31.07.17
18:36
BTW…...много е гадно да летиш и да не държиш щурвала.
31.07.17
18:39
казано от Carbohydrate на 31.07.17, 18:34:
казано от Никой на 31.07.17, 16:58:
Извинявам се, пак ще повторя, че нямам нужните знания, и съм далеч от хармонично тяло, но тук във форума видях достатъчно билдъри с големи мускули без никаква хармония. Така, че тук също нещата са доста разтегливи. Ще питам братовчед ми дали мога да покажа негова снимка, за да покажа моето виждане за хармонично тяло. Като дете на треньор по щанги, не е тренирал нищо друго освен щанги. На щангистите които трупат бързо маса им забраняват да ходят на фитнес, защото това им пречи на мобилноста. Въпреки това е нацепен като животно и има плочки без да е правил нито един планк или коремна преса. Абсолютно съм съгласен със Александър, че се дават примери с химици и представата е объркана.
Абе ти наред ли си!? Какво ми доказваш? Че като тренираш две движения ще станеш като бодибилдър?! Ти слушаш ли се изобщо? Ти правиш ли разлика между ББ и ТА? Това не са само големи мускули)))...Божееее! Ай, стой си със мнението)))
Щангистите тренират малко повече от две движения. Изразих просто мнение, като никъде не съм оспорвал твоето. Като си тръгнал с рогите, да те попитам: Смяташ ли, че трапеца ти е симетричен спрямо другите ти мускули? Няма нужда да ми отговаряш, защото ти просто нямаш такъв.
31.07.17
18:43
казано от Никой на 31.07.17, 18:39:
казано от Carbohydrate на 31.07.17, 18:34:
казано от Никой на 31.07.17, 16:58:
Извинявам се, пак ще повторя, че нямам нужните знания, и съм далеч от хармонично тяло, но тук във форума видях достатъчно билдъри с големи мускули без никаква хармония. Така, че тук също нещата са доста разтегливи. Ще питам братовчед ми дали мога да покажа негова снимка, за да покажа моето виждане за хармонично тяло. Като дете на треньор по щанги, не е тренирал нищо друго освен щанги. На щангистите които трупат бързо маса им забраняват да ходят на фитнес, защото това им пречи на мобилноста. Въпреки това е нацепен като животно и има плочки без да е правил нито един планк или коремна преса. Абсолютно съм съгласен със Александър, че се дават примери с химици и представата е объркана.
Абе ти наред ли си!? Какво ми доказваш? Че като тренираш две движения ще станеш като бодибилдър?! Ти слушаш ли се изобщо? Ти правиш ли разлика между ББ и ТА? Това не са само големи мускули)))...Божееее! Ай, стой си със мнението)))
Щангистите тренират малко повече от две движения. Изразих просто мнение, като никъде не съм оспорвал твоето. Като си тръгнал с рогите, да те попитам: Смяташ ли, че трапеца ти е симетричен спрямо другите ти мускули? Няма нужда да ми отговаряш, защото ти просто нямаш такъв.
ахаха)) прочети как се казва дневника ми, смешник
31.07.17
18:44
Стига уа..?........ай малко повече любов,дай ба напих са по летищата щото ми енгадно да летя и да си седя одзад,старх ма е.
Никой,не ти върви на Василовци хахйайахайа.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 31.07.17 18:45.
31.07.17
18:55
казано от Bart Simpson на 31.07.17, 18:44:
Стига уа..?........ай малко повече любов,дай ба напих са по летищата щото ми енгадно да летя и да си седя одзад,старх ма е.
Никой,не ти върви на Василовци хахйайахайа.
Аз не се ядосвам))...то положението винаги е такова - калфата, като поработи малко за майстора, се представя за майстор))...та и Никой се самозалъгва, като комуникира с майстори, вече почва да се мисли за такъв))....то лошо няма, ама да му видим постиженията, като се представя за майстор))....еми, няма такива още. Надявам се, че ще постигне нещо и ще докаже на себе си най-вече, дали е майстор...на мен няма нужда...)....
31.07.17
19:07
Respect and honor.
31.07.17
19:12
казано от Carbohydrate на 31.07.17, 18:55:
казано от Bart Simpson на 31.07.17, 18:44:
Никой,не ти върви на Василовци хахйайахайа.Аз не се ядосвам))...то положението винаги е такова - калфата, като поработи малко за майстора, се представя за майстор))...та и Никой се самозалъгва, като комуникира с майстори, вече почва да се мисли за такъв))....то лошо няма, ама да му видим постиженията, като се представя за майстор))....еми, няма такива още. Надявам се, че ще постигне нещо и ще докаже на себе си най-вече, дали е майстор...на мен няма нужда...)....
