14.06.17
09:12
Вземи от някой на заем,пробвай и се върни да продължим разговора.
14.06.17
11:25
Тъкмо приключих днешната тренировка.
Брат,не знам какво си причинявяш за 700 калории,но аз днес се понатиснах и ми показа 450.
Я опиши какво тренира - упражнения, килограми, серии, повторения и за колко време.
14.06.17
13:46
Днес бях на ръце:
Супер серии
1.предмишница с дъмбели15кг-горен захват.
С усукване с щанга-2диска по20кг.
5x5
2.Чукови згъвания-20кг в ръка
Накланяне с дискове в двете ръце-20кг във всяка.
3.Железен кръст-по 30кг на страна.
Abdomidal -65кг
Всичко 5x5
4.кофи+20кг
Пак усукване с щанга
5.Упражнение за трицепс с лакти до тялото и сваляне на долу-не знам как се казва-5x8-50кг.
Abdomidal-65кг
6.упражнение за бицепс-от упора на лежанката-пак не знам как се казва-15кг-дъмбел.
С наклони с дискове пак по20кг в ръка.
Не знам дали разбра нещо,не мога да описвам,нямам терминилогия,затова и нямам дневник.
Всичко за час и пет минути с половин литър вода по време на тренировката.
Никаква храна преди това.
П.п. Забравих раменете:
Едно упражнение, което ми показа един боксьор-два дъмбела по 10кг,вдигания напред първо десет,после десет вдигания на ръцете без дъмбели,после девет с дъмбели,после девет без,после осем с дъмбели после осем без и така до едно,с това упражнение обикновенно започвам.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.06.17 13:52.
Доста упражнения, но за сравнително малки мускулни групи, съответно и с малки килограми, общ тонаж около 8 тона отгоре- отгоре като го сметнах.
А пулса как беше през тоя час и нещо? Средно, макс, мин, и т.н.
14.06.17
14:06
Димо, няма никакво значение какъв е бил пулсът при тая смешна тренировка. Пулс има смисъл да се мери при натоварвания за цялото тяло, когато има клек, тяга, обръщане, тласкане, бягане, скачане, борба.
Да сгъваш за бицепс и да си мериш пулс бхахаха 😄
Ако броиш калории, всяка активност си има значение. Опитваме се да сравним показания на различни измервателни уреди и да видим доколко звучат логично.
14.06.17
15:16
Общо осем минути са били в пик,другото е среден и почивка
Защо да ми е смешна тренировката.
Може да не е за културисти,но важното за мен е че достигам почти максимумът си,това означава че се развивам.
Не искам да се меря с никой,не съм на състезание,просто си говорим с Димо.
И в конкретния случай пулсат не е най-важната измервана величина,а последиците от нея,а именно приблизителното и съотношение с изгорените калории.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.06.17 15:20.
казано от Bart Simpson на 14.06.17, 09:12:
Да пробвам какво ? Да използвам пулсомер ли ?
14.06.17
15:36
казано от ISB на 14.06.17, 15:20:
казано от Bart Simpson на 14.06.17, 09:12:
Да пробвам какво ? Да използвам пулсомер ли ?
Да,човек,забавно е,събуждаш се сутринта,виждаш как сиспал цялата нощ,на мен много ми допада.
Не вярвах в това,но опитах и ми хареса,това имах предвид,опитай и може и на теб да ти допадне.
Зарибявка е.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.06.17 15:37.
14.06.17
15:44
казано от Alexander Krastev на 14.06.17, 14:06:
Димо, няма никакво значение какъв е бил пулсът при тая смешна тренировка. Пулс има смисъл да се мери при натоварвания за цялото тяло, когато има клек, тяга, обръщане, тласкане, бягане, скачане, борба.
Да сгъваш за бицепс и да си мериш пулс бхахаха
За мен е тесногръдо да смяташ,че седем упражнения са всичко и само те дават ефект.
14.06.17
15:53
казано от Bart Simpson на 14.06.17, 15:44:
За мен е тесногръдо да смяташ,че седем упражнения са всичко и само те дават ефект.
Няма значение за теб дали е тесногръдо или широкогръдо, защото ефект има от тези упражнения + още няколко, а не от сгъване за бицепс 🙂
14.06.17
15:59
Ами моят тогава защо дръпна два сантиметра обиколка за четири месеца?
