне така казва момчето от фитнеса). Бих правила онова тъпото, дето е като колело за ръцете, но подозирам, че след половин час няма да мога да се закарам до вкъщи. :D
Надявам се утре да съм на линия вече, че ми се образуват угризения много долни и ми става криво като видя мфп к’во показва. Не, не е много, ама толкова ям и когато тренирам...
Без стрес!
Вчера един човек ми каза най-милото нещо, което някой ми беше казвал от много време насам ( и най-странното беше, че няма никаква полза от мен, не е било користно, мисля), но от толкова шит не можех да се зарадвам:
Споко, приемам те такава, каквато си, а не каквато ми се иска да бъдеш.
Та така, логореята ме хвана нещо... Следобеда ми се усмихна просто, чувствам се леко еуфорично, почти като влюбена. Само като си видях наличността по сметката и малко ми замръзна усмивката, ама... шанс.
07:15 50гр овес; 100гр кисело мляко; протеин
14:00 сладолед (240гр извара+15гр авокадо) - вчерашният ми обяд остана за днес и понеже имам навика да ям докато шофирам (това ми е свободното време обикновено), някакви хора ме гледаха странно как бримча с метална лъжица от кофичка от Линко на светофара :D :D :D
17:30 150гр пушени шпроти (смятала съм ги като пушена скумрия, ама интернетът е бос по моя въпрос); 40гр няк’во кашкавалесто сирене
19:30 250гр спанак, суров +140 гр печени чушки+100гр пилешко филе+50гр авокадо+1с.л. зехтин
и т’ва изглеждаше еба си рехавата зеления, а щях да родя докато го пеборя
Сега наливам яко чай, че си забравих водата сутринта и цял ден само кафенца на сухо
Едит: забравих тотала
1529ккал; В 85г; М70гр; П142гр
Аре, стискайте палци, че утре ще ми е голЕм ден, па’ да мога и на фитнес да ида като приключа със служебните задължения.
Мнението беше редактирано от БПН на 02.02.17 20:32.
02.02.17
21:17
казано от БПН на 02.02.17, 20:28:
И месцето тоя месец ще е кът, накрая ще е пак повече извара, ама другия месец като ми ‘артисат парите от добавките - повече.
Толкова за приключенията ми с пазаруването.
Тука не мога да се сдържа да кажа , че ти много грешно разсъждението. Да пестиш от истинска храна за добавки...Или да заместваш месото с извара.
===========
Шпротите от Лидл а мен са ми бая солени - май бяха 2-3 гр. сол на 100, ако ги ям вечер, гарантирано ще подпухна, че и горчиви и смрадливи и голяма играчка да им изчистя гръбнаците :) Стоплени/ запечени по-биват, пробвай :)
На мен ми бях айляк рибоците. Даже им се изкефих, а аз риба по принцип избягвам да ям поради други причини.
Въпрос на удобство и ориентиране на ежедневието, бих казала за другото. Един месец имаш едни разходи, а на другия - други. (пък и реално в момента сметките за ток ме убиват, а не парите за добавките)
Колкото по-малко ям, толкова по-малко ми се яде. Не дай Боже да остана вкъщи!
А, и забравих. Къде на опаковката е разположена хранителната стойност? ‘Начи ня’а ти кажа как я въртях тая тарелка, ама никъде го няма т’ва.
Мнението беше редактирано от БПН на 02.02.17 21:28.
Една история в картинки ще ви покажа.
Първите три са от 2010. Следват 2013. 2014, 2016
Яд ме е, че нямам по-тясна хронология, за себе си, ама дебелите не обичат да се снимат и не пазят снимки.
Довечера ще си кача и днескашни снимки.
Човек трябва да оценява прогреса си, пък и искам да се чиър-на малко, че ми е скофтено по други причини.
Много си постигнала.
Ако сега изглеждаш така, както през лятото на 2016-та (в единствения ти клип, който успях да отворя, си снимана отдалече и поне аз не мога да преценя), нямаш никаква нужда от отслабване. По-скоро имаш нужда от малко “стягане”.
Поздравления! :)
Мнението беше редактирано от Елена на 03.02.17 18:00.