Аз съвети не давам, а споделям моето мнение. Ти защитаваш теорията, че изолиращите упражнения развиват хармонично тялото, и даваш съвети, а трапеца на калфата по голям от на майстора.
За доказването, нямам какво да доказвам. Както казах, аз не разбирам, и нямам претенции, точно затова и не давам съвети, а изказвам мнение.
31.07.17
19:21
Никой, аз защитавам ББ, като не се явявам за такъв...а по въпроса за трапеца, прав си...но какво да се прави...не мога да дърпам и за това пък клякам, набирам))...Заяждаш се на лична основа, а това не ти прави чест, за съжаление.....Ти сега прохождаш и всичко ти е смесица от това, което си видял, чул и т.н. Но като преминеш сам през всичко това, ако преминеш, разбира се, то ще разбереш много неща....Както пише Мусаши в книгата си....трябва да поработиш много от професиите, спортовете (школите по карате в книгата) и т.н. за да намерш истината сам, да я опознаеш...за сега си калфа само)))....Трябва да уважаваш всички спортове и ще разбереш, че всеки може да ти даде нещо, което ще ти помогне за постигането на твоята цел, ако имаш такава....Без злоба и обиди! 🙂
31.07.17
19:25
казано от Carbohydrate на 31.07.17, 19:21:
Никой, аз защитавам ББ, като не се явявам за такъв...а по въпроса за трапеца, прав си...но какво да се прави...не мога да дърпам и за това пък клякам, набирам))...Заяждаш се на лична основа, а това не ти прави чест, за съжаление.....Ти сега прохождаш и всичко ти е смесица от това, което си видял, чул и т.н. Но като преминеш сам през всичко това, ако преминеш, разбира се, то ще разбереш много неща....Както пише Мусаши в книгата си....трябва да поработиш много от професиите, спортовете (школите по карате в книгата) и т.н. за да намерш истината сам, да я опознаеш...за сега си калфа само)))....Трябва да уважаваш всички спортове и ще разбереш, че всеки може да ти даде нещо, което ще ти помогне за постигането на твоята цел, ако имаш такава....Без злоба и обиди!
Чакай сега, аз изразих мнение, ти ме нападна. После те попитах, ако толкова ги разбираш, и даваш съвети на другите, защо твоето тяло не е хармонично. Ти ме нарече смешник. Накрая излезе, че аз те обиждам.
31.07.17
19:29
казано от Никой на 31.07.17, 19:25:
Никой, аз защитавам ББ, като не се явявам за такъв...а по въпроса за трапеца, прав си...но какво да се прави...не мога да дърпам и за това пък клякам, набирам))...Заяждаш се на лична основа, а това не ти прави чест, за съжаление.....Ти сега прохождаш и всичко ти е смесица от това, което си видял, чул и т.н. Но като преминеш сам през всичко това, ако преминеш, разбира се, то ще разбереш много неща....Както пише Мусаши в книгата си....трябва да поработиш много от професиите, спортовете (школите по карате в книгата) и т.н. за да намерш истината сам, да я опознаеш...за сега си калфа само)))....Трябва да уважаваш всички спортове и ще разбереш, че всеки може да ти даде нещо, което ще ти помогне за постигането на твоята цел, ако имаш такава....Без злоба и обиди!
Чакай сега, аз изразих мнение, ти ме нападна. После те попитах, ако толкова ги разбираш, и даваш съвети на другите, защо твоето тяло не е хармонично. Ти ме нарече смешник. Накрая излезе, че аз те обиждам.
така де, обиждаш ме....имам травма на кръста и рамото, 6 шиен прешлен)) и доста от мускулите не са ми симетрични за ББ, като и никога не съм тренирал за визия, е може би в далечните 90-те...))...та, каквото мога тренирам сега))...не бих казал, че е кой знае какво, но се старая 🙂
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 31.07.17 19:31.