Виж,зарежи,не ми дреме,тук говорехме за калории.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.06.17 16:00.
14.06.17
16:59
казано от Димо на 14.06.17, 14:29:
Ако броиш калории, всяка активност си има значение.
Е за тва ти бягат тия плочки.
Опитваме се да сравним показания на различни измервателни уреди и да видим доколко звучат логично.
450 калории от оная тренировка със сгъванията за бицепс? Заеби ти тая логика на пулсомерите.
А една мастурбация колко калории гори и какъв е пулса?
За един прЕател питам. Целта му е да изкара плочки и да не му се налага повече да мастурбира. Щото налЕ като имаш плочки и ти де лепят мацки.
Пулсомерите вършат основната си работа прилично добре - измерват пулса с голяма точност (говоря за тези с колан под гърдите, всичко друго е т@шак). А по каква формула изчисляват изгорените калории на база пулс, пол, тегло и т.н. си зависи от производителя и показанията могат да бъдат използвани само като ориентир и за сравняване на две подобни по вид тренировки, но не бива да им се вярва като абсолютна стойност.
Мнението беше редактирано от Станимир на 14.06.17 17:15.
казано от CarnalK на 14.06.17, 17:07:
А една мастурбация колко калории гори и какъв е пулса?
За един прЕател питам. Целта му е да изкара плочки и да не му се налага повече да мастурбира. Щото налЕ като имаш плочки и ти де лепят мацки.
Следващия път като ми се наложи ще засека и ще ти кажа да кажеш на твоя преател 🙂 Иначе за *бане мога да ти кажа какво показва моя пулсомер. Коя поза те интересува?
казано от Станимир на 14.06.17, 17:14:
Пулсомерите вършат основната си работа прилично добре - измерват пулса с голяма точност (говоря за тези с колан под гърдите, всичко друго е т@шак). А по каква формула изчисляват изгорените калории на база пулс, пол, тегло и т.н. си зависи от производителя ..
Халилуя!
казано от Станимир на 14.06.17, 17:14:
показанията могат да бъдат използвани само като ориентир и за сравняване на две подобни по вид тренировки, но не бива да им се вярва като абсолютна стойност.
Аз затова и питах каква е тренировката, защото сравнение може да се прави между подобни тренировки. Както се оказва, горе- долу е нормално да дава почти наполовина калории сравнено със 700-те калории, които ми е давало за час и 20 кръгове с клякане, тяга, набирания, кофи и т.н с тройно по- голям тонаж от на Барт тренировката.
А меренето на пулса при тренировка за бицепс си е като меренето на пишката - пущината по- внушителна няма да стане, но да вдигне ръка, който не си я е мерил с линийката 🙂
казано от James Hinks на 14.06.17, 16:59:
Ако броиш калории, всяка активност си има значение.
Е за тва ти бягат тия плочки.
Имам 2 доста по- рационални ( и по- значими според мен) обяснения защо ми бягат плочките под формата на:
1. Не са ми толкова важни явно.
2. Лакомник съм (и 11К за ден не ми се виждат кой знае какво).
казано от James Hinks на 14.06.17, 16:59:
Опитваме се да сравним показания на различни измервателни уреди и да видим доколко звучат логично.
450 калории от оная тренировка със сгъванията за бицепс?
И на мен ми се виждат доста, но нямаше как да знам ако не бях попитал за детайлите.
И за целта на спора, според теб все ли е тая дали си гледал телевизия час и 5 минути или си направил тренировката на Барт? Накрая на деня с колко би се различавал разхода в единия и в другия случай?
И аз съм се питал каква е границата - кое да пиша и кое е незначително и питах интернета. Хората казват: “ако ти е над 10% от калорийния прием за деня, се пише” Ако следваме правилото, че разумния калориен дефицит е 20%, не е ли логично да искаш да отразиш някакси ако си изразходил 50% над дефицита си?
14.06.17
18:34
Добре,де,защо ако не се прави бицепс с тези упражнения се наричат упражнения за бицепс?
Защо за три месеца тук само тяга,клек,обръщане и подобните се уважават,не може всучко друго да е майтап работа.
