ЖЕЛЕЗНИЯТ

Прескочи до:

23.04.18
21:23

казано от Joe Musashi на 23.04.18, 21:14:

Остаи шегичките и лафчетата, просто е неприятно за четене, опитах се да ти прочета поста и да вникна в проблематиката, отказах се на средата заради това. Тия препинателни знаци си имат роля някаква, все пак. Така написано звучиш все едно си на смъртен одър или имаш някакъв говорен дефект или не ти достига въздух, или нещо средно.

Ако ти е неприятно за четене , няма нужда да четеш.Няма да променям начина си на писане , защото на тебе не ти харесва , нито пък ще ти изяснявам повече , нито пък ще продължа комуникация в такава посока.Коментираме с други колеги , неща които ме касаят и интересуват в тренировките , та ако нямаш какво конкретно да кажеш за това , се оттегли мирно и тихо...приятна вечер!

23.04.18
21:26

казано от XXL на 23.04.18, 21:23:

казано от Joe Musashi на 23.04.18, 21:14:

Остаи шегичките и лафчетата, просто е неприятно за четене, опитах се да ти прочета поста и да вникна в проблематиката, отказах се на средата заради това. Тия препинателни знаци си имат роля някаква, все пак. Така написано звучиш все едно си на смъртен одър или имаш някакъв говорен дефект или не ти достига въздух, или нещо средно.

Ако ти е неприятно за четене , няма нужда да четеш.Няма да променям начина си на писане , защото на тебе не ти харесва , нито пък ще ти изяснявам повече , нито пък ще продължа комуникация в такава посока.Коментираме с други колеги , неща които ме касаят и интересуват в тренировките , та ако нямаш какво конкретно да кажеш за това , се оттегли мирно и тихо...приятна вечер!

бухахахаха, е по принцип и да не чета беше опция ,да. Не ставаше въпрос дали на мен ми харесва или не, а дали по принцип е нормално за четене, ама нейсе.
айде.....приятно ....трениране......може някой ден.... да се прежаля пак..... да погледна......пийс аут.....

ДЕ

23.04.18
21:56

Добре бе пичове, чак такова значение ли има стилът на писане. Грамотно е, ясно е какво се има предвид. Аз като гледам, активните и ежедневно пишещи в дневниците си са пряко сили 20-30 човека (може и доста по-малко) , от които няколко водещи фигури, които и да ни напсуват ще ги лайкнем по дифолт (както се казва: и магаре да сложат, ще го изберем-толкова им вярваме), както и другите останали активни. Ако и между изброените възникват спорове, дразги и караници за подобни дребнотемия........заеби. Ей и аз обичам многоточията, ко да напраа, че ми идва отвътре да списвам по поетски 😃

Мнението беше редактирано от Деян на 23.04.18 22:00.

23.04.18
22:16

Бате Дидо , мерси за рамото , но нямаше нужда...аз не се засегнах от момчето , а действията ми бяха пряко насочени към стопирането в зародиш на безпредметни глъчки в дневника ми , за да го запазя легитимно тренировъчен...ако ме разбираш.Сигурно е много готин пич , но обича нещата стандартни без точици...епа нека , нема проблем.

23.04.18
22:28

Съга сакам да си минем пак на думата...за трениранйето.Мислих таа вечер да идем пак да подръпам железото за гръбина , ама трапеца ме боли ,гъза и он е като натрепан с дренова пръчка , копитата и они са откапали(некога у училище ми викаа Коня) , та ше го е%ем да одим.Ше зеам си одънем малко , барем утре се посъберем , па да се понесем па натам.
  Забравих да каам за креатина.От месец....моа и повече да е съм спрел с таа попара.Три месеца го пих , като прасе на стартерни смески и....нищо...едно големо нищо.Пих по 5г , после по 10 и пак нищо.Нема кво да се залъгвам ...никаква разлика не видех , колкото и да се опитвах да си въобразим , не стана таа работа.Съга откъ го спрех , пак те тва същото...силата си разсте , така кък преди него , докъде го приемах и след като спрех.Може при некой друг да важи , ма за мене тоа прахуляк не работи...

