Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

17.03.19
18:16

Ключов не е разрешено, пък и няма нищо общо с надхват. Освен позицията на дланите.
За самия хват няма какво да направиш, еле па за седмица или две.

17.03.19
18:25

Дидо, къв дефицит да си залагам за да не качвам бе човек, по-скоро баланс какъв да си заложа може би питаш? Или по колко ям на ден като не пиша калории? Ще ти кажа горе-долу. Щом за 15 дни съм качил 1 кило мазно, значи съм бил около 500 Ккал в излишък всеки ден. Баланса ми е около 2400 Ккал, тренировките ги смятам средно по 400 Ккал на ден до 2800, значи съм ял по 3300 на ден.

Че не е разрешено ключ е нова информация за мен, ще го проверя това. На предишните издания нали беше разрешено?

17.03.19
20:39

На какъв период от време  се теглиш Димо?Извинявам се ако си писал , но ми е убягнало.

17.03.19
20:42

Димо, просто смени тениската, тази която си сложил е лоша. Важна е материята. Иначе за хват, може да висиш за време, много бърЗо дава резултати. Иначе спри да ходиш по тея фитнеси да си пълниш главата с глупостите на разни комплексари.

17.03.19
21:17

казано от kaloyan на 17.03.19, 20:42:

Димо, просто смени тениската, тази която си сложил е лоша. Важна е материята. Иначе за хват, може да висиш за време, много бърЗо дава резултати. Иначе спри да ходиш по тея фитнеси да си пълниш главата с глупостите на разни комплексари.

Не знам, лично при мене висенето на лост с тежест, не даде никакъв резултат за хвата. Най много ми дават фалагните, но за дълък период от време.

17.03.19
21:43

казано от Maria Kenen на 17.03.19, 20:39:

На какъв период от време  се теглиш Димо?Извинявам се ако си писал , но ми е убягнало.

На 1-2 седмици. Основно май като знам че има какво да покаже кантара положително 😄 Знам, знам че най-добре всеки ден, но не ми е много практично. Кантара ми не стои на едно място, трябва да го сваля, да отметна килима, да позиционирам кантара, да се изтегля, да прибера кантара, да оправя килима. И накрая трябва и да го пиша някъде и после да правя средно аритметично за седмицата. Жива мъка... но май така ще правя, знам че това е правилния начин.

казано от kaloyan на 17.03.19, 20:42:

С всякаква материя съм си протривал зърната. Основно ако е леко хладно и ми щръкнат след като тениската се намокри 😄 Забелязал съм че от мек памук най-малко ми прожилват, а тези точно за бягането изкуствените дето съхнат бързо - те най-гадно ми жулят. С по 1 лепенка преди дълго бягане никога съм нямал проблем. Виждал съм и пичове с кървави петна бррр...
Ще пробвам с висенето, засега държа щанга докато ми отвори хвата.
Относно ходенето по фитнесите, какво имаш предвид? Изобщо по фитнесите или по кросфитърските фитнеси където се провеждат състезания? Защото четох че ти предпочиташ да си сам но аз съм социално животно и се надъхвам като съм сред други. И обичам да има състезателен елемент, макар и да участвам на олимпийския принцип.

казано от Metsan на 17.03.19, 21:17:

Не знам, лично при мене висенето на лост с тежест, не даде никакъв резултат за хвата. Най много ми дават фалагните, но за дълък период от време.

Какво имаш предвид че фалангите ти дават най-много за хвата?

Мнението беше редактирано от Димо на 17.03.19 21:43.

ДЕ

17.03.19
21:56

казано от Димо на 17.03.19, 18:25:

Дидо, къв дефицит да си залагам за да не качвам бе човек, по-скоро баланс какъв да си заложа може би питаш?

Не, точно за дефицит говоря, след като си в процес “Димо сваля 12 и прави бийчбоди”. Ако вече си постигнал целта, значи да-ще си в нов баланс, съобразен с активността ти. Но ако спреш всякаква активност......нали знаеш, все човек си мисли, че и да намали храната, ще дебелее. И ако нямаш активност, баланса ще иде още по-надолу, защото ти трябват по-малко кк и от там пък за да отслабваш, ще трабва да си в дефицит, обаче храната ще е още по-малко от колкото, когато си в дефицит и спортуваш.
Това исках да кажа 😎

17.03.19
22:47

Първо не виждам защо да спирам всякакви активности - освен ако не се разболея нещо недай си Боже... На мен спорта ми е част от ежедневието, от живота, хоби и страст ми е ако щеш.

