Супер, мерси, отлични ориентири. Не знам дали и кога ще ги стигна, но ми поставят нещата в перспектива. 🙂
06.07.17
11:25
А за нетрениращ, какво се смята за постижения?
За един преател питам.
Сашо Кръстев беше постнал ето тази референтна таблица:
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.html
Има и за начинаещи стандарти.
Според тази таблица, Сашо ми е дал ориентири като за Advanced.
А моментните ми постижения се въртят около Intermediate, което ми се вижда справедливо.
Мнението беше редактирано от Димо на 06.07.17 12:02.
06.07.17
12:01
Има и още един готин сайт, където можеш да гледаш на какво ниво си - https://symmetricstrength.com
казано от БПН на 06.07.17, 12:01:
Пък аз, ако не бъркам редовете, в някои упражнения съм “елит”. Пищя!
Я, я - кажи на кои движения!
казано от Alexander Krastev на 06.07.17, 12:01:
Има и още един готин сайт, където можеш да гледаш на какво ниво си - https://symmetricstrength.com
Отивам да гледам.
пп: и тук средна хубост:
Score: 68.1
Intermediate
SQUAT: 55.2 [NOVICE]
FLOOR PULL: 60.1 [INTERMEDIATE]
HORIZONTAL PRESS: 73.9 [INTERMEDIATE]
VERTICAL PRESS: 71.1 [INTERMEDIATE]
PULL-UP / ROW: 80 [PROFICIENT]
Мнението беше редактирано от Димо на 06.07.17 12:06.
казано от James Hinks на 06.07.17, 10:43:
. Кел файда да можеш кофичка със СТ и да не можеш клек 2 СТ.
Баси,колко тъжно...за мен.
Кое от двете те натъжава? Че не можеш 2*СТ клек?
Мнението беше редактирано от Димо на 06.07.17 12:24.
06.07.17
12:28
казано от Димо на 06.07.17, 11:54:
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.html
Тая таблица е силно надъхваща и доста надценяваща.
казано от Alexander Krastev на 06.07.17, 12:01:
Тоя калкулатор е също смел в раздаването на нива, но пък доста по-верен и много хубаво дава съотношения и слаби/силни звена.
Мда...че съм далеч от 2СТ на клека.Поне тягата 2,5СТ я имам,ама с фитили брои ли се)))?
06.07.17
12:30
Свирка с презерватив брои ли се? 😄
06.07.17
12:33
Еми бройте си и тягите с фитили тогава.
p.s.
Не, даже свирката с презерватив е смесения хват. С фитили е само да гледаш 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.07.17 12:37.
Той въпроса е малко философски и зависи от гледната точка. Хем не се брои, хем пък лапни на някой х*я, макар и с презерватив, път после ходѝ разправяй че не си правил свирки 😄
казано от James Hinks на 06.07.17, 12:33:
p.s.
Не, даже свирката с презерватив е смесения хват. С фитили е само да гледаш
Може за една ч*кия с обилна плюнка да мине 😄
Ключов?
Някой беше казал:тяга с фитили е като лег без допиране лоста до гърдите...
06.07.17
12:41
p.s.
Не, даже свирката с презерватив е смесения хват. С фитили е само да гледаш
А с ключ брои ли се ? За един преател питам 😄
p.s. крос-пост с Нервака
p.s.2 то не че аз съм стигнал 2.5 СТ с това шкембе 😄
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 06.07.17 12:46.
казано от Alexander Krastev на 06.07.17, 12:41:
p.s.
Не, даже свирката с презерватив е смесения хват. С фитили е само да гледашА с ключ брои ли се ? За един преател питам
p.s. крос-пост с Нервака
p.s.2 то не че аз съм стигнал 2.5 СТ с това шкембе
Аз днес се заинтересувах какво е ключов хват (каквото си мислех е) и първо ми се вижда доста неудобен и потенциално да си изкълчиш палеца, но според уикипедия е позволен при олимпийските, стронгменските и трибоските движения.
06.07.17
12:51
Първите пъти е доста болезнено, ама бързо се свиква и после не се усеща. Кофтито е, че излизат мазоли и по палеца. Аз глеадм да го ползвам само при тежести над 200 кила на тягата и над 100 при обръщането.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 06.07.17 13:02.
p.s.2 то не че аз съм стигнал 2.5 СТ с това шкембе
Ние ще си броим само активното тегло за повече самочувствие- “ти знаиш ли къв щях да съм ако отслабна и са назобя?!!”
