Благодари ви на всички за пожеланията!
Да сте здрави и щастливи!
2.06
Тясна тяга 140кг 10х2 през 10 сек-2 надхват,8ключ
Планк с 80кг 20сек,100кг 20сек.
Повдигане на крака от лег 3 пъти до лек отказ
Гребане от лег с дъмбел-?!пропуснах
Кофички с 57,5кг 10х2 през 10 сек.
Упр. за хват.
Добра тренировка ,ако не беше почти 10 мин забавяне след тягата-няма кой да ми сложи тежестите?-а тоя,а оня...Стоте не ме затрудниха.
Кофите добре.Две двойки надхват?!-невероятен успех...
То днес, и ден на пивоваря))),та както пееше един хубав човек:
На ляво да тръгна,на дясно ли...вече не знам,на къде)))
Мъките ми край нямат...и в тая връзка Боби))),не искам да съм бургаска батка...,а руска-зла,инатлива,яка ,суха и нацепена)))
20.07.18
17:16
Честит имен ден, жив и здрав бъди!
казано от nervak на 20.07.18, 17:08:
Мъките ми край нямат...и в тая връзка Боби))),не искам да съм бургаска батка...,а руска-зла,инатлива,яка ,суха и нацепена)))
Е, не остава много - зла и инатлива вече си ги покрил, а те са условие за следващите три. 🙂
Наздраве и весел празник! 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.07.18 17:22.
Не че нещо, но бургаските батки тренират с розовите гирички, от време на време със сините ... с тия кофи в интервал с 60 кила, не ставаш за баДка 🙂
казано от Boby_ на 20.07.18, 17:20:
Е, не остава много - зла и инатлива вече си ги покрил, а те са условие за следващите три. 🙂
Аааа за руска, също е покрито условието))))
1.07
Зерчер клек 100кг 10х2 през 10сек
Ренегатско гребане 4х5х40кг на ръка.
Набиране 15 кг 10х2 през 10 сек
Лег с дъмбели 2х40 на ръка ,6х2 през 10 сек
Въртене на диск 20кг 2х5 на страна
упр.за хват.
На инат ,ма яко.
Е днес беше мъка,понаведох се леко на последните 1-2 интервала на клека.Май и щангетите допринасят за залитането напред.За пръв път на ръцете да ми дотежи?!
На ренегатското първо яко омекнал, после кат се строиха едни девойки зад мен да влизат в съседната зала за зумбамумбабутунда...ме досрамя да си довърша сериите и ги изчаках да си влезнат,та от там се поака нататък тренировката-навсякъде почивки между движенията.После колана търсих...-набиранията задоволително.
Бе все нещо направих.
Като за първи ден на работа след 30 дни почивка...пак бива.
2.06
Тясна тяга 140кг 7х2 през 10 сек-1надхват,6ключ
Планк с 60кг 60сек,
Гребане от лег с дъмбел-пропуснах
Кофички с 57,5кг 7х2 през 10 сек.-нарочно не довърших.
Пак драми...цъкна ме кръста на тягата,но някак не мога да определя-има болка само от едната страна,силно в дясно,горе.Нещо ново е, мисля,че за пръв път усетих нещо там като правих кофи преди 10тина дена.Тягата съм убеден ,че бях с добра форма но...
Четири часа по-късно все още слагам длани на пода с изпънати колене,но болка в горната част на дясната гъзна буза си има.Болката се появява, като изпъна кръста в екстензия...и пак силно в дясно.Единия еректор е по-натегнат от другия..Мазах диклак,пих диклофенак дуо.......и бира деа-няма да умирам я.За сега не го усещам особено драматично,но ще има лека почивка.
Хем малко и психически да си почина-всяка трен отивам с притеснение ,дали няма да се счупя..я на клека ,я на тягата-направяли ги се чувствам късметлия.Щот килата с тия двойки взеха да стават леко трудни,кога повече,кога по-малко.
