21.03.17
22:57
Здравейте, искам да попитам мога ли да приклякам и да си помагам с краката при военна преса или развалям упражнението и е по добре да намаля килограмите? Тренирал съм щанги преди повече от 20 години, но въпреки това са ми останали навици които не е ясно дали ми помагат или пречат. При военна преса направо отивам да правя ножица :))) при мъртва тяга свалям г.за много надолу, а гледах, че не трябвало .
21.03.17
23:08
Пробвай да изпълняваш военната преса от седеж и няма да имаш проблем с приклякането. Иначе то е признак, че ти е тежко, ако намалиш килограмите малко пак би следвало да нямаш подобен проблем. В краят на последната 1-2 серии е напълно нормално да приклякаш и да си помагаш. Правя разлика между леко приклякване и ножица разбира се.
Различни упражнения са...от седеж,пуш и военна преса.
Мнението беше редактирано от nervak на 21.03.17 23:19.
21.03.17
23:31
За ножицата се шегувах, но се съгласявам, че е по правилно да използвам приклякането за последните .
21.03.17
23:34
казано от nervak на 21.03.17, 23:19:
Различни упражнения са...от седеж,пуш и военна преса.
Сега гледах видео на пуш преса. Аз правя точно това. Грешно ли е ако заместя 5х5 военна с 5х5 пуш? По удобно ми е.
21.03.17
23:51
казано от K0m3r на 21.03.17, 23:08:
Пробвай да изпълняваш военната преса от седеж и няма да имаш проблем с приклякането. Иначе то е признак, че ти е тежко, ако намалиш килограмите малко пак би следвало да нямаш подобен проблем. В краят на последната 1-2 серии е напълно нормално да приклякаш и да си помагаш. Правя разлика между леко приклякване и ножица разбира се.
Пресата от седеж ми е някак си мързелива :) Отделно по програма имам 5по5 преден клек, военна и тяга и като си превзема лоста другите чакат:) Ако искам от седеж, отивам на Смит и като свърша лоста ми е зает. Вторник е кошмар във фитнеса, аз правя мъртва тяга, човека си навира дъмбелите в лицето ми:)
Мнението беше редактирано от The Barber на 21.03.17 23:51.
Не е чак грешно да правиш пуш вместо стриктна преса, но аз бих заложил на последната.
22.03.17
09:13
казано от Маданеца на 22.03.17, 07:41:
Не е чак грешно да правиш пуш вместо стриктна преса, но аз бих заложил на последната.
Съгласявам се:) Ако правя пуш и ми стане тежко, започвам да се гъна като глист и няма как да си помогна . Ще намаля килограмите .