26.08.17
09:43
казано от Димо на 26.08.17, 03:14:
казано от Никой на 25.08.17, 12:32:
казано от Димо на 21.08.17, 12:30:
”Ако си мислиш че щангистите много си щадят здравето, май трябва да си свалиш розовите очила.”
Професор Добрев ти орговаря.
]Не ми се гледат тъпотии, честно ти казвам. Той самия филм може и да има някакъв смисъл, но даже не знам в каква връзка ми пускаш повредени дядки когато аз говоря за спортисти, които гонят високи спортни постижения в тежката атлетика. Или ще ми кажеш че има сериозен състезателен спорт в който не се пренебрегва здравето? Ти що не почнеш да дърпаш 180 кила тяга да се коригираш нещо ами подмяташ 40 килограма?
Ще те помоля само по- сбитичко и точно по темата.
До колкото помня, темата беше от кое повече се контузваш. Ти си против тежките щанги, а аз ти представям гледна точка. Ти не си гледал клипа, но искаш да ти отговоря. В него има има и бивши медалисти които цял живот вдигат щанги и не са сакати.
Напълно съм наясно, че когато тренираш професионално, здравето не е на първо място, но аз във форума не знам да има такива. Ние говорим за нас като любители.
Относно мен, аз конкретно на теб ти писах, че бях стигнал до там, че да ходя с колан за кръст на работа. Като ме прережеше изтървах всичко което държа. В момента правя тяга, но си пропуснал единицата пред 40. Последните ми максове са тяга 140, заден клек 120, преден 100. Първата ми тяга и клек бяха като спрях диетата и започнах 5х5 което по спомен беше април тази година. Преди това тренирах кръгово без клек и тяга. Има го в дневника. Айде ще го сложим 6 месеца щанги. Може ли да напишеш твоите постижения за 3 години?
Питам, защото отново се опита да използваш ирония относно моите килограми, но не ти се получи защото вече са колкото твоите, а стажа ми е 5 пъти по- малко.
П.п. По сбито не можах. Ще добавя още два реда, но те ще са най- хубавото което искаш да прочетеш от мен:
“Обещавам повече да не пиша в дневника ти, освен ако темата не засяга лично мен.”
Поздрави.
26.08.17
10:08
Еее, колеги, като се захапете така и чак гадно ми става. Все готини хора сте и макар всеки да си има своите виждания, здраве да е, няма нужда от крайни решения и изказвания. Като някой не е съгласен с друг, просто му казва с усмивка: “Абе, пич...това не е така” и толкоз.
;-)
26.08.17
10:16
Понеже егото на всички е голямо и сме номер едно с нацепена преса и вени по гърба
26.08.17
10:18
А къде отиде Ничието мнение от предишната страни, на което Димо е отговорил?
Едит: разбрах къде
Мнението беше редактирано от Gogo на 26.08.17 14:03.
Човек, пиши колкото искаш, само недей да изхвърляш с 40 кг целия омотан с бинтове и да ми показваш как дядки дърпат 180 тяга по интернета като доказателство колко е безопасно.
Във форума май наистина никой няма професионални амбиции в тежката атлетика и все пак нивото на травмите ми се струва доста високо.
И недей да ни сравняваш силовите постижения. Ако съм искал да се състезавам по щанги, щях да тренирам щанги и да искам да си повишавам силата. (Между другото за бивш щангист имаш ужасна техника на щангистките движения които съм ти гледал, грам изящност нямаш). Ти ако искаш, си я повишавай, чух ти мнението многократно и многословно и за 5х5 когато ми обясняваше, сега и за щангистките движения, ОК, разбрах какво искаш да ми кажеш, разбирам мнението ти и използвам правото си да не се съгласявам с него.
Тренирай си както ти се тренира, бъди щастлив, пази се от контузии и лоши мисли и тва е. Успех.
26.08.17
23:02
Представете си, ако дневниците не се дискутират, коментират и обсъждат каква скука ще бъде.
Профи спортистите не посещават форуми, така че си направете нужните изводи.
