Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

18.04.18
16:10

Поставих си цел да сваля пет килограма до лятото. Остават ми само още осем. 😄

18.04.18
17:39

казано от БПН на 18.04.18, 11:26:

бягат цяла обиколка заедно, а мен юе пускат да тичам срещу тях и кат са срещнем - след тях. 😅😅😅

Аз с дъщеря ми съм така - 200 метра преди обръщалото тя тръгва да ходи наобратно и аз после си я забирам по пътя и до срещуположното обръщало пак.

А тази колежка дето да свършела по- бързо имаше предвид да не прави уговорки с мен, пък да се чакаме аз докато от Тракия дойда, после селфита да си правим и т.н., иначе тя бяга по- бавно от мен нормално, дори и сега като съм се ошишкал, последния път на 5К на гребната ѝ излезе джигера като бягаше с мен и после дни се оплакваше че целите ѝ крака са схванати.

А и ѝ видях картинката от найкрънплюса - много по- бавни 5К беше направила днес без мен като ме няма да ѝ задавам темпо.

18.04.18
17:44

казано от CottageCheese на 18.04.18, 13:08:

Димо, като е прибера в България и изчезваш от форума. После като ме няма пак почваш да пишеш 😄
Пиша ти още една бира на сметката....

Ех... уплаши ме ти, следя кога си в страната и целия се покривам специално заради теб 😄 Добре че рядко си идваш да мога да пописвам и аз, че виж кво става като не пиша 😄

Другия път като тръгнеш да се прибираш, ако наистина искаш да се премерим ми пиши специално, не като тоя път случайно да разбера че още няколко дни си тук и те да се паднат покрай Великден и да трябва да избирам да се съобразя с твоята програма с кратко предизвестие или да заведа семейството на семейна екскурзия по празниците.

18.04.18
17:48

казано от Иван Марков на 18.04.18, 13:15:

С-ки и М- ки. Щастливец .
Най- малкия номер, в който се побирам е ХЛ. И говоря за европейско/ английска номерация. Имам едно китайско яке 4или 5 хикса има преди Л- то да попадне в кръгозора. Така, че не се оплаквай 🙂

Ставаха ми ризи М на H&M например, но в раменете някои модели са ми малко тесни. Аз открих златната среда - купувам си Л, които ми стоят добре на раменете и гръдния кош и ги нося на една квартална работлива шивачка за 6 лева ми ги стеснява на кръста.

С-ки само трикотажни с якичка (че се раздърпват и разпъват от самосебе си) 😄

18.04.18
17:51

Да ми стесняват дрехи в ръцете знам какво е, ама в корема не... И нямам тениска или блуза под ХЛ 🙂))))) Колко хубаво е да чета такива мнения само

18.04.18
17:51

Истина е че се оаках яко, момчета. Дойдох да си призная, да го приема и за себе си и пред себе си и да се опитам да се поправя. Даже и името на дневника поправям временно. Докато не наближи пак работата до плочки, текущото име е съвсем неподходящо.

Боби, имам го същото даже на картинка някъде назад в дневника 😄

18.04.18
22:54

18-04-2018
храна 1350 Ккал
общо дефицит 2250

Храната много добре, само малко протеина недостатъчно: няколко еспресота с прясно мляко, подсладено кисело мляко с извара и овесени трици, 5 купи чорба леща, консерва туна в собствен сос с лимон и маринован джинджифил, салата айсберг с рукола и балсамико.

Сутринта 20 минути кръгове чук със скачане на въже. През деня 10-15 КМ велосипед, вечерта фитнес: обръщане 10-1@60, скрипци гръб сс трапец, малко корем с тежест, пуш преси @60, тръгнах за 5х5, но към средата фалирах, за довършване направих 4 совалки шейна с 40 кг и си тръгнах отваряйки широко уста борейки се да поемам по- големи глътки въздух.

