06.08.18
22:28
казано от Gogo на 06.08.18, 22:25:
казано от Brown Bomber на 06.08.18, 22:18:
Има нещо такова. Заглавието трябва да се смени, а всички излишни мнения да се махнат.
И хората защо са си правили труда да коментират, като накрая ще да ги изтрият?
Направете си нова тема, а тази да остане за коментари, като искате да си имате стерилна тема да се показвате.
Съгласен съм за коментарите по темата, но сякаш има бая пълнеж, тип бързи, бавни влакна и прочие.
06.08.18
22:46
казано от old_man на 06.08.18, 22:19:
Странно,еднакви на ръст сме и само с 6 кила си по-тежък,но по снимките си доста по-масивен отвсякъде спрямо мен...би ли дал някакви мерки ? Поздрави 🙂
Не знам Дидо, не съм взимал мерки. Тегля се 2-3 пъти месечно. Преди година и нещо бях 5-6кг надолу, малко по-чист и по-дребен.
06.08.18
23:11
казано от Мартин на 06.08.18, 23:09:
Чичковци и лелки визирах аз, не нацепването 🙂))).
Хайде сега 😎
Абе бързите и бавните влакна правят темата по интересна. Тя по натам сама ще се отсее без излишна модификация и ще останат само мненията по същество.
казано от Deyan на 06.08.18, 19:47:
Лигата на Необикновените до момента:
1. XXL
2. Deyan
3. old_man
4. Alexander Krastev
5. БПН
6. Димо
7. Radost
8. Т. Тодорова
9. Brown Bomber
Добре...вече официално е 7-ми Август и записването приключи!
Обявявам Първи Сезон на ”ИГРИТЕ НА ГЛАДА - МИДЪЛ ЕЙДЖ” за официално открит ! И нека оцелее най-добрия , а останалите за храна на акулите )))
Изтрих някои от предишните си мнения , които не бяха конкретно по темата или пък майтапи , за да получи малко по-синтезиран вид самия кастинг.Иска ми се да останат основно постовете със записвания на конкретните участници , както и коментарите , относно % мазнини и коректното им замерване.Няма да натискам непременно това да стане , затова кой както си реши...
Мнението беше редактирано от XXL на 07.08.18 03:57.
07.08.18
17:42
Добавям си снимките, заедно с данните още веднъж, на чистичко:
*** 31 години
*** 173см
*** 90кг в момента, поради ежемесечна водна задръжка, 86кг до преди 4 дни.
*** На око казвам между 35 и 40% мазнини, като се очертава да ми направят едно “инбоди” тия дни и ще довпиша.
Целта ми е да не губя мотивация и да си свалям здравословно. Нищо повече. 🙂
🐷
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.08.18 17:58.
Предложение - в едната тема да останат само списъка с учистниците и техните снимки и данни. Втора тема да има за коментари и спам - така няма да се разводняват после резултатите и няма да трябва да скролваш сумати страници.
казано от Бойко на 07.08.18, 17:52:
Предложение - в едната тема да останат само списъка с учистниците и техните снимки и данни. Втора тема да има за коментари и спам - така няма да се разводняват после резултатите и няма да трябва да скролваш сумати страници.
Така ги бяхме разделили на 2 теми - 1 за отчети и 1 за коментари и приказки на предизвикателствата “Плочки”
Хайде пак.
На 26 съм, 74кг, според Шано теста с 25% мазно, качвам и снимки най-накрая.
Мнението беше редактирано от БПН на 08.08.18 09:52.
08.08.18
10:37
казано от XXL на 07.08.18, 03:02:
Иска ми се да останат основно постовете със записвания на конкретните участници , както и коментарите , относно % мазнини и коректното им замерване.Няма да натискам непременно това да стане , затова кой както си реши...
Това предполагам, че може да го направи само модератор.
п. с. Не, че държа да видя жените разголени, но това не е сериозно.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 08.08.18 13:28.
