14.03.17
12:45
казано от Димо на 14.03.17, 12:15:
На 7 мин/км следя как се чувствам като избягам 5, 10, 15, 20 км.
Ето ти случая, в който наистина може да си ползваш пулсомера по предназначение ;) Да можеш да бягаш на над 150 пулс по-дълга дистанция.
А за контузването миналата година си докарах прословутите shin splints точно като се опитвах да бягам по- бързо да падна под 5 мин/км. Да, бягах под 5 мин/км и като следствие 1 месец не бягах. Може да е било слОчаеност, може и да не е.
Не, не е случайност, не си бил подготвен просто за бягането.
Знам че бягат по- бързо и по- тежки от мен хора, Юсаин Болт е 5-6 кила по- тежък от мен :) Виж, за маратонци не съм се интересувал дали има по- тежки от мен.
Гайката е около и малко под 90-те кг, надали е много по-тежък от теб. Говоря ти за любители бегачи на твоите дистанции.
Благодаря, стремежа към самоусъвършенстване и на мен не ми е чужд, но предпочитам да тренирам както се чувствам сигурен. И да бягам под 5 мин/км и да вдигам 250 кила тяга, кого ще впечатля?
Ти за да впечатляваш някого ли спортуваш? Ако не надграждаш, зацикляш, ако зациклиш тръгваш назад, тялото е динамична система и не търпи такива моменти.
Рисковете за здравето си ги преценям като по- високи отколкото евентуалните ползи.
Обаче тренираш безсистемно и грешно, а и както се оказва си нямаш понятие от основни неща за тялото, натоварванията, храната и реакциите към тях.
Винаги ще има някой по- бърз и по- силен от мен.
Да, и е добре този по-бърз и по-силен от теб да е утрешното ти аз ;)
А смисъла от дългите бягания за мен е колкото физически, толкова и духовен. Ако почна да се чувствам зле от нещо свързано с тренировки, да ме боли, да трябва да понасям страдание и да се ограничавам вместо да се радвам на живота си, моментално ще спра да го правя.
Аааа, кажи честно :D Къде отиде и ти с тая духовност на дългите бягания :) :) :D
Тоест, ти искаш да си седиш в зоната на комфорта и да имаш някакъв напредък, така ли???
казано от Димо на 14.03.17, 12:30:
Ма моля ти са, можеш да се огледаш из форума колко сецнати има.
Ма моля ти са, я виж хубаво кой от какво и как се е “сецнал”.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 14.03.17 12:48.
казано от Радо на 14.03.17, 12:35:
казано от Димо на 14.03.17, 12:30:
казано от Иван Благов на 14.03.17, 12:21:
Рисковете не са чак толкова големи, колкото ти си мислиш. Колкото до това кой ще впечатлиш, жена ти например ще остане доволна ако вземеш редовно да правиш тежки клек и тяга, ако се сещаш какво имам предвид ;).
Ма моля ти са, можеш да се огледаш из форума колко сецнати има.
Иначе е малко наивно да мислиш че точно вдигането на щанги ще те направят секс бог :) За протокола, не съм чул някоя да се оплаче. Не ми се мерят пишки.
Мисля че колегата заложи друго като послание :D . Не беше свързано с размера
А за сецванията - причината не са упражнения или килограми , а неправилни техники , невнимание и т.н.
“Мерене на пишки” означава да сравняваш неща, които първо не са занимания за зрели мъже и второ нищо не показват нямат практическа стойност, не конкретно да сравняваш с помощта на измервателен уред или директно чрез налагане дължините на половите членове.
Не ми се коментира в детайли колко е просташко да си позволяваш да коментираш чуждите жени и сексуалните животи на хора, които дори бегло не познаваш, че чак и да правиш индиректни намеци за качеството им и препоръки за подобряването им.
Мнението беше редактирано от Димо на 14.03.17 13:42.
Понеже последния цитат е мой , явно аз съм обидил с нещо - Извинявам се . (не видях къде точно са коментирани жени , мъже , п*шки, сексуални качества и прочие)
Относно коментара за тягата и клека - Не се впрягай толкова . Това е една лека закачка ... , а и не виждам кой с какво ти нарани чувствата :)
Съгласен съм Сашо, че и техниката и важна и системата, с удоволствие бих тренирал така, стига да имам времето и възможността ( а и мотивацията) - някой да ме тренира, да имам времето и нервите и т.н. Не искам само защото трябва да се вдига тежко и да се бяга бързо да се напъвам и всъщност да си влоша качеството на живот, вместо да го подобря.