Имах и доста ходене пеш (повече от обичайните 5 км на ден), висене по коридорите на съда и доста се уморих. Все пак намерих 2 чифта дънки и няколко ризи които не ми стоят много смешно да се пременя 😄

18.04.18
23:26

ся ако въпреки всичко изкараш пресата до юли/август ще взривиш невероятностното поле 😄😄

18.04.18
23:47

А, нали? Фитнес-подвиг. Е’тва е мотивация 😄

19.04.18
00:01

Работя над мотивацията 😄 Гледам си снимки от миналото лято.

Също и по ХБО намерих някаква поредица “Моето 300-килограмово тяло” за щатски шопари и свине с морбидно затлъстяване и борбата им да оцелеят и да могат поне отново да ходят сами. Грозна гледка.

19.04.18
09:27

казано от Димо на 18.04.18, 22:54:

18-04-2018
храна 1350 Ккал
общо дефицит 2250

Храната много добре, само малко протеина недостатъчно: няколко еспресота с прясно мляко, подсладено кисело мляко с извара и овесени трици, 5 купи чорба леща, консерва туна в собствен сос с лимон и маринован джинджифил, салата айсберг с рукола и балсамико.

Сутринта 20 минути кръгове чук със скачане на въже. През деня 10-15 КМ велосипед, вечерта фитнес: обръщане 10-1@60, скрипци гръб сс трапец, малко корем с тежест, пуш преси @60, тръгнах за 5х5, но към средата фалирах, за довършване направих 4 совалки шейна с 40 кг и си тръгнах отваряйки широко уста борейки се да поемам по- големи глътки въздух.

Имах и доста ходене пеш (повече от обичайните 5 км на ден), висене по коридорите на съда и доста се уморих. Все пак намерих 2 чифта дънки и няколко ризи които не ми стоят много смешно да се пременя 😄

Хич ти не е добре храната.
Ако наистина си решил да  сваляш, без воля  няма как.
Ако се храниш само вечер пържола салата и си готов, ако си месар.
Денем чисто кафе, вода някой плод ..това е.Рафинирана захар под никаква форма.Имай в предвид, че захар слагат в много храни  ,за което ти дори не подозираш.
Не се храни обилно!!!!

От активността, само сутрешната ми хвана окото и то при положение ,че с въжето правиш минимум 120 скока в минута.
Колелото, ако не катериш поне 40 минути или не караш скоростно поне час ,не го брой.
Ходене под 2 часа с темпо, също не го брой.
За фитнеса не мога да коментирам,  не съм тренирал фитнес и не знам как е ... Поздрави.

19.04.18
09:45

Бах...не е малко за мен движението,а храната ...нищожна,па и алкохол няма.
А бе,пичове?-от къде си знаете размера на ризите и панталоните деа???Аз мислих, мислих и не се сетих,пък ме домързя да свалям и да гледам етикетите.

19.04.18
10:16

Добре откъм калории храната, а и се заситих. Мръвкар съм абсолютен, мога и само на месо да карам. Но и съм лакомник, трябва ми явно по- сериозен стимул да се почувствам заситен - повече обем, повече време да преджваквам нещо, било то и нискокалорични салати или чорби.

Захар не ползвам, а и нормално не ям нищо, в което може да има добавена захар. Като го казвам, сякаш страдам от раздвоение на личността, но има двама Димовци - единия е когато волята и мотивацията е на ниво. Тогава такива хлябове, сладки, шоколади, моколади изобщо не присъстват в менюто ми. Другия е когато ми падне мотивацията и той е “#ибалсъммумайката” и тогава сякаш друг човек прави изборите. За мен е постоянна игра за надмощие между двамата.

Знам, знам, ся 100 души ще се изредят да ми обясняват как трябва да не изпадам в крайности, да си ям балансирано през цялото време... Момичета и момчета, аз ако можех да го правя това, щях ли да съм дебел цял живот? 😄

Постоянна борба е за мен, уви. Някой път ѝ се радвам, някой път ми тежи, а някой път направо я отебавам.

