20.03.19
13:21
...Просто не мога да седя и да давам наставления, трябва да показвам с щангите иначе не става...
Много хора си представят треньорската работа като нещо, което се прави седнал. В краен случай като това, което се вижда по състезания. Да де, ама на практика са нереално далеч от истината. 🙂
...Просто не мога да седя и да давам наставления, трябва да показвам с щангите иначе не става...
Много хора си представят треньорската работа като нещо, което се прави седнал. В краен случай като това, което се вижда по състезания. Да де, ама на практика са нереално далеч от истината. 🙂
Неслучайно го написах, защото много хора се подлъгват от това какво представлява тренировката по щанги, ходят при утвърдени шампиони в спорта, които се подпират на стойката за клек и викат - “Ей ся точно я засечи! М.. не, не е така, ама нищо де, ще се научиш с практиката”=.”
Пак болнични... кашлица, чисти дробове, но ще трябва да си почина още.
Тренировка вчера:
10-15 изхвърляния на 30кг
20ина тласкания на 45
( това е, когато показвам на хората ...)
Клек гърди - 3х3х75кг
Лег - 3х10х40кг
Тесен хват лег - 3х15хлосг ( помпах малко)
Днес щях да тренирам, но реших да си ползвам професионалната паста за медни съдове Mauviel , която ми се откъсна от сърцето вчера да си купя и да пробвам. Който ми следи дневника знае за драмата ми със сета съдове за камара пари и видът му в момента, от който ми се къса сърцето. Гледам 24 kitchen и рева... по едно време бях започнала да си мисля, че за всяко предаване ползват чисто нов сет... тоест по 2000 долара всеки път - ай стига, няма логика. Та се свързах най-накрая с официалното представителство. И воала! След 2 часа търкане... те са като почти нови и вече мога да дишам спокойно.
22.03.19
13:50
Добре де, ами със сол и лимон нямаше ли да ти излезе по евтино?
Добре де, ами със сол и лимон нямаше ли да ти излезе по евтино?
Пробвах на една малка повърхност, освен да се надраска покритието... друго не стана, дори и сега след пастата още виждам мястото, на което се пробвах :(
22.03.19
14:17
Помислих си го, ние в ресторанта имаме един плот от мед и търчачите го търкат така и наистина е надран яко.
Сега понеже имам малко паста за полиране на колата ще питам на плота и ще ти кажа дали става, защото е само пет кинта пастата.
23.03.19
00:14
Те го е, направо са му е....и майката, а с пастата за кола нищо не стана.
Те го е, направо са му е....и майката, а с пастата за кола нищо не стана.
Доста зле изглежда Барт, предпочитам да дам 40лв за паста, а и тя е доста икономична, все пак сетът съдове струва 2000 долара... и аз да се циганя за 40лв е смешно направо.
Мнението беше редактирано от Блажка на 24.03.19 13:45.
Би ли дала линк, от къде я взе?
Да, Нервак, това е сайта, иначе имат и магазин в Красно село, нищо особено, даже трудно го намерихме.
https://shop.lavabg.eu/medni-sadove-mauviel-1830/420-copperbrill-pochistvassha-pasta-za-medni-sdove-150ml-mauviel-1830-270002-3574902700025.html
И между другото не ги слушай за начина на употреба, търка се мъжката с меката гъба, която е в комплект с пастата, чак лошо ми стана от търкане и се изпотих сто пъти.
Мнението беше редактирано от Блажка на 24.03.19 21:10.
Малко отчет - правене на нищо общо взето, изписаха ми оня гадния сироп за кашлица Турисол и ми се повдигаше 4 дни.. отбелязвам 2 супи леща, 1 банан, 1/2 протеинов бар, 2 картфени кюфтета, 1/2 порция картофи соте, калмари на плоча, май е това.
Активности:
Съдийствания на състезания, извеждане на състезатели и това е.
