Е, добре де, наистина ли ви е вкусна претоплена храна? Кажете честно. Сутрин си правя овесената палачинка преди работа, както и риба филето, ако ще ям риба или яйцата на тиган, ако ще ям яйца и реално ги ям след 3-4 часа, съхранени в стъклени кутии запазват доста приятна температура....
04.04.19
14:37
Аз не претоплям храна, на работа си я ям студена, най-много да я извадя за 15-20 мин на стайна температура.
казано от Queen Cobra на 04.04.19, 14:37:
Аз не претоплям храна, на работа си я ям студена, най-много да я извадя за 15-20 мин на стайна температура.
Никакъв шанс, особено студена риба - НЕ НЕ НЕ!
04.04.19
14:43
Ахаха, айде сега, лигавщини.
И аз си ходя с кутийките, но слагам храна която е вкусна и без топлене. А риба, освен пушена/веяна/маринована, според мен трябва да се хапва веднага след тигана, иначе има вкус на крака. Верно са глезотии това 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 04.04.19 15:06.
Сплаш, същото казвам - яйца -ок, салата, авокадо, няма проблем, но ям риба по 2 пъти на ден, сега това ми е схемата, за това ставаше въпрос, че я обичам веднага след топлинна обработка.
казано от Блажка на 04.04.19, 15:08:
Сплаш, същото казвам - яйца -ок, салата, авокадо, няма проблем, но ям риба по 2 пъти на ден, сега това ми е схемата, за това ставаше въпрос, че я обичам веднага след топлинна обработка.
Съгласен съм, наистина не е вкусна на другия ден, особено ако я готвиш на фурна. Има и компромисен вариант - опаковаш филето в нори, добавяш зеленчуци, семена и люто 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 04.04.19 15:13.
Блажке, днес правиш седмица от режима, теглила ли си се? Нали обикновено първите една-две седмици прогресът е най- бърз/видим.
казано от MariaG. на 04.04.19, 15:21:
Блажке, днес правиш седмица от режима, теглила ли си се? Нали обикновено първите една-две седмици прогресът е най- бърз/видим.
Мария 😄 Нямам времееееееееее хахахах, дори не се изтеглих преди да започна, а това за прогресът първите две седмици е малко разтегливо понятие, особено при хора като мен, които се опитват целогодишно да поддържат някакво здравословно хранене.
Най-бърз е прогресът при такива, които са яли дюнери и пици и изведнъж минат на овес, ориз , яйца и месо... при мен не е такъв случая, вчера преди да бягам към залата успях да си щтракна две снимки, но не се вижда много добре, това, което аз видях, а именно, че ми се зачистват краката. При мен първото видимо нещо е в тази област, защото имам най-много качествена мускулатура в бедрата. И започне ли да ми се появява леко четириглавия, значи нещата са в правилна посока.
Според мен края на месеца ще бъде по-забележимата промяна.
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.04.19 15:33.
..но ям риба по 2 пъти на ден, сега това ми е схемата...
Интересна схема, трябва да прочета назад в дневника ти, каква и е идеята. Ако си говорим за “здравословно” обаче, дълготрайно и ежедневно консумиране на риба не е окей, по ред причини, собено в нашите географски ширини.
Мнението беше редактирано от Splash на 04.04.19 16:37.
казано от Splash на 04.04.19, 16:35:
..но ям риба по 2 пъти на ден, сега това ми е схемата...
Интересна схема, трябва да прочета назад в дневника ти, каква и е идеята. Ако си говорим за “здравословно” обаче, дълготрайно и ежедневно консумиране на риба не е окей, по ред причини, собено в нашите географски ширини.
Общо не надвивашам 200гр на ден и има 2-3 дни, в които ям яйца и котидж, извара и т.н. Ще се нацепвам за лятото, Splash, няма какво да четеш 🙂
Просто на картофи и ориз явно не мога да изкарам релефът, който искам.
04.04.19
16:47
Какво стана с веганизма, суперхраните и смутитата? Не схващам тези резки промени, но пък ти си знаеш, дерзай.
казано от Queen Cobra на 04.04.19, 16:47:
Какво стана с веганизма, суперхраните и смутитата? Не схващам тези резки промени, но пък ти си знаеш, дерзай.
Оф Хора 😄
Вие изобщо правите ли разлика между веган, вегетарианец, човек, който не яде месо.