26.08.17
23:05
казано от Димо на 26.08.17, 22:06:
Човек, пиши колкото искаш, само недей да изхвърляш с 40 кг целия омотан с бинтове и да ми показваш как дядки дърпат 180 тяга по интернета като доказателство колко е безопасно.
Във форума май наистина никой няма професионални амбиции в тежката атлетика и все пак нивото на травмите ми се струва доста високо.
И недей да ни сравняваш силовите постижения. Ако съм искал да се състезавам по щанги, щях да тренирам щанги и да искам да си повишавам силата. (Между другото за бивш щангист имаш ужасна техника на щангистките движения които съм ти гледал, грам изящност нямаш). Ти ако искаш, си я повишавай, чух ти мнението многократно и многословно и за 5х5 когато ми обясняваше, сега и за щангистките движения, ОК, разбрах какво искаш да ми кажеш, разбирам мнението ти и използвам правото си да не се съгласявам с него.
Тренирай си както ти се тренира, бъди щастлив, пази се от контузии и лоши мисли и тва е. Успех.
За мое нещастие, не мога да се нарека бивш щангист. Тренирал съм щанги когато бях на 10 и съм ги тренирал по малко от година. За научаването на основните техники са необходими 2 години. От тогава са минали 30 години.
Това не са бинтове, и не са за болки, а професионални неопренови налакътници, които задържат топлината в ставите и съответно предпазват от контузии. Пожелаваш ми да нямам контузии, а ме караш да не нося налакътниците!? Относно изящната ми техника, щом смяташ, че имаш нужните знания да анализираш техники които не са ти познати, анализирай. Аз затова ги качвам тези клипове за да ме научиш. Щеше да е по- лесно за мен ако ти качваш клипове, а аз да вземам на готово, но ги криеш твоите техники.
Успех и на теб!
Мнението беше редактирано от Barberian на 26.08.17 23:18.
казано от Brown Bomber на 26.08.17, 23:02:
Представете си, ако дневниците не се дискутират, коментират и обсъждат каква скука ще бъде.
Ма разбира се, на мен ли го казваш дето при мен съотношението “дневник за тренировки” и сладки приказки е 1:20 че може би и 1:50. Получавал съм лични съобщения “къде се загуби, без теб форума е скука” и “ББ-тийма трябва да ти плащат хонорар че генерираш толкова трафик” 😄
казано от Brown Bomber на 26.08.17, 23:02:
Профи спортистите не посещават форуми, така че си направете нужните изводи.
Именно, и понеже тук всички сме малко или много за кефа от тренировките не мога да разбера ква е тая мания да се обяснява кой е единствения прав път. Сигурно в професионалния спорт няма лабаво - там или тренираш по правилния начин и правиш едни постижения, или никой няма да се занимава с теб. Тук съвсем не е така и не на всички са ни едни целите. Всеки да си тренира както му се тренира, давайте да го даваме по- леко и по- ларж.
Някой изобщо не ме е разбрал за бинтовете. Изобщо не те карам да ги махаш, ами ме учудва дебелочието ти. Ти си с контузени лакти и те болят като размяташ 40 кг, обаче обясняваш колко са безопасни щангите и даваш за примери 180 кг. Според теб тялото ти не ти ли подсказва че нещо не е наред щом като не тренираш не те болят лактите и те боли всеки път като почнеш да тренираш?
Относно изяществото на техниката ти, аз може да не съм щангист, но се имам за естет и съм виждал много хора как се движат. Отделно ква е тая извратена логика - щом аз не показвам как го правя да не обсъждам друг как го прави? Мога да не харесвам нещо, защото имам критичен поглед и без да съм в състояние да го направя по- добре. Аз не се сравнявам с теб, какво имам да деля с теб? Казвам ти, щото може други да не ти казват поради куртоазия, или други си техни причини. Имаш да работиш много. Аз не съм треньор.
27.08.17
00:38
За последно. Лакътя ми беше контузен от скрипец с 25 кг, а не от щанги. Ако знаеше нещо за тенис лакът щеше да ти е ясно защо и кога се появява. Свързано е и с възрастта ми и професията ми. Скрипеца просто ускори неизбежното.
