Вчера храната ОК (изключая офисните джънкове), направих лещата по на Барти рецептата, стана ОК, но май съм отвикнал да ям манджи със запръжки.
Движението 25 км колело разделени на 2, една Фран във фитнеса след това и 5 км бягане в свински тръст на пътечката. За пръв път след тоя бронхит си имах въздух за бягането, може би просто ми бяха уморени вече краката от толкова колело и от тръстърите. Иначе килограмите, които съм качил определено си ми тежат на гъза - и на тръстъри, и на набиране и на бягане. Котидж, сега ти е шанса да ме хванеш на уговореното състезание. 🙂
27.03.18
10:52
Явно не четеш, в тази която ти дадох има запръжка.
Чета бе, видях че има запръжки, и аз направих, просто вече на готовата манджа установих че явно съм отвикнал на вкуса. Не че е гадно, просто различно.
Иначе изгледахме хелскичъна от миналата седмица, верно много сила има във Ванката. Но моя фаворит е Светла - едно младо момиче. Абсолютна машинка - никога нищо не сбърка, нищо не проваля и е много готина като характер - вълнува се, все да помогне, все да е съпричастна и да поеме инициативата.
27.03.18
22:13
Не те разбрах какво имаш предвид за лещата ми, ама щом не е “гадна” 😡 е ок.
Гледа ли “моето” момче какво направи тази вечер.
Всички щяха да се сринат на негово място.
Не е велик готвач, но е супер стабилен пич.
27.03.18
22:51
Димо, не че се перя, но когато и.д а те хвана ще те бия хахаха (на бокс със сигурност)
Мнението беше редактирано от CottageCheese на 27.03.18 22:51.
Бах маа му, ми айде вместо перене да го направим тва състезание дето от миналата година го говорим.
28.03.18
09:51
Понеделника те чакам 😄
Понеделник? Дай вторника, понеделник целия ми е зает до 10 вечерта.
А за бокса не знам колко добре се боксираш, но не знам откъде си толкова уверен щото мисля че и ти не знаеш колко аз се боксирам, извън моята си зала Илиян единствен може да каже как съм, щото само с него сме правили спаринги.
28.03.18
11:04
Я, кво беше състезанието, че съм забравил 🙂
28.03.18
12:17
Само наметете някой да документира.
казано от Димо на 28.03.18, 11:31:
Състезанието е 20 КМ велосипед, Фран, 5 КМ бягане, който приключи пръв.
Мислех, че на шахбокс ще се пробвате. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.03.18 12:22.
казано от Boby_ на 28.03.18, 12:18:
Не знам откъде знаеш за шахбокса, но преди години имаше един силен шахматист Тервел Серафимов, който чукаше и бокс и тогава се опитваха да го популяризират, даже даваха по телевизиите 🙂 Но то това как да популяризираш тази комбинация 🙂
Най-важното е че първо беше бокса ..... 🙂))
Представи си какъв шах ще пада после 🙂
казано от kaloyan на 28.03.18, 12:44:
казано от Boby_ на 28.03.18, 12:18:
Не знам откъде знаеш за шахбокса, но преди години имаше един силен шахматист Тервел Серафимов, който чукаше и бокс и тогава се опитваха да го популяризират, даже даваха по телевизиите 🙂 Но то това как да популяризираш тази комбинация 🙂
Най-важното е че първо беше бокса ..... 🙂))
Представи си какъв шах ще пада после 🙂
С шаха се почва по правило - играят се 6 рунда шах и 5 рунда бокс.
Това си го представям като някакъв ултраблиц, в който шаха е по-динамичната част от бокса 😄
В някакъв филм гледах за шах бокса, но там беше представен комично като тъпа идея.
Иначе имаше един български филм (”Рицар без броня” май беше) в който два отбора - по шах и по борба, бяха на летен лагер и им измислиха състезание където играят шах и се борят.
Аз бих се навил да пробвам, едно време съм ходил на регионални състезания по шах.
28.03.18
16:26
рицаря на бялата дама..за борци и шахматисти
казано от doni dimitrov на 28.03.18, 16:26:
рицаря на бялата дама..за борци и шахматисти
Точно! Помня че имаше рицар в името.
