Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

17.04.19
11:02

казано от Dymag на 17.04.19, 01:17:

Бургас... Какво е станало с този град? Ех, традициите не са това което бяха.

Ни един няма вече с анцуг адидас. Всичко живо ходи с пума или найк. Срам!

18.04.19
00:50

Света стана по-голям, няма приемственост, други са квалификациите, улицата се премести в инстаграм и фейс-а, а пък там за хейт не ти трябват бицаги. Понамалелите и застарели традиционалисти вероятно са на “спорт” или “риболов” край Шабла, или си гледат децата. Одъртяхме, ей ... старци разбойници ще има :P Пък може и в сезона да се оправи

18.04.19
02:01

казано от Dymag на 16.04.19, 00:06:

И за това се разтърсих и се оказа, че не го правят така. Правят си неколкократните смилания и пресявания, т.е. по-скъпия технологичен процес. Освен това запазват триците. Резултата е бяло брашно, за бял хляб + отделени трици. За производството на пълнозърнест, към бялото брашно добавят 30% трици за постигане на имитация на еднократното смилане и хомогенизират сместа ... и ето, че вече по-евтиното, което така или иначе са си го имали след първото смилане, става в пъти по-скъпо.
Това е тотално безумие

По същия начин правят кафявата захар, тя затова е и по-скъпа от бялата. Рафинират, изсушават до бяла захар и после връщат 2% меласа, хомогенизират и сушат да стане кафявата захар.

19.04.19
22:35

Трудно мога да напиша нещо добро за ресторантската кухня на Бургас. В по-голямата си част е “метро” стил - полуфабрикати и заместващи продукти, с изобилие от подправки и “разкрасяване”, но поставени без кулинарна мисъл. Например, поръчах си пилешка супа и получих варена замразена пържола от гърди, с много куркума и фиде. Интересното е че ми я бяха похвалили. Картофи има ли, задължително са бланширани, като хита “бейби” картофки - също замразени и бланширани, от Метро. В същото време всичко се готви “домашно” или “бутиково”, като например черния хляб в малка бутикова пекарна, който правят с бяло брашно и шепа кафе 🙂 Това го разбрах само защото познавам собственика. Интересното е че кафето е по-скъпо от всяко брашно, но не превръща хляба в “черен”, т.е. старанието и меракът се изчерпват с визуално украсяване и подправяне на некачествени суровини и никой не се и опитва да промени самите суровини. Дори и финансово често не е оправдано - не разбирам логиката. Като че ли най-добра и характерна храна човек може да хапне в старите заведения за бързо хранене покрай морето, тип “бира-скара” и “цаца с картофки”. Точно в тях може и да се намерят едновремешни супи, миди и т.н., което е интересно - луксозни заведения да предлагат по-лоша храна от капанчета в морската градина.

24.04.19
00:06

В страстната седмица, за съпричастност, ме споходи страдание с кръста ... с моя си кръст - долната част на гърба ми. Толкова сериозно ограничение от кръста не съм имал от 6-7 години, ако не и повече. Не съм спортувал от 5 дена, не съм си у дома и работя на крак по цял ден, което ще рече, че не мога все още да взема адекватни мерки за борба с необяснимо за мен, как, обострената ми дископатия. Може би ежедневното шофиране по над 150 км. ежедневно в продължение на месец + 450 км. до тук и излагане на течение след това, е единственото нещо, което мога да измисля, за откъде ми се изсипа това на главата ... на кръста. Стигмата ми е по малко вероятна причина, но ако е тя, по великден ще ми мине 🙂
Което ме навежда на мисълта, че в това състояние, мога да експериментирам с различни движения на успоредката, лоста и ластика, при увреден кръст. Специално за ластика, си мисля, че нещата опират до стойката на краката - положения, в които противодействието на опъна да се прехвърля максимално в бедрата и/или пресата. Стига ми толкова почивка - 5 дена без спорт е нещо, което не помня кога за последно ми се е случвало. ... а как ще стига до София след 2 дена, шофирайки с този кръст, в момента нямам никаква идея

24.04.19
09:31

казано от Dymag на 24.04.19, 00:06:

Може би ежедневното шофиране по над 150 км. ежедневно в продължение на месец + 450 км. до тук и излагане на течение след това, е единственото нещо, което мога да измисля, за откъде ми се изсипа това на главата ... на кръста.

