20.11.18
22:09
Бих се прибрал за малко, но без да троша много кинти за билети. Всички са изпушили напоследък и аз също.
казано от Bart Simpson на 20.11.18, 20:20:
Зареди емоционално.
По-скоро отсега ще планирам нещо за някоя от следващите ваканции - или тази в края на февруари, или направо великденската. Зимата няма и директен полет до София, което допълнително усложнява нещата.
казано от Brown Bomber на 20.11.18, 22:09:
Бих се прибрал за малко, но без да троша много кинти за билети. Всички са изпушили напоследък и аз също.
Няма как да не се изръся солидно за билети. Райнеър ни спират директния полет зимата и трябва да летя с ЛОТ, австрийските или Луфт(вафе)ханза. По празниците цените стават на практика петорни, особено като съм се сетил толкова късно.
На всичко отгоре с това куче става още по-трудно - да го влача с нас през два полета ще го измъчи тотално, а и струва колкото човек и половина. Кучешки хотел в Швеция пък ще ми излезе като седмица на Тенерифе да речем, а няма на кого да го оставя - всичко живо се изнася с 200 от града за празниците. За другата ваканция имам варианти за хора без деца, които могат да го гледат.
Абе с две думи оправданието е като задника - всеки си го има.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.11.18 09:10.
казано от Boby_ на 21.11.18, 09:04:
всичко живо се изнася с 200 от града за празниците.
То това май е единственото време в което градовете стават за нещо.
казано от Boby_ на 21.11.18, 09:04:
Абе с две думи оправданието е като задника - всеки си го има.
Специално в този случай, Боби, това не са оправдания. Безумни цени на билетите + куче. На мен тези причини ми се виждат напълно основателни. Наясно съм как стоят нещата с цените на билетите за около Коледа в момента. И ако не ги купиш 4-6 месеца по-рано (някои хора ги купуват и година по-рано), после става неоправдано скъпо (в повечето случаи). А и вие сте доста хора. Плюс кучето.
21.11.18
09:57
Сега пътувах до Мадрид през Букурещ. Излиза евтино, а има много лоукост полети до всякакви дестинации и ако после можеш да го навържеш с полет до София става.
21.11.2018 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
казано от Boby_ на 20.11.18, 20:14:
- Другите три тренировки някак си ги преживявам, но след тази съм като ходещ труп (даже още по време на интервала, но там си е нормално). По 20 минути не мога да си разтовря уредите и да се освестя, за да си направя коригиращите. Явно тия физиологически промени, които чакам и аз като дядо Йоцо, не идат толкова лесно, колкото железницата в Искърското дефиле.
Явно наистина на тази тренировка онзи ден съм се понапънал повече, особено с тягата, защото вече втори ден задните бедра са натегнати като възел и дори ме понаболяват.
Ще видим привечер как ще се кляка така.
Има си хас 3т и кусур за 3 мин ,да не ти предизвика малко МТ в задните бедра.
Аз през 10сек в интервал ходих като разглобен,какво остава през 5сек!
Мнението беше редактирано от nervak на 22.11.18 09:25.
22.11.2018 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 15x1х120 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х130 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 15x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 15x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 15x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 6х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х34 кг.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 3.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 23:45 мин.
Чисто време за интервалите - 9:28 мин.
Преходи - 4:40 мин.
Малко по-бавно от предния път, но без откази.
Положително:
- Както казах, без откази на набиранията.
- Увеличавам максималната серия на клека с една бройка. Малко беше на кантар, но някак станах.
Отрицателно:
- Лакътят боли, хрущи... При бутане, при дърпане, при държане на нещо, при обикновени движения.
- Малко по-бавно от предния път, в частност на лега
Добавки:
2. По време на тренировка - 12 грама BCAA 4:1:1 на MyProtein.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Нищо за разказване - работих, тренирах, сега ще почивам.
23.11.2018 г.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
казано от Boby_ на 28.08.14, 20:15:
Не като това момичешко жужене по китарите, което минава за дет и блек метъл в наши дни. 🙂
Взимам си думите назад. 🙂
24.11.2018 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 16х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х170 кг.
2.1.Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 15х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
3.1.Гребане пендлей от земя (през 5 секунди) - 4х1х110, 11х1х100 кг.
3.2. Гребане пендлей от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 15х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 3+ плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 4.
Време за тренировката - 20:54 мин.
Чисто време за интервалите - 8:40 мин.
Преходи - 2:43 мин.
