27.06.17
13:14
казано от StrongeR на 27.06.17, 13:10:
При тягата промяна няма, но при клек и лег има. Също така, намалихме тренировъчните дни, сега ще тренирам 3 пъти седмично, да видим какво ще стане.
По едно основно движение + помощните на тренировка. Би трябвало да ти е по-добре, особено след като има и физическо натоварване в работата.
казано от James Hinks на 27.06.17, 13:14:
казано от StrongeR на 27.06.17, 13:10:
При тягата промяна няма, но при клек и лег има. Също така, намалихме тренировъчните дни, сега ще тренирам 3 пъти седмично, да видим какво ще стане.
По едно основно движение + помощните на тренировка. Би трябвало да ти е по-добре, особено след като има и физическо натоварване в работата.
То промени в самите упражнения няма, има само в повторенията - Митко ми намали повторенията на клек и лег, също така ще редувам раменна преса с лег, тъй като вече ще ходя 3 дни седмично, а другото което е - на раменната преса и на лег-а ще редувам 4х5 с 4х10.
Другата идея беше да имам почивен ден преди тягата, по принцип малко трудно става да имам един постоянен почивен ден, но тази неделя ще почивам и дано в понеделник да вървят нещата.
Week 1 Day 2
Лег 4х5 130кг
Горен лег 4х5 100кг
Флайс 4х15 20кг дъмбели
Сгъване с щанга 4х15 40кг
Концентрирано 4х15 12,5кг дъмбели
Много добре на лежанката, малко ме затрудниха тези 130 накрая, ама нищо особено. Пак нямаше време за корем, но залата вече отваря по-рано и ще ходя по-рано, просто имах ангажимент да свърша преди работа днес, а и ме викат по-рано и затова пак трябваше да бързам. Иначе доволно. 🙂
Вчера се набодах на един пирон, кракът ми изтръпна и ходих да ми бият инжекция против тетанус. За щастие понесох добре инжекцията и нямаше никакви проблеми. Сега ще ходя да клякам, само че най-вероятно ще е леката тренировка, на клека също има редуване - едната седмица ще клякам тежко, а другата ще клякам леки 10-ки с много кратки почивки и засичане на времето - целта е да почивам възможно най-малко. Ще сменям раменната преса отново на пуш преса и най-вероятно ще ги наглася така, че когато клякам тежко да имам лека раменна и когато имам тежка раменна да клякам леко.
А това е лег-а от сряда :
Week 1 Day 3
Клек 4х10 80кг
Преден 2х10 60кг (и 2-та клека с 30-40 сек, почивка м/у сериите)
Лег преса 280кг 4х12
Задно бедро 4х12 80кг
Предно 4х12 80кг
Екстензии 3х15 45кг
Лег рейзис 3х30
Колелце 3х10
Странична преса 3х15 с двупудовки
Кракът е добре, но се появи друг проблем. От край време ей така от нищото ми се замъглява едното око ама до толкова, че нищо не виждам с него. Този проблем се случваше рядко, но сега взе да става по-често. Ходих до докторка - съмнява се в отлепена ретина и ме прати на очен, ще ходя във вторник. Иначе клековете леко, с малко почивка - кардио. Ама на екстензиите почна да ме дразни и да ме боли окото, затова спрях на 3-та серия и от корема пропуснах планк, защото и там имаше проблем.
Сега пък получих някаква алергия, може да е от инжекцията вчера, може и от друго да е. Какво се случва тия дни направо не знам...
30.06.17
18:52
За триене
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 30.06.17 18:52.
Вчера минах през офталмолога, за щастие нямам нищо отлепено и всичко си е ОК. Което много ме зарадва и това исках да чуя. А откъде идва този проблем - не знаят. Пратиха ме на невролог, той да ме прати на кардиолог и т.н. ще е дълга и широка. Слагаха ми разни капки и ми разширяваха зениците, бях като предрусал с кока, не виждах добре въобще, но днес си виждам нормално, само към светлина са чувствителни все още.
