Храната вчера след около 16 часа фаст:
1. Две филии домашен хляб с кашкавал, кроасан с шоколад.
2.Кроасан с шоколад, 2-3 шоколадови бонбона.
3. Бургер( телешко за бургери, пържено яйце, майонеза, кетчуп, чедър, домат, лук, бургер питки) литър кола, половин литър сладолед (банани,мляко, сметана, нерафинирана тръстикова захар) домашно сладко от боровинки.
Добре около 1500-1600кк. излишък.Бургерът както винаги беше станал страхотен. Безалкохолни не пия и не обичам, но с тези домашни бургери винаги ми се пие кола и ми върви. За бургерите взимам едни “телешки бургери” от телета до 8 месеца от лидъл и винаги много ми са харесвали. Шоколадовото суфле отпадна поради технически причини(под технически причини да се разбира, че редче по редче съм изял шоколада-нищо днес купих доста).
Преди две седмици поръчах кухненски робот за на детето пюретата,. Трябваше отдавна да е дошъл, а още го няма и не могат да ми дадат никва информация кога ще пристигне и накрая ще взема да си поръчам друг.
Днес доста изморителен ден. Утре смятам да тренирам отново след тридесет и няколко часа фаст. Общо за уикенда съм спал около 8 часа и като взема предвид, че няма да съм ял от неделя, утре ако не се затисна с 100 кила на лежанка ще се учудя.
Вече взех да навлизам във фазата ” вече изглеждам добре и може да спирам режима”. Допълнително към мисленето в тази посока ме “мотивира” и факта, че хората на моята възраст дето познавам, срещам и виждам са бая по-дебели от мен. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 04.06.18 20:53.
Тренировка:
Гърди :
1. Полулег с щанга - 8х60кг.,80кг.,6х90кг., 3,3 х100кг., 10х80кг.
2. Лег сдъмели с успоредни длани и краката във въздуха -8,8,8,8 х30кг.
3. Пек - дек и малко кофички.
Гръб:
1. Набирания надхват - 5,4,4,4
2. Хоризонтален скрипец - 10,8,12,10
3. Тяга - 6х80кг.,2,2,2,2,2х 120кг.
Пробвах днес полулега с помощ при ваденето, но пак не е работа -неудобен сие.Пробвах пек-дек машината, но и тя не ми допадна. Набиранията малко като бройка, но ги усетих добре в гърба.Тягата умишлено я оставих за накрая.Напоследък хвата хич не ми държи и така или иначе дърпам смешни килограми, та идеята ми беше поне на изтощено да я правя.Лостът се случи от въртящите се , та видях зор с и без това рехавия ми хват. Иначе като цяло бърза и стегната тренировка.
Утре и другиден имам ранни пътувани с късни връщания и няма да мога тренирам в четвъртък, но ще се опитам да направя едни крака в петък.Иначе забравх да отбележа, че мерих ръката и наистина ми е станала 42.5, което е добре. Сега като почвам малко по-активно или по-скоро по-ччесто да правя набирания и тяга, та ще видим дали след някой месец няма стане пак 45-46. Днес реших да си почина малко и работих само до обяд. В два часа в най-голямата жега реших да направя едно планинско. Тази година глиганите много надолу са взели да слизат. Разровили са доста пътеки още в началото на гората. Въпреки жегата повървях доста. Понеже много бързо хвщам тен и няколко пъти в планината без тениска и приличам все едно съм ходил за седмица на море. Общо взето е това.
Храната вчера след около 36 часа фаст:
1. 60 грама суроватка с прясно мляко и два банана, две филии хляб с кашкавал, редче бя; шоколад
2. 50 грама суроватка с прясно мялко и банан.
3. Салата от домати, краставици, авокадо. сирене и олио, литър прясно мляко,
4. Кисело мляко с мюсли и мед, два кроасана, един шоколад, литър соево мляко и литър прясно мляко.
Около 2000кк. излишък. Днес също ще съм в излишък, че имаше повод. Утре ще се опитам да изкарам отново без хранене, че през уикенда отново ще имаме повод. Ако изкарам два 36 часови фаста, може би няма да кача тази седмица. И месо се очертава да ям. Нищо другата седмица ще се опитам да съм по -сериозен и по-вегетарианец.Днес много натоварен ден . Отделно яко ме цепеше главата и ми се гадеше нещо. Утре ще врътна отново едно 700-800км. За вчера да си отбележа,че ме гонеше яко жажда. Много течности изпих. Над три литра мляко(соево и краве) и около 4 литра вода и така и не утолих тази жажда. Днес вече са нормални нещата. Половин литър вода от сутринта до вечерта и литър с вечерята. Иначе хем пропускам в някой дни от седмицата да приемам калории, излиза че за 21 дни съм изпукал 22-23 литра мляко. Общо взето е това.
казано от Иван Марков на 06.06.18, 21:40:
....
Около 2000кк. излишък.
За какъв излишък говориш след 36 часа фаст? 🙂
При теб ще е по-удачно да си смяташ седмичния калориен баланс и да забравиш за дневния, ако изобщо нещо смяташ.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.06.18 10:35.