Много правилно си ме разбрал, че като тренирам го правя за себе си, не да впечатлявам някого - първо че нямам нужда по такъв начин да се доказвам, второ че имам и реалистична представа че не съм атлет от каквато и да е величина.
А за духовността, разбира се че го има това, дългите бягания нито са много полезни за здравето, нито са вълнуващи, иска се определена настройка за да им се наслаждаваш.
Ще пробвам да видя колко мога да поддържам 150 пулс.
казано от Радо на 14.03.17, 14:07:
Понеже последния цитат е мой , явно аз съм обидил с нещо - Извинявам се . (не видях къде точно са коментирани жени , мъже , п*шки, сексуални качества и прочие)
Не си ме обидил с нищо, обяснявах какво имам предвид под “мерене на пишки”.
казано от Любомир Ламбрев на 14.03.17, 12:34:
Мен от нередовните занимания с бокс и още по-нередовното тичане кръста редовно ме болеше, че даже веднъж ме прикова за 2-3 седмици в легнало положение. От клека и тягата такива проблеми нямам, най-много схванати еректори, а и това се случва все по-рядко..
Мен кръста не ме боли и предпочитам и така да си остане :) От тяга и от клек ми се уморява. С’я дали е от кофти техника, дали е защото ми е слаб, (както казва Сашо - не съм бил подготвен) ако почне да ме боли кръста ще ми е малка утеха разликата помежду им.
И не е като да не напредвам. Преди година когато за пръв път си засякох 5 км го бягах с 7.5 км/ч и едва го завърших. Сега бягам 15+ км с 10 км/ч и даже не съм задъхан. На тягата правя серии с килограми, които вдигах суперкриво по веднъж преди 2 години, а съм свалил 20 кг от тогава. Правя го с моето си темпо. Нямам краен срок нито крайни цели.
казано от Димо на 14.03.17, 14:20:
Нямам краен срок нито крайни цели.
Освен плочките за плажа де.
14.03.2017 - вторник
ХРАНА:
Храна за деня: 1,693 Ккал
Дефицит за деня: 2,254 Ккал
Общо дефицит: 33036 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
- 300 лицеви сс 300 крънча
- бягане 3 км
- 40 минути фитнес
- бягане 2 км
Храната отлично, даже стана ИФ, през деня само 1 ябълка и няколко маслини сколасах. А, и 1 бисквиДа и една лъжичка от някакъв фантастичен тиквен мус с мента от на шеф Кодичев снимките :) Ще го питам и ще постна рецептата тук, не знам колко е фитнес, но на вкус е божествено. Вечерята след фитнеса обилна и питателна, даже ми остана и от вчерашната супичка с дробчета и броколи и за утре.
В един дневник видях постната изрезка от вестник как Кубрат Пулев всеки ден правел по 300 лицеви опори и по 300 коремни преси. Викам си: лицевите съм ги уцелил, трябва и корема да добавя. То не са съвсем коремни, нито пък са крънчове както съм ги писал (погледнах в ютубето какво са крънчовете), нещо по средата, което съм виждал да правят някои пичове във фитнеса е - с опора само на задника сгъвам краката с колене към главата и горната част на торса към коленете, не знам дали си има отделно име.
Вечерта ми се падаше да бягам 2 мили по програмата за маратона и реших да се напъна малко и да потърся пулс над 150 по препоръката на Сашо. 3.21 км за 17:16 мин, 5:23 средно, 5:10 най- бърз километър, 154 пулс средно, 197 макс. Бая подишах студен въздух и мъгла, но доволен без да ми излезе джигера.
Във фитнеса беше адската блъсканица, такова чудо не бях виждал още. Големия синковец с някакво негово фитнес- другарче и те бяха там. Идва моичкия като ме видя да ми даде брофист и да се отчете какво тренира днес и този неговия приятел и той с него върви - маат гащи из фитнеса, но като ме видя и май си глътна граматиката, щото малкия вика: запознай се- това е баща ми и онзи се препарира :D Явно не е свикнал така да изглеждат нормалните бащи - брадясали, потни и с прилепнало трико. Направих гръб и корем. Този път само 8-9 упражнения :D Пулса 140+ средно, поуморих се. После на връщане побягах още 2 км с леко темпо за разпускане, иначе трябваше да го вървя до вкъщи.