Никога не си влизал в зала по щанги, но понеже си естет преценяш техниката ми???? Ти сериозно ли? След като казваш, че не си треньор, как стигна до заключението? Гледа щанги по телевизията ли? Ти понеже си естет хареса и на Барт гърба при клека. Ти си последния човек който трябва да се обажда за техники.
После аз съм бил дебелоок.
И все пак, ако приемем теорията ти, че и други естети не харесват техниките ми, но от куртоазия не ми казват, приемам съвети, къде и какво да подобря. Изказвания от рода: ” Няма естетика или имаш много да учиш” не звучат никак сериозно.
Ако тренирах художествена гимнастика, може би щях да търся по- голяма естетика, аз предпочитам по- мъжки спортове, нищо, че съм фризьор. Обичам да тренирам и да ме боли, да се осакатявам. Тялото ми да подсказва, но аз да не го слушам и да блъскам.
Мнението беше редактирано от Barberian на 27.08.17 01:24.
Ох, мамо, ти пък си плати една онлайн фитнес програма, влезе в клуба и стана и ти фитнес инструктор.
Нямам нужда да знам спецификата на контузията на лактите ти за да имам мнение че не е много умно да те боли и да се омотваш с бинтове за да можеш да тренираш ако го правиш за хоби и да знам че не искам акъл за тренировките си от някой, който го прави. Възрастта ти? Неизбежното? Скрипеца го ускори, а щангите го забавят? Пффф...
И разбира се щангистки движения могат да се видят само в залата по щанги. Ти или помниш естетиката откакто си бил на 10, или през отпуската при братовчед ти я научи за 2 посещения естетиката. 😄
Както казах, тренирай както намираш за добре.
27.08.17
01:34
казано от Димо на 27.08.17, 01:22:
Ох, мамо, ти пък си плати една онлайн фитнес програма, влезе в клуба и стана и ти фитнес инструктор.
Нямам нужда да знам спецификата на контузията на лактите ти за да имам мнение че не е много умно да те боли и да се омотваш с бинтове за да можеш да тренираш ако го правиш за хоби и да знам че не искам акъл за тренировките си от някой, който го прави. Възрастта ти? Неизбежното? Скрипеца го ускори, а щангите го забавят? Пффф...
И разбира се щангистки движения могат да се видят само в залата по щанги. Ти или помниш естетиката откакто си бил на 10, или през отпуската при братовчед ти я научи за 2 посещения естетиката.
Както казах, тренирай както намираш за добре.
Ще трябва да те образовам по темата, няма как. Тенис лакът се получава, когато правиш еднакви движения ежедневно. В моя случай, през по голямата част от деня, дясната ми ръка е сгъната и държи машинка, която се движи нагоре надолу. Точно при разгъване на скрипец се активизира това и става възпаление. Лекува се много трудно и то със специални упражнения С ТЕЖЕСТИ, и разтягания. Сашо ми го каза, но аз се уплаших и спрях да тренирам, което се оказа грешка. Всички специалисти съветват да се тренира. Явно ти ме смяташ, за малоумен мазохист.
Това, че следвам другия луд дето си увива бинтове изобщо няма да ги коментирам .
“Причини за появяване на латерален епикондилит
Прекомерното натоварване на екстензорите на китката, свързано с еднообразни и повтарящи се движения, може да причини “тенис лакът”. Това прекомерно натоварване причинява микроразкъсвания на сухожилията на мястото на залавянето им за коста (инсерционна зона) и причинява в началото остро, а впоследствие хронично възпаление и болки.”
Мнението беше редактирано от Barberian на 27.08.17 01:39.
И моя десен лакът е сгънат по цял ден и китката ми извършва еднообразни движения. Надявам се за теб да работи вдигането на тежести и да се чувстваш по- добре физически освен нали за самочувствието и за себевъзприятието (което също е много важно)
Не знам кой друг освен теб си увива бинтове (виждал съм ги по залите доста, но не ги познавам), казах че аз не бих следвал съвети от такъв човек като визирах конкретно теб в случая.