14.06.17
18:38
Не може ли да се тренира без тях,не ги харесвам.
14.06.17
18:41
казано от Bart Simpson на 14.06.17, 18:34:
Добре,де,защо ако не се прави бицепс с тези упражнения се наричат упражнения за бицепс?
Защо за три месеца тук само тяга,клек,обръщане и подобните се уважават,не може всучко друго да е майтап работа.
Щото са аксесоарни упражнения. Не може цялата ти тренировка да е само бицепс и трицепс(признавам, че и аз съм го правил) независимо каква ти е целта.
14.06.17
18:50
казано от CottageCheese на 14.06.17, 18:41:
Защо за три месеца тук само тяга,клек,обръщане и подобните се уважават,не може всучко друго да е майтап работа.Щото са аксесоарни упражнения. Не може цялата ти тренировка да е само бицепс и трицепс(признавам, че и аз съм го правил) независимо каква ти е целта.
Също и предмишница и рамене,не знам,аз определено свалям и обиколките съответно показват добри движения.
14.06.17
19:09
казано от Bart Simpson на 14.06.17, 18:50:
казано от CottageCheese на 14.06.17, 18:41:
Защо за три месеца тук само тяга,клек,обръщане и подобните се уважават,не може всучко друго да е майтап работа.Щото са аксесоарни упражнения. Не може цялата ти тренировка да е само бицепс и трицепс(признавам, че и аз съм го правил) независимо каква ти е целта.
Също и предмишница и рамене,не знам,аз определено свалям и обиколките съответно показват добри движения.
Знаеш, че да свалиш даже не е нужно да тренираш. Тренира се за да си по-силен,бърз, издръжлив. Със сгъване за бицепс няма да станеш бърз, силен и издръжлив, освен на сгъването.
14.06.17
19:11
Каъо цяло започва да ми се изяснява и знам,че сте прави-повечето,но просто това не са моите упражнения.
Не смятам,че съм Аполон, но виждсм и рамо и бицепс,без да правя прехвалените упражнения.
Казвате,че не може, а аз виждам,че се променят нещата,защо?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.06.17 20:58.
14.06.17
20:09
Според теб,Димо и другите тук,колко калории е отнела горе описаната-тренировчица?
14.06.17
22:01
казано от Just Average на 14.06.17, 21:41:
100-150…
Как бе,ман,това е нема една бира...........
Еб#х,много съм объркан.
За теб не знам, ама сметките ти със сигурност.
В един момент, човек като си следи теглото, почва да ги усеща тези неща.
Примерно аз тренирам 90мин. Кик-бокс. (Да речем 60 съм наистина активна) Мерила съм си пулса по време на тренировка. И чрез пулс и по някаква справка чрез програма, за това време и моето тегло ми изкарва 500-600 калории.
Гледайки абсолютно обективно на нещата, това е практически невъзможно. Пиша си 220 калории //понякога даже 150// и поддържам. Ако пиша по вашия начинбсигурно щеше да ми излиза, че горя 1500 калории на ден. (Защото все пак не тренирам само кик-бокс) 😄 Просто яжте колкото е BMR, бъдете активни и толкоз.
100 Ккал ми се виждат много малко, на какво базираш предположението си? То само да стоиш прав вместо да седиш седнал хабиш екстра 50 Ккал на час, а ако ходиш 1 час гориш 200.
Иначе ако подходим математически, приемаме грубо, че си вдигнал 20 килограма на разстояние половин метър (сгъване за бицепс) 350 пъти (12 упражнения по 25-30 повторения всяко)
Силата на гравитацията = 9.81м/с^2
(20)*(9.81)=196.2 нютона, разстоянието е 0.5м ->(196.2)*(.5)= 98.1 джаула, което е 0.02344646 Ккал.
Човешкото тяло има едва десетина процента КПД, което е 0.2344646 за повторение. 350 повторения са 98 Ккал.
Приемаме че през този час си ходил, вдигал, носил, свалял тежести, има и след-тренировъчно повишено горене..
Как базирам аз предположенията си за калориите.
