казано от Alexander Krastev на 15.12.17, 13:06:
Абе тийновете пускат теми кви протеЙни да си земат да станат яки, вие тука пиенье обсъждате
Кво да ти кажа от протеина по- як не станах, но пък от пиенето не ми пука 🙂 Може би щото вече не съм тийн и не ми действат протеините 🙂
Сутринта -лицеви с тежест и преден клек. Мислех и едно рамо, ама може утре да го направя с нещо. Така или иначе идните 2-3 дни няма да имам време да тренирам
Храната днес след около 16 часа фаст:
1. Балкански фасул със свинско, две филии типов хляб, домашен ябълков шрудел.
2. Още не съм сигурен какво точно - но ще е нещо от рода на кисело или прясно мляко с мед.
Ябълковият шрудел, който прави майка ми, винаги ми е бил слабост. В общата картина обаче храната е добре нарисувана. Смятах да походя малко в балкана, но в крайна сметка решихме да се възползваме от хубавото време и изкарахме малко малкия с количката на разходка.
Вчера от цялото писане за уиски ми се препи Глефидих, нали обаче скоро си го изпих и не съм взимал друг. Та отварям си бара с идеята да ми се набие нещо на око и така и стана. Още с отварянето погледът ми се заби на Конемарата. С кеф си сипах и с кеф си го изпих. Много ми се услади. Звуча все едно съм изпил бутилката - изпих 50 грама. На мен така си ми е кеф по 50-100 грама. По разни поводи мога да се отпусна и повечко, но това се случва рядко. Може би 3-4 пъти в годината.
Жената напоследък ми вдига нервите. Предполагам, че е някаква форма на следродилна депресия и се съобразявам с нея, ама все пак да се оплача. Та така.
Храната днес, след около 21 часа фаст:
1. Три котлетни свински пържоли с домашен барбекю сос, две филии домашен хляб, 3-4 фурми, половин буркан ябълков мус. Сега си сипвам едно уиски оф дъфтаун и това ще са калориите за тази вечер.
Днес ангажименти. Пътуване. Тази магистрала “Марица” уж наскоро е завършена(ако не се лъжа), а на места си има доста неравности .
Утре пак ангажименти. Надждите ми са до сряда, четвъртък да прикюча с най-належащите въпроси и да го пиша край за тази година. Доста си помогнах и през уикенда, който си беше почти изцяло работен, но не се оплаквам. Радвам се, че отметнах доста работа, а и аз като подхвана нещо докато не го завърша ме тормози. Може би на 28-29 да се наложи да излезна от уюта на дома , но ще е за малко - надявам се. Днес ясно - движение пеш - никакво.По отношение на съня - малко и на пресекулки, но взех да се адаптирам и вече съм относително свеж и ми се приспива около 12 вечерта.
Догледахме с жената последните серии на изгубени и финалът беше един път(следващите редове може да съдържат спойлери).
Не отговориха на половината въпроси поставени още от първия сезон и развивани непосредствено до самия финал. Самият финал също си остана мътен - кво точно стана. кой умря, кой оживя - въпрос на тълкуване.
Вчера си махнах дългата коса и днес ми е чак странно. Като влизах в банята по навик посегнах към главата да си свалям ластика от косата. Ще свикна до някой ден.
Общо взето е това.
Миналата година горе-долу по това време формата не е била зле.
казано от Boby_ на 19.12.17, 10:49:
Баси циците!
За съжаление през повечето време не личи да имам цици. Структурата ми е такава, че гърдите ми са доста широки и генетически стоят “плоски”(не е най-точната дума, но не мога да го обясня по друг начин), което визуално изобщо не изглежда лошо, но иска доста маса и релеф. За да си личат като мускулна група трябва да имам доста маса и да съм що годе изчистен. На снимката, а и през някои други кратки периоди когато съм понатрупвал маса и съм бил сравнително чист - действително не мога да се оплача от гръдна обиколка. На мен обаче ми е много трудно да поддържам по-обемна мускулна маса и да стоя по -изчистинен( най-вече да стоя изчистен и да не се освинвам) за по-дълъг период от време.