31.07.17
19:43
казано от Carbohydrate на 31.07.17, 19:29:
казано от Никой на 31.07.17, 19:25:
така де, обиждаш ме....имам травма на кръста и рамото, 6 шиен прешлен)) и доста от мускулите не са ми симетрични за ББ, като и никога не съм тренирал за визия, е може би в далечните 90-те...))...та, каквото мога тренирам сега))...не бих казал, че е кой знае какво, но се старая
Ако съм те обидил извинявай. Безсмислено е да продължаваме. Всеки си има виждане и теории. За другото “Паживьом- увидим” 🙂
Мнението беше редактирано от Barberian на 01.08.17 07:39.
31.07.17
19:48
Няма какво да видим))...влез в дневника на шуменският културист))) той не е правил тяга и сигурно не е и клякал....но има хармонично развито тяло....а, виж и бицепса)), който не може да се оформи ни с клек и ни с тяга)...
Повече не ми се пише, също. Със здраве! Без обиди, както написах!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 31.07.17 19:49.
31.07.17
19:56
Наистина ли сте толкова оглупели от себелюбие и себеоправданост та не разбирате,че никому не помагате обиждайки се взаимно и пилеейки думи пълни с несъстоятелност?
Прочетете темата от началото досега и вижте за какво похабихте енергия и кому помогнахте.....?.......
31.07.17
19:56
Наистина ли сте толкова оглупели от себелюбие и себеоправданост та не разбирате,че никому не помагате обиждайки се взаимно и пилеейки думи пълни с несъстоятелност?
Прочетете темата от началото досега и вижте за какво похабихте енергия и кому помогнахте.....?.......
31.07.17
19:57
само не разбрах, кой от двата ти поста е за мен))))))
Никой, сега търси, сега постига вече някои успехи, прави добре движенията, научава се, ....общо взето добре върви и има апетит)))харесва ми....но, още не се е сблъсквал със застоя))...в началото на пътя е и ми е готино да наблюдавам, как се справя....ще чакам, как ще се справи с първото буксуване))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 31.07.17 20:06.
31.07.17
20:13
казано от Carbohydrate на 31.07.17, 19:48:
Няма какво да видим))...влез в дневника на шуменският културист))) той не е правил тяга и сигурно не е и клякал....но има хармонично развито тяло....а, виж и бицепса)), който не може да се оформи ни с клек и ни с тяга)...
Никъде не съм писал за клек и тяга, нито съм казал, че без тях е невъзможно. Моята теория е, че е много по- трудно и се искат големи познания когато тренираш само с изолиращите. Според мен, като абсолютен лаик, смятам, че деформациите се получават, когато някой е на химиотерапия терапия и тренира с изолиращите, без да знае как. Тогава мускулите растат бързо, и докато усети, даден мускул е извън пътя и после - ходи се оправяй🙂
31.07.17
20:18
казано от Никой на 31.07.17, 20:13:
Никъде не съм писал за клек и тяга, нито съм казал, че без тях е невъзможно. Моята теория е, че е много по- трудно и се искат големи познания когато тренираш само с изолиращите. Според мен, като абсолютен лаик, смятам, че деформациите се получават, когато някой е на химиотерапия терапия и тренира с изолиращите, без да знае как. Тогава мускулите растат бързо, и докато усети, даден мускул е извън пътя и после - ходи се оправяй
уф, то сеее видя...така: биципса расте от какво? като се натоварва, нали?! Е, ако това е вярно, то от какво упражнение бицепса ще расте повече, от изолирано упражнение, където е задействан на 100% или от тяга, набиране за гръб, др упр за гръб и още каквото се сетиш?! Тук отварям скоба, защото според най-новите изследвания, има мускули, които растат от статично напрежение повече, от колкото при динамично изпълнение...но бецепса не е от тях)
31.07.17
20:23
Момчета,аз съм пиян и на път за дома,обичам ви иви вярвам и на двамата,много сте готини.
Към автора:
Слушай ги и двамата има какво да научиш от тях хахахах,колко е хубав живота.
Никой,бегай при жената и децата мани тая работа.
Васе,продължавай да учиш хората,на мен ми даде кураж с един твой ВЕЛИК пост,винаги ще чета каквото и да напишеш.
