Прегледах си клиповете, като се върнах чак до 2010-та. Всичката ми тяга е такава може би с изключение на едно-две изпълнения далеч от максималната тежест на широката от миналата година. Ето примери:
Широка 3х175:
Класическа 3х230:
Класическа 5х220 (от времената с фитили и “тъч енд го”):
1. Никъде не съм близо до макса, тоест не е от това.
2. Последните две клипчета са отпреди да започнат проблемите с коленете, така че и от тях не е.
3. Гъвкавостта ми е достатъчна, за да клякам под паралела с изправен торс, да седя в най-долна позиция, без да отлепям пети или да изпитвам дискомфорт (освен свързания с коленете), а и като цяло точно на тягата това няма как да е причина за подобно изпълнение.
По-високата стартова позиция се дължи на нещо просто, което Сашо Кръстев спомена бегло - дисбаланс между сравнително силна задна верига и по-слаби квадрицепси.
Обаче флексията не идва от това. Ако някой има други хипотези, с радост ще ги прочета.
П. П. Кобре, благодаря за комплимента! И други неща са ми мъжествени...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.03.17 19:10.
19.03.2017 г.
Колоездене:
6,8 км за 00:31:39 ч, средна скорост 12,9 км/ч.
Днес открихме велосезона с разходка до близкото езеро. Скоростта е смешна, разбира се, но все пак е първо каране и то с жената и детето.
Колелото ми има нужда от регулация на предния дерейльор и от нови “гумички” на спирачките, което мога най-рано утре след работа да оправя в близкия велосервиз. Евентуално в края на седмицата ще се ходи и на работа с него - нямам вече оправдания. :)
Добавки:
1. Към 7 - 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план) - 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.
Обобщение за деня:
Както казах, сутринта разходка с колела, после почивка, а сега мисля да погледам английски футбол и да сготвя нещо между мачовете. Взел съм едни разкошни котлетчета и ще мисля какво да ги направя.
На снимката: петък следобед, магазин на държавния алкохолен монопол System Bolaget в прилично стокхолмско предградие. Чува се само тътрузене на пълни кошници по пода и дрънкане на бутилки... Запасите за уикенда трябва да се попълнят, нали така? А после шведите не пиели...
19.03.17
18:26
Боби, първо да кажа, че явно си страшен късметлия и се радвам, че с тази техника на тяга нямаш някакви наистина сериозни увреждания. Ти си един от най- добрите критици на правилната техника на изпълняване на упражненията , познанията ти за биомеханиката са пословични и се чудя защо го правиш.
============
Второ- форумът е ужасен. Вярно , късогледа съм, но този шрифт и тези огромни падащи нежелани полета отгоре ме ужасяват.
Отказва ме да търся и чета любимите си дневници, следователно да следя познатите си хора, попълването на собствения ми дневник е мъчение- с една дума - всичко си беше ок, защо го развалиха? :)
Единствен +- може да “разхаресаш мнение”
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.03.17 18:26.
казано от introducer на 18.03.17, 10:57:
Само леко включване правя да споделя, че дневникът ти е страхотен! На мен ми приличина на документална поредица почти :D Следя с голям интерес какво пишеш, макар и да не влизам редовно. За Швеция винаги ми е било интересно и цялото ти преместване там, климата, хората, снимките. За Тенерифе също беше много интересно, както го описваш.- продължавай в същия дух! :)
Абсолютно, аз съм си голям хейтър (и преди съм се чудил как е българската дума :D), но това което споделяш и пишеш в дневника на мен ми е много интересно. Още доста суперлативи мога да напиша, но смятам че кратко и ясно е по-добре.
И аз да кажа за новите дрехи - ббтийм не е само форум, а по скоро форумът е добавка към ббтийм сайта, тъй че промяната я разбирам, а и на мен ми харесва, минималистично, модерно, изчистено, красиво е. Написал си да не коментираме, но реших да комбинирам 2в1.
Тягата с широк хват - не знам защо я правиш въобще, а и не ме интересува, но според мен формата ти там е повече от добра, значително си я подобрил с времето. За конвенционалната тяга, ами не е крайно лоша впредвид ръста и крайниците ти, но има какво да се желае. Успех! Жалко, че малко хора са като теб в или извън България.
