Събота храната ОК. Движението 5К бягане сутринта в парка и вечерта 12 кръга от на Мусашито за трийсе и няколко минути, вече с висок скок, остана само дабълъндърите да усвоя, ама пусто доста студено - въжето се държи като пластмасова навита пружина, а пръстите на краката като нечо вкочанено от студа и много чупливо като го удариш с въжето при непремерен подскок. Остатъка до часа суркане на гумите с импровизирани колани от един стар пасат, размятане напред - назад и обръщане.
Неделя храната беше супер докато не ни дойдоха семейни приятели на гости и не заседнахме на маса и после се наложи да остана до късно да бачкам вкъщи на кухненската маса. Иначе сутринта 5К бягане в парка, следобеда фитнес. Фитнеса 10-1 тега @110 този път. Лег @80 и обръщания @60. Бързах за гостите и не можах да завърша целите 10-1 на лег и обръщане. Целя се да мога да правя Линда като за 80- килограмов. Като я направя с килограмите за 80- килограмов ще имам “само” да смъкна до 80 и ще мога да се похваля че правя нормална Линда 😄
12.12.17
11:31
губи се идеята на тоя комплекс без двойните подскоци и наистина тежък чук. С твоя по-добре пробвай интервали на максимална скорост, с ето такъв удар ( на 0:34):
в комбинация с някакъв вид подскоци - американски, скок дължина от място, колене към гърди и тн. Пробвай да гониш 30 удара за 30 секунди, после 10 американски подскока, 30-40 секунди въже , пак удари и тн. според зависи какъв пулс искаш да поддържаш.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 12.12.17 11:32.
Д’йба, явно ще си дялкам 10кг бухалка и ще се уча на дабълъндъри.
И това дето го казваш сега ще го пробвам де.
12.12.17
15:01
Намери си някакъв стар машинен елемент с такова тегло и му монтирай дръжка. Къде по-лесно и евтино.
В понеделник свинщина с храната - една колежка имаше РД, а другата ѝ колежка пък е много добра сладкарка и ѝ се занимава и беше страшно с домашни тортички, сладки, соленки и щото моето бюро най- голямо всичко тук наслагано да ми е в обсега... Абеее... не ми се говори направо. Даже и не ми се тренираше нищо след работа, тръгнах нещо да се набирам ама не ми потръгна и само с колелото и малко за корема си останах.
Вчера много по- добре храната - общо към 1300Ккал от месо и салата, движението колелото сутрин и вечер, вечерта вкъщи 10 кръга от 5 набирания 10 лицеви с жилетката за под 10 минути. И задължителния корем с малкия. Можеше да отида да пробвам това с бързото чукане, въжето и скоковете, но нещо се разкихах като влезнах на топло вкъщи и ми се стори че вече достатъчно студен въздух се бях нагълтал за вечерта.
Горкия ми пулсомер му смених батерията на страпа, но явно му е дошло времето, щото къде отчита, къде не отчита, нещо не му е добре явно :(
Тази сутрин видях нещо, което ми припомни един от неприятните странични ефекти на това да си дебел - дънките ти се протриват между баджаците и трябва да ги хвърляш много преди да ти омръзнат 😄
Втори ден си лягам още към 12, наспивам се по 6 часа и днес сам се събудих дори преди алармата на жената в 6:00, както и вчера и днес ги няма неконтролируемите изблици на нужда от бързи въглехидрати.
13.12.17
10:51
И аз не спирах с десертите през последните дни, а и не само-вчера вечерта около 4 вафли опрасках, отделно от вечерята, а сутринта естествено килограмите бяха с 1 нагоре. Та днес съм на фаст чак до вечерята, която ще е след залата. Сутринта сварих поредната кутия с бонбони и разни други сладки, оставени в заседателната ни зала..........колежка и при нас черпи за нещо, ама с лекота подминах бонбоните и сладките.
