Упражнения за бедра

19.12.17
22:27

Здравейте! Имам следния проблем, с който се надявам да ми помогнете. Преди около 3 години получих травма над коляното, при което на единия крак долната част на бедрото, която съм отбелязъл, е видимо  по-слаба от другата. Мислих си, че с времето ще израсте и то при положение, че често спортувам, но си е все същото. Та бихте ли ми препоръчали упражнения с които да оправя разликата в краката.

20.12.17
06:57

Клек с щанга в комбинация с бедрено сгъване и разгъване. Поликин степ ъп, разгъване само с левия крак, изометрични натоварвания на бедрото в различни позиции, но най-вече в тези, в които чувстваш мускула слаб, частични повторения разгъване в проблемните амплитуди, прасец само за левия крак, ходене назад под наклон, пистолет, клек на два и на един крак върху топка.

20.12.17
08:20

Аз по простичко ти давам съвет

5 спринта по 50м
5 серии полуклек

20.12.17
09:27

Ако има осезаеми разлики е хубаво да правиш унилатерални движения - примерно бг клек, сплит клек, степ ъп и т.н.

На първо време установи функционалните разлики - например колко бг клека можеш да направиш с единия крак и колко с другия или пък за колко време правиш фиксирана бройка бг клек с единия крак и за колко време правиш същата бройка с другия крак 🙂

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 20.12.17 09:29.

20.12.17
14:33

Чисто физически не съм усетил някаква разлика в силата на двата крака. Но все си мисля, че ако правя обикновени клекове по-големия крак ще се натоварва повече. Спринтове иначе правя достатъчно, но както казах няма ефект. Ще проверя упражненията от последния пост как ще се получат. Благодаря ви за отговорите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1