15.10.17
14:56
Момчета и девойки,
оранжевата гад е яла бой, напоследък го яде и по-често. Веднъж отнесе и малко повече от необходимото, щото ми падна пердето. Ефектът от тия методи при нея е, че започва да се защитава и е абсолютно непреклонна. Готова съм щедро да финансирам такъв проект - някой да я вземе и да я пречупи (без да й пръска мозъка по стените). 😄
Решението Илия преди много време ми го е дал - яко движение и тотално изтощение. Правих го и работеше, но в последно време почивен ден почти нямаме. И аз бих разкъсвала разни неща и бих вдигала аларма, ако по цял ден стоя сама между четири стени, без грам забавления. Толкова са изтрещели, че като видят друго куче, не знаят как да си поискат игра и го избиват на лай и нахвърляне, съответно хората не ми вярват като им кажа, че ще е така само до момента на откопчаването и не си пускат хайваните. И аз не бих.
Хубавото е, че до два-три месеца ще можем да си организираме по-добре личните и служебните задължения, защото всичко ще зависи изцяло от нас. Сега трябва да ставам в 4, за да им осигуря необходимото. Каквото и да е, ако не бяха дошли вкъщи, отдавна щяха да са загинали, вероятно по далеч от приятен начин.
Илия, не знам за болонката, ама ела да видиш как се налива бариева каша през намордник в устата на дебелата. 😄 Брутално.
13 октомври 2017 (22) - 15 октомври 2017 (24)
Храната - много добре, водата - много добре, тонус и т.н. - много добре. Даже успявам да спя по-качествено, макар и не достатъчно като часове.
Наложи се да започна да се гримирам (ич не обичам), за да не приличам на засъхнал труп. Ся съм като сочничък. 😄
Движението - без тренировки и двата дни, но доста активно. Максове с баба на ръце, крака, гъС и кръС - в най-различни криви пози, обикновено усукани в кръста, от което усещам негативите, защото не е еднократно, а всеки ден и в продължение на доста време. Ама яка съм - ако беше преди Сашовите насоки и няколкото месеца тяги и зерчери, досега да съм се строшила на 8.
Купих си кутии, вчера приготвях разни неща. Кефи ме. Няма да се занимавам няколко дни с тенджери, тигани или купешки манджи.
———————
Да са пофаля малко ас... Камен се мотивира да тренира с мен! В зала! Знам, че съм откачалка, но тази промяна ме направи супер щастлива. Ама много. ☀️🌈☀️🌈☀️
Муцуна § фемили пак:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.10.17 14:58.
15.10.17
15:17
А какво си броиш в скобите?
Честито за семейната фитнес иннвестиция - а най-добре, ако и ходите заедно! 🙂
15.10.17
16:10
Дните от цикъла са в скобите. Маргото го правеше преди години и се оказа доста практично. Не ме бива да я следя другаде тая работа.
Мерси иначе за честитката. Заедно ще ходим, това е идеята. То затова е и в тази зала - като сме заедно, проблемът с придвижването е решен. Дай ми на мен проблеми да решавам, хехе 😄
16.10.17
08:52
16 октомври 2017 (25)
Днес ми се очертава доста обикаляне и никакво сядане може би до към 9 вечерта. Ако ми се отвори парашутът да тренирам, ще отида.
Взимам си храна с мен -
Спаначена салата с морков, семки и печено пиле; сандвич с пълнозърнест хляб, кашкавал, яйце и зеленчуци.
Ще се постарая водата да не е под 1.5л + някакви чайчета, байчета и зайчета.. Ако вечерям нещо вкъщи, ще е много скромно.
Зачеквам задачите. 💋
———————-
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.10.17 12:21.
казано от Т. Тодорова на 15.10.17, 14:56:
Ефектът от тия методи при нея е, че започва да се защитава и е абсолютно непреклонна.
Ей тук е ключа от палатката...тя не се защитава,а те напада.