казано от Boby_ на 07.06.18, 10:14:
казано от Иван Марков на 06.06.18, 21:40:
....
Около 2000кк. излишък.За какъв излишък говориш след 36 часа фаст? 🙂
При теб ще е по-удачно да си смяташ седмичния калориен баланс и да забравиш за дневния, ако изобщо нещо смяташ.
Аз гледам седмично баланса да е в дефицит, но следя и дневно калориите с оглед регулирането им през следващите дни. Някой ден като приема повече калории съответно на другия следя да са по- малко за да може в края на седмицата да съм в планирания дефицит или близо до него. Иначе дори и след 36 часа фаст гледам да не прекалявам. Смятам си ги на математическия принцип, независимо от продължителността на фастта.
Храната вчера след около 21 часа фаст:
1. Свинска вратна на скара, свинско шишче, домати, краставици и олио, две филийки хляб, кашкавал, 5 шоколадови бонбона, две парчета торта.
2. Филия с кашкавал, парче торта, половин литър прясно мляко.
Около 1000кк. излишък. Днес може и да изкарам без храна, въпреки че в момента съм много гладен и съм на кантар.Цял ден пътуване и работа.Сутринта хванахме катастрофата на Тракия, но горе-долу бързо излезнахме от задръстването. Следобед хванахме яко дъжд . Не мина и без нерви. Утре сутринта по план крака. И така.
Мнението беше редактирано от I`M на 07.06.18 19:54.
Тренировка:
Крака:
1. Преден клек- 5:х50кг., 2,3,3,3х70кг.,5 х50кг кг.
2. Бедрено разгъване- 8,8,8,8
Рамо:
1. Странично разтваряне с дъмбели- 8,8,8,8 х 10кг.
2. Избутване с дъмбели с у.д.- 8,8,8,6 х 15 кг.
Трапец:
1. Обръщане от земя - 2,2,2,3 х70 кг.
2. Повдигна на машина- 8,8,8,8
Много набързо и стегнато. Почти без почивки.Усещам, че утре отново ще имам брутална мускулна треска на краката. Манах военната преса, че след миналия път на лега чувствах лека болка и дискомфорт.
Храната вчера- липсва.
Ако времето позволява по- късно и утре ще направя по едно планинско.
Не съм тренирал през уикенда. За сметка на това пък в петък бях на около 10 000кк, а вчера може би на около 15 000кк. Качихме се с едно приятелско семейство за уикенда на любимото ми място за почивка. Едни барбекюта, едно телешки стекове. Абе супер беше. Смятах в събота да тренирам в хотела, но ме домързя. За сметка на това походих в планината. Релаксирах добре. Общо взето на ден за по около два часа правих следната схема - от 5 до 10 минути в сауна на 110градуса,потапяне в ледена вода, две-три минути плуване и повтарям процедурата. За съжаление идната седмица ми се очертава много натоварена и нямаше как да останем и днес. То даже дето в петък отидохме, ще трябва днес вечерта да наваксам , че наистина ми се струпаха доста неща.
Иначе разходките в планината леки. Маршрутите с много по-малко натоварване от тези, които си правя тук. Природата обаче невероятно красива. Много по-големи иглолистни дървета от тези тук . С много мъх , зелина и малки поточета навсякъде. Въдухът много свеж и чист. Определено добре си починах. Смятах и днес да не ям, но закарах детето на закуската, че беше гладна. И като се почна едни домашни кокоши яйца, палачинки с домашен мед и сладко от боровинки, домашно кисело и прясно мляко, супи и т.н. и само от закуската направих отново над 2000кк. И с домашен мед и с домашни сладка разполагам, но домашно прясно и кисело мляко не бях пил/ял от години. Поизду ми се доста коремът, но това предполагам се дължи на тридневното неспирно тъпчене с храна. Направих и два 36 часови фаста тази седмица, така че сигурно сега ако се кача ще съм с 2-3 кила отгоре, но утре-другиден ще се нормализират нещата. Другата седмица се надявам да се върна към вегетариански дефицитен режим. Тренировките не знам как ще са, че наистина ще ми доста натоварено, но ще се опитам да ги направя така както са по план.
Мнението беше редактирано от I`M на 10.06.18 15:56.
Днес доста натоварен ден. Прибрах се към шест с идеята да си ударя един душ и да подхвана друга работа, но уви нямаше вода. За това пък направих час и половина планинско и като се прибрах преди малко водата беше дошла. Сега си събирам мислите и сядам да работя, че да приключа до утре сутринта( не че ще работя цяла нощ, просто трябва да съм готов за сутринта). Утре сутринта планувам да направя едни гърди и един гръб. Днес не смятам да ям.
Днес спрях на пешеходната пътека да мине една дебелана( Викам си на акъла не може да се спира само на хубавите жени). Тя пък демостранивно взе да върви два пъти по -бавно отколкото върви на тротоара. Чак съжалих , че спрях. Това в кръга на шегата.Винаги спирам на пешеходните пътеки, въпреки че доста често има риск някой да ме отнесе отзад.
