24.07.17
14:30
казано от James Hinks на 24.07.17, 14:23:
казано от Димо на 24.07.17, 14:07:
Както и друг път съм казвал, вдигането на железа е проста работа и по- лесната част, психологията и мотивацията е сложната част.
Всъщност е точно обратното.
И аз съм съгласен с това, поне при мен е така. Навиването и настройката ми са супер лесни, но после като отида в залата и си помисля, че трябва например да клякам......и ми увисва мандибулата. Уж настроен, ама като тръгна да правя самото упражнение и да клякам, ми е гадно. Гледам да претупам сериите. Скоро четох някъде, че е редно да се започва с най-отвратителното за теб упражнение. Иначе мен ако питаш, всеки ден с кеф мога да си тренирам лег, упражненията за трицепс и бицепс, както и гребане с дъмбел, ако не претоварвах съответните мускули :-)
Мнението беше редактирано от Деян на 24.07.17 14:32.
Ема то това е част от мотивацията. Как така имаш мотивация, а пък не ти се кляка? Ако перефразирам “Исках да клякам, ама нямах желание” 😄
Също и различни хора има. Аз като стигна до залата, мога с часове да не излизам от там. Или като си обуя маратонките и излезна в парка, веднъж тръгна ли да бягам и да се надъхам, направо не ми се прибира. Тялото боли, обажда до едно време, казва ми да спра, но на мен мотивацията ми е висока, после вижда че няма кво да прави, пуска един ранърсхай и бяга докато му казвам 🙂
Мнението беше редактирано от Димо на 24.07.17 14:40.
24.07.17
14:45
Затва е хубаво децата да се занимават с някакъв организиран спорт, ако ще фехтовка или народни танци да са, но редовните тренировки в детска възраст създават навици и дисциплина за цял живот, освен всички здравословни ползи. А тези навици се прехвърлят после във всичко останало. Даже най-ненадарените деца стават по-дисциплинирани, защото на тях им се налага да са по-усърдни от талантливите. Поне аз такива наблюдения имам 🙂
казано от Alexander Krastev на 24.07.17, 14:45:
Затва е хубаво децата да се занимават с някакъв организиран спорт, ако ще фехтовка или народни танци да са, но редовните тренировки в детска възраст създават навици и дисциплина за цял живот, освен всички здравословни ползи. А тези навици се прехвърлят после във всичко останало. Даже най-ненадарените деца стават по-дисциплинирани, защото на тях им се налага да са по-усърдни от талантливите. Поне аз такива наблюдения имам
Напълно съгласен, организирания спорт освен нали чисто физически качества учи и на дисциплина. Която дисциплина по- късно в живота дали за спорт или други неща, винаги е от полза. Аз самия не съм тренирал нищо като малък и може би затова ми е такова предизвикателство мотивацията и трябва съзнателно да работя над нея на дърти години.
А за талантливи vs амбициозни е малко по- друга тема, но на моите хлапета постоянно им повтарям да не разчитат на вродения си интелект и обща култура и да лежат на тая кълка, а да се и стараят, защото всеки средняк с постоянство и амбиция ще ги бие.
24.07.17
14:57
казано от Димо на 24.07.17, 14:07:
...Той между другото е програмист метъл-меломан и преди ходеше с дълга коса, виждал съм ти снимки и клипчетата, които постваш и мисля че симпатията би се проявила и на живо.
Е тогава наистина стискам палци на пича, писнало ми е разни тесногръди задръстеняци да ме наричат наркоман и прочие, само защото съм с дълга коса!
Е той отдавна я подстрига, но си е кльощав метъл по душа. (вече не е никак кльощав)
Мнението беше редактирано от Димо на 24.07.17 15:01.
24.07.17
15:06
казано от Димо на 24.07.17, 14:36:
Ема то това е част от мотивацията. Как така имаш мотивация, а пък не ти се кляка?
