Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

07.07.17
13:33

четвъртък 06.07.2017
ден 18/180

Храна: 3,649 Ккал

АКТИВНОСТ:
- колело 20 км
- час фитнес
= 1,379 Kкал

Дефицит за деня: няма
Общо дефицит:  20888

Храната много, но така става като си недоспал и закусваш, после обядваш и накрая вечерта си гладен като вълк и калориите излитат през покрива направо. Учудващо, без да си глася, изразходените се уцелиха до калория (обикновено са 100 горе, 100 долу), Така си ги и пиша - кръгла нула.

Колелото бая въртене че бързах, фитнеса крака, корем и врат. Не ми се описват серии и килограми, само да отбележа че клекнах и станах 130 кг, макар и не най- най до долу задника в петите. Така и така правих крака вчера, ето и обещаните снимки на крака, макар и да нямах време да се заиграя със снимане и позиране.

Gogo

07.07.17
14:06

Ааа... фотограф бях малко ас! : Д
Мдаа, тей стават работите. :>

Вчера се редуваме с Димо на стойката за клек и пристига един, на вид гребец да кажем, май беше дошъл да си покаже гаджето, няма да го описвам...... И вика - Още колко серии имате? Викаме му - Две. И в същото време му казвам, че съседната стойка е свободна, да ходи там. И той - Даа, ама аз искам с този лост (елейкото). И Любезния Лос (Димо), веднага - Ми да се редуваме! Аз веднага се ококорих вътрешно, викам си, къде ще се редувам с тоя, ние почти без почивка се въртим, ще го чакам да прави по двайсе клека и да размятаме дискове там. И пак му казвам - На другата стойка иди. И той - Ок, ще загрея с другия лост. И кво загрява, кво кляка, стигна до 90 кг преден клек. Питам го, искаш ли си лоста? - Не. : Д

п.с.: Снимките вчера ли ги прави? В смисъл, да си обясня внезапния интерес към хип тръстърите. : Д

п.п.: Иначе, червенко на чорапките, червенко на гащите, а? Хаааа...

Мнението беше редактирано от Gogo на 07.07.17 14:10.

07.07.17
14:15

казано от Brown Bomber на 07.07.17, 02:09:

казано от Димо на 07.07.17, 01:35:

казано от Brown Bomber на 07.07.17, 01:30:

казано от James Hinks на 06.07.17, 12:28:

Тоя калкулатор е също смел в раздаването на нива, но пък доста по-верен и много хубаво дава съотношения и слаби/силни звена.

“Proficient” на всичко, а на друг калкулатор бях “Advanced”, тоест коренна разлика. Единственото общо е, че клека ми е най-слабото движени (а иронията е, че не натискам на него много, защото си въобразявам, че ми върви), а на военната преса съм над средното ниво за личното ми тегло, което все е някаква утеха.

Зависи колко степени са сложили. Ако четвърта от 5 в един сайт е адвансд, а в друг пръфишънт, мисля че оценката е равнозначна.

И тук има адвансд, но критериите са по-високи. Общо взето трябва да си як за да ги покриваш, а не само да изкараш пикливите плочки

Бе не са от най-високите да ти кажа.
Ей кво ми дава на мен:

SQUAT: 116.2 [ELITE]
FLOOR PULL: 113.7 [ELITE]
HORIZONTAL PRESS: 118.6 [ELITE]
VERTICAL PRESS: 118.2 [ELITE]
PULL-UP / ROW: 126.2 [WORLD CLASS]

хубаво звучи, ама е много далеч от истината...

07.07.17
14:17

казано от Gogo на 07.07.17, 14:06:

п.с.: Снимките вчера ли ги прави? В смисъл, да си обясня внезапния интерес към хип тръстърите. : Д

Неее бе човек, тая сутрин на вече “студени” крака снимах :( Викам: ша натисна малко педалите до работа да вкарам кръв в краката да излизат краката по- впечатляващи и по-не-азяговски, и оп - на 1/3 от пътя счупих оста на единия педал. И не върви да се върна, та карах на 1 педал 7 км за 1 час до работа :(

А хип тръст от Надето видях преди месец-два и исках да пробвам от тогава.

Bart Simpson

07.07.17
14:25

Димо,умишлено ли нямаш фронтална снимка?