Ей, моя любимец загуби брутално. Следя го още от ТУФ2 , но мисля, че вече му е крайно време да се откаже . Доказа се достатъчно, а и вече е на годинки за да продължава да практикува този спорт. Така или иначе има кариера като коментатор и представително лице.
Иначе на третия рунд когато Уитакър взе да влиза “безрасъдно” на Ромеро си викам тоя сега ще го засечее и бам след 15-20 секунди нокдаун. Въпреки всичките обвинения за стероиди и мръсни техники Ромеро си е природен феномен - все пак е на 41 години. Конвигтън ме изненада приятно по отношение на стила на игра. Иначе с Уудли ще е сблъсъка на титаните- никой не харесва и двамата. Не ми се ще , но трябва да почвам да работя.
Мнението беше редактирано от I`M на 11.06.18 20:30.
Тренировката:
Гърди:
1. Лег - 8х50кг.+6х80кг.+1х120кг.,3,3,3 х110кг.+3х100кг.+5х80кг.
2.Полулег с дъмбели - 8,8,6,6 х 25кг. и 30кг.
3.Полулег на машина със свободни тежести.
Гръб:
1. Широка тяга - 3,3,3,3 х90кг.+5х60кг.
2. Хоризнтолен скрипец - 8,6,6,6
3. Вертикален скрипец - 8,8,6,6
Скоро не ми е било толкова тежко и не съм се чувствал толкова слаб на лега. Дали от тренирането на 35 часа фаст (отделно и вчера походих в жегата с високо темпо).Дали от липсата на почивки или много кратките такива, но факта си е факт. Дори се отказах от набиранията и мечката и завърших със скрипци.
Храната вчера липсва.Вчера бачках до към 11-11 и нещо. Днес станах в седем, че преди фитнеса трябваше да мина да разпиша едни неща. После пък имах среща в 10 и тренировката я направих бързо -около 30 минути всичко, за да може се прибера, да се изкъпя и да се оправя. Както често се случва човекът закъсня за срещата и само дето бързах. Към 12 приключих и реших да се прибера и да поспа малко , че утре отново ме чака тежък ден. Прибрах се и вместо да легна, в най-голямата жега се забих в планината. Час и половина планинско и сега вече мога да легна малко.
Иначе днес срещнах това малко животинче. Чудих се дали да го преместя от пътеката да не го ритне някъв тъпанар, но в крайна сметка си го оставих да върви по пътя. Показах снимката на малката и тя като ревна що не съм й го взел, та май сега ще се наложи да купувам.
Мнението беше редактирано от I`M на 12.06.18 14:37.
Храната вчера след 36 часа фаст:
1. 60 грама суроватка с прясно мляко и банан.
2. 40 грама суроватка с прясно мялко банан.
3. Пържени яйца с масло, сирене и кашкавал, филия препечен хляб, таратор.
4. Кисело мляко, горски плодове, мед, сладолед с д. сладко от боровинки, кроасан.
Около 300-400кк. излишък. Вчера доста ходене и в планината и в града и не съм прекалявал с храненето, та бива. Жена ми я нямаше по обяд да ми сготви нещо, а аз както съм отбелязвал многократно не обичам да готвя и изпих един протеин отново. Ще ми се да направя един по -дълъг фаст от рода на 5-6 дни, но мисля че няма да мога да изкарам повече от ден -два. Преди съм изкарвал най-много 72-3 часа, сега виждам много зор с изкарването на 36 часовия. Иначе днес смятам отново да не ям, въпреки че явно калориите вчера ми дойдоха малко и сега съм много гладен. Ако успея да издържа ще изкарам и днес без храна, ако не ще хапна нещо по -леко.
Утре трябва да правя крака, но жената ми мрънка че иска да я карам да гледала нещо по магазините рано сутринта. А с нея в магазините означава минимум 2-3 часа, та не знам как ще се добера до фитнеса. Предложих й да мина да купя това дето иска,ама не трябва и тя да дойде. Аз знам каква е цялата работа- да не отида да тренирам. От как започнах отново да ходя на фитнес отново се почна мусенето. Още не сме стигнали до открито мрънкане и протестиране , но усещам че и това ще се случи скоро.Общо взето е това.
Тренировката:
Крака:
1. Преден клек - 3х50кг.,3,3,3,3 х70кг.
2. Преден клек с щанга накорем/гърди - 3,3 х50кг.,2х70кг.,3х50кг.
3. Бедрено разгъване - 8,8,8,8
Рамо и Трапец:
1.Странично разтваряне с дъмбели - 8,8,8,8 х 10кг.
2. Обръщане от зема с военна преса - 5,4,4,5 х 50кг.
3. Повдигане на рамене на машина - 8,8,8,8
Понапомпах доста добре краката. Пробвах една модификация на предния клек, която отдавна гледах в тубата. Слагам лоста на свивките на лактите и го придържам с предмишниците. Адски неудобно, че дори и болезнено, но добре се усеща в бедрата. Обръщането с военната преса си беше обичайното- обръщам, бутам, свалям на земята, обръщам , бутам...
Храната вчера -липсва.