казано от Деян на 17.03.19, 21:56:

Но ако спреш всякаква активност......нали знаеш, все човек си мисли, че и да намали храната, ще дебелее.

Не, аз не си мисля така. Тея приказки от бивши спортни величия: “като спреш да спортуваш и мускулите се превръщат в мазнини - ето виж ме мен” само могат да ме разсмеят - да бе... Точно мускулите ти са се превърнали в мазнини, а не надениците и ракиите дето ги люпаш по цял ден и по цяла вечер щото вече няма за къде да се пазиш да си атлетичен. Аз вярвам в науката и в калорийния баланс. И да не правя нищо, ако си седя на баланса или в дефицит ако искам да свалям - няма да ме е страх че ще надебелея.

Иначе да - ако искам да свалям, пък да не правя нищо - еми по-кофти вариант е. Първо защото един разход на калории си го отстранил и ще трябва още да орежеш калориите. И второ да ядеш много и да тренираш много е по-добрия вариант, защото така няма опасност да си направиш дефицити на някои елементи, храната ти ще е повече и по-разнообразна.

ДЕ

17.03.19
22:57

Еееех, Димо 😎 Аз ти пуснах бъзик, ти къде отиде. Не съм ти желал, нито помислил да имаш причина да си неактивен ежедневно. Просто имах предвид, че ако нещо примерно си зает и не можеш да спортуваш и се наложи да заебеш спорта за известно време, а същевременно искаш да сваляш, ще орежеш доста храната, сравнено с това, което ядеш сега. Т,ва е.
Да, макар да не можеш да надтренираш лошото хранене....ако е много лошо, по-добре е да тренираш повече 💪, за да си угаждаш 🐷

Мнението беше редактирано от Деян на 17.03.19 22:59.

17.03.19
23:00

казано от Деян на 17.03.19, 22:57:

Да, макар да не можеш да надтренираш лошото хранене....ако е много лошо, по-добре е да тренираш повече 💪, за да си угаждаш 🐷

Демек по-добре да съм дебел и як, отколкото само дебел? 😄

ДЕ

17.03.19
23:03

Е при такова сравнение-да 😄 Дебел съм аз, ти просто имаш за сваляне 😉
Исках да кажа, че ако си чревоугодник, хапваш повече с някаква мярка все пак, но и тренираш яко. Демек тренираш, за да ядеш 😃

Мнението беше редактирано от Деян на 17.03.19 23:08.

17.03.19
23:18

казано от Деян на 17.03.19, 23:03:

Исках да кажа, че ако си чревоугодник, хапваш повече с някаква мярка все пак, но и тренираш яко. Демек тренираш, за да ядеш 😃

Да, и това съм правил много пъти. И това не е нещо необичайно или изолирано. Чета разни блогове и редовно се оплакват някакви пичове как се скапват от бягане например за да могат да се наплющят като за световно после :( Тъпа работа ама...

Макар че като съм в момент в който ми пука, обикновено нямам нужда да се претрепвам за да имам мегдан да ям, а като съм в момент в който не ми пука - и да се претрепя, не мога да изтренирам толкова, колкото мога да изям 😄

18.03.19
07:13

Димо, кога е това чудо? Състезанието....

Огледай си изискванията за тягата. Обикновено е с някакви човешки килограми. Ако ще правиш бройки, ще ти е мега гадно с ключов хват. И си помисли за някви шано наколенки. Миналата година на Троудауна имаше много синки по колЕнцата след нападите. 😂

18.03.19
08:44

На 31.03.2019 е събитието Наде. Ето му и страницата https://www.facebook.com/events/2055962444702286/

Една тяга е - макс, който да направиш надхват в рамките на 5 минути. Човешки, нечовешки килограми - колкото дръпна - толкова. Аз ако се притеснявах от кофти класиране, изобщо нямаше да ходя.

