29.12.18
00:05
Тихо и спокойно, декември и до февруари, я го виж август.
Всичките пияни соушъли от мрачните земи на Вендолите се свличат натам.
29.12.18
16:57
казано от Bart Simpson на 29.12.18, 00:05:
Тихо и спокойно, декември и до февруари, я го виж август.
Всичките пияни соушъли от мрачните земи на Вендолите се свличат натам.
Хахаха предполагам..... ама къде през август не е така. Затова бяхме там през април, а това беше третото ни декемврийско ходене.
Виж, ако си вземем къща и се пенсионираме там, защото наистина си го мислим, може би от юни до септември ще си ходим на Паволче. На мен ми звучи повече от добре. 😊🍷
29.12.18
18:17
И аз ш се пенсионирам в Челопек и ше си докуцукваме за по чаша винце.
Виж около Аликанте има апартаменти за по 20К евро.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 29.12.18 18:17.
14.01.19
19:52
За Много Години, Драги ми Съфорумци!
Надявам се всички през Новата Година 😊 да сте здрави, да ставате все по-силни, да бъдете много щастливи и още по обичани.🍷
Празниците минаха доста натоварено. Ресторантът постоянно беше пълен със звезди. Една от мацките от Spice girls дойде със семейството си малко след Коледа, а James Mcavoy, вися почти нон стоп на бара.
Аз работих почти през цялото време, на Нова Година бях обаче само дневна смяна и вечерта си бяхме у дома с момчетата. 😊
Заради Бела, елхата ни беше окачена на тавана и смея да твърдя, че по-красива украса никого не сме имали. Висящо дърво хаха.
Както се подразбира от дългата пауза Не писателстване, не бях стъпвала в зала от 5 декември миналата година 😁, което си е повече от месец без съществена тренировка.
То не че преди се скъсвах да тренирам, сигурно средно ми се падат по 5 тренировки месечно. 😂
Както и да е, няма да правя празни обещания за чудеса от героизъм (не ми отива на годините хаха) единствено искам да запазя горе долу постигнатото и да имам малко повече хъс, за време не може и да става въпрос.
Оказа се, че за повече от месец нетрениране не съм загубила много сила, а и в огледалото не виждам някаква съществена разлика, освен че съм качила някой грам на задницата и бутъовете.
Днес опипвайки почвата се получи манджа с грозде, но хем исках да видя какви са пораженията, хем исках да мога утре да стана от леглото и да отида на работа.
Тягата си е на същото ниво. Само нея я пробвах с по-тежко. Клекът, военната преса и всичко останало хвърчаха с лекота, щото се хвърлих на мега леко и лесно, с ултра много повторения, ама само по две серии.
Задържам този месец и февруари така, с по две тренировки седмично, ако падне някой бонус за трета, до март ще съм си стъпила на краката.
14.01.19
1. Тяга: до 80 кг, 3, 2, 1 х 85 кг
2. Клек: 8, 8 х 45кг
3. Лег: 12, 12 с 2 х 10 кг
4. Прасци със щангата на гръб: 20,20 с 45 кг
5. Обратни коремни на пейка с 5 кг в кракаталога
6. Военна преса: 12,12 с 20кг
7. Бицепс на наклонена лежанка: 6 на ръка с 2 х 7,5кг 10 на ръка с 2 х 5кг
8. Силово гребане от земя: 12 с 15 кг на ръка, 12 с 17.5кг на ръка
8. Трицепс зад врат: 10,10 х 5кг
ПП: Изпуснала съм Форумното предизвикателство, обаче предизвиквам себе си 😀но офенс със смяната на името на дневника ми. Познавате чувството ми за хумор.🍷🍺🍹🍸
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 14.01.19 20:14.
17.01.19
17:49
Утре почивам, но пък днес също имах възможност да тренирам преди работа и така да завърша седмицата с три тренировки.
Понеже за утре имам план за цяло тяло, днешната тренировка ми дойде като бонус за горна част, която пренебрегвах дълго време.
Почти всичко с ландмайн. Много добре натоварих и рамото и гърба, а усещах и ядрото мобилизирано през цялото време.
17.11.19
1. Ландмайн странично повдигане: 8,8,8,8,8 на ръка с 15 кг лост
2. Т-бар гребане : 12 х 30 кг, 10,10,10,10 х 35 кг
3. Обратно набиране за бицепс: 8,6,6,6 (Biceps inverted rows)
4. Трицепс разгъване зад гръба: 10,10 с 5 кг
5.Лег на наклонена лежанка: 12 с 2 х 10кг, 8, 8, 8, 8 с 2 х 12.5кг
6. Ландмайн напади: 10,10 на крак с 25кг (това, защото имах малко време до автобуса)😊
Поръчах си различен от досегашния желатин. Дано да е също толкова качествен. Попаднах и на концентриран костен бульон, но е много скъп и май ще продължавам да си варя у дома.
Храната си ми е същата, нищо интересно-месо и зеленчуци, някой банан и сладки картофи.