казано от Alexander Krastev на 06.07.17, 12:51:
Първите пъти е доста болезнено, ама бързо се свиква и после не се усеща. Кофтито е, че излизат мазоли и по палеца. Аз го ползвам само при тежести над 200 кила на тягата и над 100 при обръщането.
Мда, така си и изглежда болезнено и травмиращо за палеца. Познато ми е от стрелбата с лък - ползва се подобна техника с палеца вътре на хвата при т.н. монголско дърпане, само че там нали тетивата е закачена на палеца, а другите пръсти притискат и мачкат палеца в усилието да не се разтвори.
казано от Любомир Ламбрев на 06.07.17, 12:52:
Ние ще си броим само активното тегло за повече самочувствие- “ти знаиш ли къв щях да съм ако отслабна и са назобя?!!”
Еми аз закво мислиш че искам да заслабна? Да мога по- лесно да направя някакъв приличен коефициент. По- лесно ми се вижда да сваля 10 кила мазно, отколкото да кача 25 кила на тягата 😄
казано от Димо на 06.07.17, 13:07:
По- лесно ми се вижда да сваля 10 кила мазно, отколкото да кача 25 кила на тягата
Ко? Не!!! 😄
06.07.17
13:18
казано от Димо на 06.07.17, 13:07:
Еми аз закво мислиш че искам да заслабна? Да мога по- лесно да направя някакъв приличен коефициент. По- лесно ми се вижда да сваля 10 кила мазно, отколкото да кача 25 кила на тягата
Бе да ти кажа, в твоя случай, по-лесно ще качиш 25 кила (че и повече) на тягата, отколкото да свалиш 10 кила мазно. Ти далеч не си стигнал момента, в който силата спира да расте осезаемо, ако няма промяна в теглото. Просто не си се напъвал досега 🙂
06.07.17
13:20
казано от nervak на 06.07.17, 12:40:
Ключов?
А с ключ брои ли се ? За един преател питам
На работата лекото, на хляба мекото. И вие така.
Интересно как с времето са се променяли критериите за лукс и удобство. Баба ми Мими викаше: “На праза бялото”
07.07.17
00:02
ИзчАка ми се чакАлото. Явно няма да има снимки на крака
:(((
Ам как да ти кажа след азисТ...освен оня урод с брадата и полата от евровизията ,някой да качи?
07.07.17
00:23
казано от Димо на 06.07.17, 13:36:
Интересно как с времето са се променяли критериите за лукс и удобство. Баба ми Мими викаше: “На праза бялото”
Една нова година 6 дена бяхме затрупани от сняг в едно село в Сливенския балкан. Събудихме се и нямаше път, коли нишо. Няма ток, телефони, телевизия нищо. Това село от както се помня почти всяка зима се отделя от света. Извън почивната станция, приватизирана след бай тошово време има една барака и там живее майката на хижаря. Ние се бяхме запасили с храна и имахме голяма камина и много вино и нямаше драми🙂, но жената ни покани на пилешка супичка. Заклала една кокошка, омесила си хляб, дърва има, всичко 6. Заприказвахме се и тя каза: ” Не се оплаквайте деца, всичко си е наред. Ние на това му казваме зима, а вие му казвате бедствено положение😄
Мнението беше редактирано от Barberian на 07.07.17 00:25.
казано от Dizzy на 07.07.17, 00:02:
ИзчАка ми се чакАлото. Явно няма да има снимки на крака
:(((
Ще има, ще има, днес специално правих крака да са готови за снимки хаха. Е, аз погледнах на Азягата краката де, такива дълги и гладки няма да се целя да ги докарвам. Ако впечатленията ти за краката му са само по снимки, сигурно знаеш че на всички им се обработват снимките и на живо няма да са му нито толкова гладки, нито толкова дълги. Като на Н. Л. краката, които лично съм коригирал 🙂
07.07.17
00:55
Моите баба и дядо(те не са сред нас вече)приживе имаха къща в село Челопек,на три км под връх Вола.Снега там под два метра през зимата не го помня да е бил,автобуси-йок.