07.07.17
14:49

Е..пилето му ли искаш да видиш.. 😄

07.07.17
15:15

казано от James Hinks на 07.07.17, 14:15:

казано от Brown Bomber на 07.07.17, 02:09:

казано от Димо на 07.07.17, 01:35:

казано от Brown Bomber на 07.07.17, 01:30:

казано от James Hinks на 06.07.17, 12:28:

Тоя калкулатор е също смел в раздаването на нива, но пък доста по-верен и много хубаво дава съотношения и слаби/силни звена.

“Proficient” на всичко, а на друг калкулатор бях “Advanced”, тоест коренна разлика. Единственото общо е, че клека ми е най-слабото движени (а иронията е, че не натискам на него много, защото си въобразявам, че ми върви), а на военната преса съм над средното ниво за личното ми тегло, което все е някаква утеха.

Зависи колко степени са сложили. Ако четвърта от 5 в един сайт е адвансд, а в друг пръфишънт, мисля че оценката е равнозначна.

И тук има адвансд, но критериите са по-високи. Общо взето трябва да си як за да ги покриваш, а не само да изкараш пикливите плочки

Бе не са от най-високите да ти кажа.
Ей кво ми дава на мен:

SQUAT: 116.2 [ELITE]
FLOOR PULL: 113.7 [ELITE]
HORIZONTAL PRESS: 118.6 [ELITE]
VERTICAL PRESS: 118.2 [ELITE]
PULL-UP / ROW: 126.2 [WORLD CLASS]

хубаво звучи, ама е много далеч от истината...

Сашо, сайта ме класира някъде посредата, много далеч от върха, но и няма как да е  другояче, при условие че не съм спортист, тренирам рядко, натурално и от известно време една идея силово. Не съм виждал по залите някой с моето тегло и по-силна военна преса, а във Форума се сещам за един на първо четене (сигурно има поне още няколко) но въпросния беше на цикъл, ясно е за всички.

Bart Simpson

07.07.17
16:25

казано от Guy Fawkes на 07.07.17, 14:49:

Е..пилето му ли искаш да видиш..

С таА тъпотия имам чувството,че искаш да ме пробваш колко ш ми устискат нервите.
Ще ти отговоря на 21/12,след като взема от Димо един сладолед.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.07.17 16:32.

07.07.17
16:54

казано от Brown Bomber на 07.07.17, 15:15:

Не съм виждал по залите някой с моето тегло и по-силна военна преса, а във Форума се сещам за един на първо четене (сигурно има поне още няколко) но въпросния беше на цикъл, ясно е за всички.

Ти си някъде около 80-те кг и там някъде ти е и раменната преса, ако не се лъжа?
Напълно нормално да те класира proficient тоя калкулатор. Въпроса е защо мен ме класира горе, като въобще не съм за там...

07.07.17
17:31

Интересното на този калкулатор е, че 1 повторение ме изкарва с рейтинг 84, а на 3-4 с 88, отделно е щедър в оценяването на набиранията и твърде изискващ за пуш пресите 😄

08.07.17
00:23

Когато въведеш 3-4-5-10 повторения, калкулатора смята теоретичния възможен макс. Такъв, който може да направиш при идеални условия на контролно. За това е винаги по-висок от засечения в тренировка. Отделно, че много малко хора могат сами да стигнат до реалния си макс.

09.07.17
01:47

петък 07.07.2017
ден 19/180

Храна: 2,355 Ккал

АКТИВНОСТ:
- колело 25 км
- час фитнес
= 909 Kкал

Дефицит за деня: 824
Общо дефицит:  21712

Храната ОК, като изключим трите живи бири с форумните фитнес-дружки.

Колелото малко повече и малко нетипично (с един педал 😄 ), фитнеса рамо и корем.

Bart Simpson

09.07.17
01:55

Не знам дали ще ми повярваш,но днес моя дефицит е минимум 3000 калории.
Зверското тичане.Единайсет часа кардио,съжелявам,че не си носех гривната.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.07.17 02:04.

09.07.17
02:05

събота 08.07.2017
ден 20/180

Храна: 4,793 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 40 мин. кръгове в парка
- бягане 4.5 км
= 909 Kкал

Дефицит за деня: няма, 1,552 назад
Общо дефицит:  20160

Храната ужасна. Първи ден от отпуската и вече сериозно се отпуснах. 😄 Всичко беше супер, но отидохме на гости у едни от кумците ни, а те имат къща с двор и райграс на теферич, тя е сладкарка, торти, сладки, ужас...