Това според мен е напълно достатъчно да обостри стари проблеми и да възпали нерв.

24.04.19
09:48

Aз при подобна симптоматика (знаеш ,че съм експерт)))ползвам лоста само за стриктни набирания-при всяко друго движение,при което има иницииране па макар и малко от краката ще обостриш проблема...успоредката също само за стриктни кофи.

24.04.19
23:05

Аз не го ползвах и днес. Реших да не експериментирам преди предизвикателството на 450 км. шофиране на малка кола с много изнервен нерв. Сериозно е положението, но има и забавни моменти, като обуването на чорапи например - на земя, с много граплинг и аз за противник 🙂 Утре като се прибера ще мога да осигуря адекватна почивка и раздвижвания няколко дена, макар че вероятно проблема ще ме ограничава поне още месец, минимум

ПС: Защо ли съдържанието на нестероидните кремове за мазане силно ми напомнят на съдържанието на суха паста от магазинната мрежа о.О

Мнението беше редактирано от Dymag на 24.04.19 23:32.

25.04.19
20:09

Прибрах се, без да счупя волана, на който контрирах с ръце гърба срещу седалката.
Сменям Матсан Дойч крема ... няма да го коментирам, с Волтарен Форте, почвам натурални витамини - комплекс, не само B и биоклетъчен колаген тип 2, каквото и да означава това. Нямам намерение да пия друго, ще прекалявам с вода и чесън. Взех си и ластичен колан да пристягам кръста. Ей така ще пробвам да видя какво ще стане.

Мнението беше редактирано от Dymag на 25.04.19 20:12.

26.04.19
20:25

Искам да споделя някои неща.
Първо, всички лечения на дископатия са за облекчаване на симптоматиката, медикаментозни, физически или оперативни процедури, целящи да се постигне нервно-мускулно преобучение на засегнатата област към възникналото състояние, т.е. адаптиране на тялото към възникналия проблем. Даже оперативното лечение е изрязване на частта която притиска нерва. Това не е хрема, която с лечение минава за 7 дена а без лечение за седмица ... тук май не се изразих съвсем точно ... или пък съвсем точно.
Второ, интервертебралните дискове - тези между прешлените, са 88% вода. Това е нещо доста любопитно, в предвид това, че популярно медицинско решение е да инжектират озон в тях. Другото е синувиалната течност, която е смазката на всеки хрущял и ставна връзка, и която се увеличава при прием на нехидролизиран колаген.
Трето, болката е доста сериозна, на моменти непоносима при изправяне от седнало или легнало положение, или при опит за навеждане, но е поносима в изправено състояние, няма видими изкривявания на гръбначния стълб или стойката на тялото, не виждам издуване, нямам проблеми с естествените ми нужди ... освен да седна на тоалетната
(... направило ли ви е впечатление че всички хищници приклякат като се изхождат, а тревопасните го правят прави - много интересно наблюдение ... веганите как го правят?)
Та, изобщо не подценявам проблема - витамини от групата B, мазила и облекчаване на засегната област с колан, прием на вода и колаген, избягване на обезболяващите, които само прикриват проблема и естествените сигнали на тялото за предпазване - всичко съм направил и то съвсем отговорно.

Днес даже тренирах, да видя какво мога без болка в кръста. Мога набирания, кофи, кофи с мах, силови с тесен, раменен, широк и смесен хват, коремни с право тяло - като офицерски, но бавно изпълнени. Не мога тюлени, силово с похват, J-та, L to каквото и да е, всичко което изисква свиване или усукване. Всъщност мога доста неща - доволен съм ... май ми е по-лесно да врътна 5-ца силови, от колкото да обуя чорап. Утре съм решил да пробвам с T-rex-а, който позволява както по-тежко, така и по-леко натоварване, с право тяло, като просто скъся дръжките или отстъпя по-назад. Ластика за сега го забравям.

Мнението беше редактирано от Dymag на 26.04.19 20:28.

26.04.19
21:34

Не четеш ,какво съм ти писал...с тия силови ,кофи с мах и тн...
Инак е ясно ,че всички проблеми по двигателно опорния апарат идват от това,че сме се изправили на два крака...