Само ме притесняваше дали ще влезна в контролното време на първия комплекс, но снощи го направих пак и успях с 10-15 секунди аванс. След 10К бягането. Надявам се в деня на състезанието от адреналина и отпочинал, да си влезна нормално и да не отпадна още на първия кръг. А нататък - каквото сабя покаже.

20.03.19
22:29

17, 18, 19 и днес 20-ти общо 4954 Ккал дефицит, общо стават 37342

Вчера 13 часа снимане, вечерта с мръсна газ успях да хвана фитнеса отворен (на другия край на града сме и жена ми вика: 10 без 5 е, изпусна фитнеса - той работи до 22:30… викам: холдмайбиър! В 22:05 бях вече влезнал във фитнеса и до 22:25 бях направил от 10 до 1 набиране СТ сс скрипец за гръб и гребане 4х8@80 сс едни други скрипци 😄 )

Днес пак цял ден снимане, храната ОК, като се прибрах исках и до фитнеса да скокна набързо, но като помислих че трябва да паля колата, да ходя, да влизам, да се преобличам и т.н. и за по-бързо направих преди вечеря 3.2К в парка с добро темпо и няколко серии лицеви.

23.03.19
14:58

9-годишния ми син към гаджето му, с която са от трета група в детската градина:
“Обещай ми че няма да станеш кифла!”

Не разбрах контекста, но и така ми хареса.

23.03.19
15:21

Как е на 9г и е в градина...а не на училище?

ДЕ

23.03.19
15:34

С която са ОТ 3та група заедно демек

23.03.19
16:08

казано от Димо на 23.03.19, 14:58:

9-годишния ми син към гаджето му, с която са от трета група в детската градина:
“Обещай ми че няма да станеш кифла!”

Не разбрах контекста, но и така ми хареса.

Женски обещания, файда йок.
😄 😄

24.03.19
23:26

За изминалите 4 дни дефицита общо 4276 Ккал. Общо стават 41618. Добре че имам повечко разход, че не успявам да седя на ниски калории тези дни. Например вчера ядох 2000 Ккал, но пък и бягах 11.7К и вечерта правих някакви суингове във фитнеса та писах 1600 Ккал дефицит, а днес направо се разпорих с 3660 Ккал ядене (дори сладолед от кутия хапнах - не бях ял такова нещо от месеци) но пък направихме 6 часа преход с жената над Асеновград и писах 1260 Ккал дефицит за деня.

Тръгнахме уж да минаваме екопътека “Римски Път” до Бачково, която трябваше да е приятна 3.5 часова разходка , обаче на едно място над вилната зона явно защото лазихме почти на 4 крака заради наклона и внимавах любимата да не колабира и да трябва да я реанимирам, сме изпуснали табелката за отбивката и продължихме нагоре по пътя, който вместо “приятна разходка из гората” както пишеше в пътеводителя, се оказа изровен от урва на урва и от било на било с почти 45 градусови изкачвания на места, трябваше да влача и на буксир любимата за да не я изгубя по пътя. Добре че не взехме някои от хлапетата както мислехме на тръгване 😄 Подминахме ловна хижа “Глиган” и стигнахме почти до Лясково преди да срещнем едни ловци, които ни казаха че там римски път няма. Пратиха ни напреко през шубраците към Бачковския манастир, уж имало пътека.. И там се побутахме в храстите, но навреме решихме да се вирнем обратно нагоре и да стигне до пътя и да се върнем откъдето сме дошли. Не видях денивелацията, но превалихме билото на Родопите и горе беше съвсем друг климат - умрях от студ закопчан до горе, а в ниското завирахме от жега по къс ръкав.  После на връщане видяхме къде сме подминали маркировката, но вече слънцето беше много ниско и си продължихме към Асенова Крепост.  Нищо, другия път ще знаем и ще я превземем тая екопътека.

Нещо не върви както ми се ще свалянето. Още няма видима разлика без дрехи.

Другата неделя е състезанието по кросфит. Другия месец е маратона. Почна да ме хваща предстартовата треска.