Толкоз приложна психология на трудните отношения с храната засега.

Относно движението, нито колелото, нито ходенето е някакво нарочно трениране, по- скоро е начин за придвижване, който хем не прави задръствания и не замърсява въздуха, хем пък е някакъв принос към калорийния дефицит за деня. Фитнеса за мен е с 3 цели - едната защото според науката трябва да се тренира с тежести за да се запазва мускула когато сваляш, втората е пак допълнителен разход на калории и третата е чиста психология - всеки ден съм във фитнеса, не се отпускам, малко социални контакти и да се надухвам като гледам как всички помпат 😄 Кръговете с чукове, със СТ, с въже и т.н. ги правя колкото интензивно мога, накрая съм целия в пот и без въздух. Бягането е доста бавно и мъчително на тези килограми, с 10 кг по- лек даже не съм се задъхвал на 5К с минута/км по- добро темпо, сега целия съм в пот и ми се уморяват краката накрая.

19.04.18
10:18

Размерите ги знам, щото си пазарувам дрехите сам и защото са ми се променяли няколко пъти в последните няколко години.

Bart Simpson

19.04.18
10:30

Ми, Димас, тъпчи се с вода докато ти се появят киселини и няма грам да ти се яде.
Аз като спрях наливането с бира, пия вода като идиот и нито бира ми се пие,  нито ми се яде.

19.04.18
10:48

казано от Димо на 18.04.18, 22:54:

Бе добре беше. С дънките и колелото даже изглеждаше още по-слаб. Давай само с тоя аутфит и ще стане и без диета 😄

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.04.18 10:49.

19.04.18
11:04

казано от Bart Simpson на 19.04.18, 10:30:

Ми, Димас, тъпчи се с вода докато ти се появят киселини и няма грам да ти се яде.
Аз като спрях наливането с бира, пия вода като идиот и нито бира ми се пие,  нито ми се яде.

Пия, пия по много вода, литри и литри. И с храната и през деня ейтака просто... И вода, и аспартамени лимонади наливам яко.

казано от James Hinks на 19.04.18, 10:48:

Бе добре беше. С дънките и колелото даже изглеждаше още по-слаб. Давай само с тоя аутфит и ще стане и без диета 😄

Хаха, къде ме видя ти вчера? Още едно потвърждение че в дрехи изглеждам ОК.

19.04.18
11:09

казано от Димо на 19.04.18, 10:16:

Относно движението, нито колелото, нито ходенето е някакво нарочно трениране, по- скоро е начин за придвижване

Най-сетне го осъзна това 😄

казано от Димо на 19.04.18, 11:04:

Хаха, къде ме видя ти вчера? Още едно потвърждение че в дрехи изглеждам ОК.

До пешеходния мост, слизаше от велоалеята да пресечеш бул. Марица юг. Ама докато кажа на колегата да спре за малко и той беше стигнал вече Герджика 😄

Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.04.18 11:09.

19.04.18
11:14

казано от Димо на 19.04.18, 10:16:

Добре откъм калории храната, а и се заситих. Мръвкар съм абсолютен, мога и само на месо да карам. Но и съм лакомник, трябва ми явно по- сериозен стимул да се почувствам заситен - повече обем, повече време да преджваквам нещо, било то и нискокалорични салати или чорби.
. Другия е когато ми падне мотивацията и той е “#ибалсъммумайката” и тогава сякаш друг човек прави изборите. За мен е постоянна игра за надмощие между двамата.

Толкоз приложна психология на трудните отношения с храната засега.

