За мишките и хората

Темата е заключена.
Прескочи до:
Bart Simpson

07.03.18
22:15

Малко ми прозрачнее, умисъл в това.

07.03.18
22:41

Аха..умисъл.Реклама на Плаза и някви пингии ,които “пеят ” там...Разкъсани тениски,тлъсти шбембаци и куфеене с гъза.Чалга до посиране.

Bart Simpson

08.03.18
12:22

Драпащи- А:
1. “Тяга”- 6#100 кг
2. Набирания- 13+0 кг
3. Гребане с дъмбел-7#37.5 кг
4 кръга.
Бабата стигна до Ню Йорк през Чикаго ама пък си има виза за Канада за до 2020.
Платиха горе долу колкото би било нужно да напълнят резервоара в лявото крило, здраве да е, щом всички са си у дома живи и здрави.
Така, за мацките, честит празник, мислих, мислих с какво да ви поздравя и те:

Ето и “тягата”:

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 08.03.18 12:37.

08.03.18
16:29

ЕЕЕ пък далеч по-добре е тягата.

08.03.18
16:33

За тягата не знам, ама визуално нещата стават все по-приятни.

Bart Simpson

08.03.18
17:04

Благодаря много за добрите отзиви.
Тягата, знам ли,  много я искам.
Изключително се радвам, че виждате подобрение.
Като цяло усещането сега е много по- различно, усещам мобилизиране на различни части от тялото и вярвате или не- нищо в кръста.

08.03.18
21:11

Наистина много по-добре. Ама можеш още!
И само недей да подритваш щангата, че е грехота. Лост се бара само с ръце. Поколенията изстъргани мазоли наслоени в грифовете са твоето културно наследство. Което трябва да се уважава и поддържа за бъдещите генерации.. 🙂

Мнението беше редактирано от Владо на 08.03.18 21:18.

Bart Simpson

08.03.18
21:35

Ба#, вие сте лоши хора, сега само за чужди мазолЕ ш си мисля.
И Бомбъра и той, сега си чета името на дневника по два пъти.
Мога, Владо, знам но чакам за бяла карта и тръгвам, кажат ли давай, мятам се на по- тежичко.
Нямам си вяра с тягата.

Carbohydrate

08.03.18
22:26

http://jsi-invest.ru/Mike Bridges deadlift.avi
свали от тук 400 и няколко Мб обучаващо видео на английски за тягата на Майк Бриджес....не намерих в тубата клип, но го имам свален 🙂

08.03.18
22:42

Не виждам старо клипче в темата за да сравня, но виждам бая заобляне на гърба.

Иван

08.03.18
23:19

Пробвай да вдигнеш гъза в начална точка на тягата и да видим раменете, като отидат пред лоста, кво ше стане.

Bart Simpson

09.03.18
00:25

казано от Vanko на 08.03.18, 22:42:

Не виждам старо клипче в темата за да сравня, но виждам бая заобляне на гърба.

Ванко, само можеш да си представиш каква беше щом това е подобрение.
Вдигах 100% на кръст, сега малко,  както казах по- горе, повече усещам разпределена тежестта в цялото тяло.
Бях решил да я зарязвам тягата, но щом има подобрение се обнадеждавам.
А пък ей сега като го сглобих този колаж съвсем никога няма да спра да дърпам тяга.
Боби, Господ здраве да ти дава( и на всички останали, които помагаха за да стигна до тук), че си по- инат и не се отказа от мен.
Само като се сетя как се кефих на долната снимка- 16/11/2017.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.03.18 01:45.

09.03.18
09:24

казано от Bart Simpson на 09.03.18, 00:25:

Вдигах 100% на кръст, сега малко,  както казах по- горе, повече усещам разпределена тежестта в цялото тяло.

Обаче продължаваш да правиш една и съща грешка, въпреки че наистина е малко по-добре.

09.03.18
10:03

Пробвай да се надупиш в долната точка, не става ли?

Раменете трябва да са по-напред при стартовата позиция, сега са точно над лоста.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 09.03.18 10:09.