24.03.19
23:31

Браво, хубаво сте си изкарали, ще разказваш на внуците как един ден в Бачково си изразходил 3500+ кал 🙂

24.03.19
23:49

Мислих как да ги пиша. 36000 крачки някъде. 6 часа само вървене по равното на моите почти 100 кила са ми 1800 Ккал, а това си беше адското катерене и после спускане, бях мокър от пот постоянно. Нагоре прасци и глутеус се сцепиха, надолу квадрицепсите направо гръмнаха. Писах го 3 часа катерене и 3 часа спускане с ходене, макар че бяха по-скоро 4 часа катерене и 2 спускане и МФП ми писа общо 2500 Ккал за шестте часа и реших толкова да си го оставя.

Да кажа че спестихме на една много симпатична двойка момче и момиче подобно разкарване (макар че те можеше много преди мен с коравата ми глава да се откажат и да се върнат), че и те бяха пропуснали табелката за отбивката и ги срещнахме да драпат по пътя нагоре, а ние слизахме, та им спестихме доста катерене. Така ни се зарадваха милите. Ние нямахме този късмет. След като изгубихме маркировката не срещнахме никого в следващите 3 часа докато не срещнахме ловците, които се возиха в джипка разбира се. Кой е луд да ходи пеша там където ние отидохме 😄

Иначе беше интересно преживяване. Жалко че се забихме толкова в гората и нямаше гледка почти на никъде. Все пак видяхме умряла лисица, жълти и сини минзухари, бели теменужки, порутени каменни колиби, верига от гъсеници, фъшкиите на някакъв хищник, целите пълни с козина от последната му вечеря 😄 и други интересни неща, които няма къде да видиш в Пловдив на равното.

25.03.19
00:28

Както разправям че ми са се сцепили краката от катеренето и спускането - ейсега се събувам да си лягам и си поглеждам краката в огледалото - тая черта и тоя отсечен хребет на външната страна на бедрото май не ги бях виждал така досега 😄

02.04.19
14:32

Дойде си и си замина състезанието по кросфит, да кажа и аз какви ги свърших 😄

Първо предишната вечер ми се обадиха за ангажимент за снимки в последния момент и изобщо не знаех дали ще мога да отида на състезанието, а да откажа пари, за които има хора работят цял месец само за да отида на състезание на олимпийския принцип не ми подхожда на мирогледа. После се оказа че може би ще мога да хвана първия кръг ако е добра организацията и с надежда сутринта в 6 станах след 3 часа сън и се приготвих за състезанието.

Залата Пауърфит лесно я намерих, много добре направена, типична кросфитърска, новичка. Там хубави и силни момичета и момчета, надъхани, спортни - напълни ми се душата. Аз бях като доайен там с прошарената си брада 😄 Имаше само още един мъж на моите години, но той беше лекаря мисля, от участниците със сигурност бях поне 10 години над всички останали 😄 Дърто магаре и аз барабар с мъжете. Видяхме се наживо с и се запознах с други няколко момичета и момчета. Видяхме с нашата бивша съфорумка Ади, която тук често беше хокана че не тренира като хората, но сега и наживо е истинска машина. (Тя спечелила накрая и състезанието при жени-профи де) Организацията беше ОК, стигаме до самите комплекси.

За който не е бил запознат, първия комплекс за мъже-аматьори беше 21-15-9 от гребане за Ккал с концепт2, уолбол с 5 или 6 кг (забравих) и суинг до над главата с 20 кг пудовка.

Втория комплекс беше тяга 1 РМ надхват в рамките на 5 минути като ключ изрично казаха че не е позволен и че съдиите ще гледат. После минута почивка и една минута АМРАП обръщане от земя с 50 кг.

Третия комплекс беше тайна до сутринта на събитието и се оказа 1 РМ стриктна раменна преса и една минута АМРАП катерене на въже до тавана - някъде към 5-6 метра може би. До трети - финален - комплекс се допускат само първите 8 от групите.

Първо жени любители, после мъже любители, после жени профита и накрая мъже профита бяха стартовете.