Психологията в случая си е чиста ендокринология и е свързано с тва че тренираш хаотично , рязко режеш калории и въглехидрати и неизбежно ще ти светне червената лампа в мозъка и ще ти се доядат зверски филии със сладко и ще гребеш тахана с лъжицата, или там квот праиш. Ако съобразиш прием на качествени въглени с типа на трениране в съответния ден, (днес щанга средно,, утре кондиция повечко, другиден почивка - без) и тн и пак останеш в известен дефицит ще имаш много по-добри резултати.
По принцип ако продължиш така както си сега и удържиш на импулсите, в което се съмнявам, ще се получат нещата, ама на цената на много стрес и себеотрицание 🙂))

И вода, и аспартамени лимонади наливам яко.

и подсладителите ги забравИ, дори и малко да раздвижат инсулина нагоре, спира всякакво горене на мазнини.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 19.04.18 11:18.

19.04.18
11:20

Ся не бързам за никъде с колелото и карам съвсем иначе просто за да стигна от едно до друго място, то по средната ми скорост си личи. Имал съм и карания, които са съвсем друга бира, дето краката накрая ми треперят и едвам седя прав.

Аха, да, бяха рязали някакви дървета покрай Марица вчера, беше задръстена велоалеята и имаше паркирани камиони на паркове и градини и трябваше да слизам и да се качвам на булеварда няколко пъти, бая кофти беше за каране.

С’я като си говорим за каране, ше зема да скокна до хижа Здравец да видя как ще ми се отрази. Някой не е ли айляк и да му се кара, че сам е малко скучно?

19.04.18
11:31

казано от Димо на 19.04.18, 11:20:

С’я като си говорим за каране, ше зема да скокна до хижа Здравец да видя как ще ми се отрази. Някой не е ли айляк и да му се кара, че сам е малко скучно?

даже и кола не ми се кара до там, ти за колело говориш...😄

19.04.18
11:36

казано от Joe Musashi на 19.04.18, 11:14:

Психологията в случая си е чиста ендокринология и е свързано с тва че тренираш хаотично , рязко режеш калории и въглехидрати и неизбежно ще ти светне червената лампа в мозъка и ще ти се доядат зверски филии със сладко и ще гребеш тахана с лъжицата, или там квот праиш. Ако съобразиш прием на качествени въглени с типа на трениране в съответния ден, (днес щанга средно,, утре кондиция повечко, другиден почивка - без) и тн и пак останеш в известен дефицит ще имаш много по-добри резултати.
По принцип ако продължиш така както си сега и удържиш на импулсите, в което се съмнявам, ще се получат нещата, ама на цената на много стрес и себеотрицание 🙂))

Ми ще пробвам това за въглехидратите, което казваш. Аз и не вярвам много че без въглени по- добре сваляш, каквото съм чел от изследвания, не е толкова важно от какво ти идват калориите. Дори и на кето да си, ядеш ли повече калории, не сваляш.

За себе си имам наблюдения че като орежа много въглехидратите ставам малко агресивен/нервен и зимата ми е студено. Но иначе все си мисля че без тях ми е по- добре и на психиката и на физиката. Като не ям, не ги мисля и не ми се ядат. Почна ли да ям въглехидрати и ми се ядат, стомаха ми не се чувства добре, даже ме цепи главата на сутринта като от махмурлук, дори от един прост варен ориз или овес, не говоря за някви захари.

казано от Joe Musashi на 19.04.18, 11:14:

и подсладителите ги забравИ, дори и малко да раздвижат инсулина нагоре, спира всякакво горене на мазнини.

Чел съм че дори замо да се жабуркаш с подсладител и почва отговор от тялото, но не помня колко реално е силен този отговор.

А и колкото пъти да съм чел за инсулина, никога не разбрах механизма му напълно. Може ли някой, който го разбира с думи прости да ми каже какво точно прави и как така ако калории няма (подсладител) ще спре горенето на мазнини за енергия, откъде ще дойде тогава енергията ако нищо с калории не съм ял цял ден?

Съвсем сериозно си питам, просто наистина не ми е ясно.