Добавки: MSM, AlCAR, EAA, Креатин, Radianc WMN -всичко на Bulk powder.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 17.01.19 17:51.
18.01.19
19:42
Снощи се прибрах късно от работа и малко се успах днес, но пък нямаше кой знае какво да правя у дома, Хари е сготвил
саламура вчера, а довечера ще правя стекчета, така че хем се наспах и починах, хем успях да тренирам.
Трета тренировка за седмицата. Вярно е че нито от една от тях не беше нищо особено, но е факт че влизам в залата и тренирам и ако успея да продължа така, скоро може и да има някакъв положителен ефект.
Тягата пробвах шестички. Точно ми бяха, първата серия със сигурност можеше да е поне осмица, но съм си обещала да не бързам и да не се изсилвам с килограмите. Научила съм си урока.
Обаче ми стана мъчно за мене си на кофите. Като знам, че преди две години правех дълбоки осмици и то с тежест, днес едвам тройки и то не с добра дълбочина. Вярно е и че кофи не съм правила от две години, след контузията, ама не очаквах да е чак толкова зле😁.
Както и да е всичко друго върни добре и има аванс, въпреки че цялата ми горна част беше бая напрегната след вчера.
Пускам клип на гребането, щото не съм сигурна в техниката.
18.01.19
1. Тяга: 6,6,6 х 70 кг
2. Кафички: 3,3 СТ + 8, 8 на пейка
3. Гребане от земя с една ръка: 10,10 на ръка с 17,5кг
4. Раменна преса: 12 с 2 х 7.5 кг, 10 с 2 х 10 кг
5. Сгъване за бицепс от коляно:
12,12 на ръка с 5кг
6.Пулоувър: 12,12 с 12.5кг
7. Гоблет клек: 12,12,12 с 16кг пудовка
Пристигна ми желатина. Ще го пробвам още сега с банан на палачинки.
Моля ви препоръчайте заместител на яйца. Оказа се, че и двамата ми сина са като мен и се обриват от млечни, яйца и ядки, та минават и те на автоимунен протокол, докато и дано успеят отново да се захранят поне с яйцата.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 18.01.19 19:46.
18.01.19
20:17
Секси мацка!), наистина!
казано от Mara Croft на 18.01.19, 19:42:
Моля ви препоръчайте заместител на яйца. Оказа се, че и двамата ми сина са като мен и се обриват от млечни, яйца и ядки, та минават и те на автоимунен протокол, докато и дано успеят отново да се захранят поне с яйцата.
Заместител на яйцата по принцип не знам дали има, но ако имаш предвид нещо, което да ги замести в печива, мисля, че Вероника беше написала една статия, в която казваше, че лененото семе (или чиата май беше - не съм сигурна), когато се смеси с вода, може да замести яйцата като “спойка” за сместа. Ще потърся статията и ще ти дам линк.
Мнението беше редактирано от Елена на 18.01.19 21:32.
18.01.19
22:17
Благодаря ти, Елена!
За чията не бях се сещала, а винаги имам. Дори в момента я имам на брашно.
Лененото семе ни е проблем. Всъщност освен чията, всички други семена и ядки са ни проблем.
Много е трудно да измислям какво да готвя, при толкова много групи храни, които не можем да използваме в менюто си.
Ще погледна статията на Вероника, сигурна съм че ще ми бъде полезна. 😊
И Хари не яде един куп неща, затова и аз трудно измислям нови неща и най-често ядем следните основни ястия:
- пилешка супа; супа от тиква (много добра става по нашата рецепта! и мисля, че става и за вас); супа от карфиол, леща чорба;
- печено месо/риба със салата (зеленчуци, зехтин, семки, авокадо, маслини);
- печени сладки картофи на фурна с кокосово масло например;
- мусака с (комбинация от) тиквички/картофи/патладжани с по-малко заливка (кисело мляко и 1 яйце);
- пълнени чушки с кайма и малко ориз, без сосове (мисля, че това става и за вас);
- ризото с риба/скариди/пиле, без сметана, само зеленчуци, месо и мазнина (зехтин или масло) и евентуално пармезан;
- оризови спагети болонезе;
Също може гювеч с месо и зеленчуци.
Ако мога да съм ти полезна с някоя рецепта, казвай 🙂 Доколкото съм запозната с вашите вкусови предпочитания, те до голяма степен съвпадат с това, което и аз готвя. Дано да не греша, де.
Мнението беше редактирано от Елена на 18.01.19 23:43.
18.01.19
22:33
И двете ли сте с Хари....баси съвпадъка 😎
19.01.19
00:17
Ели, все едно си изредила нашето основно меню, само без картофената яхния, която е основното хранене на децата от бебета хаха.
Със съвсем малки изключения, като млякото и яйцата, всичко друго, което си описала, присъства почти всяка седмица на трапезата ни.
Мусаката започнах да готвя с агнешка кайма и повече патладжан и тиквички, отколкото картофи и много им харесва.