Сравнявам с нещо, което е отвсякъде и до болка изучено - бягането. Сигурно има хиляди изследвания колко гори човек като бяга равномерно. И базирано на това, и по пулсомер, и по програма с джипиес и като пиша в МФП и разни калкулатори в интернета като бягам ми излизат доста близки резултати, та приемам, че там е ясно че калориите са горе- долу толкова. Аз съм бягал достатъчно пъти да знам колко уморен се чувствам след това и съдейки колко изморен се чувствам след силова тренировка или след бокс или след колоездене, като си погледна пулсомера, мога да кажа дали ми се струва реалистична цифрата, която ми показва.
Джъст, ти засичала ли си се като бягаш колко ти излиза според пулсомер и според твое субективно чувство?
сряда 13.06.2017
Храна: 1,296
АКТИВНОСТ:
- 20км велосипед
- 20 мин лостове
= 615 Kкал
Дефицит за деня: 1,589
Общо дефицит: 3631
Храната добре, лостовете трябваше да са с един френд хем на въздух, хем и да се видим, но той закъсня, комарите наизлезнаха и аз се задоволих със 100 лицеви, 50 набирания, 50 кофички и 50 раменни със средно тежък камък. С 2 часа сън и цял ден треперене от бързане и ядове - толкова.
Мнението беше редактирано от Димо на 14.06.17 23:46.
15.06.17
00:11
казано от Bart Simpson на 14.06.17, 18:38:
Не може ли да се тренира без тях,не ги харесвам.
Не е нужно да се тренира с тези упражнения. Ако се наложи, жената ще вдига тежко вкъщи, ти това не го харесваш, гадно е някво.
казано от Димо на 14.06.17, 22:21:
100 Ккал ми се виждат много малко, на какво базираш предположението си? То само да стоиш прав вместо да седиш седнал хабиш екстра 50 Ккал на час, а ако ходиш 1 час гориш 200.
Иначе ако подходим математически, приемаме грубо, че си вдигнал 20 килограма на разстояние половин метър (сгъване за бицепс) 350 пъти (12 упражнения по 25-30 повторения всяко)
Силата на гравитацията = 9.81м/с^2
(20)*(9.81)=196.2 нютона, разстоянието е 0.5м ->(196.2)*(.5)= 98.1 джаула, което е 0.02344646 Ккал.
Човешкото тяло има едва десетина процента КПД, което е 0.2344646 за повторение. 350 повторения са 98 Ккал.Приемаме че през този час си ходил, вдигал, носил, свалял тежести, има и след-тренировъчно повишено горене..
Това не е сила на гравитацията, а е земно ускорение. Силата на гравитацията се измерва по формулата (G x m1 x m2)/r^2 :
G - гравитационна константа
м1 и м2 - масите на 2те тела
r - разстояние между тях
Демек приемаме, че всичко нагоре са бакалски сметки. А F = m x a включва “а”, което е ускорението на тялото, което ще е равно на земното, само ако тялото пада.
А следтренировъчното горене (така нареченият EPOC (Excessive post-exercise oxygen consumption) с тренировката на Барт може да не го смяташ, защото е пренебрежимо малко.
казано от Димо на 14.06.17, 22:30:
Как базирам аз предположенията си за калориите.
Сравнявам с нещо, което е отвсякъде и до болка изучено - бягането. Сигурно има хиляди изследвания колко гори човек като бяга равномерно. И базирано на това, и по пулсомер, и по програма с джипиес и като пиша в МФП и разни калкулатори в интернета като бягам ми излизат доста близки резултати, та приемам, че там е ясно че калориите са горе- долу толкова. Аз съм бягал достатъчно пъти да знам колко уморен се чувствам след това и съдейки колко изморен се чувствам след силова тренировка или след бокс или след колоездене, като си погледна пулсомера, мога да кажа дали ми се струва реалистична цифрата, която ми показва.
Джъст, ти засичала ли си се като бягаш колко ти излиза според пулсомер и според твое субективно чувство?
Ти много неща приемаш, включително и че тялото се подчинява на строго механични закони, а не му влияят хормони и метаболитни процеси, които са далеч по-сложни от сметката за това колко нютона или калории енергия си използвал на базата на 350 бицепсови сгъвания.
Също така, мога да ти гарантирам, че това колко уморен се чувстваш има точно нулева релевантност относно изгорените калории.