31.07.17
20:40
казано от Carbohydrate на 31.07.17, 20:18:
казано от Никой на 31.07.17, 20:13:
Никъде не съм писал за клек и тяга, нито съм казал, че без тях е невъзможно. Моята теория е, че е много по- трудно и се искат големи познания когато тренираш само с изолиращите. Според мен, като абсолютен лаик, смятам, че деформациите се получават, когато някой е на химиотерапия терапия и тренира с изолиращите, без да знае как. Тогава мускулите растат бързо, и докато усети, даден мускул е извън пътя и после - ходи се оправяйуф, то сеее видя...така: биципса расте от какво? като се натоварва, нали?! Е, ако това е вярно, то от какво упражнение бицепса ще расте повече, от изолирано упражнение, където е задействан на 100% или от тяга, набиране за гръб, др упр за гръб и още каквото се сетиш?! Тук отварям скоба, защото според най-новите изследвания, има мускули, които растат от статично напрежение повече, от колкото при динамично изпълнение...но бецепса не е от тях)
Бицепса е ясно, че расте, но мислех, че говорим за балансиран растеж на цялото тяло, а не често срещаното явление- бицепс 45, рамото го няма , краката щеки.
така: биципса расте от какво? като се натоварва, нали?! Е, ако това е вярно, то от какво упражнение бицепса ще расте повече, от изолирано упражнение, където е задействан на 100% или от тяга, набиране за гръб, др упр за гръб и още каквото се сетиш?! Тук отварям скоба, защото според най-новите изследвания, има мускули, които растат от статично напрежение повече, от колкото при динамично изпълнение...но бецепса не е от тях)
Все си мисля, че тия двамата не сгъват за бицепс
31.07.17
20:53
)), ами и за другото това важи де.....просто принципа на ББ е да се натоварва точният мускул за да расте, зато се измислят нови уреди с подходяща лостова система...не бъркай това с движенията. ББ - мускули, като се натоварват изолирано, за растеж и Всичко останало))...Сега ще ти обясня: за мускулен растеж най-необходими са хормоните. Хормоналният отклик е по-голям, когато са задействани колкото се може повече мускули в едно упражнение. Това е многоставно упражнение, като клек, тяга, лег, набирания, кофи и т.н. После обаче, се прави задължителна изолация, за да се задейства точно определения мускул. А в съчетание с многоставни упражнения, където вече имаме потенциал за синтезиране на тестостерон, успеха за определена мускулна група е гарантиран! С други думи: Правиш силен клек и след това вкарваш изолация за предно- и задно бедро, да донатовариш на 100% мускула...синтезираният тестостерон ще отиде по назначение точно там! и т.н.
31.07.17
20:54
казано от Ivan на 31.07.17, 20:44:
така: биципса расте от какво? като се натоварва, нали?! Е, ако това е вярно, то от какво упражнение бицепса ще расте повече, от изолирано упражнение, където е задействан на 100% или от тяга, набиране за гръб, др упр за гръб и още каквото се сетиш?! Тук отварям скоба, защото според най-новите изследвания, има мускули, които растат от статично напрежение повече, от колкото при динамично изпълнение...но бецепса не е от тях)
Все си мисля, че тия двамата не сгъват за бицепс
не може да се включиш, като хвърлиш 2 стотинки...
31.07.17
21:00
То изследвания, опити и доказателства по въпроса-бол:
- само с изолиращи....най-малък прогрес;
- само с базови....доста по-голям прогрес;
- базови плюс изолиращи (например отделно от базовите си имаш ден само за ръце с изолиращи)...най-голям прогрес.
Говоря за ББ.
казано от Alexander Krastev на 31.07.17, 08:44:
Миро, написал си едно голямо дрън-дрън.
Когато си на зоб, мускулът расте, дори и без да му даваш необходимия стимул. Точно за тези заблуди говоря, че хората са “забравили” как да тренират правилно.Ако имаш да вдигнеш един чувал с брашно на рамо и да го пренесеш от мелницата до ремаркето на колата, не мислиш кои мускули да изолираш, а използваш цялото си тяло.
Аз може да пиша едно голямо дрън-дрън. Но ти пък въобще четеш ли това, което пишеш преди да го пуснеш във форума? Слушам и чета много внимателно събеседниците си. И откривам много често как това, което са казали или написали си противоречи. Не виждаш ли и ти едно голямо противоречие и разминаване в мнението ти?
Нека внимателно прочетем това, което си писал и твърдиш с голяма увереност. Такааа. Теза номер едно. Големите културисти и шампионите вземат (или са вземали) анаболи. Едвали ще се намери някой в тоя сайт, който да оспори това мнение.
Теза номер две. Когато си на анаболи, дори и да се почешеш по врата ще ти докара огромни мускули 😄 Ти го каза по друг начин, дори и най-лошата програма (примерно сплита или нещо подобно) върши чудеса, когато си на анаболи.