Днес сутринта станах преди жената и се забих във фитнеса. После се прибрах. Оправих се и ходихме по магазините(мисля,че при пазаруването с жена ми изгарям повече калории, отколкото във фитнеса). После ходих до офиса и поработих малко. Преди малко потичах в планината на лек и приятен дъжд, но при не толкова лек вятър. До преди малко бяха само на един шейк и половин филия с пастет. Сега като се прибрах и много вкусно ухаеше на супа и викам, на жената жалка, че е супа топчета и не мога да ям.Тя ми вика ти днес яде месо и аз супер учуден викам -кога. Нали даяде на детето филията с пастет(колко месо има в един пастет е друг върпос. Сутринта като детето ми донесе половин филия и каза, че не може да я изяде и я изядох, хич не ми дойде на акъла, че е с пастет.Карай.
За сега съм на доста малко калории, но ще ги увелича вечерта, че може би и утре ще се опитам да не ям. Иначе днес сутринта след 36 часовия фаст коремът бе доста прибран и като цяло формата става по-добра.
За утре сутринта се разбрах отида да ми погледнат единия фар , че нещо днес включва и изключва, а не ми е изписало да има проблем и нещо изгоряло. Предполагам,че е някаква хлабава връзка, но аз кво предполагам и кво ще излезне е друг въпрос. Те като го погледнат хората ще си кажат.Общо взето е това.
14.06.18
17:13
казано от Иван Марков на 14.06.18, 16:30:
мисля,че при пазаруването с жена ми изгарям повече калории, отколкото във фитнеса
Ако е като моята, със сигурност. Преди години поставихме и рекорд - 8 часа общо в молове. Плътно 6 часа в един и после още 2 часа в друг. И като включиш придвижването, търсене на места за паркиране......защото бе и предпразничен ден......истински кошмар. Обаче от известно време се разбрахме - или влизаме за набързо или я закарам и след 3,4,5 часа отивам да си я взема. Иначе по хранителни магазини, няма начин. Абе ужасия 😎
Мнението беше редактирано от Деян на 14.06.18 17:14.
казано от Deyan на 14.06.18, 17:13:
казано от Иван Марков на 14.06.18, 16:30:
мисля,че при пазаруването с жена ми изгарям повече калории, отколкото във фитнеса
Ако е като моята, със сигурност. Преди години поставихме и рекорд - 8 часа общо в молове. Плътно 6 часа в един и после още 2 часа в друг. И като включиш придвижването, търсене на места за паркиране......защото бе и предпразничен ден......истински кошмар. Обаче от известно време се разбрахме - или влизаме за набързо или я закарам и след 3,4,5 часа отивам да си я взема. Иначе по хранителни магазини, няма начин. Абе ужасия 😎
Мен в мола не може да ме вкараш. Карам я по хранителни магазини, магазини за козметика и магазини за дрехи и обувки(но не тип мол). Аз след втория час започвам неволно да повишавам тон и към третия час сме се прибрали или сме на път за вкъщи.Някой път и повече откарваме, но като спрем да ядем някъде. Аз принципно нямам против да ходя в магазините, но на принципа отиваш и купуваш това, което ти трябва и си тръгваш.Не безцелно да се шматкаш.
За дрехи и обувки не съм стъпвал в магазин от години. Всичко поръчвам по интернет.
Мнението беше редактирано от I`M на 14.06.18 17:41.
1. 30 грама протеин с прясно мляко и половин филия с пастет.
2. Супа топчета, хляб, малко пюре от авокадо, картоф и морков(доядох на детето дето беше направила жената)
3. Домашен сладолед от праскови, домашно сладко от къпини, домашна мекица.
4. Кашаквал пане, хляб.
5. Като три.
Около 1500 кк. излишък. Понеделник на около 3000 дефицит. Вторник под 500 излишък. Сряда около 2500 дефицит и четвъртък 1500 излишък. Днес мислих да не ям, но хем съм гладен и хем краката ми са яко уморени . Та ще хапна малко колкото да им хвърля някакъв материал за възстановяване, но ще гледам да съм в дефицит.
Преполагам умората и мускулната треска идва не от тренировката вчера,а от спринтовете в балкана в дъжда и вятъра. В тази връзка утре или няма да включа тягата в двусетите или ще я включа с някакви символични килограми.Иначе сладоледът от праскови стана супер свеж и приятен. Отворих някакво сладко от къпини, което беше много вкусно. Ние не сме правили сладко от къпини и отначало се учудих от къде го имаме, но най-вероятно на жената лелята го е пратила. Тя прави много видове домашни сладка(от горски ягоди, къпини,малини, боровинки и т.н.) и всички и се получават уникално вксуни.
Сутринта ходих и ми оправиха фара. Оказа се крушката. След това посвърших малко работа. Следобед точно преди да се изсипе силния дъжд с многото светкавици успях да направя един час планинско.
Утре по план двусети. Иначе последните 3 седмици не съм свалил хич килограми, даже съм качил малко. Видимо изглеждам по -изчистен от преди. Може би опасенията ми , че като тренирам ще губя по-малко мускулна маса или дори и ще кача, ще ми се сбъднат. Ще видим може би ще увелича продължителността на фастовете, а като ми поостане малко повече време ще увелича и ходенето в планината, че напоследък се свежда само до час-час и половина до 3-4 дни седмично.
