Ходеща мъртва тяга

Може ли да ми стане нещо от това движение че е много много добро

Зареждам на лоста 150кг вдигам ги ходя 1- 2 метър и обратно пак

Темата беше редактирана от Кристиан Симеонов на 26.06.18 10:20.

А защо си решил да правиш тъпотии вместо просто да правиш нормална тяга?

От една страна ще е много по-добре за теб, ако се научиш да се изразяваш грамотно в писмен вид. От друга страна е трудно да се отговори на този въпрос без да се знае каква е целта на гимнастиката.

казано от Херцог Трън на 26.06.18, 10:28:

Не ми харесва нормалната тяга, защо да е тъпотия

казано от Кристиан Симеонов на 26.06.18, 10:34:

Безсмислено и потенциално травматично.

казано от Херцог Трън на 26.06.18, 10:37:

казано от Кристиан Симеонов на 26.06.18, 10:34:

Безсмислено и потенциално травматично.

Защо фермерската разходка не е, като принципа е еднакъв

26.06.18
10:55

казано от Кристиан Симеонов на 26.06.18, 10:40:

Помисли центъра на тежеста къде е при фермерската и къде е при ходене с лост пред х*я

казано от Alexander Krastev на 26.06.18, 10:55:

казано от Кристиан Симеонов на 26.06.18, 10:40:

Помисли центъра на тежеста къде е при фермерската и къде е при ходене с лост пред х*я

Ясно, проблема е че от кшасическата тяга ме боли кръста при 3 4 повторения, а така като се движа ми е много добре

26.06.18
11:32

Ако те боли кръста от тягата, значи не я правиш както трябва. Помисли за това. Аз не съм критерий, но не виждам как разходки с лоста ще са еквивалент на тяга.

Мнението беше редактирано от БПН на 26.06.18 11:32.

26.06.18
12:20

казано от Кристиан Симеонов на 26.06.18, 11:06:

Ясно, проблема е че от кшасическата тяга ме боли кръста при 3 4 повторения, а така като се движа ми е много добре

То пак зависи каква ти е целта наистина, но прави единици тяга тогава? Или с по- леки килограми? Или я научи как се прави тягата за да не те боли? Или прави сумо тяга? Или румънска. Или от блокчета вдигната да пропускаш старта, който най- може да ти натовари кръста ако не го правиш като хората, или само високо изтегляне или дори ако искаш изометрия само дръж щангата в горно положение където поне можеш да я държиш стабилно и няма да я клатиш напред- назад и настрани при всяка крачка.

Нз всякак не ми допада,  то не е разходка:
Вдигаш стриктно правиш 2 до 3 крачки бавно и оставяш, лоста е допрял до тялото плътно

Мнението беше редактирано от Кристиан Симеонов на 26.06.18 12:24.

26.06.18
12:28

И така не те боли кръста и си правиш сериите, които ако беше правил нормална тяга щеше да те заболи?

26.06.18
12:35

Движенията, които се ползват във фитнес-света са отработени и доказани от милиони хора години наред.Пич не мисли че ще откриеш топлата вода.Не е лошо човек да прави импровизации, но мой съвет, ако правиш такива нека са с по-леки тежести, а още по добре и без.

казано от Димо на 26.06.18, 12:28:

И така не те боли кръста и си правиш сериите, които ако беше правил нормална тяга щеше да те заболи?

Човек сериозно, колкото и малумно да звучи на другия ден дъм свеж и напомпан. Иначе съм преуморен и със болко в кръста, а тежестите са еднакви.

Много ми е кофти като знам че вдигам нагоре и надолу, толкова ми е гадно и не го харесвам.

Мнението беше редактирано от Кристиан Симеонов на 26.06.18 12:39.

26.06.18
13:08

казано от Кристиан Симеонов на 26.06.18, 12:35:

Човек сериозно, колкото и малумно да звучи на другия ден дъм свеж и напомпан. Иначе съм преуморен и със болко в кръста, а тежестите са еднакви.

Много ми е кофти като знам че вдигам нагоре и надолу, толкова ми е гадно и не го харесвам.

Ако на другия ден си свеж , значи не си тренирал качествено!Ако болките са от неправилна форма на изпълнение , следва да обърнеш внимание и коригираш , но ако са от тежко или голям обем , то всичко е наред.Мъртвата тяга е тежко многоставно упражнение и натоварва истински...тя е сериозно мускулообразуваща и подлага тялото на голям стрес , затова не виждам причина , след нея да очакваш да си волна птичка.

26.06.18
14:27

казано от XXL на 26.06.18, 13:08:

Ако на другия ден си свеж , значи не си тренирал качествено!

Пълни щуротии.

Мнението беше редактирано от Станимир на 26.06.18 14:27.