Тъй...в петък Средна гора ме зове)))
Сутринта стана ясно,че си е старата травма...първоначално не можах да се наведа над мивката да се измия.После се пораздвижих,докосвам си пръстите на краката,обувам си чорапите ,та явно не е много тежко,бил съм 100пъти по-зле...от 1 до 10,хъм вероятно 5..около)))
Тъкмо стигнах до някакви тежести...тъжно,но ще сгъваме за бицепс и трицепс,кофи,набирания)))Няма да се откажа, пък се надявам имайки предвид тежестта на състоянието по-бързо да влезна в час(залата).
Толкоз...нищо ново,като всяка година по това време се поаквам.
И нещо велико и отдавна чакано от всички!!!!:
http://www.uni-vt.bg/bul/spec/specinfo.aspx?sptype=4&tab=azb&mc=t181043&fmc=t1810436&specname=Паневритмия: активности за здраве и социализация
Само прочетете,за какво става въпрос..социални умения,компетентност-Инструктор по паневритмия!??? ааааа хахахах
Тия сега няма да се отърват от студенти....само се чудя ,преди магистратурата ,вероятно трябва да си карал бакалавър Дъновизъм?!)))))))
Честно ми оправи настроението...баси и идиотизма)))
Мнението беше редактирано от nervak на 26.07.18 09:55.
казано от nervak на 26.07.18, 09:30:
И нещо велико и отдавна чакано от всички!!!!:
http://www.uni-vt.bg/bul/spec/specinfo.aspx?sptype=4&tab=azb&mc=t181043&fmc=t1810436&specname=Паневритмия: активности за здраве и социализация
Само прочетете,за какво става въпрос..социални умения,компетентност-Инструктор по паневритмия!??? ааааа хахахах
Тия сега няма да се отърват от студенти....само се чудя ,преди магистратурата ,вероятно трябва да си карал бакалавър Дъновизъм?!)))))))
Честно ми оправи настроението...баси и идиотизма)))
С това се допълват прекрасно!
26.07.18
21:01
Ignorance is Strength (1984) ....
Абе,що никой не казва,че апликатора при такива травми върши чудеса...
Вчера пубера влиза в хола и ми казва-искаш ли да пробваш това?!-и ми дава един апликатор...?!
Ти от кога го имаш бе урод???аз все се каня да си купя-ми някой,от някво изложение, преди някво състезание и го бил подарил???-не мен не ми подаряват)))
Ако знаех ,че имаме такова нещо,вероятно нямаше да щракна,щот бях натегнат преди тягата...ама квото е.
Сутрин е най-гадно при дискови хернии,та днес си по пъхнах в-на-под-около гъзот за 15 мин преди да стана...и като рипнах)))
Ама ...ще натискам много полека-научил съм си урока с такива по-леки бацвания в кръста,че могат да станат много сериозни.
Казвано е редовно Нервак. Аз имам по 20-тина минути (поне) всяка вечер преди сън лежане. Редовно обаче заспивам и се будя след няколко часа с изтръпнал гръб.
казано от Мартин на 27.07.18, 10:22:
Казвано е редовно Нервак. Аз имам по 20-тина минути (поне) всяка вечер преди сън лежане. Редовно обаче заспивам и се будя след няколко часа с изтръпнал гръб.
Може да е споменавано за мускулни дискомфорти (Херцога примерно)...но нещо съм пропуснал за ползата му при дискови хернии.
27.07.18
11:33
Аз пък от апликатора никва полза не съм видял - като го сложа и изпитвам само гадно боцкане от иглите и едвам изтрайвам по няколко минути.
На мен повече ми помага мачкане с тенис топката на гъза и хип-флексорите - обикновено като ги намачкам и кръста ме отпуска много. Но то явно е индивидуално кое-какво е натегнато.
27.07.18
11:54
казано от nervak на 27.07.18, 11:29:
казано от Мартин на 27.07.18, 10:22:
Може да е споменавано за мускулни дискомфорти (Херцога примерно)...но нещо съм пропуснал за ползата му при дискови хернии.