Ходих на ортопед. Наранени ми били хрущялите. Забранено ми е да клякам дори със собствена тежест, да качвам стълби и да ходя под наклон. Пробвах онова колело, което уж не т’вари коленете, но после бях като с дървен крак. :D
Каза да пия добавки, освен хондроитина, да взема и глюкозамин. И по-нежни клекове, ако ще са с тежест.
Сега, какво да правя до другата седмица. Кардио, какво и как? Ще съм благодарна за всякакви съвети. Момчето от фитнеса каза, че тяга не бива да правя по никакъв повод в момента, варианти са аддуктор и абдуктор, ама пак по малко щяло да се товари и коляното и щяло да е най-добре да го изпочивам възстановителния период. ‘Ма той какво казва не е важно, ако има възможни варианти.
07:30 50 гр лимец, 200гр кисело мляко, протеин; прясно мляко с кафето, две оризовки с авокадо
тренировка
10 мин колело - уж на по-лека степен, ама не беше хава
набирания -25кг 7;5;3;3;4;4;3
раменна преса 12;10;8;8х8кг
придърпване на скрипец към гърди, широк хват 2х6х45; 2х8х40
лег 10х20; 2х10х25; 8х30
гребане с една ръка 4х8х14/ръка
сс
сгъване с дъмбели, бицепс 15;12;10х8
скъл кръшър 15;12;10х8
хиперекстензии 12;3х10х5кг; надявах се, че ще влезе и в глутеуса малко, но не стана к’вото очаквах
римско столче 3х20х10кг
навеждане встрани 3х20х20кг
повдигане на краката от вис 3х15; 10
извивания встрани 3х15
вариация на повдигане на краката от вис 4х10
коремни лакът - коляно 4х10/посока
протеин; две оризовки (мно’о се зарибих)
салата 250гр спанак; пакет извара; натрошено пилешко филе; зехтин и балсамико ( и пак щях да раждам докато го изям)
чаша бяло вино, планирам чай за после
тря’а да ям още, обаче не ми се яде
спирам и л-карнитина докато не се върне кардиото
1477ккал в139, м39, п142
Мнението беше редактирано от БПН на 03.02.17 22:24.
хиперекстензии 12;3х10х5кг; надявах се, че ще влезе и в глутеуса малко, но не стана к’вото очаквах
Ако искаш да “влезе” повече в глутеуса пробвай с пръститр на краката леко навън.
За първи път май постваш снимки (или поне аз не съм виждала) и бих казала, че както го описваше си те представях с доста повече нужда за сваляне. Ти стоиш дори доста добре и определено имаш нужда просто от релеф ;)
Най-добре е, като влезе в глутеуса!
Извинявам се за спама, някой трябваше да го напише - изтрийте го :D
Споко, едно време така се забавлявахме във ВУЗ-а. Дребните радости... да се гавриш на латински. :D
03.02.17
20:25
Прогресът ти е великолепен! Постигнала си наистина много! Сега вървиш в посока към усъвършенстване на формите. Имаш нужда да се научиш да познаваш и контролираш тялото си, нуждите му и да престанеш да се мислиш за дебелана, защото вече не си. Сега си здрава мацка, която кляка с 50-60 кг !
Аз нещо не схващам връзката между тягата и коленете?
Кардио HIIT или пък http://www.bb-team.org/workout/4779_kardio-trenirovka-s-estestveni-dvizheniya-v-zalata
Снощи мамам забърка една лютеничка... И с тия оризовки... Тряа да взема да изляза, че ще я обърквам иначе.
09:00 50гр лимец; протеин; прясно мляко; три оризовки с лютеница
12:30 200гр кисело мляко с протеин (нямах яйца, а не ми се ядеше извара)
17:50 50гр авокадо
18:30 задушено брюкселско зеле (не мо’а са запра с него, ама тря’а, успокоявам се, че остана и за утре); 140гр пилешко варено; 3 яйца, 2 с.л. зехтин
и с’а трябва да има още протеин, а на мен ми се яде от зелето...