Прави ми впечатление че най- масивните в тоя фитнес правят с някакви смешни дори за мен килограми. Квой туй нящу... Как става тая работа? А, и са напълно ампутирани от нормални социални умения, държат се все едно е средата на 90-те :D А може и да съм им нов и интересен там.
Мнението беше редактирано от Димо на 14.03.17 23:46.
15.03.17
00:01
Завиждам ти, че можеш да тренираш с децата. Моя големия който е на 7 много се запали покрай мен.Прави повече лицеви от мен, голяма е жилка. Ходи един път в седмицата в някакъв от училище, но не го пускат във моя фитнес. Това е кофтито на чужбина, не можеш да заведеш детето на междузвездни войни защото е забранен за деца. В България никой не ме пита , вкарвам съм го във фитнес още на 5 , а когато беше на 3 го заведох на Годзила и всички бяха шок.
P.S. Не съм използвал самобръсначка от 01.01.1998 г. Когато се уволних от казармата:) когато стане брутално дълга я намалям с една от 5 те си машинки :)
Те и моя 7-годишния не го пускат в този фитнес специално, седи във фоайето и щрака на таблета докато приключа с фитнеса. В боксовата зала го пускат, защото там няма машини и обикновено няма никой друг освен мен. В Атлетика го пускаха във фитнеса, даже го коткаха и го черпеха лакомства рецепционистките. А големия ми син е почти на 16 и си ходи където си реши сам. Иначе и тримата обичат да спортуват. Малкия ходи на карате, дъщеря ми на киокушин. Големия бяга с мен и ходи на фитнес. Мисля и на бокс да го запиша, на него му е интересно и блъска на чувала.
Големия ми син прави доста повече набирания от мен, ама той е жилка 65 кила. Аз правя 25, той прави сигурно 40.
То сега нали е модерно лъмбърсексуални с бради, особено за фризьори, даже сигурно е желателно да си с хипстърски вид.
15.03.17
10:32
Вече не съм фризьор , а бръснар:) Това е част от новото ми разбиране за живота ” Живей просто ” :) На 9.08.2015 ми падна пердето и на 17 ти вече бях в Англия. Стреса в България ми дойде в повече. Купих най скъпия билет в историята , който беше в сезона от днес за утре:) Оставих жена ми да затваря обектите, да се раздели с 50 човека персонал, да продава каквото може , оборудване, коли и тн. Аз през това време се устроих тук и ги посрещнах . Сега просто си ” стрижа” С мъжете се работи в пъти по лесно, без да искам да обидя дамите:) Да имам и мъже от категорията ” да го ръгна ли с ножицата” но са сравнително малко :)
15.03.2017 - сряда
ХРАНА:
Храна за деня: 1,942 Ккал
Дефицит за деня: 1,094 Ккал
Общо дефицит: 34130 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
Само толкова успях с 13 часов работен ден.
16.03.2017 - четвъртък
ХРАНА:
Храна за деня: 2,408 Ккал
Дефицит за деня: 1,271 Ккал
Общо дефицит: 35401 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 20 км велосипед
- 3.5 км бягане
- 6 рунда чувал
И да не са съвсем постни отчети само с цифри нетипично за моя дневник постовете, да разкажа 2 случки.
Оня ден си карам аз колелото и пред Панаира млада майка води малко дете за ръка. Детето ме вижда с маската, каската, и кърпата увит и вика: “Яяяяя! Нинджааа!!! Мамо, мамо, виж - нинджа!” :D
А тази сутрин в Лаута докато си карам колелото се разминавам с групичка бягащи и единия в последния момент го разпознавам - един приятел. Да не ме подмине му извиквам докато спирам: “Иво, Иво!” Той спира, спирам и аз, но още съм със ски маската и с кърпа на лицето и той се опитва да познае кой му вика: “Така малко трудно” хаха
Мдамм, един месец не съм писал в дневника и резултата е над 6 килограма качени на паласките. Тъжна история, но някой трябва да я разкаже, както казват по НатДжиоУайлд.