16.10.17
14:00
Ще се занимая и с тях. Трябва да ги включа в to-do листа. Може би ако ги карам да бягат с някакви тежести, както ме беше посъветвал, ще отнема по-малко време. Трябва да измисля как да им ги направя. Сигурно ще им ушием антерийки. 😄
—————
Добавям си яйрян и черен шоколад. Батериите ми пак светят в червено. Не ми се работи. 😄
19.10.17
15:43
17 октомври 2017 (26) - 19 октомври 2017 (28)
Все същата хава. 🙂 Аз продължавам да не тренирам и днес си платих цената. 😄
Бях при Сашо и се разглобих на съставните си части от няколко изпръцкани опита на зерчер, тяга, обръщане и лег. Отдавна не бях изпитвала страх от тежести.
Зерчерът до единичка или двойка на 40, ако не се лъжа, обръщането - 30, легът 35, но усещах как ръцете му бутат щангата нагоре - аз и в тренировъчни периоди не мога просто ей така да си бутам 35кг на лежанката.. и най-голямата болка - тягата. Направих една 10-ка с 60кг (с някакво прекъсване, че ми смаза ръцете) иии после 80 само ги отлепих и ги пуснах, не можах да се изправя изобщо.
Ясно, че съм олабила, обаче кръстът ми е в потресаващо състояние. Всичко влиза директно там, супер болезнено, остро и знам, че трябва да се откажа, за да не завърша на Г. 80 кила. Дейба.
Така, де, такова е обобщението.
В неделя започваме с половинЪТ в залата и ще трябва да си изготвим твърд, безкомпромисен график.
Преди малко си получих доста освежената схема и се почувствах като в лунапарк, докато я четох. 😄 Кефя се и трябва да се взема в ръце, щото нещата съвсем не опират до това дебел ли ми е задникът, плочки ли имам, мога ли да кифлея за лайкове и всякакви такива, а до способност да се справям с ангажиментите и да не си правя майтап със здравето си. И тя тая песен всеки път работи, докато нещо не ми бутне гребена и не се навра в собствения си **з, за да започна пак от нулата след няколко месеца. Подозирам, че ключът към постоянството е по-често да се досажда на Сашо за мотивация. 😄 Т’ва в кръга на шегата - ясно ми е къде е въпросният ключ по принцип.
—————————————
Към днешна дата и аз съм така 😄 :
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.10.17 15:56.
20.10.17
12:13
20 oктомври 2017 (29)
Храна:
- нутрибуба с овесени ядки, замразени малини, какаови зърна, енърджи микс и прясно мляко
- вчера правих картофи, разни други зеленчуци и плешка - в гърне, днес усвоих порция за обяд 😄
- салата от домат, краставица, авокадо, малко сирене; една комбуча
- Roo барче с манго/папая/не помня, ама жълто е
Предполагам, че ще ми е достатъчно изброеното, но ако закъсам, имам пъдпъдъчи яйца вкъщи, суров спанак, ей такива.
Движение:
Стандартното напоследък.
———————————————-
Две поредни нощи не мога да спя нормално - събуждам се по 30 пъти, въртя се, броя овце, цъкам телефона, ставам, лягам, визуализирам картини, броя тревички - мцъ. Днес заспах в автобуса обаче. Добре, че слизам на последна спирка. 😄
Мускулната треска е потресаваща, раменете ми са на фина сол. Гърбът ми също подсмърча в ъгъла. Готино. 🙂
22.10.17
15:20
21 oктомври 2017 (30)
Храна:
- половин потресаващ купешки сандвич - другата половина я опука прославското куче
- 2 филии с много хумус
- бира, пилешки воденички с лук, гъби, ориз, люти чушки, магданоз, подправки - в гърне; Камен много ме кефи напоследък и гледам да му угаждам на мераците максимално, иначе никога не бих се занимавала да чистя воденички... бах.