То действието е на няколко нива. Общо взето отпуска мускулите и подобрява при лежането кръвоснабдяването на съответното място. При теб явно са и някакви мускулни спазми, може би като последствие. Затова много би ти помогнал. Аз даже мисля да поръчам скоро нов, че моят вече е поразкатан (благодарение и на котките, които постоянно го пердушинят)
27.07.18
12:57
BB-Теам защо не ги пусне в магазина, препоръчайте модел?
Зерчер клек 2х2х50,2х5х50,2х2х70,4х70
Ренегатско гребане 4х5х35кг на ръка.
Лег с дъмбели 2х35 на ръка ,10х2 през 10 сек
Въртене на диск 15кг 5х5 на страна
упр.за хват.
Леко и внимателно,нарочно гребането и лега с по-леки тежести.
Набирането ,разбира се кьопаво.
След двудневни лекции с дегустации и дестилации мисля,че е повече от добре!
Имаше и коментар за групата ни от 15тина души...-Ебаси и алкохолиците,два дена пият без спиране и не се напиват)))!?
Хората не правят разлика между пиене и дегустиране...
Тясна тяга 2х3х60-кофи 2х3х20
Тясна тяга 2х3х80-кофи 2х3х40
Тясна тяга 2х3х100-кофи 2х3х40
Тясна тяга 2х2х120-кофи 2х3х60
Планк 4 диска по 20кг поставяне на всеки през 15сек и сваляни през 15 сек ,след 90 сек 80кг х30 сек
Гребане от лег с дъмбел-пропуснах
Кофички с 57,5кг 11х2 през 10 сек.
Въпреки липсата на интервал на тягата и по-леките кг имам усещане за тренировка.
Планка първата серия 105сек с менящи се тежести е реки пот.Кофите накрая леко ме затрудниха...може би заради СС с тягата в началото.Ще минат 1-2 тренировки докато опитам интервал на тягата...вероятно на около 120..после на 130 ..и се надявам да се върна на 140…квото сабя(гъз) покаже.
Гребането от лег вече е изключено да стане в тая зала-тесни и ниски пейки,апропо и лег не знам ,как правят защото новите лежанки са по няма 20 см широчина.Опитах лег с вдигнати крака-ми то ,като ти стърчат плешките и гъзА отстрани ,как да запазиш равновесие???Иначе много модерни и нови деа.
Апликатора вече рани ми е направил на гърба....но няма да ги оставя да заздравеят скоро,ползвам го сутрин и вечер по 15-30 мин.
Зерчер клек 2х5х60 и 10х2х80 през 10 сек
Ренегатско гребане 4х5х37,5кг на ръка.
Лег с дъмбели 2х37,5 на ръка ,10х2 през 10 сек
Въртене на диск 20кг 4х5 на страна
упр.за хват.
Нямах време,натисках възможно повече ...35мин от влизане до излизане от залата.Клека го прелетях...с по едно дишане на всяка двойка,а помня ,че се зорих в началото на тези кила.Набирането ,ако до осмата двойка могат да се броят по две с примижане,то последните двойки си бяха най-много по едно и половина набиране.Лега е много по-труден,когато в долно положение дъмбелите са в една линия,а в горно са успоредни и събрани...
Минава за тренировка по моите стандарти.
Наложи ми се да мина през Ботевград...повече няма да минавам от там.
Мнението беше редактирано от nervak на 04.08.18 00:45.
След 6 декара косене,макар и с ел.косачка съм напълно разбрицан...4л бира и 2-3л вода ,а вечерта все още наваксвам течности...
Ще видя утре,как съм но вероятно ще пропусна тренировка.
Ловеч центъра ,ще да заприлича на нещо.
Намерих смокини 30тина кила,пак ще правя сладко...от моето,то пък колко ще излезе?-има ,няма 2-3 л....
Мнението беше редактирано от nervak на 05.08.18 00:14.