казано от Brown Bomber на 08.08.18, 10:37:
Това предполагам, че може да го направи само модератор.
Да , но ако всеки прегледа какво е писал и изтрие мненията си , които не са записване за участие или свързани с
% мазнини и как да се измерят , като информира чрез краткото “за триене” , то модовете ще могат да почистят и темата да придобие по-хубав вид.Както гледам , никой май не го интересува , така че .....
Мнението беше редактирано от XXL на 08.08.18 15:34.
08.08.18
17:12
Мненията за триене е добре да се докладват чрез знаменцето в долния десен ъгъл на поста, вместо да се редактират, оставяйки текст “за триене” - така “заявката” със сигурност стига до модераторите. 🙂
Аз почистих моите, ще махна и това по-късно. Наистина би било по-добре, ако темата е чиста и подредена, и да има друга, в която пък да не се разводнява спамът. 🤓
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.08.18 17:13.
Получих си калиперчето аз,щипах се насам-натам,ама нещо малко афиф работа ми се види 😄 Както и да е,няма кой в момента да ми мерне повече гънки,та сам измерих три доколкото можах.Явно с тия играчки евтините не може да се претендира за голяма точност,но поне ако се замерва човек по еднакъв начин всеки път ще има някаква яснота накъде върви 🙂За корема не мога да разбера как точно се мери,в някои сайтове гледах вертикално,в други хоризонтално държат калипера,а оттук може да излезе разлика. ТУК има интересни системи,когато имам възможност ще се измеря по тях.
Мнението беше редактирано от Дидо на 09.08.18 14:43.
за начина на мерене...http://www.weightrainer.net/7men.html
Според таблицата по-горе , излиза ,че си точно там , където предположих.Но имай предвид , че същия процент при друг човек , може да изглежда по-различно.Това се дължи евентуално на различно от твоето мускулно изграждане , различна скелетна структура , както и различни хормонални нива.За последното , нивата на тестостерон спрямо естроген , ще определят в голяма степен къде ще се трупат основно мазнините , което пък от своя страна може да промени значително цялостния изглед.
Мнението беше редактирано от XXL на 09.08.18 15:32.
казано от old_man на 09.08.18, 14:41:
Получих си калиперчето аз,щипах се насам-натам,ама нещо малко афиф работа ми се види 😄
Видя ли стрелките отстрани? Натискаш докато се изравнят стрелките и не повече или по- малко, това отговаря на стандартизиран натиск от едисиколко грама на см2. Също препоръчват да правиш 3 замервания на всяко място с пускане между всяко и да въведеш трите отчитания за средно аритметично да се избегне грешка ако е само едно отчитане.
Относно замерването на корема, аз го меря държейки калипера хоризонтално, но и вертикално да го меря - пак показва толкова с разлика 0.5-1 мм.
Гледал съм 7-точково мерене и с него поне на мен пак ми дава същите резултати, може би при друго телосложение ще има разлика.
Интересно е че и двамата сме 20% ПМ, но имаме толкова различно телосложение и разпределение на мазнините по тялото както е споменал XXL. Аз имам двойно по- дебел слой мазно от теб на краката, а на корема доста по- малко.
Мнението беше редактирано от Димо на 09.08.18 16:06.
09.08.18
16:09
Чудя се, дали и аз да не си поръчам, ама като гледам май няма да се оправя с таз джаджа. Как да разбера колко от гънката да загреба-може да щипна по леко, може и да натисна повече, т.е. все едно по-тънко, по-дебело и ли още по-дебело щипане с ръка.
Мнението беше редактирано от Деян на 09.08.18 16:17.
09.08.18
16:10
СЕди, след две седмици идвам и ще ти донеса моя.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.08.18 16:11.