Хаха, ще ти обясня :-) Примерно яко се мотивирам да свалям килограми и си казвам: “от утре започвам да работя над това”. Да, ама като дойде утре-то и започнат упражненията, кардио, мардио и т.н., ми се отщява. И каквото и да въртя и суча, накрая си тренирам това, което ми харесва на мен, т.е. което ми носи кеф-както и в момента. Просто различното е, че преминах на по-чести седмични занимания. Правя си по 20-30 лицеви опори всеки ден, когато ми е кеф ще си клякам с дъмбелчетата, също така всеки ден минавайки покрай площадката, се набирам на халките или висилките. Отделно имам дни, в които си бутам с по-тежко за рамо, както и за ръце. Паралелно с това само ще прецизирам храненето. Не ми трябват сплитове, млитове, отделни дни за мускулни групи и т.н. Така си се чувствам най-готино.
Ами аз и друг път съм го казвал-истински представител на зодия Близнаци, желанията се менят постоянно :-)
Мнението беше редактирано от Деян на 24.07.17 15:08.
За мен пак мотивацията ти куца. Сам казваш - като дойде време за тренировки и ти изчезва мотивацията, затова и не тренираш както ти се е искало.
Както и да е де, това са двете страни на един и същ медал. Но всеки който тренира има нужда/мотивация за да го прави. Колкото по- тежки/трудни/изключителни са му тренировките, които тренира, толкова по- силна мотивация има.
24.07.17
15:25
казано от Димо на 24.07.17, 15:19:
За мен пак мотивацията ти куца.
Може и така да е, но мотивацията на ми идва от тежестта на тренировките, т.е. колкото са по-тежки, толкова повече да се мотивирам, както каза. Мотивиращи ще са ми резултатите, ако нещо не ми харесва. Примерно ще клякам, защото трябва, а не защото ми харесва. Оффф, как само гледах бързо да ми минат сериите с клякането и да ида на лежанката :-) , когато ходех в залата до преди месеци. Иначе с удоволствие правя горепосочените упражнения от предходното ми мнение, като само лежанката не мога да я правя вкъщи. Там например хем ми носи удоволствие, хем мотивацията ще ми е, че ще мога повече да бунта от лег, че ще мога повече пъти да се набера на лоста въпреки теглото ми и т.н.
За мен да правиш това, което ти харесва е точно обратното на мотивацията. Мотивацията ти е нужна за да правиш неща, които обикновено не би правил, но знаеш че трябва.
24.07.17
15:32
Признай си, че просто те кефи да се напомпиш 😄
На всеки му харесват различни неща, мен пък ме кефят пределни опити, в които изключваш съзнанието и цялото ти същество е концентрирано подсъзнателно в преодоляване на тежестта - не мислиш, не чувстваш, не чуваш, не виждаш, просто върховен напън, като на сън, и след това се връщаш в реалността.
24.07.17
15:34
Дисциплина > мотивация. За каквото и да е. Въобразяваш си, че днес трябва да го свършиш туй и толкос. Да гледаш клипчета, да чакаш резултати, да получиш знак от Аллах или каквото и да е..
24.07.17
15:43
Добре де, хванахте ме :-) Липсват ми мотивацията и дисциплината или поне ако ги имам на някакво ниво, не са на достатъчното. Хубаво е тези качества да присъстват, при мен не са на нужното ниво, както казах - ок :-) Все пак спортувам нещо там, не е като да е без нищо.
Мнението беше редактирано от Деян на 24.07.17 15:43.
24.07.17
15:59
казано от Deyan на 24.07.17, 15:43:
Добре де, хванахте ме :-) Липсват ми мотивацията и дисциплината или поне ако ги имам на някакво ниво, не са на достатъчното. Хубаво е тези качества да присъстват, при мен не са на нужното ниво, както казах - ок :-) Все пак спортувам нещо там, не е като да е без нищо.
Има и друго което е положително. Каза, че винаги започваш от утре, а не от понеделник 😄
24.07.17
16:05
казано от Никой на 24.07.17, 15:59:
Има и друго което е положително. Каза, че винаги започваш от утре, а не от понеделник
:-) Да, така е, но моето не е без хич. Просто не съм на 100%, както трябва да е, ако наистина имаш мотивацията. Сега първо ще откажа цигарите и пиенето, тези дни ще е, мисля сряда или четвъртък. Това съвсем сериозно!