Благодаря за идеята за болонезето с оризови спагети, ще се пробва съвсем скоро. Аз прибавям към соса и пеперони или чоризо за разнообразие, изчезва за 10 минути хаха. Да са живи и здрави.
Просто, като сме четирима и то трима от нас големи момчета, готвим всеки ден и понякога на децата им омръзва, почти едно и също, а на мен фантазията ми явно е бедна хахах
Иначе, преди пет-шест години, когато започнах да пека сладки картофи с кокосово масло, изобщо не ги харесваха. Сега сами се сещат и купуват. Същото и с тиквичките, с кокосово масло, куркума, малко сол и черен пипер-всички ги обожаваме, но свършат за секунди.
Абе кофти работа е без млечни, ядки и яйца, аз основно мога да вирея само на това и някой друг зеленчук, но явно не ми е писано. Пробвах всичко и не ми се получава.
Благодаря ти отново за идеите!
ПП: Късметлийки сме и двете с Хари и Хари. Нашите Хариевци, явно и двамата, както казват тук са emotionally intelligent husbands!😊🍷🍸🍹❤
ПП1: Може ли рецептата за супа от тиква😊
ПП2: Има ли някой тук, който докато готви, да не пие поне една чаша вино???😉
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 19.01.19 00:23.
19.01.19
01:04
Има, щото ш ма уволнят, хахахаха.
На тиквата супа малко канела, кардамон и много масло.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.01.19 02:54.
19.01.19
01:29
казано от Bart Simpson на 19.01.19, 01:04:
Има, щото ш ма уволнят, хахахаха.
На тиквата супа малко канела, кардамин и много масло.
Хахах, Бартиии, изобщо нямах това предвид.... не че аз не посръбвам и на работа, ма моето е друго😄
Мислих си, че няма да съм започнала готвене, без да имам чаша вино в ръка, затова зададох въпроса, от чисто любопитство.
А вашето с Хари е друго, остава и при всеки ордер да джасате по един шот и сървиса е отишъл на кино. Не че ги нямахме и такива, ма те не могат да се крият дълго и си заминават по направление, без особен трудов стаж😁
За канела бих се сетила, виж за кардамина не би ми хрумнало изобщо 😊,благодаря
Айде, след 20тина години, къде на Паволче, къде на Челопек, от тебе яденето от мене пиенето 😊може и обратно.
19.01.19
02:58
е интервю с мен от преди много години, прочети отговора на.последния въпрос 😉
28/03/11
Още тогава съм отговорил.
Майкооооо, преди осем години......WTF???!!!!
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.01.19 14:54.
Представям ти рецептата за нашата супа от тиква. 🙂
Тиквата се измива, нарязва на средноголеми парчета и сварява (аз я варя на пара).
После се пасира (в блендер) с малко гореща вода, кокосово масло или кокосова сметана (с второто става още по-добре), куркума, джинджифил и малко сол.
Приблизителни пропорции: 1/2 кг тиква (обикновено ползвам “цигулка”), 2-3 щедри лъжици кокосова сметана или 1-2 щедри с.л. кокосово масло, 1/2 с.л. куркума, ок. 20 г джинджифил и щипка сол.
Ако пробваш, ще се радвам да споделиш дали ви е харесала. 🙂
п.п. Да са ни живи и здрави Харитата 🙂
Мнението беше редактирано от Елена на 19.01.19 09:09.
19.01.19
09:21
@Барти - “На всяка манджа и трябва добро питие” 😄 хахаха умен мъж, умен!
@Елена, благодаря за рецептата!
Ще я пробвам следващата седмица и ще споделям резултат😊
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 20.01.19 14:39.
19.01.19
11:13
Аз трябва да си дам мнението за рецептата, няма как.
Ако един такъв деликатен вкус като тиквата го натиснеш със всевъзможни всеобсебващи вкусове като изброените, кокосови продукти и джинджифил, можеш да я направиш същата рецепта с моркови или сладки картофи и гарантирам, че разлика въвнвкуса няма да има.
Може да породи заблудата, че ароматите, които аз препоръчах за супа от този продукт ще имат същия ефект, но това не е така защото те са със съвсем различен интензитет и изостават от тиквата и идват като послевкус.
Елена, аз разбирам, че на вкус и цвет- тавариш нет и коментара ми е искрено приятелски.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.01.19 11:15.
Няма проблем, Барт! Разбирам, че го казваш приятелски и мерси за пояснението! Може би наистина тези вкусове доминират, но на нас така ни харесва и ние така я правим тази супа. 🙂 Някой път ще пробвам по твоя начин. 🙂
28.01.19
20:41
Много тежка работна седмица изкарах. Никакво време не ми остана за трениране .
То, трудно намирах време да сготвя на момчетата и да пооправя у дома, камо ли за зала.
Обаче днес, колкото и да бях уморена и буквално да се насилих да изляза от нас, отидох да тренирам. Иначе отново щеше да е минала повече от седмица без тренировка и днес, не че ми беше особено лесно, но ми омръзна все да започвам едва ли не от начало. Не съм качвала тежестите от хилядолетие.
