Въпрос за тягата

Здравейте, занимавам се с Силови тренировки от 5 години, предимно мъртва тяга/клек/лег  и кардио друго не тренирам, имам едно питане за тягата, виждам като тренирам хора които оставят тежеста други направо вдигат, аз от месец насам започнах да оставям тежестта на земята и е вдигам пак, така чувствам по плътно натоварване 3-4 повторения и ужасно натоварване в трапеца което е супер и ми харесва, въпроса е че един билдър треньор ме видя и вика че така не било полезно да се оставя тежестта на земята, ама аз като е оставям така кръста ми не се натоварва толкова и вдигам по тежко и се чувствам по добре...

Всяко повторение трябва да започва и да свършва на земята.

казано от Иван Благов на 16.07.17, 15:03:

Всяко повторение трябва да започва и да свършва на земята.

Благодаря!

Gogo

16.07.17
15:09

Питай поне защо, че другия път като почнете да си говорите с някой за тяга, да можеш да се обосновеш.

казано от Gogo на 16.07.17, 15:09:

Питай поне защо, че другия път като почнете да си говорите с някой за тяга, да можеш да се обосновеш.

слушам?

Carbohydrate

16.07.17
16:36

казано от Атила Тяговеца на 16.07.17, 14:10:

Здравейте, занимавам се с Силови тренировки от 5 години, предимно мъртва тяга/клек/лег  и кардио друго не тренирам, имам едно питане за тягата, виждам като тренирам хора които оставят тежеста други направо вдигат, аз от месец насам започнах да оставям тежестта на земята и е вдигам пак, така чувствам по плътно натоварване 3-4 повторения и ужасно натоварване в трапеца което е супер и ми харесва, въпроса е че един билдър треньор ме видя и вика че така не било полезно да се оставя тежестта на земята, ама аз като е оставям така кръста ми не се натоварва толкова и вдигам по тежко и се чувствам по добре...

Принципите на бодифитнеса са други, за това 🙂

Мъка ми е за едно, колко хора тренират грешно, смисъл аз не съм изваел тяло на бог, но в фитнесите виждам дебели хора правещи 20 повторения лег ужас и с месеци ги наблюдавам как се мъчат с леки кила безкрайни повторения и ефект няма, опитах да тласна едно момче към идеята да прави 4-5 тежки на лега и ще се стегнат гърдите и ще станат малки и релефни той ми се изсмя.. а аз имах най увисналите смешни гърди хаха дето съществуват в момента не са релефните билдърски гърди, но си се гордея с резултата и то от Нищо смисъл 2 тренировки лежанка Понеделник и Петък по 3 серии по 4-5 повторения тежко, на мен ми е лесно да вдигам тежко от колкото да пъна някакви 10 -12 повторения не мога !. признавам си.

Мнението беше редактирано от Атила Тяговеца на 16.07.17 17:29.

16.07.17
18:58

Все пак правиш мъртва тяга и “мъртва” май идваше от “мъртва точка” най- долна позиция (лоста се поема от земята.
Тягата естествено има различни разновидности.
Билдерите тренират главно за хипертрофия, те целят мускулите им да са под постоянно напрежение по време на упражнението.  Явно заради това не пускат щангата до долу и не изпълняват упражнението в пълната му амплитуда.

Не знам, но за мен няма такова животно като билдърска тяга... Или е мъртва тяга или е някакъв различен вид тяга или е “аз правя с 80кг да не се контузя кръста тяга” и не пуска до земята...

Carbohydrate

16.07.17
22:49

ако билдерите тренираха като трибойци, дали щяха да са с по-голяма маса?! 🙂 Ето ти отговор с въпрос)

17.07.17
09:58

А при положение, че са нагърмяни до уши, има ли значение дали изобщо ще правят каквато и да е тяга?

Предният ми пост изчезна някъде, та го пиша пак.

Карбо, повечето квартални бодибилдъри си нямат никаква идея как са изградили мускулната си маса, защото като направят 2-3 цикъла и им е достатъчно да сгъват за бицепс и трицепс. Във форума се сещам поне за 1 човек, който открито е казвал, че е нагърмян, но за сметка на това тренира брутално тежко ( и правилно ) и резултатите му са извънземни.