Дето намериха военновременния склад пълен с луканки и помислиха че са от на Цар Симеон запасите 😄
Храната днес ужасна по офисите - баници, тутманици, шоколади, браунита, ужас, а даже си носих яйца с кашкавал и зелева салата. Вечерта след фитнеса поне с храната отсрамих малко.
Днес кардио ден. Колелцето 25 КМ, после кардио тяга 10 до 1 @100 кардио лежанка 10 до 1 @80 сс кардио набирания 10 до 1 СТ, после кофички, кореми, вратове, флайсове, скрипци, всичко в дълги дълги серии до пълно изтощаване, и накрая кросче 1 КМ с финален спринт до 15 км/ч. Над час тренирах, след това сауна и си викам еся вече се детоксикирах яко и си отпуших отвсякъде чакрите 😄
И като ме обзе дзена (а и като имах време да седя сгънат и да се потя като прасе под слоя сланина) реших: който ял - ял, Димо вече се ошишка. И се връща в правия път с плочките, стига толкова бълк 😄
28.03.18
22:38
Е къде са тия офиси в които се раздават тутманици и баници 🍕
казано от Димо на 28.03.18, 14:17:
Аз бих се навил да пробвам, едно време съм ходил на регионални състезания по шах.
Кубрат е силен в шаха, но едва ли имаш желание да го матираш.
28.03.18
22:43
казано от Димо на 28.03.18, 22:27:
Днес кардио ден. Колелцето 25 КМ, после кардио тяга 10 до 1 @100 кардио лежанка 10 до 1 @80 сс кардио набирания 10 до 1 СТ, после кофички, кореми, вратове, флайсове, скрипци, всичко в дълги дълги серии до пълно изтощаване, и накрая кросче 1 КМ с финален спринт до 15 км/ч.
😄
Да не ти дойде кортизолената фея на гости, само.
Кубрат е силен в шаха,
Tва сериозно ли е?
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 28.03.18 22:45.
28.03.18
22:48
казано от Joe Musashi на 28.03.18, 22:43:
Кубрат е силен в шаха,
Tва сериозно ли е?
Да, играе с кварталните гросмайстори.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 28.03.18 22:49.
28.03.18
22:57
казано от Brown Bomber на 28.03.18, 22:48:
Кубрат е силен в шаха,
Tва сериозно ли е?
Да, играе с кварталните гросмайстори.
Кои гросмайстори? ( Гросмайстор = ELO >2500) Гугълнах по въпроса и освен две нелепи PR изпълнения срещу Топалов и Карпов, не намерих информация. Ако е било шега не я разбирам, затова питам.
казано от Brown Bomber на 28.03.18, 22:38:
Е къде са тия офиси в които се раздават тутманици и баници 🍕
Ми голяма ни е администрацията, мине се не мине ден и някой има рождени дни - днес двама имаха РД-та, едната колежка особено се беше постарала много - всякакви неща беше направила и надомъкнала. Или ако няма някой РД или имен ден, клиенти черпят нещо с белгийски шоколади, или контрагенти цели кошници с лакомства, или някой бил в командировка и домъкнал нещо местно да почерпи, или някой има повод някакъв (днес на една трета колежка майка ѝ имала РД и тя черпи момичето) или даже без повод мъкнат баници и соленки и бисквити и шоколади, ненормална работа направо. Някаква офисна култура е. Всеки мъкне някакви мазни и тестяни и захарни джънкове за ядене. Е има и такива, които се съобразяват че някои искат плочки и носят плодове, ядки, аспартамена кола или айрян, ама основно на джънка се залага. А едно време офисната култура беше къде- къде по- практична - 2-3 бутилки уиски с лешници и бадеми и някво газирано и толкова 😄 С тея тестени чудесии откъде се научиха не знам. Цели тави мъкнат - горещи още...
казано от Brown Bomber на 28.03.18, 22:38:
Кубрат е силен в шаха, но едва ли имаш желание да го матираш.
