Too Little, Too Late

Прескочи до:
Bart Simpson

19.10.18
14:25

Ще сложа само още единспам за пиянската тема.
Защо майак му и прасе като седнат да се налочат като свини не посягат да се бият, правят се на котки, убиват се от пиене и пак не посягат да се бият.
Аз не съм участвал системно в напивания в БГ обаче когато ми се е случвало никога не е завършвало без свада, бой, полиция, линейки.......
СорЕ.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.10.18 14:30.

19.10.18
14:26

Вижте какво, увааеми съфорумници, хайде да прекратим темата. 🙂

Снощи изобщо не се наложи да се доказвам - финландецът остана на вино цяла вечер, а понеже в ресторанта имаше седмица, посветена на Октоберфест, аз от своя страна не устоях и ударих няколко (литрови) Пауланер-а Октоберфест стил. Естествено, подплатени с бавно печен свински джолан с баварско запържено кисело зеле с бекон и ким. Разбира се, прекалих с всичко изброено, а октоберфест биричката е коварна.
Цяла сутрин реанимирам и се чудя как да се замъкна до залата и дали интервали с махмурлук  ще ме убият веднъж завинаги или ще мога да сглобя там някакво време, за да не пиша деня дъждовен.

19.10.18
19:02

19.10.2018 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 12x1х120 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х130 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х130 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 11x1х20, 1х0х20 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х30 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изхвърляне от седеж - 5х40 кг.
  2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34 кг.
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 3.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 21:39 мин.
Чисто време за интервалите - 7:52 мин.
Преходи - 3:53 мин.

Положително:
  - Учудващо прилично като за общото ми състояние днес
  - По едно повторение отгоре на максималните серии на клек, лег и борческо въртене.

Отрицателно:
  - Отказ в края на набиранията, после и максималната серия само с три повторения.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. По време на тренировка - 12 грама BCAA 4:1:1 на MyProtein.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Спах до късно, работих от нас (не че свърших много, но имаше едно-две спешни неща) и цял ден се навивам да тренирам. Накрая все пак реших, че не мога да си позовля оправдания, защото ако пропускам тренировки с тия пет секундни интервали, после ще съм се наказал сам. Оказа се, че тялото си има собствен ритъм и когато си в прилична форма, главата може да не те слуша, но мускулатурата и сърдечно-съдовата система си работят.

20.10.18
17:51

20.10.2018 г.

Добавки:
1. След ставане - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Днес шведско време, английски футбол, белгийска бира и български мързел.

21.10.18
14:04

21.10.2018 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 12х1х160 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х170 кг.
  2.1.Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 9х1х70, 3х0х70 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х80 кг.
  3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 12х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 7 (син). 
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 3+ плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 4.

Време за тренировката - 18:13 мин.
Чисто време за интервалите - 6:23 мин.
Преходи - 2:28 мин.

Този път броих точно и не се наложи да добавям подходи на интервалите.

Положително:
  - Свалям още от времето. Струва ми се, че на места даже прекалявам в тази тренировка - на кофи, гребане, а вероятно и на тягата  май съм под пет секунди вече. Трябва да снимам и да измервам пак.
  - Осмица на 170 на максималната серия тяга. Мисля, че бива като за след интервал. Чудя се колко ми е максимумът в момента.

Отрицателно:
  - Нищо ново - откази на раменната.
  - Болката в левия лакът се завръща, откакто смених интервалите. Дано да е нещо временно и да отмине с адаптацията.

Добавки:
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Нищо за разказване днес.

22.10.18
11:39

казано от Boby_ на 21.10.18, 14:04:

- Осмица на 170 на максималната серия тяга. Мисля, че бива като за след интервал. Чудя се колко ми е максимумът в момента.

Това по принцип е без значение, но ако толкова те вълнува - над 230 кг.

22.10.18
13:53

казано от James Hinks на 22.10.18, 11:39:

казано от Boby_ на 21.10.18, 14:04:

Това по принцип е без значение, но ако толкова те вълнува - над 230 кг.

Щеше да ме вълнува, ако беше повече, отколкото съм вдигал някога. След като не е, няма значение наистина. 🙂

22.10.18
16:30

Е, чакай де, ти сега почваш с тая схема. Догодина ще е повече, отколко си вдигал някога.

22.10.18
16:50

казано от James Hinks на 22.10.18, 16:30:

Е, чакай де, ти сега почваш с тая схема. Догодина ще е повече, отколко си вдигал някога.