- сладолед
Движение:
Без тренировка, но бях толкова скапана вечерта, че като седнах, за да се чуя с леля Ленче “за малко” 😄, усетих как вибрирам цялата от умора.
———————————————-
22 oктомври 2017 (31)
Станахме, бързо по едно слабо варено кафе ииии... и покорихме залата семейно. 😄
Толкова много се кефя на тая работа, че съм чак една.. хиперактивна. Беше много забавно да сме там двамата и даже си направихме идиотско селфи с уговорката никой да не го вижда. Само Ленчето. 😄
Пак се събудих като бито куче, но изпих два йохимбина след кафето и подпалих моторетката. Вруум-врууум...
———————————————————————-
Разбрах защо срещнах дяволит поглед, докато бях информирана, че ще ми получа интервалки в схемата.... Като го видях написано, реших, че с толкова малко килограми - мееех. Мех, ама въх. 😄
Озорих се, но:
първо - беше ми приятно и интересно като експириънс 😄;
второ - като за човек, дето 3 месеца не е подушвал вястна тренировка (нито свястна тренировка го е подушвала), си го избутах геройската и установих, че бързо ще си вляза в релси;
и трето - вляза ли в релси, тия интервали ще ги поря 😄, което ме кара да искам по-бързичко да напредна
Тренировка А:
През 10 секунди (напънах се да ги спазя и не беше невъзможно), без почивка между двете движения:
10х3 зерчер клек @20кг
10х3 обръщане @20кг
Раменна преса @25кг
5, 5, 5, 5
Силово гребане с 15кг
10, 10, 10, 10 (тук не увеличих килограмите, защото не исках да си спра тотално тока от първия път, иначе можех да хвана 18кг, примерно)
3х10 ластик пред гърди, предпоследният по съпротивление
——————————————————
Супер съм доволна. Хехе, и веднага пак ме налазиха да ме учат. С тоя протокол ще ме гледат още по-странно юнаците.
Непознат тип, докато пръхтя на клека: ъм.. що не си го слагаш на раменете лоста?
Аз: Защото това не е преден клек, пуф-паф...
Непознат тип: Аха. Ама виж, има ефект, натоварва те, изморява.
Аз: Изморява, да. Броя секунди. Пуф-паф...
Той: Супер, супер, клякането е най-хубавото нещо, най-хубавото!
Спасибо, капитан очевидность. Не обичам да ме занимават - нито в залата, нито по принцип, ама ми стана забавно някак. 🙂
—————————————————————————-
Камен много ме учуди. Не е тренирал нищо от 17 годишен, обаче корав. На изморено прави десетки горен скрипец на 70 - 75кг. Което не знам с’я, сигурно не е нещо, от което да ахне човек, не знам колко дърпат трениращите, но лично аз се изненадах.
Храната:
Много спешно трябва да я оправя. Днес се кАчих на кантара и щях да припадна. Сигурно и на кантарът му се е искало.
- кафе с малко мляко
- шейк от замразен банан, какаови зърна, енърджи микс, мляко, магнезий
- порция от вчерашната манджа
- задушено броколи, задушен карфиол, варени яйца (трябва да се науча да живея на т’ва, прасе с прасе) + малко сирене
- доста вода, чайчета (едното с мед)
Добавки:
- йохимбин, магнезий, Б-50, дейли витс, омеги, мсм (мога ли да го пия заедно с магнезия?), родиола тинктура, пчелен прашец. Ooooo, купих си ензими, за да видя как работят. 🙂
—————————————————————————-
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.10.17 15:29.
23.10.17
07:38
23 oктомври 2017 (01)
Снощи спах. Спах като пън, докато в 6 не се размячи някаква кола. Как да е, станах свежа, направих си едно кафе с мляко и кокосово масло и изчезвам навън за час, час и нещо с гадовете.