Дойде и моя ред, сядам на гребния тренажор и заявявам на десета степен на съдията. Той малко се учуди - и аз гледах че другите гребат на 6-7-ма степен, но това съм го пробвал - за мен не е по- бързо на ниска степен и не е по-малко уморително. Почвам да греба и учудващо дори за самия мен направих 21 Ккал може би първи или равен с едно друго момче. И започвам уолболовете. За който не знае - това е да хвърлиш тежка топка на 3 метра и едисиколко сантиметра над една червена черта на стената. Обачееее.. си имало и кросфитърски тънкости. Имало вариант и да не е на стена, ами отстрани на клетките за набирания - има едни ламаринени кръгчета около 1 педя в диаметър и трябва не просто да хвърлиш топката над тях, ами да ги уцелиш - все едно целиш на баскетбол зоната зад ринга.  И топките не са като нормална твърда медицинска топка, ами едни като плюшени мечета големи и меки. Ибах тва целене ... Ми аз вместо 21 уолбола направих сигурно 63 докато ми зачетат 21 попадения 😄 Направо ми се такова бойната слава от толкова уолболи... Направих и шоу за публиката изпускайки топката зад мен и си я гоних 😄 Накрая вече щях да пукясам съвсем сериозно 😄 Което явно не е необичайно за кросфит комплексите със състезателен елемент - много момчета и момичета се търкаляха по земята като приключат, имаше и повръщащи отвън в храстите. Аз чак до там не стигнах де, ама сериозно си се скапах.

Също научих нещо ново за суинговете, които изобщо тръгнах да уча специално за това състезание, а именно - че горе мога да си държа ръцете като богомолка успоредно на земята, стига да съм заключил лактите, да не ми се налага да балансирам горе за дръжката с пудовка над главата.

За втория комплекс времето не ми позволи да остана. Следващите 12 часа бях на крак и притърчайки и приклякайки с по няколко килограма фотоапарат, обективи и светкавици в ръцете.

Даже някой ме има на една от петте снимки на страницата им във фейсбука.

Поздравления на победителите и на Клуб 681 и за Пауърфит за идеята и изпълнението.

02.04.19
16:40

Провокиран от дискусията за на Барти колелото, най-накрая се събрах и си смених гумата на любимото сити и сега няма търпение да го яхна 😂

Мнението беше редактирано от Димо на 02.04.19 16:40.

12.04.19
00:43

До късно обработвам снимки и се сетих за смешна ситуация. Един клиент ми дава тениски и ризи за снимки и обикновено се снимат М и С размери, които стават на моделите, но този път от някои партиди имало само ХЛ и ХХЛ, та вместо да търся модел дето хем да е голям, хем и да няма шкембе, аз влезнах в ролята. Пращам му ги и клиента ми звъни и вика: “Абе ДИмо, кво е тва изпъкналото под ръцете, какво така се е издуло?
И аз: “Да не би да са широките ми гръбни мускули?” 😄
Пукна се да се смее тоя пич.

Мнението беше редактирано от Димо на 12.04.19 00:43.

21.04.19
22:41

Да са ни живи и здрави всички цветя и дървета.

И аз имам едно цвете вкъщи и деня започна зле с храната, така и продължи. БисквиДи, тортички, бири номер 5, 6 и 7 за годината. Иначе си направих тренките. Дългото бягане за седмицата 15.5К до едно близко село където ме чакаше готовото барбекю и вечерта гръб във фитнесчето. Набирания 10х1 @+40; 5х3 @+20, гребане 4х8 @90; скрипци-мрипци, ръце и т.н.

Не мога да направя 3 поредни дни на ниски въглени да се претегля да си знам безвъглехидратното тегло :( Единия ден 96 кг, другия 100, плато отвсякъде, че чак и на блато отива, тъпа работа, ама продължаваме напред.

23.04.19
10:43

В една фейсбук група видях следната анкета:

И после се чудя що хората влизат във фитнеса и се хващат за бицепс да тренират. Просто те са резълт-ориентид - правят това, от което виждат файда.

Мнението беше редактирано от Димо на 23.04.19 10:51.

23.04.19
11:44

A “плочките” даже го няма като опция :(

27.04.19
21:34

Трябва малко да се поспра с тоя фитнес, щото ставам все по-як и тъп. Вчера идваме на извънградската ни вила да я отзимяваме и закачам кранчетата на чешмите и успях да счупя едната а уж даже не напънах много 😄 Е, поседяхме една вечер без вода, че беше вече късно и железарията затворила, и на сутринта срещу само 60 кинта купих нова батерия и се оправи работата, ама ми стана тъпо.