Всичко обаче, което напоследък пробвам, или ми омръзва много бързо или ми е много леко. Лесно се отегчавам и миксирам какви ли не методи, то затова и вероятно буксувам от толкова дълго време, заради всичките миш маши.
Сутринта като се събудих реших да прегледам старите тефтери за нещо, което хем да ми е задържало вниманието по-дълго, хем лесно да ме е изкарвало от зоната на комфорта. Намерих една схема, която ми харесваше на времето, но не си спомням, защо я прекратих.
Както и да е, ще си дам още един шанс за някакъв прогрес и ако стигна отново до никъде, ще взимам някакви кардинални решения.
Или пък състоянието на разочарование ми е временно и просто съм натрупала умора и няма нужда да премислям всичко толкова много. Ще видим.
Та днес излях тонове пот, а накрая краката ми трепереха като на новородено теле хаха.
Всичко мина за точно 32 минути. Няма да коментирам тежестите, само ще кажа, че на последния сет на клека със шест секундното спускане, ми идваше да си обърна червата, а сърцето ми можеше да бъде чуто на съседната улица.
Пих едно уиски посттренировъчно и се оправих.😂
28.01.19
Седмица 1 ден 1
1. Клек 80% (приблизително):
4,4,4,4,4 х 45кг 75 сек почивка между сетовете
2. В суперсерия:
Клек със 6 секунди спускане:
4,4,4,4,4 х 35 кг, следван веднага от-
Клек с подскок: 4,4,4,4 с 2 х 10кг
3. Хип тръст: 8, 8, 8, 8 х 70кг
Остава и някак си да стане така, че да нямам принудителни паузи от повече от 3 дни и може и да ми хареса.
Бутам желатина навсякъде и така си гарантирам поне 20 гр протеин допълнително всеки ден. Задържала съм и въглена до 50 гр дневно. 😊
Формата ми дърпа напред лесно, ама бързо и омазнявам.
Ще ми се да сваля малко и да започна по-сериозна работа по изграждане на хубава ММ, ама засега само ми се ще😄🍸
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 28.01.19 20:55.
31.01.19
18:11
Начи....след клека със шест секундното, бавно спускане, оня ден, ма друсна такава треска, че мислех, че ме е ударил грип.
Не мисля, че някога в тренировъчната си кариера, съм имала чак толкова болезнена мускулна треска. Може би само, когато преди две години направих клек -25 серии по 5 повторения, с 50 кила, тогава и децата в нас ми се смяха цяла седмица, как ходех като Робокоп и не можех да се качвам по стълбите в нас.
Та с Хари си говорихме снощи и той ми направи забележка,че само се лигавя последните няколко месеца. Да съм се вземела в ръце и да започна да тренирам по схема, подходяща за трениране два пъти в седмицата, вместо да продължавам с извращенията хаха.
Е, взимам се в ръце и продължавам, с една тренирвка тяга, другата клек. Малко военна, малко лег, някакви асистиращи и те така те. 😁
Днес тяга.
Едно момче си беше пуснало негова музика и за пръв път в таза зала, тренирах на музика, която да ми харесва.
Тягата я дърпах на Нирвана, после имаше Металика, Rage Against the machine, Guns and Roses. ...💪🎸💣
31.1.19
1. Тяга : 5 х 65кг, 3,3 х 75кг , 1,1 х 85 кг
2. Лег: 10 х 20кг, 10,10 х 22.5кг, 10 х 25кг
3. Три кръга, без почивки:
Едностранно гребане от земя :
10,10,10 с 17.5кг на ръка
Военна преса: 5,5,5 х 25кг
Трицепс преса: 10,10,10 с 2х5кг
Странични наведи: 12,12,12 с 12кг
Е, удовлетворението, което ми носи такава тренировка е незаменимо.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 31.01.19 18:13.
04.02.19
18:54
Уж трябваше да намалее работата, че вече е Февруари, а те взеха, че ни смляха в събота и неделя. В неделя на сутрешната смяна, дори направихме рекорд. 😂
Уви и този месец нямам почивни дни през уикенда. Ще почивам всичките понеделници хаха.
Ич ми не беше до тренировка, след няколкото десетки километра, подтичвайки и мъкнейки постоянно нещо в последните два дена, ама така или иначе трябваше да изляза за да напазарувам нещо за готвене за вечеря, а залата ми е през улицата. Реших по-добре да не пропускам възможност и влезнах да потренирам.
По времето, което ходя е празно, което от една страна е чудесно, но пък няма абсолютно никакво отопление, докато не започнат груповите тренировки и е кучешки студ.
Кофти е щото се изпотявам и се налага да се съблека, а докато почивам между сериите, направо ме втриса. Та съблечи-облечи 100 хиляди пъти днес и ми потече носа хаха. Сега се наливам с Хот Тоди с уиски.