Тренировка няма да има, ще ги карам през ден засега, да не си травмирам крехкото телце 😅, но ще навъртя към 10к щъкане.
Снощи, като класически фитнес манЯци, пихме по една ракия със салата от печени чушки, червен лук и маринована риба 😅 и обсъдихме колко сме доволни.
После приготвях храна и мих чинии до 12, но съм спокойна, че няма да се занимавам няколко дни.
За днес си слагам в кутиите:
- шейк от овесени ядки, печена тиква, какао, мляко и няколко фурми
- половин сладък картоф с розмарин, на фурна; броколи и карфиол - задушени, пилешко филе;
- Roo бар с череши (най-вкусният евър, според мен, трябва да си направя)
- 6 пъдпъдъчи & 2 кокоши яйца, още малко от броколито с карфиола и две печени чушки
И пакет оризовки за всеки случай. 😅
Интензивен офисен ден се очертава, а има толкова по-интересни и лежерни неща за правене.
——————————
И по повод поредната от еднотипните откачалки (винаги еднани съща патология, сериозно), които се лепят по мен през последните две-три-години:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.10.17 17:17.
За МСМ-а - мисля че е по-добре да се пие на гладно, а магнезия - обратно, така че вероятно би била добра идея да ги пиеш отделно. МСМ-а приет с храна страшно подува стомаха.
казано от Margi на 23.10.17, 09:34:
За МСМ-а - мисля че е по-добре да се пие на гладно, а магнезия - обратно, така че вероятно би била добра идея да ги пиеш отделно. МСМ-а приет с храна страшно подува стомаха.
Аз пия МСМ вечер преди лягане и не съм усетил подобен ефект.
казано от Boby_ на 23.10.17, 12:05:
Аз вечер преди лягане го броя за на гладно, приемайки че преустановявам приема на храна поне 2.30-3 часа преди да легна да спя.
казано от Margi на 23.10.17, 12:15:
казано от Boby_ на 23.10.17, 12:05:
Аз вечер преди лягане го броя за на гладно, приемайки че преустановявам приема на храна поне 2.30-3 часа преди да легна да спя.
Там някъде е и при мен, да. Избягвам да си лягам с пълен стомах.
23.10.17
14:50
Ясно, благодаря. 🙂
Да си впиша за днес таблетките, че забравих.
- Д3
- мултивитамин
- Б-50
- магнезий
- вит. Ц
- витекс
- ензими
- мсм с лимон & омега 3 преди лягане
Не знам хората как успяват да пият такива неща. Мен ме натоварва психически да ги мисля и да преглъщам хапове. Разтворими прахоляци - няма грижи, ама капсули и таблетки като врабчета - ни моа.
казано от Т. Тодорова на 23.10.17, 14:50:
Не знам хората как успяват да пият такива неща. Мен ме натоварва психически да ги мисля и да преглъщам хапове. Разтворими прахоляци - няма грижи, ама капсули и таблетки като врабчета - ни моа.
МСМ аз си купувам насипен от бълка и го пия директно в устата направо с мерителната лъжичка. За теб е по-добре на капсули да го пиеш, повярвай. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.10.17 16:21.
23.10.17
16:36
И моят мсм е насипен, от Зоята. Въобще не ме потриса вкусът му, а като го смеся с лимонов сок, изобщо не го усещам. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.10.17 17:24.
24.10.17
12:57
24 oктомври 2017 (02)
Вчера ме тресна мц и щях да почина. Вечерта се озовахме и на рожден ден, което по принцип е супер, но ми беше много тегаво. Опуках парче и половина торта - “френска целувка” от Неделя. Целувки не бях докосвала от последния път, когато баба ми ми е правила - сигурно има 15 години. Първоначално не ми се стори сладка, но после умрях от захар. Как да е, заспах в 2:30 и сутринта станах в 8 (след множество събуждания).