Не ми е голям обема на заниманията с тежести, ама както не се лишавам от въглехидрати, т.е. ям си ориз, картофи, а и начинът ми на трениране, викам да не взема да пълня мускулите с гликоген и разни течности. Май натам е тръгнало-талията си седи същата, а ръките започнаха да се орелефяват и набъбват след спадът им с по около 1 см. и половина. Мерак ми е да се оформя-имам очевиден напредък гледайки се в огледалото, което ми е и основната цел де, но не за сметка на това, да съм над 100 кг. и то не с един или два отгоре. По-добре изчистен и с по-малко обем, но с качество, от колкото да излизат едни по-безформени баници от ръкавите.
Чак до вафли да стигна такова падение не съм правил скоро.
1 кг е нищо, на мен теглото ми варира 3-4 килограма от ден до ден в зависимост дали съм ял въглехидрати или не. Затова си имам “въглехидратно” тегло и “нормално” тегло 😄
13.12.17
11:57
казано от Димо на 13.12.17, 11:43:
1 кг е нищо, на мен теглото ми варира 3-4 килограма от ден до ден в зависимост дали съм ял въглехидрати или не. Затова си имам “въглехидратно” тегло и “нормално” тегло
Ами основно шоколади и вафли. Други сладки неща почти не ям. И аз съм варирал и варирам, но общо взето последно време съм стъпка назад и две напред както се казва, т.е. надолу, надолу, леко нагоре, пак надолу, още по-надолу, леко нагоре...........ама днес бях повече нагоре от очакваното - килограми, които не съм бил сигурно от месец, колкото и да варирам :-)
Чак по 3-4 кила разлика да ми играят не е било.
Мнението беше редактирано от Деян на 13.12.17 11:58.
13.12.17
13:11
казано от Димо на 13.12.17, 11:43:
Що падение? Вземи обикновени вафли “Роден край” и намажи едната страна с течен шоколад, а другат с тахан с мед, пък после викай дали е “падение”... 😄
13.12.17
13:11
Аз пък грам не се изкушавам от шоколади, вафли и т.н. джънк, обаче мед с тахан или пък домашен щрудел с ябълки, тиква, орехи и канела, палачинка с мед и тахан. Малииии!
Направо ФОСТАТА 😄
13.12.17
13:13
Я па Я, само от малини и ябълки се изкушавам.
Еми за мен фафлите са си падение, хем са ми прекалено сладки, хем са с неясно съдържание (имаше легенда че в Захарната веднъж месечно метяли пода и тогава правели обикновените вафли 😄 което разбира се е измишльотина, но е донякъде показателно че има такъв слух изобщо).
Може би аз в съзнанието си съм си сложил етикет фафли=табу или нещо друго, но не ме блазнят. Виж палачинки с мед и сирене, филии с дебело масло и мармалад от сини сливи...сладолед, овес със стафиди и замразени ягоди/къпини в кисело мляко..... или пък просто ябълки, портокали, диня, сливи, круши, грозде.... мммм....
едит: аа, и щрудели, рула с мармалад, тиква с канела, мед и орехи да, да, Кръстев, много добре 😄
Само докато ги напиша тея неща и ми пламнаха бузите сякаш съм инкасирал поне 6К от захар 😄
Мнението беше редактирано от Димо на 13.12.17 14:25.
Снимам тук за една кулинарна рубрика и често съм поставен на изпитание:
Мнението беше редактирано от Димо на 13.12.17 16:37.
13.12.17
18:01
Поздрави автора от мен, всичко изглежда чудесно.
Приличат ми някои неща на Тони Иванов, да не е той?
Само не одобрявам студената гарнитура с топло ястие на първата снимка.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.12.17 18:06.
Ама че си и ти - уж си ми приятел - вместо да кажеш: “Димо, добре си ги снимал!” хаха.. шегувам се разбира се. Двама са шефовете, които са ги правили. Не мисля че са известни - Юлиян Табаков и Даниел Гегов. Дидо е работил в Лондон доста години. Ще им предам похвалата, те са готини пичове, ще се зарадват. Иначе на мен уелингтъна ми се услади с бейби спанака, ако и да е срещу кулинарната логика 🙂
Ейсега уцелих по телевизията “Лудото куче и Глория”. Класика. Който не го е гледал да се поправи. Аз съм го гледал толкова отдавна, че направо съвсем бях забравил фабулата, но култовите ситуации и внушения съм ги запомнил и дори и да не знаех че са от филм мога да кажа че са изиграли роля в оформянето ми 🙂 Опитвам се да съм рицар и уча и синовете си на това. Станал съм фотограф. Дори може би мерака ми за плочки се таи във филма неосъзнато 😄 Робърт Де Ниро и Ума Търман са на дивана, дишат тежко и ще се любят за пръв път, Де Ниро спира за миг и поглежда към разпасаната си риза и казва: “Трябва да правя коремни преси.” Ума Търман: “Сега ли?” а Де Ниро: “Е, не. По принцип...” 😄 Лудост...
Сряда храната ОК, към 2300 Ккал, може и малко повече да беше. Движението с колелото, после вкъщи за гърди лицеви с Борис седнал между раменете ми (към 90 кг усилие става) 4х10, раменни преси с дъмбели 4х10, малко колелце за корем и бой със сянка/на крушата.
Направи ми неприятно впечатление че като тръгна да пиша в браузъра “my” и вместо първо предложение myfitnesspal ми излиза myprotein, явно напоследък по- често гледам и поръчвам някакви добавки и дрехи отколкото да си описвам храната и тренировките, на което трябва да наблягам всъщност 😄
Като споменах протеини, да споделя наученото по трудния начин - суроватъчния протеин на прах се разтваря само със студена вода. Понеже за пръв път се сблъсквам, отначало реших че за по- лесно и по- бързо ще го разтварям с гореща вода и се ядосвах че не ще да се разтвори и става на пресечени абсолютно неразтворими буци сякаш си изсипал свободно белтък от яйце във вряща вода.
14.12.17
14:08
казано от Димо на 13.12.17, 16:35:
Снимам тук за една кулинарна рубрика и често съм поставен на изпитание:
Това не го ли изяждате после с екипа?
Изяждаме го разбира се. Някой път, макар и рядко, аз лично дори не опитвам. Друг път се изкушавам 🙂 То тези порции така или иначе са гурме, та по- скоро е за опитване разделено на 5-6 души, но някой път снимам и разни баници или пити или козунаци, които са по цяла тава или 2-3 - да има да си избера коя е по- фотогеничната 😄
Да се похваля - работи си ми пулсомера, сензора му трябва да загрее явно, а оня ден само за малко и на сухо без да тренирам го пробвах.
Иначе пробвах пак Синди, тоя път без чат-дружки на линия и с приготвени химикали и листи и хронометри да си отбелязвам и засичам и разбира се със спортна злоба, знаейки че гоня резултат. 26 цели кръга, 5 набирания и 5 лицеви за 20 минути. Пак набиранията ми бяха най- трудни, лицевите най- лесни, клековете средна хубост, но все пак половин час преди това слезнах от колелото, та се усещаха леко напрегнати още в началото. Не съм спирал за раздишване. Нагласих си интервален таймер на 45 секунди уърк, 5 сек. рест да ми задава някакво темпо. 5 секунди са само да драсна чертата за завършения кръг, да оставя химикала и да се хвана за набиране. Бързичко лети времето като се състезаваш с него 😄
Пулсомера ми показа за тези 20 минути пулс 180 макс, 148 средно за 143 Ккал изгорени. Веднага в края на комплекса показваше 171, минута по- късно 110, две минути по- късно 94, а три минути по- късно 92. Като почвах комплекса предполагам от кафе и от скорошното колоездене показваше 75, не е бил от покой 55-60. Сега, 20 минути по- късно показва 96. Трябва да видя Джеймса къде ми обясняваше как се смяташе възстановяването.
Мисля че се раздадох до край. Джигера ми излезе на моменти, не мисля че бих могъл по- добре. Може би с по- силна храна (на 2 ябълки и 2 лъжици протеин днес до тук), по- наспан и отпочинал (успах се, закъснях за работа, сблъсках се на паркинга с единствения, който може да ми държи сметка кога ходя на работа и той деня си тръгна суперстресов и цял ден на крак), с по- силна мотивация (да се състезавам наживо с някой) и като сваля десетина кила мазно до към 10% БФ (една вградена Мърфи жилетка си е това 😄) ще мога и по- добре, но засега казвам че това са ми временните възможности.
15.12.17
12:01
Интересно - излизаш с много висок пулс за такова натоварване, но имаш хубаво възстановяване.
Между другото тоя комплекс и на два дни глад да го направиш, пак не е страшно и фатално, не си търси оправдание с ябълките и протеина 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.12.17 12:08.
15.12.17
12:42
Това е комплекс за ,, шишарки ” ..... Пробвай едно Калсу,може и скалиран,ако са ти много 60 кг. за тръстърите. Да видиш как излиза джигера .......
Иначе поздравления за резултата,като в никакъв случай не ти омаловажавам труда !
казано от James Hinks на 15.12.17, 12:01:
Между другото тоя комплекс и на два дни глад да го направиш, пак не е страшно и фатално, не си търси оправдание с ябълките и протеина
Знам бе, не си търся оправдания (то няма и закво, даже съм много доволен от резултата си 🙂 ), затова казах “може би”, евентуално, хипотетично, бих могъл да съм малко по- добре. Нямам проблеми с тренирането и на съвсем гладно, но съм забелязал че си дава отражение в бързината и колко бързо ти свършва пауъра когато си ял и когато не си.
казано от Ivaylo на 15.12.17, 12:42:
Това е комплекс за ,, шишарки ” ..... Пробвай едно Калсу,може и скалиран,ако са ти много 60 кг. за тръстърите. Да видиш как излиза джигера Иначе поздравления за резултата,като в никакъв случай не ти омаловажавам труда !
Да бе, нищо особено не е комплекса, ама като се напънах за резултат, да ти кажа имах 1-2 момента в които аха-аха получих позиви за повръщане 😄 Иначе комплекса ми допада, щото е със СТ и мога да си го правя вкъщи като съвсем не ми се ходи на зала или на площадка. А и ползва и трите групи - гръб, гърди и крака. Чудесно бързо кардио ми се струва.
Относно Калсу, ще го пробвам разбира се, не го бях даже чувал, мерси 🙂 Аз си мислех че най- тежкия им комплекс на кросфитърите е Линда и затова нея се опитвам да правя. Но съм правил Фран, където тръстърите са 45 и то само с 40 кг и знам че това движение не е изобщо за подценяване, а какво да кажем за 100 броя със 60 кила... Може и да фалирам в даден момент, но ще го пробвам със сигурност със свежи крака и ще видя.
Някакво кросфит величие било казало че Калсу разделя момчетата от мъжете 😄 (аз знам че оригинално тоя лаф за момчетата и мъжете го е казал Бате Арни за тягата)
казано от James Hinks на 15.12.17, 11:53:
казано от Димо на 14.12.17, 19:19:
С’я някои са по- експресивни ли да кажа, гласовити ли, авторитетни ли, или просто повечето във форума искат да приличат на тях и съответно повечето така и тренират и така и препоръчват. Ти си си ти, твоите си цели са си твои, пробвай си някви неща, но не очаквай магическа формула.
По-знаещи, Димо, по-знаещи. Магическата фромула я има и тя е точно тази - тренирай силово щом тренираш натурално. Използвай основно базовите движения и мисли за тялото като едно цяло, не като отделни групи мускули. Ама и ти не го разбираш това и за това си седиш без плочки и без сила.
Ай да си е в моя дневник, че в на Барт драмата е друга, да не намесваме драмите 🙂 А и е петък, ден на майстора.
Знаещ си разбира се, кога съм го отрекъл, ама то има много знания. Както има и “силен” и “силен”. Аз пак ще кажа, че каквото си тренирам за мен си го мога. Ако целта ми беше да мога да клякам или вдигам по веднъж някаква голяма тежест, сигурно щях да тренирам като теб. Имам въздух да се боксирам 6 рунда, имам въздух и издръжливост да надбягам на по- дълго всички от боксовия клуб, имам гъз да шибам или да бягам 3 часа, имам крака да карам колело с момчета дето са тренирали колоездене, кво ми трябва повече? 😄
Относно визуалния ефект, от твоето крю където тренират при теб има един по плочки, другите защо не им се получават плочките? Щото плочките са функция на храната, не толкова на тренировките.