Както и да е, успешно започнах седмицата с тренировка. Надявам се втората да мога да я включа преди петък, че после е изключено.
Знам, че ми е много развинтена фантазията, но като че ли ми се струва, че плочките ми започват да излизат от дълбокото си прикритие😄
4.2.19
1. Клек: 10 х 20кг, 10 х 30кг, 10 х 35кг; 10,10 х 40кг, 10 х 45кг
2. Лег: 20 х 15кг, 10, 10 х 25кг, 6 х 27.5кг
3. Четири кръга :
Румънска тяга: 12,12,12,12 х 30кг
Арнолд преси : 12,12,12,12 с 2 х 7,5кг
Сумо клек от дефицит: 12,12,12,12 с 12кг пудовка
Повдигане ръцете встрани : 12,12,12;12 с 2 х 5кг
Като че ли ми е нисък протеина напоследък, затова увеличих двойно приема на желатин.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 04.02.19 18:57.
09.02.19
11:20
ДобрЮтро😊
Аз малко съм двойна смяна днес - 8:30 - 24:00😂
Нямам с какво особено да се отчета....
Обаче пък, искам да ви покажа, каква закуска за ШамПионки💪💣са ми приготвили колегите😊
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 09.02.19 11:27.
11.02.19
21:16
Юхууу....оживях и след този уикенд😁ма то такова кат мен май не мре лесно хаха.
В събота устисках до към 21:30 без никакъв проблем, после кръстът започна леко да поддава, но като че ли не бях Чак толкова уморена, като след предишните двойни смени. Може би защото се наливах от сутринта с ЕАА и това ми помогна.
Бях си купила превантивно червен Monster, но нарочно го отлагах до края и така и не го отворих. Даже съм много доволна от себе си, че реших да не го пия, не съм провала и добре се получи, че и този път не ми се наложи да стигна до такива мерки.
Днес, въпреки натрупаната умора от трите смени в последните два дена, се събудих на кукуряк.
Пих едно кафе с банан, обърнах внимание на бейбито преди да отиде на работа и отидох да клякам.
След като се примирих с мисълта, за само две тренировки седмично, която ме тормозеше от толкова много време, сякаш се успокоих, че са ми напълно достатъчни.
Чувствам се напълно добре в кожата си и ми харесва, как се развиват нещата, и което всъщност май и е най-важно, за сега не ми е скучно на всяка една тренировка, а напротив.
Записвам и предната тренировка, че поради някакво стечение на обстоятелствата съм пропуснала:
7.2.19
Седмица 1 Трен 2
1. Тяга: 6 х 60кг, 3,3,3 х 70кг, 2, 2 х 80кг
2. Лег: 22 х 15кг, 12 х 20кг, 8 х 25кг, 6 х 27.5кг
3. Три кръга, без почивки:
Гребане с дъмбели: 12,12,12,12 с 2 х 10кг
Сумо клек от дефицит: 12,12,12,12 с 14кг
Военна преса: 10,10,10,10 х 20кг
Трицепс преса: 12,12,12,12 с 2х5кг
Странични наведи: 12,12,12,12 с 14кг
Трен 2
11.02.19
Седмица 2 Трен 1
1. Клек: 10 х 20кг, 10 х 30кг, 10 х 35кг, 10,10 х 40кг, 10 х 45кг
2. Лег: 25 х 15кг, 15 х 20кг, 10 х 25кг, 7 х 27.5кг
3. Четири кръга:
Сумо клек + Сумо тяга от дефицит ( едно повторение клек, следвано веднага от едно тяга): 12,12,12,12 с 16кг пудовка
Арнолд преси седнала: 15,15,15,15 с 2 х 7,5кг
Обратни коремни на пейка с 5кг в краката: 10,10,10,10
Изнасяне ръцете встрани: 15,15,15,15 с 2 х 5кг
Сгъване за бицепс: едно повторение с 30 секунди негативна фаза, следвано веднага от 10 повторения и след последното отново 30 секунди негативна фаза - четири пъти 💣
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 12.02.19 00:48.
Евала за тази воля да тренираш при твоята натовареност . Не знам от къде я намираш тази енергия за тренировки при тези двойни, тройни и т.н . смени 🙂
11.02.19
22:57
Благодаря ти, Ванка! 😊
Идея нямам от къде ми се взима енергията.
Мисля си, че сигурно правя нещо правилно, на ежедневна база за да е така, знам ли.
Иначе волята ми е от много малка. От както се помня съм си такава, взема ли решение за нещо, не се пускам лесно💥
Абе, дъщерята на Полковника. Научил ме е на това-онова😊
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 11.02.19 23:01.
казано от Mara Croft на 11.02.19, 22:57:
Ако разбереш пиши. Ще е полезно , особено за мързеливи като мен 🙂
11.02.19
23:31
казано от Иван Марков на 11.02.19, 23:18:
казано от Mara Croft на 11.02.19, 22:57:
Ако разбереш пиши. Ще е полезно , особено за мързеливи като мен 🙂
Хахах, разбира се!