Храната:
- топло какао с кокосово масло, половин лъжичка мед и 5 замразени малини (като черен Линд с малини, но около 90 пъти по-яко);
- кофа задушено броколи & карфиол, варени кокоши & пъдпъдъчи яйца (с ударение на я-то, хъх), малко птица с малко ориз
- разстройство в нутрибуба - печена тиква с ванилия, 5 фурми, бая коноп, енърджи прахче от копито на еднорог (не е веган, сори 😄) - с мака и още някакви неща, които упорито отказвам да запомня 😄
- вечерта може крем супа от зеленчуци с малко пиле, ама може и да пропусна, че ще тренираме късно
Добавки:
- ензими, магнезий, б-50, дейли витс, вит ц, витекс, омеги, йохимбин преди трен.. и май т’ва е
———————
Вчера си поръчах л-карнитин (да си го комбинирам с йохимбина), и бцаа.
Тренировката довечера ще я впиша. Тръпна. 😄
25.10.17
09:45
От вчера:
Трениовка Б:
Тяга: 10х2 @50кг
Обръщане: 4х3 @30кг
Уж през 10 секунди всичко, уж раменната трябваше да е на единички... 😄 Първо ме прекъснаха брутално по средата на тягата, после за раменната ми беше супер трудно да оставям лоста, беше ми трудно и да не го оставям, и около мен се мотаха хора, на които не се притесняваха, че мога да ги почупя.
После се изпъцках и на втората част. 😄
Лег @25кг: 10, 8, 7 ,8
Горен скрипец с подхват @40кг: 10, 8, 8, 6
Правих ги в суперсерии, а той май не трябва, нещо не съм си разбрала заданието. 😄 И го усещам като да не трябва, защото накрая карах на 0.01% батерия.
2x10 външна ротация @3кг
—————————————————————
Не бях виждала залата толкова пълна, беше ужасно, но във вторниците ще е така явно.
А, да - тягата ми е лека на 50кг, ще сложа 55 другия път. Почти не я усетих. За разлика от обръщането. 😄
Вечеря:
- купичка от крем супата (тиквички, патладжани, чесън, морков, чушка, босилек, сол, черен пипер, сметана - стана много вкусна), малко пилешки гърди и сирене вътре, три оризовки и 3 смъртоносно люти чехларски чушки. Ядеш и ревеш. 😄 Едни приятели ни заредиха с купчина неща, сега се чудя кое къде да слагам и очевидно в мяхчето е най-лесно и прибрано. 😄
————————————————————————-
Днес ще работя от вкъщи (bless you, team viewer, колкото и да си бъгав), ще посвърша и домакинска работа, ще се порадвам на дъжда, а довечера трябва да заместя онази ми приятелка в офисите. 600 квадрата мизерия, ама ще го преживея.
————————————————————————-
Mелодийката е ужас, обаче т’ва куче... 😄 😄 😄
Не ти ли става лошо от МСМ на гладно? На мен ми е по цял ден зле ако го пия преди закуската. Преминах на вечер след хранене и малко преди лягане. Единственият негатив е откачените сънища, но може и да е от друго.
25.10.17
14:25
25/10/2017 (03)
- едно слабо кафе с мед
- нутрибуба от печена тиква, фъстъчено масло, енърджи микс, фурми
- крем супа, 1/2 от голяма пилешка пържола от бут
- roo bar с черешка
- овче мляко с какаови зърна и банан
- варени яйца, 50г сирене, песто
Добавки:
бцаа една доза в литър и половина вода (за да преглътна водата, хах)
омеги, магнезий, вит ц, б-50, дейли витс
——————————
Останах вкъщи днес - цялата сутрин прекарах в домакинстване, чистене, изхвърляне на излишни неща, преподреждане на кухня, бла-бла-бла, сега си откраднах 2 часа в мълчание и две серии от някакъв сериал, но идва време да се заловя за работа .. и така чак до довечера към 12:00. Интересно, че днес се събудих отпочинала, свежа и без ник’ви трески. От месеци не ми се беше случвало.