Сутрин баба ми правеше мекици със сирене от козите на дядо ми и яйца от техните си кокошки.
Мекиците пържени в св.мас
Изяждаме с баща ми по две такива ама пълнени със сирене и яйца,по едни канче току що издоено мляко,само прецедено от косми дето са падали и хващаме балкана.
Само портата да отвориш беше зор а да ходиш из горите охоу.
Ама след такава закуска цял ден се потиш.
За вечеря печен ярешки бут,а те пият вино от капини,за мен домашен сок от ябълки.
Това са зимите от моето детство,тея мекици ах тея мекици.
А и брашното на баба ми си беше от техните ниви даваха на мелницата + жито за да им го смелят.
Лудница и мн сняг,ама много.
Да, нашите деца сега не са виждали такива неща. Моето село е в равното и чак толкова сняг не е имало, но зими си имаше, редовно съм ринал пъртини, и дърва съм мъкнал и печка съм стъквал (такава с дърва дето се готви на нея, чак и фурна си има) и зряла царевица баба вареше със захар зимата, и мекици правеше за закуска, и доено мляко от овцете имаше, ама аз тогава му се мръщех - не ми харесваше че е много маслено. Следобедните закуски възсладък липов чай, селски хляб и домашна луканка или прясно овче сирене от тензуха, зависи от сезона. И на овцете съм мел, и на газена лампа домашни съм писал и книги съм чел като спре тока, а сутрин прозорците целите до горе в лед, където е замръзвал конденза, ние с братовчедите лежим под тежките юргани и си фантазираме какво е нарисувал леда 🙂
07.07.17
01:14
Брат,збъркал си си професията,звучиш като О’Хенри.
Наистина си голям описател.
Честно и аз на млякото се мръщех,ама ако не го изпия баща ми не ми даваше да му стрелям с пушкалото,та пиех и хоро друсах и се усмихвах.
И дядо ми като сваляше от тавана луканки всяка вечер лъжеше,че е последната.
А печката-същата.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.07.17 01:17.
07.07.17
01:30
казано от James Hinks на 06.07.17, 12:28:
Тоя калкулатор е също смел в раздаването на нива, но пък доста по-верен и много хубаво дава съотношения и слаби/силни звена.
“Proficient” на всичко, а на друг калкулатор бях “Advanced”, тоест коренна разлика. Единственото общо е, че клека ми е най-слабото движени (а иронията е, че не натискам на него много, защото си въобразявам, че ми върви), а на военната преса съм над средното ниво за личното ми тегло, което все е някаква утеха.
Баси комплимента, благодаря, изкара почерпка от мен.
И аз стрелях с на дядо чифтето. 16-ти калибър. И патрони можех да снаряжавам. Можех да уцеля стара тенекиена кофа през целия двор, преди да мога да си напиша името с ръкописни букви.
казано от Brown Bomber на 07.07.17, 01:30:
“Proficient” на всичко, а на друг калкулатор бях “Advanced”, тоест коренна разлика. Единственото общо е, че клека ми е най-слабото движени (а иронията е, че не натискам на него много, защото си въобразявам, че ми върви), а на военната преса съм над средното ниво за личното ми тегло, което все е някаква утеха.
Зависи колко степени са сложили. Ако четвърта от 5 в един сайт е адвансд, а в друг пръфишънт, мисля че оценката е равнозначна.
07.07.17
02:09
казано от Димо на 07.07.17, 01:35:
казано от Brown Bomber на 07.07.17, 01:30:
Зависи колко степени са сложили. Ако четвърта от 5 в един сайт е адвансд, а в друг пръфишънт, мисля че оценката е равнозначна.
И тук има адвансд, но критериите са по-високи. Общо взето трябва да си як за да ги покриваш, а не само да изкараш пикливите плочки 🙂
07.07.17
02:20
ВЪрти,сучи и пак на смешни ли са или не плочките,отидохме.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.07.17 02:20.
Барт, ти гледа ли Мастър Шеф тазгодишния от професионален интерес?
А аз след еспресо и монстър лайт към 1, си свърших чудесна работа, която отлагам от няколко дни и е време да полегна, че алармата ще звънне след по- малко от 3 часа.
07.07.17
10:09
Никога не си губя свободното време в занимания свързани с работа,в този смисъл на думата-не съм го гледал.