Мнението беше редактирано от aleks на 19.03.17 23:14.
20.03.17
12:54
За тягата - аз имам подобна структура на твоята. Имах и същия навик да правя тяга и дълбок клек с постановка на краката като за отскок (явно от баскетбола) - доколкото мога да преценя от клиповете, подобно е и при теб. И същите проблеми, които продължиха, независимо от достатъчната гъвкавост, вкл. точно болки в коленете - външните странични връзки и ръбовете на ставите. С малко по-извъртени навън пръсти, леко по-широк разкрач и изваждане на коленете навън, така че тазът да падне хубаво, всичко това изчезна, в момента, в който намерих точната позиция. Може пък да помогне.
Вж. за женския надхват никаква рецепта за себе си нямам, предвид, че с друг не дърпам. И малц давам, ама ме съмнява, а и на Сашо му дължа един от три години ... . Дано да е от твърдите и гладки лостове, в моята зала, защото от както водя дневника, не съм я сменял :). Ама надали.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 20.03.17 12:54.
@alex: правя широка тяга по две причини - първо заради по-събраните лопатки и второ защото ограничава максималната тежест в сравнение с класическата тяга както заради по-ниската стартова позиция, така и заради хвата.
@Von Suthaus: На клека вече поналучках позицията - при мен наистина е с по-разтворени навън стъпала и пръсти, но с по-тесен разкрач. При тягата май също наистина ще трябва да започна да търся промяна в тази посока.
20.03.17
15:05
Предполагам, нямаш предвид по-тесен от разкрача за отскок, но да питам!? :)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 20.03.17 15:05.
казано от Von Suthaus на 20.03.17, 15:05:
Предполагам, нямаш предвид по-тесен от разкрача за отскок, но да питам!? :)
Някъде около ширината на раменете имам предвид.
20.03.2017 г.
Колоездене:
Без,
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.
Обобщение за деня:
Нещо не спах добре и в комбинация с все още натегнатия кръст това ми даде оправдание да отложа поредното контролно за утре.
Иначе в офиса нормален понеделник - всеки те дърпа за нещо, всеки е с приоритет. Накрая им теглих една дълга шведска и излязох на обяд за цял час с колегите, а после си тръгнах навреме. Ще живеят до утре.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.03.17 19:43.
21.03.17
11:08
казано от Boby_ на 20.03.17, 13:54:
@alex: правя широка тяга по две причини - първо заради по-събраните лопатки и второ защото ограничава максималната тежест в сравнение с класическата тяга както заради по-ниската стартова позиция, така и заради хвата.
Обаче нито лопатките ги събираш, нито стартовата позиция я докарваш ниско.
Като цяло таза не работи както трябва, не се разгъваш основно от него, гърба не работи активно да стабилизира и резултата е тая крива тяга.
казано от James Hinks на 21.03.17, 11:08:
Като цяло таза не работи както трябва, не се разгъваш основно от него, гърба не работи активно да стабилизира и резултата е тая крива тяга.
Това го виждам. Ти кажи как да я оправя. :)
21.03.2017 г.
Контролно А2
Загрявка.
Работни серии:
1. Силова част:
1.1. Преден клек - 5х120, 2х130 кг.
1.2. Набирания на въже (с доп. тежест) - 5х20, 3х28 кг.
1.3. Избутване на прав лост от лег - 5х130, 4х140 кг.
1.4. Борческо въртене с дъмбели - 5х24, 3х28 кг.
2. Коригиращи упражнения:
2.1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 15х50, 15х50 кг.
2.2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 9 (ляв), 9 (десен крак) в суперсерии с разгъванията.
2.3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 23, 17 с.
2.4. Изхвърляне от седеж с опрян гръб - 8х30, 7х30, 7х30 кг.
2.5. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 6х26, 4х26 кг.
3. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Днес второто контролно на тренировка А. Отбелязвам си, че е много трудно да уцеля точния брой повторения, когато работя с тежести, които отдавна не съм слагал - на места има резерв, който не използвам, защото съм се настроил за определен диапазон и когато го подмина, концентрацията ми рязко пада.
Преден клек - на 120 тежичко, но с добра дълбочина, както и на 130.
Набирания на въже - тук добре нацелих тежестите. Третото повторение с 28 кг дори не успях да го докарам докрай.
Лег - на 130 може би имаше сила за още едно повторение без отказ. На 140 по-скоро нямаше.
Борческо въртене с дъмбели - на 24 криво, с накланяне встрани, на 28 вече ръцете една по една, което май е друго упражнение.
Положително:
- Горе-долу бива.
Отрицателно:
- Лакът, външата част на бедрата, коленете - всичко боли, сякаш не бях почивал.
- Успях пак да сецна нещо в основата на врата до лявата плешка, докато разтягах накрая. Правя го за втори пъти после няколко дни ходя като Робокоп, без да си въртя главата. Май трябва да спра едно от упражненията за разтягане, колкото и да не ми се ще.
Колоездене:
Без.
Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. По време на тренировка - 14 грама IntraWorkout на Bulk.
4. Преди лягане - 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.
Обобщение за деня:
Тренировка рано сутринта. После мислех да ходя до офиса, но заради врата реших да се прибера, да стоя на топло и да мажа с диклак.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.03.17 11:39.
21.03.17
11:38
казано от Boby_ на 21.03.17, 11:22:
казано от James Hinks на 21.03.17, 11:08:
Като цяло таза не работи както трябва, не се разгъваш основно от него, гърба не работи активно да стабилизира и резултата е тая крива тяга.Това го виждам. Ти кажи как да я оправя. :)
С волеви контрол. То досега ТРЯБВАШЕ да си го докарал с инетрвалите :)
казано от James Hinks на 21.03.17, 11:38:
С волеви контрол. То досега ТРЯБВАШЕ да си го докарал с инетрвалите :)
Много неща трябваше да съм докарал, ама ей на какво е положението. :)
22.03.2017 г.
Колоездене:
Без,
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес се забих в тихата зона на офиса и цял ден работих по един “дашборд”. Отдавна не се бях занимавал с разработка на нещо ново и бях забравил чувството на удовлетворение, като решиш някой проблем по особено хитър начин или като видиш как работи завършеният ти продукт. :) За съжаление вече рядко ми се удава случай да се занимавам лично с такива неща - един от минусите на израстването. А може и да е за добро - гледам младите в отдела ми са доста напред с материала в някои отношения.
Пролетта дойде в Стокхолм. Не, няма щъркели и лястовици. Няма разцъфнали дръвчета или пролетни цветя в градинките. Няма дори едно зелено стръкче, нито пък температура с двуцифрени градуси Целзий (макар че това е близо). Но има нещо по-важно - започнаха да събират чакъла от тротоарите! :) Това тук е явен признак, че пролетта е пукнала - другото може да се забави и до юни.
казано от Boby_ на 22.03.17, 15:42:
нито пък температура с двуцифрени градуси Целзий (макар че това е близо).
Имаме ли надежда, че до 26.04 ще стане двуцифрена? За един приятел питам :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.03.17 17:14.
казано от karfi4ka на 22.03.17, 17:14:
казано от Boby_ на 22.03.17, 15:42:
нито пък температура с двуцифрени градуси Целзий (макар че това е близо).
Имаме ли надежда, че до 26.04 ще стане двуцифрена? За един приятел питам :D
Ако е над 10 градуса и не вали, значи е лято...
http://www.accuweather.com/en/se/stockholm/314929/daily-weather-forecast/314929?day=36
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.03.17 20:27.
23.03.2017 г.
Контролно Б2
Загрявка.
Работни серии:
1. Силова част:
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 5х160, 3х170 кг.
1.2. Раменна преса от стоеж в подхват - 5х70, 4х72½ кг.
1.3. Гребане с трап бар - 5х121, 3х131 кг.
1.4. Кофички на халки (с доп. тежест) - 5х24, 3х46 кг.