Подут като плондер се прибрах и си викам: поне ще отидеш да потренираш, имаш 40 минути преди да затвори най- близкия фитнес, а от утре си на плажа, трябва едни гърдички и ръце да направиш за визуален тунинг, няма да се излагаш я 😄. Газ до там на бегом, само за да установя че той вече си е затворил, нищо, че на вратата се мъдри табелка, според която трябва да работи още поне 30 минути. Айде на лостовете и там кръгове от
- 20 лицеви,
- 10 набирания (подхват за бицепсите 😄),
- 10 кофи,
- 40 коремни,
- 8 сгъвания с много тежък камък за бицепс,
- 10 изхвърляния среден камък.

За 35-40 минути 8 кръга, без почивки, като най- времеемко беше изхвърлянето на камъка, защото после трябва и да си го догониш да го вземеш за следващото изхвърляне.

После 3.5 КМ бягане леко и 1 КМ спринт да се прибера. Но както толкова пъти съм казвал, не можеш да надбягаш кофти диета :(

Утре сутрин ще се снимам и тегля за отчет преди морето и да видим каква ще я свърша там. Нищо че няма да имам фитнес на разположение в къмпинга, вече имам доста идеи за трениране, а като имам и цялото време на света, мисля че ще ми се получи ОК.

09.07.17
02:06

казано от Bart Simpson на 09.07.17, 01:55:

Напълно възможно е. А защо не носѝ гривната?

Bart Simpson

09.07.17
02:08

казано от Димо на 09.07.17, 02:06:

казано от Bart Simpson на 09.07.17, 01:55:

Напълно възможно е. А защо не носѝ гривната?

Защото ми е притеснено да не я съсипя,spalsh resistant is not enough.
П.п.няма такъв ден,на работа,просто разсипване.
П.п.2много да се забавлявате на морето и МАЛОумната.
Ние идваме след няколко седмици.
......Само есно бързо,весело да ти разкажа.
Моета съпруга е под 50кг,тупа уиски с фъстъци,бекон,пица,каквото се сетиш и някак и се получава.
Да се похваля,никога не е била на диета,роди и върна за няма шест месеца,къ и да е,днес ми купила милата някаква нова(лачена)бирка.
Опитахме я и тя вика:
-Пуууу каква гадост,не си заслужава калориите......
Хахаа,милата ми, никога не се интересувала от калории, ама е съпричастна с моят глад.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.07.17 02:15.

09.07.17
02:20

🙂 Добре ти го е казала, ще си го ползвам и аз.

17.07.17
18:40

Ето ме и мен обратно в реалността. Моренцето беше супер. На палатка на Каваци с цялото семейство, супер приключение, децата много им хареса, временцето беше супер, изобщо почивката 6+ отвсякъде.

Писах калории всеки ден без един, в който ме домързя и така си и остана, но знам горе- долу колко бяха.

неделя 09.07.2017 - неделя 16.07.2017 включително
ден 21-28/180

Храна: 23571 Ккал (малко под 3К за ден)

АКТИВНОСТ:
- всяка сутрин бягане 3-5 КМ
- предиобяд лостове
- плуване
- бягане във вода
- следобед лостове
- крънчове и планкове
- ходене по плажа
= 7614 Kкал

Дефицит за периода: 2200
Общо дефицит:  22360

Храната беше стабилна, но простичка в повечето случаи. Прясно сирене, розови домати, краставици. На барбекюто риба, миди, пилешко, кюфтета, наденички, печени картофи, тиквички, чушки, царевица. Много плодове всеки ден диворастящи и от плод-зеленчука: джанки, праскови, круши, ябълки, диня, пъпеш. Накрая тези от плод-зеленчука ми правиха отстъпка - викат: “За клиент като Вас!” 😄 Имаше и бири, пици, банички, солети и сладоледи, но сравнително рядко и в гурме количества.

Тренировките си бяха редовни и с кеф. Имаше дървени алеи по плажа, които стават за бягане, имаше и бетонна алея покрай шосето, имаше и бягащи девойки, имаше и лостове и успоредка на самия пясък, та поне това беше лесно и удобно.

Бягането колкото ми се бягаше за деня и колкото време имах (накрая си навивах часовник да ставам да си правя там кафета, бягания, мягания и да може да съм на плажа със семейството преди изгарящото слънце в 11 😄 ) Не знам защо, но тази година за пръв път в съзнателния си живот не изгорях като съм на море, много се пазих и много се мазах. (може би защото прочетох че при “слънчевото изгаряне” не че слънцето убива клетките на кожата изгаряйки ги, ами слънчевата радиация променяла днк-то им и те се самоубивали за да не се превърнат в ракови.... бррр...)