Храната днес, след около 20 часа фаст:
1. Ориз с пилешки гърди, две филии домашен хляб, ябълков мус, повече от няколко по няколко фурми, 50 грама уиски.
Днес много работа , а не знам дали ще има резултат от нея.
Ходих да си купя уиски. В крайна сметка си взех Талискър. То бе голямо чудене. Няколко пъти взимах и връщах различни бутилки.Гледах ги тея рафтове. Много промоции, много нещо. Клетникът аз. Бях като Гаврош пред витрината. Насочих се към талискъра, видях кнооба насочих се към него, после видях 15 -годишния фидих, след това видях 12 годишния малц на Тюлмура, после подхванах Джурата, почудих се и на 12 Aberlour и накрая реших, че за Талискър отидох и Талискър си взех.Май трябваше да взема 15-ка на Гленфидих. Толкова се замаях с уискитата, че от касата до колата запилях някъде кафето на жена ми , че и два пакета и бях взел.Утре трябва да ходя да и взема пак, че без него не може да живее.
Днес ми пристигнаха едни панталони и като отворих опаковката и ги разгънах си викам, обърках размера, тези са огромни. Огромни друг път. Заспаха ми. Трябва да отслабвам. Иначе запърви път взимам панталони на тази марка и мога да кажа, че материята, кройката и модела са супер яки. Много ми харесаха. Вся ако взема да отслабна ще вземат да ми виснат. Няма да отслабвам.
Чашите към Талискъра. Малко са по-груби и обемни за моя вкус, но пък са с леко заоблено дъно и приятно се клатушкат на масата.
Мнението беше редактирано от I`M на 19.12.17 19:44.
Преди малко полулег и гребане с щанга. На гребането сложих 92 кг. и ми тежаха. То по-скоро неудобно ми беше нещо. От може би години на лега тренирам с така наречения самоубийствен хват, като от месеци взех да го ползвам и при дърпащите. Само, че при гребането този път ме удари в китките. Как да е. От към напомпване на гърдите тренировката бе екстра.Щом гърдите са напомпани, другото не е толкова важно.
След малко излизам за един надявам се кратък ангажимент и след това отивам да харча още пари. Уж всичко накупих , а всеки ден изниква някъв допълнителен разход.
Може да ударя една закуска тип яйца или ориз с филе, че не знам къде ще се запилея като излезна и кога ще се прибера.
Мнението беше редактирано от I`M на 20.12.17 09:43.
20.12.17
09:48
казано от Иван Марков на 20.12.17, 09:42:
От може би години на лега тренирам с така наречения самоубийствен хват, като от месеци взех да го ползвам и при дърпащите.
Това с палеца при другите пръсти ли имаш предвид. Аз едно време само така бутах лег и правех френско. Някак си усещах, че особено при лега мога да вдигам по-тежко, защото не губя енергия да държа китката права. Сега ми е все тая относно тежеста-не я усещам по различен начин и винаги си заключвам с палеца.
казано от Deyan на 20.12.17, 09:48:
казано от Иван Марков на 20.12.17, 09:42:
От може би години на лега тренирам с така наречения самоубийствен хват, като от месеци взех да го ползвам и при дърпащите.
Това с палеца при другите пръсти ли имаш предвид. Аз едно време само така бутах лег и правех френско. Някак си усещах, че особено при лега мога да вдигам по-тежко, защото не губя енергия да държа китката права. Сега ми е все тая относно тежеста-не я усещам по различен начин и винаги си заключвам с палеца.
Да, палеща е при другите пръсти отгоре на лостта. Промяна в силата не съм наблюдавал от смяна на хвата, ама китките започнаха да ме болят по-малко.
Днес не успях да тенирам, с оглед на безсънната нощ и ранния работен ангажимент.