Димо да ни извини, че малко пооспамихме, ама репликирате, ко да праа :-)
понеделник 24.07.2017
ден 36/180
Храна: 2,261 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 25 КМ велосипед
- фитнес
= 935 Kкал
Дефицит за деня: 894 Ккал
Общо дефицит: 25047
Храната малко по- добре от уикенда, макар и не толкова добре, колкото бях планирал.
С колелото перипетии, накрая се прибрах с чуждо колело, подобно на сгъваемо балканче, отщя ми се да въртя с тея малки гуми.
Фитнеса добре се получи, смених малко програмата 😄
дърпащи:
- тяга до няколко единици на 145 и после надолу - единици, двойки, тройки, петици, етц
- набиране 5х5@20
сс трапец 5х5@130
- гребане с щанга подхват 5х5@90
сс бицепс кабел 5х8
сс гръбна хиперекстензия 5х5@60
25.07.17
10:46
Димо, при каква натовареност си задал да ти смята калориите. Питам не за друго, а защото на мен при зададени 3 дни спорт ми ги дава около 2200, за да отслабвам, а аз съм бая по-тежък.
казано от Deyan на 25.07.17, 10:46:
Димо, при каква натовареност си задал да ти смята калориите. Питам не за друго, а защото на мен при зададени 3 дни спорт ми ги дава около 2200, за да отслабвам, а аз съм бая по-тежък.
Аз малко по- иначе ги смятам калориите. Вместо да задавам така гьотере коефициент 1.5 за “3 пъти седмично тренировка”, 1.7 за “пет пъти седмично тренировка”, или 2.1 за “7 пъти двуразово” и т.н., щото има тренировки и тренировки и много често този коефициент ти дава прекалено много калории. Тези 2220 са ми БМР + коефициент 1.2 за ходене, стоене прав и други минимални такива в ежедневието. После, отделно, си добавям и смятам всяка една тренировка и си вадя калориите за нея. Например вчера за фитнеса съм си писал разход 374 Ккал и за колелото 561 Ккал. От 2220 вадя храната и добавям тренировките и сметката показва, че съм в дефицит 894 Ккал.
25.07.17
11:04
Разбирам, ама това 894 дефицит за деня ли е. Не е ли много, тъй като го дават около 20 % да ти е дефицита, че иначе организмът ти реагира по друг начин. Всъщност може, ако за нормалното функциониране на ден ти го дават над 4000 калории, с оглед натовареността ти, та като извадиш 20 %, да го докараш до минус 800-900. Може и да няма грешка, ти бая тренираш, караш колело десетки километри на ден и т.н.
Мнението беше редактирано от Деян на 25.07.17 11:05.
Да, за деня е. Да ти кажа тези 20% са препоръчителни, на мен не съм забелязал да ми се отразяват зле и доста по-големи проценти дефицит. Чел съм научно изследване, в което им дават само по 800 ккал на ден за 6 седмици и са си ок под медицински контрол,така че нито чувствам проблем, нито се притеснявам че може да е проблем.
25.07.17
16:45
Да ви кажа и за мен,аз съм имал дни със сигурен дефицит от 2500 калории и никога не съм чувствал отпадналост или депресивни подбуди.
И то в няколко последователни дни.
И каъо казвам 2500знам за себе си,че са били поне 3500,но за да не звуча като луд,пиша 2500.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.07.17 16:51.
25.07.17
16:58
казано от Димо на 25.07.17, 10:54:
Аз малко по- иначе ги смятам калориите. Вместо да задавам така гьотере коефициент 1.5 за “3 пъти седмично тренировка”, 1.7 за “пет пъти седмично тренировка”, или 2.1 за “7 пъти двуразово” и т.н., щото има тренировки и тренировки и много често този коефициент ти дава прекалено много калории. Тези 2220 са ми БМР + коефициент 1.2 за ходене, стоене прав и други минимални такива в ежедневието. После, отделно, си добавям и смятам всяка една тренировка и си вадя калориите за нея.
Коефициентите - иди дойди, въпреки, че са толкова индивидуални, че може да има фарпиращи разминавания, ама разхода за тренировките е мъгла. Мериш с нещо, което какво мери не е ясно. Най-добре не го смятай, а просто го прави и отчитай само този енергоразход, за който си 100% сигурен - примерно колело и бягане. Въпреки, че и той не е 100%, защото и там има много вариращи фактори.