Няма магически бодибилдърски начин на трениране - има зоб и лъжи, че са натурални 🙂

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 17.07.17 10:22.

17.07.17
10:31

казано от Станимир на 17.07.17, 09:58:

А при положение, че са нагърмяни до уши, има ли значение дали изобщо ще правят каквато и да е тяга?

Това е обсъждано и преди, и без да съм много запознат с гърменето, но според мен да - има значение как се тренира и как се храни, дори и нагърмян. Има нагърмяни хипопотами, има и нагърмяни биволи, има и нагърмяни видри.

Да, но като си нагърмян, все някакви резултати ще имаш и проблемът е, че като не знаеш как си ги постигнал, участваш в разпространението на митовете и глупостите за билдърския начин на трениране.

казано от Alexander Krastev на 17.07.17, 10:34:

Да, но като си нагърмян, все някакви резултати ще имаш и проблемът е, че като не знаеш как си ги постигнал, участваш в разпространението на митовете и глупостите за билдърския начин на трениране.

Бро моята идея на тренировката е да ми служи за ежедневния живот и да мога да е ползвам тренировката до живот, какъв е смисъла да се нацепиш на прасе за 1 година после като спреш зобта силата пада мускулите също и остава само отровата в организма и умореното сърце, по добре си вдигай колкото тялото позволява яж си каквото ти се хапва и го прави редовно и до живот, аз не виждам смисъл в кратките неща.

Carbohydrate

17.07.17
13:46

аз коментирам и имам право да пиша за ББ трениране т.к. никога през живота си не съм употребявал анаболи! За това пиша и знам какво пиша и заставам изцяло зад думите си. Другите, които зобят и коментират - не ме интересуват!

казано от Атила Тяговеца на 17.07.17, 13:00:

Бро моята идея на тренировката е да ми служи за ежедневния живот и да мога да е ползвам тренировката до живот, какъв е смисъла да се нацепиш на прасе за 1 година после като спреш зобта силата пада мускулите също и остава само отровата в организма и умореното сърце, по добре си вдигай колкото тялото позволява яж си каквото ти се хапва и го прави редовно и до живот, аз не виждам смисъл в кратките неща.

И много правилно правиш!

казано от Carbohydrate на 17.07.17, 13:46:

аз коментирам и имам право да пиша за ББ трениране т.к. никога през живота си не съм употребявал анаболи! За това пиша и знам какво пиша и заставам изцяло зад думите си. Другите, които зобят и коментират - не ме интересуват!

Карбо, аз нямах предвид тебе - извинявай, ако си останал с впечатлението, че твърдя, че ти зобиш. По-скоро имах предвид генерално фитнес батките по залите, дето обясняват на лапетата грешни и глупави схеми на трениране 🙂

казано от Alexander Krastev на 17.07.17, 13:58:

казано от Атила Тяговеца на 17.07.17, 13:00:

И много правилно правиш!

казано от Carbohydrate на 17.07.17, 13:46:

Карбо, аз нямах предвид тебе - извинявай, ако си останал с впечатлението, че твърдя, че ти зобиш. По-скоро имах предвид генерално фитнес батките по залите, дето обясняват на лапетата грешни и глупави схеми на трениране

Ако ти кажа човек че познавам момче което в момента е 8-клас и пие хапчета метан, а не знае и 1% как да тренира, на мен ми стана лошо като го гледам как сам си слага бесилото на врата, ама като родителите му позволяват представи си за какво иде реч... ужас

например той е видял че някой някъде прави 10 упражнения за ръце и той почва да прави така и си мисли че по този начин ще се напомпва, но дълбоката идея е за какво го прави леле направо се изумявам колко прости на тиган хора има, аз му викам така и така зобиш и виждам няма да спреш поне направи така
Вкарай като загревка
френско+бицепсово сгъване суперсерии и накрая един тежък лег и пак ще имаш тоя ефект за големите ръце с тая зоб, поне да имаш някъв лег.

Мнението беше редактирано от Атила Тяговеца на 17.07.17 15:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1