Не съм спирал на едно място нито за ден (както е и в последната почти цяла година де), имам дни с по 20 километра бягане, плюс 10 км ходене и фитнес, други дни интервали на лостове и камъни, 3-4 часа преходи в планината, бокс, мокс, колелета до одървяне и схващания на бедрата, дори бях на ефедрин в отчаян опит да стигна 85 кг за маратона, и даже веднъж кантара показа 86.5 дехидратиран след тренировка, но покрай празници, отпуски, пътувания, козунаци, бири, ракии и препечени филийки направо озверявам, спрях да си броя калориите и резултата е такъв - вместо да падна под 85 аз качих до над 95 кг и то само в мазно на пояса :( 2 дупки на колана.
Научих се да правя козунаци между другото. Уникални ми стават хаха - на конци, пухкави, ароматни, с боривинки, с локум, с лимонени корички ... ммм... Жалко че няма да влезе в употреба на човечеството новооткрития ми талант, че аз не мога да готвя без да ям после.
Виках си: кво има да пиша и да броя калории, навън времето е страхотно, по- добре 1 час разходка с въжето за скачане вместо да щракам по клавиатурата, аз си знам калориите а и тренирам здраво. Знам си ги, ама явно не мога да се контролирам като не ги виждам написани.
Иначе бицагите веднага се надуха и силовите ми постижения скочиха с по 10-20 кг на основните движения, ама това ми носи малка утеха и никаква компенсация на самочувствието.
Както и да е. Дано съм още един пример и предупреждение, по- скоро печално поредно доказателство че не можеш да надтренираш кофти диета 🙂
Е, признах си, поолекна ми. Почвам пак да пиша, явно като имам нужда от обществен коректив.
24.04.17
10:23
2013 година, като реших, че ще се взимам в ръце и влязох за сефте в зала след близо 10 години застоял начин на живот и около 115 кила мас и аз си бях поставил някакви ориентировъчни цели да стана около 80кг, защото горе-долу толкова тежах в 12 клас с 2 тухли в джобовете. Тогава висях на баскетболния кош като прани гащи, в топ форма можех да правя забивки с 2 ръце с 1 крачка засилка.
Та реших, че трябва да сваля до някакво конкретно число килограми, не исках да качвам мускули, че да не ми тежат, ала-бала. Броях калории, ядосвах се, че не съм стриктен, по едно време мислех само за това какво ще е следващото ми ядене и дали няма да си мина калориите. Жената направила страшна баница, пък аз й се сърдя, щото знам, че не трябва да я ям. Колегите черпят с бонбони в офиса, аз си взимам и ги крия, че с 1 бонбон ще си мина калориите и ще ми се развали плана за деня. Като съм гладен съм нервен и нацупен и това влияе на всички около мен.
В крайна сметка, въобще не постигнах това, което си бях поставил като първоначална цел - най-много стигнах до около 90кг, горе-долу skinny fat.
Сега си поддържам между 100-105 кг, имам си мазнини, хапвам си нормално. Не броя калории. Целите ми се промениха. Много повече ми харесва да съм силен. Нямам плочки, но пък имам здрав пояс. Не мога да забивам като едно време, но пък завършвам мачове със по 17 борби. Единственото, по което сега се вманиачавам е да тренирам редовно и да се стремя да ставам по-силен, като и тук вече внимавам, защото след като се поочупих тук-там и подхождам малко по-мъдро.
Пиша го това, за да споделя моята гледна точка. Ти си имаш твои виждания и цели, но колкото повече гледни точки, толкова по-обективно можеш да видиш себе си 🙂
24.04.17
10:33
Да, но ти е било хубаво, нали?🙂 За мен това е най- важното. Душичката да е задоволена 🙂Да не говорим, че в повечето случаи с твоето движени ще си в пъти по здрав от някой без паласки.
Относно диетата. От повече от 6 месеца във моя фитнес идва една доста пълна жена. Прекарва час и половина на степера поне 4 дни в седмицата( толкова аз я засичам) и изобщо не се лигави.Слага слушалките, започва да пее и вода се лее. Имам чувството, че е още по надебеляла. Ако мен ме сложиш там 90 Мин. с нейното темпо ще умра на 100% 🙂 Резултат няма, явно защото си хапва и очаква степера да компенсира .
