Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.03.19
23:02

Глупости, аз съм си напълно некадърен, зависи от гледните точки. Ти горе долу си намерил най-важното на планината. То и аз обичам сам да ходя, за да си остана с мислите, обаче някой път е хубаво и с компания. Важното е да ти е кеф. Предполагам сте тръгнали от Калофер, местноста Паниците. Ама от там си е бая трамбоване 🙂 и трябва да сте бързи ако сте тръгнали 10-11, даже най-добре е да се тръгне 6 най-късно за всеки случай 🙂

08.03.19
23:11

казано от kaloyan на 08.03.19, 23:02:

Глупости, аз съм си напълно некадърен, зависи от гледните точки. Ти горе долу си намерил най-важното на планината. То и аз обичам сам да ходя, за да си остана с мислите, обаче някой път е хубаво и с компания. Важното е да ти е кеф. Предполагам сте тръгнали от Калофер, местноста Паниците. Ама от там си е бая трамбоване 🙂 и трябва да сте бързи ако сте тръгнали 10-11, даже най-добре е да се тръгне 6 най-късно за всеки случай 🙂

Да, да. Сега като каза - точно Паниците беше. С 4 жени трудно да се тръгне в шест 🙂  , но пък нагоре вървяха ” мъжката” . По спомен минахме първо да разгледаме Калофер( Що Карлово ми се е набило в гората не знам). Определено подценихме маршрута. Лапешка история както писах , но ми е един от много хубавите спомени 🙂

08.03.19
23:30

Аз съм “за” форумно катерене, където кажеш, ти водиш.

09.03.19
11:43

Тренировка:

1. Преден клек - 3х 60,80,90,кг., 2,1,1,1,1,1 х 100 кг.
2. Бедрено разгъване - 4 х 8
3. Военна преса - 5,5,5,5 х60 кг.
4. Странично разтваряне с дъмбели.

Единствено за предния клек мога да кажа , че беше по - сериозно отношението. Всичко друго ала- бала с по 4-5 минути мухабет между сериите. 100 кг ми тежаха, но правилно. Кляках дълбоко ( колкото ми позволя мобилността) . След  третата или четвъртата единица вече ги усещах по- леки 100 кг. Странно, че ми се правеше и днес преден клек, тъй като наскоро правих, а аз не съм от най-големите фенове на клякане то.

Сега като се прибрах и веднага усетих аромата на нещо приятно. Викам жената пак е правила нещо. Влизам във всекидневната и гледам в една чиния на масата наредени едни симпатични малки палачинки, а до тях бурканчета със сладко, мед и шоколад . Измих си ръцете и сгънах 2-3 наведнъж с шоколад. Определено и се получават нещата с готвенето.
Вчера щерката поиска такъв омлет като от телевизията. Жената й каза, че не е правила и сигурно няма може го навие като по телевизията. Да, ама не . И на форма и на вкус беше супер.
Иначе днес ми се яде  тежка пица със сметана и сирена, прокарана с Пепси или кола, та менюто за днес го измислих . Времето е супер за разходки...

Bart Simpson

09.03.19
11:54

6G ли предават при вас, че и на вид , че и на вкус същия???
Пф, днес цял ден нещо недочитам, то пишело супер, аз прочетох същия.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.03.19 12:03.

10.03.19
15:05

Така, утре ще е поредният понеделник, от който смятам да затегна малко нещата с храната. Сутринта се теглих. Измерих и ръцете, краката и обиколката на рамената доколкото мога, защото това са групите от които искам да сваля малко размер. Естенствено и корема, който ако съм мерил правилно е малко над 100санта. Затова и този път ги измерих(до колкото мога) за да видя след два месеца има ли спад в сантиметри.

Килограми сутрин на гладно -102.6.
Сантиметри ръце- малко под 45
Сантиметъри крака - 65-66
Сантиметри обиколка на рамената - 129/130( тук не знам до колко точно измерих, може да са със сант-два повече или по-малко).
Обиколката на корема - 101-102 някъде.