09.03.18
10:48

Къде са рамената му е най-малкия проблем. Даже с тази форма е по-добре, че са назад.

Bart Simpson

09.03.18
12:28

Днес без тренировка.
В събота има голям джаз концерт в града където е ресторанта, в неделя- тукашния ден на майката. Той обаче не е като в БГ, а е повод за ядене и пиене до.........
За неделя от 12 на обяд до 21/30 вечерта всичко е full.
От любопитство ще си сложа крачкомера.
Утре ще направя бутащи- Б ( най- тежката по моему тренировка), а днес само работно кардио.
Два специалитета, които днес тр да изфабрикувам:
1. Филе от Опашка- риба дявол, завита в прошуто върху компот от диви( не от горичката) гъби с мащерка и чесън.
2. Обезкостен и пълнен фазан сервиран с рагу от леща( вчера го сглобих, стана изрод) и жу от нар и капини.
За такива дни ми трябват ястия, които имат много работа по заготвянето и бързо да скачат по чиниите.
Общо за двата дни очакваме през ресторанта да минат над 500 човека.
Направо на фона на това, тягата започва да ми изглежда доста по- преодолима пречка.
За другата седмица от “Албатрос”- доставчика на риба,  са ми обещали един страшен грозник- wolf fish.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.03.18 12:34.

Bart Simpson

09.03.18
18:49

За довечера само пътпъдъци, фазаните идват утре.
Грозната страна на кухнята.....

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.03.18 18:50.

09.03.18
20:54

Че какво й е грозното? 🙂
В тази връзка днес загледах едно предаване на BBC Food Detectives, в което някой си Том Керидж даваше доста интересни съвети. 🙂 Даже съм си отбелязал едно-две неща за пробване.

П. П. Тия фазани не са ли с много жили, ципи и колаген? Как се справяш с това?

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.03.18 20:55.

Bart Simpson

09.03.18
22:45

Жилите и труднното месо са в краката където има само големи кости, които лесно се вадят.
Проблем е около гръдния кош на всички малки птици защото ако нямаш точната техника да го извадиш цял е много вероятно да оставиш малки и опасни костици.

Земи направи малко пържолЕ бре, кви са тия глОпости, 30 минути работа за 2 минути ядене .. 😄 Друго си е едно ‘арно телешко стекче 🙂

Bart Simpson

10.03.18
00:11

Стека ти държи вниманието първите две хапки и след това забравяш какво ядеш.
Опитай, интересен експеримент е, моета работа е да те държа с обострено небце на всяка хапка от началото до края.
Ето една бърза зглобка днес.
Завършен с олио от трюфел, харесаха го много всички.
Имам малко любими неща с трюфел, пътпъдъка е едно от тях.
Едит:
За 30 минути и аз не мога да го сготвя, отне ми над три часа за 11 порции, всички -gone.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 10.03.18 00:13.

казано от Bart Simpson на 10.03.18, 00:11:

Стека ти държи вниманието първите две хапки и след това забравяш какво ядеш.
Опитай, интересен експеримент е, моета работа е да те държа с обострено небце на всяка хапка от началото до края.

Един добре направен стек (или по нашему - пържола) гарантирано ми държи вниманието от първата до последната хапка 😄 Не че не смятам, че от време на време трябва да се глези човек с нещо по-..нестандартно да кажем, но все пак 🙂

Bart Simpson

10.03.18
12:00

Бутащи- Б:
1. Раменна преса- дъмбел8#22.5 кг в ръка.
1.1. Преден клек10#60 кг
По 3
2. Бедрени екстензии 8#85 кг
2.1. Хор. лег тесен хват8# 70 кг
По 3
3. Бутане дъмбел полулег8#25 кг в ръка.
3.1. Бедрени сгъвания 8#70 кг
По 3
4. Кофи 1#15
4.1. Въртене на диск пред тяло 8#15 кг
По 3
5. Суинг до вертикала 5#15-20 кг
След почивен- от тренировки ден е много сладко.
Леко бързо и много силна тренировка.
Гаден уикенд предстои, направо  не знам как ще оцелеем.
..........И нека деветите ежегодни игри на глада да започнат -.... СЕГА.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 10.03.18 12:00.