1477ккал; В 116гр; М 55; П 125гр
разходка (от Каса де Куба до центъра и обратно бива да има 1.5км, примерно, нямам ник’ва ориентация аз)
утре смятам да правя нещо в домашни условия
Поуките от седмицата:
не е задължително да ям на 3 часа за да има резултат
ежедневни тренировки=/=по-добър резултат, даже напротив
Върти ми се една идея, да направя тренировките 4 в седмицата (+/- някое кардио, ако ми е изфъщяла много лимонадата след работа) и да си заживея живота малко по-спокойничко.
Въпроси: Омега 3-то, включва ли се в сметките за деня?
И пак повдигам въпроса за излишната кожа. Има ли нещо, което да бъде направено за нея. На места имам чувството, че никога няма да махна целулита само заради този излишък. Очевидните причинители на целулита, смятам, съм отстранила.
Мнението беше редактирано от БПН на 04.02.17 19:00.
Зависи колко Омега3 пиеш. Ако е стотина калории си струва да го включиш, ако е 2-3 грама, не си играй чай толкова :)
Въпроса с излишната кожа и мен ме вълнува, но беглите проучвания, които съм правил в гуглето не дават обнадеждаващ резултат. Иска се време и да не се излага на слънце. Колкото по- млад е човека, толкова по- бързо ще се прибере.
И зависи до кой край на Центъра си била, тя самата Главна е сигурно 1КМ във всяка посока.
Мнението беше редактирано от Димо на 04.02.17 20:23.
Това чакам. Едно приятелче каза, че при тия % EPA и DHA продуктът бил напълно безполезен. Не, че няма да си го изтътразя, ама ако няма особен смисъл от него, да си направя плануваното прочистване.
Очаквам определени обстоятелства и ще спра за известен период добавките.
04.02.17
21:26
Ако ядеш ядки, масла и риба всеки ден, може да вземаш 2-3 гр.грама. Ако не, премисли дозата, може би поне 5-6 грама.
Какви са тези обстоятелства?Някакво изследване, операция, бременност? Те допълват храненето, което е небалансирано и с недостик, не са нещо, което трябва да се спира, почва и пр. Имай предвид че протеинът не е добавка, а храна. Витамините е условно, последната година не вземам почти, нуждата от допълнителни количества антиоксиданти май вече е доста спорна според изследванията.
Ако пиеш омега 3 по 300 мг, както пише на етикета, не е безполезно, но не е и достатъчно...особено ако идва от рибено масло, а не от крил. Дозата, която се счита за работеща е 1200 мг, ако източника е крилово масло, и към 5-8 гр ако е рибено. Аз лично не виждам смисъл да се пие рибено масло при положение, че има крил. :)
казано от Margi на 04.02.17, 22:26:
Ако пиеш омега 3 по 300 мг, както пише на етикета, не е безполезно, но не е и достатъчно...особено ако идва от рибено масло, а не от крил. Дозата, която се счита за работеща е 1200 мг, ако източника е крилово масло, и към 5-8 гр ако е рибено. Аз лично не виждам смисъл да се пие рибено масло при положение, че има крил. :)
Разликата в цената на криловото и рибеното масло е към осем пъти на грам, а разликата в нужната дозировка - по-малка. Рибеното все още излиза по-изгодно. :)
05.02.17
09:11
Благодаря за включванията!
Искам да дам почивка на черния дроб. Напоследък приемам много неща, които колкото и да са натурални, се вземат в хап/капсула. Отделно и тривиалните антипиретици покрай настинката, понякога и малко алкохолец и... воала! Разбира се, че мога да изкарам курс с хепатопротектор, даже част от по-масовите са на билкова основа. Ама като може да е по-простичко, защо да не е. Нямам планове да бременея скоро, надявам се по-скоро да си взема кратка почивка. Какъв по-добър момент да загърбя за няколко дни режимите и сметките и да се погрижа малко за душата. (толко’ съм се напрегнала от последната седмица, че вече 4-та нощ подред спя неспокойно, сънувайки как шефовете ми се карат)
Мерих се сутринта. Има положителна разлика най-осезаема в талията, което ме навежда на мисълта, че се дължи повече на изхвърлена вода и по-редовното (като за мен) мътене. Което не е лошо де. Не искам и не смятам да се тегля скоро - това ми създава само напрежение.