Ще ми се да сваля и от краката и ръцете . Ръцете ако паднат до към 40 санта и краката към 61-62 санта ще е добре.Някой сант от рамената надолу и най-вече да смъкна от корема.
За краката си спомням Джеймс , че ми бе казал за сваляне да пробвам ежденевен клек в не голям обем или доста ходене по балкана. Може би ще е комбинация от двете, защото определено няма да имам възможност за еждневен клек. Преди бях свали ръцете то 41 санта, ама пак са качили хем не правя почти набирания. Общо взето идеята ми е да сваля до началото на май 10-12 кила, за да мога спокойно после да има къде да пълнея, че лятото принципно не обичам да тренирам. Предпочитам да се излежавам вкъщи на хлад и да ям сладолед. Като сваля 10-12 кила, чак септември ноември ще мина стотака и ще се наложи да свалям отново.

Днес минах през био магазина и си взех - няколко вида тофу, соево мялко, веган пастети , маслинови/соеви/доматени пасти, таханче, соев стек и т.н. Общо взето соята ще присътва усърдно в менюто ми в идните 40 дни.
Вчера много ядох. Почти една тава пица с около половинка домашна майонеза. Не знам преди как съм ял от купената. Разликата е огромна.

Мнението беше редактирано от I`M на 10.03.19 15:08.

11.03.19
10:50

Бях ти казал и изометрии, след като не искаш обем.

11.03.19
18:46

Храната:

1. Две купи с леща, филия домашен хляб, три супени лъжици фъстъчено масло.

Може би ще започна отново да тегля храната и да смятам калории, защото при мен май няма да се получи по друг начин.

Днес много работа и то накъсана. От едно -вдруго и с бързаме , което принципно е универсална рецепта за грешки, но аз вече съм свикнал. Или поне така се надява🙂

Първото нещо, което ще се случи след като почвам диета е да се разболея. Не знам закона на мърфи ли е , марко тотевата орисия ли, но започна ли диета и почти винаги се разболявам.

Иначе се радвам за Багата. Според мен беше справедливо решението в негова полза. Вкара много повече сериозни удари. Единствено третия рунд беше по-спорен , защото май се поизмори, но дори и в него връщаше удари на Ротуел. Ротуел може и да пресираше, но Багата го възпираше успешно с джабове и де движеше постоянно около него. Иначе Ротуел въпреки вида си на баунсър в западаща южняшка кръчма си е неудобен съперник. Има обаче някакво предчуствие, че сега ДосСантонс ще го срещнат отново с Миoчич , вместо да направят реванша Миочич - Кормие. Пък може и Нангану срещу Джей Ди Ес.

12.03.19
10:31

казано от Иван Марков на 11.03.19, 18:46:

Иначе се радвам за Багата.

И аз се радвам, но рядко грозен мач, с тотална липса на техника.

12.03.19
10:48

Миочич и ДС няма да видим втори път, а и няма смисъл.
На Багата главата му носи много на бой щом издържа Дос Сантос. Обаче не мисля, че има шанс срещу някой опитен страйкър - Волков примерно.
Нагану срещи Дос Сантос ще е интересна среща.

12.03.19
11:02

казано от CottageCheese на 12.03.19, 10:48:

Миочич и ДС няма да видим втори път, а и няма смисъл.
На Багата главата му носи много на бой щом издържа Дос Сантос. Обаче не мисля, че има шанс срещу някой опитен страйкър - Волков примерно.
Нагану срещи Дос Сантос ще е интересна среща.

Мисля си , че Миочич ще го бие на ДС при евентуален  реванш. Ако не ме лъже паметта ( ще видя в гугъл) май точно срещу Волков му бе първата загуба на Багата. Иначе не знам защо не се опита да го свали на земята на Ротуел и защо не използва уменията си по джудо и самбо, а играе прав срещу по- висок противник.
Вън от всичко ще бъде интересно ако Антъни Джонсън се върне , а като го гледам в момента освен в тежка няма къде другаде. Него бих искал да видя с Нангану.

12.03.19
11:58

Защото нямал въздух за ГНП,така казаха.

12.03.19
19:20

Тренировката:

1. Лег -  3х60,90,110,120,130кг. 1х140 кг.+6х90кг.
2. Тяга - 3х90,110,130, 1х130кг., 3х110кг.
3. Полулег с дъмбели - 6,6,6х 30кг.
2. Мечка - 6,6,6 х 60 или 70 кг.

Много набързо. На лега най-тежката тройка ми беше тази на 60кг. Нещо усетих болка в дясно, като разстежение при пускане на щангата надолу, затова и не се напъвах много на лега. Тягата с въртящия се лост, който помислих, че са управили защото първата тройка на 130 беше бетон. Бавно и контролирано ставане и пускане. На втория опит 130 обаче така ми се врътна в ръцете, че едвам дигнах един път и ги изпуснах чак надолу почти до глезените. Явно кръговете имат ново значение- да въртиш различни видове коремни преси , да сгъваш за бицепс и да обикаляш по машините.

Храната:

1. Овесения ядки, горски плодове, мед и соево мляко, три с.л. ф. масло
2. Ориз със зеленчуци, две филии домашен п. хляб, пастет соя и маслини, три с.л. ф. масло
3. Ориз със зеленчуци, три филии домашен п. хляб, пастет соя и маслини, три с.л. ф. масло, чаша соево мляко.

Днес неприятен вятър. Сутринта така ми лашна вратата на гаража, че й се счупи стъклото. Сега трябва да взимам ново или може би ще изчакам малко и ще сложа направо ролетна.Чудих се за планината , но принципно горе на скалите си е ветровито и при нормално време, камо ли при този вятър. Имаше реалната опасност ако се кача на върха да слезна по -бързия начин и съдейки по посоката и силата  на вятъра може би щях да кацна някъде около Бачково.

Днес трябваше да бъде един от малкото леки дни напоследък, но уви. Нещо все някви стари проблеми, които отдавна съм зачеркнал се възраждат и ми създават главоболия. Определено не ми върви в това отношение напоследък.

13.03.19
19:38

Храната:

1. Три купи леща, три филийки домашен хляб, тахан с мед, две филийки домашен хляб с домашен хумус.

Последните две филийки бяха излишни, но жената тъкмо беше довършила хумуса и уж да го опитам и боднах и две филии с хумус. Това е най-вкусният хумус дето съм опитвал. Взимал съм в кутии от големите вериги. Взимал съм наливен и “домашен” от био магазини. Баща ми, също често прави и той, но толкова вкусен като днешния не бях ял.

Днес поредният ден лудница, а нощта ми беше тежка. Хем спах, хем бях буден едновременно и ми беше кофти през целия ден. Малко походих поне пеша и не бях цял ден на стол. Градско, но все пак движение. Хубавото е, че изобщо не разбрах кога мина денят. Докато се усетя и станало 4 часа. Не, че като не се прибрах не подхванах друга работа, която все повече се превръща  в кръстопът с четири улици тупик. Утре може би преден клек, може би не, защото имам доста задачи , като по обяд трябва за не знам кой път тази седмица да скоча и до Пловдив.Ще го мисля утре сутринта като стана.

П.П.- определено ще отида да си намажа още две филийки с хумус, след като натисна бутона “пусни мнението”

14.03.19
19:12

Тренировка:

1. Преден клек - 3х60,80, 2,2,2 х100кг., 3х80кг.
2. Лег от обратен наклон - 6,6,6 х110кг.
3. Раменна преса от стоеж с дъмбели -4х6-8х20-22.5 кг.

Не ми беше точно това идеята за тренировката, но така се получи. Поне направих няколко двойки на предния клек, последната тренировка бяха единици.

Храната :

1. Тахан с мед, две филии хляб с хумус.
2. Соево мляко с овес и мед, супена лъжица мед с хардал.
3. Зелена салата с домат за яркост, четири филии хляб, грис-халва с орехи( с олио вместо масло), супена лъжица мед с хардал.