Ще споделя с голямо удоволствие, само да ми се избистри😊
14.02.19
01:36
Бях планувала втората тренировка за седмицата в петък, обаче тогава се налага да отида по-рано на работа.
Днес, мааа изобщо не ми се тренираше, но не виждах кога до понеделник щеше да ми се отвори прозорец за зала.
Въпреки огромното ми нежелание, се получи тренировка, много по-качествена от доста предишни.
Тягата много ок. Лежанката ми е най-слабото движение и нормално, доста дълго време го избягвах. Обаче като започна да го тренирам и дърпа бързо. Тренирам за сега само с раменен хват. Лошото е, че пейките са много високи и или си подлагам дискове под краката, или ги качвам на пейката и не ми е много удобно, но пък аз, така или иначе, не гоня някакви максове и не тренирам за такива, така че не го тренирам с тежко и е все тая колко ми е удобно.
Ландмайн гребането, което правя, тук го наричате Мечка. И аз започвам да го записвам така.
13.2.19
Седмица 2 - Трен 2
1. Тяга: 6 х 60кг, 3, 3 х 70кг, 3,3,3 х 80кг
2. Лег : 20 х 17,5кг , 10 х 25кг, 7,7 х 27.5кг
3. Четири кръга :
Мечка: 12 х 35кг, 12,12,10 х 40кг
Сумо клек + Сумо румънска тяга от дефицит : 12,12,12,12 с 16кг пудовка
Пуш преса : 10,10,10,10 х 25кг
Трицепс преса : 12,12,12,12 с 2 х 5кг
Странични наведи : 12,12,12,12 на страна с 14кг пудовка
Когато тренирам и съм сама, около мен е пълен хаос😁:
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 14.02.19 01:39.
18.02.19
16:49
И днес малко насила отидох до залата, но ако бях отложила за утре, щях да тренирам в два поредни дни, защото след сряда нямам шанс да тренирам до края на седмицата. Та тъй, днес доста уморена от три поредни вечерни смени, в трите най-натоварени вечери от седмицата, ама квот такова.
Тежеше ми всичко, щом като едвам избутвах осмици на Арнолд пресата с 2 х 10 кила....мааани. А бицепсите ми как гръмват от тия 30 секунди down….😁
Все пак съм доволна, че изобщо успях да тренирам и си изпълних замисленото.
18.02.19
Седмица 3 - Трен 1
1. Клек: 10 х 25кг, 10 х 35кг, 8,8,8 х 45кг, 6 х 47.5кг
2. Лег: 20 х 17.5кг, 10 х 25кг, 7, 7 х 27.5кг
3. Четири кръга:
Сумо клек + Сумо тяга от дефицит ( едно повторение клек, следвано веднага от едно тяга): 12,12,12,12 с 16кг пудовка
Арнолд преси седнала: 8,8,8,8 с 2 х 10кг
Обратни коремни на пейка с 5кг в краката: 10,10,10,10
Сгъване за бицепс: едно повторение с 30 секунди негативна фаза, следвано веднага от 10 повторения и след последното повторение, отново 30 секунди негативна фаза - четири пъти.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 18.02.19 17:16.
20.02.19
18:04
Днес отново някакъв неочакван прилив на енергия.
Снощи се прибирах в 1 часа, от работа. Да съм заспала към 2. Сутринта пих кафе с мака и желатин, хапнах един банан и отидох да тренирам преди работа.
Просто си има дни, в които се чувствам като парцал, въпреки че съм почивала и такива като днес, в които кипя от енергия, без никакво обяснение от къде се взима.
Тягата я намалих и ми тръгна много добре. Отдавна не бях правила тяга на един крак. Днес ми изпържи задната верига.😊
Всичко друго беше много добре и контролирано. Само дето четирите кръга ми изпиват живителните сили.
20.2.19
Седмица 3 - Трен 2
1. Тяга: 25кг, 35кг, 5,5,5,5,5 х 65кг
2. Лег : 12 х 20 кг , 12 х 22.5кг, 10 х 25кг, 8 х 27.5кг
3. Четири кръга :
- Мечка: 12,12,10,10 х 40кг
- Тяга на един крак: 8,8,8,8 на крак х 30 кг
- Пуш преса : 10,10,10,10 х 25кг
- Трицепс преса : 12,10,8,8 с 2 х 7,5кг
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 20.02.19 18:25.
25.02.19
19:30
След поредната двойна смяна в събота и вечерна в неделя, мислех, че ако отида да тренирам днес, би било пълен провал. Обаче утре съм отново двойна, а почивам в сряда и четвъртък, после отново никакъв шанс за тренировка до другия понеделник, тааааа наспах се днес, пих кафе, пих просеко, апнАх няколко резена луканка и с леееко треперещо тЕло отидох да тренирам.
На загряващите серии на клека ми притепераха краката, сърцето си го чувах, се едно камбана ми кънтеше в ушите и се изпотих като 🐖.