В лидъла видях промоция на някаква селекция белгийски бири. Аз бира не пия, но ми хареса опаковката и взех на сестра ми , че тя е меркалийка по бирите. Тя и жената пие по 3-4 бири на вечер, но тези по силните не ги харесва много. Иначе това в металния панер е моят “хранителен кът” . Другото е на жената и дъщерята 🙂
Мнението беше редактирано от I`M на 15.06.18 17:12.
Сутринта:
Двусет от :
1. Тясна тяга - 2,3,3,3,3,3 х 110кг.
2. Лег - 5,5,5 х90кг.,3,3х110кг.,3х120кг.
Двусет от:
1. Набиране подхват - 5,5,5
2. Полулег с дъмбели у.д. - 6,8,8 х25кг.
Трети двусет:
Полулег на машина и пулдаун на машина по 4 врътки.
Добре се получи тренировката. Гърдите ми се напомпаха добре. На първия двусет без почивки (само за слагане на тежести) .Вторият с по 30 секунди след всяка двойка . Третият без. На лега си мислих, че съм сложил 100кг и си ги дигам тези петички и си се чудя как ми идват толкова леки при двусети без почивки. После разбрах , че съм сложил 90. Сложих 110 и врътнах две тройки. Сложих 120кг. с идеята за финал да направя за една трудна единичка, а направих много трудна тройка. Тягата с по -широк разкрач заради умората в краката. То аз на тясната тяга и не мога с нормален разкрач да я правя, че ми бяга баланса.
Храната вчера след около 18 часа фаст:
1. 50 грама суроватка с банан и прясно мляко, мекица със сирене и баклава(домашни).
2. Бъркани яйца , таратор, три филийки хляб.
Около 1000 кк. дефицит. Добре,че ядох вчера малко, че днес на тренировката щях да съм много зле или по-скоро по-зле от това ,което бях.
Днес и утре ще имаме гости - тоест храна ще е доста и ще ям месо. Донесоха ми още домашно правена баклава , която допълнително ще допринесе за увеличения прием на калории.
Снимките са един час след тренировка, така че може би съм все още леко напомпан на тях.
Мнението беше редактирано от I`M на 16.06.18 10:00.
Храната вчера след около 16 часа фаст:
1. 60 грама суроватка с банан и прясно мляко.
2. Свинска вратна на фурна, две филии хляб, профитероли(2 бр.), две чаши просеко
3. Свинско каре на фурна, три филийки хляб, домашен сладолед с домашно сладко от боровинки, един малък булейт, салатка.
Около 1200кк. излишък.Цял ден на мухабети и ядене. Добре, че съм с толкова малко в излишък. Вчера не можах да си направя планинското, че тъкмо се каних да излизам в почивките между храненията и гостите и запраска якият дъжд.
Днес сутринта направих час и половина яко катерене. Избрах си може би най-тежкия маршрут и яко темпо.Много зор видях, че напичаше яко от сутринта и всичкият тоя дъжд дето се изваля тези дни - го издишах . Много висока влажност, но се качих без почивки. Навръщане малко по-добре. Сега излизахме с кумовете и децата и общо взето изключително приятен неделен следобед. За вечеря домашна пица и любимото ми шоколадово суфле. Определно често ям пица и суфле, но хич не ми омръзват и хич не ми се яде друго. Сутринта бях 95 кила, което не е изненадващо с оглед на повечето храна вчера и то приемана до по-късно вечерта. От другата седмица отново почвам да се тегля ежеседмично. Тези още 10 кила надолу трябва да ги сваля най-накрая...
Мнението беше редактирано от I`M на 17.06.18 16:53.
1. Две филии хляб запечени с кашкавал и сирене, домат, 30 грама протеин с прясно мляко и банан.
2. Домашна вегетарианска пица(малко под 500гр.) , три порции домашно шоколадово суфле, два литра прясно мляко.
Около 1300-1400кк. излишък. Бива. Днес цял ден ангажименти и отново пътуване до София. На магистралата се редуваше слънце и дъжд през няколко километра и шофирането си беше напрегнато. Утре по план гърди и гръб. В момента колко съм гладен не е истина, но ще се опитам да изкарам до утре и да си направя 36 часовия фаст.
Май общо взето е това.
18.06.18
19:02
Като стигнеш 85кг ще продължиш ли да се теглиш и да броиш калории?
Ванка, ти си машина, докато беше с доста кила, за отрицателно време успяваш да сложиш нещата в рамките. Поздрави за това, но по важното е да намериш баланса и да успееш да съхраниш резултатите, вместо да качваш и сваляш постоянно.
казано от Brown Bomber на 18.06.18, 19:02:
Като стигнеш 85кг ще продължиш ли да се теглиш и да броиш калории?