Момчета, а не ви ли се струва че пилеете адски много енергия в гонене на съвсем козметични резултати ?
25.07.17
17:21
казано от Splash на 25.07.17, 16:58:
Момчета, а не ви ли се струва че пилеете адски много енергия в гонене на съвсем козметични резултати ?
Отричаш релефа, а ;-)
То ако стигнат до там да извадят плочките, неминуемо и на други места ще са изчистили. Погледнато от тази призма, целият да си релефен също е козметичен резултат.
казано от Deyan на 25.07.17, 17:21:
...
Отричаш релефа, а ;-)
То ако стигнат до там да извадят плочките, неминуемо и на други места ще са изчистили. Погледнато от тази призма, целият да си релефен също е козметичен резултат.
Нямам това предвид.
Според мен тренировките трябва да са целенасочени - да се изгради работеща, силна, гъвкава мускулатура. Ниския процент подкожни мазнини е следствие на храненето. Тренирайки часове с идеята да си “дефицитнеш” лакомията, според мен не е най-правилния подход. Може и да работи, в някакви граници, но дали е най-оптималния вариант ?
казано от Splash на 25.07.17, 16:58:
Приеми че при мен това е начин да се стимулирам, мотивирам, да спортувам и да се грижа за себе си. Като си говорихме вчера за мотивацията, си направих труда да погледна точното определение на термина “мотивация” и там наред с другите неща пишеше че мотивацията може да е 2 вида - вътрешна и външна. Едното е вътрешна потребност - да се чувстваш добре и че си постигнал нещо от това, което правиш. Другото е външна причина - да си мотивиран за пари, за чужда оценка или поради нещо друго да си принуден. Аз много пъти съм казвал, че не съм принуден по здравословни причини и като бях дебел никога не съм имал проблеми със здравето. Не съм принуден от това да ме харесва примерно жена ми - тя ме е харесала и дебел и ми е родила 3 деца и е вече почти 20 години с мен в добро и лошо. Не работя нещо модел примерно и да ми е важно за да си вадя хляба (макар че като фотограф, като снимам модели и моделки отношението е малко по- друго откакто ми личи че тренирам), нямам спортни амбиции да се явявам на състезания по трибой или стронгмен че да искам върхови силови постижения, не работя хамалин че да трябва да мога да нося рояли по цял ден по стълбите. Спортувам за здраве и за моята си малка самоцел да изкарам плочки. Както и например не се бръсна известно време за да се видя с брада. Няма функция друга освен да се харесвам. Разбира се твърдо вярвам че спортувайки да си угодя на малката прищявка да изкарам плочки и поддържайки мотивацията си с това висока, аз си нося и много здравословни ползи в дългосрочен план.
Кажи ми например ти защо спортуваш, може би ако се види твоята мотивация ще е по- лесно да разберем различията си и като цяло позициите си?
казано от James Hinks на 25.07.17, 16:58:
Коефициентите - иди дойди, въпреки, че са толкова индивидуални, че може да има фарпиращи разминавания, ама разхода за тренировките е мъгла. Мериш с нещо, което какво мери не е ясно. Най-добре не го смятай, а просто го прави и отчитай само този енергоразход, за който си 100% сигурен - примерно колело и бягане. Въпреки, че и той не е 100%, защото и там има много вариращи фактори.
Знам и за коефициентите - учените не могат да кажат защо едни хабят само като зяпат по цял ден телевизия повече калории от други, храната се усвоява различно от различните хора, тренировките при различните хора горят различни калории, но все пак аз взимам някакви средни стойности и ги пиша. След 3 месеца или 6 месеца примерно ако съм редовен в писането и смятането, ще мога да видя доколко ми се разминават проекто-загубите на мазно с реалните и ще знам горе- долу какъв ми е разхода с тренировките, които правя. Да кажем че и това ми е част от мотивацията, забавлявам се.
казано от Димо на 25.07.17, 17:51:
Кажи ми например ти защо спортуваш, може би ако се види твоята мотивация ще е по- лесно да разберем различията си и като цяло позициите си?