26.04.19
23:07

казано от nervak на 26.04.19, 21:34:

Не четеш ,какво съм ти писал...с тия силови ,кофи с мах и тн...
Инак е ясно ,че всички проблеми по двигателно опорния апарат идват от това,че сме се изправили на два крака...

Чета, недей така. Маха при кофите е от раменете, тялото ми “талпа” и действа доста отпускащо. Всъщност, първо правих само мах, после с леко разкрачване над успоредката, накрая с кофи. За силовите ... трябва да се отчете че ги правя от години от пълен вис, без чийтинг, на малки бройки и са ми лесни, без никакво напрежение в кръста или някаква променлива - плавни са. Единствено силовото с подхват изисква лека чупка след вдигането, за да останеш върху лоста, заради подхвата и затова го отписах. Ако видиш как прявя в момента силови ще се засмееш, сигурен съм 🙂 Лекичко под лоста, едната ръка, после другата, внимателно увисване, плавно вдигане до горе без да трепне тялото, с манипулиране на наклона на “талпата” от раменете, отпускане, после повтаряне и накрая първо единия крак на земята, после другия, леко се пускам от лоста и тръгвам като че ли стъпвам на карфици ... поне сина се смя 🙂 Вероятно изглеждам неестествено, но ми е лесно и безболезнено - това са моите води, в които плувам от много години. Грешка беше коремното и тюлена, защото наистина пробвах, успешно и болезнено, макар и не толкова болезнено, колкото ставането от стол. T-rex-а на практика ще го позвам да заема по-плавно положение като за планк, че не мога иначе да се наведа и то облекчен - под наклон, пък и не е сигурно че ще го правя - просто ще пробвам и при най-малката болка ще го отпиша. Внимавам много, че не ми се страда като последния път. Имам едно падане на опашната кост от около 1,50 м. на асвалт и 3-4 сериозни сецвания от вдигане на тежко по време на работа - всичко извън спорта, накрая ме довърши работа на стол. Не съм имал проблеми от години с кръста, до сега, но сега нямам видими промени в гръбначния стълб и стойката, както предишните пъти.

27.04.19
00:00

Ей така ще правя като ми се оправи кръста 🙂

27.04.19
08:26

Убеден съм ,че си урод и тези упражнения можеш да ги правиш чисто все едно си глътнал бастун...но те просто не изключват възможността за макар и леко движение от кръста.Иначе ще е интересно да видим маймунския танц в твое изпълнение)))))

казано от nervak на 26.04.19, 21:34:

Бе по-скоро е от това, че вече не си изкарваме директно прехраната с физически труд, а вършим далеч неспецифични за еволюцията дейности - шофираме по 5-8-10 часа, серем седнали, работим цял ден седнали на бюро, някои пък въобще и не работят, ми цял ден лежат 🙂

28.04.19
19:00

Това със сран*то е еволюционно решение - да можеш да продължиш да пасеш докато сер*ш и да можеш да се оглеждаш за хищници ... изчезваш с 200 от място, още докато лайн*то пада 🙂
Чета тука едни работи:
Симптомите на лумбаго обикновено отшумяват в рамките на няколко седмици от появата им, като 40 – 90% от хората се чувстват напълно добре след не повече от шест седмици
Два месеца ... на 7-ми пътувам обратно за Бургас. Предишния път се оправях половин година. Пак си спортувах между другото
Упражненията вероятно са полезни за избягване на повторна поява при пациентите, чиято болка е продължила повече от шест седмици. Няма достатъчно доказателства, че коланите за гръб са по-полезни за предотвратяване на лумбаго, отколкото обучаване в подходящите техники за вдигане на тежки неща
Това сигурно се отнася за 10-те % ... да не е редакция на bbteam за техниката :P
Препоръчва се повишаване на физическата активност, въпреки че не е открита ясна връзка между болката и физическата недееспособност и повишената физическа активност, когато става въпрос за лечение на остра болка. Съществуват определени доказателства за подобряване на остра болка чрез ходене.
Вярно е. Като походя съм по-добре, а като се увисна на лоста най-добре.
Хората са изпитвали болки в кръста поне от бронзовата епоха.
Да бе! Верно ли? От къде ли между другото знаят 🙂 Уикипедията кърти

А, да, днес установих че все още мога да направя набиране с една ръка, докато се чудех как да си разнообразя тренировката

Мнението беше редактирано от Dymag на 28.04.19 19:03.