Нещо трудно се разбираме с теб. Веднъж мислиш че те карам да си махаш бинтовете, сега не разбираш че за теб говоря. За какво всъщност говорехме?
27.08.17
01:49
Според мен, момчета, човек най-много трябва да слуша себе си преди всички.
Ето ме мен например,бих се, карах се, коси дърпахме, обиждахме се.Нищичко не знаех за фитнеса.Получих насоки и съвети, някои слушах, други -в кофата.
И без да знам и без да мога-какво имам на корема- появяват се плочките.
Сега за клякане и другите неща, от които ме е страх ясно е-трябва да ме научи някой.
Мисълта ми е, че и вие двамата имате различни цели, различби схващания, изконни -за живота вообще.Какво сте заспорили като няма да избистрите нищо.
Никой, верно брат, развиваш се, ясно е, ама не може всички да са съгласни с теб.Честно и на мен ми направи впечатление, че нямаш пост, в който да не споменаваш треньора си.
Аз много исках да се разбирам с всички и си трайках, ама не е възможна такава работа.Сто процента е по-опасно да правиш нещо с по голяма тежест.Дори от гледна точка на потенциялната такава.
Кросфита може да е модерен, но когато едно нещо започне бързо да набира инерция по-бързо от нещо с вековна история и развитие значи просто се е появило нещо по-добро.
27.08.17
03:21
казано от Димо на 27.08.17, 01:47:
И моя десен лакът е сгънат по цял ден и китката ми извършва еднообразни движения. Надявам се за теб да работи вдигането на тежести и да се чувстваш по- добре физически освен нали за самочувствието и за себевъзприятието (което също е много важно)
Не знам кой друг освен теб си увива бинтове (виждал съм ги по залите доста, но не ги познавам), казах че аз не бих следвал съвети от такъв човек като визирах конкретно теб в случая.
Нещо трудно се разбираме с теб. Веднъж мислиш че те карам да си махаш бинтовете, сега не разбираш че за теб говоря. За какво всъщност говорехме?
За какви бинтове говориш бе човек? Нося налакътници и мислех, че тях визираш.
”Човек, пиши колкото искаш, само недей да изхвърляш с 40 кг целия омотан с бинтове и да ми показваш как дядки дърпат 180 тяга по интернета като доказателство колко е безопасно.”
Днес качих клип с 40 килограма и съм с налакътниците. Мислех, че говориш за тях. Ти явно говориш за белия чорап, който приличаше на бинт. Ако това значи, че съм целият омотан с бинтове, ОК.
С теб споровете са безкрайни, но аз се оттеглям.
Темата беше за контузиите. Ти си на мнение, че тежките щанги контузват, аз съм с розови очила и тн. Аз ти качих клип с гледната точка на един професор. Нито съм оспорвал твои теории, нито съм налагал мои теории и начини на трениране, нито съм ти анализирал техники. Споделих гледна точка, на друг човек с добра репутация.
Относно щангите винаги съм бил критичен към себе си. Въпреки, че днес получих само похвали за видеото, смятам, че имам много да уча. Всички тези клипове ги снимам за треньорите си. Почти 3 месеца ежедневно се занимават с мен и ми анализират клиповете. Няма да казвам, аз колко уроци и клипове съм изгледал.
Изведнъж се появава Димо естета, който смята, че няма нужда да е влизал зала. Може просто да е гледал щанги по телевизията и да даде оценка. Оценката беше много детайлна. ” Няма естетика и имаш много да учиш” Както и да го погледнеш, звучи смешно.
Както писах по горе, щангите не са художествена гимнастика. Не се оценя естетика и грациозност , а това дали щангата е над главата. Съгласен съм, че има щангисти които изхвърлят по красиво, особено по- ниските, но това не им помага да станат шампиони.
Пример от днес са моите съвети към Иван. Написах му, конкретно според мен, къде трябва да наблегне. Колкото съм научил, гледам да помогна. Това не значи, че се смятам за треньор. Научил съм нещо от моите треньори и го споделям. Не пиша: “Иване, не си грациозен”
Обещах да пиша в дневника ти само ако темата засяга конкретно мен. За да приключи този цирк, обещавам да не пиша тук ич. Ако искате вие пишете и ме обсъждайте, не ми пречи.