Bart Simpson

11.03.18
23:55

Ебахти уикенда.
Имахме сериозен инцидент снощи и днес сладкаря не се появи на работа.
Просто не е истина какво напрежение може да понесе човек.
Работихме извън капацитета си, бих казал на над 120%.
Разбира се оказа влияние върху качеството.
Сервиза под всякаква критика с щуркащи се и неразбиращи погледи само кимаха и тичаха наоколо.
Тъй като нямаше основен пейстри шеф трябваше да въртя паса на три стъпки, по едно време проприказвах на френски и усетих, че един тип няма идея какво му говоря, ама то напрежение брат, на какъв ти дойде на такъв говориш.
Преди няколко дни със съпругата ми обсъждахме, че цената, която се плаща за да работиш това е твърде висока и мисля да преосмисля плана.
А и в такива екстремални условия виждаш истинската същност на хората и мисля, че не харесвам това, което видях през този уикенд.
Нямам търпение утре да хвана нещо тежко да му изкарам малко яд, защото съм като бомба отвътре.
Мразя си работата.
Едит:
Само една констатация- ако не тренирах, мисля че нямаше да издържа физически.
Още един едит(два часа по- късно) напих се, абсолютно рационално решение.
Пак гледам филма за принцеса Даяна.

Любим цитат:
Господи, дай ми търпение, защото ако ми дадеш сила ще ги изтрепя всичките.
Птофесионалисти с двайсет годишен опит се разпадаха и трябваше да се грижа за техните чувства повече от за моите, ебахти фустите, голямо разочарование, голямо.....
Но великото удоволетворение от добре свършената работа, кикой не може да ми отнеме.
Не ПОЗНАВАМ човек, който може да направи това, което направих аз днес.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.03.18 02:41.

12.03.18
09:00

Всъщност има моменти, в които си мислиш, че си мразиш работата, но после идва удовлетворението от свършеното и другото е забравено. 🙂 Просто трябва да намериш баланса - може би просто конкретното работно място предлага повече от стреса и по-малко от задоволството, а не самата професия. Мисля, че всеки професионалист с опит и умения в сферата си се чувства така понякога. 🙂

Bart Simpson

12.03.18
12:08

Разбира се, Боби, това което описах снощи е просто момент.
Вярно е също, че макар да не сме хирурзи или да строим мостове, напрежението е огромно и доста често те довежда до предразпад.
Важно е, че открих фитнеса и съумявам да разтоваря там, а именно:
Дърпащи- Б:
1. Високо изтегляне8#60 кг
1.1. Горен скрипец8#70
По 3
2. Обръщане от вис 8#60
2.1. Долен скрипец8#70
По 3
3. Чуково сгъване8#25 кг в ръка
3.1. Планк 1#40 сек+30 кг
По 3
4. Суинг до вертикала 5#15-20 кг.
Птиготвях закуска за училище на дребния с халба вода с лед до мен хахахахах.
Боли ме главата ама беше наложително.
Едит:
Еб@х, това силовото трениране помага за всичко, усещам си дланите, както и всяка част от тялото ужасно ползотворна.
Дланите ми са като машини.
Толкова поврътлив и силен никога не съм бил в живота си.
Искам още.......

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.03.18 13:17.

ДЕ

12.03.18
14:41

Високото изтегляне от земя или от вис го правиш......и с какъв хват. Питам, защото ако е с по-тесен и е от вис, все съм се питал каква е разликата с вертолета. Даже някъде съм чел и за вертолет с по-широк хват, което си е високо изтегляне от вис за мен.

Bart Simpson

12.03.18
14:56

От земя, а хвата е не много широк.
Днес обаче така се разпалих, че на едно повторение се цапнах под брадата.

12.03.18
14:59

казано от Bart Simpson на 12.03.18, 14:56:

От земя, а хвата е не много широк.
Днес обаче така се разпалих, че на едно повторение се цапнах под брадата.