Благодаря ти Сашо за перспективата, отлично ми е познато това с баницата на жената и криенето на бонбоните от почерпките (тази сутрин за пореден път) 🙂 Повечето измерения на системно диетуващия са ми до болка известни. Може да е идея-фикс, но искам да се видя по плочки. Нямам нови любовници, нито за състезание се подготвям, за мен си е това мое си желание. В своя защита (или на привидно ирационалното ми желание) трябва да кажа че не е безогледно гладуване с трагични последици. Факт е че съм по- силен и по- издръжлив от когато и да било в живота ми, така че на този фронт добре го докарвам. Скини-фат бях когато бях на Дюкан преди години, сега съм доста по- билд-фат хаха.
Иначе излишните килограми мисля че ми пречат и на спорта - снощи едвам изкарах 6 рунда, така се задъхах, че трябваше да намаля темпото значително в последния рунд. Далака ме е болял много пъти, но снощи ме заболя черния дроб хаха... За бягането и за ставите пък изобщо няма да казвам колко е зле да носиш 10 кг повече мъртъв товар. А и аз за себе си съм си доказал 1000 пъти че без едно мога, но с едно не мога, явно съм човек на крайностите. Преди казвах, че ако мога като някои мои приятели да пуша по 5-6 цигари на ден, изобщо няма да ги спирам. Ама аз или не пуша, или пуша по 30-40 на ден. Същото е и с яденето. Ако можех да си ям нормално, изобщо нямаше да се занимавам да броя калории. Някакъв психологически ще да е проблема.
Имаше моменти, когато ми беше хубаво, но в повечето поводи не ми беше хубаво, чувствах се гузен че набивам козунаци и обръщам бира след бира 🙂 И попипвах вените по корема и се успокоявах: споко, тука са. До един ден преди няколко дни, в който вече едва ги напипах. И така.
24.04.17
11:29
Цаката на празниците е следната - яко тренировки и леко орязани калории преди това, а през празниците - яко тренировки и контролирано преяждане. Така даже имаш шанс след празниците да излезеш в по-добра форма, отколкото преди това 🙂
Частта с “контролирано”-то все ми убягва 🙂 Иначе всичко друго точно така го правя, хаха. В следващите 2 седмици има 2 дълги уикенда с празници и един още по- дълъг уикенд за мен си лично, че имам РД. Ще видим как ще се представя. Амбицията ми е наистина да излезна по- фит след тях 🙂
Трябва да видя и някаква програма за фитнеса да си съставя или някаква готова програма да взема да следвам, че все се чудя какво ще правя като отида. Ще разписвам няколко тренировки подред и дано се избистрят някакви идеи за систематизация.
казано от James Hinks на 28.02.17, 10:35:
Тоест схема няма, правиш нещо импровизирано на момента, не спазваш периодизация(освен за беговите), нямаш структурирани протоколи(пак освен за беговите) и искаш да ти се получават нещата лесно...За съжаление няма да стане с тоя начин, иска си структура, дори и да са само допълнение към бягането и бокса.
казано от James Hinks на 28.02.17, 10:58:
Не, просто ми беше интересно защо смяташ, че при теб нещата не могат да се получат лесно. Виках си ако има грешка, да я посоча, но то генералната концепция при теб е друга.
Ти си знаеш най-добре, но повече не казвай, че не ти се получават лесно нещата, защото ти умишлено си ги направил трудни 🙂
казано от James Hinks на 27.02.17, 10:22:
казано от Димо на 27.02.17, 10:11:
установих че специално за енергоразход по- тежките упражнения, които не мога да ги правя с голям интензитет и много повторения (лег преса, гребане, раменна преса) са много по- малко ефективни от по- леките, които ги правя в големи серии и с по- бързи повторения (коремни с тежест, набирания, гребане хоризонтален скрипец, сгъване за бицепс, флайс, кофи, сгъване от вис за корем и т.н.). Сигурен съм че има много ползи от тежките повторения, но трайното повишаване на пулса не е сред тях.
Всъщност е точно обратното 🙂
казано от James Hinks на 28.02.17, 11:02:
Абсолютно.