Вчера бях на едно приятно коледно събиране. Решид да опитам 15-годишния фидих, който не си купих миналия ден. Хареса ми. При първото не усетих толкова разлика от 12-ка, при второто вече взех да откривам разлики в полза на 15-та. Не знам защо решиха да ми го сервират в някакви огромни чаши с релефни иглички , носещи харизмата на сервиз купен от кореком през 80-те. Мисля, че баща ми не би ги одобрил и за ракия. Определено трябва да го пробвам в домашна обстановка, за да го усетя в цялост. Няма да градя камина, да постилам меча кожа и да окачам мечове по стените, но пък добре се виждам излегнат на дивана на топло с чаша 15-годишен фидих. Пък ако и клоните на дърветата, които виждам през прозореца са заснежени, ще съм най-доволен. Самото събитие бе доста приятно. Не мога да се оплача. Кухнята също не бе зле. Прекрахме си добре. Иначе културно - пих само три питиета и малко след полунощ се прибрах, че се чувствах уморен и ми се спеше. Естестевено прибрах се с идеята да спя, но не спах цяла нощ. На малкия коликите доста го тормозят тези дни и за 3 дни ми се събират 6-7часа сън.
Не знам защо, но след раждането на 2-то дете, изведнъж се почуствах супер остарял, а принципно искам и трето. Някакси взех да се препознавам с героите от стотиците глуповати филми бълвани от американската индустрия, които в първата серия купонясват по цел ден и нощ. Във втората серия , обаче ги дават как с едната ръка държат пеленаче, с другата малко дете. Същевременно с кракът затварят печката , говарят по телефона и казват не мога довечера трябва да гледам децата и с носът “затвярят” телефона. За да не бъда разбран погрешно - децата ми са най-голямата радост в живота и най-безценното за мен и искам и още и никога не съм купонясвал в смисъла, който влагат във филмите, обаче някакси в последните дни се чувствам като във втора серия от гореописаните филми. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 21.12.17 12:36.
Няколко серии лицеви опори с детето на гърба. Мислих и тяга, но май ще остане за утре.
Сутринта отново пообиколих 2-3 магазина да купя няколко неща. Имам чувството,че няма край пазаруването покрай празниците.
Днес си доста студено. Колата сутринта при палене и тя ме изненада. Леко се зачуди преди да запали сутринта в гаража. После като стоя на студено на паркинга докато пазарувам( над час, а я бях карал едва 10 минути), запали от раз. Акумулаторът си оригиналният заводскии, а колата тази година стана на 7 и може да му е дошло времето вече, въпреки че досега е нямало симптоми да си е заминал. Миналата година при минус 20 палеше отма. Надявам се, че ще изкара и тази зима без да се налага да купувам нов.
Иначе вече го ударих на почивка. Сега съм поръчал на жената да ми направи за обяд каша със сирене. Вечерта планувам филми, уиски и усмивки. През уикенда ще имаме гости за празниците и изобщо очакванията са за хубави дни със семейни събирания.Още от сега точа лиги на традиционната коледна баклава , която прави майка. Общо взето съм в празнично настроение и намерение за мързелуване, хапване и пийване.
Преди малко няколко серии широка тяга с кратки почивки и няколко серии странично разтваряне с дъмбели - също с кратки почивки. Добре. Напоследък много добре ги усещам упражненията, като мускулно натоварване. Утре ако не ме мързи ще направя един преден клек с едно обръщане.
Вчера храната беше добре - до вечерта. След като опълнах един шоколад с 100 грама ирландски малц реших, че ми се ядat филии с майонеза. Та обърнах три филии намазани с майонеза и половинка шпек. До преди месеци не понасях майонеза, но имаше някаква промоция на хелман и взех на жена ми, че тя обича много. Опитах я и аз . От тогава до сега сигурно съм изял 4-5 буркана от по 400 грама майонеза.
Вуйчото ми бе изпратил от неговата домашн луканка. Едната петелка на скара я изядохме. Другата я сложих да съхне заедно с една , която купих от новомес. Вчера вечерта като излезнох да ги мачкам и гледам пак са ги наръфали птиците. Отидоха ми на вятъра луканките.Миналата година хем същата работа стана , ама тази година си мислих, че още не е толкова студено и няма опасност от накълваване. Нищо другите ще ги увия и ще ги сложа на другата тераса. Teзи си ги оставих да висят на терасата да да си ги ядат птичките, така и така са ги подхванали.