Ако влагахте толкова енергия в това да се хванете и да потренирате интензивно, колкото я влагате в бакалското смятане и пулсомеренето (което е също с нулева релевантност относно изгорените калории, защото зависи от други фактори), вероятно щяхте да заливате дневниците си със снимки на плочки, така както Ронката налива биричка преди да тласне 130кг.. 🙂
Най- вероятно си прав че са ми криви физичните сметки. Разпиши ги ти и кажи колко е вярната цифра.
Иначе доста хора във форума обясняват за хормони и метаболизми, които аз не отричам разбира се, нито пък отричам че са много сложни, затова и не се напъвам да се опитвам да гадая как точно ми се отразяват, затова с по- простички методи се опитвам да си постигна естетичните цели. Но се чудя всички хора ли, които пропагандират на Сашо методите ги разбират и като страничен ефект плочки от нито един от тях не съм видял.
И накрая айде пак да залитнем към силовите постижения. Не ща да тласкам 130 бе човек. Ти имаш цел да станеш трибоец, щом това ти доставя радост, дано ти се сбъдне, аз имам цел да изкарам плочки и да ми стоят по- добре ризите. По- скромно.
15.06.17
00:40
А най-големият проблем е, че дори не ми схвана сравнението ..........а колкото до плочки - те тия, които ги имат не ги снимат за показване, защото тренират с друга цел. Иначе Илия, Иво, Витан (той сега много нарязан, ама и преди си имаше 😄 ).
Всъщност, то не е нужно да тренираш по “методите на Сашо”. Но и да обяснявам, общо взето ще е излишно. Колко калории гори това, колко гори онова... 🙂
15.06.17
00:41
Приключвам деня на:
14091-крачки
10.5км
3566-калории
Прием около1200-1300
Димас,какъв е реалния дефицит тук според теб.
А кво вдига жената,ама толкова не е твоя работа колкото не мож са сети.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.06.17 01:43.
Кое сравнение? Как налива Ронката биричка? Еднократно по дънки? И аз ли да показвам селфита с плочки еднократно и по дънки? Ми не ти се получи сравнението, не че аз не съм го разбрал 🙂
За Иво не знам, не съм му виждал плочките. Илия и Витан, които са спринтьори. Големи примери за трениране ми даваш. Ти като тях ли тренираш? И Витан си каза момчето наскоро че много внимава с калориите, защото е лаком и съзнателно прави всякакви тактики за да яде по- малко. Пича има воля, седи си в калориен дефицит и е по плочки. Къде е магията? Стига вече митологизация.
Разбира се че е важно колко калории гори това и онова ако броиш калории.
15.06.17
01:47
Хиляда пъти писах,не искам да се осакатявам от липса на техника.Кръста ми е проблемен,просто не мога,а и не искам.
Един ме убеждава две седмици да тичам още докато бях тежък,бягах и какво-един месец бях с наколенка и едвам кляках.Усещам и знам,че започна ли с тези упражнения ще пострадам.
В същото време ми казвате,че ми е смешна тренировката,няма ли някакъв среден вариянт да му е#а майката,че вече се ядосвам?
Човек, тренирай си както си искаш, кво има да се ядосваш. А ако искаш да промениш нещо по тренировките, нека е защото ти не им се кефиш или искаш нещо друго, или не постигаш целите, които искаш, не защото едисикой от интернета така смятал че трябва ти да тренираш. Варианти има много, и средни и всякакви. Щом не искаш тяга, просто няма да я правиш. Прикачвам снимка на един доста успешен фитнес- инструктор, също и състезател по бодибилдинг - на шесто място на националното миналата година. Та този пич тяга не прави. Ако няма да се състезаваш по трибой, където тягата е задължителна, спокойно можеш да я пропускаш щом не я искаш.
А на мотиваторите ще кажа, че всякаква тренировка е по- добра от никаква. Форума е сбор от много и различни хора с много и различни цели. Не всеки има амбиции да става много як на всяка цена или да се пуска по състезания, били те и за аматьори. Понякога в желанието си да изпишем вежди, изваждаме очи. Сещам се веднага за няколко юзъра, които вече не пишат тук след като им се обясни няколко пъти че тренировките им не ги бива.
Давайте го по- позитивно. 🙂