И един малко по- шеговит въпрос, но може би има правени изследвания. Ако минаваш покрай някоя скара на пазара и така хубаво ти замирише на кюфтета, тялото няма ли пак да се подлъже нещо свързано с инсулина? Защото физиологичен отговор очевидно има - засилено слюноотделяне, изострено чувство за глад и т.н. Сетих се за това оня ден като разказвах приказката за Хитър Петър и скараджията на малкия.

Едит: забравих да коментирам частта с волята и себеотрицанието. Да, мисля че това ми е нужно и това ще ми свърши работа, ако изобщо нещо може да ми я свърши.

Мнението беше редактирано от Димо на 19.04.18 11:38.

Bart Simpson

19.04.18
12:43

Със стевия ли да си пия какаото или със захар?

19.04.18
12:49

От гледна точка на калории, разбира се че със стевия.

19.04.18
12:49

казано от Bart Simpson на 19.04.18, 12:43:

Със стевия ли да си пия какаото или със захар?

Стевията е по-добрият вариант. Общо взето е единственият подсладител, който прави изключение от правилото.

Bart Simpson

19.04.18
12:51

Питам защото все пак моят основен мотив за всичко е топене на мазно и сега като прочетох се усъмних в правилноста на отношението ми към стевията.

19.04.18
12:55

казано от Bart Simpson на 19.04.18, 12:51:

Питам защото все пак моят основен мотив за всичко е топене на мазно и сега като прочетох се усъмних в правилноста на отношението ми към стевията.

От диетична гледна точка няма голяма разлика между захарта и повечето подсладители - има проучвания, според които употребата дори на подсладители без калории се интерпреитра от тялото като поемане на захари, това предизвиква секреция на инсулин и всички произтичащи от това ефекти, включително и увеличен апетит при следващото хранене. Също така влияят зле на инсулиновата чувствителност.
Стевията прави изключение, като причините не са докрай изяснени.

19.04.18
13:03

Знам че си склонен към философстване и сладки приказки,които са и празни.
Кой е казал ,че трябва да си заситен. Та ти имаш да сваляш 20 кг.Рънъта не праи борбъта в твоя случай ,а и в много други.
Ще се опитам да ти обясня много просто .
Да кажем ,че си буден 16 часа а 8 спиш.От тези 16 часа имаш някакво движение 2-3 максимум,което е никакво всъщност.През останалото време седиш на стол или лежиш.
Ако си в естествена среда ти гарантирам 14 часа движение.Мозъка и тялото имат своя логика,ако седиш неподвижно, трябва да се храниш или да спиш.
Волята е качество присъщо на човека и тя винаги е свободна.Животните нямат воля.
Вземи който и да е прекрасен екземпляр от животински вид ,затвори го в кочина и започни да му осигуряваш постоянен излишък от храна.Резултата е ,че животното яде ,яде ,освинва се, надебелява, разболява се.Това става и с модерния човек,намира се в една кочина и го хранят обилно...и тук вече се налага волеви да се измъкнем от кочината,а как това е отделен въпрос.

19.04.18
13:09

И друго забравих,бил се изпотил,че то някой плувват в пот кат се качат до първия етаж и каква файда.
Сигурно следващият път, като ми стане интересно колко си свалил и погледна, ще си вече 120 кг.

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 19.04.18 22:11.

19.04.18
13:14

Е то предполагам на теб затова ти харесва да ми четеш дневника, ако беше само: клек 200, тяга 300, едва ли щеше да ти е интересен. 🙂

И в естествена среда мога да лежа по 14 часа, яла да ме видиш на плажа заровен в пясъка с хубава книга 😄

На въпроса защо трябва да се чувствам заситен, ами за да не ми изисква много воля за да спра да ям?

Много си прав че имам почти 20 кила да свалям и трябва да се старая по- сериозно :(

Bart Simpson

19.04.18
13:16

Едно, Димас, трябва да ти се признае обаче, няма толкова упорит човек като теб.
От почти две години пиша и чета тук и не се отказваш.
Всеки до сега да се е предал.