Днес:
Храна - 1 банан, 1 ябълка, 70гр суров микс, 2-3 кафета, салата, супа леща, 30-40гр млечни
Активности - 10км ходене пеша
Тренировка
Кофички - 3х5
Изтласкване - 2 през 20/30 секунди ( общо 5 пъти ) - щанга 50кг
Изхвърляне - 10х1 през 20 секунди щанга 40кг
Клек гръб - 5х5х100кг
Лег тесен хват - 3х15хлост, бицепсово сгъване с дъмбели
Вера завърши с:
165кг клек 82,5кг лег и 162,5кг тяга
Жоро - 270кг клек, 170кг лег, 280кг тяга
Повече от доволна съм, мога да съм си дебела, колкото си искам хахах 😄
По случай именния ми ден Златко ми подари от скъпата “суплементация”, от която се очаква да ми понамалеят мазнините, без да получавам брада и чене и да ми слагат снимки по форумите, а и да поизгладя някоя бръчица. Четвъртък почвам 3-месечния курс и да видим какво ще се получи накрая.
Мнението беше редактирано от Блажка на 25.03.19 11:13.
25.03.19
11:41
Спираш месото, започваш да бягаш из парка, храниш се като будист, а сега ще приемаш някакви глупости. Ясно, че си заобиколена от хора, които са на такива режими, но пак не ми се връзва.
Спираш месото, започваш да бягаш из парка, храниш се като будист, а сега ще приемаш някакви глупости. Ясно, че си заобиколена от хора, които са на такива режими, но пак не ми се връзва.
Е аз няма да променям нищо, и не се се храня като будист, не ям животни, защото ми е жал, спирането на месото няма общо с идеология, а и причината да не съм ползвала досега е, че нямам 1000лв за разкрасителни процедури 😁☝🏻
Чакам още малко да спра да кашлям и почвам да си тичам в парка 3 пъти седмично.
Все пак няма да взимам химия...
Мнението беше редактирано от Блажка на 25.03.19 11:51.
....
Тази, татуираната, работи в Топ-фит, нали?
Да, Петко. @Лили не мога да напиша в дневника си, но не е химия. Реално не знам дали ще има по-различен ефект от изглаждане на финни бръчки и кожата като цяло.
Абе ако сваля 5 години, първи ще разберете Хаххаха 😁
Мнението беше редактирано от Блажка на 25.03.19 11:56.
Вера с екип ли се състезава?
Само с бинт беше на клека.
Бах маааму?на 50-60кила ....
Не, беше 63,600, казах и да се наяжда последната седмица, писна ми да гладува, всеки път от 62кг сваляме на 57… и все някви страшни мъки и напъни. Няма смисъл, иначе нормално си поддържа 61-62, когато си спазва диетата.
Вера е сила и много радва💪 ако не си беше метнала от лиготия вече заключената тяга, щеше да е първа по Уилкс. Ева Кудор я води само с 1т., а беше с пълна екипировка.
Вчера - 5км ходене пеша, после по задачи, не остана време, даже се прибрах след работа и съм заспала за 40 мин.
Днес отбелязвам като ден 1 от експеримента. ( което ми напомня да се снимам тея дни)
Активности - 10км пеша
Тренировка:
3х5 кофички
Изхвърляне от вис в подклек - 3х5х30кг
Изтласкване подклек - 5х2х40кг
Пуш преса - 5х5х40кг
Клек гърди - 4х4х80кг
Суинг с пудовка 16кг - 3х15
Супер серия клек с ластик + шутове - 30 - 20 на крак х3
Коремни преси - 3х15 вис
Храна:
2 яйца + 50гр овес + 30гр извара
100гр сьомга + айсберг, домати, краставици, 3 -4 оризовки
1 ябълка
филе треска ( 150гр) + 1 чаша вино
Още кашлям, но утре съм се надъхала, понеже ще работя отвкъщи да врътна 3 4км бягане в Южния парк, дават го слънчево.
Мнението беше редактирано от Блажка на 27.03.19 12:29.
Ден 2
Тренировка днес :
Бягането пак отпадна, събудих се с кашлица, ще чакам, вече минава, но не ми се рискува пак да се тръшна.
Изхвърляне - 2х1х40кг 2х1х45кг 2х1х47,5кг 2х1х40кг
Клек с щанга над глава -5х5х30кг
Лег - 5х5х50кг
Клек - 3х5х100кг
Бой сянка - 10х2 Мин през 30секунди - с и без гири по 0,5кг (трябваше да са 15, но се наложи да приключа и да бързам )
Храна:
2 яйца, 50гр овес, 30гр извара 1/2 ябълка
Смуути - магданоз, копър , сок лимон, целина, киви
4 оризовки
Пълнозърнести спагети (150гр варено) + скариди, зеленчуци на пара + соев сос
Друго си е да не ти е разширен стомаха... чак не мога да повярвам с колко малко храна се чувствам добре.