От години си взимам обувки на една определена алглийска марка и съм много доволен. Въртя едни мокасини от близо три години и чак сега им се протърка подметката, кожата е като нова. Едно, че са много удобни. Друго, че са много здрави. Имам 5-6 чифта обувки на тази фирма и при всичките съм с положителни впечатления. Сега обаче гледам има много хубава промоция на версаче, ( останал само моят номер). Като дизайн моделът ми хареса много. Дори и на промоция идват по-скъпи от тези, които си купувам и това всъщо го взимам на предвид. Та се чудя дали да си поръчвам от тези, които ползвам с години и съм супер доволен или да пробвам нещо ново. Май ще си взема от познатото и многократно изпробвано. Ебаси “мъжките” терзания...
Мнението беше редактирано от I`M на 23.12.17 11:42.
Сутринта преден клек с дъмбели и дискове и обръщане от стоеж. Предния клек го усетих точно в квадрицепсите. Не знам защо, но две 20-ки пред гърдите ми тежат много повече, отколкото 70-80 кила на лост.
Между другото за 10 дни свалих 1,5 кг. Стига толкова. Вече след 07.01.2018г. ще се опитам да направя един по-сериозен режим, чрез който да сваля малко повече килограми.
Вчера обичайното - хапване, филми и телевизия. Днес и идните дни не смятам да правя нещо по - различно. Весело посрещане на празниците на всички.
Закуската ( към нея има и литър прясно мляко, което не се вижда на снимката) :
Мнението беше редактирано от I`M на 24.12.17 11:32.
Честита Коледа!
Малко да те подкокоросам в чуденето)))
Мнението беше редактирано от nervak на 27.12.17 23:36.
казано от nervak на 27.12.17, 23:35:
Честита Коледа!
Малко да те подкокоросам в чуденето)))
Мерси и на теб!
Между другото изобщо не съжалявам, че взех Талискър. Допадна ми доста въпреки, че дори и тридесет минути след последното отпиване в устата ми миришеше на запушена камина. От всички опитващи само аз го харесах. Ама то не е работа да пиеш уиски с ракиджии. За 45,8 -си градуса бих казал, че е с много мек вкус, като изключим димната завеса , която се излива в устата, когато го отпиваш. Имах чувството, че си наливам мъгла в гърлото.При първоначалното помирисване ми излекува хремата. Абе така докато си описвам впечатленията, реших слек като приключа с писането да си сипа един Талискър.
П.П - Между другото по Whiskey Vault гледах ревю на бленд от много опушени островни уискита, ама беше друг марка и сега не мога да как й беше името.Трябва да преровя епизодите.
Мнението беше редактирано от I`M на 28.12.17 16:30.
28.12.17
19:51
казано от Иван Марков на 28.12.17, 16:20:
П.П - Между другото по Whiskey Vault гледах ревю на бленд от много опушени островни уискита, ама беше друг марка и сега не мога да как й беше името.Трябва да преровя епизодите.
Big Peat?
казано от James Hinks на 28.12.17, 19:51:
казано от Иван Марков на 28.12.17, 16:20:
Big Peat?
Не. Compass Box Peat Monster Blended Malt - сега го проверих . Обаче май го няма на българския пазар. Бах колко много уискита има за опитване... само пари да има човек...
Аз пазарувам от един от най-върлите колекционери в София))),който е обърнал хобито в бизнес...Та ако имаш интерес може да намери практически всичко ...той не ползва основните доставчици.То и шесте острова го няма на основния пазар....)))
казано от nervak на 28.12.17, 23:34:
Аз пазарувам от един от най-върлите колекционери в София))),който е обърнал хобито в бизнес...Та ако имаш интерес може да намери практически всичко ...той не ползва основните доставчици.То и шесте острова го няма на основния пазар....)))
След като изпия всичко достъпно от основния пазар( за което ще ми трябват сигурно години), ще го имам предвид 🙂 Принципно имам и познати в чужбина, на които също мога да поръчвам ако си харесам нещо по така, но така или иначе не съм опитал много от класическите марки, които са общодостъпни.
Да си напиша и аз един социално-тренировъчен отчет за почти изминалата 2017 година.