И ми чети дневника, преди да се изказваш:
Написала съм, че всяка сутрин пия Смуути, написала съм и че съдържа ашваганда, спирулина и сибирски жен-шен, написала съм и за крема ми от авокадо, банан, чага, какао и черна мака.
И както казах и на Бомбара 😄 - не се храня като Будист. WTF!!!
Седнете почетете малко за разликата между вегани, вегетарианци, месоядни, немесоядни, будисти, хиндуисти и т.н.
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.04.19 17:06.
Какво значение има дали някой е веган, вегетарианец, и тем подобни? Само за да те питат: Какво стана с веганството, когато видят че ядеш кашкавал...😄
казано от Margi на 04.04.19, 17:05:
Какво значение има дали някой е веган, вегетарианец, и тем подобни? Само за да те питат: Какво стана с веганството, когато видят че ядеш кашкавал...😄
Именно...
Ти знаеш, аз не ям месо по две причини - мъчно ми е за животните и всичко тръгна от една крава във фейсбук преди 8 месеца - нещо в мен просто се счупи, и второто е, че смятам, че начинът на получаване на месото не е правилен.
Но ако тръгна да се обосновавам, ще стане утре, а като гледам часа - моя ден е още на половината, тепърва ме чакат нерви с щангисти 😄
И най-важното - не държа да убеждавам НИКОГО в правотата си 😄
Представям си, ако напиша, че спрях да ям млечни заради Сашо, който ми даде мега-гига турбо добавка, която обаче за да ми действа, трябва да не ям млечни.... форумът ще се преобърне на 180 градуса 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.04.19 17:11.
казано от Блажка на 04.04.19, 17:09:
и второто е, че смятам, че начинът на получаване на месото не е правилен.
😄
Няма нужда да се обосноваваш, все повече хора достигат до тези неща, ще има все повече и повече хора които не ядат месо и това е много хубаво.
Аз лично подкрепям това и уважавам инакомислещите хора, лично не съм дорасъл още затова, но да кажем гледам да избягвам промишлено отгледаното месо.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.04.19 17:28.
04.04.19
17:47
Рибата не е водорасло, как я ядеш или понеже не са публикували у фейса как я колят?
Виден будист си, а не знаеш, че ежедневната консумация на риба по нашите ширини е вредна?!
казано от Brown Bomber на 04.04.19, 17:47:
Рибата не е водорасло, как я ядеш или понеже не са публикували у фейса как я колят?
Виден будист си, а не знаеш, че ежедневната консумация на риба по нашите ширини е вредна?!
Абе стига с тоя будизъм, бе, аз дори научнопопулярни филми за будисти не съм гледала, вие на какво ме направихте, алоооооооооооо? 😄
04.04.19
18:20
Защото в социалните мрежи никой не иска да става будист, само веган.
Все съм се чудил над един фундаментален въпрос относно веганството, как може да се убиват и изяждат растения, след като и те са живи същества?
Нещо докладвах през телефона за горния пост...ама не знам какво?
Това с рибата и географските ширини,вредността ...не го разбрах.
04.04.19
18:33
Ежедневната консумация на риба меч по нашите ширини е вредна 🙂
04.04.19
19:54
Представям си, ако напиша, че спрях да ям млечни заради Сашо, който ми даде мега-гига турбо добавка, която обаче за да ми действа, трябва да не ям млечни.... форумът ще се преобърне на 180 градуса 😄
А не е като да не съм ти дал такава, ама тя си действа и с месо, и с млечни, че и само на салата 😄
04.04.19
19:58
казано от James Hinks на 04.04.19, 19:54:
А не е като да не съм ти дал такава, ама тя си действа и с месо, и с млечни, че и само на салата 😄
е, и аз я използвам - алкохол (водка, ракия, вино и т.н.))))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 04.04.19 19:58.
казано от nervak на 04.04.19, 18:25:
Нещо докладвах през телефона за горния пост...ама не знам какво?
Това с рибата и географските ширини,вредността ...не го разбрах.
Според мен за нашите географски ширини е най-подходяща схемата: Боба, леба и ....
Тея три неща 😆
казано от Блажка на 04.04.19, 11:04:
Как да ходя на работа, да тр язенирам хора, да готвя на мъжа си, да тренирам себе си и да си лягам в 22, понеже искам да си докарам поне 7 часа сън...
Моля, ако някой знае как да стане, да ми пише 🙂 Иначе съм ок - екстра съм си !