Та щом нямаше проблем, поднових тренировките :
Week 2 Day 2
Лег 4х10 100кг
Горен лег 4х10 80кг
Флайс 4х15 20кг дъмбели
Сгъване с щанга 4х15 40кг
Концентрирано 4х15 12,5кг дъмбели
СС от:
Лег рейзис 3х30
Колелце 3х10
Планк 3х30 сек
Странична преса с двупудовките 3х15
Добре, че имах леко на лежанката днес. Нещо съм обезводнен тия дни, не пия и не броя колко вода пия(за сметка на колата), а и от работа бях нещо изморен и натегнат и усетих крампи в гърдите и раменете и бяха доста натегнати. Та освен бцаа-то си взех и един изотон, да ме хидратира, че от това съм патил веднъж и повече няма да повтарям същата грешка. Та нормализираха се нещата и нямаше проблем.
и понеже гледам, че в една тема се коментират краката на Азис, колко хубави били... хахахаха
Week 2 Day 3
Клек 4х6 170кх
Преден клек 5 и 3 на 150кг
Лег преса 1х12 340кг 2 или 3х12 320кг
Задно бедро 4х12 80кг
Екстензии 4х15 45кг
СС от лег рейзис 3х10
колелце 3х10
планк 3х30 сек
странична преса с двупудувки 3х15
След първа смяна(веднага след втора), натегнат кръст и 4 часа сън толкоз. Много съм доволен, клека почва да се покачва лека полека. Не ми бяха много трудни, но умората си оказа влияние.
На предния клек на втората серия извадих щангата, притиснах артерия, наведох се напред и май леко разтегнах влакна на коремните мускули, след това на 3-тото повторение ми изписа black out, загубих баланс, глезенът ми се пречупи на 2(а с ромалеос това е много трудно наистина, много са стабилни) и просто метнах щангата отгоре, защото ако бях понесъл тежестта, щях да си счупя глезена, гаранция. Даже не знам как нищо му няма, поне си мислех, че ще има преразтегнати сухожилия.
Машината за предно бедро беше изкривена, бая повече натоварване се предаваше на десния крак, отколкото на левия, така че я пропуснах.
Като цяло след година възстановяване и бавно покачване на клека, основно на 10-ки, силата пак се качва и то много повече. отколкото се качваше преди. Лявото коляно е добре, бих казал излекувано на 95%, дясното обаче ме наболява(възпаленото сухожилие). Но дано и то да се оправи.
Мнението беше редактирано от StrongeR на 07.07.17 22:14.
Week 1 Day 1
Частична тяга до 1х200
Нормална до 1х220 ; 1х240 ; 3х210 ; 5х190
Снач тяга 2х5 165кг
Трапрец 4х10 165кг
Задно бедро 4х12 70кг
Гребане 3х6 125кг
Скрипец тясно 3х10 115кг
СС от лег рейзис 4х30
колелце 3х10
планк 3х30 сек
станична преса с двупудовки
НАЙ-НАКРАЯ!!! 3 месеца т*шак на тягата и най-накрая пак да си дръпна 240. И то вървяха много по-добре от миналия път. Което означава, че тягата пак потръгва и ще има 260 скоро. Но ще видим, няма да бързам за сега, ако се чувствам добре ще качвам, ако не - няма.
П.С. Утре съм на КСИ и дано да се справя добре и да ме приемат, че иначе няма да съм студент тази година. И дано да имам време да мина да си взема магнезий, че почти свърши. 😄
Минаха изпитите, доста съм доволен от представянето си. Няма да изпадам в подробности, но много ме зарадва, че на втората част(интервю) вместо да обърнем повече внимание на етиката и понятията(на които съм зян, защото не мога да зубря, а всичко обяснявам по мой си начин) ние обърнахме внимание на спорта, храненето, добавките, стероидите, затлъстяването и т.н. Тоест по моята част 😄
Иначе между 1-вия и 2-рия изпит трябваше да чакам 6 часа, направо полудях от скука, отделно почти никаква храна нямам за деня, но ще гледам да наваксам колкото мога, че утре на работа и след това се падат тежки пуш преси. 😄
12.07.17
08:09
Здравей, въпроса ми може да ти се стори нахален, но какво кандидатстваш?😄
казано от Martina Simeonova на 12.07.17, 08:09:
Здравей, въпроса ми може да ти се стори нахален, но какво кандидатстваш?
