Режим за сваляне за 50лв/седмица !

01.08.17
00:04

Здравейте ! Аз съм на 18год 181см и тежа 90кг.Искам да свалям.Избрах режим РБД имам 50лв на седмица.Яйцата ми идват от село достатъчно.Дали ще ми стигнат трябва ми 200гр белтъчини 210гр въглехидрати и 100гр мазнини

Мисля си така.
500гр пилешко-105гр белтък-15гр мазнини
6яйца-36гр белтък-30гр мазнини
200гр ориз-13гр белтък-160гр въглехидрати
100гр овес-15гр белтък-66гр въглехидрати
100гр фъстъци-25гр белтък-15гр въглехидрати-52гр мазнини

194гр белтък-240гр въглехидрати-97гр мазнини

Пилешкото 3,5кг-35лв
Ориза 1.5кг-4лв
Овес 700гр-3лв
700гр фъстък-6лв

и общо прави 48лв

Как е така ? ОКБ ми е 2500калорри

01.08.17
12:42

Супер е!

Аз бих намалила фъстъците до минимум.
Може да добавиш още яйца и/или извара, за да си допълниш нужното количество протеин и да не надвишаваш бюджета.

Ще добавиш зеленчуци, нали?

Също така може да разнообразяваш и пилешкото. Хапвай риба, скумрия например.

Като калории - опитай и прецени как ще се чувстваш и с какви темпове ще сваляш. 🙂

Със фъстъците допълвам мазнините.А зеленчуците задължителни ли са ? Ами изварата най много да ям 100гр на ден,просто много ми е гадна...

02.08.17
00:38

Изварата трябва да я ядеш.Можеш да си я направиш така че после да не можеш да я откажеш.Примерно купуваш си кашкавалена извара(тази,която не е суха и не ти засяда по гърлото,зъбите и така 😄 ) слагаш си маслини,олио(по-добре зехтин),овкусяваш я с червен пипер,чубрица,сол,маслини можеш да си сложиш,кисели краставички,домати.Аз така си я правя и не мога да спра да ям 😄

Ахаа мерси за рецептата 😄.Ами без зеленчуци ще имали проблем ? И фъстъците защо трябва да ги спра ?

Зеленчуци. Защо—> цък, цък , цък

Фъстъци. Не съм казала да ги спреш, а да ги намалиш до минимум (в случай, че много ти харесва вкусът им). Трудни са за храносмилане, а и ако ще ги ядеш само заради източник на мазнини, то те изобщо не са най-подходящата храна за тази цел. Много по-добре е да редуваш мазна риба, зехтин, краве масло и т.н.

Извара. След като не ти харесва, не я яж. Добави повече яйца/риба/месо. 🙂

02.08.17
09:47

казано от Вероника Налбатска на 02.08.17, 08:49:

....

Фъстъци. Не съм казала да ги спреш, а да ги намалиш до минимум (в случай, че много ти харесва вкусът им). Трудни са за храносмилане, а и ако ще ги ядеш само заради източник на мазнини, то те изобщо не са най-подходящата храна за тази цел. ...

За съжаление фъстъците са си направи вредни. Обичам ги, но прекалено много източници дават еднозначна информация.
Минусите са прекалено много:
- фъстъците съдържат лектини, които увреждат тъканите по стените на червата;
- от всички “ядки” (въпреки че не са ядка, а принадлежат към клас бобови) са най-уязвими от мухъл, който изпуска микотоксин, наречен афлатоксин, който е опасен карциноген. За да ограничат растежа на мухъл, производителите слагат фунгициди, които прецакват ендокринната система и като цяло са опасни, особено за бременни;
- 99% от фъстъците по света се гледат в изкуствена среда и повечето са ГМО, което води до алергични реакции...

П.С. ако ги яде като източник на мазнини, те са богати само на омега 6, което значи, че трябва да компенсира с много омега 3.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 02.08.17 09:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1