Аз като дете съм играл много, наскоро почти никак, може и изобщо да не мога да го матирам. Що, сърди се като пада на шах и после си го изкарва на бокса ли? 😄
28.03.18
23:09
Много хора биха се учудили, че знае правилата, така че само адмирации.
Да не ти дойде кортизолената фея на гости, само.
Я кажете ся за кортизола - истински ли е и кво ще ми стане от него или повече е Баба Яга?
28.03.18
23:30
казано от nervak на 28.03.18, 23:10:
КМ има доста....само в работата имам двама))
Според ФИДЕ са около 1400, ако това са доста от 7-8 милиарда население...А иначе е логично да ги откриеш на място където хората работят с мозъците си.
казано от Joe Musashi на 28.03.18, 23:30:
казано от nervak на 28.03.18, 23:10:
КМ има доста....само в работата имам двама))
Според ФИДЕ са около 1400, ако това са доста от 7-8 милиарда население...А иначе е логично да ги откриеш на място където хората работят с мозъците си.
Той пише за кандидат майстор, но то такава титла автоматично се дава ако минеш ело 2000, после има майстор на спорта като покриеш балове и обикновено е над 2200, и там има после фиде майстор, където нивото вече е международно, после международен майстор и гросмайстор.
Много трудно е да намериш гросмайстор който работи някаква друга работа, това е като всички други спортове. Обикновено трябва да отдадеш доста, ако има такива то те са започнали от ранна детска възраст 3-4-5 годишни и са единица.
Днес се измерих и изтеглих (нали трябва да знам откъде почвам. ПАК.) Килограмите са 98. 6-7 кила съм качил за 2 месеца. Сантиметрите учудващо сравнително малко са мръднали нагоре. Основно на корема (записах си ги, но листчето е вкъщи, ще се снимам и опиша в плочки чалънджа 😄 ) Аз на майтап казах че е било бълк, но всъщност за 1 месец ядене и посещаване редовно на фитнеса съм качил 1 см на бицепса, хем аз за бицепс не сгъвам или много много рядко, чак не помня да съм сгъвал в този месец. И някои лични рекорди си подобрих - тягата 160 с много резерв дръпнах, лежанка петица на 100.
Тазпролетния Маратон Пловдив явно ще си го избягам просто как да е колкото да се отчета, с тея килограми на паласките и почти напълно прекацаната подготовка не очаквам някакви чудеса да постигна.
Трябва да видя до кога беше датата за чалънджа и да си разпиша дневен дефицит и прогнозно колко ще изчистя 🙂
29.03.2018 четвъртък
Храна: 1,839 Ккал, ОК като качество: яйца, пиле, салати, кисело мляко, извара, доядох лещената чорба, малко хляб и плодове. Можеше и по- малко като калории, защото не бях гладен, но свикнах да хапвам някакъв протеин час преди тренировка (усещам разлика в силата) а и не ми се връщаха тея яйца за втори ден 😄.
Движение: 25 КМ велосипед и фитнес следобеда. Фитнеса крака и рамо, накрая се доизцедих с няколко десетки совалки с натоварена шейна до пълен блокаж на предните бедра и накрая 300м спринт на пътечката и съвсем ми излезе джигера.
На майфитнеспала са му хакнали 150 милиона акаунта, като информацията, която са взели са имейли, юзърнейми и пароли в криптиран вид. Случват се такива неща, нали и айклауда и яхуто бяха хакнали, но нещото, което ме впечатли беше информацията че ъндърармор са купили майфитнеспала преди няколко години за половин милиард долара.
Мнението беше редактирано от Димо на 30.03.18 09:32.
Аз да те питам, нали сте на някакво състезание по плочки 🙂 И уж 1800 калории ала бала гледам пишеш, пък си бил качил колко килограма става 🙂 Как става тази работа ?
30.03.18
10:42
казано от kaloyan на 30.03.18, 10:34:
Аз да те питам, нали сте на някакво състезание по плочки 🙂 И уж 1800 калории ала бала гледам пишеш, пък си бил качил колко килограма става 🙂 Как става тази работа ?
Много си назад с информацията 🙂 Състезанието приключи преди няколко месеца 🙂
Май и двамата сте назад с информацията 😄 Първото състезание (2017 втора половина) приключи преди Коледа. Новия чалъндж е от януари до началото на юли тази година, т.е. тече в момента.