Не, въобще не е нахален, не се притеснявай. 🙂
Кандидатствах “инструктор по хранене” демек диетолог в Медицински Колеж. 🙂
12.07.17
19:33
С риск да стана още по нагла това в София ли?
Извинявам се за Спама:$
Последно поне там нямаше такава специалност,хубаво е, че вече я има.
Не знам за другите градове но специално във МК София приемните са смешни 😄.
Не че съм ходила но от това което знам
Успех иначе няма начин да не си се справил🙂
казано от Martina Simeonova на 12.07.17, 19:33:
С риск да стана още по нагла това в София ли?
Извинявам се за Спама:$
Последно поне там нямаше такава специалност,хубаво е, че вече я има.
Не знам за другите градове но специално във МК София приемните са смешни .
Не че съм ходила но от това което знам
Успех иначе няма начин да не си се справил
Не, става въпрос за Пловдив. А като цяло за колежа в Пловдив има много наплив, особено за определени специалности. Добрата новина е, че предимно момичета имаше, като ходих на курса по етика имаше 120 момичета и бяхме 7 момчета, сега като гледам в изпитния ден ситуацията беше почти същата. 😄
12.07.17
19:55
Изпитите бяха нещо като интервю и тест от обща култура или?
Иска ми се и аз така, но ме чакат Химия и Биология 😄
казано от Martina Simeonova на 12.07.17, 19:55:
Изпитите бяха нещо като интервю и тест от обща култура или?
Иска ми се и аз така, но ме чакат Химия и Биология
Изпитите са два - първия е по етика, като имаме 16 теми и се пада една, а втория е интервю - общо взето за мотивацията ти да учиш тази специалност и после въпроси по есето.
А ти къде си кандидатствала и откъде си?
Мнението беше редактирано от StrongeR на 12.07.17 20:18.
Week 3 Day 2(вчера)
Пуш преса до 0х120
Аксъл клийн анд прес(стронгменския евент, с най-дебелия лост в залата) : до 1х110 ; на 120 само качване горе, като фелнах на пресата и после малко качвания на 100кг
Задно рамо 4х12 22,5кг дъмбели
Тесен лег 4х5 120кг
Трицепс 3х10 85кг
СС от лег рейзис 4х30
колелце 3х10
планк 3х30 сек
странична преса с двупудовки 3х15
Като махнем слабата храна вчера и това, че не съм се наспивал от 10 дни, все пак имах надежда за тези пуш преси. Проблема е в главата, просто някак си това упражнение не си го представям да го правя, кофти периодът при пресата явно не е минал. А само преди няколко месеца правех 5-ци на тази тежест. Все едно тръгвам да бутам, главата ми казва “спри” и аз спирам... Но пък затова питах Митко дали мога да правя стронгменския евент, поне да вкарам малко адреналин и разнообразие и той каза ОК, пък после ще говорим. Та общо взето беше интересно, със сигурност техниката ми не е ОК, но като започна стронгмен
ще я науча. После трапецът ми се схвана и болеше яката. Хем беше преуморен от понеделник, хем и сега го довърших с тези изтегляния.
На тесния лег съм доволен, щото въпреки всичката умора даже ми бяха сравнително леки.
Мнението беше редактирано от StrongeR на 13.07.17 11:57.