Надявам се, че имаш предвид конкретно 5-секундните интервали, щото иначе лоша работа за всички желаещи тепърва да се захващат с това. 🙂

С интервали изобщо ето откога се мъча:

казано от Boby_ на 16.09.16, 20:33:

16.09.2016 г.
...
1. Силова част (по ред през 10 секунди):
...
Нова схема, нов късмет. Засега без допълнителни коментари.

То тогава не бяха точно през десет секунди, но аз съм инат - рано или късно нещата стигат там, където е нужно.

22.10.18
21:30

Аз на 25.01.16 започнах...ама къде си ти,къде съм аз)))-завистливо така да изкоментирам.
Но ти нямаш едно отклонение от протокола...докато аз ,с разни импровизации ...до под кривата круша стигнах..почнах от 200 тяга, а сега със 160 няма да изкарам.

23.10.18
09:01

казано от nervak на 22.10.18, 21:30:

Аз на 25.01.16 започнах...ама къде си ти,къде съм аз)))-завистливо така да изкоментирам.
Но ти нямаш едно отклонение от протокола...докато аз ,с разни импровизации ...до под кривата круша стигнах..почнах от 200 тяга, а сега със 160 няма да изкарам.

Като захапя, не пускам. Други качества може да нямам, но това никой не може да ми го отрече. 🙂

22.10.2018 г.

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Нищо за деня.

От известно време по тукашните рокстанции въртят едни млади момчета - Greta Van Fleet. Не е моят тип музика, но ги слушам с огромен кеф всеки път, когато попадна на тях. От има-няма 20 години не бях чувал нищо по-”цепелинско” в добрия смисъл, в това число и напъните на Пейдж и Плант да си съживят кариерата.

23.10.18
09:51

казано от Boby_ на 22.10.18, 16:50:

казано от James Hinks на 22.10.18, 16:30:

Надявам се, че имаш предвид конкретно 5-секундните интервали, щото иначе лоша работа за всички желаещи тепърва да се захващат с това. 🙂

Имам предвид, че досега не бяха много силово насочени. Те не, че и сега са така, защото още много развитие ще търпи схемата ти, но силата ти ще расте осезаемо.

23.10.18
10:11

казано от Boby_ на 23.10.18, 09:01:

От известно време по тукашните рокстанции въртят едни млади момчета - Greta Van Fleet.

Баси и попадението!!!
Мерси!

Bart Simpson

23.10.18
11:33

Само на мен ли ми звучът ” твърде познато”?

23.10.18
11:57

казано от Bart Simpson на 23.10.18, 11:33:

Само на мен ли ми звучът ” твърде познато”?

Че кое му е лошото на това? 🙂

Bart Simpson

23.10.18
12:45

Нищо подобно, дори е много добра препратка към на Нервака младините.
😉

23.10.18
20:19

23.10.2018 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 10х2х100 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х120 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 7х2х10, 3х1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 12х68 кг. (на крак)
  2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 14 (ляв), 14 (десен крак).
  3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 20 с.
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 4.

Време за тренировката - 22:25 мин.
Чисто време за интервалите - 08:47 мин.
Преходи - 3:47 мин.

Бързо и стегнато. На клека един дойде да ме пита дали може да ми вземе пейката посред интервалите и отнесе доста грубо “не, използвам я”, което ми струва целия въздух между шестия и седмия подход. Не знам как съм го казал или как съм изглеждал, но се изпари с двеста, без дори да си довърши изречението.

Положително:
  - Общото време отново надолу, също и борческите, както и преходите, тоест все по-малко оправдания да се помотам между станциите си позволявам.
  - Миналата тренировка А се радвах на предния клек на седмица на 120, днес осмица с още едно, ако бях решил да напъвам.

Отрицателно:
  - Вече се оплаках от клека. Другото е стандартно - борческите ми спират тока и трябва да ги ускоря, на набиранията откази.
  - На лега не мога да надграждам със скоростта, с която това става при клека и максималната серия си стои скромна, даже правя крачка назад.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес беше последното от сериозните “опреснявания” на финансовата прогноза за годината. Срещата мина много позитивно, изнесох я предимно аз и съм много доволен и от резултата, и от собственото си представяне. Изобщо чувствам се заслужил да се потупам по рамото и да си купя близалка.

23.10.18
20:27

казано от Boby_ на 23.10.18, 20:19:

23.10.2018 г.

