19.12.17
22:27
Здравейте! Имам следния проблем, с който се надявам да ми помогнете. Преди около 3 години получих травма над коляното, при което на единия крак долната част на бедрото, която съм отбелязъл, е видимо по-слаба от другата. Мислих си, че с времето ще израсте и то при положение, че често спортувам, но си е все същото. Та бихте ли ми препоръчали упражнения с които да оправя разликата в краката.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Клек с щанга в комбинация с бедрено сгъване и разгъване. Поликин степ ъп, разгъване само с левия крак, изометрични натоварвания на бедрото в различни позиции, но най-вече в тези, в които чувстваш мускула слаб, частични повторения разгъване в проблемните амплитуди, прасец само за левия крак, ходене назад под наклон, пистолет, клек на два и на един крак върху топка.
20.12.17
08:20
Аз по простичко ти давам съвет
5 спринта по 50м
5 серии полуклек
20.12.17
09:27
Ако има осезаеми разлики е хубаво да правиш унилатерални движения - примерно бг клек, сплит клек, степ ъп и т.н.
На първо време установи функционалните разлики - например колко бг клека можеш да направиш с единия крак и колко с другия или пък за колко време правиш фиксирана бройка бг клек с единия крак и за колко време правиш същата бройка с другия крак 🙂
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 20.12.17 09:29.
20.12.17
14:33
Чисто физически не съм усетил някаква разлика в силата на двата крака. Но все си мисля, че ако правя обикновени клекове по-големия крак ще се натоварва повече. Спринтове иначе правя достатъчно, но както казах няма ефект. Ще проверя упражненията от последния пост как ще се получат. Благодаря ви за отговорите.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече