28.02.17
10:58
Не, просто ми беше интересно защо смяташ, че при теб нещата не могат да се получат лесно. Виках си ако има грешка, да я посоча, но то генералната концепция при теб е друга.
Ти си знаеш най-добре, но повече не казвай, че не ти се получават лесно нещата, защото ти умишлено си ги направил трудни :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.02.17 11:01.
Е, според теб липсата на протокол за силовите ми тренировки ли ми саботира кътването? На фона на калорийния дефицит, който спазвам?
Според мен не ми се получават лесно, защото с калорийния дефицит, който правя би трябвало да свалям много повече килограми, а кантара не мърда. Визуално имам движение, но на кантар не. Какво означава това - вода ли задържам, мускул ли качвам - не знам.
Мнението беше редактирано от Димо на 28.02.17 11:01.
28.02.17
11:02
Абсолютно.
И то не толкова на фона на дефицита, а по-скоро на фона на прилива на кортизола, който успяваш да си докараш.
Хмм, тва е тема на по- дълъг разговор, трябва да мина през залата ти да се запознаем, така да си чатим в работно време не е оптимално.
Мнението беше редактирано от Димо на 28.02.17 11:06.
казано от Димо на 28.02.17, 11:05:
Хмм, тва е тема на по- дълъг разговор, трябва да мина през залата ти да се запознаем, така да си чатим в работно време не е оптимално.
недей се скатавай , Душко- бачкай! :) Малц приготви :)
Мнението беше редактирано от Албаст на 28.02.17 11:13.
28.02.17
11:18
Ами заповядай :) И както каза Пламен - малц приготви :D
Аз съм шеф - раздал съм задачите и покрай мен в напечения от слънчицето офис се чува само жуженето от усърдната работа на подчинените ми.
Иначе в живота си съм плащал да се запозная с някого само един- единствен път. С един Горчо, за чиито легендарни изцепки бях слушал толкова че не вярвах че може да има такъв човек. Дадох 5 лева на един общ приятел да ни запознае и не останах разочарован.
Е, аз идвам да се запознаем, малца ако се почувствам длъжен или благодарен. :)
28.02.17
11:22
Малцът е символично жертвоприношение, да ти мине по-леко натоварването :D
28.02.17
11:27
Като цяло във всяко алкохолно питие има и на всеки действа :)
27.02.2017 - понеделник
ХРАНА:
Храна за деня: 3,153 Ккал
Дефицит за деня: няма
Общо дефицит: 29312 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
- 300 лицеви
- 2 км бягане
Уникален и лесен гювеч в най- голямата тава си сготвих - 2 кила свински джолани, 2 кила патладжани, кило картофи, гъби, стар лук и моркови - всичко или цяло или надве- натри срязано, с малко сол и водичка на дъното и накрая чубрица отгоре. Уникална вкусотия (то се вижда и по липсата на дефицит де :D )
И новата порция пастърма окичих. Този път ще пробвам и с пилешко как става. Нещо, което не знаех е че “чимен” и сминдух са едно и също нещо. Няколко пъти вече се убих да търся чимен за подправка на пастърмата, а то било обикновен сминдух.
Пулсомера ми изкара доста повече калории разход от МФП за колоезденето, но го пиша по по- консервативната оценка.
Мнението беше редактирано от Димо на 28.02.17 12:23.
казано от Димо на 28.02.17, 11:19:
Аз съм шеф - раздал съм задачите и покрай мен в напечения от слънчицето офис се чува само жуженето от усърдната работа на подчинените ми.
.
Бравос ! Осъществил си българската мечта :) “Мениджър ” какво си? Свежест ?:)) Визитки имаш ли? Служебна Шкода или Пассат? :) И фон 6 плюс? Нещо ,което да те отличава от “плебса” ? Да кара околните да викат ” бах го , Димака е началник ! зима еди си колко пари ” ?
за женското внимание вече разбрахме ,че ” не ти липсва ” :))) дет се вика с жена ти може и суингъри да станете скоро ( много е модерно , в Плд има доста ;) )
Поне гледам си започнал граматически правилно да пишеш в тази “говорилня ” ...значи има ефект от критиката ...’Щото иначе с ” браво , супер си ,” още щеше да си бисквиДа :))
като си ” босс” недей се скъпи , ами зимаш малц за 100 тина лева и отиваш бат Сашо да ти спре тока , недей се скрънзи :)
Ш’ей цървул, не те знам какво те движи, но искам да спреш да ми натрапваш противното си присъствие.