Мнението беше редактирано от Barberian на 27.08.17 03:22.
27.08.17
10:47
Една забележка само: нещата за тенис лакът, които цитираш, както и за този род контузии, описват симптоматика, но не причини. Намалената мобилност, особено в областта на сферичен и елипсовиден тип стави, прехвърля част от стреса върху меките тъкани. Стойката на тялото, слабия хват са допълнителни спусъци на такъв тип контузии. Повтаряемите движения с ниска интензивност го отключват - дори няколко часа интезивна игра на шутър в мрежа могат да станат причина. Хубаво са ти казали да тренираш за да засилиш слабите участъци по кинетичната верига, но е възможно проблемът да е другаде. Попрочети за функционалната оценка на движението.
27.08.17
11:49
казано от Solomon Kane на 27.08.17, 10:47:
Една забележка само: нещата за тенис лакът, които цитираш, както и за този род контузии, описват симптоматика, но не причини. Намалената мобилност, особено в областта на сферичен и елипсовиден тип стави, прехвърля част от стреса върху меките тъкани. Стойката на тялото, слабия хват са допълнителни спусъци на такъв тип контузии. Повтаряемите движения с ниска интензивност го отключват - дори няколко часа интезивна игра на шутър в мрежа могат да станат причина. Хубаво са ти казали да тренираш за да засилиш слабите участъци по кинетичната верига, но е възможно проблемът да е другаде. Попрочети за функционалната оценка на движението.
Благодаря ти! Тъкмо преди малко си писах с един друг съфорумец, че винаги много добре се обосноваваш и съм научил доста от теб, но за съжаление много рядко се включваш.
Точно за това отключване исках да обясня, че не се дължи на тежките щанги. Когато носех превръзка на работа, клиентите постоянно ме питаха какво ми е и се оказа, че изключително много хора страдат от това и много трудно са го излекували. Един от тях вече 3 години се бори с това. Никой от тях не спортува.
Прав си и за хвата, слаб е и работя върху това. Късно научих и какво са пронирани лакти, късно открих предимствата на Swiss bar и на неутралния хват като цяло🙂 В крайна сметка, нали затова човек се учи и се развива. Аз го научих по трудния начин, дано някой който чете, тези редове му помогнат.
Мнението беше редактирано от Barberian на 27.08.17 11:51.
27.08.17
12:46
казано от Димо на 27.07.17, 17:01:
казано от James Hinks на 27.07.17, 16:46:
Не, ти попита и аз отговорих, а после се включиха други.
Слагам колкото и каквото искаш срещу него - бира, кюфте, уиски, луканка...Е аз питах какво мислиш че ще стане в смисъл кой ще бие, но да, поизмести се дискусията в някакви по- задълбочени аспекти.
Д разбирам ли че залагаш срещу моята бира всички 4 - 1 бира, 1 кюфте, 1 уиски и една луканка? Щото така както си сигурен че ще яде боя 1:1 не е реалистичен коефициент.
п.с. явно съм разсеян вече - сега видях че предлагаш “колкото и каквото”, аз пия бира и пак подмятам 10:1 коефициент
Не беше никак джентълменско да заложа на Мeйуедър, но си чакам бирата 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.08.17 12:57.
казано от James Hinks на 27.08.17, 12:46:
казано от Димо на 27.07.17, 17:01:
казано от James Hinks на 27.07.17, 16:46:
Не, ти попита и аз отговорих, а после се включиха други.
Слагам колкото и каквото искаш срещу него - бира, кюфте, уиски, луканка...Е аз питах какво мислиш че ще стане в смисъл кой ще бие, но да, поизмести се дискусията в някакви по- задълбочени аспекти.
Д разбирам ли че залагаш срещу моята бира всички 4 - 1 бира, 1 кюфте, 1 уиски и една луканка? Щото така както си сигурен че ще яде боя 1:1 не е реалистичен коефициент.