29.04.19
14:38

Пробвай с апликатор...на мен много ми помага.

30.04.19
01:15

Какво е това? В гугле ми излизат доста различни неща

30.04.19
07:57

Ами грубо казано е бодлива стелка ..

30.04.19
09:42

Ааааа, това ли е тоя апликатор хаха
Как работи точно това ? Качвал съм се 2-3 пъти и повече от 10сек не мога да стоя

30.04.19
19:44

Аз първо си помислих че е нещо за кръста. Стъпалата не са за подценяване при каквито и да е проблеми. На мен в момента болката ми се премести отдясно, към тазобедрената става и дърпа яко - в средата почти нищо не остана. Честно казано съм притеснен - по-добре да си беше стояла в средата. Иначе и днес спортувах - набирания, кофи, някое силово “за цвят” и махове на успоредката за отпускане. Хич не ми се ходи по доктори. Когато отидя все нещо махат - сливици, апендикс, зъби :/

30.04.19
20:17

Влез в една библиотека има хубави книги и теоритични и практически за причините и болката и “смешните” упражнения които помагат. Има една на Сара Кий “Библия на хората с болки в гърба” макар че тя пише че има доста разногласия относно упражненията, които облекчават и отблокират състоянието.

П.С - абе те лежат на това нещо. 10 минути на фоум ролер ако знаеш как да го ползваш е много по добре. А пък ако знаеш и да правиш упражнения, нито фоум ролер нито апликатор ти трябват

Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.04.19 20:20.

30.04.19
21:16

казано от Dymag на 30.04.19, 19:44:

Аз първо си помислих че е нещо за кръста:/

Е за кръста де...лягаш на него с някаква подложка под него да убере извивката на кръста...15тина минути и ще видиш разлика веднага....после ще заспиваш на него.

01.05.19
22:08

Да почна, казваш, пак с пилатеса, че с тй-чи-то си останах само на приказки. Чудни неща са това, несправедливо пренебрегвани от мъжете - за пилатеса говоря. Днес карах колело - супер е за кръста. Ще се оправя, а до тогава ще правя ръце, с тези набирания и кофи. Проблема е че чуствам как кръста и пресата ми отслабват и не говоря за мускулна маса, “бийч боди” и др. - тези неща отдавна не ме интересуват. Просто този колан и това пазене като “рохко яйце” хич не ми допадат. Чуствам се като спънат кон :(

Мнението беше редактирано от Dymag на 01.05.19 22:09.

02.05.19
19:17

Днес към “възможните” упражнения добавих ... като повдигане на торса с J-набиране, но с право тяло, защото не мога да се сгъна до J. Набирането започва като нормално, в горно положение е като front lever набиране, след което тялото се отпуска пак до вис - няма някакво кой знае какво задържане на везната. С това изнасяне на мишниците и лопатките зад равнината на гърба постигам по-добро натоварване за средната част на гърба, нещо което мога да направя и с хоризонтални набирания с опора на краката, но така активизирам и коремните мускули при изпълнението. Даже и междуребрието, защото го правя с успореден хват на хоризонталната стълба. Доволен съм от всяка добавка към тренировъчната ми програма, особено ако, малко или много, засяга и долната част на торса, без да предизвиква болка в изнервения ми кръст

07.05.19
22:10

За две седмици по-голямо подобрение от колкото очаквах, в предвид предишния ми опит. Добре понесох и днешното 400 км. шофиране, че и спортувах ... май е най-добре утре, като се събудя, да се хваля ... ако мога да стана 🙂
Иначе, днес правих:

5 набирания зад врат
5 кофи на ъгъл зад тяло
5 широки набирания пред гърди
5 кофи на ъгъл пред тяло
5 български клек - повече за стречинг и много плахи
3 силови с тесен и 3 с широк
6 маха с разкрачване в двете крайни положения над успоредката
5 румънски клек на един крак, само дето съм подпрян на успоредката, че не мога да се наведа - пак за стречинг на опорния крак и с акцент върху задържането на повдигнатия крак изпънат назад. Тоя кръст трябва да минава някак
5 набирания с широк успореден хват
5 кофи ... пак ъгъл, но по-остър зад тяло
5 набирания с по-тесен успореден
5 кофи на по-острия ъгъл пред тяло
5 в посока странични напади с подпрени ръце върху бедрата - саката работа
5 силови с раменен
5 маха с разкрачване
5 отпад с мах, на крак
5 J-набиране - втора тренировка след контузията ги правя и съм много доволен
5 кофи “топка” - със задържане задника повдигнат по време на цялото изпълнение
5 набирания с подхват
5 прости кофи
5 широки сумо клека - ако се по-тесни не мога да клекна
1 силово с отсичане
1 нещастно L to HS - и това за втора тренировка го пробвам

... и да съм пропуснал нещо ще е 2 реда макс. Всичко супер бавно и внимателно, само лесно (като изключим клековете), без резки движения, гълъби да имаше около мен нямаше да ги разгоня. Това което си остава характерно за моите тренировки, пак си е че всеки хват и опора бяха различни. Ластик още не мога да ползвам, защото ми дърпа гръбначния стълб хоризонтално повече, от колкото мога да понеса безболезнено. Май ще се впиша в уики статистиката за подобрение на 40-90% от случаите, да чукна на дърво

08.05.19
21:59

Имаше една реклама: “Това ли е новото? Че то като старото!”, като ставаше въпрос за гаджето на внука. Та и аз така, днешната тренировка като вчерашната, но правих и силови с тесен-смесен хват, силови с подхват, обратни кофи (с които май избързах) и широки клекове без да се подпирам на бедрата с ръце. Толкова набирания и кофи не бях правил от много време, като общ обем в тренировка, но като не мога да ползвам ластик, какво да правя. Ластика между другото ми беше доста по-тежък от тези къси серии набирания и кофи, за запълване на тренировката между по-трудните многоставни движения, като се има в предвид че моите набирания започват от пълен вис и завършват с допиране на гърдите в лоста. Утре мисля да пробвам и хоризонтални набирания с опора на краката и лицеви, което ако успея да го направя, значи е въпрос на 5-6 тренировки да включа пълната си програма със собствено тегло. За ластика вероятно ще ми трябва малко повече.

09.05.19
10:55

казано от Dymag на 08.05.19, 21:59:

Имаше една реклама: “Това ли е новото? Че то като старото!”

казано от Гичин Фунакоши на 08.05.19, 21:59:

Да търсиш новото означава, да разбереш старото. Новото, старото, всичко е въпрос на време.

😄

10.05.19
01:46

Еха ... не очаквах майстора да участва във форума, в предвид някои обстоятелства 🙂
Видях че книгата му “Двайсетте ръководни принципа на карате” я има в chitanka и у мен назря любопитство, кои са тези, толкова много, принципи. Един ми хареса особено - ”Бедите идат от небрежност” и понеже днес освен старото, правих и 5 нормални клека, 10 хоризонтални набирания с опора на краката и 6 спусната кофа до нисък планче, се чудя, дали спазих принципа.

10.05.19
09:27

И снимка на най-големия! И той има едни 10 принципа, но в друга област.

10.05.19
09:43

А кажи сега...аз пък чета ей този-и той Джеймс)))

10.05.19
09:53

И аз съм го чел, ама не знаех, че и той гледа бултериери.

10.05.19
19:14

Него го водят създателя на бултериера и съм сигурен че няма нищо случайно 🙂
Вчера съм прекалил с хоризонталните натоварвания и днес съвсем леко ми е влошено състоянието или по-скоро няма подобрение. Явно няма да се оправя с още 5-6 тренировки и ще мина месец, минимум, както и предположих преди няколко мнения. До тук съм на 3 седмици с проблем, точно. Нещата със запазване на вертикалното положение на гръбначния стълб, колкото и да изискват сила, са ми по-лесни от най-прости лицеви и хоризонтални дърпания с опора на краката. Днес ще го пиша “дъждовен”.

10.05.19
19:57

Не знам кой е този Джеймс, но не е ли Джеймс Хинкс развъдилмпородата ?

10.05.19
20:27

Да - създавал е “машини”, само дето е работил с кучета :P

10.05.19
21:42

казано от CottageCheese на 10.05.19, 19:57:

Не знам кой е този Джеймс, но не е ли Джеймс Хинкс развъдилмпородата ?