Гледай си камионите и недей да ми обсъждаш правописа, ако беше внимавал щеше да знаеш защо пиша “бисквиди”, обясних го два пъти.
А сега изчезвай.
28.02.2017 - вторник
ХРАНА:
Храна за деня: 2,866 Ккал
Общо дефицит: 29312 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
- 300 лицеви
Дълъг и непродуктивен работен ден, а наоколо имаше сладкиши и шоколади, колежката с най- пищния бюст беше рожденичка :)
Поне гювеча свърши.
Мнението беше редактирано от Димо на 02.03.17 00:08.
01.03.2017 - сряда
ХРАНА:
Храна за деня: 2,373 Ккал
Дефицит за деня: 1,161
Общо дефицит: 30473 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
- 30 мин. фитнес
- 6 рунда чувал
- 300 лицеви
Пробвах 20 повторения през точно 10 секунди от пускането на лоста до хващането му обратно тяга на примерно 80% от предполагаемия ми макс, препотих се, но пулса си остана сравнително нисък - около 130 към края. В следващите двайсетина минути на мечка, набирания, клек, кофи и др. без да си давам много зор вдигнах към 150 пулс.
Мерих се и се теглих, не съм мръднал нито килограм, нито сантиметър, но в огледалото се изчиствам. К’во означава т’ва - ‘де да знам. К’от тако’а. Нали плочките и сератусите се показват по малко :)
Ще пробвам един мини-кът 3-4 дни на ниски калории.
Ехе, престраши се да снимаш и фейса най-накрая : ))
Мнението беше редактирано от Pleasure на 02.03.17 01:18.
казано от Димо на 02.03.17, 00:06:
Пробвах 20 повторения през точно 10 секунди от пускането на лоста до хващането му обратно тяга на примерно 80% от предполагаемия ми макс, препотих се, но пулса си остана сравнително нисък - около 130 към края. В следващите двайсетина минути на мечка, набирания, клек, кофи и др. без да си давам много зор вдигнах към 150 пулс.
сигурен ли си за тоя твоя макс къде е?
Мнението беше редактирано от БПН на 02.03.17 07:21.
02.03.17
09:40
Пробвах 20 повторения през точно 10 секунди от пускането на лоста до хващането му обратно тяга на примерно 80% от предполагаемия ми макс, препотих се, но пулса си остана сравнително нисък - около 130 към края. .
Е ти пък ако мислиш точно с тоя протокол да вдигнеш пулс, бая ще почакаш :)
казано от Pleasure на 02.03.17, 01:18:
Ехе, престраши се да снимаш и фейса най-накрая : ))
Хаха, харесвам чувството ти за хумор :) Приемам забележката. Да ти отговоря и аз така шеговито - не искам магнетичния ми фейс да оказва влияние върху впечатлението от снимката и мацките да кликат лайкове за него вместо за тялото, което всъщност е важното в случая.
казано от БПН на 02.03.17, 07:20:
сигурен ли си за тоя твоя макс къде е?
Не, не съм пробвал макс на тяга. Аз май на нищо макс не съм пробвал в последната година, нали страх лозе пази. Преди година някъде дръпнах 120 или 130 с фитили за двойки-тройки, но бях крив и не съм се престрашавал да пробвам повече. Според Сашо макса ми е 150, звучи ми що- годе логично.
казано от James Hinks на 02.03.17, 09:40:
Пробвах 20 повторения през точно 10 секунди от пускането на лоста до хващането му обратно тяга на примерно 80% от предполагаемия ми макс, препотих се, но пулса си остана сравнително нисък - около 130 към края. .
Някой ми даде такъв съвет на предишната страница. Ако правилно съм запомнил де :D
:) Сашо Кръстев е бил, а аз съм запомнил малко избирателно: “10 тежки двойки на тяга, през 10-20 секунди”
02.03.17
09:59
казано от Димо на 02.03.17, 09:41:
Според Сашо макса ми е 150, звучи ми що- годе логично.
Но ако си спомняш с уточненията - теоретично, при абсолютно подходящи условия и изпълнен “на херния” :) Според това, което съм чел в дневника ти де.