Като цяло не мога да се оплача. Аз, семейството и близките ми сме добре. Здрави сме( надявам се и занапред да е така), което е най-важното. Най-същесвеното и важното за мен през тази години, е че ми се роди второ дете. Така, че определено 2017г. си бе щастлива година.
Тренировките останаха малко назад тази година. Аз го и очаквах с оглед бремеността на жената. В един момент се случи , че покрай работата и семейните ангажименти, не ми остана време, а и сили за трениране. Спазването на дисциплина по отношение на храната бе поти невъзможно с оглед на факта, че жена ми си готвеше всичко, което и се приядеше и аз покрай нея не пропусках да опитвам многократно домашните вкусотии. От друга страна лятото преоткрих страстта си към ходенето в планината и имаше един период, през който седмично въртях по около 50 километра планиско.Като цяло хайкинга( чуждица, но много по кратка като израз) ми се отрази много добре и на тонус и на кардио и чисто психически. За следващата година ще се опитам да ходя в плананата възмоно най-често.
Тази година се е видяло,че няма да тренирам повече . Живот и здраве догодина след 7-ми ще се активизирам по -сериозно в това отношение.
Пожелавам весело посрещане на новата година на всички и нека новата 2018 донесе много здраве, усмивки и успехи.
Мнението беше редактирано от I`M на 29.12.17 15:36.
8-ми дойде неусетно. Минавам в режим - опити за сваляне на килограми. Целта - нямам конкретна цел. Колкото успея да сваля ще сваля. Тренировките ще са домашни и навън- лег, тяга, набирания, кофички, преден клек и обръщане. По отношение на храната - ще се опитам да спра ежедневното преяждане или поне да го намаля. Общо взето мисля, че ако не прекалявам повече от 2-3 пъти седмично с храната ще свалям. Ще започна да въртя прешеходни обиколки на балкана около нас( естествено до колкото го позволява времето).
В момента съм 108 кг., което принципно си е много, камо ли за моите 180 см. Това определено е най-дебелата ми форма и по- дебел не съм бил. Визуалните ефекти върху тялото от годините тренировки вече грам не си личат. С две думи дебел съм. И за да не съм изцяло голословен -формата в момента:
Мнението беше редактирано от I`M на 08.01.18 19:37.
казано от sapuna на 08.01.18, 19:59:
Не си дебел Ванка ,само малко раздут .... пу пу пу
Това си е направо комплимент с оглед на показаната форма. Баш дебел съм си, но принципно бързо влизам във форма, ако пазя режим и не се притеснявам. Само да успея да пазя режим няколко седмици и ще изглеждам по-съвсем друг начин 🙂 Иначе 108 кг. определено си ми тежат и не се чувствам добре физически.
На фона на стари твои снимки сега си си направо дебел. Ама и май нарочно си издул корема. 🙂
казано от Boby_ на 09.01.18, 09:42:
На фона на стари твои снимки сега си си направо дебел. Ама и май нарочно си издул корема.
Не е нарочно Боби. Просто не спрях да ям( да се разбира постоянно тъпчене с дни) и коремът ми се беше издул от многото храна до пръсване. И да исках да го глътна нямаше да мога. Предполагам, че до ден -два няма да изглежда така балонно надут, но към момента на снимките това беше положението.
Днес полулег и гребане с щанга. На полулега сложих вместо дискове да висят 11 -литрови туби с вода. Ще взема някакви вериги да слага и дисковете висящи, че на моменти ми е кеф да се мъча да балансирам лоста и натоварването го усещам по-добре.
Храната вчера след около 18 часа фаст:
1. Омлет от четири яйца и луканка, три филии хляб домати и краставици с олио и оцет, ябълков мус и една круша.
Около 2000 кк. , може и по- малко.
Ще спирам алкохола или ще го огранича до събота и неделя. Даже миналата седмица имаше много хубава промоция на Дюърс 12( а аз даже обикновения много го харесвам) и не си взех. Донесоха ми една бутилка Чивас от Германия и не намерих разлика във вкуса с купените от България партиди. Единствената разлика в полза на германския е че няма дозатор, а закупените от тук бутилки винаги са били с дозатор, което не ми харесва.