Иначе на Вършец пролетите са вълшебни. Слънцето пече, реката бурна от топящите се снегове по склона, мирише на цъфнали люляци и момини сълзи, на птичките ще им се спукат сърчицата от напъване да пеят, всичко зелено... Е следобеда ни удари и малко градушка, ама в Стара Планина е така - в рамките на 1 час времето може да се промени драстично.

27.04.19
22:11

Да добавя,че реките по тоя край са доста златоносни,предпоставка за едно интересно хоби за разпускане 🙂

27.04.19
22:44

Аха...толкова златоносни ,колкото и богати уран.

28.04.19
10:32

То май по-изгодно уран да събирам тогава, а? 😄

28.04.19
19:01

казано от Димо на 28.04.19, 10:32:

То май по-изгодно уран да събирам тогава, а? 😄

Само да видиш този цвят на живо и забравяш за всякакви урани,гарантирам 😄 🙂

28.04.19
22:21

Проверих, необогатения уран - урановата руда - всъщност била доста разпространена и евтина - 45 $ килото или нещо такова. Връщам се на варианта със златото. 😄

Христос Воскресе за вярващите!

Или за ГоТ феновете “Всичко воскресе” като дойде Найткинга. С големия синковец заплашихме жена ми че като е много отворена и ни кара да мълчим докато гледаме да не ѝ пречим на експириънса, но обича да си поспива, ще станем в 4:00 тази сутрин, ще гледаме премиерата на епизод 3 и после още преди да си е изпила кафето като стане - докато е още беззащитна - ще ѝ кажем кои са умрели (или ако е по-лесно - кои са оживели) в битката за Уинтърфел. 😄

Всеки ден на лостовете някакви гимнастики въртя, на разходки в планината ходим - има движение някакво. Но което е по-важното, от няколко дни си правя експеримент и съм на нула джънк и снаксове. Джънк ясно какво е, но за моя МФП снаксове са дори ябълките. Изобщо всичко, чиято цел не е да те наяде, ами го ядеш щото го обичаш. Обикновено по празниците хората се разцепват от козунаци и кифлички, аз обаче тази година не докоснах! Има една книга на един японски автор от комунизма още, която все се каня да прочета - “Август без император”, та моята работа стана “Великден без козунак. 😄  След седмица ми е полумаратона, а съм тежък като гюле. 96 кг се теглих последно :( И до края на бийчбоди чалънджа не остана много - 5 седмици...

28.04.19
22:44

Човече при тая красота с кеф ще ти чиракувам само за подслон и храна 😄

28.04.19
23:03

Ам идвай, храня здраво с мръвки, само място за спане ше видим как ше направим, че тя не е мислена за много хора къщата, ама ще го измислим. А работа ще има даже още - оказа се че Дидо е прав - точно на нашата река Ботуня има златни залежи. Източник - Гугъл Мапс 😄

https://www.google.com/maps/d/viewer?msa=0&ll=43.19683382851967,23.309635795016902&spn=4.43545,7.064209&mid=1tJjHiwma8BYVSsqaetrVhQ5hRkY&z=14

Относно красотите, имай предвид че съм фотограф и че красотата е в очите на гледащия, та доста често през моите очи много неща изглеждат по-красиви 😄

Мнението беше редактирано от Димо на 28.04.19 23:05.

29.04.19
10:03

И до края на бийчбоди чалънджа не остана много - 5 седмици...

😳😳😳Шок и ужасТ 😁

29.04.19
13:16

Това с урана беше майтап...ни злато ,ни уран и имало някога в България,само с разни напъни преди време са нахимичили разкошни места,като Бели и Черни искър,Осъм итн.
За златодобива изключвам Дъндипрешъс,защото нещата там са друго ниво.

Bart Simpson

29.04.19
13:22

Около Черни Искър 2000 година беше една приказка с лисици, които шумоляха около палатките нощем, риба в реката и разкошни места на сянка под ореха.
Последния път когато го видях.......2010-11-. 😢

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 29.04.19 13:23.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1