Ден 3
Тренировка
Ходене пеша - 10км
Довечера в Южния:
3х5 кофички
3х5 асистирани набирания
4 кръга 1 мин почивка
лицеви - 10
скок на кутия - 10
коремни на успоредка - 10
опъване на ластици към гърди - 20
клек с ластик - 20
разтваряне на крака встрани с ластик - 10 на крак
15х2 бой сянка
Ако Златко дойде с мен да ми пази нещата на конструкцията ще направя две обиколки (1200м) за разгрявка.
Храна:
2 яйца, 50гр овес, 30гр извара
Салата Айсберг, 1/2 авокадо, риба тон 160гр + 3 оризовки
салата + 50гр сьомга + 3 оризовки
Ставри Ставрев и Ралица Котерлицова са двамата българи, които се класираха за Crossfit Games. Това е огромен успех за страната откъдето и да го погледнеш, много съм впечатлена аз от това момиче и оня ден си викам - ще и пратя покана за приятелство и ще и я поздравя за успеха, и ще и пожелая да се представи добре.
Еми няма как да скрия, колко приятно съм изненадана от нейния отговор, още от първото изречение си личи, че не е някакво парвеню като повечето кросфит “звезди”, трениращи в България. Зарадва се, че и писах, разпитва ме за мен - къде водя тренировки, колко време се занимавам с щанги и други неща си полафихме, намислила съм да я разпитам по -обстойно за начина, по който тренира и смятам, че няма да ми откаже да сподели и програми и методики. Просто уникален човек, както казах, усеща се добрата енергия дори и от Канада - истински и открит разговор.
Което за съжаление пак ми навя онея мисли, че поради влошеното финансово състояние и липсата на средства хората сме се увълчили яко в България, наистина смятам, че не е само вродения “балкански” манталитет. Хората нямат пари и всеки се сравнява с някой, кой къде отишъл, кой с какви обувки тренира, с какъв екип и т.н. И е много трудно да се дистанцираш, особено ако случайно попаднеш в тази среда. Парите не били всичко, ама е хубаво като ги има човек, нали... ние все си казваме - Важното е да сме живи и здрави, да, това е най-важното, обаче всеки ден 85% от Българите стават с мисълта как ще избутат месеца...
Аз също забелязвам, когато някой тренира със скъпи спортни дрехи ( скъпи имам предвид сет на Найк за 160лв) и че има 5-6 чифта, маратонки за 450лв или щангети за същите пари, а се затиска с 50кг на щангата. Не че не мога да си го позволя, това с какъв клин ще тренирам, ми е последна дупка на кавала. Ама това с екипите е най-малкото.
Гледам я и самата Ралица колко добре изглежда - няма типичната подута, бутеста и тролска фигура на кросфитъра, а ги поцепи всички учавстващи в класацията, ама ги води със светлинни години!!! Срещу нея да тичат не могат да я стигнат.
Някои от тях ги познавам и знам на какви препарати бяха за тоз Open и се замислих, че не е зобта, мили дами, а качественото психически и физическо възстановяване, което вие не можете да си позволите, защото стресът е навсякъде около нас, защото съседът бичи чалга и върти гюбеци до 3 часа, защото на сутринта някой ще те засече още на излизане с Астрата и ще ти викне през прозореца “ти еба майката, глей къде вървиш/караш, дейба боклука ти” и като стигнеш на работа някой недоебал или недоебан мениджър ще ти каже, че тряя се стараеш повече, иначе няма да получиш 80лв бонус, защото сервитьорката в кафето те гледа надменно и има самочувствието на Мадона, а е просто една квартална курва... вдигаш кръвно и се изнервяш още преди 12 на обяд...и защото живееш в България, нямаш средата и средствата да се възстановиш качествено за подготовка от такъв тип... посягаш към химията, защото е по-евтино и дава ефект.
За справка - Ралица е родена в България, но живее в Канада.
Ставри се подготви за този Open в Англия.
СлОчайност ? - не мислА.
Толкова петъчни размисли 🙂
Мнението беше редактирано от Блажка на 29.03.19 11:32.
Не съм съгласен за кварталните курви-не са лоши хора))))поне едно време,така беше...