На клека един дойде да ме пита дали може да ми вземе пейката посред интервалите и отнесе доста грубо “не, използвам я”, което ми струва целия въздух между шестия и седмия подход. Не знам как съм го казал или как съм изглеждал, но се изпари с двеста, без дори да си довърши изречението.

На мен един ме беше питал дали ползвам лежанката , докато бях легнал на нея и бях хванал лоста в ръцете . Има такива индивиди по фитнесите, че винаги може те изненадат с нещо.

23.10.18
20:31

казано от Иван Марков на 23.10.18, 20:27:

казано от Boby_ на 23.10.18, 20:19:

23.10.2018 г.

На клека един дойде да ме пита дали може да ми вземе пейката посред интервалите и отнесе доста грубо “не, използвам я”, което ми струва целия въздух между шестия и седмия подход. Не знам как съм го казал или как съм изглеждал, но се изпари с двеста, без дори да си довърши изречението.

На мен един ме беше питал дали ползвам лежанката , докато бях легнал на нея и бях хванал лоста в ръцете . Има такива индивиди по фитнесите, че винаги може те изненадат с нещо.

На стадиона , както си скачах някъв ме пита ще скачам ли още много, щото искал да поскача и той малко. Някво ,с  моето въже.

23.10.18
23:24

Трябваше да го попиташ, дали иска да ти ака в гащите.

24.10.18
17:03

24.10.2018 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес дойдоха някои не особено добри новини за бизнеса, но нищо драматично.

25.10.18
19:14

25.10.2018 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 10х2х150 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х160 кг.
  2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 8х2х60,  2х1х60 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х70 кг.
  3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 10х2х111 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.

Коригиращи упражнения:
  1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното)  - 7х45, 5х45 кг.
  2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7х36, 5х36 кг. (на ръка)
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 3.

Време за тренировката - 18:14 мин.
Чисто време за интервалите - 6:58 мин.
Преходи - 1:56 мин.

Изключително бързо! След интервалите на тяга някакъв младеж до мен ми вика “Ей, каква дълга серия! Здраво тренираш!” Явно я е преброил като 20 повторения на 150 кг тяга. 🙂 Ако знае само колко греши, но в почивката между интервала и максималната серия тяга имам по-добри начини да си използвам въздуха, вместо да обяснявам разликите - например да оцелявам.

Положително:
  - Вместо да пиша какво беше най-бързо днес, ще напиша, че само кофите не бяха.
  - Отказът на раменната дойде една серия по-късно.

Отрицателно:
  - За сметка на интервала, на максималната серия едно повторение по-малко.
  - Двойките на тяга продължават да ми спират тотално тока, макар да свалям от времето.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо интересно в офиса.
За сметка на това ми се случи доста неприятна история в края на тренировката. Влезе някаква кака със страшно тежък и неприятен парфюм. Секунди по-късно нещо ме хвана за гърлото,  разкашлях се - направо астматичен пристъп. Не ми се беше случвало от дете. Наложи се да си взема бира, за да се оправя.

26.10.18
16:36

26.10.2018 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Ще минем без разкази днес.

27.10.18
20:30

27.10.2018 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 12x1х120 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х130 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х130 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 11x1х20, 1х0х20 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х30 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Изхвърляне от седеж - 7х40 кг.
  2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34 кг.
  3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 3.

Време за тренировката - 22:00 мин.
Чисто време за интервалите - 7:22 мин.
Преходи - 4:57 мин.

Положително:
  - Най-бързият клек с единици - 2:15 за 12 повторения. Наближавам петте секунди.
  - Увеличавам с още едно повторение максималната серия на лега.

Отрицателно:
  - Набиранията още не мога да ги направя без отказ.

Добавки:

Обобщение за деня:
Гадно време, скучна събота. 🙂 Навън прехвърча сняг. Дано се постопли малко другата седмица, че имаме планирано нещо!

28.10.18
18:02

28.10.2018 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Цял ден мързел у дома.

Не съм любител на бокса и не разбирам много от този спорт. По време на репортажа от снощния мач между Пулев и Фюри ми направи впечатление физиката на последния. Винаги съм смятал, че Пулев е прекалено слаб за боксьор с претенции в супер-тежка категория на фона на физиката на боксьорите от 80-те като Тайсън, Холифийлд, но също и в сравнение с някои сегашни, пък дори и Кличко и Джошуа. Само че Фюри го “бие” отвсякъде по този параметър - изглежда слаботелесен, сякаш няма да може да нокаутира дори второкласник.
Знам, че силата на удара не е правопропорционална на мускулната маса, но все някакъв приемлив минимум трябва да има. Може ли някой боксов фен да ми обясни как някой като Фюри може да се боксира на такова ниво?!?