Тясна тяга 2х2х120-кофи 2х3х40
Тясна тяга 2х2х140-кофи 2х3х40 -ключ на 140,почивките са разходката до успоредката.
Планк 2х30 с 80 кг,а времето на целия подход с качване и сваляне на тежестите е 60сек
Гребане от лег с дъмбел...ми някви лиготии с кабели 10х2 със смяна на ръце-опитвам се да наподобя движението със сгънатия лакът.
Упр. за хват.
Баси...140 си ми тежаха,малко се депресирах-интервал и дума да не става.За хвата да не говорим...изобщо не можах да ги вдигна преден.Последно дърпах ключ или фитили 3х220 преди година но нормална тяга , успокоявам се ,че дори и тогава сумо не можех да дръпна повече от 170…а тясната поне за мен ми идва по-близка до сумото от колкото до конвенционалната.
Добре ,че поне кофите са с някви тежести...
Мнението беше редактирано от nervak на 07.08.18 09:33.
Зерчер клек 2х3х60,2х3х80,2х2х90 ,2х2х100
Ренегатско гребане 4х5х30кг на ръка.
Лег с дъмбели 3х30 на ръка ,12х2 през 10 сек
упр.за хват.
Нова зала...нямат тежести,лоста тъп,дисковете по 3-400гр отгре.Пробвах интервал на 100 на клека,но нямах увереност в корема и спрях.Лега лек,набиранията тъпи...
Длъжен бях да пробвам тази нова зала...но с трици маймуни не се ловят.
Както преди време казах-какво ,като си физик енергетик и експерт.?!Нищо не става с шефове от северозапада,не зачитат нищо-не може да се закърмен с попара с вино и да си нормален-те си имат свои хора,фирми за изпълнение на договори итн.
Три пътя се очертават пред мен...учителство,ресторантьорство или строителство.
Ще видим.
09.08.18
13:45
“Средния път е верния път. “
Буда.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.08.18 13:46.
Тясна тяга през 10 сек 2х2х140
Планк 40сек с 80 кг,
Повдигане на крака от лег 1път до отказ
Гребане от лег с дъмбел няма
Упр. за хват.
Нямах време никакво ,за това някои от сериите липсват.
Засякох времето на кофите -точно 2мин. и 15 сек.,мисля ,че е добре.
Тягата нарочно не натиснах,следващия път 2х4,после 2х6 и тн.
На работа всичко се сговнясва с максимална скорост...
А да,ядрен физик енергетик дъра-бъра....ама,ако не тренирах можеше да стане неприятен фал,а именно -наложи се с цел безопастност веднага да бъде отместен един контейнер с тегло 240кг...Едни трескави търчания за мотокар на ляво,на дясно ...докато се чудят ,какво да правят,бай ти енергетика го грабна и премести на 2-3 метра,къде с вдигане ,къде със завлачване.Та полза от трена има.
Мнението беше редактирано от nervak на 11.08.18 12:02.
Зерчер клек 2х3х60,2х3х80,2х2х90 ,
Зерчер клек 100 4х2през 10 сек.
упр.за хват.
Каквото си бях намислил го изпълних.
Набиранията изненадващо добри?!
Лега ме изтормози.
Доволен ,за след 3 часа шофиране и никаква храна,даже добре.
Килата вече 89.
Тясна тяга 2х130-кофи 3х40
Тясна тяга през 10 сек 2х4х140
Планк 2х35сек с 80 кг,
Повдигане на крака от лег 3пъти до лек отказ
Гребане -лиготии с кабелите 5х2 на ръка
Кофички с 60кг 10х2 през 10 сек.
Упр. за хват.
Доволен.
Има някаква неувереност при негативната част на тягата.
На кофите на втората двойка нещо усетих в кръста...ма то вече при мен отива на хипохондрия.Възможно ли е от тежестта висяща на кръста да си изчекнеш някой диск?