Мнението беше редактирано от Димо на 15.12.17 16:08.
15.12.17
16:31
При мен няколко са с плочките, не се изказвай все едно всеки ден си с тях. Минал сив еднъж с Илиян и си мислиш, че си наясно кой с какво е.
Като цяло при теб, каквото ти е тренирането, такива са ти и резултатите. Но не искаш да го приемеш.
15.12.17
16:38
казано от Димо на 14.12.17, 20:18:
Да се похваля - работи си ми пулсомера, сензора му трябва да загрее явно, а оня ден само за малко и на сухо без да тренирам го пробвах.
Иначе пробвах пак Синди, Не съм спирал за раздишване. Нагласих си интервален таймер на 45 секунди уърк, 5 сек. рест да ми задава някакво темпо. 5 секунди са само да драсна чертата за завършения кръг, да оставя химикала и да се хвана за набиране. Бързичко лети времето като се състезаваш с него
.
В никакъв случай не се заяждам или нещо такова, ама математиката не ми излиза - 50 секунди за кръг са 24 кръга за 20 мин. в случай че си ходил стриктно по таймера.
Разбира се че не ги познавам всички нито. Може и повече да са, ама не трябва ли всички да са по плочки ако това е начина? Всеки има различни цели, и то не по една, ами по няколко, ето го - Илиян иска да е голям и силен, ти искаш да си силен и издръжлив и не ти пука за плочките, аз искам да съм издръжлив и по плочки и не ми пука за силата. Всеки си пати от акъла си 😄
Разбира се че не съм следвал таймера, както казах само да ми задава темпо. Отначало бяха по трийсе и няколко секунди кръговете, накрая бяха две за три 😄
15.12.17
17:35
казано от Димо на 15.12.17, 17:07:
Разбира се че не ги познавам всички нито. Може и повече да са, ама не трябва ли всички да са по плочки ако това е начина? Всеки има различни цели, и то не по една, ами по няколко, ето го - Илиян иска да е голям и силен, ти искаш да си силен и издръжлив и не ти пука за плочките, аз искам да съм издръжлив и по плочки и не ми пука за силата. Всеки си пати от акъла си
Разбира се че не съм следвал таймера, както казах само да ми задава темпо. Отначало бяха по трийсе и няколко секунди кръговете, накрая бяха две за три
Сашо се опитва да ти каже че без да си силен , е почти невъзможно да си натурално с плочки, освен ако не си 60-70 кила , разбира се. По принцип има много лесно наблюдаема връзка между относителната сила и подкожните мазнини.
Какво ще рече точно “относителна сила”? Сила, съотнесена към килограми ЛТ?
Веднага ми идва въпроса, породен от задължителния критичен прочит: Колко от стронгмените са по плочки?
15.12.17
17:49
казано от Димо на 15.12.17, 17:42:
Какво ще рече точно “относителна сила”? Сила, съотнесена към килограми ЛТ?
Веднага ми идва въпроса, породен от задължителния критичен прочит: Колко от стронгмените са по плочки?
Отговарям ти, само за да ти докажа че четеш избирателно и пропускаш основни неща.
Няма стронгмен който е натурален ( а между другото ,тия дето са около 130-140кг са по плочки 😄)
Сто пъти се повтори тук че става въпрос за натурално трениращи и единствения начин да накараш тялото си да трупа мускулна маса, е да станеш по-силен. Без тая мускулна маса не можеш да си изчистен на 82-3-4 и нагоре. (провери за fat free mass index)
2 пъти теглото на клек ,2.5 пъти теглото на тяга , 1 път теглото на военна преса , е нещо като минимум за да си изчистен натурално трениращ.
ОК, щом казваш зобат стронгмените (явно не е нормален спорт тяхното и не ги тестват за допинг). И да - говорим си за натурално трениращи, но в контекста на “при натурално трениращи е почти невъзможно...” т.е. аз го чета че при ненатурално трениращите ще е по-лесно да са по плочки. Щом стронгмените зобат и тренират силово и пак не са по плочки, каква е връзката аз дето не зобам да съм по плочки ако тренирам силово?