Тоя на снимката на нервака е писател. Черната далия.
Тоя на снимката на димаг е Раймонд Опенхаймер, човекът е легенда в развъждането и то не само на бултериера. Много велик развъдник и практически всеки хубав съвременен бултериер носи някаква негова кръв.
А Джеймс Хинкс е създателя на породата (1841, една от най-старите породи) в съвременния и вариант, тоя от моя аватар.

11.05.19
00:19

Ауy, не знаех че това на снимката на nervak е писателят Джеймс Елрой и таман се чудех какво чете точно. Излагация! Аз в момента препрочитам стари книги, които съм чел вече, затова потърсих нещо от автора, но попаднах само на криминални романи, а този жанр не го харесвам. Чете ми се нещо леко, приключенско, с исторически мотиви, като романите на Хенрик Сенкевич, Джеймс Клавел, Емилио Салгари, Рафаел Сабатини, Уилбър Смит и т.н. Няма го вече стария приключенски роман - изместиха го криминалета, фентъзита и отмъстители без край и с край. Затова, от мазохизъм, в момента чета Стивън Ериксън - https://www.shadowdance.info/magazine/articles/fantasy-top-10/9/
Почнах го като закъсах с кръста 🙂

11.05.19
14:21

казано от Dymag на 11.05.19, 00:19:

Чете ми се ,... Джеймс Клавел, Емилио Салгари, Рафаел Сабатини, Уилбър Смит и т.н. Няма го вече стария приключенски роман - изместиха го криминалета, фентъзита и отмъс...

Ма ти си романтик бе))))

12.05.19
01:11

Я, аз съм бил националист!
”От една страна, Романтизмът е реакция на индустриалната революция, а от друга, бунт срещу аристократичното общество и политическите норми на Просвещението и срещу научното рационализиране на природата и нейните явления. Макар и да е най-силно изразен в изобразителното изкуство, литературата и музиката, Романтизмът оказва голямо влияние и върху образованието, историографията и естествените науки. Ефектът му върху политиката е комплексен и значим; в най-силните си години, романтизмът се свързва с либерализъм и радикализъм, които в по-далечен план оказват влияние за зараждането на национализма.” Wiki
Та, извод: Романтик = Националист, на принципа:
Губиш си химикалката = Без химикал.
Без химикал = Без записки.
Без записки = Без учене.
Без учене = Скъсване на изпита.
Скъсване на изпита = Без диплома.
Без диплома = Без работа.
Без работа = Без пари.
Без пари = Без храна.
Без храна = Ставаш слаб.
Ставаш слаб = Ставаш грозен.
Грозен = Без любов.
Без любов = Без деца.
Без деца = Самота.
Самота = Депресия.
Депресия = Болест.
Болест = Смърт.
Извод: Не си губи химикалката - ще умреш
🙂

Вчера почивах заради повечето мерак оня ден да не се съобразявам с кръста и лекото му влошаване ... то пък вече е утре. Правих старата тренировки от кофи с набирания на 5-ци, силови с махове от опора на успоредката с ракрачване на 6-ци и между тях внимателно крака, пак на 5-ци. Добавих и серия хоризонтални дърпания с опора на краката със серия лицеви, ама женски - под наклон. Няма да бързам. Между другото по цял ден работя на крак, но пък не стоя на едно място. За малко да се изтърва от лоста от лафовете на едни дечица - 10-11 годишни, които едно през друго обясняваха как “господина” (сигурно им е учител), щели да го убият, после да го закопаят, после да скачат отгоре, после отгоре да се изпикае котка, после да се изсе.е куче и после да му пуснат чалга, което беше върха на заканите, само дето аз трудно се задържах на лоста като го изръсиха 🙂

13.05.19
01:17

Пак така, с общ обем 60 набирания, 65 кофи, 19 силови, 19 маха с разкрачване от опора на успоредката, 5 J набирания, 10 хоризонтални дърпания с опора на краката, 10 “женски” лицеви, 1 L to HS, 70 крака - клек или напад на крак, всичко както в предишните тренировки - малко повторения в серия и различни хватове и опори.
24 дена минаха от травмата в кръста. Бавно минава и ако теорията за годините е вярна (на колкото години си, за толкова време ще мине), ми остават още 22 дни до оправия

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1