Мнението беше редактирано от XXL на 23.04.18 22:29.

ДЕ

23.04.18
22:39

Хо, не става дума за даване на рамо. Говоря принципно, когато възникват подобни реплики между съфорумници, излезнали ей така от нищото, но с последица -”вледеняване на отношенията” 😞 И най-тъпото е, че се сджафкват за нищо все готини хора, до колкото, макар и от виртуалното ми възприятие за тях съм стигнал до този извод.

23.04.18
22:41

Ти, с тези габарити, имаш да извадиш още много сила преди да ти трябва креатина, но не бързай да го отписваш, ще му дойде времето.

23.04.18
22:45

казано от Любомир Ламбрев на 23.04.18, 22:41:

Ти, с тези габарити, имаш да извадиш още много сила преди да ти трябва креатина, но не бързай да го отписваш, ще му дойде времето.

Възможно е да си прав , но за момента просто няма никакъв ефект от него , затова се отказах , а иначе продукта е на високо ниво от реномиран производител и не би следвало да е шит.

23.04.18
23:04

казано от Deyan на 23.04.18, 22:39:

Говоря принципно, когато възникват подобни реплики между съфорумници, излезнали ей така от нищото, но с последица -”вледеняване на отношенията” 😞

Гледай сега , аз съм тук от мисля 4 месеца...нов съм , а често философствам , изказвам се и така.Нормално е хората , които са позалежали тук , да се опитват да ме подсичат...и в живота е така , когато си някъде нов...на работа например.И както често става , такива като мен се възприемат , като невежи по правило.Това е защото не си дават сметка , че съм зрял човек , точно като тях и може би не съм малоумен по правило.Също много често хората не желаят , някой друг да знае...искат само те да знаят , което е класическа форма на егоизъм...други обичат да го играят критици...бъзикчии...ментори...диваци и кво ли още не.Аз съм ОК с това , знам че е нормално и няма проблем , независимо , че някои ме мислят за сопнат , може би , защото точно това очакват , спрямо действията си(провокации) и автоматично определят това или онова.За пореден път повтарям , че аз съм много готин човек и всички тези тук , които се държат унизително , в действителността биха били мои приятели.То като говорим за действителност , много хора тук , които се стремят да демонстрират класа  и  афинитет към изящество , в действителноста са съвсем различни.

24.04.18
09:31

казано от XXL на 23.04.18, 23:04:

.Нормално е хората , които са позалежали тук , да се опитват да ме подсичат...и в живота е така , когато си някъде нов...на работа например..

Глупости,това пък е толкова типично съждение за хора ,които не се оглеждат и замислят,че не е истина.Нещо като връзките и работата по високите постове.
Дреме му на някой, от кога си тук.Всеки ,който е бил краен в нещо е отнасял някаква балтия-я за правопис,я за проповеди за веганство,я за псевдо научни изказвания,я за нетърпимост към чернилки и педали изразена твърде епитетно.
Та мислещите хора поглеждат и в себе си,когато някой им направи забележка,а не се втурват да обясняват ,колко са културни,добри и възпитани,но просто държат да са  себе си,щот така.
Капиш?

26.04.18
01:11

Тренировката тази вечер

Крака

КЛЕК С ПАУЗА: 2х5х20кг/5х60кг/5х100кг-5сек./5х110кг-2сек.