2.1. Румънска тяга с дъмбели (до под коляното) - 11x42½, 9х42½ кг. (на ръка)
2.2. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х9 кг. (на ръка)
2.3. Разтягане с ластик пред гърди - 10 (зелен).
2.4. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 9 (зелен, 6 плочки).
2.5. Повдигане на крака от лег без опора със задържане в горно положение - 9 на крак.
Днес приключвам с контролните. Ето и обобщениет за тренировката:
Мъртва тяга с широк хват - направих дребни корекции в позата, упражних гореупоменатия волеви контрол (най-вече по отношение на стегнат корем през цялото движение) и ето резултата:
Мисля, че е доста по-добре. Има какво да се желае, а освен това е на 20 кила надолу от предния клип, но все пак е добра отправна точка. Ще работя по въпроса.
Тук мисля, че вместо да увеличат волевия контрол, интервалите са го влошили поради една причина - цялата ми концентрация отива в почивките да се насиля да пристъпя към щангата и да направя следващата серия, а формата остава някъде на заден план. Ако работех с тежко, това щеше да има последствия, но на 125 кг ми се разминава. Взимам си бележка.
Раменна преса в подхват - изненадващо силно - 70-75 кила може да изглеждат малко за раменна (и са, разбира се) за човек с моите габарити и опит в залата, но като се вземе предвид, че това упражнение винаги ми е било най-слабо от най-слабите, както и това, че все пак е в подхват (който не е пробвал, да опита и ще види каква е разликата), съм горе-долу доволен.
Гребане с трап бар - трудно ми е да коментирам, защото нямам кой знае каква база за сравнение. Може би можех да изстискам още едно повторение на тройката.
Кофички на халки - лакътят малко ме преряза на първата серия, но като цяло прилично. На 36 си беше жив отказ третото повторение.
Положително:
- Горе казах всичко, стига толкова.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Колоездене:
Без.
Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
Обобщение за деня:
Сутринта ходих да ми сменят предното стъкло на колата (беше пукнато от камъче) и докато я чаках, тренирах. Бях решил да е утре, защото вратът още ме боли много и ми е трудно да се въртя, но в крайна сметка не ми пречи на никое от упражненията в днешната тренировка, затова се престраших.
И за да няма съмнения къде минава лостът при тягата, когато съм концентриран над повторението, ето къде - на половин сантиметър навътре в тибията. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.03.17 14:28.
23.03.17
14:31
А сега си го пусни на 0,25 скорост и гледай какво се случва в негативната фаза.
казано от Old Madman на 23.03.17, 14:31:
А сега си го пусни на 0,25 скорост и гледай какво се случва в негативната фаза.
Винаги съм смятал, че негативната фаза на тягата е просто пускане на щангата на пода... Май ще трябва и там да се поправям. :) Благодаря за насоките!
23.03.17
14:37
Такова е, но иска изпълнение със абсолютно същата механика като дърпането от пода :)
Тоя пост е за триене .....явно не може да се качват видео файлове освен ако не са на платформи като Тубата и Бокса .....или поне аз не успях!
Мнението беше редактирано от overkill на 23.03.17 20:34.
23.03.17
22:30
Боби, колко ти взеха за смяната на стъклото гордите викинги ? :D
казано от ME4O_TURIST на 23.03.17, 22:30:
Боби, колко ти взеха за смяната на стъклото гордите викинги ? :D
Нямам представа - колата е на оперативен лизинг и фактурата отива директно при лизинговата компания.
казано от Енев на 24.03.17, 09:44:
А не ставаше ли само да третират пукнатината или беше много голяма?
Това е лизингова кола, освен това е застрахована и служебна. Карам я в официалния сервиз, те казват “ще сменяме стъклото”, сменят, взимам си я и си тръгвам. :) Кой какво плаща, защо плаща, какво е можел да направи, за да излезе по-евтино, изобщо не ми влиза в работата.
Възможно е да се покрива от гаранцията ако е включено като опция, 100$ е тука смяната, пълната гаранция е + 40$ на месец за 5 години или до 100 000 мили. Каското е отделно и е 150 $ на месец.
В началото миех коли и веднъж пукнах едно стъкло лекинко :)
24.03.2017 г.
Колоездене:
Без,
Добавки:
Обобщение за деня:
Сравнително спокоен петък. Получих си годишния бонус за миналата година с... 61% данък. На печелившите честито! Започвам да се чудя защо се блъскам толкова - заплатата ще си я взимам и без да си давам зор, а от бонуса почти две трети отиват за някой друг, който едва ли е бачкал колкото мен през годината.
Откакто съм в Швеция, либертарианските ми разбирания се задълбочават все повече.
24.03.17
15:48
Каква е логиката годишен бонус да се облага с данък? То вярно, че някой трябва да си пълни джобовете, но все пак...
Т.е. има различна схема на облагане според зависи какво е дали заплата или бонус. Тъпо, от лотарията ако спечелиш пал ли е толкова.
казано от ISB на 24.03.17, 16:23:
Т.е. има различна схема на облагане според зависи какво е дали заплата или бонус. Тъпо, от лотарията ако спечелиш пал ли е толкова.
В това няма логика, по-скоро е в някаква пределна данъчна ставка..
Логика има - Skatteveret изчислява колко ще ти се увеличи годишният доход, разпределя бонуса на 12 месеца и пресмята колко данък ще трябва да платиш допълнително заради покачения доход, като по този начин се опитва да ти спести довнасянето на данък при подаване на данъчна декларация.
Отделно от това обаче ставката за капиталови бонуси (акции, стокови опции и т. н.) е фиксирана и е 61%.
Каквато и да е логиката, да видиш как работиш за 39% от това, което фирмата е готова да плати за теб, е болезнено и неприятно, още повече, че не говорим за милиони.
На всичко отгоре не ползвам абсолютно никакви облаги от шведската държава. Дошъл съм тук да им плащам тъпите данъци, а не да им източвам системата. Онзи ден се наложи да звъня на личната лекарка заради детето. Първо не мога да стигна до нея от гласови менюта на шведски. Накрая някак успях да оставя съобщение и телефон. Следобед ми звъни някаква сестра. Обясних й какво е положението, тя ми даде час, в който ще ми звънне лекарката. Да, ама тя се обади чак на следващия ден. Отгоре на това се оказа, че няма свободни часове за следващите две седмици. И това е личен лекар! За специалист се чака с месеци.
Дръжте си го социализЪма - български, съветски или шведски. Не ви го ща. Искам аз да решавам колко и как да се осигурявам, вместо да нося десетки мързеливи, глупави, необразовани или всичко заедно на гърба си. Избягах от такъв в България, сега се натресох на още по-дебел... Тук поне депутатските синчета не ми харчат парите за кокаин, но това е малка утеха.
За това последното не съм сигурен. Просто тамошните депутатски синчета си купуват тук или на други екзотични места и там не бие на очи 😉
казано от Boby_ на 24.03.17, 21:09:
Логика има - Skatteveret изчислява колко ще ти се увеличи годишният доход, разпределя бонуса на 12 месеца и пресмята колко данък ще трябва да платиш допълнително заради покачения доход, като по този начин се опитва да ти спести довнасянето на данък при подаване на данъчна декларация.
.
До тук ...и тук е така...ноо махат осигуровките и данъка е 10%...
25.03.2017 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Силова част (по ред през 20 секунди):
1.1. Преден клек - 4х100, 4х100, 4х100, 4х100, 2х120, 2х120, 2х120, 2x120, 1х130, 1х130, 1x130, 1x130 кг.
1.2. Набирания на въже с доп. тежест - 4х10, 4х10, 4х10, 4х10, 2х20, 2х20, 2х20, 2х20, 1х30, 1х30, 1х30, 1х30 кг.
1.3. Избутване на прав лост от лег - 4х120, 4х120, 4х120, 4х120, 2х130, 2х130, 2х130, 2х130, 1х140, 1х140, 1х140, 1х140 кг.
1.4. Борческо въртене с дъмбели - 4х20, 4х20, 4х20, 4х20, 3х24, 3х24, 3х24, 3х24, 2х28, 2х28, 2х28, 2х28 кг.