Simple - да съм здрав от здравословна гледна точка.
Не само към момента, по възможност и в бъдеще.
П.с: Опитвам се ако мога с нещо да съм полезен, дори и само с друга гледна точка.
П.с2: Имам стар mirc-аджийски навик, ако не мога да синтезирам нещо в няколко изречения, дори не се опитвам. За това по телеграфно 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 25.07.17 18:04.
Еми както казах, аз и на 115 кила си бях здрав като бик от здравословна точка (за мой късмет), но не мога да твърдя че така щеше да си е и за в бъдеще. Има хора като качат някое кило почват да вдигат кръвно, триглицериди, а-у, при мен го нямаше това. Просто не се харесвах.
А и всичко е относително. Сила. Колко да е силен някой? Да не е по- силен от саксия бутната от вятъра от осмия етаж? Или от 9мм пара? Здравословен... колко да е здравословен някой ако го ухапе египетски комар пренасящ зика?
Всеки прави някакви неща, които смята за полезни и/или приятни и това е. Който си мисли че е открил Светия Граал или че е хванал съдбата за шлифера според мен се самозалъгва.
И съм сигурен че коментираш изцяло добронамерено.
25.07.17
19:18
казано от Димо на 25.07.17, 17:51:
Знам и за коефициентите - учените не могат да кажат защо едни хабят само като зяпат по цял ден телевизия повече калории от други, храната се усвоява различно от различните хора, тренировките при различните хора горят различни калории, но все пак аз взимам някакви средни стойности и ги пиша.
Най-смисленото обяснение от доктори, на което съм попаднала до момента е, че това което ни дели на бързо и бавно пълнеещи е инсулиновата резистентност/чувствителност. Тепърва ще търся информация до колко това е генетично обусловено или е само и единствено плод на външни фактори.
А това колко калории се горят по време на тренировка смятам, че наистина е гонене на една химера и пълна загуба на време.
Димо, мисля ще стане ясно дали си на прав път като смяташ по този начин дефицита, само ако на някакъв период от време засичаш този разход с намаленото тегло. Подобни изчисления съм чела в дневника на Боби на месечна база. При доста як мъж с редовна тежка щанга беше изчислил коефициент на активност към 1,3-1,4, ако не се лъжа. (Допълвам- по това време караше и редовно колело). Това ти го давам само като пример.
Та, 1 кг. човешка мазнина е към 7800 kcal, 1 кг. шарена сланина (извинявам се за израза : ) ) трябва да е някъде към 3500-4000 kcal. Само предлагам и се надявам, че обясних добре.
Мнението беше редактирано от Dizzy на 25.07.17 19:22.
казано от Splash на 25.07.17, 17:39:
Според мен тренировките трябва да са целенасочени - да се изгради работеща, силна, гъвкава мускулатура. Ниския процент подкожни мазнини е следствие на храненето. Тренирайки часове с идеята да си “дефицитнеш” лакомията, според мен не е най-правилния подход. Може и да работи, в някакви граници, но дали е най-оптималния вариант ?
Според мен пък е много по- добре да ядеш повечко и да тренираш повечко, отколкото да чакаш само от неядене да ти идва дефицита. Хем съчетаваш приятното с полезното, хем и си набавяш и микро и макро нутриенти, а накрая пак си на дефицит.
Мускулите ми според моите си разбирания и нужди са ми достатъчно силни и гъвкави и нямам грам проблем в ежедневието или работата си да ме спъва нещо мускулатурата.
казано от Dizzy на 25.07.17, 19:18:
Най-смисленото обяснение от доктори, на което съм попаднала до момента е, че това което ни дели на бързо и бавно пълнеещи е инсулиновата резистентност/чувствителност.
....А това колко калории се горят по време на тренировка смятам, че наистина е гонене на една химера и пълна загуба на време.
Димо, мисля ще стане ясно дали си на прав път като смяташ по този начин дефицита, само ако на някакъв период от време засичаш този разход с намаленото тегло. Подобни изчисления съм чела в дневника на Боби на месечна база. При доста як мъж с редовна тежка щанга беше изчислил коефициент на активност към 1,3-1,4, ако не се лъжа. (Допълвам- по това време караше и редовно колело). Това ти го давам само като пример.
