100 дни

Прескочи до:

12.01.18
09:54

Като сте почнали на тази тема, да взема да налея малко масло в огъня и аз и да си почеша пръстите на клавиатурата петъчно. 🙂

Предполагам знаете, че поради дължината си мускулните клетки имат повече от едно ядро. Сред другото, тези ядра са “отговорни” и за белтъчния синтез в мускулите и произвеждат актин и миозин. Един от ефектите на употреба на анаболни стероиди (обобщавам доста смело) е увеличаване именно на броя клетъчни ядра в мускулните влакна. В последствие, когато цикълът е прекратен, самият мускул може и да се свие като обем, но тези ядра остават и броят им не намалява, независимо, че индивидът не употребява в момента анаболни препарати. Това на прост език означва, че някой, който дори веднъж е “зобил”, винаги ще има предимство пред някой, който никога не е употребявал. Веднъж бръкнал в медеца, никога вече не си чист.
За мен това показва колко шизофреничен е съвременният спорт с временните си наказания. Трябва да се отиде в една от двете крайности - или всички наказния да са доживотни, или забраната за употреба на анаболни стероиди и други препарати, подобряващи представянето, да отпадне напълно.
Естествено, нито едно от двете няма да стане - първото ще значи на практика всички професионални спортисти да си заминат, а от второто ще пострада силно възпитателната стойност на спорта.
Извод няма - както казах, чеша си пръстите петъчно. 🙂

ДЕ

12.01.18
10:26

Как да няма извод, бе :-) То това направо си е стимул за тези, които се колебаят. Ще си кажат: “Абе от един път нищо няма да ми навреди, но вече ще имам “неща” в мускулите, с помощта на които дори и после да не зобя, пак ще качвам по-лесно обеми”  :-)))))))

Мнението беше редактирано от Деян на 12.01.18 10:26.

Боби, съгласен съм с казаното от теб за професионалния спорт.

Но дори и на чисто любителско ниво, нещата опират до морал - за пример ще дам любителското състезание по вдигане на тежести, на което участвах. Още в самото начало ми беше ясно, че нямам никакъв шанс за някакво призово място, не съм имал и някакви амбиции, участвах единствено за удоволствието от състезанието.

Ако си бях топнал върха на пръстите, за 2 месеца можеше и да сложа 20 кила отгоре на постиженията си в изхвърлянето и изтласкването и можеше и да взема някой медал, имайки в предвид подобреното възстановяване.

От друга страна, ако съм достатъчно упорит, тия 20 кила мога да ги сложа така или иначе, но за повече време. Само че топването на пръстите ще ми помогне много във възстановяването и ще ускори доста този процес.

И ако взема един тиквен медал, пред себе си ще съм ужасно гузен, защото съм ощетил други участници, които са тренирали на чисто.

И обратното - ако успея да взема един тиквен медал на чисто, ще съм ужасно доволен от себе си, защото ще знам, че съм се преборил честно с останалите участници.

В крайна сметка, една от основните ценности, които спортът трябва да възпитава е честното съревнование. А когато загубиш, да можеш да се изправиш пред противника, да му стиснеш ръката и да го поздравиш.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 12.01.18 10:40.

Bart Simpson

12.01.18
10:45

До Цариград се стига и без питане, но по-бавно.
                  Барт Симпсън

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.01.18 10:46.

От трета страна имам life time goals - клек 2хСТ, тяга 2.5хСТ,  раменна преса 1хСТ, Tough Enough Test за отличен.

Ако си “помогна”, ще съкратя времето за постигане на тези цели и после тряя да мисля други 😄

12.01.18
10:52

След злоупотреба с АС и поради незнание как да се приемат, остават и външни белези, като нагърчена кожа на темето, много стрии, белези от акне.

12.01.18
11:00

казано от Alexander Krastev на 12.01.18, 10:48:

От трета страна имам life time goals - клек 2хСТ, тяга 2.5хСТ,  раменна преса 1хСТ, Tough Enough Test за отличен.

Ако си “помогна”, ще съкратя времето за постигане на тези цели и после тряя да мисля други

За следващите просто удвояваш дозата 😄

казано от Любомир Ламбрев на 12.01.18, 11:00:

казано от Alexander Krastev на 12.01.18, 10:48:

Ако си “помогна”, ще съкратя времето за постигане на тези цели и после тряя да мисля други

За следващите просто удвояваш дозата

Ето примери и за коментара ми защо тук не е добра идея някой да получи информация (има още няколко на предната страница) - кой какво чул, недочул, неразбрал, пошегувал се 😄 Ама после някой тийнейджър като прочете.....и ще удвои дозата 🙂

12.01.18
11:08

В залата имаше няколко момчета , които казваха че употребяват. Бяха с доста впечатляваща физика и силови резултати. Като спряха разликата беше огромна. Физиката бързо се изгуби. Виснаха. А силата им падна наполовина, че и повече. Отделно се оплакваха от здравословни проблема. За мен за един любител , който уж спортува за здраве,  изобщо, ама изобщи не си струва да си рискуваш здравето с употребата на такива неща. Всеки си има глава на раменете и си решава сам за себе си. За мен ползите са неоправдани спрямо вредите.Все пак има причина употребата да е забранена .