ЛЕГ ЗАДНО БЕДРО: 9х77кг/9х73кг/2х9х68кг

РУМЪНСКА М.ТЯГА: 10х60кг/10х110кг/8х120кг/8х130кг/8х140кг

Цял ден носене на тежко...изнесох мебелировката на цял етаж офиси на ръка.Така , че беше безпредметно да тренирам гръб , който ми беше наред...единствено краката останаха свежи , затова крака.Мои добри приятели(двойка) , от известно време се канеха да започнат да потренирват ей така за здраве , та днес се решиха и бях треньор за първи път...показах им там квото знам и неусетно ми се разводни цялата тренировка.Все пак успях да си направя всичко , дори и с малко разтъкавания насам натам и доста бърборене...абе беше забавно...хареса им и решиха да се съберем в залата отново след няколко дена.Останаха доволни и се разбрахме за плащане , което ще се осъществи на неделното барбекю след няколко дни...яко...надницата ще се консумира топла на пръчка)))

28.04.18
01:04

Тренировката тази вечер

Гърди

КОФИ: 3(СТ)/5х5(+25кг)

ЛЕГ: 5х60кг/5х90кг/5х100кг/2х110кг

На лега импровизирах , като умерено стесних хвата(почти раменна широчина) , защото така или иначе кофите ме поизтощиха и на лежанката нямаше да имам възможност да работя с обичайните тежести.Та поне да донатоваря хубаво трицепса.Успях да постигна заплануваното на кофите и сега за известно време ще се фокусирам на лега , понеже силата ми там не е това , което трябва да бъде.

03.05.18
00:53

Тренировката тази вечер

Гръб

НАБИРАНЕ ПОДХВАТ: 8(СТ)

ГРЕБАНЕ ЩАНГА: 5х60кг/5х100кг/6х130кг/5х140кг/3х150кг

ПОВДИГАНЕ РАМЕНЕ ЩАНГА: 10х150кг/10х180кг/6х180кг

Няколко дни пълен отбой от залата , се оказаха доста зареждащи!
Много момиченца таа вечер у залата...се едно бех у неква парфюмериа...напудрени и прочие.Я не моа разберем да тренират ли беа дошли или...Ма викам ...чеки те са се напрайм на големио мъж и запръхтех с щангата...добре че се не утрепах...после на почивките одех наоколо така на широко като изпущена стока и се прайм на дзвер.

04.05.18
00:34

Тренировката тази вечер

Крака

ЛЕГ ЗАДНО БЕДРО: 10х27кг/2х10х77кг/1х8х77кг

ХАКЕН-МАШИНА ПРАСЕЦ: 20х100кг/20х130кг/2х20х150кг

ЛЕГ-ПРЕСА: 1х30х200кг

Опитах да клякам след прасеца , но 60кг ми се сториха като 100 и се отказах...трапец , гръб , всичко леш , затова малко на пресата да има нещо там и си тръгнах.

07.05.18
00:27

Тренировката тази вечер

Бицепс/Трицепс

ПРАВ ЛОСТ ОТ СТОЕЖ: 8х40кг/5х50кг/7х60кг

КОФИ:7(+25кг)/15(СТ)

ТЕСЕН ЛЕГ:2х8х60кг

Три дни умишлено гладуване , че много взе да ме дразни тази сланина по мен и резултата е минус 2.5кг , та сега съм 110кг.Чувствам обща умора и в залата не се получи оптимално , но става.Поне паласките и шкембето леко са намалели и това ме устройва.

Пускам малко видео от тренировката.Тежестите са ми максимални за съответните повторения и ми е тежко...техниката не е за пример , но така или иначе ще са добра отправна точка.И двете упражнения са сравнително нови за мен, така че всеки може да се чувства свободен да ме нахрани хаха

Мнението беше редактирано от XXL на 07.05.18 01:01.

07.05.18
01:02

не стана в един пост две видеа...нз що...

07.05.18
17:00

Споделям това любопитно четиво на разположението на всички тук в дневника си , за да не отварям нова тема и да чакам одобрение от модератор с часове , защото е нещо наистина интересно , на което попаднах току що в морето от информация...