Днес направих грешката да тренирам по обяд и залата беше пълна до пръсване. Трап-барът беше дългосрочно зает от чичко, който правеше тяга с детска тежест с котешки гръб на високите дръжки през 20-тина минути. Реших да не го чакам и да мина на пендлей днес и добре направих - бях приключил вече и коригиращите упражнения, когато пичът освободи трап-бара.
Положително:
- Тягата добре стана - мисля, че обърках бройката и направих 16, вместо 15 единици, но въпреки това вдигнах бройката на максималната серия.
- Раменната малко бавна в края, но максималната серия беше доста по-добра.
Отрицателно:
- На пендлей гребането се надцених и се наложи да свалям 10 кг по време на интервала, затова и времето стана неприлично бавно.
- Лакътя все така боли, макар че все пак е малко по-добре.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
В края на седмицата получих малко странно предложение за развитие в бъдеще. За целта обаче трябва да натрупам опит в една област, от която си нямам и понятие и то на съвсем ниска позиция за около година. Преди това трябва да запиша и сериозни курсове по въпросната специалност - било под формата на обучение за някакъв сертификат, било като следдипломна квалификация.
Трябва да помисля добре дали си струва - за година време може да се случи какво ли не. Лошото е, че в момента съм леко блокирал и съм на практика на най-високата позиция, която мога да достигна в тази фирма в моята област. Ще видим - понякога трябва да направиш крачка назад, за да се засилиш. 🙂
Не знам за вас, но аз получавам ето това като реклама за Black Friday във фейса. 🙂
Леко съм обиден от всички тия скрипци и паянтови лежанки.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.11.18 20:30.
25.11.2018 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо особено.
26.11.18
16:06
Боби, извинявай за въпроса, но не се ли чувстваш отпаднал или сънлив при прием на 1 гр магнезиев глицинат сутрин рано? Просто някои познати са ми споделяли, че след прием на “по-големи” дози магнезий се чувстват отпуснати. Аз знам, че някой от тях са го приемали заедно с калий, което би могло да даде някакво отношение към кръвното налягане, но виждам, че ти го пиеш от доста време и имаш по-комплексни наблюдения.
казано от Illustrator Yovkov на 26.11.18, 16:06:
Боби, извинявай за въпроса, но не се ли чувстваш отпаднал или сънлив при прием на 1 гр магнезиев глицинат сутрин рано? Просто някои познати са ми споделяли, че след прием на “по-големи” дози магнезий се чувстват отпуснати. Аз знам, че някой от тях са го приемали заедно с калий, което би могло да даде някакво отношение към кръвното налягане, но виждам, че ти го пиеш от доста време и имаш по-комплексни наблюдения.
Въпросът си е съвсем на място. Аз пия магнезия така разделен на два приема през деня, защото взимам голяма доза. Взимам го по тази схема вече от доста време и не съм забелязал да има подобен ефект. Възможно е аз да съм се адаптирал, но не усещам такъв ефект.
26.11.2018 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 12х2х100 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100, 2х1х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 9х2х0, 3х1х0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 11х70 кг. (на крак)
2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 13 (ляв), 13 (десен крак).
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 14 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 3.
Време за тренировката - 24:02 мин.
Чисто време за интервалите - 10:28 мин.
Преходи - 3:55 мин.
Днес интервалите бяха ад!
Положително:
- Малко вдигнах максималните бройки на клека и лега.
- Лакътят е една идея по-добре след толкова измазан диклак.
Отрицателно:
- Много зле на интервалите. На клека рано-рано раменете дадоха фира и се наложи да оставям лоста след всяка серия още на 4-5 подход.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тия дни се ядосвам заради детските разправии покрай хард-форка на Bitcoin cash. Направо не ми се вярва, че тия хора могат да се дърлят като глупави гимназисти и да разгонят де що имаше сериозен инвеститор в криптовалутите! Още доста години ще минат, докато този тип финансови инструменти станат някаква сериозна алтернатива на класическите пари.
26.11.18
20:55
Инвестираш ли в криптовалути или само следиш какво се случва на пазара?
казано от Brown Bomber на 26.11.18, 20:55:
Инвестираш ли в криптовалути или само следиш какво се случва на пазара?
По малко от двете - вкарал съм някое евро, но само колкото да не изпусна съвсем влака.
27.11.2018 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Умряла работа днес.
казано от Boby_ на 27.11.18, 19:33:
Умряла работа днес.
Скандинавският полуостров не прощава на никого. Истина ли е, че по тези места те лови най-много депресия заради времето, въпреки високият стандарт на живот?
казано от Блажка на 28.11.18, 10:56:
Умряла работа днес.