Честно казано съмнявам се да успея да падна под 90, иначе най-вероятно няма да броя и да се тегля. Принципно последнитне 2-3 зими намалявам тренировките или ги спирам и ям на корем и като ударя 105 кил и нагоре и започвам да свалям.Та и сега най-вероятно ще е така. Да взема да ги стигна, пък тогава ще му мисля 🙂
казано от kaloyan на 18.06.18, 19:32:
Ванка, ти си машина, докато беше с доста кила, за отрицателно време успяваш да сложиш нещата в рамките. Поздрави за това, но по важното е да намериш баланса и да успееш да съхраниш резултатите, вместо да качваш и сваляш постоянно.
Не съм машина. Средно статистически чичко съм. При мен бавно стават нещата. Реално свалям от 08.01, а до сега съм свалил само 13-14 килограма. Тоест свалям бавно и то с доста лишения, но ген кво да го правиш. Някои са по-надарени и лесно поддържат добра форма, някои не сме.
Порочният кръг на качвам/свалям се получава защото от една страна съм мързелив и лаком, но от друга суетен. Като постигна желаната за мен форма и се отпускам, ям си. Не си давам много зор и като стана вече много дебел и започва да ме човърка отвътре,че не изглеждам добре. Не знам тази година може и да ми хрумне да поддържам, ама не ми се вярва.
Мнението беше редактирано от I`M на 18.06.18 21:23.
18.06.18
21:28
От 110 до 90 се сваля по-лесно отколкото от 90 до 70кг.
Сутринта:
Гърди:
1. Полулег с дъмбели у.д. - 8,8,8,8х25кг.
2. Полулег на машина - 8,8,8,
3. Лег с дъмбели успоредни длани - 8,8,8,8х30кг.
4. Кросоувър -8,8,8
Гръб:
1. Широка тяга - 3,3,3,3,3х 100кг.
2. Пулдаун -6,6,6,8
3. Вертикален скрипец - 8,6,6,8
4.Хоризонтален скрипец- 6,6,6,6
Много набързо. Добра тренировка се получи. Снимах широката тяга , но нямаше как да закрепя телефона и ъгъла е много лош и не се вижда цялото движение. После ще я прегледам отново и ще видя дали има смисъл да в качвам.
Храната вчера -липсва.
Сега имам няколко задачи, които трябва да свърша.После трябва да караме малкия на преглед и така.
Иначе под лег с дъмбели с успоредни длани имам предвид това. Лично аз усещам движението точно в гърдите.
Мнението беше редактирано от I`M на 19.06.18 18:09.
Храната вчера след около 35 часа фаст:
1. 50 грама суроватка с пряно мляко и банан, две филийки с кашкавал и сирене.
2. Литър мляко, 4-5 фурми.
3. 50 грама суроватка с мляко и банан.
4. Гювече с яйце и няколко вида сирена, четири филийки хляб.
5. Домашен сладолед с д. сладко от боровинки, две филии хляб с кашкавал и сирене.
Около 1500кк. излишък. Около 230грама протеин, което за мен е много. Имам доста водна задръжка тези дни и го отдавам на повечето протеин.Днес не съм ял и ще се опитам да ям чак в събота или неделя. Реално обаче не вярвам да издържа дори и утре.
Днес много работа , нерви и се изморих. Прибрах се около 18 и се забих до 20 в планината. Походих добре в жегата. Макар,че при нас не е токова жега с около 5-6 градуса по-малко от задуха в Пловдив.
Утре сутринта планувам крака, рамо и трапец . Общо взето е това.
Сутринта:
Крака:
1.Преден клек с шанга на гърдите - 5х50кг.,3,3,3,3 х60кг.
2. Нормален преден клек - 2,3,3,2х70кг.
3. Бедрено разгъване -8,8,8,8
Рамо и трапец:
1. Странично разтваряне с дъмбели - 6,8,8,8, х10кг.
2. Обръщане от вис и веонна - 4,4,4,4 х50кг.
3.Задно рамо на машина,8,6,8,8
4.Повдигане на рамена на машина -8,8,8,
Много набързо. Около 30 минути всичко със загрявката. На модефицирания преден клек този път сложих подложката дето слагат за заден клек и беше по-добре. Трябва да го снимам някой път. В обощение - краката гръмнаха, а раменете се напомпаха с трапеца.
Храната вчера -липсва.
Прибрах се преди малко от работа, че жената трябва до ходи да оправя някакви документи и ще гледам малкия.
Вчера гледах някакви клипове за така наречения сух фаст. И аз фаствам, ама тея хора не са у ред. Много полезно било да правих истински фаст, без никаква вода. И то без да се къпеш и мокриш щото водата се абсорбирала от кожата. Не знам и зъбите как си мият -изобщо идеята хич не ми се видя здравословна и приятна. Днес може и да пропусна ходенето в планината. Общо взето е това.
21.06.18
13:28
казано от Иван Марков на 21.06.18, 13:24:
2. Нормален преден клек - 2,3,3,2х70кг.
Е каква е разликата между двата-хм! Да не е, единият да е на ключицата, а другият нещо по-долу?
казано от Deyan на 21.06.18, 13:28:
казано от Иван Марков на 21.06.18, 13:24:
2. Нормален преден клек - 2,3,3,2х70кг.Е каква е разликата между двата-хм! Да не е, единият да е на ключицата, а другият нещо по-долу?