Такааа. Дотук добре. Само че тук възниква един дребен логичен въпрос. А защо след като тези шампиони с титли тренират именно за да станат мистър Олимпия или победители по разни турнири,защо след като не се спират пред нищо за тази цел дори пред тъпченето с анаболи, защо след като имат тренировъчни щабове от компетентни спецове, избират най-лошата програма? Вместо да изберат на-добрата? Ти как си обясняваш това логическо противоречие в мнението ти? Щом искат да станат шампиони защо тогава избират лошата програма (според теб) вместо добрата (пак според теб)? Която може да им донесе далеч по-големи успехи и по-добро класиране?
Ако имаш един чувал от 100 кила,а тежиш 50, едва ли ще мислиш кои мускули да изолираш. И едва ли ще използваш цялото си тяло. По-скоро тоя чувал ще го разпределиш на 5 чувала по 20 кг (примерно) и така ще пренесеш брашното от мелницата до ремаркето на колата си. Нещо, което аз предлагам на автора, да дозира натоварването си и кара стъпка по стъпка. Бърза работа няма и никой не го гони. Щом до 18 не е влизал в зала няма защо да бърза. Във фитнеса няма светкавични резултати, постигнати за една нощ. Всичко става с търпение и постоянство, ден след ден, месец след месец, година след година.
И нещо друго. Нека обърне внимание, че коментиращите ме критикари са до един по 90-100 кила на 180-185 ръст. Така, че не е зле Боянчо преди да подкрепи някое тяхно мнение да се замисли. Дали тренировката на хора искащи да свалят и се оформят е подходяща за слаби щеки, търсещи мускулна маса. А не още по-голяма редукция на теглото си. 😄
01.08.17
00:04
Боже мили, Господи...
01.08.17
01:07
казано от Миро на 31.07.17, 22:38:
Аз може да пиша едно голямо дрън-дрън. Но ти пък въобще четеш ли това, което пишеш преди да го пуснеш във форума? Слушам и чета много внимателно събеседниците си. И откривам много често как това, което са казали или написали си противоречи. Не виждаш ли и ти едно голямо противоречие и разминаване в мнението ти?
Нека внимателно прочетем това, което си писал и твърдиш с голяма увереност. Такааа. Теза номер едно. Големите културисти и шампионите вземат (или са вземали) анаболи. Едвали ще се намери някой в тоя сайт, който да оспори това мнение.
Теза номер две. Когато си на анаболи, дори и да се почешеш по врата ще ти докара огромни мускули Ти го каза по друг начин, дори и най-лошата програма (примерно сплита или нещо подобно) върши чудеса, когато си на анаболи.
Такааа. Дотук добре. Само че тук възниква един дребен логичен въпрос. А защо след като тези шампиони с титли тренират именно за да станат мистър Олимпия или победители по разни турнири,защо след като не се спират пред нищо за тази цел дори пред тъпченето с анаболи, защо след като имат тренировъчни щабове от компетентни спецове, избират най-лошата програма? Вместо да изберат на-добрата? Ти как си обясняваш това логическо противоречие в мнението ти? Щом искат да станат шампиони защо тогава избират лошата програма (според теб) вместо добрата (пак според теб)? Която може да им донесе далеч по-големи успехи и по-добро класиране?
Ако имаш един чувал от 100 кила,а тежиш 50, едва ли ще мислиш кои мускули да изолираш. И едва ли ще използваш цялото си тяло. По-скоро тоя чувал ще го разпределиш на 5 чувала по 20 кг (примерно) и така ще пренесеш брашното от мелницата до ремаркето на колата си. Нещо, което аз предлагам на автора, да дозира натоварването си и кара стъпка по стъпка. Бърза работа няма и никой не го гони. Щом до 18 не е влизал в зала няма защо да бърза. Във фитнеса няма светкавични резултати, постигнати за една нощ. Всичко става с търпение и постоянство, ден след ден, месец след месец, година след година.
И нещо друго. Нека обърне внимание, че коментиращите ме критикари са до един по 90-100 кила на 180-185 ръст. Така, че не е зле Боянчо преди да подкрепи някое тяхно мнение да се замисли. Дали тренировката на хора искащи да свалят и се оформят е подходяща за слаби щеки, търсещи мускулна маса. А не още по-голяма редукция на теглото си.