Готвя за 8 души...щот трябва да има за обяд на другия ден за всички-това всеки ден,чат чат на куче и за една сюрия котки...Ходя и до зала.Стават нещата,но иска организация и планиране.
За рибата, имах нещо друго в предвид. Не познавам Блага лично, но доколкото съм чел дневниците и, има склонност да се увлича. Според мен, ежедневно не е окей да се яде риба в големи количества - тя писа обратно, че не прекалява и толкова по тематa. Това за географските ширини - винаги се намира някой с логиката, че хората от островите (или пак тези ескимоси🙂) примерно, ядат всеки ден риба и нищо им няма. Принципно избягвам да шаря в на хората дневниците, извинявам се за спама.
Мнението беше редактирано от Splash на 05.04.19 08:34.
Нямам против да ми се дискутира в дневника, иначе просто щях да си имам тефтер, в който да си пиша само аз 😄
Ден 10
Тренировка и Активности днес:
Ходене пеша - около 9-10км ( малко съкратих пътя към работа, намерих една пряка пътека)
Тренировка - мисля да разцъкам нещо с пудовки днес
Кофички - 3х5
5 кръга 16кг пудовка ) - 1 мин почивка м/у кръговете
Суинг до вертикала - 15
Хай пул - 15
Клек с пудовка - 15
Американски подскоци с БГ торба (10кг) - 15
Коремни преси - 30
Бицепсово - трицепсово!!! ( много важна тренировка!!!)
Храна:
2 яйца, 50гр овес, 30гр извара, 4 ягоди
100гр ципура + салата
1 яйце + салата
50гр оризовки
100гр филе от халибут + 60-70гр лимоново ризото и някакви пресни зеленчуци
Снимах се днес, без подути крака, понеже Мария ме пита и е права, мисля на всеки 5 дни да си правя по една снимка (стига да имам време), още една мотивация да си държа режима.
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.04.19 16:48.
Ден 11 и 12 в снимки и клипове. Държа яко диетата за сефте от толкова години, зорът е първата седмица ...
Онова дето прилича на телешки стек, си е риба тон, ама си имаше вкус на мръвка, дори четохме в нета дали може да ядем през ден?! Някой ако има инфо - говорим за по 150гр на човек.
Да отбележа събота - спринтове в комбинация с кръгови на титан конструкцията в Южния парк. Направо се пръснах, че и кипинг правих 10х3 много доволно 💪🏻
Сваляш, и то видимо! Някак си и излъчването ти се променя. Много си хубава и свежа!
Това е защото вдигам щанги, не защото съм свалила, вдигането на щанги ме прави много щастлива, но ще запазя самообладание този път 😁
Ден 13
Днес първа тренировка
4К в Южния парк - време около 27 Мин с давенията и кашлицата
Оффтопик - оказа се, че кашлицата ми е от алергия, винаги съм имала, но се беше притъпила, докато не дойдох да живея до Южния парк... пия ксизал и ми минава.
Тренировка две:
Лег (55кг ) - Тяга (90кг )
По 2 на всяко (общо 4) през 10 секунда
Негативни набирания - 3х10
Лицеви опори - 3Х10
Кофички -3х5
Суинг до вертикала - 3х15
Мнението беше редактирано от Блажка на 09.04.19 12:21.
Вчера ми беше леко и направих интервалините 2-ки на тягата на 90кг.
Тренировка днес:
Ден 14
Силова част:
Клек на гърди - 3х3х80кг, 3х10х50кг
Тласкане от стойки в ножица - 3х3х60кг
Раменна преса - 3х5х30кг
Кипинг набирания - 5х3
Кардио част:
Бърпи - скок на кутия - бърпи ( максимална бройка за 7 мин )
10х2 мин бой сянка с и без гирички
Храна:
2 яйца, 50гр овес, 30гр извара
100гр сьомга, салата дамати краставици
70гр оризовки
Скариди ( още не съм измислила как ще ги сготвя точно)
Ограничих достъпа за груповите тренировки, дори вече за сряда всички места за заети... не знам какво ще ги правя тези ентусиасти 😄
казано от Блажка на 09.04.19, 12:42:
Мариновай за 2часа в срирача,лайм и намачкани каперси...и може след това дори сурови да ги опънеш)))))с нещо от Берьозка.
Инак зетхтин и ром като термична обработка.
Мнението беше редактирано от nervak на 09.04.19 13:11.