Липсва ми руския сериал - свърши. Няма повече. Видяхме, че има нови сезони на The Big Bang Theory - тая американиада ми изглежда все едно някой е повърнал на екрана. Как да е, де, отплеснах се пак. 🙂
казано от Т. Тодорова на 25.10.17, 14:25:
25/10/2017 (03)
Видяхме, че има нови сезони на The Big Bang Theory - тая американиада ми изглежда все едно някой е повърнал на екрана. Как да е, де, отплеснах се пак.
Аааа недей така плювва по един от любимите ми ситкоми 😄 Не че съм гледала много новия сезон де...
25.10.17
14:39
Имах предвид, че е като повърня след руснаците. Иначе си е съвсем окей, ние също го гледаме. 🙂
И мен ме забавляваха много преди, сега ми идват малко плоски, типично по американски.
Т’ва със сериалите така или иначе е абсолютно трошене на време, но и от това има нужда, особено като прегрее човек.
🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.10.17 14:41.
казано от Т. Тодорова на 25.10.17, 14:39:
Имах предвид, че е като повърня след руснаците. Иначе си е съвсем окей, ние също го гледаме.
Въпрос на гледна точка. На мен пък руските сериали (например Кухня или тоя новия с медицинските стажанти) са ми супер елементарни - плосък, дебелашки хумор, неубедителни диалози, слаба игра, залагат всичко на конфузни ситуации. Трудно успявам да изгледам цял епизод и то само по принуда.
Някои от американските са по-добре, а старите британските нямат равни. “Фолти Тауърс” и “Ало, Ало” са без алтернатива.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.10.17 15:08.
25.10.17
15:29
казано от Boby_ на 25.10.17, 15:07:
Въпрос на гледна точка. На мен пък руските сериали (например Кухня или тоя новия с медицинските стажанти) са ми супер елементарни - плосък, дебелашки хумор, неубедителни диалози, слаба игра, залагат всичко на конфузни ситуации. Трудно успявам да изгледам цял епизод и то само по принуда.
Някои от американските са по-добре, а старите британските нямат равни. “Фолти Тауърс” и “Ало, Ало” са без алтернатива.
Дебелашки е малко хуморът, да, но пък е по-близо до нашия роден и ми идват разнообразяващо след години наред copy/paste американски филми и сериали. Също ми харесва да слушам езика.
Британския хумор изобщо няма смисъл да го намесваме в провинциалния двубой между САЩ и Русия. 😄 Taм класата е ясна.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.10.17 16:29.
25.10.17
16:49
И Кралица на красотата е хубав руски сериал🙂
Да си кажа и аз.
Californication може да гледаш,Теди,ако не си все още.
В топ 5 ми е 🙂
Мнението беше редактирано от Веси на 25.10.17 17:05.
26.10.17
13:08
Веси и Мартина,
ще погледна, мерси 🙂
26/10/2017 (04)
- омлет със зеленчуци, малка телешка наденичка на скара
- таратор, шопска салата, неовкусена
- останалото по-късно или утре, защото не знам какво ще е
Добавки:
- бцаа, йохимбин и л-карнитин преди тренировка
- Б-50, дейли витс, вит Ц, омеги, магнезий, витекс, ензими
Тренировка А1:
Без почивка, през 10 секунди:
12х1 зерчер с 30кг
12х1 обръщане с 30кг
Раменна преса @30кг
2, 1, 2, 3 (последните две повторения с лек подем от краката)
Силово гребане @20кг
5, 4, 5, 5
2х10 ластик пред гърди, с най-голямото възможно съпротивление, което не е нещо особено
понеже имах сили и желание:
Табата свинки @16кг
Между 13-14 и 11 суинга на интервал ми се получиха, като на осмия вече нямаше как да се напъвам, изморих се
Много разтягане и мачкане на ролера, че трябваше да изчакам любимия.