Слагам лоста на свивките на лактите и го притискам с предмишниците. Общо взето прегръщам щангата. Лоста идва в горната част на корема или долната част на гърдите. Гледах го по тубата преди време и отдавна си мисля да го пробвам, ама като тренирам крака от дъжд на вятър... Усещам натоварването в бедрата по-добре от нормалния преден клек. Може да се дължи и на новия тип движение, но го отдавам на различното разпределение на тежестта. Ще го снимам някой ден. И трябва да е скоро, че не съм много постоянен в тренировките за крака.
Не е ли точно това Зерчер клек? Щангата на сгъвките на лактите и лактите до тялото? Или ти държиш мишниците хоризонтално?
И представа си нямам кво е зерчер клек. Лостър е на свивките, лактите са в тялото, а предмишниците притискат лоста и ръцете са опрени в гърдите/врата. Формата на ръцете е като молитва.
п.п. Сега видях в тубата зерчер- да почти идентично е .
21.06.18
13:52
Ясно - зерчер и преден си правил ;-)
Храната вчера след около 42 часа фаст:
1. Протеин спрясно мляко и банан.
2. Две купи с домашна зеленчукова супа.
3. Три филийки домашен хляб с кашкавал и сирене, едно леко домашно кремче с тръстикова захар.
Около 700кк. дефицит. Разочаровам съм от себе си издържах само 42 часа фаст. Принципно като реша,че нещо ще го направя го правя, но този път слаба воля. Ще пробвам отново тези дни. Иначе нещо много разлика във формата се получва. В деня след по-дълъг фаст съм доволен от вида си. На последващия ден съм с много голяма водна задръжка и изглеждам по-зле от преди фаста. Забих отново в омагъосания за мен крръг 93-94 кг. Ще трябва да променя нещо. Дали ще се върна на вега експеримента или ще увелича фастовете ще го мисля. От юли смятам да променям каквото и да е били, че имам много ангажименти тези дни и не ми е до големи ограничения в храната.
Утре ако има сили ще направя няколко двусета. Днес работа до обяд. После в планината.
Та хората да по обяд стоят на хладно , аз тичам по чукарите:
Сутринта:
Двусет от:
1. Лег - 3,2,3,3 х110кг.+6х80кг.
2. Тясна тяга - 3,3,3,3х110кг.+5х80кг.
Двусет от :
1. Набиране подхват - 4,4,4
2. Полулег с дъмбели - 6,6,6 х30кг.
Двусет от:
1. Лег от обратен наклон - 3,3,3 х100кг.
2. Мечка - 6,6,6 х55кг.
Двусет:
1. Пек-дек - 8,8,8
2. Пулдаун -8,8,8
Къде без почивки. Къде с по 20-30 сек. почивки. Баси тези двусети ме смазват и то на никакви тежести. Нещо лега с обратния наклон ме удари в рамената и изобщо не се напъвах там. Просто го направих колкото да довърша двусета. Пек-дек и той е бати смотаната машина, не знам защо от време на време го пробвам.Около 30 минути.Повече време загубих в свалянето и подреждането на тежестите, отколкото в самата тренировка.
1. 50 грама суроватка , прясно мляко, банан.
2. Свинска наденица на фурна с барбекю сос, картофи със сирене и кашлкавал на фурна, две филийки домашен хляб, малко пуддинг.
Около 500-600кк. дефицит.Купувам си един пудинг в голяма опаковка от 500 грама от лидъл и смея да твърдя , че това е най-вкусния пудинг, който съм опитвал.Днес домашни вкусотии. Сладоледи, суфлета, пици, но ще гледам да не минавам над 2000кк излишък. До момента съм на около 4000 -4500 кк. дефицит, считано от началото на седмицата.Общо взето е това.
Това вчера и днес сигурно едно 10-15 пъти го рипийтнах в колата:
Храната вчера след около 22 часа фаст:
1. Пилешко със сметана и катофи
2. Едно малко уиски и бисквитена торта.
Вчера и днес бях във Варна по работа. Вечерта ядох на някакво заведение на плажа пилешко. Препи ми се уиски, че беше хладничко, но пих чак като се прибрах в хотела,че бях излезнал с колата. С усикито върви и сладичко, та боднах и една торта. Днес сутринта ядох на блок маса в хотела яйца, някакви банички и някви еклери. Не знам защо, но винаги съм попадал на много добри и качествени храни дори и на олунклузив, но тук не сполучих. Еклерите бяха пълни с някакъв блудкав сос. Яйцата бяха безвкусни, единствено бяничките бяха горе -долу добре. Друго не опитах. Иначе вчера яко вятър и хладно, но се топнах в морето. Днес вече от сутринта по работа. Малко нерви и разправии, но нищо на което не съм привикнал. На обед хванах някакво адско задръстване на Аспаруховия, поради ремонтни дейности. Това само в България сигурно се правят ремонти дейности в пиковия сезон.Как да е. Като щяло хич не ми се искаше да ходя с нощувка във Варна. Предпочитах да тръгна към 4 сутринта и вечерта да се прибера, но не пътувах сам и се съобразих, въпреки че не трябваше.
