Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

02.06.17
10:27

казано от James Hinks на 02.06.17, 09:14:

Преди в Авангарда се събираха едни момчета да играят и ако все още са там и попаднеш на тяхната група, ще те научат на много повече работи от тренировките на Арман.

Добрия треньор не е задължително успешен спортист. Това е валидно за всички спортове не само в бокса, за пример виж Ивайло Маринов, виртуоз и великан като спортист, нула като треньор.

02.06.17
12:37

Разбира се че е така, както и обратното - най- бруталния пример - Ицата Стоичков 🙂

В случая обаче с Арман мисля че и в двете неща си е на високо ниво. На последното републиканско стана шампион в категорията си, а още две момчета, които той ги тренира взеха медали - единия сребро след оспорван финал, другия бронз.

Истина е че може би има разлика в тренирането на момчетата със състезателни амбиции и на такива папагали дето ползват бокса най- вече за кардио като мен 🙂 Те и тренировките ни са различни и изобщо в отделно време на двете групи, което е най- нормалното нещо според мен.

Мнението беше редактирано от Димо на 02.06.17 12:45.

Barberian

02.06.17
12:53

“Добрия треньор не е задължително успешен спортист. Това е валидно за всички спортове не само в бокса, за пример виж Ивайло Маринов, виртуоз и великан като спортист, нула като треньор.”
Както и обратното🙂 Моят треньор по щанги от детството не беше със сериозни постижения, освен, че беше заслужил майстор на спорта🙂 Но, стана личен треньор на много успешен български щангист и направи сина си европейски за младежи. Сега сина му е помощник треньор в националния. За мое щастие са ми роднини и черпя от извора 🙂

Мнението беше редактирано от Barberian на 02.06.17 12:55.

02.06.17
12:59

казано от nervak на 02.06.17, 10:25:

при мен нещата рязко се влошават,когато се разсейвам по време на тренировка...и по-често на пролет!Тежките кризи съм ги постигал с блеене по време на дадено упражнение и килограми ,които ги подценявам...Както и като правя глупости невъзстановен))).За мен лично ,коремните преси са упражнение не носещо никакви ползи при евентуална дискова херния,а по скоро вредят.

Д’йба, и аз точно така не внимавах и тренирах разсеяно с килограми, които не трябваше да подценявам. А при теб на момента заболява ли те, усещаш ли го веднага или е забавено? След 24 часа например? И за колко време ти минава?

казано от nervak на 02.06.17, 10:25:

За мен лично ,коремните преси са упражнение не носещо никакви ползи при евентуална дискова херния,а по скоро вредят.

Аз силно се надявам това моето изобщо да не дискова херния, май все пак трябва да отида при джипката да си поискам направление да ме види специалист да видим какво ще каже и евентуално на ЯМР. Ако има нужда, вече ще гледам как да си променя тренировките.

02.06.17
13:40

казано от Димо на 02.06.17, 12:59:

. А при теб на момента заболява ли те, усещаш ли го веднага или е забавено? След 24 часа например? И за колко време ти минава?

То е нещо ,като щракване придружено с една моментна слабост в краката,не е някаква прерязваща болка.До час ,два почвам да усещам сковаването на кръста и до 10-12 часа(на сутринта) вече си е....е..ло м..а.Блокаж,болка от крампиралите еректори.
Предпоследния път симптомите отшумяха за 4-5 дена напълно,но направих грешката да се натоваря с клекове на 6тиа ден,където вече се счупих добре.Тук вече резултата беше 8-12 дена блокаж...а тренировките все още 3 месеца по-късно не напъвам,защото се усещам слаб.
Та така...не е страшно,но ако си тъп...патиш качествено.

Мнението беше редактирано от nervak на 02.06.17 13:45.

02.06.17
15:38

Аз на момента нищо не усетих или чух, но втората част ми е притеснително позната - отложен старт и няколко дни продължителност....

05.06.17
10:45

02.06.2017

Дефицит за деня: 848 Ккал
Общо дефицит:  2040 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 10 км лежерно и 10 км шампионската велосипед
- час фитнес
- 15 минути стълби

Храната беше основно скара и зеленчуци. Май иска нова скара вече, доста е зле настоящата ми. И иска специална масичка и кътче на терасата.

Движението сутринта с колелото лежерно, но вечерта трябваше да хвана Еконт до 6 отворен офиса и сигурно направих най- бързото прекосяване на града диаметрално. Хванах ги навреме и си взех калипера, който бях поръчал. От някакъв пич от Велико Търново си го поръчах че не ми се чакаше от Китай 2 месеца доставка. Китайска пластмаска за 10 лв с доставката, но мисля че ще върши работа.

Фитнесчето крака и рамо трябваше да е ужким с новосформирания фирмен отбор фитнесентусиасти в Аркадията, че е най- по средата на всички, но уви само аз и още едно момче се явихме. Пак де, бива, можеше и сам да съм си 😄

Фитнеса си е същата дупка каквато я помня - мирише на мъже, тавана нисък (внимавам при изхвърлянето да не ми остане щангата забита в гипсокартона на тавана хаха), въздуха задушен, уредите и лежанките повечето са старовремски и набутани един в друг. Има леко подобрение от едно време де - направили са външна част за кросфит, има даже боксова круша, но незнайно защо са я свалили. Има и уред, който отдавна исках да видя и да пробвам - прословутия stairmaster. Освен че се притеснявах да не си ударя главата в тавана при някоя по- отривиста крачка уреда си е 6+ отвсякъде. 15 минути на 11-та степен (90 крачки в минута, 50+етажа) и то след шампионското педалиране и след тренировката за крака, направо ми спряха тока. Добре напрегнах краката тоя ден, че последните 2 седмици все пазех кръста да не клякам с щанга и ги отбягвах краката.

05.06.17
10:50

Къде е тоя стеърмастър?

05.06.17
10:56

събота 03.06.2017

Дефицит за деня: 721 Ккал
Общо дефицит:  2761 Ккал

АКТИВНОСТ:
- час фитнес
- 5 км бягане

Храната бива. Всъщност доста си хапвам тея дни - все между 2500 и 3000 Ккал, но пък успявам да тренирам всеки ден, така че дефицит да има.

Предишната вечер си легнах в 23 и сутринта се оцъклих в 5. Станах, оправих цялата кухня, всекидневна, миялни машини, загорели тави, размразих фризера, оправих го, всичко лъсна, събудих любовно жената, оставих я да мърка и да се излецава доволно после, седнах да работя, довърших за няколкостотин лева работа, която отлагам 2 седмици, пратих на клиента, изчетох си страхотните отзиви с третото кафе и поглеждам - баси - още 12 на обяд няма... Взех жената и я заведох на шопинг малко спортни парцалки да си напазарим, в декатлона почти целия следобед прекарахме, накупихме си разни неща, поръчахме каквото нямаха и така. Даже за следобедна дрямка имше време преди бягането. Баси якото било да си лягаш навреме 🙂

Фитнеса - кръгово гръб и малко ръце и рамо, пак в Авангарда, допадна ми фитнеса. Мерих си с пулсомера, 750 Ккал за час - час и малко фитнес + спринт накрая 5 мин, от който ме заболя черния дроб. Далак все ме беше болял, но черен дроб никога, явно доста се изцедих и за капак бързо бягане... Исках и техните машини симулиращи стълби да пробвам (всички уреди са Техноджим, чувал съм че това са мерцедеса на фитнесуредите), но трябваше да си дам малко време да ми мине болката и до тогава вече се разколебах 🙂

След фитнеса в късния следобед исках да направя един Альоша, но се замотах и като тръгнах да бягам беше вече почти вечер, прецених че ще замръкна точно на върха на Альошата и вместо това завъртях 5-6 км из Тракия да се прибера преди комарите.

Мнението беше редактирано от Димо на 05.06.17 11:04.

05.06.17
11:08

казано от БПН на 05.06.17, 10:50:

Къде е тоя стеърмастър?

В “Аркадия” - сградата като търговски център срещу Метро- Тракия. Входа за фитнеса е отзад - трябва да минеш или между гората и Аркадия, или между бензиностанцията и Аркадия. Аз като го видях тоя стеърмастър реших че е просто складиран там - има почти облегнат велотренажор върху него и толкова застрашително нисък изглежда тавана над машината - и искрено се изненадах като натиснах копчето и светна и даже тръгна 🙂

05.06.17
11:14

неделя 04.06.2017

Дефицит за деня: 884 Ккал
Общо дефицит:  3645 Ккал

АКТИВНОСТ:
- час фитнес
- 6 км бягане

Храната пак с амбицията да е трицифрени стойности, но уви, в тъмните часове си отиде над 2500 пак.

