Iron Man lvl 1 - need help, newbie

06.06.17
00:28

Здравейте!

Нов съм във вашият свят и се интересувам главно от информация.
Който ми помогне...ще го черпя бира (стига да не му развалям режима).

Момче на почти 20г. съм, 180см. висок, 60кг., нямам мазнини, не ме мързи и желание имам.
Интересувам се от коремни и гръдни мускули. И съответно от:
1. Броя серии и упражнения?
2. Каква храна и по колко пъти на ден?
3. Кога и колко време се почива?
Става въпрос за домашни условия, но не пречи ако се налага използването на някой фитнес уред - може да се уреди.

Ще ме прощавате, но съм newbie и не знам дали е редно да питам така директно.
Ако има нещо, няма нищо.

Айде, че лятото вече дойде!

Първо нищо не става бързо. Зареди с търпение. Тренировки и режими има в сайта, стига да не тъ мързи да потърсиш. Храна - махни боклуците, сладките изкушения,  газораното, вода поне 3л на ден. Хапвай добре - яйца, чисто месо, ориз, картофи, салати, ядки  и т.н. За по-нататък вече
можеш да почнеш и стриктен режим. За упражнения и серии - базови упражнения, 9-10 серии в тренировка, 3 дена в седмицата. Добър вариант за начинаещи е 5 х 5. Успех.

Мнението беше редактирано от Светослав Захариев на 06.06.17 14:53.

06.06.17
15:16

До Светослав Захариев :
Първо - Благодаря за бързият отговор.
Второ - Не ме мързи, но не знам кои режими са подходящи за мен, защото повечето пъти, когато потърся подобна информация ми излизат статии, режими и програми за стопяване на мазнини. А, аз в случая нямам и нещата стават различни.
Трето - Трите дена в седмицата аз ли си избирам? 3 дена подред, през ден или? И колко важна е почивката всъщност.

Offtopic : Каменица, Загорка?! Казвай.

Много е просто. Почни да хапваш повече и по-качествена храна...500г чисто месо, 500г кртофи, 10 яйца, ориз, 2-3 салатки, 50г ядки, 100г овес, плодове и си го разпределяш равномерно на 3-4 хранения.
Трвнировки през ден за теб са добър вариант.

Здрасти!

В кръга на шегата: само гръдни и коремни мускули ли смяташ да тренираш? 🙂

С какво разполагаш в домашни условия? Имаш ли свободни тежести?
Какъв е спортният ти опит до този момент?

Колкото до храненето - почерпи идеи от тук.

06.06.17
17:38

До Светослав Захариев :
Записах си и мисля даже от днес още да започвам и ще видя какво ще стане в рамките на 30дни. В последствие ще си продължа, но просто искам да видя така нареченият - прогрес.

До Вероника Налбатска :
Извън кръга на шегата преди около 6г. си бях счупил лявата ръка и макар, че вече съм се “възстановил” напълно изпитвам болки при прекалено голямо натоварване на ръката или от рязка смяна на температурата. И за момента ще огранича тренировките само до гръдни и коремни мускули. Не, че не искам да тренирам и други части от тялото си, но лека по-лека.

Разполагам с цял фитнес център, който е буквално на отсрещната улица 😄
А, относно храните това вече го бяг чел, но само заради труда, който си направи да ми дадеш информацията ще го прочета още веднъж. Може да съм пропуснал нещичко ^^

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1