2.1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 15х50, 15х50 кг.
2.2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 8 (ляв), 8 (десен крак) в суперсерии с разгъванията.
2.3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 27, 16 с.
2.4. Изхвърляне от седеж - 7х30, 6х30, 6х30 кг.
2.5. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 5х26, 4х26 кг.
От днес нова структура на тренировката - интервалите с повече серии, по-голяма и покачваща се тежест и намаляващ брой повторения.
На теория трябваше да ги правя през 20 секунди първите няколко седмици, на практика щях да пукна още на клека, а отказът си беше реална опасност в почти всяка серия след първата.
Засякох време, но забравих да спра хронометъра в края на интервалите. При всички случаи обаче е някъде малко над час - над два пъти по-дълго от предишните интервали.
Причините са няколко - първо на тежките серии в момента съм буквално на отказ на всички упражнения и ще ми трябва доста време за адаптация, за да ги вкарам в приемливи интервали.
Освен това губя повече време в промяна на тежестите, после в подготовка за следващото упражнение и то в условията на претъпкана като всеки уикенд зала.
Ако трябва да тренирам през седмицата, ще се наложи да ходя в шест - шест и половина, за да стигам навреме на работа. :(
Положително:
- Абе не е лошо да усетиш малко зор от по-тежичко, а не само от липса на въздух. :)
Отрицателно:
- Вече казах по-горе основното. Освен това в залата днес беше пълна лудница и се наожи да си размествам коригиращите упражнения заради хора, седящи дългосрочно по уредите.
Колоездене:
Без.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта гледах квалификацията на Формула 1. Харесвам Хамилтън, но все пак трябва да има някаква интрига. Ботас не е лош пилот, но за да е истинска конкуренция, ще му трябват поне още година-две в отбора. Ферари уж са близо, но да ги видим в състезание утре. Другите са умряла работа.
Извън това нормална събота - тренировка сутринта, после напред-назад по някои магазини, че довечера сме на рожден ден. Утре мисля да мръдна до посолството да гласувам, освен ако няма някакви бесни опашки. Дилемата ми е дали да гледам формулата рано сутринта или първо да гласувам, за да избегна навалицата. Ще го измислим...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.03.17 15:14.
25.03.17
20:45
Всички усещания, че ще има отказ са субективни, натискай :)
26.03.2017 г.
Колоездене:
Без,
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта ходихме да гласуваме в посолството. Може би защото отидохме рано или просто българската общност в района е малка, но опашката за тоалетна беше по-голяма от тази за гласуване.
После пазарувахме, а следобед барбекю и бира на балкона, за да отчтем двуцифрените градуси на температурата. Опушихме се доста, но ще се отмирисваме през седмицата.
Утре се пада да тренирам, но имам такава мускулна треска на задно бедро, рамене, трапец, гърди и гръб от вчера, че не си представям как ще направя пълноценна тренировка. Може би ще отложа с ден - ще видим как ще съм сутринта.
Само няколко думи за резултатите изборите - същите мухлясали мутри в парламента, избрани от вероятно по-малко от половината български граждани с право на глас. Същата безнадежност на избора между престъпна мутризация и отдавна продали се прогнили комунисти. В крайна сметка каквито и съжаления за идването ми Швеция да съм имал, най-голямото е, че е твърде близо до Бойко, Корнелия, Волен, Веселин (х2) и цялата паплач, но най-вече до стадото, което продължава да гласува за тях. Честито ви ново ББ правителство!
26.03.17
22:46
Боби, то реално избор няма, принудени сме да търсим по-малкото зло.
казано от James Hinks на 26.03.17, 22:46:
Боби, то реално избор няма, принудени сме да търсим по-малкото зло.
Както казах, прост народ - слаба държава или слаба държава - прост народ, кое кое следва не е ясно, но пък и двете са налични. Има твърде много хора, на които им харесва (тук е мястото за вулгарен израз, който не ми отива да употребявам нито на пола, нито на умствения багаж, нито на възпитанието, но пък би бил доста верен...и който заради първото няма да употребя).