Трябва да взимам телевизор за стаята на малката и в момента има няколко добри промоции . Чудя се между два смарт модела на Филипс и Тошиба. Тошибата я видях и не е лоша. Филипса е с 100 лева по -скъп, но клоня към него и ще отида тези дни да го видя и най-вероятно ще го взема. Важното е да работи и да върви добре тубата . Все пак ще се ползва от 5 годишно момиченце, като ще гледа детските канали и някакви песнички и детски по тубата. Трябва да реша тези дни, че януарските промиции са добри, даже в някои отношения по-добри от декемврийските и не искам да ги изпусна.
Тези дни ще са тежки , а днес имам възмножност да се излежавам цял ден. Ще скоча обаче за малко до офиса да свърша една дребна работа, която отлагам от известно време именно защото е дребна. Тъкмо ще се разтъпча и ще походя пеша. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 09.01.18 10:53.
Закъсня за малко да се включиш в чалънджа за плочки до лятото 😄
За телевизори, турските финлукс ти препоръчвам да погледнеш - евтини, работят си, а и дори нещо да се обърка имат железен сервиз. Той всеки си хвали квото си има, но аз понеже мразя да давам пари за глупости много избирах и четох и питах и това си взех накрая, а след мен повлякох крак и доста приятелски семейства си взеха и всички са доволни. Нямат никакви проблеми с кирилски субтитри, дивхикс и т.н. типични за географския регион.
казано от Димо на 09.01.18, 11:05:
Закъсня за малко да се включиш в чалънджа за плочки до лятото
За телевизори, турските финлукс ти препоръчвам да погледнеш - евтини, работят си, а и дори нещо да се обърка имат железен сервиз. Той всеки си хвали квото си има, но аз понеже мразя да давам пари за глупости много избирах и четох и питах и това си взех накрая, а след мен повлякох крак и доста приятелски семейства си взеха и всички са доволни. Нямат никакви проблеми с кирилски субтитри, дивхикс и т.н. типични за географския регион.
На баба ми преди 3-4 години взехме финлукс. Точно след като свърши гаранцията се развали. Оправихме го. След година пак се развали. Пак го оправихме. Ако се развали отново изобщо няма да го оправяме. Може и ние да сме случили на кофти бройка, но си имам едно наум. Знам, че при новата техника е въпрос малко и на късмет. За мен е оправдано да дадеш и повече пари за ти ви, стига да ти доставя удоволствие и да ти е кеф. Ако не си много фен на гледането на филми/телевизия си взимаш нещо колкото да ти предава. На мен лично ми е кеф да гледам на готина картина с подчертаните цветове, особено като си пусна някакви 4к нейчър клипове по тубата. Принципно не трябва да се робува на марки, но ние от години ползваме и сме доволни от продукти на тошиба, филипс, гореня и хайер и все към тези марки клоня, защото сме нямали никакви проблеми досега , а и сме доволни от качеството. Ако възникнат проблеми най-вероятно ще пробвам нещо друго. Аз съм на принципа да се купуват неща на марки, от които до момента съм доволен.
Мнението беше редактирано от I`M на 09.01.18 11:31.
изпуснал си дюърдс-а много е добър. Вземи си една бутилка да си имаш поне. Иначе по добре не купувай телевизор на детето. По добре е без.
казано от kaloyan на 09.01.18, 11:34:
изпуснал си дюърдс-а много е добър. Вземи си една бутилка да си имаш поне. Иначе по добре не купувай телевизор на детето. По добре е без.
Ако си взема ще го отворя да го опитам, аз не мога така за по-късно. Ще си взема де, но няма да е сега.
Без телевизор не става. Иначе ми пречи да гледам аз. Вечерта новините не мога да гледам - я спъндж боб я тъндърмен гледам. Пък и като й бърбори ти ви то на главата по-лесно заспива. Тя не гледа и толкова много. Вечерта основно по 2-3 часа. За сега избягвам купуването на телефон/таблет , а и тя няма много интерес. Живот и здраве като почне училище ще се наложи да и взема, макар че ми се ще да я държа на страна от тези неща до колкото се може по- късна възраст.