ДЕ

28.10.18
18:38

казано от Boby_ на 28.10.18, 18:02:

Може ли някой боксов фен да ми обясни как някой като Фюри може да се боксира на такова ниво?!?

Може само масовката да си мисли, че нивото е високо, но ако повечето противници са такива, ей ги и мачовете, които определят претенденти. Затова искам да стане мача на Кубрат с Джошуа, та да видим реално къде е Кобрата.
Иначе и аз не виждам нищо общо между бокса преди и сега-особено при тежките. То е едно дебнене, едни чалъми. Не е като преди, да гледаш бой и да се кефиш как си влизат като питбули и се млатят. Не знам, сега крачка напред ли е с подобен стил или доста по-зле. Нямам претенции да разбирам в дълбочина този спорт.

IV

28.10.18
18:52

За мен, този мач беше повече от смешен!
Повече го,, удариха ” на класическа борба, отколкото бокс. Но и там никакви ги няма.
Без да имам притенции, че разбирам, но явно нивото е такова - с изключение на Кличко и Джошуа. Те и затова са шампиони.

Комерса отдавна е водещ в бокса, а не спорта.

28.10.18
18:57

Кубрат на тези килограми е в отлична форма, има въздух за още поне 12 рунда срещу подобна опозиция без да сяда между тях. Уж работи по грешките си в защита, но всичко изглежда постарому. Джошуа и Уайлдър не прощават такива пролуки.

Фюри е циганин бияч, с добър ляв и здрава брада, но не е на шампионско ниво. Като се приведе и застане срещу теб, не виждаш кога зарежда и изстрелва дясната балтия. Едно време сякаш нямаше такова акне, може да е от злоупотреба. С добър мениджър и избор на удобни опоненти, може да се изкачиш в световната ранглиста. Братовчед му Тайсън Фюри е много по-добър.

28.10.18
20:10

Боби, сам си казал, че в боя не физиката е всичко. Ей, виж ги Даниел Кормие, Фьодор Емелианенко, Бен Акрен - никой не блести с физиката си, но всичките са на най-високото ниво в спорта.
Този Фюри снощи беше демо версията, другият е още по-крив и непредвидим, щом Кличко не го разгада, то не виждам как Кубрат ще успее. Иначе нашият изглеждаше доста добре физически, може да си е помогнал във възстановяването през тази година.

28.10.18
20:43

Следва логичният въпрос защо тогава изобщо има категории в бокса, щом физиката не играе роля? 🙂

28.10.18
20:51

Категориите и това кой как изглежда в категорията си нямат нищо общо.

28.10.18
22:25

Разбира се, че теглото и категориите имат огромно значение.

Тежка категория е единствената, която няма таван, но е трудно да си много натрениран и да приличаш на торба. Има боксьори, които избират и качват до тежка по различни причини и дори се представят добре, а реално са за долната категория. Статистиката в последно време показва, че шампионите там са ~1.9 - 2м и тежат около 110-115кг.

Carbohydrate

28.10.18
22:36

казано от CottageCheese на 28.10.18, 20:10:

не физиката е всичко.

всичко е, почти....външният вид няма нищо общо....оставяме не материалното настрани за сега.

28.10.18
22:40

Физиката на Кубрат е и на фюри е много добра за този спорт.

28.10.18
22:46

Примерите са безброй, да вземем Ригондо и Ломаченко, и двамата двукратни олимпийски и световни шампиони, гении и извънземни на ринга. Деляха ги две близки категории или ~3.5кг разлика в състезателното тегло, но това в голяма степен реши мача.

29.10.18
11:33

казано от Carbohydrate на 28.10.18, 22:36:

казано от CottageCheese на 28.10.18, 20:10:

не физиката е всичко.

всичко е, почти....външният вид няма нищо общо....оставяме не материалното настрани за сега.

Външният вид имах предвид*

29.10.18
20:55

29.10.2018 г.