казано от Димо на 09.08.18, 16:04:
казано от old_man на 09.08.18, 14:41:
Получих си калиперчето аз,щипах се насам-натам,ама нещо малко афиф работа ми се види 😄
Видя ли стрелките отстрани? Натискаш докато се изравнят стрелките и не повече или по- малко, това отговаря на стандартизиран натиск от едисиколко грама на см2. Също препоръчват да правиш 3 замервания на всяко място с пускане между всяко и да въведеш трите отчитания за средно аритметично да се избегне грешка ако е само едно отчитане.
Относно замерването на корема, аз го меря държейки калипера хоризонтално, но и вертикално да го меря - пак показва толкова с разлика 0.5-1 мм.
Гледал съм 7-точково мерене и с него поне на мен пак ми дава същите резултати, може би при друго телосложение ще има разлика.
Интересно е че и двамата сме 20% ПМ, но имаме толкова различно телосложение и разпределение на мазнините по тялото както е споменал XXL. Аз имам двойно по- дебел слой мазно от теб на краката, а на корема доста по- малко.
Да,така излиза Димо 🙂 Специално за бедрото,там по-трудно се мери ако си забелязал,защото кожата е по-стегната.При мен е около 10мм. при всичката условност... Не знам,според мен сам човек не може да замери точно,дори и само тези 3 гънки.Калиперът се гъне и дава разлики,поне при мен.Затова хубавите са доста скъпи,точността си има цена 🙂
казано от Bart Simpson на 09.08.18, 16:10:
Можеше на ЛС да му драснеш , не тук! Иначе всички знаем колко си дашен )))
Да, много трудно се мери по средата на бедрото отпред - мускул, твърда и опъната кожа... Аз затова за мен си си меря още на няколко места едно от които е от вътрешната страна на бедрото където кожата е мека и много по- лесно се защипва хубаво за калипера.
Няма да кривиш калипера, щом стигаш до кривене значи нещо не правиш както трябва. Кожната гънка се държи стисната с палец и показалец, а замерването с калипера става на 1 см встрани - не директно където натискаш с пръсти. Не се натиска да се образува кожна гънка с калипера.
казано от Deyan на 09.08.18, 16:09:
Чудя се, дали и аз да не си поръчам, ама като гледам май няма да се оправя с таз джаджа. Как да разбера колко от гънката да загреба-може да щипна по леко, може и да натисна повече, т.е. все едно по-тънко, по-дебело и ли още по-дебело щипане с ръка.
Трябва да гледаш в ютуб или някой да ти покаже наживо. Защипва се кожна гънка с включена цялата подкожна мазнина стигайки до мускула отдолу.
Мнението беше редактирано от Димо на 09.08.18 16:29.
казано от Deyan на 09.08.18, 16:09:
Трябва голяма педантичност,адаш.Щипане точно на едно и също място всеки път и най-добре от един и същ измервач 🙂Димо писа за съвпадането на стрелките,така е. Пробвах в калкулатора като въведох с по 1 мм. по-малко на трите гънки-резултатът е около един процент надолу,смятай...В заключение-имах по-големи очаквания за работата с джаджата,но за 7 лв. кво да искам повече 😄
09.08.18
16:32
казано от XXL на 09.08.18, 16:23:
Да ти кажа бях решил да си ида при професионалист и да си ме измерят както трябва. Не ми е проблем за някакви 20 лв., колкото струва, но поне да съм сигурен в данните. Ама все не намирам време.
Мнението беше редактирано от Деян на 09.08.18 16:32.
Къде и кой мери за 20 лева?
И аз бих отишъл само за да сравня с моето мерене. И на ДЕКСа скан бих отишъл, ама в България май само за мерене на костна плътност се ползва? Някой знае ли и за ДЕКСА?
09.08.18
16:50
казано от XXL на 09.08.18, 16:23:
Да, бих могъл, просто не ми дойде на ум, извинявам се, че ви замърсих темата.
😁
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.08.18 16:54.
казано от Димо на 09.08.18, 16:49:
Къде и кой мери за 20 лева?
И аз бих отишъл само за да сравня с моето мерене. И на ДЕКСа скан бих отишъл, ама в България май само за мерене на костна плътност се ползва? Някой знае ли и за ДЕКСА?