казано от Иван Марков на 09.01.18, 11:44:
казано от kaloyan на 09.01.18, 11:34:
Ако си взема ще го отворя да го опитам, аз не мога така за по-късно. Ще си взема де, но няма да е сега.
Без телевизор не става. Иначе ми пречи да гледам аз. Вечерта новините не мога да гледам - я спъндж боб я тъндърмен гледам. Пък и като й бърбори ти ви то на главата по-лесно заспива. Тя не гледа и толкова много. Вечерта основно по 2-3 часа. За сега избягвам купуването на телефон/таблет , а и тя няма много интерес. Живот и здраве като почне училище ще се наложи да и взема, макар че ми се ще да я държа на страна от тези неща до колкото се може по- късна възраст.
Не искам да ти давам наклон то си е твоя работа, но има доказателства че тв-то пречи на добрия сън особено когато привикваш да заспиваш на телевизор не е добре.
Иначе за снимките май си пускал преди 2-3 години ли беше ?!. Сега все едно снимка на друг човек виждам ... няма да те лъжа 🙂
Храната вчера:
1 Две пържени яйца, препечена филийка с масло, литър прясно мляко.
2.Ориз с пилешки гърди, кофичка кисело мляко,круша.
3. Ориз с пилешки гърди, домашен хляб, салата от домати и краставици.
Вчера много добре храната, ама си останах гладен.
Понеже доста често се повдигат теми за цената на храна при режим, се замислих, че когато съм на режим давам в пъти по-малко за храна в сравнение с когато не съм.
Принципно се храня по два пъти дневно. Едното хранене ми е от месо. Купувам месо по 7-8 лева килото, като го разделям на три. Тоест на ден за едно ядене месото ми излиза около 2,50. Като добавя към месото ориз, картофи или някъв зеленчук става на 3-3,50лв. Другото хранене е най-често яйца, кисело или прясно мляко и някакъв плод , което също е към 3-3,50 лева. Тоест около 7 лева на ден ми идва храната.Общо взето спокойно може да се спретне и по-бюджетен режим.
Неприятно време.Не е за ходене пеша и кофти за шофиране.Утре смятах да си стоя вкъщи да помагам на жената, но ми изкочи един ангажимент и така и така ще излизам, та може и да скоча да пазарувам.Общо взето е това.
11.01.18
00:11
Малко късно, но аз от Филипс съм много разочаровян, според мен Самсунг и всичко останало.
казано от Bart Simpson на 11.01.18, 00:11:
Малко късно, но аз от Филипс съм много разочаровян, според мен Самсунг и всичко останало.
Имам два Филипса на 6 и на 3 години и съм много доволен и от картина и от андроида. Самсунг никога не са ми били фаворит. Както казах- на каквото случиш. Общо взето ако случиш на кофти бройка от каквато и да е марка е нормално да не си доволен и обратното.Друг е въпросът, че сегашната техника я правят колкото да изкара гаранцията независимо от марката. Та като купувам уреди вече гледам кое е на най-добра промоция и не толкова марката. В момента + за Филипса ми е , че интерфейса и дистанционните са едни и същи с този, който имаме и на детето ще му е по -лесно да свикне.
По същество:
Преди малко 4 серии широка тяга и 4 серии тясна тяга с кратки почивки. Вечерта, като е детето вкъщи ще направя някоя лицева опора.
Храната вчера след около 23 часа фаст:
1. Две купи супа( пилешки гърди, кайма, ориз, картофи, моркови) три филии домашен хляб, салата от домати олио и оцет, една круша.
Може би около 1700-1800кк.
Следва излизане по работа и след това малко пазаруване. После ще се прибирам , че тези дни малкия не спи много през деня и ще се занимавам с него аз, та жената да си почине малко. Общо взето е това.
Днес:
Преден клек с дъмбели, с щанга и дискове и няколко серии странично разтваряне с дъмбели. Добре ги напомпах краката.
Храната вчера след около 20 часа фаст:
1. Купа супа( от по-вчерашната), 3 филии домашен хляб, ябълков мус.