На пръв поглед съм в сериозен дефицит, обаче като се замислих една филия от домапния хляб е около 120 грама средно, тоест жуля по 600-700 грама хляб на ден.И от грис-халвата си хапнах доволно количество. Или трябва значително да увелича движението или да намаля храната.Ама нещата с движението не се получават напоследък. И днес цял ден само с колата, ама няма как да измина 50 км пеша в период от един час.
Да, определено взех да се разболявам. Сутринта във фитнеса бях добре. Ама по обяд гърлото взе да ме дразни. Последва хрема, главоболие и отпадналост. Имах един ангажимент следобед и нямаше как да ударя една хубав дрямка и да почивам ... Виках поне набързо да приключа и да се прибирам.В събота изгоря крушката  на десния фар и минах я смених още в събота. Днес паля колата и на таблото изписа чек лефт фронт  сайдлайн. Айде изгорял и габарита.Как пък не можа да изгори  в събота й той с крушката на фара. Скочих до кума да я смени и откарах един час мухабет. После колегата се обади да се видим за малко и то стана време  да забирам щерката от градина.Забрах я, ядох и ей го на пиша си дневника, а очите ми се затварят . Ако заспя сега обаче ще стана около 10 и цяла нощ ще будувам.

15.03.19
20:58

Храната:

1. Овесени ядки със соево мляко и мед.
2. Тахан с мед.
3. Ориз, пържени гъбки,  две филии хляб с веган пастет, ябълка и банан с мед.

По между храненията по някоя лъжица мед с хардал. Отново ми донесоха от хубавия мед. За два дни съм изял около половин буркан от големите.
Днес си останах да работя вкъщи и в интерес на истината поработих. Следобед се дигнах и качих летните гуми в багажника и отидох да ги сменя. Може би трябваше да изчакам и да ги сменя след като се кача към планината , но вече е много топло за зимна гума.
Не знам утре дали да тренирам. С изключение на болките в гърлото и общата схванатост нямам други симптоми. Имам досто належаща работа, та сигурно ще поработя по 2-3 часа събота и неделя. И така.

16.03.19
10:37

Тренировка :
1. Полулег - 6 х90,100 кг.  5 х,110кг.6х100кг.
2. Лег с дъмбели - 6,6,6х30 кг.
3. Широка тяга - 3 х80,3,3,3,х100кг.1 х120,130 кг.
4 . Пулдаун

Айляшка тренировка без да си давам много зор. Много ме мързеше. Единствено на Лега с дъмбели ми свърши въздухът, че много леки 30- те и ги правих веднага след полулег и с много кратки почивки. На широката тяга 100- те вървяха добре и си мислих да си карам само на тях. Ама в крайна сметка реших да усетя 120,с идеята че ще ги изпусна. Да ама ги вдигнах без проблеми за хвата. Пробвах и 130. Заключих ги, ама на негативната хвата изпусна и даже подпрях лоста с бедрата , за да не го изсипя хамалската от един метър. Определено трябва да се опитва независимо дали си мисля, че няма да ги дръпна.
Мит или не , при мен пролетната умора се разрази с пълна сила. Нищо не ми се прави и съм супер сънлив, а аз рядко мога да кажа че ми се спи. То и есента съм така.Явно рязките смени на сезоните ми влият по някакъв начин.

След фитнеса успях да мина си измия колата. След малко семеен обяд. После ще скоча да си напълня свежа балканска водица. Малко пазаруване. И ще стане време за вечеря. Събота и неделя обикновено съм на пица. И днес ще е - само че веган. Взех си някви заместители на месо миналата седмица, остана днес да си взема малко сирене от кашу и киноа. Като бях малък навлизаха соевите имитации на кайма и месо. Струваха стотинки. Сега 100 грама струва колкото кило месо . Сигурно щото е модерно да си веган. Ама няма как да изкарам 40 дни само на варива, плодове и зеленчуци. Млечните ми са най-добрите зор. Без месо мога да карам спокойно и години сигурно, ама млечните.
Трябва да си взема батерия за кухненската везна и започвам да тегля храната и да смятам калории.

Мнението беше редактирано от I`M на 16.03.19 10:40.

16.03.19
11:07

Спирал съм млечните и не виждам разлика в тегло или БФ, освен че се лишаваш от белтъчини, витамини и минерали, заместването им със соеви продукти, ми се струва дори вредно. Да не говорим колко са вкусни. Ако е за “идеята” ок, но нищо повече.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 16.03.19 11:07.

16.03.19
11:14

казано от Brown Bomber на 16.03.19, 11:07:

Спирал съм млечните и не виждам разлика в тегло или БФ, освен че се лишаваш от белтъчини, витамини и минерали, заместването им със соеви продукти, ми се струва дори вредно. Да не говорим колко са вкусни. Ако е за “идеята” ок, но нищо повече.