Тъпата болка от коляното се разнася нагоре по бедрото и надолу към прасеца, на пулсации и започвам да се притеснявам да не би да е нещо друго. Самите крака си ги усещам тежки и уморени, особено ако им дам малко газ (снощи клекнах 5-6 пъти с бебето на врата). Сега се чудя дали да кракомахам за да не се товаря или да си пазя силиците за утре, да ида в залата и да прескоча клека (само тяга, ако не ми създава дискомфорт, макар че изпъването в задната част пак ме тормози).
Боби, криловото масло не е скъпо, просто не е евтино. Както и по-голямата част от рибените масла не са изгодни, а евтини. Пробвай да си вземеш масло от дроб на треска и виж дали е изгодно. Маслото от сьомга от развъдник, хранена с царевица...ами, не, мерси. :)
Качествените неща не са евтини.
Мнението беше редактирано от Margi на 05.02.17 10:41.
казано от Margi на 05.02.17, 10:39:
Боби, криловото масло не е скъпо, просто не е евтино. Както и по-голямата част от рибените масла не са изгодни, а евтини. Пробвай да си вземеш масло от дроб на треска и виж дали е изгодно. Маслото от сьомга от развъдник, хранена с царевица...ами, не, мерси. :)
Качествените неща не са евтини.
Цената се определя от съотношението между търсене и предлагане, а не от стойността, качеството или имиджа на продукта. Затова и тя не може да е критерий, особено когато сравняваш продукт от промишлено отглеждано животно с такъв от дивоуловено.
Това, че рибата е хранена с царевица, не означава непременно, че способността й да синтезира Омега 3 мастни киселини е нарушена по някакъв начин. Отделно от това масово продаваното рибено маслко е двойно рафинирано, а този процес не оставя място за почти нищо друго, освен... рибено масло.
От години взимам 10 гр рибено масло дневно и докато разликата в цената е такава, не виждам причина да сменям с крилово. Освен това с оглед на състоянието на океана не виждам изгледи цената на последното да спадне, а по-скоро обратното.
Не ме разбира погрешно - не споря за разликата в качеството. Тя явно е в полза на криловото масло. Коментирам само икономическата страна на въпроса. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.02.17 12:37.
09:30 35гр оризовки, 50гр лютеница, 2 яйца, кафе с прясно мляко
12:30 консерва херинга в доматен сос (пак като скумрия засечено, пак не открих хранителна стойност на консервата)
14:40 протеин с 2с.л. кисело мляко
19:00 120гр от пушените шпроти; 300гр брюкселско зеле
20:00 извара с протеин
движение - един по-енергичен чакрък на гребната (същинско предизвикателство за равновесието беше)
и една малка разходка с бебето сутринта
1536ккал; В99гр; М64гр; П 139гр
05.02.17
20:18
казано от БПН на 05.02.17, 09:59:
Има положителна разлика най-осезаема в талията, което ме навежда на мисълта, че се дължи повече на изхвърлена вода и по-редовното (като за мен) мътене. .
Прощавай, мацка, но не мога да се сдържа :)
Ще го махна, ако не ти е забавно
Днеска съм безсмъртна. На три часа сън, с цял ден нерва и бегание по стълбите на една много висока сграда.