Кофите ...ми добре,писна ми от разни малки дискчета да ми се мандахерцат,та сложих три диска по 20кг,за по-удобно.
Апликатора е баси и обсесията-едва ли не тичам към нас за да си легна за 20-30мин.
Мнението беше редактирано от nervak на 14.08.18 19:03.
Зерчер клек 2х3х60,2х2х80,2х90 ,
Зерчер клек 100 5х2през 10 сек.
упр.за хват.
По план и без въздух,като загубиш интервала след това ,само хоища.След 3-4 трена се надявам да ги докарам 10х2.
А по пътя едни чудни халапеньо,как да не си вземе човек?!
Веднага смляни,подправени и заложени за поне едногодишна ферментация...срирача называется))).
Тясна тяга 2х130-кофи 3х40
Планк ...няма
Повдигане на крака от лег 3пъти до лек отказ
Гребане -лиготии с кабелите 5х2 на ръка
Кофички с 60кг 10х2 през 10 сек.
Кофи 30СТ
Упр. за хват.
С тягата не можем да се разберем...на 130 усетих,че има проблем.Цъкна ме леко отдясно и това е-предишния път правилно съм усетил сигнала.Време е за ново ЯМР,защото има нова симптоматика,в седнало положение като наведа глава надясно ,ме опъва отдясно кръста.Бал съм го...
Нямаше кой да сложи тежести за планка.
Кофите протоколни.
Мазила и апликатор...
казано от nervak на 18.08.18, 17:39:
С тягата не можем да се разберем...на 130 усетих,че има проблем.Цъкна ме леко отдясно и това е-предишния път правилно съм усетил сигнала.Време е за ново ЯМР,защото има нова симптоматика,в седнало положение като наведа глава надясно ,ме опъва отдясно .
Ако действително проблемите ти идват от тягата защо не я спреш. Аз имам две любими упражния-лег и тяга. Също смятам и че тягата може да помогне при проблеми с кръста, но ако наистина имаш болки и симптоми появяващи се при изпълнения на тяга - спри я поне докато видиш какво ти има.
казано от Иван Марков на 18.08.18, 19:26:
е докато видиш какво ти има.
Знам ,какво ми има:
Дискова херния на л4 -л5 с отчупено парче от диска заседнало в латералния канал...
Но вероятно картината има някакво допълнение вече...
СС лег+ренегатско
лега до 2х5х100 без тазоизгъзване,ренегаткото леко с 25кг на ръка.
Набиране 8х2х20 през 6-7-10 сек
кофи 5х20,5х40,2х5х60кг
Някви кабели за гръб с опора пред гърдите 3х10повт
Крака разгъване 3х10 със задържане горе.
СС на кабелите бицепс+трицепс.
Упр. за хват.
30-40мин
Не се изпотих даже.
СС тесен лег+ренегатско
лега до 3х5х80 ,ренегаткото леко с 30кг на ръка.
СС кабели за гръб + гърди 3х10повт
Клек 2х3х40кг?!
СС на кабелите бицепс+трицепс.
повдигане крака от лег 2 пъти до лек отказ
Упр. за хват.
Тъпа история.
Лег 3х5х80 да забързам пулса.
Преден клек с пауза до 3х80
Кофи до 1х80кг
Точно 10мин и чао.
В събота трудно седнах в леглото,а изправянето беше, колкото до кенефа.В неделя едвам се прибрахме от “почивката” в Царево.Понеделник проходих малко по-леко.
Днес на неврлог-всичко тотално крампирало-блокирало до под лопатките.
Петък на ЯМР.
Приказка.
28.08.18
23:10
Е що така, бре човек-от какво мислиш, че е.
Аз нямам какво да мисля.
Вече двама специалисти,заключават едно и също- остро възпаление на коренчетата на периферните нерви, които излизат от гръбначния стълб,вследствие локална “простуда”.А иначе казано ,никой не е застрахован във ветровито и леко хладно време с мокри бански на плажа.