казано от nervak на 09.04.19, 13:10:
Мариновай за 2часа в срирача,лайм и намачкани каперси...и може след това дори сурови да ги опънеш)))))с нещо от Берьозка.
Ще се пробва задължително, звучи точно по мой вкус!
Благодаря!
казано от nervak на 09.04.19, 13:10:
Това е страхотна рецепта (първата), казват ѝ “севиче” в Южна Америка... и може би не само там. Скаридите обаче трябва да са много пресни. Може да се добавят парченца авокадо, краставица и пресен кориандър.
Мнението беше редактирано от Елена на 09.04.19 14:02.
Минавам да съобщя, че съм труп хахахаха
Така де, тренирах вчера, доста интензивно, вече забравих какво - спомням си накрая, че правих 15 руна по 2 мин в някакъв такъв протоколо:
2 рунда с гирички бой сянка
1 рунд - трицепс, бицепс, раменно разтваряне ( до края на втората минута без спиране)
1 рунд пак бой сянка с гирички
1 рунд - ръки
1 рунд - бой сянка с гири
1 рунд - клекове и коремни
..... и така до 15-и рунд - много добре ми се получи.
Днес ходене пеша - около 8-9км ( има вероятност и с това да си остана)
Тренировка план
Тяга - 10х1 на 100кг през 10 секунди
Лежанка - 10х1 на 60кг през 10 секунди
Лицеви опори - 3х10
Кипинг набирания - 5х3
Нещо ме удари рамото вчера (това е заради бърпитата гаранция ), иначе исках да тласкам малко и днес, ама няма да е, пренасилвам се и ще духам супата накрая пак. Искам да тичам, обаче с тези тренировки до 21:30 и лягане в 24 сутринта не мога да отлепя, така че следващото ми бягане се очертава да е събота.
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.04.19 11:29.
Днес:
Вечеря - бейби калмари ( ПОМОЩ! не знам как се чистят, иначе знам за лимон, бяло вино и копър, но ми липсва първата стъпка)
Останалото през деня - високо мазнинно ( ядки, фъстъчено масло, 1 протеинова вафла, домат, 50гр оризовки), че нещо ми закъснява и ще засиля мазнините, иначе ще си прецакам пак хормоните.
Вчера всичко по план за тренировката, без да се офлянквам.
Активности:
Ходене пеша - около 10км
Тренировка (опционално)... след маникюра, който имам в 19 от седене може да се разкисна, затова е опционално...
Кипинг набирания - 5х3
4 кръга
Пудовка 16кг, щанга 30кг
Изхвърляне в разножка от вис - 5
Хай пул - 10
Суинг - 15
Коремни преси - 30
Утре се подготвям за бягане и тренировка със сосбтвено тегло в парка, дано да е хубаво времето.
И едно тоалетно селфи от мен.
Както големите се чистят-вътрешности,клюн,смукала по пипалата,пластини тръгващи от опашката вътре.
Мнението беше редактирано от nervak на 12.04.19 12:51.
казано от nervak на 12.04.19, 12:48:
Както големите се чистят-вътрешности,клюн,смукала по пипалата,пластини тръгващи от опашката вътре.
Мисля да наруша режима и да пия една ракия преди да започна... кой ме би по главата да си купувам неизчистени бейби калмари :(
П.С. Поради тея неща с махането на главата още не съм пробвала да правя октопод.
Абе този Димо Бенев не знам какъв културист е, ама ми прилича на чист бегач. Е го гледам търново ултра и там участва 🙂 Че даже и е в чело на класациите.
M43 (65) 30,1 km 15 C
1 145 Kalinba Vasilev Tarnovo Runs Tarnovo 3:59:15
2 123 Daniel Kubashliev Varna Varna 4:10:17
3 129 Stephane Polet Varna Varna 4:25:30
4 107 Martin Krystev Sofiya Sofiya 4:29:15
5 152 Georgi Haralambiev Pleven Pleven 4:34:34
6 112 Dimo Benev Sofia Sofia 4:35:18
7 147 Milen Kovachkov Lyaskovec Lyaskovec 4:35:44
8 118 Hristo Ivanov Sofia Sofia 4:38:47
Димо е машина, беше трибоец 120 кила кръгъл... няма невъзможни неща.
Минавам да отбележа 26 или 27 ден на режима ми с две снимки, тренирам , когато мога, просто ми е някаква тотална лудница, чакам с нетърпение Великден. Общо взето само с храната съм супер стриктна.