Лостовете всеки път горе- долу еднакво - сутрин и следобед 5 кръга от:
- 5 набирания надхват
- 10 кофи
- 10 набирания подхват
- 20 лицеви

Плуването доколкото мога - къде плувам над вода, къде се гмуркам и плувам под вода.

Бягането във вода си е моя измислица, но е много натоварващо, особено за краката. Отивам където водата ми е до раменете, накланям тялото напред и почвам да бягам успоредно на брега като използвам ръцете за стабилизация. Изтощително е според моята преценка като качване на стълби, но го пиша swimming leisurely. Предишни години си докарвах сериозни мазоли и пришки по краката от пясъка под водата, но тази година се изхитрих и бях подготвен с аква-обувки. Идеална работа за бягане във вода.

Крънчове няколкостотин всеки ден и планкове десетина минути на хавлията на плажа докато събирам слънце и приятни емоции. Забелязах че има и други луди да правят разни ножици и крънчове по хавлиите.

Разходките по плажа няколко километра на линията на прибоя в потъващия пясък с децата или с любимата.

После ще кача снимки и ще пиша отчет за плочки-чалънджа.

Bart Simpson

17.07.17
19:26

Звучи прекрасно,моето идва след две седмици.

Ей, не си казал, не съм ти подшушнала някое друго упражнение за във водата. И коремни преси щях да ти покажа, цяла върволица! Накрая излизаш ренде!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 17.07.17 20:44.

Bart Simpson

17.07.17
20:56

Димас,скалата на този калипер е в милиметри.
Това съответства на процентите ли?
Ако е така,значи 13%.
На корема,къде другаде се мери и трябва ли да измериш на няколко места и да ги сметнеш -средно аритметично.
Как се ползвя вообще,ако можеш да ми обясниш,моля?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.07.17 21:34.

17.07.17
23:32

казано от Вероника Налбатска на 17.07.17, 20:29:

Ей, не си казал, не съм ти подшушнала някое друго упражнение за във водата. И коремни преси щях да ти покажа, цяла върволица! Накрая излизаш ренде!

Гледай ти! Аз като не съм добър плувец, а обичам водата и си измислям разни да си правя престоя във водата и полезен, освен приятен. Бягането е едно, странични ритници под водата е другото, и още 1-2 подобни. Я кажи още упражнения да разнообразя, особено пък за коремна да нацепя - нали съм в чалънджа “плочки 2017”, аз се прибрах от морето, но имам карта за няколко басейна - и открити и закрити.

казано от Bart Simpson на 17.07.17, 20:56:

Димас,скалата на този калипер е в милиметри.
Това съответства на процентите ли?
Ако е така,значи 13%.
На корема,къде другаде се мери и трябва ли да измериш на няколко места и да ги сметнеш -средно аритметично.
Как се ползвя вообще,ако можеш да ми обясниш,моля?

Не, съвсем иначе се смята. Има много начини де, но аз ползвам този за триточковото мерене, че може лесно сам да си го мериш. Виж на този линк http://www.free-online-calculator-use.com/body-composition-calculator.html и ако нещо не можеш да се оправиш, питай пак, ще ти обясня по- подробно.

Bart Simpson

17.07.17
23:37

Кое е quad?
И на гърдите-втория ред-къде да измеря?
Всъщност можеш ли да ми посочиш и трите точки за измерваме, защото на belly-шкИмбака не знам къде да го измеря,благодаря ти много.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.07.17 23:44.

Gogo

17.07.17
23:37

Аз във водата правя флайс и задно рамо с едно движение и различно съпротивление. Да може като излизам към брега, да съм по-нацепен.

Мнението беше редактирано от Gogo на 17.07.17 23:51.

17.07.17
23:47

казано от Bart Simpson на 17.07.17, 23:37:

Кое е quad?
И на гърдите-втория ред къде да измеря?
Всъщност можеш ли да ми посочиш и трите точки за измерваме, защото на belly-шкИмбака не знам къде да го измеря,благодаря ти много.