——————————
Трапците ми са яко изпържени, раменете поскат по сълза чат-пат, ама нищо трагично. Очаквах по-трудно да се адаптирам към усилието.
——————————
Обръщането на моменти ми се получава чак красиво с 30кг, особено ако съм изцяло фокусирана върху движението. 😊
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.10.17 13:31.
27.10.17
08:44
Да добавя за вчера:
- салата, саздърма (най-качественият месен продукт в близкия до работата магазин)
- вафли Ная
В 6-6:30 приключих с храната. Стоях в офиса до към 22:00 и като се прибрах, пих половин чаша бира.
Разболях се, а уикендът ще е работен. Гърлото ме боли, гласът ми изчезва, отпаднало ми е.
Гледам рецепти за костен бульон и се опитвам да измисля менюто за следващите няколко дни. Мех. 🙂
https://www.facebook.com/ekaterinascookbook/ костен бульон тук 🙂 бързо оздравяване!
27.10.17
14:41
Б-50 ми звучи като един от любимите ми коктейли😁🍹
Костния бульон го правя, като първо запичам кокалята. После ги слагам във водата, където съм добавила 2 супени лъжици ябълков оцет. Варя минимум 5 часа, най добре 6-7. Добавям понякога лук и кореноплодни и много подправки.
Иначе си го държа в хладилника. Пия всеки ден от него и го добавям на всички манджи и супи, които готвя през седмицата.
Бързо оздравяване, слънчо.❤
27.10.17
17:16
Благодаря, девойки! <3
Веси,
не можах да открия рецепта за бульон в блога на Екатерина, но пък намерих много приятна идея за чай от куркума. 🙂)))
Крофти,
предварително ли добавяш оцета във водата? Чета, че го слагат към средата на варенето, а то самото трябвало да продължава между 24 и 48 часа... Телешко рагу и телешки ахилес ми препоръчаха като подходящи кокаля за целта.
Не знам що, ама винаги много се притеснявам, когато правя нещо, което не съм правила и най-вече, когато става дума за нещо супер елементарно - към по-сериозни неща подхождам много по-смело и авантюристично. 😄
27.10.17
18:24
Оцета го слагам в началото, не мисля, че изобщо има значение кога. Важно е да си свърши работата.
Когато имах слоу кукър и аз ги варях по цяла нощ, ама го счупих, щот съм много сръчна. Както и да е, 6-7 часа са напълно достатъчни, за да се извлече сичко от кокалята.
Най-хубави за целта са marow bones. Запичам ги, изяждаме костния мозък и тогава ги варя.
Телешки опашки...😍😍😍
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 27.10.17 20:42.
казано от Т. Тодорова на 27.10.17, 17:16:
Телешко рагу и телешки ахилес ми препоръчаха като подходящи кокаля за целта.
Търнаци))) и опашна част са моите фафорити за бульон.Едно време близо до Камела в Кичука имаше много добра месарница...фамилна.
Абе...аз рядко сериали гледам...ама Остриетата в шапките и Табу сега-английска работа ,ко да говорим!
Мнението беше редактирано от nervak на 27.10.17 22:03.
По темата с костния бульон - моят вариант (по-скоро супа) включва и 1-2 телешки езика, много малка глава целина и картофи 🍴
29.10.17
17:37
Направих го въпросния бульон и съм много доволна. Благодаря за включванията -
аз като не разбирам, питах в магазина коя част е подходяща, коя не. Обещаха ми опашки следващата седмица. :P
Силве,
и аз така го виждам (лук, картофки, моркови, а езикът ми дойде като гениално предложение, тенкс), но му сложих само люти чушки, сол и дафинов лист, не ми се занимаваше вече, защото се спуках от готвене, рязане и миене. Другия път ще го направя като супа направо. Сега го пия с лимон и много черен пипер, да ми отпуши малко чакрите, че се сополивя. 😄
27/10/2017 (05) - 28/10/2017 (06)
Единият ден много активен, другият - около печката и в леглото.