После ми придойде някаква сила (сигурно от просекото😄)и все едно не съм била на работа изобщо тия дни, ми съм била на почивка в Ланзароте. Даже не се и напънах.
Ще видим в сряда какво ще сътворя с тягата, след утрешната двойна смяна, ама аз не тренирам тежко сега, така че едва ли ще е огромен проблем.
Струва ми се, че вместо да сваля едно - две кила, съм ги качила, но до юни има време хаха. Обмислям да се включа в бийч боди чалънджа, поне да имам някаква мотивация, ако не е много късно де?
Не знам защо ми е толкова трудно да свалям напоследък, имайки предвид, че не е и толкова много за сваляне. Не злоупотребявам с алкохола както преди, храня се по същия начин, не се движа по-малко-напротив. Единственото, което ми хрумва е напредването на възрастта. Ще се опитам да се накарам да изчислявам калории няколко седмици, да видя как се движа.
25.02.19
Седмица 4 - Трен 1
1. Клек: 10 х 25кг, 10 х 35кг, 8,8,8 х 45кг, 7 х 47.5кг
2. Лег: 12 x 20 кг, 12 х 22.5кг, 10 х 25кг, 8 х 27.5кг
3. Четири кръга:
-Сумо клек + Сумо тяга от дефицит ( едно повторение клек, следвано веднага от едно тяга): 12,12,12,12 с 16кг пудовка
-Изнасяне напред с 2 х 5кг: 12,12,12;12
-Обратни коремни на пейка с 5кг в краката: 10,10,10,10
-Трицепсово разгъване зад главата: 12,12,12,12 с 5кг
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 26.02.19 11:50.
27.02.19
19:33
Излишно е да казвам, колко умора натрупах последната седмица и да се оплаквам, защото аз съм си виновна за това, че изобщо допуснах да имам три двойни смени във Февруари, посредните от които през два дена.
Много добре знам, че това няма как да няма последици, просто се надявам да не са много лоши.
Сутринта се събудих с доста натегнат кръст, но той винаги пръв сдава багажа, когато стоя много дълго време на крак.
Отидох да тренирам с едно на ум, но след загряващите серии тяга, всичко беше наред.
Въпреки това, реших да пропусна гребането и го замених с Фейс пул, също и съкратих асищиращите с един кръг.
Мисля си, че може би правя грешка, че тренирам тяга един ден след клека, защото със сигурност не успявам да възстановявам за един ден и днес цялото ми тяло все още беше в лека треска, но този месец смените ми бяха така организирани и нямаше друг начин, ако исках да тренирам два пъти седмично.
Крепя някакви надежди за по-удобни смени през Март. Дано не си остана само с надеждите, че тъкмо влизам в някакъв ритъм 😊
27.2.19
Седмица 4 - Трен 2
1. Тяга: 25кг, 35кг,55кг; 3,3,3,3,3 х 67,5кг кг
2. Лег : 12 х 20 кг , 12 х 22.5кг, 10 х 25кг, 6 х 30кг
3. Три кръга :
- Фейс пул с ластик :20,20,20
- Тяга на един крак: 8,8,8 на крак х 30 кг
- Пуш преса : 10,10,10 х 25кг
- Трицепс преса : 12,12,12 с 2 х 5кг
Наумила съм си един експеримент, да видя дали, ако съм малко по-упорита, бих могла да наредя фаянса за месец. 1ви Март ми е начална точка. Пожелайте ми успех. Грух 🐖🐖🐖
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 27.02.19 19:37.
27.02.19
23:15
Почти навреме.. ..
27.02.19
23:22
Защо почти?🍷
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 27.02.19 23:30.
04.03.19
18:45
Вчера приключих една ужасна за мен седмица.
От надеждата за последна за дълго време двойна смяна във вторник нищо не остана. Болна колежка ми се обади вчера и ми се наложи да отида за още една полу- двойна. Жената с подути лимфни възли и цялото и тяло отекло, цяла нощ изкарала по бърза помощ, нямаше кой друг да я замести. Поне отидох по обяд и изкарах 12 часа, не обичайните 16-17.
Обаче днес започнах новата седмица супер. Никакви последици от предната седмица с постоянните болки в кръста, да чукам на дърво.
Свалила съм около килце и килограмите на клека веднага ми олекнаха. Знаех си, че когато си тежа нормално, всичко ми е много по-леко. Няма логика, просто усещане.
Много въздух днес, много енергия. И клекът и лежанката хвърчаха. Чак на асистиращите, започна да ми пада батерията.
Много съм доволна. Ше се почерпя с някоя чаша 🍷
04.03.19
Седмица 5 - Трен 1
1. Клек: 10 х 25кг, 10 х 35кг, 10,10,10 х 45кг, 8 х 47.5кг
2. Лег: 12 х 22.5кг, 10 х 25кг, 10 х 27.5кг, 6 х 30кг
3. Четири кръга:
-Сумо клек: 12,12,12,12 х 25кг
-Арнолд преси седнала: 15 с 2 х 7.5кг, 8,8,8 с 2 х 10кг
-Изнасяне напред с 2 х 5кг: 15,15,15,15
-Обратни коремни на пейка с 5кг в краката: 10,10,10,10
Изнасяне ръцете встрани: 15,15,12,12 с 2 х 5кг
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 04.03.19 18:46.