Week 3 Day 3
Клек 4х10 80кг през 30 сек. сериите
Преден клек 2х10 60кг през 30 сек
Лег преса 4х12 320кг
Задно бедро 4х12 80кг
Предно бедро 4х12 80кг
Екстензии 4х15 45кг
СС от лег рейзис 3х30
колеце 3х10
планк 3х30 сек
странична преса с двупудовки 4х15
Много умряло се чувствах днес, хич не ми се тренираше и хич нямах сила. Клековете добре през 30 сек, ама между задния и предния клек почивах 4-5 минути, ще почна да ги правя през минута, ама поне и между двата ще има толкова. А и много ме натегна кръста с тези малки почивки, та трябваше да го поотпусна малко с тенис топка и тогава да продължа.
Тази седмица делоуд, всичко леко. Гледам да вмъкна някакво време за разтягане, щото не съм разтягал поне от месец-месец и половина, а преди след всяка тренировка минимум по 30 мин. разтягах. Но тогава или не бързах, или разполагах с повече време. 😄
Резултатът от изпита ми е излезнал, сега само чакам да видя дали съм приет. 🙂
От днес официално съм записан в МК. Пак скапан от чакане и простотии, но важното е, че всичко е ОК.
Лошото е, че тези дни(особено тази седмица) храна ми е мега зле, поради работа и други ангажименти, почивката ми е малко, количеството вода, което пия е много малко, сънят ми е малко и това се отразява много зле. Поне имам делоуд тази седмица... но трябва да оправя положението.
Week 1 Day 1(вчера)
Рак пулс до 1х200
Тяга до 1х220 ; 0х250 ; 3х210 ; 5х190
СНач грип тяга 2х5 165кг
Трапец 4х10 170кг
Задно бедро 4х12 70кг и т.н. същото си е другото, мързи ме да описвам.
Тези дни ме скапват от работа, все се падам 2-ра смяна, след това първа, след това 2 смени в един ден - и сутринта бачкам, и вечерта пак докато има хора. Това ме лишава най-вече от сън, спя по 3-4 часа на вечер. Но днес за пръв път през живота си спах 15 часа. Толкова бях скапан, даже не знам как изкарах тренировката. Която пък беше добре, въпреки че не успях да дръпна 250(пак замръзнах под коляното) пък даже се чудех дали да слагам толкова, но в крайна сметка реших да опитам. Другите повторения много експлозивно, чак се учудих, как може да съм толкова изморен и въпреки това да съм толкова експлозивен. Просто умората от работа и най-вече от задух и шибана жега е огромна, няколко пъти съм бил пред припадане.
Week 1 DAY 2
Раменна преса седнал 4х5 100кг
Задно рамо 4х12 22,5кг дъмбели
Тесен лег 4х5 122,5кг
Трицепс 3х10 85кг
СС от лег рейзис 3х30
коремни преси 3х30
лег рейзис на уред 3х10
странична преса с двупудовки 3х10
Най-накрая доживях и почивния си ден. Който разбира се е само 1 😄 уж виках да си легна веднага след работа, ама отидох у един приятел за по бира, пък накрая си легнах в 5 сутринта. Горе-долу поспах, но се чувствах добре на тренировката.
100кг си мислех, че ще ги взема леко, особено след първата серия. Ама после ме понатиснаха, важното е че и аз ги натиснах. 😄
На тесния лег пък направо изхвърчаха, не очаквах да са толкова леки, пък даже вдигнах и килограмите. Като цяло готина тренировка, доволен съм. 🙂
П.С. АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ИЛИ ДАВА КВАРТИРИ В ПЛД ПОД НАЕМ, МОЛЯ ДА МИ ПИШЕ!!!
Week 1 Day 3
Клек 4х10 80кг през 1 мин
Преден 2х10 60кг през 1 мин
лег преса 4х12 320кг
задно бедро 4х12 80кг
предно 4х12 90кг
екстензии 4х15 45кг
корем
Корема не го довърших, защото започна пак да ми се гади и повръща, точно след първата СС. Чудя се дали е от левцинът, защото не ми се случва за пръв път, приемам доза и половина от УСП Лабс и се чудя да не би да е предозиране, въпреки че за моите килограми и тренировки не би трябвало да е проблем. Но ми се случва за 3-ти път. Може и от СС да е, не знам...