И днеска е ден за тяга. И ситния бримчи нещо подобно. Кляка, вдига, изправя се и пуска на земята. И така из цялата къща. И реве, ако му вземеш гирите. Як ли е, а? С пълен памперс е 10 кила, а гирите са по 2кг всяка. Страшен!!! :D :D :D
07:00 50гр лимец, протеин, кисело мляко, кафе с прясно мляко
14:00 140гр извара, 15гр авокадо
15:30 тренировка
10 мин пътека
клек 10х20; 10х30; 10х40; 4х8х50 (можеше и още, ама взе да ми изтръпва крака и се спрЕх)
сумо тяга 10х50; 4х8х60; 2х6х65
трап бар тяга (много ми ‘ареса, ама май няма да остане в дългосрочен план, защото нямат подходящ размер щипки и не мо’а са обезопася)
4х8х40+( не знам колко тежи железОто)
онова, ревматичното на гърба, ми даде зор. убеждавам се, че е от фурункула, който ми никне на гърба
плие 12; 3х10 х30кг
хип тръст 8; 3х10 х 30 (това ще стане любимо, само да го зауча по-добре, след едната серия, хамбара щеше да ми гръмне от болка и аз, понеже имам малко мазо- в мен и... me likeyyy!! )
напади, статични, 4х10/крак с 2х10
повдигане на крака от стенд 2х15; 12
молитва 15х20; 2х10х25
планк 4х30сек
протеин; остатъка от обяда (100-тина гр извара); 20-тина грама протеинов шоколад
18:00 350гр брюкселско зеле
20:00 200гр шпроти; 2 оризовки
с’а къркам винце, да мога да спя поне тази вечер, че одеве пак се ококорих
доядох бара
1695ккал; В124; М61гр; П162гр
не тря’а да се свиквам с толко’ малко, ‘щото ще страдам, ама к’во да ям.... Освен да ома’ам още един ред от шоколадчето ли....
Мнението беше редактирано от БПН на 06.02.17 21:43.
06.02.17
21:27
Специално днес в Лидл търсих хранителната стойност на цацата и нямаше на етикета... А, ше се глобяваме усещам! ...
Примерно:
https://bg.plantip.com/catalog/show/PPG-53460
Е с’а ми прати сметката по дяволите.... :D :D :D
Ама за утре ще е по-лесно, благодаря.
След вчера разбрах едно, трябва ми промяна. Или да се прави гръб в деня за крака или крака в деня за гръб. Може би само на масетерите нямам мускулна треска. Сутринта усетих, че ми опъва трецепса и задното рамо, ама го игнорирах. Странно ми едно на кръста, ама не е точно като за претоварване усещането, ами едно странно. Пипнах си врата, да се разтрия и ми дойде да се просълзя. Лошото е, че утре ще е по-зле.
А краката.... краката... няма влакно, което да не боли.
И сутринта, ‘щото трябваше да съм фльорца днес, си сложих токчета, да ме боли гъза още повече.
07:00 50гр лимец, протеин, 300гр кисело мляко, кафе с прясно мляко
12:00 240гр извара, 20 гр авокадо
16:45 тренировка - уморено ми беше, в кг се вижда
10 мин пътека
набирания, широк надхват -15кг 1и1/2 :D -20кг 3х3; -23кг 2х3
придърпване на скрипец отпред, тесен хват 2х6х45; 8х40; 6х40
гребане с щанга 10х20; 2х10х30; 8х35
раменна преса, щанга 15х10; 12х13; 10х15; 8х15 (мнооооого тегаво, накрая щях да го изтървам на главата си т’ва чудо)
фейспул 3х10х20кг 8х20
лежанка 10х20; 2х10х23; 6х30 (добре, че едно момче ме пази. Много надъхваше: “давай, давай, бутни малко, можеш сама, хайде” и аз зат’ва докарах 6ца)
събиране на пек дек 12х25; 8х30 някакви по 3-4бр в търсене на кг, с които да мога да събера, ама повече от 4 просто не можех
сс
чукчета 12;10;8 х 2х8
разгъване на скрипец, въженце 12;10;8 не мога да кажа кг, защото правих на два различни скрипеца
пътека 4,5км/ч 20 мин - 15%; 10 мин - 12%, 5 мин постепенно сваляне на наклона
18:00 протеин, три оризовки
20:00 500гр варено цвекло; 2 с.л. зехтин; 200гр шпроти; кофичка котидж
тотал 1635ккал; В146гр (твърде много!!!); М 48гр; П 152гр
Опитвам се да се захраня малко след последните дни, които знам, че са изключение и трябва да ям повече. Някакви насоки?
Мнението беше редактирано от БПН на 07.02.17 21:02.
