17.04.18
18:05
Здравейте,
Започнах да тренирам преди 8 месеца, когато започнах бях 64 кг, 186см висок. В момента съм 86-87кг, но от 2 месеца си стоя на тези килограми, а и съм лееко мазен. Тренирам 4 дни в седмицата (пон. втор. четв. петк.). Искам да качвам още, не да свалям. Какво е вашето мнение?
Яденето ми представлява това.
Закуска: 500 грама кисело мляко с 100 грама овесени ядки.
Междинна закуска: 50 грама сурови ядки (кашу и бадеми)
Обяд: 250 грама месо (конско, пилешко или телешко) + малко салата и протеинов хляб на Mastemacher
След тренировка: Протеинов шейк ( 1 банан, 100 грама фъстъчено масло, 100 грама мед, 30 грама ВЕГАНСКИ протеин на MyProtein, 1 ябълка и 1 лимон)
Вечеря: 250 грама месо (конско, пилешко или телешко) + малко салата и протеинов хляб на Mastemacher
По време на тренировка пия разтворими BCAA, и при всяко ядене Ензими на NOW.
ПС: Пия Вегански протеин поради непоносимост към лактоза, в момента пробвам протеин изолат, ако нямам проблеми ще сменя веганският.
Поздрави
Темата беше редактирана от ICON на 17.04.18 18:46.
19.04.18
09:14
Вярно е, че начинаещите имат възможността да трупат мускули с много бързо темпо, но 20 кг за 8 месеца са твърде много. От тях реално не повече от 8-10 кг са мускули, при това ако имаш страхотен ген и тренираш и се храниш оптимално още от първата си тренировка.
С други думи, прекаляваш и трупаш повече мазнини отколкото мускули, което не ти прави услуга, а дори обратното.
На този етап от стажа си, вече трябва да започнеш да приемаш, че покачването на още мускули ще става все по-бавно и да спреш да бързаш.
Препоръчвам ти да прочетеш статията Искам бързи резултати!
И все пак, за да отговоря на въпроса ти - яж повече и ще качваш още тегло. Няма да е непременно под формата на мускули, но ти ще си прецениш дали това те устройва или не.
Тренировките също оказват влияние дали ще стимулираш оптимално мускулния растеж.
Благодаря за отговорът! Да, определено е така, може би половината са мазнини. Друго което искам да попитам, относно тренировките. Иска ми се да започна да тренирам от понеделник до петък, тоест 5 дена със следната програма.
Понеделник - гърди + рамо
Вторник - гръб
Сряда - крака
Четвъртък - гърди
Петък - ръце
Дали според вас мога да претренирам от този начин на трениране, и добър ли е?
Поздрави
19.04.18
13:16
Описаното от теб е просто разпределение на мускулните групи, но на практика не дава никаква съществена информация, която да подскаже дали тренировките ще са окей или не.
Разпределението на мускулните групи е един от най-маловажните фактори и на практика много трудно можеш да сбъркаш. Описаният вариант от теб е напълно приемлив.
Но пак - от много по-съществено значение е информацията за упражненията, които ще използваш, редът им на изпълнение, седмичните обем и интензивност, възприето натоварване и други.
Отделно, вече минаваш в период, в който тренирането на мускулна група веднъж седмично е неоптимален вариант. По принцип това е валидно още от самото начало, но напълно начинаещите могат да се разминат за известно време. Пак можеш да постигнеш много добри резултати, но още по-добри ще бъдат ако всяка мускулна група се тренира пряко 2 до 3 пъти в седмицата.
Дали ще претренираш зависи от възстановяването. Няма как да се каже предварително, дори и да знаехме какви ще са тренировките ти в детайли. Това е нещо, което човек трябва да прецени сам за себе си в процеса на трениране. И друг може да го прецени добре, но трябва да ти е личен треньор и да те наблюдава отблизо и редовно.