Не съм съгласен за кварталните курви-не са лоши хора))))поне едно време,така беше...
Опасен си 😄 Много се смея !
Ето сега се сещам за една положителна наша черта - имаме завидно чувство за хумор, въпреки условията, в които живеем хахахаха
Ето сега се сещам за една положителна наша черта - имаме завидно чувство за хумор, въпреки условията, в които живеем хахахаха
Е много ясно, иначе трябва да си сложим въжето. То като цяло ако осъзнаем безсмислеността на съществуването си и неизбежния край ще изгубим желание за живот, добре че в еволюцията сме си програмирали мозъка да си вика: ня’а страшно, бива работата.
Живяла съм както в български градове, така и “навън” и само тука като че ли имаме тоя манталитет на вечно мрънкащи и недоволни. Какво й е на “действителността ни”??
Ако разчиташ на социали, пенсия и помощи - да, зле ще си. Макар че дядо ми взима хилядак пенсия, баба ми около 600 лв. Но не е до пари, а до нагласа 🙂
Навсякъде си има корупция, а като изключим Белгия, Франция и Канада - няма перфектно здравеопазване, в САЩ ще си умреш на пътя, ако нямаш осигуровки. Ама стига толкова от мен. Денят е прекрасен! 🙂
Е, много ясно, че не само тук има хора, които са зле, но се съгласи, че процентно в чужбина хората с хубава работа са по-добре платени, да не говорим за треньорите по залите с 50 еврака за персонална тренировка от 50мин. И това е фитнес, не нещо специализирано - там цените стигат до 150 EUR.
Ставаше въпрос, че нашите БГ състезателки по кросфит с носовете в тавана, назобани до козирката, не могат да и стъпят на малкия пръст на Ралица, която тренира от 4- 5 години и използва най - обикновени, но сигурно истински хранителни добавки, а не пакетирани в Перник. Просто се отплеснах в разсъжденията 🙂
29.03.19
14:09
най - обикновени, но сигурно истински хранителни добавки, а не пакетирани в Перник. 🙂
Ти така или иначе го каза. Та, колко % СПОРЕД ТЕБ са истинските добавки на българския пазар.
29.03.19
14:14
За съжаление не са в Перник, иначе да сме станали ЖЕЛЕЗНИ.
От разсъжденията на Блажка, аз разбрах, че стига да не живееш в България и си купуваш качествени добавки ще сложиш и най-назобените в малкия си джоб.
Блажке, кажи честно, сега-вече помъдряла и с “истински” витамини, креатин и аминки, докъде би стигнала в щангите.
П.П.
БЪЛГАРИЯ Е СУПЕР ЯКА!
29.03.19
14:47
Ся си вдигнаха акциите заради социалните мрежи и направо не им говорИ
;d
29.03.19
14:54
Янита Янчева ми е фаворитка.
От разсъжденията на Блажка, аз разбрах, че стига да не живееш в България и си купуваш качествени добавки ще сложиш и най-назобените в малкия си джоб.
Блажке, кажи честно, сега-вече помъдряла и с “истински” витамини, креатин и аминки, докъде би стигнала в щангите.
П.П.
БЪЛГАРИЯ Е СУПЕР ЯКА!
До няколко месеца ще разберем, да е жив и здрав Златко да плаща добавките. Много пари се инвестираха, ако не се откажа - първи Бб-тийм ще разберете 🙂
И да не забравя - да е жив и здрав Сашо да праща схемите. 🙂
Мнението беше редактирано от Блажка на 29.03.19 15:01.
най - обикновени, но сигурно истински хранителни добавки, а не пакетирани в Перник. 🙂
Ти така или иначе го каза. Та, колко % СПОРЕД ТЕБ са истинските добавки на българския пазар.
Деяне - не знам. Все се надявам поне now все още да не ги фалшифицират, че ако и тях Ги бъркат някъде в мазето, ще е доста тъжно, понеже цената е +20лв средно от другите марки.
Мнението беше редактирано от Блажка на 29.03.19 15:15.
Niki G по-кратка песен няма ли, 8 минути няма как да го издържа това, че да му хвана и смисъла защо си го публикувал в моя дневник 🙂 ?
Niki G по-кратка песен няма ли, 8 минути няма как да го издържа това, че да му хвана и смисъла защо си го публикувал в моя дневник 🙂 ?
Има и по-кратки, ве....