Тренировка Г

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 12х1х160 кг.
  1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 9х170 кг.
  2.1.Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х1х70, 2х0х70 кг.
  2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 2х80 кг.
  3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 12х1х121 кг.
  3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
  4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
  4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
  2. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син). 
  3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 3+ плочки).
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 4.

Време за тренировката - 19:32 мин.
Чисто време за интервалите - 6:39 мин.
Преходи - 2:07 мин.

Днес бяха започнали някакъв ремонт и разместване в залата. Като гледам какво правят, май ще намаляват силовите станции и ще увеличават броя на машите. Пазарна икономика, да му се не види! По този повод беше пълен хаос и всичко беше препълнено. Все пак успях да си намеря местенце, макар и без подиум. Само да не ми се наложи да си търся нова зала, че много мразя такива промени.

На кофите накрая вместо 25, сложих 15 кг за интервала. На петия подход се усетих, добавих си килата и започнах отначало. 🙂 Който няма глава, има да прави повече кофи.

Положително:
  - Още едно повторение отгоре на максималната серия на тяга. Чудя се докога ще мога да ги увеличавам на всяка тренировка. Засега май само на клек и на тяга горе-долу вървят нагоре все още, на останалите спряха.
  - На раменната едно повтрение повече преди отказа в интервалите. Докарах ги до десет.
  - Болката в лакътя, която си отбелязах предния път, не се увеличава, а май даже е намаляла.

Отрицателно:
  - Максималната серия на раменната ме смачка - само мизерна двойка на 80. Давам много да довърша интервала с минимален брой откази и като спазвам протокола - вероятно има връзка.
  - Въпросната раменна заедно с клека са единствените две упражнения, на които не успявам да вляза в протокола засега.

Добавки:

Обобщение за деня:
Блях. Понеделник, топящ се влажен сняг, тъмница още преди четири следобед... И така шест месеца, само че за разнообразие скоро снегът няма да е влажен и няма да се топи, а тъмницата ще започва преди три.

30.10.18
16:07

30.10.2018 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Скучен работен ден, за който не искате да четете.

31.10.18
21:28

31.10.2018 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 10х2х100 кг.
  1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х120 кг.
  2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
  2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х110 кг.
  3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 7х2х10, 3х1х10 кг.
  3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х20 кг.
  4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
  4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х20 кг.

Коригиращи упражнения:
  1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 12х68 кг. (на крак)
  2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 14 (ляв), 14 (десен крак).
  3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 17 с.
  4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 4.

Време за тренировката - 23:07 мин.
Чисто време за интервалите - 08:23 мин.
Преходи - 4:48 мин.

Доста добре днес. Разместванията в залата май не са намалили броя на силовите станции, така че съм спокоен. 🙂

Положително:
  - Най-бързите интервали днес. Също най-бързият клек и лег. Добавям и увеличение на максималната серия на лега.
  - На клека експериментирам с това да не оставям изобщо щангата след нечетна серия, за да намаля времето. Може да стане на 100 кила. Другият път ще видим на 120 как ще е.

Отрицателно:
  - Откази на набиранията, както и едно по-малко в максималната серия.
  - Борческите по-бавни от всичко друго - 2:52, което е далеч от пет секунди. Има уловка - те са унилатерални и времето за самото изпълнение е повече, но не чак толкова. Проблемът е, че след 5-тата серия ми се налага да оставям дъмбелите, защото предмишницата гръмва.

Добавки:

Обобщение за деня:
Кратко и скучно - работих от нас, после тренирах...
Предстои ми малко отпуска (два дни, но толкова мога да си позволя в момента) и до неделя няма да тренирам. Да видим как ще ми се отрази на интервалите.

01.11.18
10:48

Обобщение за октомври 2018

Този месец нещата малко излязоха от контрол. Качил съм с цели 1,6 кг - от 118,8 на 1-ви октомври до 120,4 на 1-ви ноември. Не знам дали причината се крие в интервалите или изпуснатата от торбата лакомия, но това е полжоението.
При 7709 калории за свален/качен килограм сметката показва 411 килокалории среден дневен излишък.
Средният ми прием на калории през периода е бил 3708 калории. Неутралният баланс излиза 3297 - в рамките на очакваното.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3383 - отново доста близо до изчисленото чрез храна и тегло. Не че това ми помага особено. 🙂

В своя защита ще кажа, че в края на месеца успях малко да огранича бирите и трендът се обърна. Ще видим докога, че в тоя студ и тъмница последното, което ми трябва, са сериозни ограничения.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1