Миро, към теб е отправено, нищо че е на “Саше” 🙂
Арнолд - 250 клек, 320 тяга, 200 лежанка (тренирал е трибой преди да замине за САЩ, 2ри на Германското първенство по трибой през 1966 в Мюнхен). Също е имал 120кг clean & press (обръщане със стриктна преса) - 7 Олимпии
Рони Колман - също трибоец преди да започне кариерата си в бодибилдинга - 360кг клек и тяга за 2ки. Лежанка - 200+ за повторения...Гребане с щанга - 200+ за повторения. - 8 Олимпии.
Франко Колумбу - 240 лежанка, 300 клек, 340 тяга. Шампион на Италия, Германия и Европа по трибой, 5ти на Най-силния човек на планетата (с контузия). - 4 Олимпии (3 от които в лека категория).
Дориан - да продължавам ли?
Та, тия момчета с 10ки и 15ки ли мислиш, че са направили подобни постижения? Оставяме настрана, че са абсолютни генетични уроди, както и че са ходещи аптеки. Та, въпросните пичУйе са си изградили основата, а после са брали плодовете от нея. Не е казано, че автора трябва да стане як като тях, но силата е ОСНОВАТА за абсолютно всички останали качества. Има значение дали ще правиш флайс 12ки с 15кг дъмбели или с 30кг дъмбели (за 2рото имаме пример от форума 🙂 ). Дали ще гребеш 10ки с 40кг дъмбел или с 60-70-80кг.
Та, върни се пак на клипчето.
П.П. А чувал 20кг тежи много повече от дъмбел 20кг (относителна тежест, докато го носиш - пробвай да носиш пясък/цимент - 20/25кг торби и ще разбереш разликата със същата тежест дъмбел).
И нещо друго. Нека обърне внимание, че коментиращите ме критикари са до един по 90-100 кила на 180-185 ръст. Така, че не е зле Боянчо преди да подкрепи някое тяхно мнение да се замисли. Дали тренировката на хора искащи да свалят и се оформят е подходяща за слаби щеки, търсещи мускулна маса. А не още по-голяма редукция на теглото си.
Първо името ми е Боян, Боянчо ми викат приятелите и семейството.
Второ, в последния абзатц си противоречиш много. Какви тренировки за оформяне, кви пет лева? Александър Кръстев си прави силови тренировки, Iwan и Никой са на интервали.
“Щека” съм защото ме мързеше да ям, не защото тренирам силово. В последния месец засилих храната и тренировките и качих 2кг.
Имаш си гледна точка за тренировките, ОК, но позволи и другите да си имат мнение за тренировките. Прочети дневници, виж как тренират силово-ореантирани трениращи, може и да ти хареса 😄
Аре със здраве и повече клек и тяга в ниски повторения 😄
П.п Аман с това кой лайкнал еди какво си. Уж идеята на форума е да научаваш нови неща, лайковете да си гледат работата.
Мнението беше редактирано от Боян на 01.08.17 08:53.
Да погледнем нещата от друг ъгъл, не резултати а ефективност. Много малко хора могат да отделят дълготрайно времето необходимо за пълноценен ББ сплит. Втория проблем е че ако изпуснеш бицепса в сряда, отиде една седмица в която не си го тренирал 🙂 Като цяло, не е зле човек да е малко по мнителен към нещата и да ги прекарва през личен опит. А фитнес индустрията е за това, да прави пари от това кога ще си пиеш глутамина, от анаболния ти прозорец и от тренировката ти за гърди в понеделник.
П.С Освен визия, не е лошо да се работи и за качества.
Мнението беше редактирано от Splash на 01.08.17 08:42.
01.08.17
09:00
Не виждаш ли и ти едно голямо противоречие и разминаване в мнението ти?
...
Ти прочете ли изследването, дето съм го линкнал? Анаболите тотално променят играта, но въпреки това, както Херцога ти написа, да забелязваш някаква зависимост между силовите постижения на въпросните Мистър Олимпия и постиженията им в бодибилдинга? Те са постигнали това, защото
1. са генетични фрийкове
2. са адски силни
3. са зобили яко
С тая програма за начинаещи, дето му я пусна на момчето ли са тренирали, според теб? 😄
Нещо, което аз предлагам на автора, да дозира натоварването си и кара стъпка по стъпка. Бърза работа няма и никой не го гони. Щом до 18 не е влизал в зала няма защо да бърза. Във фитнеса няма светкавични резултати, постигнати за една нощ. Всичко става с търпение и постоянство, ден след ден, месец след месец, година след година.