На въпроса ми за тренировките, двамата бяха много категорични,че това ,което мога да си докарам на тренировките с тежести е нищо в сравнение едно такова студно възпаление.
За това последното съм склонен да им вярвам ,съдейки по интензитета на болката-аз до сега не съм бил в такова състояние.
140 кофи ,докато пишех поста.
Съчувствам ти, защото при най-леката форма на лекомислие във ветровито време, съм същата. С разликата, че при мен е в по-горните дялове на гръбнака. Бързо възстановяване!
Мнението беше редактирано от БПН на 29.08.18 13:03.
СС лег до 115 + някво изолирано дърпане с опора на гърдите
СС кабели трицепс + бицепс
лег 5х1х100 през 10 сек
дърпане с опора на гърдите 10х1 през 10 сек...
Това докота си пия протеина.Сила йок.
Поне теглото почти не е мръднало пре цялото това плюскане и лежане-90кг.
Ударил съм го малко на млечни,с тия медикаменти цялата кръвна картина е в дупе...та леко холестерол отгоре на моя(7)...не е болка.
Малко, малко ,колко да са малко -вечерята:
0,5кг маскарпоне, 0,5кг пекорино ,1кг спанак, пакет спагети...и две безалкохолни бири.
С тия “бири”следващата стъпка си е баш куклата надувна...
Преден клек бавно изпълнен 5х20,5х40,5х50,3х60
Разгъване на машина отново бавно изпълнено.
Ренегатско гребане 4х5х30 на ръка
Набиране подхват с 15кг 10х2 през 10 сек.
Лег с дъмбели 9х3х30 на ръка през 10 сек
Упражнения за хват.
Бавното изпълнение макар и с мижави тежести ,товари що годе краката.
Набиранията леки,лега също-на него не посмях да взема да взема 40ките заради кръста...
Теглото днес 88 след “трена”.
Толкова с позитивите...
ЯМР показа напредък ,вече не съм с медианна дискова херния на ниво Л4-Л5,а с медианна и парамедианна до рецесуална дискова херния-тоест един вид е пораснала доста.Също така вече съм и с тотална дискова протрузия на нива Л2-Л3 лекостепенно компримираща текалния сак.
Учудващо е ,че нямам симптоматика по крака..,което си е късмет да база горното.
Ще е нужно сериозно преразглеждане на тренировките що касае,клекове,тяги,обръщания,раменни преси.
Ще се назначи и електро мио графия във връзка със спада на обема на краката-надявам се да е от липсата на тежки клек и тяга в рамкита на година и кусур,но съществува вероятност и да е свързано и някаква нервопатология.
Толкоз хубавини...добре,че са толкоз де.
казано от nervak на 02.09.18, 21:32:
Преден клек бавно изпълнен 5х20,5х40,5х50,3х60
ЯМР показа напредък ,вече не съм с медианна дискова херния на ниво Л4-Л5,а с медианна и парамедианна до рецесуална дискова херния-тоест един вид е пораснала доста.Също така вече съм и с тотална дискова протрузия на нива Л2-Л3 лекостепенно компримираща текалния сак.
Учудващо е ,че нямам симптоматика по крака..,което си е късмет да база горното.
Ще е нужно сериозно преразглеждане на тренировките що касае,клекове,тяги,обръщания,раменни преси.
Ще се назначи и електро мио графия във връзка със спада на обема на краката-надявам се да е от липсата на тежки клек и тяга в рамкита на година и кусур,но съществува вероятност и да е свързано и някаква нервопатология.
Толкоз хубавини...добре,че са толкоз де.
Другата страна на спорта :( Дано се разминеш с най-лекото (с оглед на ситуацията) и да нямаш засегнати нерви.
Иначе за тренирането ще се адаптираш. Ще премахнеш някои упражнения, ще намалиш тежестите , а ако се наложи ще спреш и да тренираш докато се управиш-здравето е най-важно. Стискам палци да по-добре положението отколкото звучи.