Четох интервю с Джошуа където казваше че задължително сутрин почти веднага след ставане си правел кардиото с бягане и си викам: айде, и аз така. Пускам си тъпия найкрънплюс и освен че нещо се бъгна интерфейса и нищо не виждах, успях да видя че бил световен ден на 5К рън и викам: айде и аз.

Фитнесчето следобеда гърди, трицепс и корем. Пак не можа да се събере отбор фитнесентусиасти, но ще стане. И нямат една нормална стойка за коремни от наклон в Авангарда, измъчих се, както и бягащите им пътеки са доста тесни - свикнал съм в Атлетика на техните и за малко да се пребия като се разсеях и стъпих отстрани на лентата на неподвижната част хаха...

05.06.17
13:42

Чак днес сутринта се настроих да си измеря мазнинките с новичкия ми калипер. Че най- просто и лесно пробвах метода на трите гънки (за 7 или повече трябва да има втори човек, който да щипе на гърба и други труднодостъпни места.

Учудващо нисък процент мазнини ми показва - 18%, мислех че съм доста над 20.

Като страничен бонус мисля, че убедих една колежка, която ходи на фитнес, че трябва да ѝ видя циците за да ѝ измеря % подкожни мазнини с калипера 😄

Мнението беше редактирано от Димо на 05.06.17 13:42.

05.06.17
14:21

казано от Димо на 05.06.17, 13:42:

Като страничен бонус мисля, че убедих една колежка, която ходи на фитнес, че трябва да ѝ видя циците за да ѝ измеря % подкожни мазнини с калипера

От къде казваш го поръча този калипер? За един приятел питам 😄

05.06.17
14:33

От olx го намерих ако това питаш, а ако другото питаш, мисля че калипера, който на твоя преател му трябва върви с комбиниран курс по реторика и практическа психология 😄

05.06.17
14:41

Калипера е малко тънък уред, с пластмасов китайски ще получиш китайски резултат 🙂

05.06.17
14:50

казано от James Hinks на 05.06.17, 14:41:

Калипера е малко тънък уред, с пластмасов китайски ще получиш китайски резултат

Един познат “треньор” (от онези по лъскавите зали) ми разказваше как си мотивира подопечените, като в началото ги мери със съвсем лек натиск, а после щипе здраво, за да изкара мазнините намалели. 🙂 Можел да направи 10% разлика само от това, без измерваният да се усети.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.06.17 15:11.

05.06.17
15:34

То за нищо няма гаранция в живота, кво да говорим за измервателните уреди за мазнини.

Това, което четох в интернета е, че и с най- професионалния калипер голямо значение има и специалиста, който мери и пак няма гаранция - колкото специалисти, толкова показания, като просто препоръчват да се ходи при един и същи за да може да се следи прогрес. И да не е съвсем точен процента който ще меря, поне ще е при един и същи специалист - аз 😄 и смятам, че ще мога да следя прогрес/регрес.

Всъщност, сега се сещам, че може да пробвам колко калибриран му е натиска на китайския пласмасяк. Някъде пишеше колко точно трябва да е. Както и да измеря дали верно мери разстоянието между челюстите (във фабриката имаме доста точни измервателни уреди)

Иначе, наскоро гледах един клип в ютуб, където един пич обясняваше за ДЕКСА сканинга, който минава за много точен начин на мерене и пак всичко е алата-балата според него.

05.06.17
15:37

казано от Boby_ на 05.06.17, 14:50:

казано от James Hinks на 05.06.17, 14:41:

Калипера е малко тънък уред, с пластмасов китайски ще получиш китайски резултат

Един познат “треньор” (от онези по лъскавите зали) ми разказваше как си мотивира подопечените, като в началото ги мери със съвсем лек натиск, а после щипе здраво, за да изкара мазнините намалели.  Можел да направи 10% разлика само от това, без измерваният да се усети.

Ма моля ти са, в Атлетик в МОЛ Галерия мога да се закълна, че в секцията с щангите огледалата бяха изивити за да изглежда отражението по- широко/масивно, а в секцията с кардио уредите бяха наобратно - да изглеждаш по- източен и слабичък. Както и в разни магазини за дрехи в съблекалните съм виждал така извити огледала за да се харесват клиентите и да купуват повече.