Значи, избираш метрични единици, и казваш че си мъж - отдолу ти се променят точките, на които трябва да мериш на:
Chest
Abdominal
Thigh

Скролирай надолу да видиш обяснено с думи и с картинка къде и как се мери. Или като алтернатива всяка от тези 3 думички в сайта е линк - като цъкнеш и те праща директно на инструкцията къде се мери. Самото мерене става като защипеш с палец и показалец здраво, но без да хващаш мускул. Калипера се слага на половин-един см от където си защипал и се натиска докато стрелките на двете рамене се изравнят. Пишеш отчитане. Пускаш и пак щипеш и пак мериш - така за всяко място по 3 пъти и той ти смята средно аритметично за да е по- верно. Накрая като напишеш и за трите места по 3 отчитания, цъкаш отдолу копчето да изчисли.

казано от Gogo на 17.07.17, 23:37:

Аз във водата правя флайс и задно рамо с едно движение и различно съпротивление. Да може като излизам към брега, да съм по-нацепен.

Да, това е едно от другите, които правя - все едно пляскам с ръце пред гърди и зад гърба с максимално отворени длани за максимално съпротивление.

Bart Simpson

18.07.17
00:14

Това възможно ли е?

18.07.17
00:23

Първо си в либри, май трябва в метрични единици да пишеш всичко. Кажи си показанията в милиметри да въведа от моя браузър да видим какво ще покаже.

Bart Simpson

18.07.17
00:25

На бедрото10мм
На гърдите-8мм
На шкембака -12мм

18.07.17
00:27

Ако си мерил правилно, толкова смята и при мен 🙂

Gogo

18.07.17
00:28

Когато си 10% мазен и нямаш преса... : ДДДДД

Bart Simpson

18.07.17
00:29

На бедрото от вътрешната страна.
На гърдите,между рамото и гърдата.
На шкембака,на най,дебелата част.

Bart Simpson

18.07.17
00:30

казано от Gogo на 18.07.17, 00:28:

Когато си 10% мазен и нямаш преса... : ДДДДД

Или лошо меря или съм прецакан нещо.

18.07.17
00:32

На бедрото точно отпред на равно разстояние от капачката на коляното и сгъвката към торса.
На шкембака на 2.5 см вдясно или вляво от пъпа.
На гърдите по средата между зърното и горната част на мишницата.

Bart Simpson

18.07.17
00:34

Ето шкембака

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 18.07.17 00:34.

Dizzy

18.07.17
00:48

Ето ги трите гънки.

Bart Simpson

18.07.17
00:56

Ще премеря на ново и ще си впиша в дневника,данке,Дизи.

18.07.17
12:29

понеделник 17.07.2017
ден 29/180

Храна: 1,375 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 25 КМ велосипед
- фитнес
= 660 Kкал

Дефицит за деня: 1,555
Общо дефицит:  23915

Храната отлична - малко ябълки, пиле с броколи и тиквички на фурна, малко извара с кисело мляко.

Колелцето много приятно, независимо от скапаното време, след като десетина дни не съм карал. Май много обичам да карам колело 🙂

Фитнеса гръб уж, но не исках да правя набирания с тежест, че ръцете ме заболяха от двуразовите набирания на морето.
- тяга 6х3@120
- скрипци в суперсерии
- покляках малко с Ивчо да го уча

и в 9 без 7 се усетих че днес е първия епизод от сезон 7 и се изстрелях от фитнеса 😄

Ето и малко снимки от моренцето:

19.07.17
10:36

вторник 18.07.2017
ден 30/180

Храна: 1,766 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 25 КМ велосипед
- фитнес
= 857 Kкал

Дефицит за деня: 1,361
Общо дефицит:  25276

Храната ОК, малко с плодовете прекалих - пъпеш, праскова, ябълки, сливи. Нормалната храна пиле, тиквички, айсберг, краставици, домати.

Фитнеса миш-маш. Нямах идея още какво да тренирам и просто исках да си изкарам джигера. С килограми да мога да правя дълги серии в суперсерии кляках заден, преден, среден, тяга, обръщане, корем, раменни, пудовки, набирания, скрипци, врат, сератуси, шейна. Накрая леко залитах и като получих тунелно виждане реших че е време да се запътя към съблекалните 😄

Bart Simpson

19.07.17
10:47

Димо имаш ли име за това упражнение,което ми прати от you tube за сератуси?

19.07.17
11:00

Не знам как му е официалното име и дали изобщо има. Нещо като “диагонално придърпване на горен скрипец с една ръка с въртене в рамото за сератуси” ще да е. Иначе “Казанче” си му викам аз по извратена аналогия с придърпването на въженцето на казанчето в тоалетната 😄

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1