Че кой го кара да бърза? Да видя някъде да му казвам - момче, отивай да вдигаш 200 кила тяга и 150 кила клек? Няколко пъти написах, че ако трябва, ще почне да кляка само с лоста. Това последното го написах мнооооого бавно, за да се разбере.
Някои сме даже и повече от 100 кила 😄 но това няма никаква връзка - това дали някой иска да чисти или да качва, се определя основно от храненето, но правилния тренировъчен подход е един.
Между другото, аз не съм казал, че тренирането по сплит по принцип е глупаво. Има и добри сплитове, които могат да вършат работа - примерно Тежко/Средно/Леко. Или някакъв друг тип, който си измислиш сам, стига да има заложена силова прогресия в него, да набляга на базовите упражнения и да тренира дадена мускулна група повече от веднъж седмично.
01.08.17
11:37
Редовно правя тяга и клякам 😄 Дори повече от прилично
И момчета ... търсете златната среда 🙂 Изпадането в крайности не води до нищо добро.
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 01.08.17 11:40.
01.08.17
14:36
така де, обиждаш ме....имам травма на кръста и рамото, 6 шиен прешлен)) и доста от мускулите не са ми симетрични за ББ, като и никога не съм тренирал за визия, е може би в далечните 90-те...))...та, каквото мога тренирам сега))...не бих казал, че е кой знае какво, но се старая
Травмите на клек/тяга с 5тици ли ги получи?
Според мен, травмите се получават от лоша техника, надценяване на възможностите, бързане и недомисляне, а не от погрешен избор на тренировъчни програми.
Скоро четох писаниците на един “смешник”, който НИКОГА не бил правил ГЛУПАВИТЕ И ВРЕДНИ клек и тяга, но имал хармонично тяло 🙂 обаче получил дискова херния и обяснява, че представи си ако клякал и дърпал какво щяло да се случи, а кретена не се замисля, че ако клякаше и дърпаше и имаше силно ядро, крака и гръб, много вероятно нямаше да се контузи, докато цепи дърва или си пренарежда мазата да речем.
По темата, мисля че 3 мес общи тренировки без определена методика са отлично начало за всеки, който не е посещавал зала с тежести.
01.08.17
14:46
казано от Brown Bomber на 01.08.17, 14:36:
Травмите на клек/тяга с 5тици ли ги получи?
.
Де да беше от трениране)))....той е ДОКЕР)))) !.....Само рамото се е прецакало от тренировките....
01.08.17
17:17
Никога не съм можел да проумея как така се контузвате във фитнеса ,където всичко е премерено дозирано и обикновено всеки сам си определя натоварването и фитнеса е да се балансира нещо ако трябва.....да се изгради хармонична физика ,или бъркам...
Най най важното качество,което е нужно за практикуването на всеки спорт ,това е координацията.
Преди да се породи движение трябва да има изменение на мускулното напрежение от двете страни на връзките,участващи в тях.Ефективността на тази съвместна мускулна работа се явява един от факторите,които определят пределите на скорост, издържливост ,сила ,ловкост точност във всички видове атлетични упражнения.
Когато се поставя нова задача изискваща изменение в интензивността на натоварването,скоростта броя повторения или продължителност на упражнението,трябва да бъде постигнат нов модел на нервно физиологична приспособимост.По този начин максималната умора която практикуващите могат да изпитат при нова задача ,се дължи не на толкова на използването на различните мускулни групи ,колкото на преразход на енергия в резултат на лоша координация и следват контузии.
Че маса хора се контузват от бягане бе ,нещо толкова естествено за човека защо...лоша координация Тренирането на координация е единствено процес на развитие на правилни връзки в нервната система посредством постоянна практика.
Как се тренира координацията..то дали сега има къде да са види но деца расли на свобода
ходели катерили се скачали тичали по неравни диви терени ,не по асфалтите са жилави топчици още от малки тва най опростено казано .Навремето като дойдеха в залата по борба помачета от Балкана, не са помирисвали тепих ами те като пантери на 50 процента готови ловки, силни, бързи.