Интересно наблюдение за огледалата - сега, като се замисля, в София, в Акадамик сякаш също съм забелязвал подобено нещо в залата с лежанките и дъмбелите 😄
Слочаеност?! Не мисла!1?!

06.06.17
09:19

понеделник 05.06.2017

Дефицит за деня: 2589 Ккал
Общо дефицит:  6234 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 20км велосипед
- час фитнес
- 10 мин стълби

Имах много работа вкъщи и заседнах пред пц-то веднага като влезнах, със самоуговорката че ще ям като приключа всичката работа. Стана 1 и от бързане да приключа вече не ми се ядеше много, а и беше късно да готвя или да разпъвам някакви софри.

Фитнеса крака и рамо. И накрая пак стеърмастър - за 10 мин на 15-та степен ми се спря тока направо. Пак ме заболя джигера и жегата беше адска и бях като изцеден, толкова вода изтече от мен. Трябва някакси да си завъртя тренировките да не ми се пада все крака да правя в тази зала със стеърмастъра да мога да си го ползвам по- продължително.

Тази сутрин кантара ми хареса.

13.06.17
10:11

вторник 13.06.2017

Дефицит за деня: ще видим
Общо дефицит:  на нова сметка

АКТИВНОСТ:
по план
- 20км велосипед
- 30 мин фитнес

Миналата седмица и по- конкретно последните 4 дни ситуацията с храната беше брутална. Писах по усет няколко 4К, 2 по 6К и един ден 8К+ с тортички и наденички на чист въздух. Любимата имаше РД и доста се поглезихме. И уникална френска селска торта ѝ направих от първия път. Опитах и на хепито френската селска торта, и на една колежка, която е голяма сладкарка... нескромно, но моята беше най- добра 🙂 Пак поскам сълза за погубения за човечеството сладкарски талант в мое лице :(

Иначе мерките и теглилките, закономерно, съвсем според математиката, днес кантара показа 94.5 (последно 91 кг преди 8 дни), а обиколките са +4 +5 см по шкембака. Интересно че на задник и на крака нищичко не съм качил.

Тренирам си всеки ден, но повече гледам кръгове във фитнеса да правя, колелце малко, ходене напред- назад доста, но бягане никак - много ме мързи да бягам напоследък, дори полу-съзнателно проспах съботния 5К рън, който хората го организираха тоя път буквално в задния ми двор (старта беше на 100 метра от входа ми)

В едните дънки, които си купих зимата едва се намърдах последния път и спрях да ги нося.

Много работа, много нерви, малко спане, парите поне са ОК.

Търся си мотивация да съм по- стриктен с храната.

Bart Simpson

13.06.17
10:57

Димас,ти си по калориите.
Купих си гривна.
Днес за пръв път бях в залата с нея,след много пот ми показва-143Kcal.
Разочарован съм,очаквах,че горя доста повече,какти звучи това на теб,ок ли е?

13.06.17
10:58

Ква гривна си взе?

Bart Simpson

13.06.17
11:22

USA pro active touch
Само нея намерих да работи със sony

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.06.17 11:23.

Bart Simpson

13.06.17
11:40

Докатосе прибрах у дома вече бях на172kcal.
Но все пак не ми се струва достатъчно.
Ти за една тренировка колко гориш средно?

13.06.17
11:50

Според това, което видях в нета за тази гривна, тя не мери пулс, тоест, каквото ти показва е на база на мерене на крачки. Взел си си смарт уоч с всички функции да се свързва и управлява телефона, но не и да ти мери калориите чрез мерене на пулса.

За една тренировка, според зависи колко зор си давам и колко време е, пулсомера ми показва между 400 и 700 Ккал.

Според Сашо това били много калории, но това ми показва измервателния уред, който ми е закачен над сърцето.

Тази сутрин ми хрумна да си взема пулсомера в новия фитнес където ходя и да изчакам някой от яките момчета да влезе да прави тренировка и да тренирам с неговите килограми, с неговите почивки, с неговите упражнения и повторения, изобщо изцяло да следвам тренировката му и да видя какво ще ми покаже. Снощи пак ги гледах тея момчета с отлична физика и модерни прически как са превити над фейсбуците на телефоните, а на мен ми прозират зърната на гърдите и пъпа през тениската като на някоя мис мокра фланелка.

Мнението беше редактирано от Димо на 13.06.17 11:56.