казано от Димо на 02.03.17, 09:42:
казано от James Hinks на 02.03.17, 09:40:
Някой ми даде такъв съвет на предишната страница. Ако правилно съм запомнил де :D
По ред причини това няма как да стане при теб.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.03.17 09:59.
Спомням си отлично, дори конкретния изказ и словоред. И разбира се отчитам че това е дистанционна диагностика.
Кое няма как да стане - правилното запомняне ли ? :D
Не че ще се юрна веднага да пробвам, но да си знам - макс на тяга с фитили или със смесен хват ли как се прави? Аз сега си дърпам с надхват колкото ми държат ръцете.
02.03.17
10:14
В дистанционната диагностика съм 50/50 :)
:D Не, вдигането на пулса с тягата.
казано от Димо на 02.03.17, 10:12:
Не че ще се юрна веднага да пробвам, но да си знам - макс на тяга с фитили или със смесен хват ли как се прави? Аз сега си дърпам с надхват колкото ми държат ръцете.
Както и без тези неща. Ако хвата те ограничава, те само ще го изолират от движението, което не е най-удачния избор(ако не си на състезание по трибой).
Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.03.17 10:16.
А, за всекидневно дърпане ясно че без помощни средства - от доста време точно така си ги правя, питах само за единично пробване за макс. Като си помисля, може би ако хвата ми го изпуска, не е много добра идея да го вдигам изобщо :) Гледам ги някои момчета как се омотават целите в ластични бинтове - колене, лакти, на ръцете фитили, само и само да дръпнат/станат по- голяма тежест. Освен ако не са професионални спортисти и спорта им да изисква такива рискове и жертви (в което се съмнявам - к’во прават в шир-потребата фитнес-зала да се бутат с бадките и кифлите вместо да си тренират в тренировъчните зали?), направо не мога да ги разбера какво ги движи. Тялото им подсказва че не му понася такова натоварване, но те не слушат.
02.03.17
10:29
Явно нещо аз не мога да разбера какво точно питаш. В какъв протокол се стига до макса ли?
Тия момчета може и да се готвят за нещо или пък да имат някакви болежки, а може и просто самите те да не знаят какво и как да правят...Вероятности много.
казано от James Hinks на 02.03.17, 10:29:
Явно нещо аз не мога да разбера какво точно питаш. В какъв протокол се стига до макса ли?
Не, не - не питам за протокол. Питам когато някой иска да си пробва колко му е макса на тяга - дали се опитва да си подсигури идеални условия - с фитили или смесен хват, или опита за макс трябва да е както обикновено се дърпа - надхват без фитили.
Скатал си се доста с този протокол. За да вдигнеш стабилно пулса ти трябват поне 2-3 минути натоварване на максималната възможна интензивност, но така че все пак да не стигнеш до отказ преждевременно. След като те лимитира хвата, тия 80 % вероятно са били 60 % от истинския ти макс, а това си е съвсем леко..
02.03.17
10:54
казано от Димо на 02.03.17, 10:35:
казано от James Hinks на 02.03.17, 10:29:
Не, не - не питам за протокол. Питам когато някой иска да си пробва колко му е макса на тяга - дали се опитва да си подсигури идеални условия - с фитили или смесен хват, или опита за макс трябва да е както обикновено се дърпа - надхват без фитили.
Ако разликата е много голяма заради хвата - ключ. Ако не може да държи така - тогава смесен хват или фитили. Но все пак трябва да си знае макса в надхват.
Аз под “идеални условия” съвсем друго съм визирал - достатъчен период със стабилни сън и храна, отстояние във времето предишни пикове и максове...Не фитили, колан и смесен хват :)
Да пробвам тогава да уцеля тежест, с която да мога да правя 2-3 минути тяга? През колко - да имам ли паузи или 2-3 минутна серия ли? Истина е че след 20-тото повторение можех още, т.е. не ми е било предела на силите. Не ме лимитира хвата за тези килограми и повторения, при малко повече килограми тогава почва да изпуска. Нарочно сложих килограми, които знам че няма да ме лимитира хвата.
Разбрах го още тогава какво имаш предвид под “идеални условия” (включително адреналиновия прилив - м/у другото - затова ли им бият шамари на щангистите преди да излязат на подиума?), може би аз неправилно се изразих сега - имах предвид да се елиминират възможни ограничаващи звена като хвата.