п.с. явно съм разсеян вече - сега видях че предлагаш “колкото и каквото”, аз пия бира и пак подмятам 10:1 коефициент
Не беше никак джентълменско да заложа на Мeйуедър, но си чакам бирата
Ей, мина ли тоя мач? Нон- стоп обикаляне по работа последните няколко дни, не съм се завъртял даже вкъщи и изобщо не съм разбрал. Ако е бил Мейуедър, плащам си разбира се облога.
28.08.17
12:21
TKO в 10-тия рунд.
Айде, ела на стадиона да я изпием.
Той пак много е издържал хайвана.
Днес няма да е, може би утре, да видя как ще е с работата. Ква бира пиеш?
28.08.17
12:42
Каквато има.
28.08.17
12:47
И аз се учудих, че толкова много изкара, а имаше и откровени моменти, в които виждах даже и превес. Ако обаче направим обратното-да се бият по ММА правилата, считам, че американеца ще е сдал още най-много до втория рунд. И ако не е приключил мача, то поне доста бой ще е изял. ММА си е на една крачка от уличния бой и за мен това е съотношението в силите по-близо до реала. Демек ако стане да се сбият в някое заведение 10 пъти подред, Мейуедър ще е ял пердаха сигурно в 90 % от случаите. Говоря приблизително, защото винаги има възможност за изненадващ удар, някой нокаут ей така от нищото и т.н.
Лично мнение!
28.08.17
13:50
Мвйуедър никога няма да стъпи в октагон.
Димо, мини днес, че и на мен май дължиш две 😄
28.08.17
13:55
казано от Deyan на 28.08.17, 12:47:
И аз се учудих, че толкова много изкара, а имаше и откровени моменти, в които виждах даже и превес. Ако обаче направим обратното-да се бият по ММА правилата, считам, че американеца ще е сдал още най-много до втория рунд. И ако не е приключил мача, то поне доста бой ще е изял. ММА си е на една крачка от уличния бой и за мен това е съотношението в силите по-близо до реала. Демек ако стане да се сбият в някое заведение 10 пъти подред, Мейуедър ще е ял пердаха сигурно в 90 % от случаите. Говоря приблизително, защото винаги има възможност за изненадващ удар, някой нокаут ей така от нищото и т.н.
Лично мнение!
според мен, ако са и двамата в заведението, то и двамата ще ядат бой, защото няма по силни от СОТ161 с бухалки)))), а иначе...боя ще е 2,3 секунди само и не е ясно кой първи ще пропусне удар....един ще е достатъчен 🙂
28.08.17
13:57
Направо им закарай една топла двулитровка с две чашки да се почерпят момчетата. : )
казано от CottageCheese на 28.08.17, 13:50:
Мвйуедър никога няма да стъпи в октагон.
Димо, мини днес, че и на мен май дължиш две
Ааа... И ти ли заложи на Меуъедър срещу мен? Ако е такава работата плащам.
казано от Gogo на 28.08.17, 13:57:
Направо им закарай една топла двулитровка с две чашки да се почерпят момчетата. : )
Студена загорка ретро ще е. Едно че аз такава пия, друго че не съм кофти губещ.
Развалиха ретрото тая година :(
Мнението беше редактирано от Мартин на 28.08.17 14:07.
казано от Мартин . на 28.08.17, 14:07:
Развалиха ретрото тая година :(
Еми де да знам, аз тая година и рядко пия бира изобщо (плочки, знаеш 😄 ) Бе май има нещо такова, аз реших че само на мен така ми се е сторило, но май не ми пълнеше вкусовите рецептори и душата както преди в редките пъти, когато опитвах ретро тази година...
казано от Carbohydrate на 28.08.17, 13:55:
...боя ще е 2,3 секунди само и не е ясно кой първи ще пропусне удар....един ще е достатъчен
Не ми се е случвало да ме удря един и същи човек с и без ръкавица. Толкова ли е сериозна разликата в пораженията?
28.08.17
14:23
Мен с ръкавица не са ме удряли, ама в пънкарските години съм отнесъл бая скинарски чукове без ръкавици и съм имал страшни поражения.