“В сърцето е заложен запас от издръжливост за извършване на определен брой мускулни контракции. Не ги хабете за правене на упражнения“, споделя съветите си доктор Убиратан.Той споделя, че упражненията за сърдечносъдовата система не удължават живота, а вегетарианството всъщност е безсмислено.– Д-р Убиратан, твърди се, че упражненията за сърдечносъдовата система удължават живота, това вярно ли е?

– Сърцето е създадено, за да изпълнява определен брой съкращения. Не ги похабявайте за упражнения. Вашият жизнен период ще изтече независимо от начина на използване на сърдечните съкращения. Това е все едно да твърдите, че можете да удължите живота на колата си, като я карате с по-висока скорост. Искате да живеете по-дълго? Спете и уважавайте сиестата.

– Трябва ли да се спре консумирането на червено месо и да се ядат повече плодове и растителна храна?

– Необходимо е да се разбере стратегията на ефективността на храненето. Какво ядат кравите? Трева и царевица. Така че една пържола всъщност е най-ефективният начин да предоставите растителна храна на своя организъм. Предпочитате да приемате зърнени храни? Тогава яжте пилешко.

– Следва ли да се намали употребата на алкохол?
– В никакъв случай! Виното се приготвя от плодове. Брендито – това е дестилирано вино. Това означава, че от плодовете е премахната водата така, че да извличате максимална полза от тях. Бирата пък се прави от ечемик. Затова не се лишавайте и от нея.

– Каква е ползата от редовните спортни тренировки?

– Моята философия е такава: ако няма болка – не правете нищо. Вие сте си добре.

– Вреди ли консумирането на пържено?

– В днешно време храната се пържи предимно в олио. Което е с растителен произход и продуктите, които се подлагат на пържене, се напояват с него. Как може да бъде вредна допълнителната растителна храна?

– Как фитнесът помага да се намали наднорменото тегло?

– Абсолютно никак. Единственият резултат от упражненията за мускулите е, че се увеличават техните размери.

– Шоколадът вреден ли е?

– Шоколадът се състои основно от какао – също растителна храна. Прекрасен продукт, употребата на който ви доставя наслада и щастие. Животът не трябва да бъде пътуване към гроба с цел да пристигнете там в добро здравословно състояние, с привлекателна и добре съхранила се външност. Най-добре е да тръгнете по пътя с чаша бира в едната ръка и вкусен сандвич в другата и да го завършите след безкрайно практикуване на секс, с напълно уморено, използвано тяло. И да признаете накрая, че това е било едно прекрасно пътешествие и наистина си е струвало да го изживеете.

– Какво бихте ни посъветвали още?

– Ако дългото ходене пеша беше толкова полезно, то пощальоните щяха да са безсмъртни. Косатките плуват цял живот, ядат риба и пият вода, но въпреки това са дебели. Зайците бягат и скачат без почивка, но живеят не повече от 15 години. Костенурките са мудни и бавни, не бягат и нищо не правят, но въпреки това живеят по 450 години.

09.05.18
01:15

Тренировката тази вечер

Крака + Малко гръб

КЛЕК: 5х60кг/2х80кг/2х100кг/1х120кг/1х140кг/1х150кг

МЪРТВА ТЯГА: надхват 3х90кг/1х130кг/1х170кг/ кръстосан 1х200кг/0х220кг

Е просто нямаше как за две седмици да скоча 10кг нагоре на тягата , като хем съм свалил лично тегло , хем е и в работен ден...лакомията!Са ме е яд , че можех поне да си натисна както трябва на клека.

09.05.18
07:00

Тоя “доктор” май не е много доктор 🙂 те са така повечето доктори, като ги видиш до един спортисти и до един изкарват дълго, затова няма как да даде друг съвет. Но общо взето всичко опира до въпроса “колко” “кога” и “как”

09.05.18
08:32

Тоя доктор бая простотии е написал. Забравил е да каже да пием нефт, щото тя е сока от животните, които са най- доброто от растенията и да каже че бактериите ядат фекалии и са в супер форма, някой да е виждал дебела бактерия?

