Тежест при трениране за обем за второ упражнение?

Прескочи до:

28.06.19
11:55

То вярно много ,странни неща ” се написаха 🙂 Лошото е,че малко мнения съвпадат относно тренирането и нормалните физически възможности на хората,което е ЖАЛКО !
Явно новата мода е да се приема,че 60 - 100 кг. са зловеща тежест и човек не трябва да се излага на рискове.

ДЕ

28.06.19
12:02

казано от James Hinks на 28.06.19, 11:28:

Трябва правилно трениране. Нещо, което ти не искаш да осъзнаеш вече две години и за това продължаваш да делиш тия качества по тяхното трениране, а всъщност те се развиват заедно при едно наистина правилно ттрениране.

Сигурно е така, особено като си гледам и архивирания дневник, дето преди година на някои движения съм бил по-силен. Т.е. изгубено време............хайде да не е изгубено, защото поддържам някакъв тонус, чувствам се ок, но от към силов прогрес-нула.
Туй за кросфита бе шега :-)

Мнението беше редактирано от Деян на 28.06.19 12:11.

28.06.19
12:06

казано от Гюлето на 28.06.19, 11:55:

То вярно много ,странни неща ” се написаха 🙂 Лошото е,че малко мнения съвпадат относно тренирането и нормалните физически възможности на хората,което е ЖАЛКО !
Явно новата мода е да се приема,че 60 - 100 кг. са зловеща тежест и човек не трябва да се излага на рискове.

И задължително клека е полуклек, ако има такъв изобщо...щот трябва да се пазят колената и връзките!

28.06.19
12:22

Еййй, опасни сте 🙂 Питат за краткосрочно възстановяване - тяга! Обсъжда се отказа в сериите - Тяга!! Предлагат се алтернативи - ТЯГА!!!

- Има ли доктор?
- Не правиш тяга 🙂

28.06.19
12:30

Вече има Др. Клек.
Време е и за Др. Тяга!
Мед. Сестра В. Преса
Фелдшер Набиренко

28.06.19
12:36

казано от CarnalK на 28.06.19, 12:30:

Фелдшер Набиренко

Не се шегувай с бирата - тук си го пише и даже има отношение към възстановяването според написаното:
https://men.hotnews.bg/mazhki-raboti/birata-i-fitnesa-chudesna-kombinatsiya/
🙂
ПС: Определено липсва темата “Лаф моабет” на форума

Мнението беше редактирано от Dymag на 28.06.19 13:07.

Carbohydrate

28.06.19
21:39

казано от Dymag на 28.06.19, 12:22:

Еййй, опасни сте 🙂 Питат за краткосрочно възстановяване - тяга! Обсъжда се отказа в сериите - Тяга!! Предлагат се алтернативи - ТЯГА!!!

- Има ли доктор?
- Не правиш тяга 🙂

ДЕ

28.06.19
22:13

Както общо взето се изрази Димо по една тема относно интензивността:
Вдигаш ММ-тежко
Отслабваш-тежко
Възстановяваш от контузия-тежко
Боли те кръста-тежко
Либидото е спаднало-тежко
Нервирала те е жената или пък в работата и искаш да изспуснеш нервите-тежко
...и въобще няма никакъв смисъл или пък е налице минимален такъв, да тренираш с по-малко от 90-95% от макса си 😎

28.06.19
22:58

Под секрет, не казвай на никой, че започна да ми харесва “закачката”, но харесвам тягата. Намерил съм си възможно най-неангажиращия време и пространство начин на спортуване, гарантиращ ми нужното постоянство и това което оцених по-късно, въздействието на сезонните промени върху имунната система. Всичко си има предимства и недостатъци, но това не означава че не трябва да се спортува, макар и понякога с по-леки алтернативи или компромиси. Спорта е велик
ПС: Може да ми е слаб глутеуса, ама я какво пише на него 🙂

Мнението беше редактирано от Dymag на 28.06.19 23:46.

29.06.19
09:20

Вярвай си че някой ще гледа точно твоя 🙂

казано от Деян на 28.06.19, 22:13:

Както общо взето се изрази Димо по една тема относно интензивността:
Вдигаш ММ-тежко
Отслабваш-тежко
Възстановяваш от контузия-тежко
Боли те кръста-тежко
Либидото е спаднало-тежко
Нервирала те е жената или пък в работата и искаш да изспуснеш нервите-тежко
...и въобще няма никакъв смисъл или пък е налице минимален такъв, да тренираш с по-малко от 90-95% от макса си 😎

Дидо, нищо не си разбрал от толкова четене 🙂

Но, да - ако искаш да има файда от тренировките, в един момент трябва да излезеш от зоната си на комфорт и да ти стане “тежко” (говоря принципно, не за теб конкретно). Включително и здравословните ползи от тренировките - те също не идват безплатно и искат напън. Здравословен стрес.

Стресът и адаптацията към него са ключови елементи от еволюцията и са своеобразен израз на живия живот, като цяло. А телата ни не са толкова крехки по природа, колкото сме ги оставили да станат и приемаме за нормално.

ДЕ

29.06.19
16:35

Говоря с метафора, като цитирах Димо, който също на бъзик го бе казал, а и поукрасих малко. Не твърдя нищо по отношение на написаното. Много неща са ми ясни общо взето за тренирането, просто не ги прилагам както трябва, поради една или друга причина. А и се филмирам излишно 😎

Коментарите доста се отклониха, но все пак искам да бладогаря на всички които дадоха мение по темата.

Сега тренирам с малко по-ниски тежести, такива че след всяка серия да не може да се направи повече от 1 репетиция. Като ако се опитам да направя последната то най-често трябва да нароша формата. Определено усещам максимално, по силите ми, натоварване и днес успявях да завърша всичките упражнения от програмата която имам.

Независимо дали това е оптимално или не, за мен това е една голяма стъпка напред. Благодаря на всички!

Мнението беше редактирано от Янислав Божилов на 08.07.19 19:41.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1