И то не толкова на фона на дефицита, а по-скоро на фона на прилива на кортизола, който успяваш да си докараш.
казано от James Hinks на 28.02.17, 11:18:
Ами заповядай 🙂 И както каза Пламен - малц приготви 😄
В случай, че си ги пропуснал или забравил 🙂
Изобщо не съм ги забравил, аз съм добър слушател (читател), само си имам мнение и не със всичко съм съгласен.
... което си е и твое право. Но при условие, че ти е казано преди месеци, че няма да стане така както го правиш, историята ти не е тъжна, а логична.
Мнението беше редактирано от Мартин на 24.04.17 12:14.
Привет, и аз съм горе-долу на подобен хал, в момента в който отпусна контрола над храненето и се събуждам някоя сутрин с едни +30кг (без да спирам да тренирам). За себе си съм стигнал до извода, че “колкото повече, толкова повече” не е най-добрия възможен подход. Качество си трябва и при тренировките и при храненето, за да се постигат резултати, особено в контекста на здравето.
ОК, Марти. С’я. Какво се опитваш да ми кажеш? Че ако бях тренирал по супер структурирана програма и бях ял колкото съм ял, нямаше да ми се налепят 5-6 кила по паласките ли?
24.04.17
12:40
Преди месец се появих тук и започнах да чета и уча.Промених храненетоси на 180 градуса.Започнах с опитза кето-хранене,не се получи,сега следя НВД.Изключително доволен съм от резултата.Освен,че започнаха да се показват коремните мускули ами и паласките се стопиха,около кръста и продължението им към гърбът.Към момента въглехидрата ми не съставлява повече от 5-8%от храната ми.Това хранене продължава вече повече от месец.Същевременно абсолютно всяко упражнение,което правя във залата,за която и да е група мускули,редувам с упражнение за корем.Понякога стигам до 8x5x10 на abdomidle crucher-a.С две думи съм много доволен от това,което виждам и дори и някой да ми каже,че съм в грешка ще е странно защото се чувствам добре и има резултати.
Това за НВД и при мен го има, но според мен при теб закономерно ти се получават нещата, защото си на ниски калории. Нали си казвал по колко ядеш на ден и съм ти ги смятал лично.
С’я, аз не отричам че качеството на храната и тренировките и съответно хормоналния отговор имат значение за свалянето на мазнини, но според мен това е второстепенно, далеч след калорийния дефицит. Това на теория.
На практика, помолих всеки, който тренира суперздраво и структурирано, но не си брои калориите да си покаже плочките за да знам че става така, но никой не откликна на молбата ми. Както казах, може и да са срамежливи, а може и просто така да не стават нещата.
Всички, които съм видял по плочки в този форум си броят калориите суперстриктно.
И да, разбирам че има много други измерения тренирането, като здраве, сила, и т.н. за това изобщо не коментирам, само и единствено за плочките, което аз съм си поставил за цел.
24.04.17
12:49
Без да претендирам, че знам колко си ял - да, горе-долу така щеше да е положението.
При теб проблема е хаотичността - днес маратон, утре бокс, вдругиден фитнес и накрая в петък плочки. Това първо. Второ в липсата на база, на която да стъпиш, база в смисъла на знания и опит. Не става. Към една цел може да се тръгне по много различни пътища, като някои ще са по-кратки, други по-дълги, трети по-трудни, четвърти по-вълнуващи, но ако не изпадаш в крайности, не избираш най-неподходящи път и не се отказваш вървейки, все някога ще стигнеш до целта. Когато обаче целите са няколко, 99% от пътищата към целите не съвпадат.
24.04.17
12:53
казано от Димо на 24.04.17, 12:49:
Това за НВД и при мен го има, но според мен при теб закономерно ти се получават нещата, защото си на ниски калории. Нали си казвал по колко ядеш на ден и съм ти ги смятал лично.
С’я, аз не отричам че качеството на храната и тренировките и съответно хормоналния отговор имат значение за свалянето на мазнини, но според мен това е второстепенно, далеч след калорийния дефицит. Това на теория.
На практика, помолих всеки, който тренира суперздраво и структурирано, но не си брои калориите да си покаже плочките за да знам че става така, но никой не откликна на молбата ми. Както казах, може и да са срамежливи, а може и просто така да не стават нещата.