09.05.18
20:50

Един фермер имал около 200 кокошки, но нямал петел, а искал пиленца. Отишъл един ден надолу по пътя при следващия фермер и му поискал петел. Другият фермер отвърнал:
– Да, имам един великолепен петел, казва се Ранди. Той ще оправи всичките ти кокошки без проблем!
Ранди струвал много пари, но фермерът решил, че ще си заслужава и го купил. Отнесъл го вкъщи, настанил го в двора и започнал да го агитира:
– Ранди, искам сега да влезеш в ритъм! Имаш доста кокошки да оправяш, а и ми струваш много пари, така че, трябва да свършиш добре работата си. Лека-полека се захващай и се забавлявай.
Петелът го гледал все едно разбира всяка дума и фермерът му посочил кокошарника. Ранди излетял като куршум и оправил всяка кокошка по 3-4 пъти, а фермерът го зяпал шокиран. Ранди излетял от кокошарника и налетял на ято патки в езерото. После в нахлул в кочината, след това и при кравите. Ранди скачал на всяко животно, притежавано от фермера.
Фермерът бил объркан и притеснен, че скъпият му петел няма да издържи дори до края на деня и разочарован си легнал. Събуждайки се на следващия ден, открил Ранди умрял на двора. Лешояди се въртяли над него. Фермерът натъжен от загубата на такова цветисто животно, поклатил глава и казал:
– Ех, Ранди, казах ти в ритъм да ги оправяш, виж какво си причини сам сега!
Ранди отворил едно око, кимнал към небето и казал:
– Тихо, приближават се…

10.05.18
00:25

Тренировката тази вечер

Комплексна разтоварваща

ЛЕГ: 3х5х50кг/5х60кг

БИЦЕПС ЕЗ СТОЕЖ: 3х10х35кг

ГРЕБАНЕ ЩАНГА:3х10х60кг

КЛЕК: 3х10х40кг

ТРИЦЕПС ГОРЕН СКРИПЕЦ: 8х91кг/2х10х32кг

Първата ми тренировка по бокс...тренира ме 21 годишен мълчуган от Пазарджишкио край.Тренирахме стойки и различните удари в продължение на около час.Момчето се беше постарал и ми беше донесъл ръкавици.Оказа се по-трудно , отколкото очаквах предварително , но определено ми хареса.Той каза , че схващам и ще ми се получат нещата , но аз мисля че съм по-скоро зле.Идеята на начинанието е кардио , което да е различно от това да бягам на пътеки като вързано магаре или досадно въртене на велота.В тази посока се получава чудесно , защото накрая почти бях кипнал.Хареса ми новото занимание и продължавам , пък ще видим...

10.05.18
22:42

Тренировката тази сутрин

ФЕРМЕРСКА РАЗХОДКА: 18х15 метра с 80кг тежест

Тренировката тази вечер

НАБИРАНЕ ПОДХВАТ: 5(СТ)

ГРЕБАНЕ С ЩАНГА: 8х50кг/5х100кг/3х5х125кг/2х5х120кг/5х100кг

ГОРЕН СКРИПЕЦ ГРЪБ: 8х100кг/5х93кг

Мнението беше редактирано от XXL на 10.05.18 22:43.

12.05.18
15:57

Преди седмица се навърши 1 година и половина откакто влязох за пръв път в залата.През цялото това време съм се опитвал да балансирам между тежка физическа работа и тренировки , което в някаква степен ограничаваше прогреса ми , но това е положението.
    Тренирам без треньор , с почти никакви познания относно материята , приемлива яснота относно хранене , липса на достатъчно свободно време за целта , което ми ограничава и времето за възстановяване , напълно инстинктивни тренировки , като понякога вкарвам по някой нюанс от някоя програма , но си го нагласям както на мен ми харесва.С времето разбрах , че резултатите идват по-бавно отколкото на човек му се иска , но съм го приел и продължавам до където може.Окончателната ми цел е да удвоя силата си , спрямо заводските настройки и съм в процес на преследването и.