и да се оплача, че ШИБАНИТЕ НАГЛИ ДОЛНИ БОКЛУЦИ са вдигнали ПАМАТОН-А двойно. Вместо 3 и 50, вече кутията е 7 и нещо. Взех си Магнерич, ще видя как ми се отразява той, а отделно ще мисля какво друго да си взема, окончателно спирам паматон-а с тази цена.
Week 2 Day 1
Рак пул до 1х200
Тяга до 1х220
Трапец 4х10 150кг
Задно бедро 4х12 70кг
гребане 3х8 100кг
скрипец 3х12 80кг
гребане с една ръка на скрипец 50кг 3х10
Нямах почти никакво време за тренировката, защото имах час за масаж, а пък и безтуй нищо не направих и грам сила нямах. На тягата просто се отказах, хем няма сила, хем нещо кръста пак ми беше уморен от работа и взе да се обажда, та прекратих. Другите упражнения ги направих малко по-леки с повече повторения, за да ги направя по бързо + добавих едно ново, което беше за да компенсира донякъде...
След това ходих на спортен масаж, много ми хареса и съм много доволен. Беше си болезнен, но не прекалено. Сега се чувствам доста отпуснат, ще видя утре как ще съм, дали ще има мускулни трески. 😄
Вчера :
Раменна преса седнал 4х10 70кг
Задно рамо 4х12 22,5кг
Тесен лег 4х10 90кг
Трицепс 3х10 85кг
корем СС от 4-те упр.
В момента нямам мотивация за нищо, нито ми се тренира, нито на работа ми се ходи, нито нищо...
Утре би трябвало да ида до Пловдив да ми направят скенер на главата, да видят за тумори или нещо съмнително, заради окото... което значи, че нямам как да клякам, защото ще съм в Плд от сутринта и после веднага на работа.
И отново нищо не върви - нито храненето е както трябва и колкото трябва, нито водата, нито тренировките, нищо.. само дето сънят тази седмица е по-добре и повече, въпреки че имам чувството, че ако не стана от леглото, ще спя поне 20 часа.
казано от nervak на 07.08.17, 10:21:
Ей младеж,как минаха изследванията?
Резултатът от скенера - нямам тумори, нито кисти. Съответно - проблемът не идва нито от очите, нито от главата. Сега може би е ред на кардиолога.
Миналата седмица не съм тренирал, спуках се от работа и успях да си взема 3 почивни дни, бях в Приморско и си изкарах супер, не мислех нито за работа, нито за вдигане, нито за нищо.. но за съжаление мина много бързо.
И веднага след като се прибрах от морето, отново бях на работа. Тези 2-3 седмици спя по 3 часа на вечер, което вече е върха на ужаса, спрях да си чувам алармите, почнах да се успивам, на работа няколко пъти бях пред припадане, причерняваше ми доста. Та миналата седмица без никакви тренировки, сега тази седмица почнах пак, съня е горе-долу ОК, другото също горе-долу.
Week 1 Day 1
Тяга до 1х240 ; 3х210 ; 5х190
Снач тяга 2х5 165кг
Трапец 4х10 170кг
Задно бедро 4х12 70кг
Гребане 3х5 130кг
Скрипец 3х10 110кг
Пак нямаше време за корем. 240 ги дръпнах доста мудно, не каот миналия път, но на фона на тази почивка и на ужасната храна, ужасния сън и ужасното възстановяване даже са много добре.
И ето една снимка на формата ми - все още си стоя 120кг. 🙂
Week 1 Day 2
Лег 4х4 132,5кг
Горен лег 4х5 100кг
флайс 4х15 20кг дъмбели
Сгъване с дъмбели 4х6 с 30кг
Чуково с 40кг дъмбели 4х6
Ми не станаха 5-ци, но поне си останаха 4-ки. На 120кг още усетих, че нещо нямам сила и баланс(което е странното). Но пак съм доволен.