Всички, които съм видял по плочки в този форум си броят калориите суперстриктно.
И да, разбирам че има много други измерения тренирането, като здраве, сила, и т.н. за това изобщо не коментирам, само и единствено за плочките, което аз съм си поставил за цел.
Виж аз съм готвач и ми мирише на храна по цял ден,за някои това ще е изкошение,за мен е отвращение,просто не ми се яде,храната е в такива количества,че има елемент на пренасищане. На мен ми помага,просто когато се събудя от сън първо си измислям какво ще ям днес и си набавям продуктите,не излизам от рамката,когато ми пристърже,пат -една ябълка и съм готов.
казано от Димо на 24.04.17, 12:33:
ОК, Марти. С’я. Какво се опитваш да ми кажеш? Че ако бях тренирал по супер структурирана програма и бях ял колкото съм ял, нямаше да ми се налепят 5-6 кила по паласките ли?
Това няма как да знам. За една година си се “счупил” от правене на какво ли не с цел да стигнеш 85 кг, освен това, което ти е посочил Сашо: по-интензивни (разбирай тежки) тренировки, с по-малък обем на дейности за цялата седмица, с цел по-ниски нива на кортизол. Както ти казаха и по-горе, повече не значи по-добре. Не искам да те ядосвам, не това е била целта на поста ми, а за пореден път да ти обърна внимание, върху неща, които умишлено или не пренебрегваш. Ясно ми е, че си твърдоглав (което качество много уважавам, стига да насочено в правилна посока) и искаш да направиш нещата си по свой начин, но не е нужно да откриваш топлата вода на ново. Поздрави и успех, дневника ти е от интересните - не спирай да го водиш, даже и да е само заради сладките приказки 🙂
Мнението беше редактирано от Мартин на 24.04.17 12:55.
24.04.17
12:54
Това на чия теория? Твоята?
Не искаш да разбереш, че дефицита сам по себе си няма да те доведе до бленуваните плочки.
На практика, помолих всеки, който тренира суперздраво и структурирано, но не си брои калориите да си покаже плочките за да знам че става така, но никой не откликна на молбата ми.
Не, не си помолил никой, ами искаше 40+ годишни такива да видиш - еми виж чичака де, той бичи каквото му е пред очите, нацепен е, по-дърт е от мен 🙂
Виж Илия, същата работа, само дето е по-млад...
24.04.17
12:59
казано от James Hinks на 24.04.17, 12:54:
Това на чия теория? Твоята?
Не искаш да разбереш, че дефицита сам по себе си няма да те доведе до бленуваните плочки.казано от Димо на 24.04.17, 12:49:
На практика, помолих всеки, който тренира суперздраво и структурирано, но не си брои калориите да си покаже плочките за да знам че става така, но никой не откликна на молбата ми.
Не, не си помолил никой, ами искаше 40+ годишни такива да видиш - еми виж чичака де, той бичи каквото му е пред очите, нацепен е, по-дърт е от мен
Виж Илия, същата работа, само дето е по-млад...
добре, а ако имаш премерен калориен дефицит и да кажем доволни занимания за коремните мускули,това ще доведе ли до “бленуваните” плочки,защото това също е и моета цел?
24.04.17
13:17
Знам,че някои от вас няма да се съгласят,но аз съм на мнение,че ако нямаш спокойствие и душевен комфорт(в моя случай няколко бири)и си в постоянен стрес от калориите,няма да можеш да ги пребориш.Аз за себе си съм изградил някакъв,правилен или не,усет за количеството им.Имам теория,че колкото повече се вглъбяваш в една идея или проблем, толкова повече отрицателни резултати имаш.Смятах си калориите няколко пъти и стигнах до извода,че това си ми е нормалния ритъм на хранене,просто започнах да си ги набавям по различен начин,от различни храни и резултатите са на лице.Спокоен съм,паласките се махат,здрав се чувствам,другото е Божа работа.Дори и при моето плуване както казаха много хора,че тялото ми ще се опитва да запази подкожния слой мазнина за да изгради преграда между по студената среда(водата) и тялото ми нямам такъв ефект.Само установих,че ми е малко по-трудно и изморително плуването защото май намаля мазнината,която ме задържаше с по-малко усилие над водата,но така е по-добре за мен защото повечето усилие,в моито очи,е предпоставка за по-добри резултати.