ЛЕГ:Практикуване от самото начало.Това ми беше първото упражнение в залата и успях да бутна 2х80кг , което не беше напълно трагично.В момента съм на 1х130кг и съм наясно че лега не ми е таланта...явно ограничения на генетиката , но колкото толкова.

КЛЕК: 1 година практика , като ми отне много време , докато постигна правилна дълбочина на движението , подходяща позиция на стъпала , намиране на подходящи обувки , което позабави силовия прогрес съвсем логично.От друга страна , голям проблем ми беше , докато изчистя дисбаланса от лег-пресата , защото само нея правих за бедрата през първите 6 месеца.Не мога да отрека , че по-голямата част от обема в краката , който имам в момента е от нея...проблема беше , че развивах локално само тях , а не в комплекс с горната част на тялото , както и че предното бедро изоставаше убедително при това упражнение.Започнах клека с постижение от 3х90кг и за година успях 1х160кг(3х150кг) , което не е зле , като си знам че тялото ми е строго неподходящо за силен клек.

МЪРТВА ТЯГА:Чел съм доста негативни мнения за това животно , затова го избягвах доста дълго време , но в крайна сметка се реших да пробвам.Започнах да тренирам тяга преди около 5 месеца и то с 1 месец прекъсване , заради контузия в поясната област от друго упражнение и за общо 4 месеца веднъж седмично , от 1х140кг , достигнах до 2х210кг , като си мисля че спазвам безопасна позиция на кръста , защото не чувствам никакъв дискомфорт никъде след тренировката или по време на нея , освен тежка мускулна треска в следващите няколко дни.Аз и затова съм избрал да правя тяга след клек , за да съм сигурен че съм достатъчно загрят и раздвижен , мъкар и да знам , че тежкия клек реже някакъв процент от силата на тягата...сигурността е приоритетна тук!Прогресирам бързо , но все още си оставам далече от силна тяга.

Това е обобщението до момента , следващото след 6 месеца , като се надявам да покача поне 10% сила на въпросните три...живот и здраве!

Мнението беше редактирано от XXL на 12.05.18 16:07.

12.05.18
16:15

казано от XXL на 12.05.18, 15:57:

което не е зле , като си знам че тялото ми е строго неподходящо за силен клек.
!

Кое те кара да мислиш така?

12.05.18
16:23

казано от nervak на 12.05.18, 16:15:

което не е зле , като си знам че тялото ми е строго неподходящо за силен клек.
!

Кое те кара да мислиш така?

Къс торс с дълги крака за ръста ми(186см) и дълги бедра със сравнително къси подбедрици , което при дълбок клек усложнява подържането на гърба легитимно изправен без сериозно накланяне напред...доста дълги ръце , което ми пречи да хвана щангата достатъчно близо до раменете за максимално стягане на лопатките и добър баланс с тежестта.

ДЕ

12.05.18
16:31

Преди седмица се навърши 1 година и половина откакто влязох за пръв път в залата.

Хм, мислех, че и преди си тренирал, но просто си имал пауза. Браво за постиженията 😎 Аз пък от 5-ти клас до 23-24 г. възраст не бях спирал, като последните 3-4 г. от този период предимно с щанги, защото и натежах. Преди това само лостове ежедневно. Макар като млад да не съм клякал и правил теги, в момента на другите движения съм доста далеч от тогава, въпреки от края на септември 2017 г. да започнах редовно в залата, а по-базово и силово да стартирах от преди няма 5 м. Но аз и не зоря де.

12.05.18
16:49

казано от Deyan на 12.05.18, 16:31:

Преди седмица се навърши 1 година и половина откакто влязох за пръв път в залата.