Аз обожавам млечните и при мен я няма тази лактозна непоносимост, спокойно може да си пия по 2-3 литра мляко на ден и нямам никъв проблем. Единствено ми се отразяват зле на кожата, като завиша приема им. Соевото мляко ми идва поне няква форма на заместител в момента и за това наблягам на него, иначе не ги харесвам соевите продукти и аз.

17.03.19
17:44

Храната вчера:

1. Тахан с мед.
2. Постни сърми, две филии домашен хляб, каламари с локум и орехи.
3. Пица( пълнозърнесто брашно, сирене от кашу, веган стек, гъби, домати, маслини с люта чушка, лук, киноа).
4. Пуканки.

Веган пицата беше станала добре.На майка постните сърми също винаги й се получават вкусни . Каламарите по принцип ги харесвам повече без локум, само с орехи , но и с локум не бяха лоши. Днес яденето е подобно на вчера
Вчера гледах един сериал до малките часове на нощта и днес станах чак към десет. Помотах се по у нас и към 12 отново заспах. Станах  към два и поработих до преди малко . Общо взето цял ден не съм станал от леглото. Вечерта ще се движи по подобен план - лежане и гледане на телевизора, Общо взето е това!

18.03.19
09:50

Калмари с локум?!? Аз ли нещо изпускам?

18.03.19
10:03

Има тестена закуска която така се казва - с още едно”а”.

18.03.19
10:14

казано от Димо на 18.03.19, 10:03:

Има тестена закуска която така се казва - с още едно”а”.

Да, понеделниците не ми се отразяват добре. 🙂

18.03.19
10:31

Аз не разбирам, какво е това калмари като тестена закуска. В гугъл не намирам нищо.

18.03.19
10:41

казано от Queen Cobra на 18.03.19, 10:31:

Аз не разбирам, какво е това калмари като тестена закуска. В гугъл не намирам нищо.

А за родопски калмари чувала ли си?

18.03.19
10:42

казано от charlie brown на 18.03.19, 10:41:

Не, затова питам.

18.03.19
11:02

казано от charlie brown на 18.03.19, 10:41:

казано от Queen Cobra на 18.03.19, 10:31:

Аре, отиде работата на триене. 🙂

18.03.19
11:11

Нещо ме взехте на бъзик, но нямам представа за какво говорите 🙂

18.03.19
11:38

Не знам дали е някакво местно наименование, но от как се помня му викаме ” каламари” на този сладкиш.По всички сладкарници също го продаваха с това наименование. Представлява сиропиран сладкиш от кори и орехи, подобен на баклава, но не толкова хрупкав. Вечерта ако се сетя ще постна снимка.

18.03.19
13:20

Като гръцките саралии, но саралиите се правели с мая, а каламарите се правели с фини кори. В Пловдив и Пазарджик и явно и Асеновградско е популярно. Което не е чудно - голяма гръцка диаспора е имало там.

За Пловдив знам за многото гърци от една история как след освобождението вече няколко години нямало българска църква с камбанария защото не можели да се съберат пари. Това било докато гърците не се присмяли на българите че уж вече държава имат, а църква като хората нямат. За 1 вечер се събрали парите и за 2 седмици построили кулата на църквата в началото на Стария Град.

А за Асеновград е имало толкова много гърци, че града векове е бил известен с гръцкото си име Станимахос. Оттам Станимъка. И в народните песни е споменато - как “Станимъшките напомадени гъркини” му изпили парите на лирическия герой 😄

ДЕ

18.03.19
13:30

казано от Димо на 18.03.19, 13:20:

И в народните песни е споменато - как “Станимъшките напомадени гъркини” му изпили парите на лирическия герой 😄

Не я знам таз песен, ама поне упоменава ли се, че е заблажил нещичко ;-)

18.03.19
19:58

Всъщност легендата гласи, че името идва от обръщението на цар Костадин към майка му-”Стани майко да бягаме” и от там Станимака 🙂

Храната днес:
1. Пържени картофи, домашен хляб , марула с домат и лук, чаша овесено мляко.