Защо тогава просто не спреш да правиш тяга? Това не е магическо упражнение, нито е задължително всеки да го прави. Не всеки има и подходяща структура да прави тяга. Освен ако нямаш някакви трибойски цели или цели специфично свързани с това да правиш супер тежка тяга, съвсем спокойно може да я изключиш от тренировките си.

От друга страна, това местене на щангата, което правиш, е с доста висок риск от контузия. Нима предпочиташ един ден така да се сецнеш, че да забравиш за тренировки ако не завинаги, то поне за доста дълго време?

казано от Тихомир Велев на 26.06.18, 14:32:

Защо тогава просто не спреш да правиш тяга? Това не е магическо упражнение, нито е задължително всеки да го прави. Не всеки има и подходяща структура да прави тяга. Освен ако нямаш някакви трибойски цели или цели специфично свързани с това да правиш супер тежка тяга, съвсем спокойно може да я изключиш от тренировките си.

От друга страна, това местене на щангата, което правиш, е с доста висок риск от контузия. Нима предпочиташ един ден така да се сецнеш, че да забравиш за тренировки ако не завинаги, то поне за доста дълго време?

Просто като го правя се чувствам много добре. Не искам да го спирам

26.06.18
14:35

Прави си фермерска разходка тогава ,като те кефи да мъкнеш.

казано от Кристиан Симеонов на 26.06.18, 14:33:

Тогава темата приключва. В началото попита може ли да ти стане нещо от това “упражнение”, 10+ човека ти казаха, че може и е рисково, това обаче не променя нищо.

Продължавай си и това е.

казано от Тихомир Велев на 26.06.18, 14:36:

казано от Кристиан Симеонов на 26.06.18, 14:33:

Тогава темата приключва. В началото попита може ли да ти стане нещо от това “упражнение”, 10+ човека ти казаха, че може и е рисково, това обаче не променя нищо.

Продължавай си и това е.

Ще купувам трап бар мисля

26.06.18
14:38

Може да си напомпан, ама в краката и трапците, щото си ходил с тежест и си държал тежест. Еректорите и задника и изобщо задната верига едва ли ще се напомпи както ако правиш серии с тяга, просто това е друго упражнение. А кръста не те боли, щото си направил само 3-4 тяги (вдигаш веднъж и после ходиш) вместо 3-4 серии по 3-4 тяги.  Щом те кефи и нищо не те боли, прави си го. 🙂 А ако все пак се притесняваш че нещо ще си направиш на кръста като мъкнеш щангата (иначе защо би пуснал темата), мога да си представя да правиш отделно 3-4 повторения тяга (които така или иначе правиш повдигайки щангата преди да я носиш) и отделно фермерска разходка със сглобени дъмбели по 70 кила или трап бар с дискове за трапците. Или за краката слагай една щанга на врата като за клякане, но вместо да клякаш - само ходиш.

И не забравяй да намериш начин да си подобриш техниката на тягата.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.06.18 16:08.

26.06.18
15:22

Ама виж кво пише - “упражнение за хват” ти хвата ли искаш да си тренираш? И т’ва бичме както се мятка наляво-надясно съм сигурен че и ти ако така го правиш ще се прецакаш.

казано от Димо на 26.06.18, 15:22:

Ама виж кво пише - “упражнение за хват” ти хвата ли искаш да си тренираш? И т’ва бичме както се мятка наляво-надясно съм сигурен че и ти ако така го правиш ще се прецакаш.

И хват трапец и гърба

И това клипче, тоя дори и тяга правилно не прави...

казано от Светослав Захариев на 26.06.18, 18:55:

Добре, а пак ли е грешно със по леки кг тяга и в горната част се вдигаме на пръсти и вдигаме раменете

Ходих в нса там имаше трибойци казаха че е правя нормално тягата правих  4 ки, сега ме боли кръста и ми е зле

Мнението беше редактирано от Кристиан Симеонов на 27.06.18 14:07.

27.06.18
15:01

казано от Кристиан Симеонов на 27.06.18, 14:04:

казано от Светослав Захариев на 26.06.18, 18:55:

Добре, а пак ли е грешно със по леки кг тяга и в горната част се вдигаме на пръсти и вдигаме раменете

Това е способ за засилване на трапец и прасец , много важни точки при изхвърляне за щангистите.Ти ако нямаш такива претенции , по-добре си се фокусирай върху класическа мъртва тяга достатъчно дълго , преди да започнеш разни вариации.

А щом хората са казали , че дърпаш правилно , то няма от какво да се притесняваш...яж силна храна , осигури на тялото качествен сън и така до следващата тяга )))Стига да не се надценяваш силово и да не бързаш , това упражнение ще те направи по-силен и по-голям!“No Pain , No Gain”

Мнението беше редактирано от XXL на 27.06.18 15:12.

27.06.18
15:40

казано от XXL на 27.06.18, 15:01:

А щом хората са казали , че дърпаш правилно , то няма от какво да се притесняваш..

Е, те тука ме загуби 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1