Не е нужно да вдигаш по-високо от средната част на гърдите. Даже направо е вредно, също както и така нареченият вертолет. 🙂
Целта на високото изтегляне от земя е друга (освен, че е елемент от изтласкването) - да даде една експлозивност на старта, която после да можеш да пренесеш в тягата, както и да те научи да дърпаш нагоре с трапец и да използваш инерцията.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.03.18 14:59.

Bart Simpson

12.03.18
15:01

Точно до средата на гърдите вдигам, просто днес се унесох.
А я само да ви питам,  на обръщането ок ли е да изтласквам с крака и да се повдигат петите.
Защото аз го правя без да отлепям нито част от ходилото, но днес изтласках и с крака и много лесно ми се стори с моите 60 кг?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.03.18 15:07.

12.03.18
15:14

казано от Bart Simpson на 12.03.18, 15:01:

А я само да ви питам,  на обръщането ок ли е да изтласквам с крака и да се повдигат петите.
Защото аз го правя без да отлепям нито част от ходилото, но днес изтласках и с крака и много лесно ми се стори с моите 60 кг?

Даже колкото повече подскачаш е по-добре, показва, че си вкарал експлозивност 😄

12.03.18
15:27

казано от Bart Simpson на 12.03.18, 15:01:

Точно до средата на гърдите вдигам, просто днес се унесох.

Това, което правиш ти, неслучайно е борческо обръщане, тоест трябва да е силово и да не използваш инерцията. В случая не го разглеждай като елемент от изтласкването - търсим друго тук, а не техника и използване на краката. Търсим сила и използване на гръб и трапец, така че гледай поясът да е стегнат, коленете да са прави, а накланянето от кръста да е минимално.

П. П. Отговорът на Любомир по-горе не е грешен, просто той не знае кой вариант на упражнението ти е “предписан” и защо. 🙂 Затова такива въпроси ги задавай лично на когото трябва, а не на който прочете, ако ме разбираш. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.03.18 15:28.

Bart Simpson

12.03.18
16:21

Повече от добре те разбирам.
Просто не предполагах, че има толкова дълбок прочит на нещата и смятах, че си е едно упражнение.
Разбрах- здраво стъпил на земята с цяло ходило.
Иначе като се изтласках, направо хвръкна 60- ката.
Жалко, мислех да слагам още дискове другия път.

12.03.18
20:34

казано от Boby_ на 12.03.18, 15:27:

накланянето от кръста да е минимално.

Не трябва да го има въобще.

Bart Simpson

12.03.18
22:28

Нещо ми гложди любопитството.
Някой може ли да ми посочи пример, за това какъв е максимума, който може да се постигне от натурално трениране.
Човек, фигура или каквото и да е.
Не съм се запътил на там разбира се и знам, че това е общо понятие.
Нямам предвид някой сумист или силов играч, а видими чисти мускули тип културист, но натурален.
Надявам се разбирате въпроса ми.
Независимо от генните предпоставки, просто някой ако знае кой е най- големия натурално трениращ.

Carbohydrate

12.03.18
22:39

материалист ли стана))), много бързо се промени нещо)))

12.03.18
22:44

Откъде може да си сигурен, че еди-кой си е тренирал натурално цял живот.

ДЕ

12.03.18
22:48

казано от Carbohydrate на 12.03.18, 22:39:

Каквито и да са водещите им цели и приоритети, повечето мъже и особено по-младите в този форум, едва ли ще имат против да си изглеждат като билдъри. Не просто яки и с визия на спортуващи, а ачик ачик като културисти. Няма какво да се лъжем. Обаче натурално е доста трудно, доста постоянство трябва и си изисква време-това е проблема. И поради този факт, си тренираме силово и за здраве, пък визията е бонус. Което за мен примерно си е оптимума. Нито го мисля, нито изпадам в драми. Дигам, избегвАм леба и се надявам на по-добро здраве, тонус, сила и дай Боже по-добра визия 😄😄😄

Мнението беше редактирано от Деян на 12.03.18 22:51.

Bart Simpson

12.03.18
22:49

казано от Carbohydrate на 12.03.18, 22:39:

Защо пък материалист?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1