06.03.19
18:34
Начи, днеска много лека тренировка. Ма то и какво да ми натежи, с тия еденички на тягата. Пък ръцете ми още са слаби на лежанката. Като гледам, тя и военната са ми горе-долу еднакви, а лежанката май трябва да е по-силна. Както и да е, продължавам да ги тренирам и двете.
Казвала съм, че залата ми е малка колкото гараж. Днес момчето с хубавата музика се беше разположило на средата и си дърпаше. Направи ми място, но пък тренираше с единственият лост, който е 20кг, а аз по план трябваше да дърпам тяга с 72.5кг, ма те където са 72.5, там са и 75кг, та нали беше пуснал наша музика-простих му и взех малък лост.
Просто другата седмица ще си заложа наново килограмите, ще преизчисля и така.
Не че не ни беше тясно и на двамата, но си разположихме щангите така, че да не си пречиме. Около 10 минути по-късно обаче, дойде едно черно момче, разгледа, набута се между нас и започна да подскача, ръкомаха и постоянно да ни прескача, я за дъмбели, я за пудовка или нещо друго.
Не че той е виновен, че залата е малка, но нямаше как да не се подразня, особено като съм свикнала обикновено да тренирам сама.
Както и да е пича с хубавата музика си тръгна. Останахме аз и черното момче. Продължи да ме прескача все за нещо, ама аз вече бях на асистиращите и не ми пукаше особено. (Всички асистиращи са ми леки, ще вдигна малко килограмите от следващия път.)
Та гледа ме той на Сумо тягата и ми разправя да съм си обърнала стъпалата напред. Бе ей 😈, като жена дето не знае какво прави ли изглеждам 😁
Опита се да ме заговори отново, любезно му се усмихнах и се ометох от залата.
6.3.19
Седмица 5 - Трен 2
1. Тяга: 35кг,55кг; 1,1,1,1,1, х 75кг кг
2. Лег : 10 х 25кг, 9 х 27.5кг, 7,6,5 х 30кг
Асистиращи:
1. Мечка: 10 х 25кг, 5 х 35кг, 8 х 40кг
2. Пуш преса: 10 х 20 кг, 5 х 22.5кг, 10 х 25кг
3. Четири кръга :
- Сумо тяга/клек: 15,15,15,15 х 25 кг
- Сгъване за бицепс : едно повторение с 30 секунди негативна фаза, следвано веднага от 10 повторения и след последното отново 30 секунди негативна фаза с 2 х 5кг
- Трицепс преса : 15,15,15,15 с 2 х 5кг
- Странични наведи : 12,12,12,12 на страна с 14кг пудовка
Доволна пета седмица 😊 в понеделник пак.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 06.03.19 19:00.
08.03.19
07:50
Честит празник 8 март!
10.03.19
14:49
Е това е, вчера на работа. От чисто любопитство го направих, да видя какво се случва при една двойна смяна.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 10.03.19 15:05.
11.03.19
20:18
Много обичам понеделниците.
Днес денят ми започна слънчево и наспано. Починах си уж, след безумната на работа събота и не много по-леката неделя. Харката ми донесе закуска в леглото. Обсъдихме миналата седмица и направихме планове за новата, той отиде на работа, аз-да тренирам.
За 8ми март бейбито ми подари чифт New Balance, не мисля, че някога съм имала по-удобни обувки. Същият ден си поднових договора с ЕЕ и се изглезих с нов Хуауей. Още не съм му разучила и свикнала с камерата, но аз така и не се научих да правя добри снимки.
Телефонът е мега добър. Много повече ми харесва от Самсунзите и НТСтата, които съм имала.
Днес и клекът и лежанката ми бяха тежки. Съвсем нормално, след натрупаната на работа, в последните два дни умора.
Но пък успях да си изпълня науменото и дори да кача с някое повторение тук-там.
Разнообразих на асистиращите за рамо. Добре влизаха.
11.03.19
Седмица 6 - Трен 1
1. Клек: 10 х 25кг, 10 х 35кг, 10,10,10 х 45кг, 10 х 47.5кг
2. Лег: 10 х 25кг,10 х 27.5кг, 7,6,6 х 30кг
3. Четири кръга:
- Сумо клек: 12,12,12,12 х 35кг
- Нещо като гребане седнала: 15,15,15,15 с 2 х 5кг
- Изнасяне в страни и нагоре седнала с 2 х 2.5кг: 15,15,15,15
- Обратни коремни на пейка с 5кг в краката: 10,10,10,10
- Изнасяне ръцете встрани и напред седнала : 15,15,12,12 с 2 х 5кг
Предоволно по понеделнишки. 💪
В сряда тяга😎
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 12.03.19 18:42.