12.01.18
11:17

Според мен, ако основната цел за тренировките с тежести е здраве, а не визия и постижения, употребата на АС е контрапродуктивна (с малко изключения). А иначе, повечето “зобещи” на които аз съм попадал са толкова незнаещи, че основното което постигат е да си докарат проблеми от всякакво естество.

казано от Brown Bomber на 12.01.18, 10:52:

След злоупотреба с АС и поради незнание как да се приемат, остават и външни белези, като нагърчена кожа на темето, много стрии, белези от акне.

Това съм го пропуснал по-нагоре. Дори и при злоупотреба, това не е универсално вярно. Зависи от човека.

ДЕ

12.01.18
12:19

В моята зала, докато си правят сериите пичовете открито си говорят кой какво взимал, по колко взимал и т.н. Даже съм ги виждал и в съблекалнята да си бият инжекциите - единия биеше на другия инжекция - в кръста ли някъде, в хълбоци ли някъде, не обърнах внимание. Просто оня си вдигна блузата, другият застана зад него и ..........

12.01.18
12:22

казано от Херцог Трън на 12.01.18, 11:48:

казано от Brown Bomber на 12.01.18, 10:52:

Това съм го пропуснал по-нагоре. Дори и при злоупотреба, това не е универсално вярно. Зависи от човека.

Но е често срещано.

Bart Simpson

12.01.18
12:22

Боц.

IV

12.01.18
12:31

В конкретната тема да бръкнеш е едно, да си топнеш върха на пръстите е съвсем друго. Нито е глупост, нито комплексарщина, въпрос на желание и цели е. Нито пък са нещо толкова черно и страшно АС.

Напълно съм съгласен, с теб !
Лично мнение, че кутия цигари ,,и половинка” ракия на ден са по вредни от АС, вземани в медицински дози. Все пак това са на първо място лекарства !

12.01.18
12:44

Тя и дрогата не е вредна в малки дози, но често хората се закачат и започват да злоупотребяват.

IV

12.01.18
12:47

Там механизма на действие е съвсем различен , аз не бих ги сравнявал .

12.01.18
12:49

От психолигическа гледна точка съм чувал и чел, че са еднакви.

казано от Brown Bomber на 12.01.18, 12:49:

От психолигическа гледна точка съм чувал и чел, че са еднакви.

Те батките по залите също са на този принцип. В случая сравняваш нещо, което тялото произвежда (тестостерон) в супрафизиологично количество с нещо, което е непознато и чуждо (дрога). А зобът не прави никого зъл, идиот или т.н. Той е като парите и властта - изваждат на показ какво си всъщност. Сашо го е написал вече.

12.01.18
12:58

казано от Ivaylo на 12.01.18, 12:31:

В конкретната тема да бръкнеш е едно, да си топнеш върха на пръстите е съвсем друго. Нито е глупост, нито комплексарщина, въпрос на желание и цели е. Нито пък са нещо толкова черно и страшно АС.

Напълно съм съгласен, с теб !
Лично мнение, че кутия цигари ,,и половинка” ракия на ден са по вредни от АС, вземани в медицински дози. Все пак това са на първо място лекарства !

Лекарства използвани не за лечение на някаква болест си са баш вредни. Общо взето дори и леките лекарства имат противопоказания и се приемат с цел тялото да се прибори с някакво заболяване.  Това че са лекарства не значи че не носят опасност при употреба не по предназначение. Те могат да доведат до усложнения дори и когато се ползват по предназначение. Мисля, че сравнението между 50 грама концентрат и употреба на стероиди като вреда за организма е несериозно.

12.01.18
13:25

казано от Boby_ на 12.01.18, 09:54:

Предполагам знаете, че поради дължината си мускулните клетки имат повече от едно ядро. Сред другото, тези ядра са “отговорни” и за белтъчния синтез в мускулите и произвеждат актин и миозин. Един от ефектите на употреба на анаболни стероиди (обобщавам доста смело) е увеличаване именно на броя клетъчни ядра в мускулните влакна. В последствие, когато цикълът е прекратен, самият мускул може и да се свие като обем, но тези ядра остават и броят им не намалява, независимо, че индивидът не употребява в момента анаболни препарати.

Теоретично е така, но това не го правят всички АС, а само една част от тях.