Разболях се, уж ми мина, пак се разболях.
Не си помня храненията, не бяха кофти, но зацапах с една милка с цели лешници и няколк бисквити.
29/10/2017 (07)
Храна:
- крем супа от зеленчуци (морков, картоф, броколи, целина, лук, чесън, карфиол, чушки) и сметана + пилешки гърди + филия и половина Бонус, 3 люти чушки
- чай ехинацея с мед
- чаша бульон (мазнината я разкарах) с лимон и черен пипер
- салата от печени чушки, печен парладжан и розов домат + червен лук + много чесън, 6 пъдпъдъчи яйца и малко овче сирене
Тренировка Б1
12х1 тяга @60кг (бих могла и с 65, което ще направя следващия път)
10х3 обръщане @20кг (много приятно)
Лег:
1 @35кг + 3х5 @30кг
Горен скрипец с подхват:
4х5 @47кг
2х10 външна ротация @4кг гирички
4х5 румънска тяга @45кг, докато чаках К. да приключи
—————————————————————————
Разболях се. Тази сутрин мислих, че ми е минало и хукнах навън, но по обяд пак ме удари и сега страдам. И понеже явно съм предусещала, че ме чака тръшване, купих си клин с неонови крачка, два бейс лейъра, щото много ме кефи как топлят под дрехите и.. ъм... пуловер с елен, от тия тип коледните, хехе. С помпон на носа. За да страдам по-малко, пък и к‘o по-подхоящо за отвличане на вниманието от първите бръчки и старчески петна? 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.10.17 17:39.
30.10.17
12:14
След вчерашната тренировка нямам и точка мускулна треска, нито съм изморена.
Добавям си едно голямо уиски вечерта.
30/10/2017 (08)
Храна:
- нутрибуба от тиква, малко прясно мляко, малко фъстъчено масло, какаови зърна, коноп, енърджи микс и фурми
- пилешко филе, салата от печени чушки, патладжани и лук
- 3 сварени яйца
- roo bar със спирулина
- чай с мед
Добавки:
- витамин Ц
- магнезий
- ензими
- кармолис
————————-
Не спах добре, не можех да дишам. Първото, което направих сутринта, беше да си взема шишенце ксилометазолин и да се надрусам. Ич не обичам, но само те ми помагат в екстремни ситуации.
Днес се очертава да съм офисен плъх до късна доба, а от прозореца на спалнята вкъщи есенната картина е прекрасна. <3
Ако сезонът беше друг, досега сто пъти да съм се вкиснала отвсякъде. Есента обаче е най-романтичното и красиво време от годината, и без проблем му се наслаждавам. <3
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.10.17 12:16.
31.10.17
12:12
31/10/2017 (09)
Храна:
Засега чай с мед, малко салата и малко сирене, и един руу бар с череши. Вкус не усещам никакъв - само от солта на сиренето закачих. Не ми се яде и няма да ям сигурно до довечера, когато ще заложа на горещ бульон с много люто и лимон.
Чаят с мед си се харчи.
Движение:
Офис от 10:00 до 22:00 най-вероятно. Тренировката ще я пропусна, налага се - нито мога, нито искам да си пръскам бацилите там.
—————————
Утре вече мисля дя отида до джипито да ми чуе гърдите и да изпише каквото трябва, че нещата отиват на много зле и няма да стане с чайчета, лимончета и треволяци.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.10.17 12:13.
казано от Т. Тодорова на 31.10.17, 12:12:
—————————
Утре вече мисля дя отида до джипито да ми чуе гърдите и да изпише каквото трябва, че нещата отиват на много зле и няма да стане с чайчета, лимончета и треволяци.
А защо не още днес, след като вече знаеш, че си опряла до лекар?