19.04.18
13:17

казано от doni dimitrov на 19.04.18, 13:09:

И друго заправих,бил се изпотил,че то някой плувват в пот кат се качат до първия етаж и каква файда.

И друг път сме го дъвкали това за изпотяването. Разликата с твоя пример че че тук всеки път е един и същи човек. Единия път като не си дам зор, не се изпотявам, ако си дам зор, очевидно се изпотявам. За мен връзката усилие - изпотяване е очевидна.

19.04.18
13:18

казано от Bart Simpson на 19.04.18, 13:16:

От почти две години пиша и чета тук и не се отказваш.
Всеки до сега да се е предал.

Да се откажа? От кое да се откажа и да се предам?

IV

19.04.18
13:24

И как да стане - хем в калориен дефицит, хем да се чувстваш заситен?!

Нали, когато тялото има нужда от храна, ти сигнализира с чувство за глад.
Точно тук идва кое? Волята!, за която Дони писа.

Чувството на глад може да се притъпи с ПАВ, но всеки знае резултата от употребата им!!!

Bart Simpson

19.04.18
13:25

Ами от ограничаване на яденето и отслабването.
Ти се бориш всеки ден.
Беър Грилс като затъне в л@йната винаги казва, че тр да се съюзиш с природата, а не да се бориш, защото нямаш шанс.

19.04.18
13:27

казано от Ivaylo на 19.04.18, 13:24:

И как да стане - хем в калориен дефицит, хем да се чувстваш заситен?!

Нали, когато тялото има нужда от храна, ти сигнализира с чувство за глад.
Точно тук идва кое? Волята!, за която Дони писа.

По наблюдения върху себе си, мога да изям храна за 10К Ккал, но ако е малко като обем, пак се чувствам незаситен. И обратното - мога да изям за 1К храна, но ако е обемна и се предъвква много, се чувствам заситен.

19.04.18
13:30

казано от Bart Simpson на 19.04.18, 13:25:

Ти се бориш всеки ден.
Беър Грилс като затъне в л@йната винаги казва, че тр да се съюзиш с природата, а не да се бориш, защото нямаш шанс.

А, да бе, да се откажа. Ако мислиш че да се бориш е трудно, пробвай вкуса на провала да видиш... Предполагам че всеки си има горета и долута, това е процес.

И очевидно не се боря всеки ден, ако се борех всеки ден, резултата щеше да е по- различен 😄

19.04.18
13:32

казано от Bart Simpson на 19.04.18, 13:16:

За мен ти си упорит, не даваш назад, аз доста често ми минава упоритостта и давам заден...

Bart Simpson

19.04.18
13:39

казано от Димо на 19.04.18, 13:30:

казано от Bart Simpson на 19.04.18, 13:25:

Ти се бориш всеки ден.

А, да бе, да се откажа. Ако мислиш че да се бориш е трудно, пробвай вкуса на провала да видиш... Предполагам че всеки си има горета и долута, това е процес.

И очевидно не се боря всеки ден, ако се борех всеки ден, резултата щеше да е по- различен 😄

Това, че губиш борбата, не означава че не се бориш.

ДЕ

19.04.18
13:48

Това ми напомня за:
Имало там някаква битка, племето я загубило. Някакъв шаман ли, мъдрец ли, водач ли на племето.......не помня, се радвал, поздравявал оцелелите мъже. Те го попитали, защо трябва да се радват и даже да празнуват, след като са загубили. А той отговорил, че при  победа е лесно. Трудното е, когато някой все побеждава, но падне, да може после отново да се изправи и да влезе в битка още по-силен. И трябва да празнуват, защото се вижда, че не са се отчаяли, не са паднали духом, а са още по-настървени и нахъсани за победа.
Нещо такова беше :-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1