Вчера щерката беше Калиничка за първи път и ходих с нея . Беше интересно, но не изкарах до края, че трябваше да търгвам за Варна.
Между другото вече съм що годе в добра форма и май, май ще спирам да тренирам и май, май ще започвам да си ям как ми е кеф. Та в този ред на мисли, не знам до колко ще попълвам дневника . Като стана над 105кг. отново ще му мисля и ще пиша калории и упражнения. Ама за сега пица, сладолед и мързел всеки ден. Тъкмо за морето ще имам балон, вместо плочки.
Мнението беше редактирано от I`M на 25.06.18 20:15.
Да взема да си отбележа малко регреса. Вече почти месец от как спрях да пазя режим и започнах да ям месо.Общо взето ям месо всеки ден. Качих около 4-5 кила и отивам към стотака отново. Общо взето и тренирах макар и по-малко. Сега ми свършва картата и сигурно ще спра да и да тренирам . Иначе няколко месеца режим си отдие след само за 3-4 седмици без режим и с ядене на месо. Омазах и отново качих бая размер. Сега като спра да тренирам ще видя колко време ще мога да изкарам със свободно хранене преди да чукна отново над 105 кила.
Определено отново качих рамер , но в момента много ме мързи да свалям и хич не ми се ограничава в храната:
Мнението беше редактирано от I`M на 22.07.18 10:53.
25.07.18
11:39
Защо не пробваш пак да ядеш месо, но да спазваш режим?
казано от Brown Bomber на 25.07.18, 11:39:
Защо не пробваш пак да ядеш месо, но да спазваш режим?
Аз имам мотивация да спазвам режим само да стана дебел. Стана ли в малко по-добра форма и до там с мотивацията. Смисъл спазвам режим да усетя нуждата да свалям(дали естетическа или щото не се чувствам добре ). Когато свалям обаче, не знам защо но без месо свалям доста по-активно.
Иначе сега си ям месо с кеф. Примерно вечерята вчера беше:Половин кило обезкостен пилешки бут със сос от топено сирене, бутилка бяло вино, един хляб, литър сладолед и няколко курабии.
Днес вечерях - два буркана нахут с 600-700 грама свинско месо и доматен сос, един хляб, бутилка розе(тип просеко), литър сладолед, няколко кукита. За протокола в момента не съм на режим. Сега се наслаждавам на храната и чреведугодничествам,аз просто не съм от хората, които могат да спазват режим целогодишно.
Иначе днес имах ебахти шибания и натоварен ден. Проблемите никнат един след друг, а смятах да я давам по айляк лятото, но за сега не ми се отдава. Днес толкова нерви свързани с работа имах. Не помня скоро да съм бил толкова ядосан. Как да е . Поне вечерята бе вусна, виното беше приятно охладено и сладоледа сладък.
Мнението беше редактирано от I`M на 25.07.18 20:15.
Напоследък се събуждам около 4-5 часа сутринта и днес от скука реших да отида малко на лостовете. Не можах да ги докарам до повече от пет набирания.Направих няколко врътки, като накрая стигнах до по едно повторение. Определно набиранията си искат постоянна практика. Спреш ли ги за малко и веднага губиш форма.
Отново свърши паметта на телефона и клипа прекъсна малко по -рано, но след него с кратки почивки направих още няколко врътки и като гледам е крайно време да си измия колата.
Бях малко на море тези дни и установих, че на приморско пускат тюлени на плажа, тоест никой не тръгна да ме връща в морето. Хората преди морето пазят диети и тренират, аз както обикновено два месеца преди морето спрях режима и тренировките. За това и на плажа брах срам, ама то не бях сам - много други дебелаци имаше. Учудващо е, че почти всички с нормално телосложение (говоря за нормално, не за мускули) бяха чужденци. За жените да не говоря. Няколко години подред си взимаме апартамент на къмпинг градина в затворен комплекс. Тази година се нашите искаха малко разнообразие и отидохме в Приморско. Хотелът не ми хареса.Изобщо не отговаряше на цената си. Приморско като плажове и места за разходки е добре, само дето имаше много навалица, а аз обичам спокойствието.Общо взето не обичам морето едвам изкарвам по 5-6 дни и то заради децата. Моята почивка ще е( ако не се объркат плановете скоро) на балкана с горещата сауна и ледения басейн.
Тьй като се депресирах от кръглите си форми се чудя дали да сваля отново малко килограми и зимата вече да ям на корем. Гледам тези дни за някакъв нов бърнер - кадерин Водят го сарм, но не е сарм. В някои клипове по тубата се говори, че е напълно безвреден, а всъщност няма никакви изследвания -освен върху лабораторни мишки. Ако работи супер, но не бих пробвал нещо, което е вредно или е от типа на стероид. Някой ако е чел някакви изследвания или има повече информация да споделя.
Еначе -ето ме :
Мнението беше редактирано от I`M на 13.08.18 17:51.
14.08.18
00:58
Кардарин е SARM, а това ми звучи близко.