Гледах го тоя реднек как го мерят. Ама виж кво вика - е, 3-4 % ПМ кво толкоз 😄 Препоръчвам кантарчето...
казано от Димо на 09.08.18, 17:09:
Гледах го тоя реднек как го мерят. Ама виж кво вика - е, 3-4 % ПМ кво толкоз 😄 Препоръчвам кантарчето...
Е все пак беше интересна съпоставката между отделните методи и резултатите , мъкар че той е от типа , които трупат тлъсто повече на гъз и бедра...ще е хубаво да се намери и типичния пример с шкембето...аз например съм по-чист долу от него , но около пояса ми е тежката артилерия)))
Предварително се извинявам за късното включване , но искам да ви помоля всички да отразим моментното положение утре до края на деня.Знам че е рано все още за някакви съществени резултати , но пък когато начинанието завърши , всеки ще може подробно да си види процеса и как/кое/къде.Също ще е хубаво , ако сте съгласни да отразяваме всяка НЕДЕЛЯ.Така ще е нагледно , темата ще е интересна , както и ще може останалата част от форума , за които е интересно ,да се включват със съвети и критики!
12.08.18
08:08
Пу съм първи:
Към днешна дата имам само мърдане с кило и триста надолу, като само съм бил по мънЕнка нужда 😃 Т.е. от 109 кг. на 107.7 кг. Вчера даже бая ядох, а и рестрикциите не бяха големи таз седмица. Все си мисля, че 109 кг.бяха някакъв пик, защото “на село” при тъщата надувам яко и баш тогава се мерих. Иначе цяла седмица варирах около 108.5-108.1 кг.
Другите мерки са същите. Все пак водещото е до каква визия сме се докарали, а не сваленото общо тегло.
Мнението беше редактирано от Деян на 12.08.18 11:09.
Отбелязвам кило надолу. Даже мисля, че е малко. Заради вирус фотосинтезирах по-голямата част от седмицата, а и, по женски, ми стана време да ми пада водата.
Не бях почиваш толкова дълго - 4 поредни дни, от зала и психически ми се отрази много зле. Тази седмица си тренирах според плана, който отново ми се промени, ама това е друга тема... Важното е, че се влиза в крачка. Сега остава да се озаптисам в ежедневието. Последните две седмици Активноста ми идваше основно от разходки... От стая в стая. В лудницата от понеделник, предполагам, че и апетитът ще се промени.
Иска ми се да ям по-чисто, че пак дадох газ на сладоледа, ама не смея да си обещавам вече. Обема на тренировките ще се намали, за сметка на плътността на чики-рикитата. Туй то.
Малък отчет за краткия период:
Тегло-79,3кг.(-1,7)
Кантарът малко ме изненада,не съм бил под 80 от много време.Донякъде е логично това сваляне,последните дни орязах доста въглехидратите,по 60-70гр. дневно ми идват.До днес не изпитвах особен глад,но тази сутрин усещам някаква слабост и леко замайване.
Около 15 км. ходене с бързо темпо за седмицата и само една лека тренировка,след морето малко се отпуснах 🙂
В заключение-не съм особено доволен,в началото имах по-плътен вид.Стягам се в тренировките и може леко да увелича храната.
Мнението беше редактирано от Дидо на 12.08.18 10:45.
Стартово тегло: 114.5 кг
Моментно тегло: 112 кг
Като за първа седмица свалянето се оказва много лесно.За първите 3 дни орязах въглехидрата до около 30-40гр дневно и успях да сваля 2 кг , но започнах да се чувствам отпаднал и от време на време ми се гадеше , а работата ми изисква да съм свеж физически , та затова се наложи за следващите дни да повиша до около 150 гр дневно захарите и до днес успях да махна още половин кило.Окончателно свалих 2.5 кг , което напълно ме устройва за момента , че май и попрекалих , явно от нетърпение.