Майна, ако зобат и изглеждат така е@ем ти и силата и зобта ...Ай, с изключение може би на Планината, той е по плочки, ама айде - на него му се налага - той е актьор.
Знам колко ми е чистото тегло - кости, мускули, органи и т.н. с калипера като се меря ми го смята и това. 75-76 кг според тая формула.
Виждам връзката между това да съм 84 и нагоре кг изчистен, ще трябва да сложа някое кило мускул, за което ще трябва да вдигна и силата, но аз даже не държа да съм 84 кг мускули.
Всъщност стронгмените не ги тестват. То въпроса е по-скоро, че не тестват, а не че позволяват да се зоба. Точно заради това е яко, че са ги оставили да видят до къде може да се стигне.
Мариуш Пудзановски с плочки като за Олимпия няколко години ги газеше всичките говеда. 🙂 Ама той е мутант без аналог. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.12.17 21:17.
казано от Joe Musashi на 15.12.17, 17:49:
2 пъти теглото на клек ,2.5 пъти теглото на тяга , 1 път теглото на военна преса , е нещо като минимум за да си изчистен натурално трениращ.
Деа тая преса-само тя ми пречи на плочките значи)))...-извинявай за спама
казано от nervak на 15.12.17, 22:50:
Не си слаб в раменете, тежък си.... Сетих се за вица за ръста, не друго. 🙂
казано от Boby_ на 15.12.17, 22:52:
Не си слаб в раменете, тежък си.... Сетих се за вица за ръста, не друго.
И аз днес тръгнах да го перефразирам, ама нещо не ми се получи добре играта на думи “Не съм слаб(обратното на силен) - дебел съм (че съм мазен)” 😄
казано от nervak на 15.12.17, 23:02:
Несъм тежъъъък...,ти сиии тежъъъък)))))))))
А, не. Аз съм просто дебел, не съм тежък. 🙂
16.12.17
00:42
казано от Димо на 15.12.17, 18:09:
ОК, щом казваш зобат стронгмените (явно не е нормален спорт тяхното и не ги тестват за допинг). И да - говорим си за натурално трениращи, но в контекста на “при натурално трениращи е почти невъзможно...” т.е. аз го чета че при ненатурално трениращите ще е по-лесно да са по плочки. Щом стронгмените зобат и тренират силово и пак не са по плочки, каква е връзката аз дето не зобам да съм по плочки ако тренирам силово?
Майна, ако зобат и изглеждат така е@ем ти и силата и зобта ...Ай, с изключение може би на Планината, той е по плочки, ама айде - на него му се налага - той е актьор.
Знам колко ми е чистото тегло - кости, мускули, органи и т.н. с калипера като се меря ми го смята и това. 75-76 кг според тая формула.
Виждам връзката между това да съм 84 и нагоре кг изчистен, ще трябва да сложа някое кило мускул, за което ще трябва да вдигна и силата, но аз даже не държа да съм 84 кг мускули.
Никой не ти казва да се пънеш в малките повторения да вдигаш силата. Ти и с 10-ки можеш да я вдигаш, просто като стоиш на едно място и визуално ще си останеш така - примери в залите точно такива има, години наред си цъкат едно и също, килограмите изобщо не ги вдигат и визуално си седят така. Аз в момента най-добър визуален прогрес виждам точно само от базовите, като въртя подходите/комбинирам малки с високи повторения. Още повече в тоя форум има не малко от мъжките дневници, където се тренира стабилно за сила и от към визия са 6+, но явно само ти се противиш какво ти казват.
16.12.17
00:44
Ми като нищо, а тия силови показатели са минимална база, а не достатъчно условие, все едно не е дъвкана тая тема. Може да сложа и едно набиране с 2/3 ЛТ, така за украса, та да имаш още мегдан за развитие 😄
Аз излизам от темата, все пак плочки си имам така че кой как тренира вече май много не ме интересува 🙂))