02.03.17
11:09
Нищо недей да пробваш на сляпо, като ти е толкова интересно как се вдига и държи максимален пулс с тежко - ела да ти го направя. Ако разбира се не те лимитира лактатната поносимост(или така популярната силова издръжливост) преди това, защото в този случай нищо кой знае какво не може да се получи.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.03.17 11:09.
казано от James Hinks на 02.03.17, 11:09:
Нищо недей да пробваш на сляпо, като ти е толкова интересно как се вдига и държи максимален пулс с тежко - ела да ти го направя. Ако разбира се не те лимитира лактатната поносимост(или така популярната силова издръжливост) преди това, защото в този случай нищо кой знае какво не може да се получи.
Мейкс сенс (y)
Също, “тоя пост ма кара да хода да чета за лактатна поносимост” :D
Мнението беше редактирано от Димо на 02.03.17 12:16.
казано от Димо на 02.03.17, 09:41:
- не искам магнетичния ми фейс да оказва влияние върху впечатлението от снимката и мацките да кликат лайкове за него вместо за тялото, което всъщност е важното в случая.
Намерил си какво да те притеснява, такава ситуация е win-win :) Мен по-скоро ме притеснява да не взема да си го покажа и да не получа нито един лайк :D
казано от БПН на 02.03.17, 13:27:
За лица ли говорите още?
Извинявам се, не се стърпях.
Аахх, ти палавнице!
02.03.2017 - четвъртък
ХРАНА:
Храна за деня: 2,891 Ккал
Общо дефицит: 30473 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
- 300 лицеви
Имах някакво желание за кътване на ниски калории, но явно няма да е точно сега.
Беше доста противоречив ден. Цял ден някакви тъпотии правих на работа с маркетолози се разправях пфуу... И вече доволно отегчен трябваше да разчистя някои сметки и ми трябваха едни пари, а банкомата вика: ми тя картата ти почти празна.. как стана тая работа малко не разбрах... И вече правих някакви сложни схеми, когато за едни непланувани снимки от предишния ден си получих парите. Ухуу.. супер. Дотук добре, напред съм с едни пари.
По път минавам да си плащам наема и хазяина вика: имам лоша новина. Аз целия изтръпнах да не би да си иска апартамента, че хем сме си свикнали, хем локацията е супер, хем и наема е много нисък. А той искал с 50 кинта да увеличи наема (веднага си казах че е нищо на фона на евентуално местене, но за пред него бях: “Еми наистина неприятно, ще го обсъдя със съпругата и ще ти се обадя” :D Щото ако махна с ръка и кажа: “Е, нищо не е”, след някой месец пак ще има увеличение. Викам си: “е, с тея пари дето ги взе, ще оправят увеличението за следващата половин година, всичко е наред, Вселената е в баланс.”
И си карам аз колелото по други там задачки по път, обаче времето доста топло и аз свалих зимните ръкавици и ме домързя да ги пъхна в раницата, ами в джобовете на якето ги наврях. И хем си помислих че може да паднат и пак ме домързя да ги прибера, само ги натъпках по- здраво. Обикалях където обикалях и вече почти до вкъщи попипвам подозвително джобовете - оп - няма я едната ръкавица. Ей д*йба... Знаех си... Даже не можах да им се нарадвам, преди месец ми дойдоха, а не са и много евтини - стотина кинта бяха на намаление от 250 или нещо такова. Ай едни 100 кинта назад. Все пак ще завърша на минус деня...
Хем ми се прибираше вече много силно и хем никаква надежда нямах че през целия град както съм минал ще я намеря, ама си викам: Димо, длъжен си да опиташ. Тръгнах и гледам. И карам и гледам. И оп - на два километра по- назад аха - аха да се откажа вече и гледам - седи си там - паднала на булеварда и някой я сложил на тротоара да не минават колите през нея. Викам си- ше черпа, завършва деня на позитивна нула. Пак Вселената е в баланс :)
Мнението беше редактирано от Димо на 04.03.17 23:43.
05.03.17
08:41
Как няма да се върнеш за толкова скъпа ръкавица, ще се върнеш, ами и ако трябва два пъти ще минеш по маршрута :)
Преди година и половина така удължих с разходката на кучетата, беше ми паднал телефона докато съм бягал с тях, та се връщахме да го намерим.
Аз пък съм за белязал, че такива схеми за разпределяне на парите все излизат криви - или парите не идват, или сметките за покриване излизат други.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.03.17 08:44.