07:00 50гр лимец; кофичка кисело мляко, протеин, кафе с прясно мляко
11:50 240гр извара, 15гр авокадо (напоследък огладнявам по-рано, ама то не зависи от мен кога ще е обяда, така че това може и да се промени)
15:30 кардио - много ме хапе кучето тия дни
20 мин степер - трябваше да са 30, ама започнаха едни гнусни бодежи в коляното и си викам “сопри са, и утре е ден”
мъчих се да правя кофи на асансьора - трагедия! всичко боли - гръб, ръце, гърди, всичко
30 мин пътека 4.5км/ч - 15 мин - 15%; 10 мин - 12%, после нещо взех да виждам черни и цветни точки и взех да успокоявам пулса до 30 мин
протеин
19:00 300гр моркови; 2 с.л. зехтин; 2 лимона; 3 яйца, 40гр сирене, 10гр масло
тотал 1591 В115гр; М62гр; П 134гр
Мисля, че съм по-малко гладна в дните, в които ям по-малко въглехидрати. Това значи, че трябва да си намаля още малко млякото (киселото ще е, прясното отказвам да махна засега).
Утре, по план, трябва да правя горна част, ама не виждам как може да се случи това на този етап, така че може и да е почивен. Краката ми са потресаващо сковани и оловни. С 8 см дебел, стабилен ток, вървя кат’ новородено теле. Така че утре си обувам гуменяка и тръгвам безсмъртна по пътищата на страната. :D
Много ми е напрегнато напоследък. Не намирам и адекватен начин да разпусна. Нещо конкретно липсва, но още не съм решила как да си го набавя. В краен случай, в петък “ще се направя на принцеса”. Засега само с подръчни материали.
06:15 50гр лимец, протеин, 20гр оризовки; кафе с мляко
14:00 140гр пилешко филе, 15гр авокадо
16:00 консерва скумрия салата; извара с протеин
18-19:00 (предстои) 300гр моркови, един лимон, с.л. зехтин, три яйца
много чай (и може би чаша вино)
излъгах с първия тотал, ‘щото после докато тъпках малкия, се надъних и аз с една ябълка и една круша
очаквам да родя след малко
в крайна сметка
1845ккал; В179; М54; П163
ще го преживея, две седмици не съм чийтвала
Боля ме коляното през нощта и сутринта като станах. И ръцете и гърбягата ми са схванати още, реших да почивам. Абе можеше да правя само горна част, без встъпваща загрявка и без кардио накрая, ама не ми е хорошо така.
Пък и днеска на работа бая кардио изкарах и то все по стълби, даже и крос успях да вържа под дъжда.
Трябва да свикна, че няма да умра, ако не ме боли всичко и не подскачам всеки ден.
След днес, мисля, че има някакъв морал там някъде в мен. Трябва някой да ме похвали. Ако няма позитивен стимул, не виждам защо да правя “каквото трябва”.
Дано не се разколебая за взетото решение де. :D
Очаквам известие утре, надявам се да е позитивно, защото при всички случаи ще промени много неща.
Мнението беше редактирано от БПН на 09.02.17 19:55.
06:30 50гр лимец, 300гр кисело мляко, протеин, мляко с кафе
13:20 115 гр телешко, 15гр авокадо
15:00 тренировка
10 мин пътека
бг клек СТ 4х10 (бе не знам дали го правя както трябва, ‘щото гледам само предното коляно, пък задния крак го качвам бая нависоко.... и балансът е много труден)
страничен напад 4х10х2х10кг
статичен напад (лоста на “врата”) 2х10х20кг 2х10х25 10х30
румънска тяга 10х30; 10х40; 10х45; 4х8х50; 6х60; 8х60(смесен хват); 6х60 (много ми тежеше на ръцете днес и всичката тежест я усещах само в гърба, под лопадките, в краката усетих само в серията със смесения хват)
трап бар тяга 10х20; 10х30; 2х8х40; 8х45; 10х40 (на т’ва тежестите са само дисковете, другото не знам колко тежи; пак така, малко повече се усети в краката)
хип тръст 4х10х40 ( е т’ва ми изкърти газягата!)
аддуктор 4х5-6х20кг (пробвах без да сядам, беше много предизвикателно за равновесието)
пожарникарски кран 4х20
римско столче 3х20х10кг
извиване встрани 4х15х20
страничен планк 4х30сек/в посока
17:00 протеин
17:30 2с.л. извара
19:00 300гр моркови, лимон, извара и няк’ви яйца, тотала ще го допиша
1577ккал; В106; М57; П151
няк’во безнадеждно ми е. Не се стекоха нещата както ми се искаше. И вече нямам търпение да запълня някои липси.