Мнението беше редактирано от XXL на 12.08.18 15:13.
12.08.18
15:53
Грешно стартирате като орязвате въглехидратите драстично от ден 1-ви. Започнете с изхвърляне на джънка, добавяне на повече белтъчини и зеленчуци, някаква въглехидратна ротация с качествени източници на въглехидрати, но си оставете НВД-то за последния месец. С този подход ще обърнете каручката рано.
12.08.18
15:58
Аз снимки няма да качвам, само седмичния отчет ще кача, той мисля е по-важен, щото за 1 седмица няква визуална промяна няма - същия картоф с клечки съм си 😄
казано от Alexander Krastev на 12.08.18, 15:56:
Иииии сега отчет за последната седмица :
Средното тегло за седмицата е 111.2кг, което е с 1.6кг по-малко от стартовото (112.8).
Среднодневен прием:
2450 ккал
206гр протеин
1.86 гр протеин/кг
104.29гр въгл.
0.94 гр въгл/кг
127.14 гр мазнини
1.14 гр мазнини/кг
Общият дефицит е около 5200 ккал, което прави по-малко от килограм мазно свалени, ясно е че останалото е вода, т.е. свалям си със съвсем нормално и здравословно темпо. Така го и усещам де, обикновено след първата седмица диета вече съм обезумял от глад и се чувствам смазан, а сега съм супер енергичен и само ме е яд, че не мога да клякам и дърпам тежко да ида да изкъртя железата в залата дейба 🙂
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 13.08.18 12:05.
казано от Brown Bomber на 12.08.18, 15:53:
Грешно стартирате като орязвате въглехидратите драстично от ден 1-ви. Започнете с изхвърляне на джънка, добавяне на повече белтъчини и зеленчуци, някаква въглехидратна ротация с качествени източници на въглехидрати, но си оставете НВД-то за последния месец. С този подход ще обърнете каручката рано.
Аз никога не съм бил на определен хранителен режим и за жалост това си личи.Последните дни просто намалих хляба от около 200-250 на стотина грама дневно.
През юли бях на около 2100 калории дневно,но задържах теглото,затова сега реших да пробвам с около 1900,като предполагам не всеки ден ще ги достигам точно.
Разпределил съм ги така: 139гр.Б +104гр. М + 92гр В= 1900 к.кал.
В процентно отношение като енергия са 50/30/20 съответно М/Б/В
Отворен съм за мнения и съвети,бива ли намисленото,или съм сътворил някоя глупост 🙂
13.08.18
12:07
Редактирах си мнението и все пак турих една снимка за протокола, но както казах, то видима разлика за 1 седмица няма 🙂 Все пак целта е да сме обективни, иначе можеше 3 дена да изкарам на нула въглени, да изпия 8 литра вода вчера и вечерта една ракия за обезводняване и днес можеше и плочки да изкарам 😄
13.08.18
12:20
Аз пък като се гледам, ще ми е най-трудно .......... щот съм най-дебелия от сите :-)
Ето и моя своеобразен репорт:
бедро 63.5 -> 63
ханш 102.5 -> 102.5
корем макс издут ниво пъп 100 -> 98.5
корем макс свит ниво пъп 94 -> 93
талия 93.5 -> 94
Някъде малко съм свил, някъде същото, а някъде малко нагоре, предполагам че са повече грешки от измерването с конец и линийка вместо шивашки метър, вместо някакво реално движение и както и предполагах съм си на същото дередже като в началото. На фона на конкуренцията със сериозните ограничения, трябва да започна да се старая повече.
13.08.18
14:40
Да мина и аз, че хич не ми остава време за цъкане.
Отчитам се с 2кг надолу, като както отбелязах в поста със записването - водичка. 🙂
Нямам и как да се снимам сега, затова другата седмица.
Започват се сега почивки за по 1-2-3 дена тук, 1-2 дена там, та предполагам, че ще се впрегна истински след две-три седмици. 🐽 🤓
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.08.18 14:41.