Но и в съвременния начин на живот има информация знаещи хора и начини за който търси...Поздрави
01.08.17
17:52
казано от Carbohydrate на 31.07.17, 19:57:
Никой, сега търси, сега постига вече някои успехи, прави добре движенията, научава се, ....общо взето добре върви и има апетит)))харесва ми....но, още не се е сблъсквал със застоя))...в началото на пътя е и ми е готино да наблюдавам, как се справя....ще чакам, как ще се справи с първото буксуване))
Редактирал си си коментара и чак сега видях. Явно говориш за друг, защото аз отдавна буксувам заради лакътя. Нито тренирам през ден, нито мога да правя интервали, нито се научих да изхвърлям като хората. Само буксувания да искаш🙂 Как се справям ли?
Ами...
казано от Carbohydrate на 31.07.17, 20:53:
С други думи: Правиш силен клек и след това вкарваш изолация за предно- и задно бедро, да донатовариш на 100% мускула...синтезираният тестостерон ще отиде по назначение точно там! и т.н.
А не е ли по-добре след силния клек да починеш ден-два и да направиш още един силен клек, вмето да се лигавиш със сгъвания/разгъвания и да почиваш цяла седмица след това? А това с отиването на тестостерона на правилното място е просто гениално!
P.S. Кефи ме как си започнал поста си с две скоби и запетайка.
01.08.17
18:04
казано от Никой на 01.08.17, 17:52:
казано от Carbohydrate на 31.07.17, 19:57:
Никой, сега търси, сега постига вече някои успехи, прави добре движенията, научава се, ....общо взето добре върви и има апетит)))харесва ми....но, още не се е сблъсквал със застоя))...в началото на пътя е и ми е готино да наблюдавам, как се справя....ще чакам, как ще се справи с първото буксуване))Редактирал си си коментара и чак сега видях. Явно говориш за друг, защото аз отдавна буксувам заради лакътя. Нито тренирам през ден, нито мога да правя интервали, нито се научих да изхвърлям като хората. Само буксувания да искаш Как се справям ли?
Ами...
)))недей показвай това, защото ще те намеря на слънчака, близо съм)) и не ще ме изгониш после))
01.08.17
18:05
казано от Станимир на 01.08.17, 17:59:
казано от Carbohydrate на 31.07.17, 20:53:
С други думи: Правиш силен клек и след това вкарваш изолация за предно- и задно бедро, да донатовариш на 100% мускула...синтезираният тестостерон ще отиде по назначение точно там! и т.н.
А не е ли по-добре след силния клек да починеш ден-два и да направиш още един силен клек, вмето да се лигавиш със сгъвания/разгъвания и да почиваш цяла седмица след това? А това с отиването на тестостерона на правилното място е просто гениално!
P.S. Кефи ме как си започнал поста си с две скоби и запетайка.
добре ве, дай да те видим къв си, що си, кой си, може би имаш някакви треньорски заложби...само мрънкаш..клякаш ли 2 пъти теглото си, или може би се набираш със 60 кг или правиш кофи със 70, или лега ти е 145кг)))?..ходи си пий бирата тогава)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 01.08.17 18:07.
Спри да се гавриш с българския език, щото ме болят очите като те чета. Някъде в правилата на форума не пишеше ли, че постовете трябва да са написани грамотно? Главни букви, правилна употреба на препинателни знаци, нещо? Как очакваш някой да вземе насериозно пост, който изглежда като писан от циганин на 5 ракии?
Мнението беше редактирано от Станимир на 01.08.17 18:36.
01.08.17
18:44
Понеже някои още не са разбрали разликата между ББ и Силовите многоставни движения, които тук ги приравняват))....Клек = големи мускули на краката, ...ама клека не е най-доброто упражнение за задното бедро! Има поне 4 още упражнения за задното бедро....Колко още да пиша..стига сте приравнявали базата и да слагате знак равенство между тях и ББ, Трицепса има 3 глави и за всяка си има подходящо упражнение, за да се покаже (да порастне), както и гърдите, а за гърба няма да говоря, с тяга няма как да се развият ротаторите на лопатките, например и т.н. кой разбрал, да пие по една ракия)
01.08.17
19:45
Никой не ги приравнява просто основата е, координация ,сила, бързина ,издържливост пък тогава главите на трицепса и ротаторите на лопатките.Нали заниманията със спорт са , да се развият качества с които да си полезен на себе си и на околните.Иначе за какво ти е тяло дето е красиво, пък да се строши при някакво елементарно естествено движение.За това мисля говорят всички. инак помпането се превръща във вид мастурбация ..поздрави