Сега съм марш на вечеря и отивам да кръкна и да вземам лоши решения.
Мнението беше редактирано от БПН на 10.02.17 18:33.
За Бг клека един съвет. Ако искаш да си по-стабилна можеш да се събуеш боса. И аз го правя на доста висока пейка, но важното е да не минава коляното пред пръстите и да не се навежда торса напред. Принципно колкото по-дълбоко, толкова по-добре. Това май си е всеобщо правило в живота :D
П.П. За Аддуктора, не знам тежестите дали са ти в гръб или напред, но можеш да се хванеш за тяхната “рамка”. Ако са зад теб просто ще трябва да се обърнеш наобратно.
Мнението беше редактирано от Sanya на 10.02.17 19:17.
На аддуктора тежестите са зад мен, хващам се за “възглавничките”, които ми хващат коленете. Предизвикателството беше двата крака да правят симетрично движение, явно ми е било леко, щом ги разминавах. Левия отиваше по-встрани от десния. Ще свикна с времето сигурно.
Тва под лопатката ме схвана нещо, отиде ми гимнастиката! :D
Ох, снощи как се напринцесих.... Направо съм супер щастлива, че днеска няма последици. За пореден път се убеждавам, че съдбата си знае работата. Остава ми да се надявам, че има план и за по-натам.
С днешната закуска, ако храната успее да се задържи в обема от последните дни, ще трябва да се цункам, че съм мастър.
Чудя се дали да ида на пилатес за болящия гръб или да се натегна в нас. После би трябвало да ида да тренирам с другарче. Успокоявам се, че като съм с момче, ще ми е по-лесно да ми измисли нещо за горна част.
А сутринта, освен че пак ме боли гърба, ребрата и ръцете, и всичко общо-взето, се ядосвам от сутринта.
Изключително много се дразня като обясня на някого, че дадено нещо няма как да се случи, да започне да ми играе с разни жалостиви обяснения и да ме плаши с кармата. Толкова е жалко и НЕмъжко като отношение, че не мога да го осмисля как е възможно.
Толкова ли е трудно да ме манипулират дотам, докъдето искат да стигна? Обидно е като се опитват да ми събудят вътрешното чувство за вина...
Затова харесвам по-възрастните. Или имат достатъчно опит да ме манипулират качествено, или имат принципно отношение в дадени ситуации, което мен ме устройва. Идеята е, че нещата се случват/не се случват и няма драма.
Сигурно понякога и аз прекалявам, ама не е редно да заблуждавам, при положение, че наистина ми е безразлично....
Намрънках се. Сега да си допия кафето, да свежна малко.
11.02.17
10:50
Един куп излишни упражнения правиш. После се чудиш защо те боли тук и там...
08:30 50гр оризовки; 300гр извара; 300гр кисело мляко; 85гр авокадо; кафе с мляко
14:00 тренировка
10 мин колело
набирания, тесен подхват 4х-15; 3,3,3, 2 -20
придърпване на скрипец към гърди, широк хват 2х6х45; 2х8х40
хоризонтален скрипец, тесен хват 4х10х25
раменни преси 12;10;9;8 х2х8
кормило 5кг диск 4х30 сек
пек дек 12; 2х10; 8 х 25
полулег 2х12; 2х10 х20
сс
сгъване с щанга 15;12;10х15
разтваряне на скрипец 15;12;10 х25
30 мин кул’ло
протеин;5гр халва (мнооого ми се ядеше!)
19:30 карфиол; лимон; 200гр извара; 130гр телешко
тотал 1659ккал; В102гр; М69гр; П153гр
Сама си тренирах. Тоооооооолкова ми стана махмурлийско кат’ започна да се качва пулса, че на няколко пъти мислих, че ще припадам. Установих и какъв ми е проблемът с тежетите. Не е толкова тежко тежкото, а заради болящите мазоли на ръцете (от понеделник), явно хватът ми е отслабен, а и през повечето време си ми пулсират и извън залата. Ама неудобно ми е с ръкавици... ще мине.
Удрям 2-3 врящи чая и умиргвам.