Може да събрах 10 грама протеин  🙂
За понеделник бива деня. Утре ми се ще да тренирам, ама времете е кът тези дни. За съжаление напоследък оставам голяма част от доходите си в аптеката. Кви са тези вируси тази година не знам и то не е само при нас. Колко приятели и познати се оплакват . Децата не могат се оправят.

Иначе така изглеждат нашите домашни каламари:

18.03.19
20:07

Ами вирусите всяка година стават все по шантави. Мен един ме държа 2 седмици, на крак ама ... аз дето не ме хващат си го усетих добре

19.03.19
19:19

Сутринта:

1. Лег - 3х110,120,130 кг.
2. Полулег с дъмбели - 6,6,6 х30кг.
3. Тяга - 3,3,3,3,3,3 х110кг.
4. Гребане подхват - 6,6,6,6 х60,80,80,60

Хич не ми се тренираше. На лега планувах повече обем , но се хванах да се редувам с двама тийнейджъри и всяка серия сваляхме по 80-90 кила и ми писна на трета серия . Отделно яко ме мързеше . Сутринта се чудих дали да не оставя тренировката за четвъртък, ама се сетих че и в четвъртък имам ранни ангажименти, та в крайна сметка ходих днес да си изгубя времето. Не ми се правеше мечка, та гребах подхват. Добре го усещах в гърба. 80 кила ми бяха лекички, но ме удариха в китките, а отделно взеха се разтвярят пръстите при подхвата.

Храната:
1. Тахан с мед, овес със соево мляко.
2. Зеленчуци с тофу на тиган, филия домашен хляб, банан, чаша овесено мляко.
3. като т.2 само,че плодът е ябълка вместо банан.

Днес поработих и изчистих няколко спешни неща. После се опитах да дремна малко, но с две деца вкъщи само дремах с постоянни прекъсвания, което единствено доведе до главоболие на приливи и отливи.Не стигнах до планината. Походих пеша градско и следобед поиграх с децата навън, така че не съм изцяло без движение днес. Твърде малко все още .

102 кг:

19.03.19
19:39

Абе пак влизаш в монстер моуд като гледам 🙂

19.03.19
20:00

казано от kaloyan на 19.03.19, 19:39:

Абе пак влизаш в монстер моуд като гледам 🙂

По скоро в донът моуд. Трудно свалям този път. От януари съм на режим а съм свалил 3-4 кила само. С годините хем става по- трудно , хем ставам по -мързелив . Принципно никога не съм стигал до монстър моуд. Даже през по- голямата час от годината клоня към ” dad bod”. Все пак съм чичко на 35 , но мисля че спрямо повечето ми връстници  съм относително добре 🙂
От друга страна си угаждам с храната и не мога да се оплача.

Мнението беше редактирано от I`M на 19.03.19 20:01.

ДЕ

19.03.19
20:35

dad bod…...туй що е.

19.03.19
21:44

казано от Деян на 19.03.19, 20:35:

dad bod…...туй що е.

Термин описващ телосложението на средностатистически мъж на средна възраст , който се установил и има съпруга, деца и уседнал  начин на живот, като формата на тялото е кръгообразна и отпусната(softly round). В нета има бол примери ...

Чуждица е терминът и идва от американската култура, но го срещам вече в доста филми и клипове , че свикнах с него като термин . Буквално мисля че идва от словосъчетанието тялото на таткото - тоест как един мъж като се ожени и му се родят деца се отпуска с времето от уюта на семейния живот или нещо подобно.

20.03.19
19:37

Храната :

1 Супа от картофи, ориз и моркови(без застройка) две филии домашен хляб, две филии домашен хлян с мед ,тахан и банан.

Нещо се изнервих. Хич не обичам да се поставям в ситуация , в която трябва да отбележа, че някой е проспал нещо,ама се случва, как да е...
Утре  ранни ангажименти. Идвам ми тъпата идея да отида за еидн преден клек в ранния следобед, ама най-вероятно ще отпадне.

20.03.19
22:38

На 35 си мъж в пика на силата си, не си неосъзнато момче на 25, не си и чичко на 50. Щом ги пишеш постоянно такива, явно се чувстваш чичак, а това е много тъпо.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1