28.08.17
14:28
казано от Димо на 28.08.17, 14:21:
...боя ще е 2,3 секунди само и не е ясно кой първи ще пропусне удар....един ще е достатъчен
Не ми се е случвало да ме удря един и същи човек с и без ръкавица. Толкова ли е сериозна разликата в пораженията?
ами представи си, със ръкавица, ако влезе чист удар, е нокаут, а без.......
казано от Carbohydrate на 28.08.17, 14:28:
казано от Димо на 28.08.17, 14:21:
ами представи си, със ръкавица, ако влезе чист удар, е нокаут, а без.......
Именно, че те не могат 10 рунда да се нокаутират като хората (нищо че с ръкавици) тя поне на теория кинетичната енергия която ти разтриса мозъка и ти го изключва си я има, защо в заведението да се нокаутират за 2-3 секунди (нищо че са с голи ръце и пораженията по меките тъкани и евентуално дори и по костите на главата ще са по- сериозни)?
казано от Bart Simpson на 28.08.17, 14:23:
Мен с ръкавица не са ме удряли, ама в пънкарските години съм отнесъл бая скинарски чукове без ръкавици и съм имал страшни поражения.
Поражения да, с гола ръка е много по- кофти точно заради пораженията на меките тъкани, а нокаути или нокдауни имал ли си?
Аз лично нито с гола ръка, нито с ръкавица съм падал в нокдаун. (разбира се имал съм късмет да не ми се случи, или пък тея дето са ме удряли толкова са можели или толкова са си пускали ръцете, казвам го за да уточня че не мога да направя сравнение, не че да се хваля)
28.08.17
14:59
Честно да ти кажа и аз не съм падал никога.Само аркади и хематоми.Един бръснат така ме нацепи в скулата веднъж, че една седмица ходих с дрен в бузата.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.08.17 15:01.
28.08.17
14:59
Мен са ме сваляли с удар в брадата. Пълна изневиделица беше. Пердашехме един и по едно време усетих удар и бях по-гръб, даже последва веднага след това още един шут в брадата, но станах веднага. Толкова сигурно му е била и силата на оня, щото нито бях замаян нито нищо и като се изправих тръгнах да му скачам, но ни разтърваха. Все пак като те изненадат на определено място, падаш лесно. А и бе по-голям 2-3 години от мен, т.е. аз 7-ми или 8-ми клас, а той гимназист 2-ра или 3-та година. Тогава разликата във възрастта си бе осезаема дори от 1 г., а какво остава 2-3 примерно.
Мнението беше редактирано от Деян на 28.08.17 15:00.
Чувал съм от треньор по бокс на световно ниво (във видео, не познавам наживо такива хора) че много често нокаута се дължал на това, че не си видял удара че идва. Беше по темата за защитни движения в бокса. Та тоя човек освен че показваше нали как да се защитаваш, каза че накрая ако съвсем за нищо нямаш време и възможност, дори и да не го искаш тялото подсъзнателно стяга мускулите на врата и сътресението за мозъка не е достатъчно силно за нокаут.
Иначе и мен веднъж една 50-килограмова ме изненада отблизо в тъмното. Май не паднах наистина щото тя силичката ѝ толкова, но си залитнах и сериозно ме разтресе.
28.08.17
15:17
Мацка ли, уа?
Що та е била жена?
Трябва бая да си я ядосъл.
Тук се връщаме на отдавнашна дискусия, ако помниш за мечката в гората.
Има много резон в казаното от треньора, който цитираш.
Мацка, да, даже май беше под 50 кг. Мисля че бях разправял историята някъде в дневника.
С това “виждане” на удара човека обясняваше термина “стъклена брадичка”, каза, че тези със стъклените брадички просто не ги виждали и предусещали нещата и затова падали от един удар.
28.08.17
16:01
Стъклена брада е като те свалят бързо. Амир Хан е един от боксьорите със стъклена брадичка. Друг пример е Арловски, който доминираше Фьодор и падна от една балтия
28.08.17
16:38
Това е до структура на врата,не е брадата стъклена...дългите вратове са лесните за сваляне