Bart Simpson

13.06.17
11:54

казано от Димо на 13.06.17, 11:50:

Според това, което видях в нета за тази гривна, тя не мери пулс, тоест, каквото ти показва е на база на мерене на крачки. Взел си си смарт уоч с всички функции да се свързва и управлява телефона, но не и да ти мери калориите чрез мерене на пулса.

Значи ще я върна.
Можеш ли да ми препоръчаш нещо да си намеря,което ще ми върши работа.
Колко калории гориш ти на тренировка средно?

Bart Simpson

13.06.17
12:04

Ако съм изгорил 147kcal само от ходене във фитнеса,значи гоня подобни стойности като горе-посочените от теб,днес ще пътувам до един по-голям град от този, в който живея и ще си потърся гривна,а този часовник ще върна,благодаря ти.

13.06.17
12:18

Писал съм някъде назад във дневника, но накратко, най- верните са тези с отделен сензор за сърдечния ритъм. Страп им казват. носят се на гърдите и предават сигнала на часовника, който ти е на ръката или на смартфона направо. Вече от модела и от цената зависи колко и какви екстри има, но хубавите от тези новите са скъпи. Стотици долари. Иначе, аз се замислям да пробвам ето този стар модел, който вече не го произвеждат: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XBodymedia+Bodybugg.TRS0&_nkw=Bodymedia+Bodybugg&_sacat=0 Има и чисто нови в интернета. Навсякъде, където става въпрос за пулсомери и калоримери хората се кълнат че този е бил най- верния.

Bart Simpson

13.06.17
12:23

Благодаря ти,ще потърся,но първо ще сменя телефона днес.
Защото преди това пробвах няколко гривни и отказаха да се свържат с този,който имам.

Bart Simpson

13.06.17
20:40

Fitbit charge2,
За сега изглежда яка машинка.

14.06.17
02:12

Да, този е от хубавите. Има мерене на пулса и тест за фитнес ниво.

Bart Simpson

14.06.17
02:24

Приложението,което върви с него е безкрайно,много ме забавлява,горещо ми го препоръчаха местни запознати.
А и честно да ти кажа не ми пука дали е точно,яко е защото някак си ти бърка под кожата и те бута.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.06.17 02:25.

14.06.17
02:49

Да си направиш фит теста, така по- точно ще мери. И честито, със здраве да си го ползваш и да постваш резултати.

14.06.17
03:06

Да си запиша тук отчета от днес по- прегледно.

вторник 13.06.2017

Храна: 1,277

АКТИВНОСТ:
- 20км велосипед
- 30 мин фитнес
=~ 1,049 Kкал

Дефицит за деня: 2,042
Общо дефицит:  2,042

Храната ОК, колелото добре - лепнах се зад един от нашите с пистово колело, който е треньор по спининг и не изостанах никъде, даже на втория- третия километър го изпреварих.

Тренировката гръб уж набързо и малко тъпа - в аркадията не бях правил гръб и докато намеря къде се слага щанга за тяга, (няма обособено място - единственото е пред рака за клякане ако никой не кляка?!? )кои дискове да сложа, после докато търсих колан за тежести (има поне 7-8 колана, никой от които не е ОК за тежести) и накрая се набирах СТ в по- дълги серии. И стойките им за коремни не са удобни - много високи, много тесни, не е добре. Стеърмастъра го загледах, но вече се бях фрустрирал и нещо нямах настроение за спиране на тока, а само да крача нагоре- надолу нямах време.

Bart Simpson

14.06.17
03:10

В последните ти няколко вписвания подкрепяш моета теория,че резултати се постигат когато се състезаваш с по-добри,често се случва само да си си мислел, че са по-добри.

14.06.17
03:17

И така и така е според мен. Мотивацията от състезанието с по- добрите е супер, но истинското предизвикателство е пред себе си.

Bart Simpson

14.06.17
04:04

Не е така защото не можеш да се гониш постоянно,печелиш битката със себе си веднъж.
След това гониш по-добрите.

14.06.17
07:18

Значи почвате да ми приличате на пристрастени към тези приложения. Какво да му мериш на пулса слагаш двата пръста и засичаш за 10 секунди. Ако си на 180 си се напънал , ако не си скатал. Мериш след 2-3 минути отново. Свалил ли си на 120 давай отначало.

14.06.17
08:53

Всеки с крастата си.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1