За мен - февруари изкарах един бронхит от многото бягане в минусови температури което съвпадна и с едно сътресение в личен план и нито тренирах, нито броих калории (разбирай ял съм на корем). После март почнах да тренирам пак всеки ден, но не съм броил калории. За тези 2 месеца качих 6-7 килограма.
От вчера почнах пак да броя калории. Има 3 месеца до финала на текущия чалъндж. И 1800 Ккал ако ги даваш за пример за малко ядене, на мен даже ми се виждат много, желанието ми да се въртя около 1200.
Мнението беше редактирано от Димо на 30.03.18 11:01.
казано от Димо на 30.03.18, 10:53:
желанието ми да се въртя около 1200.
тва колкот един малък дюнер бе Димо 😄
Сериозно, с тея рязки и крайни състояния нито плочки ще изкараш, нито ще се наяждаш, все ще е някъде по средата. По-добре опитай да си съвместиш храненето с ежедневието така, че да стане начин на живот, а не до крайна дата (колкото и клиширано да звучи). Няма никакъв смисъл да се храниш като момиче, за едните плочки, пък и да затриеш голяма част мускул заедно с маста.
Мнението беше редактирано от Ivan на 30.03.18 11:20.
Те фотографите са странни хора))) може да фотографират повече от 50 голи модела на ден, а са развълнувани от новия обектив на Canon.
30.03.18
11:26
Забавяш си метаболизма, ставаш мек, ленив и като спреш глада, връщаш всичко за нула време. По-добре да спреш тутманиците и баниците в офиса и да гледаш да дъвчеш повече мръвка, например телешко и много салати и зеленчуци, така ще свалиш мазното по-безболезнено.
казано от Димо на 30.03.18, 10:53:
За мен - февруари изкарах един бронхит от многото бягане в минусови температури което съвпадна и с едно сътресение в личен план и нито тренирах, нито броих калории (разбирай ял съм на корем). После март почнах да тренирам пак всеки ден, но не съм броил калории. За тези 2 месеца качих 6-7 килограма.
Ясно, не съм видял тези подробности. Разбирам те напълно, когато има силно увеличен стрес за дълги периоди, трудна работа и с трениране и режими, просто минава това на друг план. Но това за тичането е малко аматиорско, когато е студено ще бягаш само в нисък пулс, въпреки че бягането едва ли е било основната причина, само е подпомогнало.
казано от Ivan на 30.03.18, 11:20:
Сериозно, с тея рязки и крайни състояния нито плочки ще изкараш, нито ще се наяждаш, все ще е някъде по средата.
Пак трябва да разделя нещата принципно на две.
Едното е физиологическия глад, който аз почти никога не изпитвам (знам какво е, в казармата (и в няколко други редки случаи) съм гладувал наистина и знам какво е да си гладен физиологически) Другото е психологичееския / поведенчески глад, който го изпитвам почти винаги, даже колкото повече ям, толкова повече ми се яде (както колкото повече пия алкохол, толкова повече ми се пие 😄 )
Ако ям за да спре да ми се яде, това е някъде след 10-15К Ккал и резултата ми е печално известен и не е никак естетически приятен.
По мое мение няма такова нещо като “после ще надебелееш задължително ако сега гладуваш”. Всичко е до калориите, ако вземеш някой пример как някой е гладувал и после е надебелал, ако сметнеш за по- дълъг период колко калории е изял когато е “гладувал” и калориите които е изял в повече после, математически нещата ще излезнат.
Относно дали си струва да се ограничаваш и да полагаш усилия за да имаш плочки, това е изцяло личен избор и при мен е въпрос на суета, на себедоказване, естетика, подобен на това дали си струва да изтърпиш болката от коламаската и после да ходиш с гладки крака или не. Всеки си решава за него си.
Относно да ми стане начин на живот, смея да твърдя че донякъде ми е станало начин на живот да спортувам и да си броя калориите, тези 2 месеца в които не го правех или го правех половинчато се чувствах зле и не-себе си и ми липсваше 🙂