2. Свински котлет със сладък доматен сос и ориз на фурна, две филии домашен хляб.
Домашният хляб ми върви доста . Особено когато е топъл. Ще гледам да го намалявам лека-полека, но и сега с оглед количеството на другата храна, би трябвало да съм в дефицит.
Вчера ходих да гледам филипса, ама излезна, че в нито един от магазините в пловдивска област го няма. Можело да се поръча, ама не се знаело кога ще дойде. Отидох и взех тошибата. Тръгна. Монтирах му краката и го пуснах с надеждата да тръгне без проблеми. Тръгна.Веднага намери уай фая и се свърза без проблеми. Ка модулът също тръгна без никакви допълнителни настройки. Пробвах тубата и тя вървеше добре. Малко по-бавно отваря смарта, но не е нещо фрапиращо или дразнещо. Засега см доволен. Ако занапред си работи така, значи изборът е бил правилен.
Вчера си докарах една пукнатина по целия екран на дисплея на телфона. Работи си като преди без проблем, само дето ме дразни. Може и само стъклото да е спукано, без да е повреден дисплея. Телефонът е Huwei P8 lite и го ползвам горе-долу от как е излезнал на пазара и хич не ми се ще да го сменям. Ще трябва да го занеса да го видят и ако е стъклото ще го подменя. Ако е дисплея ще трябва да купувам друг( хич не ми се ще да давам пари за телефон) . Може да си взема и същия или 10-11 лайт или който там номер от серият е в момента. . Общо взето е това.
Честито за телевизора, със здраве да си го ползвате.
Като каза за домашен хляб, и аз много обичам. Жена ми искаше да купува хлебопекарна преди известно време и да печала едисикакви хлябове, с тва, с онва, много хубави ставали. Направо я отрязах през кръста с вменено чувство за вина: “Ти ся искаш да стана 200 кила ли?!?” 😄
казано от Димо на 12.01.18, 14:20:
Честито за телевизора, със здраве да си го ползвате.
Като каза за домашен хляб, и аз много обичам. Жена ми искаше да купува хлебопекарна преди известно време и да печала едисикакви хлябове, с тва, с онва, много хубави ставали. Направо я отрязах през кръста с вменено чувство за вина: “Ти ся искаш да стана 200 кила ли?!?”
Действително като се извади топъл, мек и приятно ухаещ хлябът от фурната има опасност от преяждане, но от друга страна знаеш, че е хляб. Жената мисля, че го прави само с брашно, зехтинче, мая и там сол и захар. Ако обичаш да ядеш хляб мисля, че домашният е по-добрият вариант от купения. Иначе лидълските хлябове от пекарната, май най-много се доближават до домашния( поне на вкус).
Хлябът от хлебопакарна е...,както се казва тук:
тяга с фитили,лег без пускане до гърдите...не са това ,което са.
Дали обичам хляб? Обожавам, не просто обичам. Уви, всячески избягвам да ям хляб, затова и не искам да купуваме хлебопекарна и да съм подложен постоянно на изкушение. Иначе вкъщи основно от лидъла хляб се купува, и него много го обичам.
Ох, спирам да чета, че вече слюноотделям обилно 😄
Мнението беше редактирано от Димо на 12.01.18 14:44.
казано от nervak на 12.01.18, 14:35:
Хлябът от хлебопакарна е...,както се казва тук:
тяга с фитили,лег без пускане до гърдите...не са това ,което са.
Що? Тя хлебопекарната само го меси и пече, вместо ръчно. Жената го е месила и ръчно и освен това да се тормози да меси и да го наблюдава във фурната, друга разлика не виждам. Поне на вкусови качества.
12.01.18
15:09
Между другото, повечето от пресните хлябове в Лидъла са с маргарин 🙂 Пише го по етикетите.
12.01.18
15:32
казано от Димо на 12.01.18, 14:41:
Дали обичам хляб? Обожавам, не просто обичам. Уви, всячески избягвам да ям хляб, затова и не искам да купуваме хлебопекарна и да съм подложен постоянно на изкушение.
Купи си, няма да сбъркаш. Ще направиш 10-20 пъти и после от дъжд на вятър ще е, гаранция.