Та, 1 кг. човешка мазнина е към 7800 kcal, 1 кг. шарена сланина (извинявам се за израза : ) ) трябва да е някъде към 3500-4000 kcal.
Това че някои качват лесно, а други - не, съм сигурен че е факт, а вече дали е заради инсулина, или е заради натрупаните мастни клетки в определена детска възраст (друга теория, която съм чел) не съм сигурен. За себе си знам че съм от тези, които трудно свалят.
Иначе аз говорех че БМР се различава между хората - учените мерят там с точни методи и хора на еднакви килограми и възраст и някои горят до 25% повече просто ейтака - от въздуха. Някои го отдават на т.н. fidgeting - някои помръдват постоянно с пръсти, накланят торса, кокорят се и т.н., което може би гори тези допълнителни калории, което може би е част от обяснението, но според мен основното е че просто различните организми горят различно.
За разхода и дефицита как ми се отразява правя точно това - смятам колко (според мен) калории приемам и разходвам, смятам колко разход прави това в някакъв период - примерно 3 или 6 месеца, после гледам разликата в свалените килограми мазно (кантар + калипер), деля общия дефицит на 7900 (хареса ми израза шарена сланина, но навсякъде където съм чел си смятат 7900 Ккал разход за 1 кг стопена сланина) и гледам дали има съответствие. Ако много се разминават, значи някъде бъркам. И понеже си пиша и храната сравнително доста точно, несъответствието между проектозагуба и реална загуба най- вероятно ще идва от разходените калории и ще придобия представа колко точно си смятам тренировките.
А Боби съвсем не тренира всеки ден, поне доколкото съм му гледал в дневника. Отделно коефициентите които му се получаваха май бяха доста по- високи от 1.3-1.4. И неговия като моя дневник е доста обемен и трудно ще намеря да видя как беше наистина. Ако се завърти насам и прочете, може да каже ако си спомня.
Мнението беше редактирано от Димо на 26.07.17 09:50.
26.07.17
09:51
казано от Димо на 26.07.17, 09:46:
....... моя дневник е доста обемен....
Като каза за твоя дневник, днес видях, че малко съм те изплагиатствал, що се касае до изначалната фраза при започване на дневниците ни :-))))) Не съм го направил умишлено, защото видиш ли не съм се сетил как да започна - отвътре ми е дошло явно.
Я чакай, Димо да те питам нещо. Когато се казва например, че трябва да взимаш 150 гр. протеин на ден, това грамажа на протеиновата храна ли е или грамажа на протеина, който се съдържа в нея. Например: агнешкото каре на 100 гр. го дават 377 ккал, в които се съдържат 15 гр. белтъчини. Значи ли това, че трябва днес да изям 10 карета от агънце...........едва ли, защото само от тях ще отида на 3770 ккал, без да съм ял друго.
Предполагам под грамаж на протеин си се има предвид, например 150 гр. месо, яйца и т.н.
Мнението беше редактирано от Деян на 26.07.17 10:16.
вторник 25.07.2017
ден 37/180
Храна: 2,921 Ккал
АКТИВНОСТ:
- 25 КМ велосипед
- фитнес
= 841 Kкал
Дефицит за деня: 140 Ккал
Общо дефицит: 25187
С 2 часа сън, разделени на 2 пъти по 1 час, храната започна още сутринта с мюслита, мляко и диня и целия ден си беше стабилна, цяло чудо че има нещо в графата дефицит.
Тренировката бутащи:
- клек 5х5@100
- лег 5х3@90
- военна преса 5х5@50
сс кофи 5х5@20
- прасец щанга 5х10@150
сс корем машина 5х10@55
- бутане шейна 3х60 крачки
сс трапец кабел
Излезе ми ечемик преди 2-3 дни и имам чувството че и преди като ми е излизал е бил свързан по някакъв начин с въглехидратите или хляба. След дълго въздържане като се надумкам с въглехидрати и освен “въглехидратния махмурлук” - боли ме глава на сутринта и устата ми е пресъхнала като след препиване, понякога (примерно веднъж в годината) ми излиза ечемик на окото. Някой знае ли дали това е симптом или следствие от нещо или просто си е акне на тъпо и болезнено място?
Мнението беше редактирано от Димо на 28.07.17 10:01.
казано от Deyan на 26.07.17, 09:51:
казано от Димо на 26.07.17, 09:46:
....... моя дневник е доста обемен....
Като каза за твоя дневник, днес видях, че малко съм те изплагиатствал, що се касае до изначалната фраза при започване на дневниците ни :-))))) Не съм го направил умишлено, защото видиш ли не съм се сетил как да започна - отвътре ми е дошло явно.
Я чакай, Димо да те питам нещо. Когато се казва например, че трябва да взимаш 150 гр. протеин на ден, това грамажа на протеиновата храна ли е или грамажа на протеина, който се съдържа в нея. Например: агнешкото каре на 100 гр. го дават 377 ккал, в които се съдържат 15 гр. белтъчини. Значи ли това, че трябва днес да изям 10 карета от агънце...........едва ли, защото само от тях ще отида на 3770 ккал, без да съм ял друго.
Предполагам под грамаж на протеин си се има предвид, например 150 гр. месо, яйца и т.н.
Всичко е наред, то и аз съм се вдъхновил за началото от средновековния автор.
Относно протеина, има се предвид чист протеин. И да, ако искаш да си набавяш всичкия протеин за деня от агнешки каренца, ще трябва да изядеш покрай протеина и бая мазно за 3770 Ккал. Затова трябва да подбираш и разнообразяваш храната си. Агнешките каренца са ок, но в ограничено количество, а останалия протеин трябва да го търсиш от другаде. Например в 100гр. риба тон има 116.00 калории и 25.51 г протеин. Т.е. с половин кило филе от тон ще си набавиш 600 Ккал и почти всичкия протеин за деня. Сам виждаш разликата, която подбора на храна прави.
26.07.17
10:26
Понякога причините са свързани със спад в имунната система, особено ако проявите са му чести. При такива случаи-веднъж в годината, може да е въз основа на попадане на микроорганизми на определени места на клепачите.
Аз като дете- 4-ти, 5-ти клас, вдигнех ли температура ми се възпаляваха и надуваха здраво двата клепача, но бяха меки. Т.е. не ечемик, а все едно след боксов мач :-) Очите също бяха червени и светлината ме дразнеше сериозно.
Що се касае до обяснението ти за калориите, ясно :-) Това конкретно с агнешките каренца бе само пример, агнешко като цяло не ям. Свинско, пиле и риба са ми основните меса. Явно обаче следва да разкарам опушените филетата, че те пък от друга страна не са ок.
Мнението беше редактирано от Деян на 26.07.17 10:31.
казано от Deyan на 26.07.17, 10:26:
Понякога причините са свързани със спад в имунната система, особено ако проявите са му чести. При такива случаи-веднъж в годината, може да е въз основа на попадане на микроорганизми на определени места на клепачите.
Аз като дете- 4-ти, 5-ти клас, вдигнех ли температура ми се възпаляваха и надуваха здраво двата клепача, но бяха меки. Т.е. не ечемик, а все едно след боксов мач :-) Очите също бяха червени и светлината ме дразнеше сериозно.
Моето си е класически ечемик. Може да има нещо общо с имунната система, но като каза за микроорганизми, се сетих че точно в деня преди да ми излезе ечемика някаква гадна мушица ми влезе в окото точно където ми излезе после ечемика и едва я извадих на части.
Иначе май бях чел някъде че било нещо свързано с липсата на витамин Б, което като не ядеш хляб си е реална възможност.
26.07.17
10:44
Димо, истината е ясна! Намигал си много на плажа.
казано от Guy Fawkes на 26.07.17, 10:44:
Димо, истината е ясна! Намигал си много на плажа.
Чувал съм 2 версии по въпроса - или че ти си намигал, или че на теб са ти намигали. Като лечение ми препоръчаха да го търкам със златен пръстен или кърмачка да ми цръкне малко мляко на окото 🙂
Попадна ми тази снимка, на която се вижда как МакГрегър носи пулсомер със страп в залата с железата.
26.07.17
15:57
МакГрегър носи пулсомера за да гледа как се въстановява