Момчета, първо искам да кажа, че нито ви се ядосвам, нито омаловажавам заинтересоваността ви и опитите да сте ми полезни. Самата истина е че съм малко твърдоглав, мога да изслушам всеки, но кого ще послушам си решавам само аз и то не винаги изобщо послушвам някого.
Може би прекалено много отдавам тежест на критичния прочит 🙂 Все търся логиката (моята си разбира се) Ето например в случаите с Иво (ISB) и Илия (Ilstrong), какво би станало ако запазят всичко останало същото - тренират кратко и интензивно, в специални протоколи, през едисиколко секунди, ядат си по същия начин, и изведнъж просто включат по още 1-2 тренировки на ден или през ден - по половин-един час бокс или бягане. Какъв ще е резултата? Ще омазнят ли пресите?
не е изключено...
Подкрепям мнението, че не винаги повече = по-добре.
Повишената активност ще доведе до увеличен апетит, а както знаем да 500 калории се изяждат за минути и се изгарят за четири пъти повече.
Не казвам, че така ще стане с тях. Говоря чисто теоретично...
24.04.17
13:27
казано от Димо на 24.04.17, 13:22:
Момчета, първо искам да кажа, че нито ви се ядосвам, нито омаловажавам заинтересоваността ви и опитите да сте ми полезни. Самата истина е че съм малко твърдоглав, мога да изслушам всеки, но кого ще послушам си решавам само аз и то не винаги изобщо послушвам някого.
Може би прекалено много отдавам тежест на критичния прочит Все търся логиката (моята си разбира се) Ето например в случаите с Иво (ISB) и Илия (Ilstrong), какво би станало ако запазят всичко останало същото - тренират кратко и интензивно, в специални протоколи, през едисиколко секунди, ядат си по същия начин, и изведнъж просто включат по още 1-2 тренировки на ден или през ден - по половин-един час бокс или бягане. Какъв ще е резултата? Ще омазнят ли пресите?
Аз също съм твърдоглав,в началото и сега яко ме хранят.Затваряха ми теми,присмиваха ми се,но това само ми помогна за да извадя правилното ЗА МЕН.
казано от BBD на 24.04.17, 13:27:
Аз също съм твърдоглав,в началото и сега яко ме хранят.Затваряха ми теми,присмиваха ми се,но това само ми помогна за да извадя правилното ЗА МЕН.
За теб съм си създал мнение че наистина си твърдоглав, но си и доста по- рязък в реакциите и изказа си 🙂
Искам и да се извиня засега че не коментирам или отговарям на всеки, в офиса съм и чета/пиша на пресекулки.
24.04.17
13:46
Аз плочки като на списание не съм имал, но най- доброто ми постижение беше с калориен излишък и 5х5 система. Гледах как се показват и не можех да повярвам, че е възможно в излишък.
P.S.Излишък на правилна храна.
Мнението беше редактирано от Barberian на 24.04.17 13:48.
24.04.17
14:04
то не винаги изобщо послушвам някого
В това няма лошо, но ако си наистина много добре запознат практически и теоретично с въпроса. Но без да се обиждаш - ти не си. Приел си за императив някакви твърдения и се осланяш на тях, въпреки противоположните опитни резултати.
Може би прекалено много отдавам тежест на критичния прочит Все търся логиката (моята си разбира се)
По-скоро търсиш нещо, което да потвърди това, което мислиш, че е вярно, поне според мен. А обикновено в такива случаи се получава така, че илюзорно виждаш уж потвърждаването, но не и основните неща.
Ето например в случаите с Иво (ISB) и Илия (Ilstrong), какво би станало ако запазят всичко останало същото - тренират кратко и интензивно, в специални протоколи, през едисиколко секунди, ядат си по същия начин, и изведнъж просто включат по още 1-2 тренировки на ден или през ден - по половин-един час бокс или бягане. Какъв ще е резултата? Ще омазнят ли пресите?
Нищо, какво да стане, ще са си същите. Но причината е, че нещата пак ще са съобразени в основния си протокол.
Това се губи при теб, основния протокол и приоритет. А когато го определиш, както е сега с маратона, то той не съвпада с това, което искаш да получиш визуално.