Хм, мислех, че и преди си тренирал, но просто си имал пауза. Браво за постиженията 😎 Аз пък от 5-ти клас до 23-24 г. възраст не бях спирал, като последните 3-4 г. от този период предимно с щанги, защото и натежах. Преди това само лостове ежедневно. Макар като млад да не съм клякал и правил теги, в момента на другите движения съм доста далеч от тогава, въпреки от края на септември 2017 г. да започнах редовно в залата, а по-базово и силово да стартирах от преди няма 5 м. Но аз и не зоря де.

Прави ти чест , че толкова отдавна спортуваш...съжалявам че и аз не го правех , когато беше точното време , но по-добре късно отколкото никога.
      И между другото продължавам да не разбирам защо не се зориш , както ти се изразяваш...Едър човек си , а тренираш все леко.И клека продължава да не ти е приоритет , явно защото не вярваш в реалните ползи от него или не ти стиска да се потрудиш сериозно.Моето виждане е , че един трениращ не може да бъде истински цялостно силен без качествен клек редовно.Не те критикувам Дидко , но ми се ще да съм ти полезен...По-здрави!

П.П.И да , тренирал съм преди 12 години за период от 5-6 месеца , ако това може изобщо да се брои...после се ожених и ...

Мнението беше редактирано от XXL на 12.05.18 17:07.

ДЕ

12.05.18
17:12

Е то 5 клас съм бил на 12 г. .....до 24 г. са 12 г. занимания, от които 1.5 г. казарма, дето комбинирах лостове и тежести. Като студент след това, а вече и по-дебел леко леко минах на само тежести, но след това 18-ина години пълен пас. 2016 г. лятото ходих малко на зала, спрях, после лятото на 2017 г. почнах лекичко с дъмбели вкъщи и лостове вън. Другото, т.е. от тогава до сега го разказах в предното мнение.
И друг път съм го упоменавал-много и къде по-яки има на моята възраст, ама не са спирали повечето от тях. Но пък на фона на тях, сигурно едно поне 95 % от всички мъже не тренират или ако тренират, то не клякат и дърпат теги и т.н. В моята зала, дори и с ниските си възможности, като гледам май съм един от 4-5 човека колкото мен, от които общо взето един прави само румънска с 90-100 кг., с колан и фитили, и раменна преса, а друг само кофи с тежест, като другото са скрипци и пътечки. Останалите цъкат. Няма класическа тяга, няма клек и т.н. .....”Ти много рискуваш човек, да клякаш на 40 и кусур години”-и такава реплика ми каза един колкото мен горе долу.
Та идеята е, че на фона на болшинството, все пак не съм толкова зле. Хе, вчера един мой авто майстор, дето не ме бе виждал 5-6 м. ми вика, какво правя-много як съм бил станал, щанги ли вдигам 😎 Демек има напредОк и продължаваме напреТ 😃
ПС......Не се зоря, защото се оказа, че имам проблем, за който не подозирах. Не е потвърден, но все пак го давам по-леко, каквито указания ми дадоха.
Иначе долна част имам всяка тренировка, провеждана през ден или два- редувам клек-трап бар или румънска-клек. Клякам редовно, просто ми е слаб клека и по-скоро краката. В гръб и кръст никакво натоварване не усещам.....уж.

Мнението беше редактирано от Деян на 12.05.18 17:20.

12.05.18
17:20

Еми крайно време е да им дадеш пример на тия кълвачи в твойта зала.Ти щом сега се отличаваш , смятай ако понапънеш малко в границите на разумното...по нашия край имаме едно сладко обръщение към  изумени люде...”Кво глеаш , като бибе из джеб?”

...какъв проблем имаш , че сега прочетох радакцията?

Мнението беше редактирано от XXL на 12.05.18 17:22.