Скандинавският полуостров не прощава на никого. Истина ли е, че по тези места те лови най-много депресия заради времето, въпреки високият стандарт на живот?
Не. Зимата малко се повишава броят на самоубийствата, но така отсяваме слабите психически, за да тръгнат на пролет пак дракарите към нови морета. 😄
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.11.18 11:03.
казано от Boby_ на 28.11.18, 11:03:
Умряла работа днес.
Не. Зимата малко се повишава броят на самоубийствата, но така отсяваме слабите психически, за да тръгнат на пролет пак дракарите към нови морета. 😄
Ужасен си! 😄
казано от Блажка на 28.11.18, 11:06:
казано от Boby_ на 28.11.18, 11:03:
Умряла работа днес.
Ужасен си! 😄
Сериозният отговор е, че не е толкова зле, колкото очаквах. Постоянната светлина лятото и безсънието покрай нея са доста по-неприятни.
За справка по брой диагностицирани с депресия Швеция е много близо до България и то при положение, че в България да отидеш на преглед при психиатър все още се смята за срамно и вероятно реалността е доста по-лоша от статистиката.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.11.18 11:23.
В България причините за дересии, за съжаление, са много, и различни от липсата на слънчева светлина.
Интересно каква би била съпоставката с далеч по-слънчевата и приятна за живеене Испания, примерно....или Коста Рика (макар и с доста по-нисък стандарт), щати като Флорида, Калифорния...
Мисля че депресивните състояния биха били доста по-малко дори в страни около екватора, в които да отидеш на психолог е немислимо. Слънчевата светлина има огромно значение както за физическото, така и са психическото здраве.
Мнението беше редактирано от Margi на 28.11.18 11:33.
Колкото по към екватора и по-горещо,толкоз по-мързеливи ...кви депресии,като гони мухите само.
казано от nervak на 28.11.18, 11:58:
Колкото по към екватора и по-горещо,толкоз по-мързеливи ...кви депресии,като гони мухите само.
В топъл и лепкав климат е нормално хората да са с по-бавни реакции и да си пестят енергията. Това не ги прави по-мързеливи. Ако си мързелив, няма да ядеш,няма и семейството ти да яде.
Другаде съм писала и пак ще го повторя - работила съм на едно място с 42 националности. Най-големи мрънкачи и слабо продктивни бяхме българите.
Хайде не започвайте този разговор тук, моля ви.
Ставаше въпрос за влиянието на липсата на слънчева светлина върху психическото здраве и в частност върху депресиите. Казано най-общо такова влияние със сигурност има, но се надценява - има по-важни предпоставки и причини за депресия.
Мисля, че това е достатъчен отговор на въпроса на Блага за момента.
28.11.18
12:55
Като светна лампата и съм щастлив, като я изгася и се депресирам. Определено светлината влияе!
Боби ще се възмути, но ще е интересно да изредиш 42-те националности немрънкачи.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 28.11.18 12:56.
казано от Brown Bomber на 28.11.18, 12:55:
Като светна лампата и съм щастлив, като я изгася и се депресирам. Определено светлината влияе!
Боби ще се възмути, но ще е интересно да изредиш 42-те националности немрънкачи.
1. Става дума за естествена светлина. С изкуствената случая е съвсем друг, за справки - dr. Jack Kruse
2. Няма как да намеря code of conduct-a от 2002 година, където имаше тази статистика, а още по-малко мога да цитирам crew list-a на човешки ресурси. По спомен ще мога да изброя някои от тях,но вероятно не всички,а и не мисля че Боби би се радвал много на подобни статистики в дневника си.
Мнението беше редактирано от Margi на 28.11.18 13:35.
28.11.2018 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 12х2х150 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х160 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 12х2х111 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х2х15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното) - 6х45, 4х45 кг.
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6х36, 5х36 кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 4.
Време за тренировката - 21:38 мин.
Чисто време за интервалите - 9:14 мин.
Преходи - 3:00 мин.
Вече знам защо кросфитърите така усилено рекламират заниманието си (не мога да се насиля да го нарека спорт, съжалявам). Когато ти е толкова гадно, че просто трябва да се оплачеш на някого, най-добре ще те разбере човек, който се е чувствал точно толкова прецакан. 🙂
Положително:
- Днес нямаше откази.
Отрицателно:
- Много трудно! Тягата я довърших в протокола само от чиста злоба. Гребането обаче не можах - последните серии бяха по-скоро през 10 и повече секунди, отколкото през 5.