казано от Boby_ на 12.01.18, 09:54:

Трябва да се отиде в една от двете крайности - или всички наказния да са доживотни, или забраната за употреба на анаболни стероиди и други препарати, подобряващи представянето, да отпадне напълно.

Тц, да се разрешат тестостерон, растежен хормон, инсулиноподобен фактор на растежа и еритропоетин. Те така или иначе се синтезират естествено. Кой и как ще реагира на тях е почти еднозначно, всички ще са еднакво назобени и вече чисто техническата част, таланта и усилието и качеството на подготовката ще определят победителя. Даже е водена такава дискусия, но и това като всичко останало е политическа игра на много високо ниво.

казано от Иван Марков на 12.01.18, 12:58:

Мисля, че сравнението между 50 грама концентрат и употреба на стероиди като вреда за организма е несериозно.

Напълно сериозно. Какво мислиш ти и какво показват дългогодишни изследвания са съвсем различни неща.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.01.18 13:26.

Аз конкретно за 50-те ( че и повече ) концентрат дневно имам преки наблюдения върху себе си 🙂 Макар и не подкрепени с кръвни тестове, но то не е и нужно - при редовна употреба на концентрат, възстановяването е едно, без алкохол ( нула, зеро ) съвсем друго 🙂

На 20 може и да не се усеща, ама на 30+ даже и такива малки “дози” се усещат.

12.01.18
13:44

казано от James Hinks на 12.01.18, 13:25:

Тц, да се разрешат тестостерон, растежен хормон, инсулиноподобен фактор на растежа и еритропоетин. Те така или иначе се синтезират естествено. Кой и как ще реагира на тях е почти еднозначно, всички ще са еднакво назобени и вече чисто техническата част, таланта и усилието и качеството на подготовката ще определят победителя. Даже е водена такава дискусия, но и това като всичко останало е политическа игра на много високо ниво.

После да се направи и отделна олимпиада за натурални и за употребяващи АС 🙂 Ще е нещо като състезанията за “натурален” културизъм.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 12.01.18 13:46.

12.01.18
14:21

Де да знам. Аз съм с други наблюдения. Не, че алкохолът не носи своите негативи.Напротив носи, но пък не смятам, че  в умерени количества е сравним с вредата върху тялото сравнено с  редовната употреба на стероиди.  Не знам дали има някаква статистика при употреба на алкохол за перид от 10-20 или 30 години и употреба на стероиди за същите години . Повечето 50-60 годишни мъже, които редовно употребяват алкохол от тинейджърски години са в пъти по-добро здравословно състояние, отколкото младежи употребяващи стероиди. Това са практически наблюдения.
Може и да греша. Може и изледванията да показват друго и да съм в пълна заблуда, но алкохолът си е алкохол ,  а стероидите са си стероиди. Едното е разрешено за свободна продажба( под лицензионен режим, но без лекарска рецепта), другото не.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.01.18 14:24.

12.01.18
14:25

И да,виждал съм хора на препарати,които стават доста агресивни по време на цикъла,а след него -пълни дебили..нефелни.

12.01.18
14:27

казано от nervak на 12.01.18, 14:25:

И да,виждал съм хора на препарати,които стават доста агресивни по време на цикъла,а след него -пълни дебили..нефелни.

Сигурно е нормално с всичкия тестостерон дето бълбукат.

12.01.18
14:40

казано от Иван Марков на 12.01.18, 14:21:

не смятам, че  в умерени количества е сравним с вредата върху тялото сравнено с  редовната употреба на стероиди.

Както казах - какво смяташ ти и какво показват дългодишни изследвания са различни неща.

Не знам дали има някаква статистика при употреба на алкохол за перид от 10-20 или 30 години и употреба на стероиди за същите години .

Не е статистика само, а медицински изследвания.

Едното е разрешено за свободна продажба( под лицензионен режим, но без лекарска рецепта), другото не.

Което означава автоматично, че алкохола е по-малко вреден, така ли? 😄 А и преди 20-ина години и Бионабол, Омнадрен и Ретаболил се продаваха без рецепта. Ретаболил и сега може да си купиш без рецепта от почти всяка аптека, само иска чакане, че обикновено се доставя с поръчка, защото не го търсят много и не го държат наличен.

12.01.18
14:53

Аз отново да си кажа - не твърдя , че обективно съм прав, а че вътрешното ми убеждение/субективното ми усещане  е че алкохолоът е по-малко вреден от стероидите 🙂 Така или иначе, нямям намерение да пробвам стероиди за да имам някаква лична база за сравнение между двете. Не защитавам и употребата на алкохол, още повече че  самият аз пия изключително рядко и по много малко като количество. Дори и да са еднакво вредни пак бих ударил едно малко уиски, вместо да си бия една инжекция бианабол образно казано 🙂

И се извинявам за спама, че много се разводни дневника на Кръстев

Мнението беше редактирано от I`M на 12.01.18 14:54.