Week 1 Day 3
Няма смисъл да описвам каквото и да е, това е предостатъчно 😄
18.08.17
14:38
#тояпостмадепресира 😄
Вчера изгубихме един от най-великите ни щангисти - Величко Чолаков.
Днес ще вдигам в негова чест, защото никога няма да бъде забравен!
week 2 day 1
Рак пулс до 1х200
тяга до 1х220
трапец с 60кг дъмбели 4х15
задно бедро 4х12 70кг
гребане с 60кг дъмбел 3х6
гребане с кабел 140кг 3х8
скрипец с чин ъпс хват 120кг 3х8
набиране с много широк хват 3х5
Тягата не вървеше хич, много слаб се чувствах и много тежеше, сигурно е заради умората от клековете в петък. Но за сметка на това се раздадох на асистиращите упр, сега 1 месец ще променя малко упражненията(както аз си искам). А в четвъртък съм на кардиолог.
Week 2 Day 2
Раменна преса с дъмбели - 4х8 с 40кг всеки
Задно рамо на машина 4х12 60кг
Тесен лег 2х5 и 2х4 125кг
Трицепс с въже 4х10 60кг
Трицепс мързи ме да обясня кое упр - 4х10 50кг
Малко разнообразие и на раменната преса - доволен съм. Общо взето се поизмъчих повече докато си обърна дъмбелите, отколкото на бутането. Даже отначало няколко пъти се провалих в опит да си ги кача горе. Д:
На тесния лег рекорд, обаче си бях изморен и не станаха всички 5-ци.
Week 2 Day 3
Клек 4х10 80кг
Преден 2х10 60кг
Лег преса 4х10 360кг
Задно бедро 4х12 80кг
Предно 4х12 90кг
наведи 3х10 60кг
Клековете са през 1 минута, ама не баш 😄 първите серии се наложи да си обръщам щангата от земята, ама направо от земята на трапеца я мятах 😄 та това малко ме забави и са били през повече от 1 минута сериите, ама все тая
Week 3 Day 1
Тяга до 1х250
Трапец с 60кг дъмбели 4х20
гребане с 60кг дъмбел 4х8
Задно бедро 4х12 70кг
гребане на скрипец 4х8 140кг
Скрипец с обратен хват 3х8 120кг
Набиране с широк хват 3х5
Цяла седмица не мога да спя повече от 4-5 часа, все трябва или на работа да ходя, или по други задачи. На 220 малко кофти се почувствах, но усетих, че все пак имам силата да дръпна 250 и най-накрая се получи. На другите неща вдигнах повторенията или сериите и там се раздадох яко. Като цяло мега доволен. 🙂
Week 3 Day 2
Лежанка с дъмбели 50кг - 4х6 с 50кг
Горен лег с пауза - 4х6 90кг
Бутане на машина 70кг 4х10
малко кофички, малко флайс на машина, ама не ми допаднаха тези неща
Бицепс на машина 4х15 40кг
Сгъване на скрипец 4х15 35кг
то било готино да правиш това, което ти се прави 😄 ама до някоя степен, де...
на дъмбелите трябва да им посвикна малко, винаги 3-тата и 4-тата серия ми е много по-лесна от първата, защото просто не съм правил дъмбели от 4 години
Клек на кутия : 8х2 с 140кг + 2 вериги всяка по 13кг
Преден клек 2х5 150кг
Лег преса 4х10 360кг
Задно бедро 4х12 80кг
Малко разнообразих и на клека, макар че Митко каза това упражнение никога повече да не го правя и аз, разбира се, ще го послушам.
Най-накрая доживях до почивния си ден, а в понеделник заминавам за Пампорово, че имам доста голяма нужда от релакс и разнообразие. 🙂