- Сигурно пет пъти си преговорих тежестта на кофите от записките и накрая пак я обърках - сложих първо 10 кг, направих три серии и се сетих, че трябваше да са 15. Добавих петте липсващи кила и започнах бройката отначало. Може би затова отказът на максималната серия дойде по-рано. Освен това вторите повторения от сериите в края на интервала бяха по-скоро със символична амплитуда, колкото да не запиша отказ.
Добавки:
Обобщение за деня:
Някакви хора в офиса създават хаос в края на годината. Още не мога да реша дали е поради некомпетентност или от злоба, а може и от двете по малко.
29.11.2018 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Пореден ден, за който няма какво да кажа, освен да коментирам времето.
Поне малко се постопли и температурите са над нулата.
30.11.2018 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 15x1х120 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х130 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 15x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 15x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 15x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 6х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х34 кг.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 6, 4.
Време за тренировката - 23:37 мин.
Чисто време за интервалите - 9:28 мин.
Преходи - 4:23 мин.
Интервалите точно за същото време като предния път. На теория би трябвало да са със сходно време, но не мисля, че съм събрал навсякъде почивките до пет секунди - на клека, кега и борческото например може още малко по-бързо, защото забавям в края (макар да нямам твърде много да наваксвам тук на единиците).
Положително:
- Нямаше откази на набиранията и лега.
Отрицателно:
- На клека се замотах в края - неизвестно защо бях на ръба на отказа още след 11-12-тия подход.
- Лакътя продължава да боли, макар и малко по-слабо. Струва ми се, че за разлика отпреди, в момента повече го провокира негативната фаза на дърпащи движения, затова си позволих да оставя налакътниците и при набиранията днес - обикновено по заръка на Сашо ги слагам само за лег и кофи.
Добавки:
Обобщение за деня:
Петъчно такова едно. Останах да работя от нас по организационни съображения. Следобед тренирах, зарадих бира - трябва да се похваля, че цяла седмица не съм пил нищо с алкохолно съдържание и сега съм си заслужил лек “запой” (в кавички, защото повече от 5-6 бири няма да са).
Обобщение за ноември 2018
Ноември беше отвратителен месец за мен в почти всяко едно отношение - сътресения в работата, задълбочила се контузия. Това се отрази и на храната, както и на теглото - когато съм под стрес, ям.
По една или друга причина съм качил качил 0,9 кг - от 120,4 кг на 1-ви ноември до 121,3 на 1-ви декември. При 7709 калории за свален/качен килограм това прави 231 килокалории среден дневен излишък.
Средният ми прием на калории през периода е бил 3713 калории. Неутралният баланс излиза 3481 - в рамките на очакваното.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3395 - почти точно в десетката. 🙂
Последните десетина дни все пак успях да поставя нещата поне отчасти под контрол и да не пия през седмицата. Декември едва ли е най-подходящият месец за сваляне, а и не виждам как ще стане чисто практически.
Тренировките от своя страна вървят прилично. Увеличихме броя подходи в протокола. Двойките тяга през пет секунди са едно от най-трудните неща, които съм правил в залата някога изобщо, независимо, че тежестта изглежда детска. Останалите упражнения не са много по-назад, като и единицие си имат своя “чар”. Общо взето няма и момент в тия интервали, в който да съм вътре в зоната си на комфорт. Освен общият стрес, това със сигурност също има принос в неспособността ми да се справя с храната.
Плочки скоро няма да има, няма и хипертрофия, така че не личи особено какво мога и какво правя в залата, но важното е, че аз си знам. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.12.18 14:17.
казано от Boby_ на 01.12.18, 13:58:
Обобщение за ноември 2018
Ноември беше отвратителен месец за мен в почти всяко едно отношение - сътресения в работата, задълбочила се контузия. Това се отрази и на храната, както и на теглото - когато съм под стрес, ям.
Това не е за лайкване.
казано от Boby_ на 01.12.18, 13:58:
Последните десетина дни все пак успях да поставя нещата поне отчасти под контрол и да не пия през седмицата. Декември едва ли е най-подходящият месец за сваляне, а и не виждам как ще стане чисто практически.
Лайкнах първото изречение.
Второто ми прилича на леко оправданийце. 😄
казано от Елена на 01.12.18, 14:11:
Второто ми прилича на леко оправданийце. 😄
Не е оправдание. Само констатация, че ще продължа да дебелея. 🙂
казано от Елена на 01.12.18, 14:29:
И Нова Година е ден. 🙂
Даже повече от един - цели триста шестдесет и пет. 🙂
01.12.2018 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Съботно-мързеливо с няколко бири следобед.