Bart Simpson

12.01.18
15:00

Просто с алкохола имаш повече опит и се чувстваш по-спокоен в присъствието му и знаеш(до колкото е възможно) как да държиш контрол над ситуациите, в които се озоваваш.
Ама алкохола си е благинка умееш ли да извлечеш ползите от него.
След напрегнат ден няма нищо по-добро от една ледена ракийка.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.01.18 15:02.

12.01.18
15:21

казано от Иван Марков на 12.01.18, 14:53:

Дори и да са еднакво вредни пак бих ударил едно малко уиски, вместо да си бия една инжекция бианабол образно казано

Ако не греша българска версия на метана - Бианабола се приема само орално. Един приятел започна да употребява като ученик, по най-чобанския начин с шепите и без грам мисъл. Лежанката му стана “сто кила” за месец, плюс пъпки и стрии и всичко както си трябва. Сега 20 год по-късно е торба и не може да отслабне.

И се извинявам за спама, че много се разводни дневника на Кръстев

А, няма какво да се извиняваш, темата е интересна, не мисля че прекрачваме някакви граници, а си дискутираме.

Наистина има и доста заблуди относно употребата на АС, но явно и там си трябват солидни знания, които малко хора притежават, за да го правят правилно.

Затова лично за мен е безсмислена употребата без медицински или професионални цели.

12.01.18
15:30

казано от Brown Bomber на 12.01.18, 15:21:

Дори и да са еднакво вредни пак бих ударил едно малко уиски, вместо да си бия една инжекция бианабол образно казано

Ако не греша българска версия на метана - Бианабола се приема само орално.

Метиландростенолона има и инжекционен вариант. Който в България няма да намериш де.

казано от Brown Bomber на 12.01.18, 15:21:

Един приятел започна да употребява като ученик, по най-чобанския начин с шепите и без грам мисъл. Лежанката му стана “сто кила” за месец, плюс пъпки и стрии и всичко както си трябва. Сега 20 год по-късно е торба и не може да отслабне.

Много “с шепите” познавам, като някои от тях още в 8-ми клас го правеха и само тези, които са спряли с тренировките са станали торби.

ДЕ

12.01.18
15:30

Ооо, Бомбър, аз какви стрии имам, макар да не съм употребявал анаболи. На някои места от вътрешната страна на ръцете, където вече стига до външната част на гръдния мускул, са почти колкото 1 стотинка широки. И след повече от 20 г., от как ми се случиха, все са си там. По гърдите в горна част в посока предно рамо имам също, но са доста по тесни. И на много други места. Рязко напълняване, това е!
Иначе имах съученик, дето зобеше но, не се повреди. Беше станал много як, майка му, му осигуряваше нещата-в болница работеше /да я питаш и нея/. Взимаше бианабол и май някакво се казваше леповитан-за предпазване уж на черния дроб при зобене.

Мнението беше редактирано от Деян на 12.01.18 15:33.

Bart Simpson

12.01.18
15:42

До нас живее един дето постоянно се боядисва оранжев, преди година беше на размер като съпругата ми, сега е два пъти колкото мен.
Обаче всеки път когато се прибирам от работа от тях се крещи, троши и реват деца.
Тъжна картина.

12.01.18
15:44

И това е от стероидите? Или там каквито се водят..

Bart Simpson

12.01.18
15:48

Ако въпросът ти е зададен към мен, предполагам да, защото от много време сме съседи и преди не беше така, дори сме си заемали разни неща, но сега не общувам с него.

12.01.18
15:52

Да към теб беше, знам ли просто може би човека си е агресивен попринцип. Нали уж при някои хора агресията се проявява чрез някакъв фактор. Не знам де просто така си мисля. Щом преди не е бил така.

Мнението беше редактирано от Martina Simeonova на 12.01.18 15:55.

12.01.18
15:53

Бианаболът е първото дето ми дойде наум.  Може и да е само на хапчета и представа си нямам.

Bart Simpson

12.01.18
15:59

Не знам на какво е, той е от залата,  в която не искам да стъпвам.
Но казвам ви изглежда като от метъл обложка-звяр, както каза някой по-горе и погледа му е друг.
Преди беше кротко лапе, жена му една свесна, дъщеря им диво лапе, но готино семейство, да ти е кеф да са ти съседи.
Сега даже си спомням, че ми беше прекъснал нета преди години и им поисках тяхната парола-няма грижа.
Сега е развалина и пияници познавам, мисля че щетата е с еднакви мащаби.

12.01.18
16:01

В край на сметка всеки си преценява как да живее🙂 само дето не е много ок да проявяваш агресия към жена си и детето си.Защото в случая аз така разбрах, че се получава с този човечец.

Мнението беше редактирано от Martina Simeonova на 12.01.18 16:05.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1