ДЕ

12.05.18
17:23

Последния път едни 24-25 годишни и иначе ячки на лега и дъмбелите, а и с тела, клякаха по 1/4 клек, с около 120 кг., с колан и спотър. Не знам, чел съм, че така се прави при плато, ама едно килата малко, а друго-за първи път гледам въобще да клякат. Май така и си го правят.

12.05.18
17:39

казано от Deyan на 12.05.18, 17:23:

Последния път едни 24-25 годишни и иначе ячки на лега и дъмбелите, а и с тела, клякаха по 1/4 клек, с около 120 кг., с колан и спотър. Не знам, чел съм, че така се прави при плато, ама едно килата малко, а друго-за първи път гледам въобще да клякат. Май така и си го правят.

Его-клекачи има и тук във форума , които надценяват собствените си възможности и увреждат телата си в името на числото...няма да споменавам конкретно , за да не се окажа в центъра на словестен обстрел , но ти сам ще ги познаеш...до един са с увредени стойка и походка и задължително с травми сега или преди.Клека трябва да бъде естествено анатомично движение , а не приклякане или мутирало добро утро , иначе е по-добре да отсъства от тренировъчната програма и то за добро!Аз и преди ти казах...намери подходящия човек да те научи на класически клек , щом ти не можеш сам , колкото и да ти струва като време или пари и после само напред , няма да съжаляваш...и да знаеш , кой каквото ще да казва...аз ти казвам , че клека развива и трапеца , а при теб той е натурално добре!!!

ДЕ

12.05.18
17:43

Аз знам кое как. Формите са ми общо взето добри на движенията. Просто там ми е по-слаба зона и по-трудно прогресирам.

казано от XXL на 12.05.18, 16:49:

П.П.И да , тренирал съм преди 12 години за период от 5-6 месеца , ако това може изобщо да се брои...после се ожених и ...

И кво...😘?

ДЕ

12.05.18
18:14

казано от Оля Петрова на 12.05.18, 18:11:

И кво...😘?

Т.е. ти си виновна за дето е спрЕл да тренира 😎

Мнението беше редактирано от Деян на 12.05.18 18:15.

12.05.18
18:17

казано от Оля Петрова на 12.05.18, 18:11:

И кво...😘?

Ааа нищо нищо...просто ти ми стана приоритетче Бонбонче ,  ....а и умножаването на семейството ми беше новата тренировка  хахааа , нали си знаеш?

Хайде хващай пътя вече,че имам нужда от спотър за.... клека😉!Станала съм много силна,да знаеш!

Мнението беше редактирано от Оля Петрова на 12.05.18 18:57.

12.05.18
21:58

казано от XXL на 12.05.18, 16:23:

Къс торс с дълги крака за ръста ми(186см) и дълги бедра със сравнително къси подбедрици , което при дълбок клек усложнява подържането на гърба легитимно изправен без сериозно накланяне напред...доста дълги ръце , което ми пречи да хвана щангата достатъчно близо до раменете за максимално стягане на лопатките и добър баланс с тежестта.

Ти се изкара ,баси и Квазимодото.
Тези теории са само в главата ти като оправдания.Нищо такова не видях,нито от снимките последните,нито от клипа.

12.05.18
23:03

казано от nervak на 12.05.18, 21:58:

казано от XXL на 12.05.18, 16:23:

Ти се изкара ,баси и Квазимодото.
Тези теории са само в главата ти като оправдания.Нищо такова не видях,нито от снимките последните,нито от клипа.

Какви оправдания бе Нерваче , аз просто казвам каквото е...не се оправдавам изобщо , а си работя много сериозно.Гледай по-внимателно и може да забележиш това , за което говоря , а не да изтърсваш някакви безмислени постове , както правеше на Барт в дневника!

12.05.18
23:47

))))))))Дългите ръце ти пречат...да хванеш щангата???
Хиксхикселче)))),поне помагат за друго..да си хванеш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1